BLOGG

I utgangspunktet tenkte jeg å gi L-ene samiske navn. L er tydeligvis en mindre brukt for- bokstav, men det er sikkert like mye mangel på kunnskap fra min side.

Dermed valgte vi like godt både samiske navn og fotografering på samekofte fra Kvænangen, stedet hvor pappa Girko har navnet sitt fra.

La meg få presentere:

Det som vi alltid holder fast på, er at navnet skal være kort, velklingende og egnet både for stamtavle og dagligtale. Noen ganger har vi også kalt opp igjen Captatorer, men det er første gang vi "låner" fra valpekjøperne våre. 

Første dachsen til Linda og Siv Tone var Lexi. Siden ble det først Varris Geela og Varris Jamie. Vi traff aldri deres Lexi, men har hørt mye om henne. 

Når det gjelder våre navnevalg, så har veien blitt til mens vi gikk. Vi har laget våre egne regler og tradisjoner. 

Dagens bonusstoff tar for seg samiske tradisjoner. " Familiestruktur og samisk fellesskap"....

.......og Joik, samisk for sang, som er samenes tradisjonelle folkemusikk, og som tidligere også har hatt en vesentlig posisjon i samisk religion. Joiken er meget lydmalende, og dens lyd er sammenlignbart til tradisjonell sang hos andre urfolk, blant annet en del indianske kulturer i Nord-Amerika.

Tidlig en søndags morgen, med kaffe i koppen, kos med Daisy og valpene og før dagens plikter kaller, har jeg gleden av å dele nok en hilsen fra Karin og NovIsca.

Hej Skickar en hälsning till er alla. NovIsca är nytrimmade av Hanna och är så fina. 

Vi njuter av härligt höstväder. Varma hälsningar från Karin, Lars och NovIsca

For et år siden hadde jeg gleden av å reise til Lidingö med nok en Varri-valp. Nova skulle bli storesøster til lille Isca.

og skulle det være noe bonusstoff i dag, så ga det i grunnen seg selv. 

Bortsett fra mottagelsen av Nova, Karin og Lars lar jeg gårsdagen forbli privat, bortsett fra at ble champagnemiddag akkurat som da Nova ble ønsket velkommen. Denne gangen var både lillematte og lillehusse bortreist, men jeg er sikker på at Erik stikker innom allerede i kveld og Anna og Mikkel til helgen. 

Isca og Nova fant tonen med en gang. Nova er virkelig en storesøster i ett og alt, leken, tålmodig, overbærende med Iscas valpefakter og samtidig beskyttende overfor Isca.

Mens Nova starter med å spise "toppingen" av maten sin, kaster Isca seg over både egen matskål og Nova sin. Men hun er tålmodigheten selv uansett. I dag valgte de også å dele samme seng, da de tok seg en lur etter en skikkelig runde i hagen. Så langt har dette vært Novas domene. Nå er det to små Varrier på Lidingö hos Karin og Lars. 

TRADISJONEN TRO.... hos både Captator-, og Varri-valpene, ble det servert hjortefilét i dag. Det gjør vi alltid når valpene inntar sitt første måltid med fast føde den dagen de er tre uker. Vi har enda tilgode at ikke dette er en fulltreffer hver eneste gang. Sånn var det i dag og. Så snart de fikk teften av kjøttet, "koblet" innstinktet seg inn. 

Vi synes det er litt ekstra stas med dette første måltidet. Valpene visste hva det gikk i og begynte umiddelbart å slikke i seg kjøttet. Og selvfølgelig må det dokumenteres. Først ut var hannen, både eneste hannen og vår første black and tan av eget oppdrett.

En mett og god, og ingen grunn til å la søsteren vente lengre enn nødvendig.

Brun og tan er også nytt for oss, men appetitten på hjortekjøtt er vi vel vant med.

Ga tydelig mersmak, for senere på dagen, gikk også puppy-foret ned på høykant. Vanligvis pleier ikke det å være så populært de første dagene etter å ha fått smaken av vilt. 

Sist ut og kan heller ikke slå i bordet med " for første gang" Det tar hun igjen med fine manerer og inntar måltidet på dachseporselen, ..

men kan også strekke seg til håndmating for å få med seg siste rest. 

Alle takket for maten med en durabelig lur. Mamma Daisy la seg også til god og mett. Mammaen er alltid selvskreven og hedersgjest når valpene skal introduseres i gourmeens verden.

Ulf ønsket med en sang, og da ble den dagens bonusstoff.

Satser å få ned noe "på trykk" så jevnlig som mulig og i hvert fall på det som har blitt merkedager for valpekullene våre. Det såkalte offisielle bildet med valpene på sin bunad/ folkedrakt, er en slik begivenhet.

Hadde egentlig tenkt å gjøre stas på pappa Girko og velge drakt med tilknytning til han, men ombestemte meg. Så da ble det ungarsk igjen.

Denne vesten , som er den eldste folkedraktdelen, jeg har fra Ungarn, var i utgangspunktet ikke til salgs. Damen som broderte den, var en av Ungarns beste og flittig brukt av det offisielle Ungarn, når de skulle gi bort gaver. Derfor mente innehaveren av butikken, at det eneste plagget hun hadde igjen fra den gang hun drev sin eksklusive butikk, burde overlates til et museum. Heldigvis var jeg allerede god venn med henne, og etter å ha lovt å verdsette den som fortjent, ta godt vare på den og la den gå videre i min slekt, fikk jeg kjøpe den. Fortsatte å besøke damen så lenge hun levde.

