BLOGG

Tusen takk til Silje, Reidar og Stella for en kjempekoselig dag, først en tur til Muséhagen etterfulgt av deilig middag på China Palace.

 

Først en ekstra lang og god morgentur, hvor vi hadde hele området for oss selv , etterfulgt av en kopp kaffe, men så måtte jeg "avbryte" skrivepausen min. Det er jo ikke hver kveld man får så hyggelig hilsen, som den i går. Gratulerer så mye til det lykkelige og nygifte paret! 

At NovIsca sørget for å få være med på noen av brudebildene, tok de på strak pote. Hadde de fått bestemme, hadde de vel også slått følge til neste seremoni, som finner sted i Seoul, men ett sted går grensen, selv for NovIsca. De har allerede prøveovernattet hos vennene som skal sørge for deres ve og vel, når familien deres reiser til Korea.

Hej Skickar en påskhälsning till dig från oss alla. Erik och Sooyoun har gift sig här innan vi åker till Seoul för nästa ceremoni. NovIsca fick självklart uppvakta brudparet efter vigseln.

Barnbarnet Axel växer så nu passar inte liggvagnen längre. NovIsca passar på att prova liggdelen innan den ställs undan.

Nova är en snäll storasyster och lånar ut sin frisbee till Isca som behöver lite omväxling till sin boll. Varma hälsningar Karin, Lars och NovIsca

Glömde säga att brudklänningen användes för tredje gången och är 66 år gammal. Den syddes till min svärmor 1951 och sedan använde jag den 1981. Så nydelig kjole på en nydelig brud. Spent på å se både henne og deg i hanbok. God tur, og lykke til med alt som skal skje og oppleves i Seoul.

Lar familiens firbeinte få både oppgaven og æren med å overbringe min Påskehilsen til dere.

Tilbake på gamle tomter, skal dagene nytes fullt ut fra morgen ....

til kveld. Ingen planer, bare ta det med ro, gå turer med de små og lade batteriene, som har gått på reserve en god stund. 

Om jeg får skrivekløe, stikker jeg kanskje innom. Ellers gjenstår bare en ting før vi skal ut og gå , en riktig god påske til hver og en .

Welcome to Bergen, and welcome to me. / Velkommen til Bergen, og velkommen til meg

Så langt har det ikk blitt noen dachserusletur i Bergen siden bare dager før vi flyttet nordover til Gressholmen. Får se om det ikke blir en råd i påsken, men inntil det "kjører " jeg reprise fra den gang. 

Satser på at jeg da slår to fluer i en smekk, en liten byvandring for mine norske gjester som ventes etter påske and sightseeing for my Hungarian friend also arriving the same day.

25.mai 2013 MED EIRA TIL BYEN FOR SOSIALTRENING

VED OLE BULLSTATUEN

OG VI TOK BUSSEN INN, OG DA MÅ VI OGSÅ BYTTE BUSS UNDERVEIS.

FØRST GIKK VI GATELANGS, OG EIRA HILSTE FLITTIG TIL ALLE KANTER, INGEN NEVNT, INGEN GLEMT, MEN BÅDE KOSELIG OG NYTTIG FOR EIRA.

INNIMELLOM TOK VI AVSTIKKERE INNOM FLERE PARKER.

VI HADDE AVTALT Å MØTE ULF, SOM VAR MED PÅ DEN NASJONALE FOTOVANDRINGEN,..

SÅ ERFOR ER DET BILDER AV OSS BEGGE,.....

  

 

OG HER ER VI I TEATERPARKEN,....

 

.....VED DEN NASJONALE SCENE

 Eira var trøtt, men fornøyd og full av inntrykk, da Ulf valgte å bære henne siste stykket til bilen. I morgen venter "nye eventyr" sammen med søstrene sine Enya og Estelle Leah, og kanskje kommer kusine Deica også. 

For at jeg skal komme i mål med de fem første albumene jeg har laget til hundevenner, som stilte i Budapest, får de som vil, kose seg med litt kultur i disse Festspilltider.

Den Nationale Scene

Den Nationale Scene

   

©Lars Mæhlum - begrenset lisens

 

 

Fasade mot sørvest.

