BLOGG

Ikke vanskelig å se at Varri-guttene koser seg sammen og blir sikkert misunt av flere av de andre dachsene. Ikke bare er Frid, Girko og Piri i Bodø og savnet av flere. Samtidig er her flere høyløpske tisper og ditto forelskede hanner. Øvelse gjør mester, så man er jo blitt rimelig god på logistikk etter så mange år med både tisper og hanner i huset. I går hadde vi besøk av fem bobiler på parkeringsplassen. Flere av turistene hadde med flere firbeinte, som var tydelig interessert i både vennskap og mere til. Slik kan det gå når eierne enten ikke har gjort seg kjent med båndtvangen eller rett og slett ikke bryr seg. Synes jeg har nok med egen flokk, om jeg ikke skal følge beilerne tilbake.

Da er denne utstillingshelgen over, og debutanten Piri har virkelig innfridd. 

Det er første gang vi stiller valp på en NKK-utstilling, og derfor smakte det ekstra godt med BIR på begge "debutantene"

Det har blitt mange og lange dager med mye venting, som har tatt på lille Piri. Slik også i dag. Likevel ble hun både plassert og oppnådde BIG.det er jeg spesielt fornøyd med.

This week end would not been possible without good friends and Ulf of course. 

Thank you so much to Attila Schlosser, Nikoletta Ducs and József Pajkos ! 

Looking forward to bring Piri to Hungary and meet you soon again. Hugs and kisses from Piri, our little pearl.

Det måte bli innefotografering av valpene i dag også. Har kledd meg i sommerklær som et inderlig ønske å mane frem både sol og varme. Ikke det at jeg tror det hjelper, men skal ikke stå på verken ideer eller forsøk fra min side. 

 

Hadde ikke vært dumt med et par hjelpende hender, da guttene skulle fotograferes. Vil slett ikke ligge slik jeg plasserer de. Samtidig vil Aino helst ha de små tilbake i valpegården. 

Trøster meg med at jeg foretrekker "friske og raske" valper fremfor at jeg får tid til å ta de blinkskuddene man kunne ønske. 

Aino ble vel fornøyd da alle guttene hennes var tilbake i valpekassen.

På dagens utstilling fikk Girko exl 2HHK mens Frid " gikk ned" til VG

Måtte bare ta med litt stoff om Bodø siden Ulf, Frid, Girko og Piri reiste dit i går og skal være der hele helgen. I kveld har det de deltatt på Nordland Dachshundklubb sin utstilling. Elin Normannseth var dommer.

Varris Geela fikk excellent og CK, broren Girko VG og Frid som har fått sine to CERT, også excellent. Så får vi se hva morgendagen bringer, om Geela, som "må få opp hodet", Girko som må "strekke ut steget" og Frid bare vise seg fra sin beste side.

Gamle Ares har det tøft om dagen. Både Astra og Cerinne er høyløpsk. Det betyr også at Ares "sultestreiker" Ett er å være en ung, kjærlighetssyk og ikke vil spise. Noe helt annet når man er i sitt 14år. Atie både trøster og holder Ares med selskap. Selv om det ikke har synes å hjelpe på matlysten hans, koser han seg nok sammen med Atie.

Ellers hadde han nok ikke flyttet seg etter henne. Nå har begge inntatt sofaen. Vet ikke om de er så interessert i det som er på TV-en, men de slapper i hvert fall av. Det har jeg også tenkt å gjøre og ønsker god fredagskveld fra hjemmefronten.

Den sommeren A-kullet ble født, hadde vi skikkelig sommervarme i Salhus, så mamma Cerinne og valpene fikk komme ut i hagen og kose seg der. Aldri for lenge og alltid med passende skygge. Her er parasollen bare tatt bort mens vi fotograferte. Gleder oss til sommerværet forhåpentligvis blir så bra her, at Aino kan få med seg Hagbart, hertug Bruno og Hugo ut på altanen. Vi har klar en valpegård til bruk utendørs, så bortsett fra været, er alt for valpenes første" uteliv" i boks.

