BLOGG

Jerv har god grunn til å smile bredest i dag.

I dag feires det bursdag både her på Gressholmen, hos Jarak i Måndalen, ikke langt unna oss hos Jerki og videre hos Jaimie i Bodø og Jolie Bella i Dilling.

Da gjenstår det bare å ønske guttene...

....og jentene fra J-kullet en fin dag og feiring.

Sist ut og overmoden klar til å ta fatt på dagen sin, ....

mens Daisy insisterte på full rundvask, før hun slapp jenten sin avgårde. Fikk ikke knipset storrengjøringen, men ikke en flekk ble oversett, akkurat som på babybilder av Lexie.

Gleder meg virkelig og lurer virkelig på hva Sigrun har funnet på. 

Skal ikke klage på serveringen her i huset, men hadde jo håpet på et passende festmeny på festlige dager.

Sigrun blar i "gamle " album" mens jeg raser rundt på stuegulvet med søskene mine.

Det er enda både for tidlig og kaldt til å ta turen ut. 

Det gleder jeg meg til, for har har rykter om noe som heter fjæren. Der har jeg aldri vært før. God lørdag til dere også !

Så da var det min dag, og jeg hadde sett for meg et helt annet opplegg enn "vi titter på bilder av meg" sammen med at vi nyter naturen rundt oss sett, jeg fra ene armen til Sigrun og hun ivrig med kameraet med den andre. 

Heldigvis ga hun etter for sann valpefornuft, slik at jeg fikk vist meg litt frem på ordentlig.

Her er det ikke snakk om å sjarmere meg ut av valpegrinden slik som Lara. Den saken ordner jeg galant selv, bare porten er åpen.

Og nå når jeg har fått vist litt av mitt, lar jeg Sigrun slippe til med sine bilder både den ungarske drakten,...

første "festmåltid" med finhakket hjortefilet...

.... og sist, men ikke minst: ut på tur i det fri. Det er topp for en kommende friluftskar. 

Valpene har for lengst vokst fra kjøkkenvekten, så da har i tatt nye hjelpemiddel i bruk. Bagasjevekt og en dachseveske ble funnet frem.

Da kan vi fastslå at Luke veier 1,34kg

Lara 1,21kg

og Lexie 1,18kg

Så fornøyd med utviklingen til de små og god grunn til å markere deres 5 første leveuke. Får finne på noe ekstra spennende senere i dag. En tur ut til et nytt område setter de nok pris på. 

Den flotte buketten til mamma fra Eivind gleder meg. 

Nå har han og Girko satt kursen sørover. Eivind direkte på jobb i galleriet og Girko med. Han får store poter å fylle etter Eik, som har vært en velkjent og kjær "gallerimedarbeider" hos Standard Oslo

Oppdatering:Tok Sigrun på ordet. Derfor sørget jeg for ikke bare for å være midtpunkt på bloggen. Jeg sjarmerte meg ut av valpegården og koste meg sammen med mamma Daisy, grandtante Aino, onkel Jerv og bestevenn Piri. Denne dagen ga mersmak, og jeg takker alle som har likt bloggen om meg og også skrevet fine ord. Snutekos fra Lara

Greit nok å være en av tre og troika, men Lara står godt på ene poter.

Hun og Lexie har det veldig fint sammen, og det inkluderer også "vill" lek, som ser verre ut på bilde, enn i virkeligheten.

Selv om det skulle være Lara sin blogg, måtte også Luke få være med, men fortsatt med Lara som forgrunnsfigur.

Fra en sped begynnelse med hjortekjøtt,....

går nå valpeforet ned på høykant.

Vannskålen brukes både til å drikke av, men også til potebad. Det liker Sigrun dårlig. Hun tørker og masserer meg etterpå. Ser ikke ut til at hun forstår at ikke alle blir like fort og iskald på beina som henne. Hun er litt ovenpå etter å ha stilt med ullsokker hver dag i det siste. Lurer nå på hvor lang tid det tar før hun er ute og løper barbeint igjen i skoene.

Avslutter på egne og Sigrun sine vegne med et babybilde av meg.