   

©Lars Mæhlum - begrenset lisens

 

 

 

Den Nationale Scene, teater i Bergen, åpnet i 1850 under navnet Det Norske Theater på initiativ av Ole Bull. Henrik Ibsen var instruktør og konsulent 1851–57, Bjørnstjerne Bjørnson teatersjef 1857–59. Blant skuespillerne i den første perioden var Johannes Brun og Lucie Wolf. Den Nationale Scene ble det første helt norske teater; dets innsats var både kunstnerisk og nasjonal, og bidro til å gjøre norsk til det selvfølgelige scenespråk i Norge. I 1863 måtte teatret gå inn av økonomiske grunner, men åpnet igjen i 1876 under sitt nåværende navn.

Blant hovedkreftene på slutten av 1800-tallet var Fredrik Garmann og Bernt Johannessen. Bergensk ble i denne tiden det ledende scenespråket, og i årene frem til 1900 fikk de fleste norske skuespillere (bl.a. Johanne Dybwad) sin debut ved Den Nationale Scene. Til teatrets faste ensemble hørte Magda Blanc, Torborg Schønberg, William Ivarson, Lorentz Thyholdt og Karl Bergmann. Blant periodens teatersjefer kan nevnes Gunnar Heiberg, Johan Irgens Hansen og Gustav Thomassen.

1909 fikk teatret sin nåværende bygning, tegnet av Einar Oscar Schou. Salen, foajeen og vestibylen ble ødelagt under den annen verdenskrig, og bare midlertidig gjenoppbygd. Først i 2001 ble bygningen ført tilnærmet tilbake til sin opprinnelige form. Bygningen ble fredet 1993.

Ludvig Bergh var sjef 1909–24; senere ble særlig Hans Jacob Nilsens sjefstid (1934–39) en rik, stimulerende tid. I mellomkrigstiden var bl.a. Tore Segelcke, Odd Frogg og Ella Hval i perioder fast ansatt ved Den Nationale Scene. Blant skuespillerne i etterkrigstiden kan nevnes Kolbjørn Buøen, Norma Balean, Rolf Berntzen, Hans Stormoen, Lothar Lindtner og Kjell Stormoen. Senere er talentfulle yngre generasjoner kommet til. Et forum for eksperimentelt teater har man fått i Lille Scene på loftet. Av utenlandske instruktørers oppsetninger ved teatret huskes kanskje særlig Charles Marowitz' Hedda Gabler (1978). I tillegg til å spille så vel ny som klassisk norsk og utenlandsk dramatikk, har Den Nationale Scene også holdt på et særpreget bergensk repertoar, først og fremst representert ved Hans Wiers-Jenssens komedie Jan Herwitz, som med stor suksess har vært spilt gjentatte ganger siden urpremieren 1913, senest 1988.

I Tom Remlovs ti års lange sjefstid (1986–1995) satset teatret mye på nyskrevet norsk dramatikk, både taledramatikk og musikkteater. Teatret har også satset på vellykkede maratonoppsetninger av klassikere som Aiskylos' Orestien, Amalie Skrams Hellemyrsfolket og My Fair Lady. Skuespiller Bjarte Hjelmeland var teatersjef fra 2008 til 2011. Fra 2012 er Agnete Haaland teatersjef.

Siden 1993 har Den Nationale Scene hatt status som nasjonalt teater. Teatret er 100 % statlig finansiert.

 

Hadde vært fristende å sette opp et morgen? 

Jeg drøyer det litt til og sover videre. Det var i hvert fall det som møtte meg her hjemme...

og også i Ungarn hos Tündér. 

Der var de enda mere samstemte. 

Kunne vel ha utsatt egne gjøremål. Men etter å ha fylt ut enda flere skjema nå i helgen, skal det bli godt å få de postet, oppsøkt diverse kontorer og få unna mest mulig av alt det praktiske som følger med etter Ulf sin bortgang. 

Gleder meg til den gode følelsen når jeg har fått unnagjort det som skal gjøres. Ikke sant det er en god følelse Lara? Gleder meg til at du snart kommer på besøk. Og tenker du er ekstra fin da, hvis du står fint og lar Anne Ingeborg og Torund få nappet ferdig pelsen din. Gleder meg også til mye snutekos. Ønsker alle og meg selv inklusiv en fin mandag. Jeg er klar for alle dagens kontorbesøket.

Ikke bare Deica som er hoppende glad, og det med god grunn. 