Enn så lenge får jeg mimre og dere kose dere med bilder fra.....

De fleste er av Aino, men også noen av Atie. Alle disse bildene er tatt i forbindelse med deres 1 årsdag.

Selv om været ikke innfrir, slik at valpene får komme ut, håper vi på en brukbar kveld for grilling. Vi har besøk fra Rygge hvor både Celeste Luna og hennes "mormor og morfar" bor. Nå har Ulf , Frid, Girgo og Piri reist til Bodø, men vi andre har tenkt å tilbringe kvelden utendørs og heller jukser til oss litt ekstra varme fra utepeis og grill.

Sommerklapp, klem og kos til Luna fra alle oss.

Til slutt må jeg bare beklage at jeg glemte å ta med dette i går. Selvfølgelig må Hertug Bruno også få med betydningen av hele navnet sitt.

3 KJEKKE GUTTER,.....

SOM VOKSER OG TRIVES

NAVN HAR DE OGSÅ FÅTT AV SINE NYE FAMILIER

HVEM SOM BLIR HVEM, ER IKKE BESTEMT ENDA

MEN ET BILDE AV HVER OG EN BLIR DET LIKEVEL,....

ALLE TRE HILSER TIL SINE....

OG ØNSKER DERE EN GOD NATT!

 

 

 

......STARTER MED DOBBEL BURSDACHSFEIRING HER I HUSET,....

AINO
ATIE

OG HILSER SAMTIDIG TIL ALLE 6-ÅRINGENE, AMI, ANTE, AINO OG ATIE

Fra venstre: ANTE, AMI, ATIE OG AINO

 

Og som det står på kruset, som jeg hentet frem i dag,...

...så har man bare bursdag en gang i året og bør strekke den dagen lengst mulig.

Det har dachsene bokstavelig talt gjort, både når det gjelder å nyte og strekke fullt ut.

Jeg fortsetter og strekker bloggen videre helt til kveldens ST. HANSFEIRING

I Bergen feirer de sankthans på sin måte, og siden det er dette jeg kjenner best, har jeg hentet frem litt stoff fra Wikipedi I Bergen har feiring av sankthans en historie som går langt tilbake. Fra omlag 1665 frem til 1887 ble kvelden feiret på Sydneshaugen. Feiringen var en stor folkefest for byens befolkning, besøkende sjøfolk av ulike nasjonaliteter og bønder («striler») fra områdene rundt byen. Bålet ble bygget av de lokale guttene som bodde på Sydnes av treverk og annet brennbart man fant eller stjal i kaiområdene eller i fjæren. I smauene som førte opp til Sydneshaugen var det bygget portaler og satt opp salgsboder. Det ble handlet «stomp, brøstsukker, skoflikker, «jompegg», trimmelskringler, pepperkaker og spekelasi.» Feiringene tok slutt i 1887 da hensyn til ny bebyggelse og påbud om brannvern satte en endelig stopper for festlighetene. Da feiringene på Sydnes tok slutt, fortsatte man å brenne bål på Laksevåg, som lå utenfor tettbebyggelsen i bykjernen. Her samlet man fra gammelt av dotønner og utbrukte sildetønner som ble stablet og spikret sammen til et høyt tårn som ble brent ned i løpet av santhansnatten. Bålet har vært opp mot 30 m høyt. Tønnebålet eksisterer fortsatt og blir bygget av Laksevågs Bueskyttere, men har opplevd problemer med å få råstoff nok til stabling i gamle høyder. Det er også blitt restriksjoner på hvor høyt bål en kan bygge for at det ikke skal antenne annen bebyggelse i tilfelle vind.

Harstad har også sin tradisjonelle feiring på denne dagen, men vi blir som vanlig her på Gressholmen.

Måtte bare komme meg inn til optikeren for å ta ut og bestille nye briller. Det tok sin tid, så i dag går det i reserveløsninger. Bloggen  er fra et år tilbake i tid, en koselig dag og feiring, selv med brudd i skulderen. 

