Standard side

Jerv skiter i hele tulipandagen. Hva er vitsen med tulipaner både her og der, men ingen Lexie. Savner henne allerede.

Prøvde å døyve lengselen etter dachseselskap med å flytte sengen min helt bort til denne karen, men han er helt sløv og tregere enn tregest. Ingen reaksjon verken på innbydelse til lek eller erting.

Tydelig at ingenting virker på han. Men litt av kaffematen din slår aldri feil, og så kan vi kose oss sammen.

Da kan jeg strekke meg så langt at jeg ikke skal snakke mere stygt i dag om tulipanene dine Sigrun. Og kan strekke meg enda lengre hvis du kan tenke deg felles fredagskos. Ikke like dreven som Ares, men jeg liker også ost og kjeks. Øvelse gjør mester, og før du vet ordet av det, er jeg den neste ost og kjeksgutten din.

TULIPANER

Tulipanen skal være innført fra Tyrkia til Europa i 1550-årene. Første gang kjent dyrket i Norge 1597. Fra ca. 1590 og utover ble det etter hvert utført omfattende kryssingsarbeider med tulipan i Nederland, interessen ble enorm og førte til en omfattende jobbing med tulipanløk (tulipanmanien), der én enkelt løk kunne koste mer enn en stor gård. I dag er Nederland verdenskjent for sin produksjon og eksport av tulipanløk.

TULIPANENS SPRÅK

Noe av det som er herlig med tulipaner er at de uttrykker så mye forskjellig. De kommer i alle regnbuens farver, og hver farve har sin betydning. Antallet har også mye å si, enten det er en enslig tulipan i et vannglass eller en kjempebukett med et titalls blomster i ulike farger. Det kan aldri blir for mange tulipaner i en vase... Blomstenes språk 
“Si det med blomster” er et kjent uttrykk, men ikke alle er klar over at det faktisk eksisterer et eget blomsterspråk.

Blomsterspråket sto sterkt i overklassens finurlige flørtekultur på 17- og 1800-tallet. Lenge før tekstmeldingens tid kan man se for seg hvordan forelskede par har holdt romansen skjult for kritiske blikk ved å sende hemmelige beskjeder i form av blomster. Dette kodespråket stammer egentlig fra Tyrkia, der kvinnene ikke hadde anledning til å uttrykke seg fritt. I stedet utviklet de et intrikat kodespråk bestående av blomster og gjenstander.