Da har vi i hvert fall fått gjort ære på ungarske mamma Daisy, samtidig som bildet av L-ene har blitt føyd til i Varri-rekken.

BONUSSTOFF ER ET DYKK I ARKIVET FRA 28.nov.2011 SKJØNNHETSSØVN,....

ET TEMA MED VARIASJONER,......

HVOR HJERTEROM, BÅDE GIR "HUSROM"....

OG NÆRHET

Wenche Foss uttalte en gang at: Taster skaper avstand mellom mennesker. Småprat, varme og nærhet er noen av de verdiene, som taster og plastkort ikke kan formidle. Jeg kom på disse ordene, da jeg satt og betraktet valpene. Det ble en "studie" av nærhet og kroppskontakt i de underligste posisjoner. De som kjenner meg, vet at jeg alltid har vært så fasinert av hunder, som ligger i en eneste stor haug, det være seg valper eller voksne hunder. Deres ro og velvære smitter liksom over på meg. Ja, det vil si hvis ikke fanget mitt utgjør bunnen av haugen.Etter en stund nedlastet med hunder og i samme stilling, føles behovet sterkt for å få beveget på seg, men det blir som regel motarbeidet av de firbeinte, som "svarer" med å gjøre seg tunge. Akkurat nå går det greit, for nå ligger bare Ares og Atie der. Alle de andre har tatt kvelden, og det skal jeg også snart. Men først skal jeg få med meg et opptak fra helgens isdanskonkuranse. Det synes er er flott, og jeg glemmer aldri Torvill og Dean sin gulldans fra OL84. De danset til Ravels Bolero. Dette stykket er et godt eksempel på et tema med variasjoner. Som bonus til dagens tema, legger jeg ut en link både til denne dansen og stoff om Ravels musikkstykke Bolero 

 

 
 

Bolero er en dans og en musikalsk form.

Boleroen oppsto i Spania på slutten av det 18. århundre og danses enten solo eller parvis. Den går i et moderat sent tempo, og blir framført til musikk som synges og akkompagneres av kastanjetter og gitarer. Den går i tretakt og har vanligvis en triol på andre slag i hver takt. Flere klassiske komponister har skrevet verker basert på denne dansen: Frédéric Chopinskrev en bolero for piano, og Maurice Ravels bolero er et av hans mest berømte verker. Den ble opprinnelig skrevet som ballettmusikk, men spilles nå vanligvis som konsertstykke.

På Cuba utviklet boleroen seg til en distinkt dans i to fjerdedels takt, som etter hvert spredte seg til andre land. I 1950-årene ble sungne boleroer populære og har blitt en varig populær sangform i Latin-Amerika.

En tredje form for bolero ble utviklet innen den amerikanske balltradisjonen.

 

Etter at den minste tispen allerede har tittet på både oss og omverdenen i flere dager, så har de andre to kommet etter.

Hannen var hakk i hel på søsteren,....

mens den brune tispen overrasket oss, da hun plutselig tittet opp på oss sent i går kveld.

Nå skulle det meste være i rute, i hvert fall når det gjelder valpene

Da er det verre med Roger, som fortsatt sanker sauer og ikke rekker frem til helgens utstilling i Harstad. Hjelper vel lite vi kan tilby rikelig med sauer her. Håper du får alle dine ned i god behold fra fjellet.

Men AnneMa kom vel frem i går, så det ble sent og mye dachseprat, før vi kom i seng.

Tusen takk for den flotte dachsen som jeg fikk! Den har allerede å flytte en gang i sitt korte dachseliv her, først i dachseskapet og deretter inn i stuen , slik at jeg ser den fra godstolen min.

Vi fikk også kost oss med besøk av både kennel Lofotdachsen og kennel Halvmeteren. Kaken falt i smak hos alle. I morgen er det NKK Haratad sin utstilling. Takk for koselig samvær med alle gamle og nye venner! 

Piri var så heldig å få en kos både titt og ofte av gruppevinneren.

Takk for sist, og gratulerer så mye både som gruppevinner og BIS-plasseringen.

Vi er kjempefornøyd med Piri sin BIG 3.

Klarte ikke å få med alle de 11 finalistene i gruppen, men legger ut under " noen bedre enn ingen"

Ingenting kan måle seg med et koselig besøk, hjelpsom nabo eller en oppmuntrende telefonsamtale eller hilsen.

Denne er fra Eira og Bella, er ført i penn av matmor Elin. Tusen takk til både deg og dere andre. 

Dachsejentene nyter høstferien på fjellet.

Jolie Bella har vokst seg til en fin liten dame. 

Eira er for lengst en fin dachsedame. Kos, klapp og klem til dere begge fra gamlemor.

Godt å kunne sette seg og få noen ord ned på bloggen ved hjelp av et nett som virker. 

Nå som jeg er alene med hundene, tar morgenrutinene litt tid, men i dag ble det reserveløsning med bruk av lufting i hundegårdene. Lurer på når bonden ordner ferieSt og gjerde, slik at han slipper sauesanking hver morgen. Vet ikke hvor god tid han har, før han drar på jobb. Sauene har i hvert fall ingen hast med å komme seg hjem.

 

 
Brukt før, men .....

www.kennel-varri.com Oppdatering av hjemmeside og forklaring på manglende oppdatering , kommer senere. I dag nøyer jeg meg med bilder fra gårsdagens utstilling. Tusen takk til AnneMa som handlet "Piri" Pavlina vom Schwarenberg til Exl. CK, CERT, CACIB, BOB, BIG3