Ikke lett å forstå dette med at jeg må ha briller, når jeg ikke har fortalt at jeg lørdag kveld bokstavelig gikk på trynet, da jeg tråkket på en løs steinhelle og landet med brillene på en annen Lenger oppe i bakken. Intet håp for brillene. Jeg kjenner meg fortsatt øm og sår både her og der, men det ordner seg.

Det hadde vi bestemt oss for å feire, og siden vi har Sofie på besøk, kombinerte det like godt med familiebesøk. Samtidig hadde vi Silje, datteren vår, i tankene på bursdagen hennes.

Egentlig har vi drevet kennel i 12 år. Ulf og jeg startet da opp med kennel Captator. Syntes ikke det navnet passet for miniatyrer. Derfor startet jeg opp kennel Varri med Captators Cerinne som stamtispe.

Dessverre måtte mesteparten av forberedelsene til feiringen overlates til Ulf, og det var flere enn Aino som lurte på hva som var skjedd med matmor,

Men det ble en fin feiring, og Sofie imponerte gjestene med sine bakeferdigheter. Besten lærte villig vekk fra seg, så repetoaret hennes ble utvidet med både wienerbrød og Tarte Tartin.

Det er mange teorier om tilblivelsen av denne klassikeren. Men én ting er sikkert, oppskriften er om lag 130 år gammel og oppkalt etter søstrene Tatin som sammen drev Hôtel Tatin i Lamotte-Beuvron, noen mil sør for Paris.

 

Skulle så gjerne ha vært hos Silje i dag, men feiringen tar vi igjen i neste mnd. med feiring av både henne,....

....6årsdagen til Stella på forhånd.

Og sist, men ikke minst Sofie som i dag er på avslutningsfest på ungdomsskolen og får utlevert et fantastisk vitnemål. Gratulerer så mye Sofie! 

For dere som venter på valpebilder, har jeg også en reserveløsning, G-kullet, da de var på samme alder, som de tre guttene vi har nå.

 

Kampen for føden

......er navnet på den første bildeserien fra Ulf. Først brøytes dere bare korteste vei til puppen. Her både tråkkes det over og blir tråkket over, uten at det ser ut å plage noen.

For oss som ikke kan se oss mett på de små, skjer det også rett som det er, små episoder, som får oss til å trekke på smilebåndet. Bare ta en titt på valpen til høyre, kanskje ikke fotografert fra sin beste side, men det får i hvert fall meg til å trekke på smilebåndet.

God og mette er alle klar for en liten dupp, og da klarte Ulf også å få tatt en liten serie med.....

Trøtt i trynet

Uten å ta munnen for full, våger jeg å påstå, at de er nå søte og sjarmerende da også.

Da gjenstår det bare å si, takk for bildene til Ulf og for følget til dere som leser bloggen min.

Da har siste gutten åpnet øynene og klar til å se nærmere både på det nære og fjerne. I første omgang blir nok verdenen hans begrenset til valpekassen, og det er også der jeg har tenkt å holde meg i dagens blogg.

Nå er den flyttet permanent inn i stuen. Tenkte det var like greit å første dagen, før "Trimgruppen Nord junior" kommer tilbake fra Tromsø. Har også hengt tepper opp rundt valpegården, så slipper mor og barn nysgjerrige snuter på alle kanter. Og så går det seg nok fort til for alle parter, og da tar vi bort teppene på dagtid.

Valpetiden her går så altfor fort, og før vi vet ordet av det, er det full lek også inni valpegården og deretter ut i naturen, når både de og vi synes at de trenger enda flere utfordringer enn stuegulvet.

Så her er det om å gjøre å carpe diem, nyte nuet og ikke forsere noe. Gutten som ikke har fått vist frem sine vakre øyne, sov så godt hver gang jeg var der med kameraet, så mer øyne i dag blir det bare i …..

…..bonusstoffet.