BLOGG

Etter en frisk morgentur, er vi klar for en ny uke. Men før vi setter i gang og som blant annet innbefatter en tur både for å sende og hente pakker, hører det med en kosestund. 

Har mange gode minner fra julefeiring, og i dag velger å dele noen bilder fra førjulsdagene i nord. I tillegg har jeg få tonefølge. 

Nordnorsk julesalme, med åpningslinjen «Velsigna du dag over fjordan», er en julesang med tekst og melodi av Trygve Hoff. Sangen ble introdusert i barne-TV-serien «Lyset i mørketida» på midten av 1980-tallet.

Velsigna du dag over fjordan. Velsigna du lys over land. Velsigna de evige ordan. om håp og ei utrakt hand. Verg dette lille du gav oss den dagen du fløtta oss hit. Så vi kjenne du aldri vil la oss forkomme i armod og slit


Vi levde med hua i handa men hadde så sterk ei tru Og ett har vi visserlig sanna Vi e hardhausa vi som du. Nå har vi den hardaste ria vi slit med å karre oss frem mot lyset og adventstida d'e langt sør til Betlehem


Gud fred over fjellet og åsen. La det gro der vi bygge og bor. Guds fred over dyran på båsen og ei frossen og karrig jord. Du ser oss i mørketids-landet du signe med evige ord. Husan og fjellet og vannet og folket som leve her nord.

Et skritt frem og to tilbake. Slik føles det, for Jerv slapp slett ikke unna samme mageondet som Lexie.

Derfor er dagens avtaler avlyst. Ingenting som ikke kan taes igjen. 

Det blir en innesøndag med innlagte lufterunder/ turer alt ettersom Jerv sin form. Blir nok uansett en fin søndag, og det ønsker vi tre her for alle dere andre også.

I over femti år har dette nisseparet sett noenlunde lik ut. Siden de debuterte i 1955 eller 1956, har de vært plassert i ett av utstillingsvinduene til Varehuset Sundt. Der har de hatt sine daglige forestillinger i førjulstiden. Jeg vokste opp i nærheten av Sundt, og som så mange andre barn, har jeg blitt fulgt dit, for senere å følge brødrene mine, egne barn og nå også egne barnebarn. Riktignok var nissene borte noen år, men tradisjoner brytes ikke så lett i Bergen, og i 1996 var det på'an igjen. Så gikk det noen år, før nye diskusjoner og innlegg for og imot nissene, dukket opp i avisene. Men folk ville ha nissene sine, og da ble det sånn. Imidlertid hadde tidens tann satt sine spor, og en dukkemaker ble innleid, for å fornye nissene. Pukkelryggen til nissefar ble fjernet, og paret fikk også et mer menneskelig uttrykk. Nissemor fikk erstattet alle rynker og porer i ansiktet med frisk farge i kinnene og en rikelig dose med brunkrem. Begge to fikk ordnet håret og fikk nye klær. Kritikerne mente at de gamle nissene var for skumle, og nå skulle dette elimineres. Håper de har lyktes bedre med det, enn jeg opplevde første gang jeg hadde med Aino. Disse skapningene likte hun ikke. Da var alt mye bedre hos matmor, og det på tross av at jeg ikke har gjennomgått et eneste kosmetisk inngrep, for å dekke over tidens tann.

 

Har funnet frem oversikten til årets forestillinger og bare fordi jeg er så nostalgisk at jeg må få med meg en liten smakebit av årets forestilling.

Men allerede neste år kan det hende jeg kan ta med meg et nytt barnebarn på førjulskos . I dag ble det bekreftet og ”dokumentert” Madeleine og Hans Christian venter en liten jente til våren.

Har holdt meg i ikke-kjøpe-skinnet til nå. Og i dag fikk jeg god pakkehjelp av Lexie. Lurte nok på hvorfor kosedyret skulle med i pakken. Kunne nok tenkt den selv, men blikket mitt sa ikke rør, og da ble det slik.

Ingen velvillig posering av Jerv og Lexie og slett ikke julekortstemning. Det kompenserer vi hjemme som er julepyntet, og så tenner vi lys, mange lys. 

 

Lucky grandmother Svea and lucky all of us having a quite little friend like you. 

And what a nice picture of you and Svea. Would love to meet you both, but that will not happen. Having to say goodbye to so many dogs, was so difficult that hopefully never again.

So grateful to be able to follow you and the rest of your family, both 👣 and 🐾

Impressed what a clever girl you have become. See and enjoy the little supershowgirl

Lexie har hatt ”løpesjau” med alt det fører med seg , ikke minst av vaskebøtte og vaskemaskin. 

Jerv har gått unna og fulgt det hele fra sidelinjen. 

Lexie har fått ZooLac og ellers sovet seg tilbake i form i tillegg til tur og frisk luft.

Uansett ble det mere innetid enn vanlig. Begrenset hvor mye man kan pynte og pynte om innendørs.

Dermed julepyntet jeg heller på terrassen. Juledachsene ble funnet frem,...

og ved inngangspartiet ”vokter” to andre nissedachser.

For å være på den sikre siden, får Lexie lettkost i dag også....

og mye ekstra kos, som hun forøvrig aldri kan få nok av.

 

Grei arbeidsfordeling. Dere tar dere av Miami-biten, mens Bacon og jeg har full kontroll på hjemmebane.

Ingen uenighet, velger bare forskjellige områder for best utnyttelse av de beste egenskapene våre.

Bacon sørger for mer faglig påfyll.

Jeg, Girko, tar meg av papirarbeidet og føringer i riktige mapper.

Lunsjen tar vi på aller største alvor og på fellesen.

Det gjør også de som lager den til, så vi kan bare sette oss til bordet og vente på servering.

Kommer heller ikke skuffe besøkende denne uken. Vi er klar og tar vel imot.

Er det rart at vi cooler ned når vi kommer hjem etter en lang arbeidsdag?

Og for hver dag som går, er vi nærmere at vi fire er samlet igjen.

Det gleder vi oss mest til. En fin førjulsuke til dere alle!

Denne måneden er det to år siden vi flyttet hit til Frekhaug, så julepyntingen i dachsene sine domener, ligger tilsvarende tilbake i tid. Her må Jerv og Lexie ta til takke med at de og jeg har julepyntingen på fellesen. 

På Gressholmen startet jeg alltid med å pynten dachsehytten med lysende julekrans og girlander ved inngangen, juletre ved inngangen, juletre på veggen og nisser og pynt på hundegården.

Tviler på at dachsene fikk den store julefølelsen av all pyntingen min, men heller ingen plage verken for de eller forståsegpåere, som fortalte meg at det var helt sykt.

Jeg hoppet heller ikke over pensjonistavdelingen. Der kunne Ares, Astra og Cerinne trekke seg tilbake, når de ville ha litt fri fra resten av gjengen. 

Gode minner å ta frem og kose seg med inn i en ny adventstid. Nå er det Jerv, Lexie og meg selv, som skal skape nye minner. En fin førjulstid til dere alle.