Dagens bonusstoff

«Lara's Theme» er navnet på ledemotivet til filmen Doctor Zhivago (1965), skrevet av komponist Maurice Jarre.  

Etter å ha beveget oss rundt rakt, lett og ledig enkeltvis, som duo og troika, bevilger vi oss en velfortjent hvil.

Luke og Lara falt først i søvn,....

mens nysgjerrigheten sammen med faren for å gå glipp av noe spennende, holdt Lexie våken, før hun også måtte gi etter og koble ut en liten stund.

Så sant den rette kjøper melder seg, så lar jeg den siste valpen også gå. Hvis ikke, blir den her til den er rabiesvaksinert og klar for å bli hentet til det store utland. 

FINE HØSTFARGER PÅ TUREN MED LUKE, LARA og LEXIE sin mormor, oldemor og grandtante, henholdsvis Atie, Cerinne og Aino

OG DET GIKK VIRKELIG UNNA MED TROIKAEN,....

TIL CERINNE FÅR TEFT AV NOE....

OG AINO OG OGSÅ BLIR NYSGJERRIG

SØSTRENE SAMARBEIDER, MENS DET ER VANSKELIG Å FÅ ØYE PÅ CERINNE

MEN HER ER HUN, OG TUREN KAN FORTSETTE...

DAGENS MÅL OG OG KLAR TIL Å TA FATT PÅ HJEMTUREN.

Dagens bonusstoffTroika (kyrillisk alfabetтройка) er et russisk ord som betyr gruppe på tre

OrdTroika (dans)

En type slede med tre hester

 

Når det gjelder dansen, hopper jeg bare galant over, at jeg mørkla både store deler av Stord lærarskule og øvingsskulen, da jeg "seriekoblet" min båndopptaker med anlegget i gymsalen, da jeg skulle kopiere musikken. Omgivelsene tok lettere på fadesen meg.

De trøstet meg med at det er aldri så galt at det ikke er godt for noe. Nå " fant" de etter mye leiting både et sikringsskap og en sprengt sikring, som hadde vært " hemmelig" siden skolen var nybygd.

Ingenting å utsette på været i det siste med kald, men også nydelig morgenstemning. Dagens blinkskudd er det Eivind so står for. 

Luke, Lexie og Lara

Valpene må vente til solen har fått skikkelig tak og både varmet opp luften og smeltet rimet på bakken.

Luke og Lexie
Lara

Og da fotet de seg så fint rundt i terrenget. Verre med matmor, som i et forsøk på å være effektiv, gikk ut barbeint i moccasiner. Verken knall eller fall på meg, men en skikkelig opptining av frosne tær, måtte til da vi kom innendørs.

Lara
Luke

Alt dette skjedde selvfølgelig i går, men bloggen blir ikke så ofte dachsfersk i disse dager. Jeg må for det første fortsette å være effektiv, selv med lite gjennomtenkte konsekvenser. Men å skrive på hjemmesiden når roen har senket seg på kvelden, har bare vært positivt.

Lexie
Luke og Lexie

Luke, Lara og Lexie nøt turen i skogen, ikke verken langt til skogs eller lenge, men en ny og fin opplevelse for de små.

Må først understreke at Odin, som storebror og læremester , også burde vært med på forsidebildet. Tar på meg skylden, da jeg ikke fant et som passet.

Alltid like kjekt, og for tiden ekstra kjekt med hilsen, både fra Måndalen og alle dere andre. Tusen takk!

"Gutta har vært på en morgenøkt etter rådyr før vi drar på fjellet for helgen,det endte i en los på hjortebukk, som vi ikke har igjen på kvota. 

3 km los i veldig bratt terreng gjorde att de korte beina måtte gi tapt. Jarak er veldig stolt av t5 mini halsbåndet han har fått som forøvrig fungerer utmerket. 

Jarak lærer stadig nye ting og vet nå hva som skal skje når jeg finner fram jaktutstyret, da er det jamrekor og stress på gutta helt til vi er ute av bilen."

