Standard side

Det kommer alltid mange tilreisende under Festspillene, men tviler sterkt på at det også gjelder hunder. Der er nok Bacon og Girko unntaket. Men for de to er det like naturlig å være med når en av galleriets kunstnere her, som om det var i lokalene i de faste lokalene i Oslo.

I dag åpnet de 66. Festspill, mange år siden jeg fikk åpningen med meg og enda lenger siden 1967, da bildet ble tatt. Det var siste gangen jeg var med og spilte i fellesorkesteret, men fortsatte som tilskuer så sant det lot seg gjøre.

Kjekt å få med seg dagens åpning. Kunne være fristende å ta en runde og opplever det sydende folkelivet, som jeg husker fra tidligere år. I stedet skyndte jeg meg hjem til Jerv og Lexie. De må også få sitt med både tur, kos og en tidlig kvelds på en travel dag

Jeg skal nemlig tilbake til sentrum. I anledning morgendagens åpning av Festspillutstillingen arrangeres det en middag i kveld, og dit skal jeg. Gleder meg også til selve åpningen.

At AnneMa og jeg skulle treffe på hverandre midt i folkelivet på Torgalmenningen må vel kalles mer enn et slumpetreff.

skal ikke underslå at det hjalp mer enn mye på mitt stramme tidsskjema å få skyss hjem. Tusen takk til alltid hjelpsomme Jan og AnneMa!

Dagens bonusstoff

Bergen i slutten av mai er sol, festspill, musikk og løyer. Der møtes man av et yrende liv og et og variert kulturliv. Da er også byen på sitt vakreste, ikke minst takket være den bergenske Rhododendrons overdådige blomstring i parker og hager.

Byen drev allerede i tidlige tider en utstrakt handelsvirksomhet ikke minst med Nord Norge, men også med mange land ved Østersjøen og på kontinentet. Med handelen kom innflyttere; handelsmenn, håndverkere og nye, eksotiske vekster i hagene. Blant disse rhododendron som øyeblikkelig slo an, og i dag pryder den hele skoger i rosa, fiolett og hvitt. Senere er det kommet til røde, gule og blå i alle størrelser og fasonger. Og langt fra bare Rhododendron, den planteinteresserte vil finne mange sjeldenheter og mye å glede seg over.