BLOGG

Ingen fare, dachsene har fått sitt av både mosjon og kos,...

..men å ta de med til byen på en overfylt buss og en stappfull Fløybane, ville vært rene galskapen. 

På turen opp med banen, klarte vi å sikre oss den beste utsikten, som nytes best helt bakerst. Der fikk vi god oversikt over hele traseen. Alltid like fascinerende når de to vognene møtes.

Vi var også heldig med været.

Dermed kunne vi se både velkjente plasser fra en litt annen vinkel.

Selv om bergenserne selv er flittige å bruke byfjellene, sier det seg selv , at det er ekstra mange på Fløyen i turistsesongen. Utsikten nytes og kommenteres på utallige tungemål.

Det som gledet meg ekstra i dag, var så mange utenlandske familier også benyttet seg av de fine lekeplassene som er til fri benyttelse. Alle så ut til å kose seg. Unger er unger uansett, og takk for det! 

De truende blygrå skyene lurte oss, men vi hadde uansett planlagt å ta hurtigbåten hjem. Bare et besøk hos bokhandleren gjensto på "programmet" vårt, før vi satte kursen mot Frekhaug. Vi var enig om at vi hadde hatt en fin tur, den siste med en 2.klassing, sitat Stella. Hun håpet på at jeg snart ønsket å ta med meg morgendagens 3.klassing på tur. Skal nok bli en råd med det Stella!

Lara sin tur takket være gode hjelpere.

Ingen skal beskylde henne for å drive dank og bare ha late dager på hytten i Valdres.

Bilder forteller ikke alltid hele sannheten og spesielt når jeg publiserer i omvendt rekkefølge med hvil,lek

...og ut på tur i disse vakre omgivelsene.

Hos oss er første tur gjennomført. Vel hjemme sto gleden i taket, da de oppdaget hvem som skal være sammen med oss i dag. 

Jeg ble og blir totalt oversett. Ingen som verken vil opp på fanget, kose eller i det hele få min oppmerksomhet. Min hemmelighet er at de ikke trenger å bruke opp all energien sin i dag. Stella kommer også i morgen.

Her går det i "the same prosedure as always", og det betyr at dagen starter med morgentur,...

Og nesten velvillig oppstilling til fotografering.

Etter at dachsene har spist sin frokost, er det min tur. Da gjelder det å ha fått alt på bordet, før i hvert fall Piri og Lexie legger seg til på fanget mitt.

Ikke rart at du ser overrasket ut Lexie.

Vanligvis velger Jerv sin faste plass i sofaen, men forandring fryder tydeligvis og falt tydeligvis i smak. 

Det går i større forandringer for alle de som starter eller fortsetter skolegangen sin denne uken. 

For 50 år siden var jeg i sistnevnte kategori. Skulle fortsette i 2.klasse på gymnaset. Holdningen min var nok en helt annen enn en av Tanks skole aller mest berømte elever. 

Bergen Beat var det store på den tiden. Flere av mine medmusikanter Ja til og med tysklæreren min fra ungdomsskolen spilte i flere av disse bandene. Bortsett fra bakgrunnsmusikk til leksejobbing fra min lille transistorradio, var det begrenset hvor mye jeg fikk med meg live.

Bergen Beat er betegnelsen på et musikalsk fenomen i Bergen i årene 1964 – 1967. Begrepet er avledet av det engelske Mercey Beat, og omhandler musikk i kategorien beat, på 1960-tallet, ofte referert til som piggtrådmusikk. Bergen hadde på denne tiden en lang rekke dyktige beat-band. Begrepet ble lansert av Rolv Wesenlund, som den gang var innspillingsleder for plateselskapet Philips i Oslo. Han utgav en rekke singler med merkelappen Bergen Beat, som fremdeles regnes som noen av de fremste norske innspillingene fra denne perioden. Blant de mest kjente bandene finner vi The Stringers med Helge Nilsen og Rune Larsen som vokalister, Sverre Faaberg & The Young Ones, Rhythmic Six, The Jokers og Davy Dean and the Swinging Ballades.

Flere av musikerne fra den gang holder fortsatt koken, og nå som jeg har eldes fra flink pike med sine krav og forventninger til gammel dame, står jeg helt fritt til å ta igjen det forsømte og storkoser meg meg både gamle låter og ansikter fra den gang da.

Helt og holdent min feil at Isca sin hilsen ikke publiseres før i dag. Jeg fikk den nemlig på selve bursdagen hennes på onsdag. Takker og beklager så mye.

Isca News Idag fyller jag två år och dagen till ära skickar jag egna nyheter. Mitt stora intresse i livet är att leka med boll.

Inte vilken boll som helst utan en "street hockey ball". Jag är duktig att dribbla bollen med nosen och extra kul är det när någon kastar den och jag få springa efter.

Eftersom jag leker med boll så mycket tycker jag det är onödigt att gå längre promenader. Min syster Nova tycker att jag är barnslig när jag vägrar gå. Annars är livet härligt. Det är skönt att ta ett dopp i havet när tillfälle bjuds. Vask från Isca. Matte, husse och Nova hälsar också. 🎾