I dag gikk Maria og Deica sporprøve for Nordhordland JFF. Resultatet "tikket" akkurat inn. 

I går gikk prøven i regi av Norsk Bassettklubb.

Fantastisk kritikk og også prøvene 2.beste ekvipasje. 

Da var det på dagen 3 år siden Maria og Deica debuterte med 1.premie og HP. Og siden har de hanket inn toppresultater og også som prøvevinnere. Gratulerer så mye nok en gang til Varris Deica og Maria, til mamma Aina og verdens beste støttespillere i mormor Wigdis og morfar Øystein. Aldri vært nei i deres munn, når vi også har trengt hjelp, det være. 

Og når Deica har vært i ilden, så har jeg blitt oppdatert med både på telefon, med resultater og bilder til både eget bruk og til bloggen. Tusen takk!

Var så glad da jeg kunne utvide dachsesamlingen min med dette. Etter reaksjonene på FB den gang, har flere enn meg, falt for denne spilledåsen og ønsker en selv også. Skulle så gjerne ha hjulpet, men har forstått at denne har gått ut av produksjon. Men finner jeg flere, skal jeg vite å gi beskjed.

Mitt fineste påske-egg

er også en spilledåse. Melodi:You got a friend in me

SPESIELLE PÅSKE-EGG AV SJOKOLADE…..

Det er langt fra fylte papp-egg til 1 krone til  pascal sitt utsøkte konditorarbeid. Franske Pascal Dupuy har på relativt få år etablert seg som Oslos fremste konditor. Han og en medarbeider lager sjokoladeegg i alle størrelser, helt opp til det store påskeegget i sjokolade, som koster over 6 000 kroner. Nesten Fabergé,det.

 

….OG DE RENESTE JUVELER

Fabergéhttp:///no.wikipedia.org/wiki/Fabergéegg er forøvrig russsisk, ikke fransk. Det første Fabergé-egget ble laget i St. Petersburg  for tsar Aleksander III, som gjerne ville imponere sin hustru Maria Fedorovna påsken 1885. Man tror at tsaren hadde fått ideen under et familiebesøk i Danmark, der Marias tante, prinsesse Wilhelmine Marie, var i besittelse av et henførende gullegg. Dermed var det satt i gang en farsott blant de umåtelig rike, og  faberge+eggs satte etter hvert en standard ingen har klart å slå i ettertid. De russiske eggene kunne åpnes og hadde spennende innhold, men de hadde også en ulempe: de kunne ikke spises.
 

OGSÅ TRADISJONEN TRO

Foto: Kristin Warloe
 
 Dette er ikke bare et arkivbilde. Det har blitt tradisjon at jeg hver påske legger ut dettte stemningfulle bildet, som Kristin har tatt av Captators Bijou. Håper at Bijou og Gárgán får en fin påske på yndlingsstedet sitt og ønsker samtidig god påske til hele familien.

Kan like godt godt komme i gang med skrivingen, når jeg likevel har våknet . Dermed blir ikke den dachsferske hilsenen fra Elin så forsinket heller. Tusen takk til deg, og klapp, klem og kos til Eira og Bella. Her sover enda Piri og Lexie. Blir hjemmepåske på oss, mens Jerv skal på tur med Gry ( svigerinnen min) Lurer på om det var det han prøvde å fortelle da jeg snakket med henne på telefonen i går. Uansett god tur til både dere og alle dere som starter påskeferien nå til helgen.

Her kommer en hilsen og et dachsferskt blinkskudd av Eira og Bella fra dagens tur. I skogen her hos oss er det fortsatt ganske fargeløst og trist på en overskyet dag, men dachsene koser seg like fullt, for det lukter som alltid rådyr overalt!

Det er også temmelig gjørmete enkelte steder på vår faste sti, men Bella er ikke den som går av veien for å plaske rett ut i gjørma, mens Eira derimot liker slett ikke å bli skitten på potene og går rundt når hun kan.

Bella i full fart

Velger likevel heller enn gjørmebilder å legge ved noen bilder fra de par ukene i vinter hvor vi hadde noen få små centimeter med snø liggende, det må jo ha vært den dårligste vinteren i moderne tid her i sørøst 😟 Forhåpentligvis er den skikkelige våren med sol og løvsprett og vårblomster rett rundt hjørnet! ☀🌱🌼

Her har vi los! Like etter løp 3 rådyr forbi!