Jarak er kjempefornøyd, for det første belønningen og for det andre at da kan alle med selvsyn se, at matfar Oddgeir virkelig setter pris på innsatsen min på jakt. Neste tur er allerede planlagt.

Snakk om å være heldig. Først besto Nova sin familie av matte, husse , lillematte og hennes mann og lillehusse. Så flyttet lillesøster Isca inn , og NovIsca var et faktum. Nå er familien ytterlig utvidet med en lillebror. Og ingen kunne vel være stoltere enn søstrene som var blant de første som fikk hilse på da han kom fra klinikken. At vi og dere også får ta del i "søskenkjærligheten" er så koselig. Tusen takk alle sammen og spesielt Lillematte Anna som "deler" Axel med ossog trofaste Karin, som tar bilder, skriver og deler.

Skickar en hälsning till er alla! Isca har busat i trädgården och sakta men säkert bitit av grenar på en buske. Till slut bestämde husse att det var dags att ta bort busken som ändå hade vuxit sig för stor. NovIsca iakttog inifrån med förvåning vad som hände. 

Nu när taxarna är nytrimmade är det extra skönt att sova tillsammans. Idag har vi besökt vårt barnbarn Axel och NovIsca är så stolta när de får gå med på barnvagnspromenad. Varma hälsningar Karin, Lars & NovIsca

Synes valpetiden går fortere og fortere for hvert kull, men sier vel mest om oppdretterens  hukommelse.

Men ingen fare for å glemme merkedager, og 4 ukers dagen ble markert med tur ut i det grønne. Enda grønne marker om høsten dominerer nå.

Uansett årstid, så er det både nytt og overveldende å komme ut i friluft. Nytt å trakke på gress, vinden både føles og høres. Og området å bevege seg på, er mye større enn deres små bein rekker over. 

Kort oppsummert, en stor opplevelse for LUKE,....

LARA.....

og LEXIE.

Vanligvis sitter de nye valpekjøperne og teller ned til levering, mens vi teller hvor mange uker vi har de igjen "på lån" Denne gangen er det ikke slik. Når jeg blir alene med hele dachseflokken i lengre tid fremover, så vanskeliggjør det å beholde valpene til de er rabiesvaksinert og vaksinert. Derfor må jeg være åpen for salg som ikke krever rabiesvaksine og dermed leveringsklare første halvdel av november. Men må jeg, så må jeg og skal klare det og.

Stig og Jerki er litt av et jaktduo, det være seg på spor, rype og nå også hare. Gratulerer til dere begge!

Mens valpene er kommet i "vil utforske" og " klarer sjøl" synes tydeligvis de andre Varriene at det trengs Ordnung og vakthold.

Den oppgaven tar de virkelig på alvor. Farmor Atie tar mer enn gjerne overoppsynet.

Frid er nok mest valpesyke og ville nok helst vært inni valpegården. Pappa Girko tar farsrollen på alvor,...

selv når Jerv dukker opp. Hans førsteprioritet er å komme inn til valpene. 

Heldigvis er han på samme "vaktskift" som Piri, og hun er rask med  å lokke til lek og morro, så pappa Girko får noen avbrekk.

Daisy er avslappet til vaktholdet, både når hun er til stede eller hun får en liten mammaperm . Nå kommer vi oss til og med på en liten runde i skogen, før hun plutselig gjør helomvending og haster tilbake til de små.

Uten mat og drikke, duger verken helten eller små valper, som skal vokse seg store ( alt er relativt) og sterke.

Om ikke lenge skal vi forsøke oss, ikke bare utenfor valpegrinden, men helt ut på marken nedenfor dachsehytten. Og når tiden er moden, så skal vi ta enda lengre turer.

Derfor ligger Luke, Lara og Lexie i hardtrening. Fortsatt legger jeg et pledd på gulvet når valpene får komme ut av valpegården, men de er like mye utenfor og utforsker både stuen og kjøkkenet. 

All denne aktiviteten er med på å få opp matlysten. Melkebaren er fortsatt velfylt,....

men fast føde må også til nå, så velbekomne til alle tre. 

Og dette måltidet "deles her: