BLOGG

Forside: Aino, nov. 2009.

At skjærene er så ivrige på fuglebrettet, er ikke akkurat populært hos dachsene. Får vel heller kalle det en form for aksept. Ingen av partene klarer å holde seg helt, skjærene på sitt ertevis og dachsene med sine hylere.

Runden var så vidt startet, da Girko og Frid oppdaget , at de hadde uønsket turfølge. For sikkerhets skyld at skjærene fått selskap av en kråke.

Bare å kaste seg på ( alle fire) beina og få jaget unna de to ertelystne skjærene og kråken.

Vel avgårde med alle tre, spratt halene til dachsene rett til værs,....

...og de kunne konsentrere seg om lek og snusing i skjønn forening.

Så snart forholdene ligger til rette blir det blodsportrening på begge to.

Bare et siste overblikk over eget rike, så er dachsene klar for innkalling, kobling og retur hjem, hvor en ny pulje venter på å komme seg ut på tur.

Bonusstoff fra 28.februar 2010 sammen med Aino og Atie

 

"Jeg hilser deg du stolte by blant fjelle"

 
 
 
Fløyen til venstre med Ulriken i bakgrunnen.
 
 

Byen mellom de 7 fjell,.....

 
....og både byen og fjellene er blitt besunget i rikelig monn. Bergenserne er stolt over byen og byfjellene , som de benytter flittig til alle årstider. Det er ekstra enkelt å komme seg til topps på Fløyen og Ulriken. Til Fløyen går en av Bergens mest kjente atraksjoner, Fløybanen Det er en kabelbane, og til Ulrikens topp går det en gondolbane. www.ulriken643.no/
Søndag og vinterferie i tillegg betyr ekstra stor utfart til byfjellene, så i dag valgte vi en tur i "lavere strøk" med Aino og Atie.
 
Fra Muséhagen
 
 

Bomtur

 
Meningen var å ta en tur til Bananhuset som er en del av Muséhagen. Egentlig heter det Veksthuset, men det sier seg vel selv, hvorfor det blir kalt Bananhuset. Jeg er oppvokst like i nærheten, så her har jeg tilbragt mer enn en søndag. Her i parken kommer også våren tidlig, og det har blitt tradisjon å få med seg rhododendron-blomstringen, for det er her den starter først.
 I dag skulle vi macrofotografere litt av alle de flotte og sjeldne blomstene som finnes i Veksthuset. 
Da vi ikke hadde sjekket åpningstidene på forhånd, kom vi til låste dører.
 
Ulf på vei ned fra Bananhuset
 
 

Neste stopp Nordnesparken.

 
Nordnesparken som ligger i gangavstand fra Bergen sentrum, ble anlagt i 1888/89. Parken er et vktig rekreasjonsområde og har også sitt eget bad med et 25-meters oppvarmet saltvannsbasseng.
I parken står også en 10m høy og 2tonn tung totempæl. Denne fikk Bergen i gave til sitt 900-årsjubileum i 1970 fra vennskapsbyen Seattle.
 
Litt utenfor opptråkkete stier.
 
 

Totempælen med Akvariet i bakgrunnen....

 
 
 
...og Ulf og valpene i forgrunnen.
 

 

 

Egentlig skulle dagens overskrift være solbrillevær, men æ -en finnes ikke i alle alfabeter. Derfor ble det som det ble, men det viktigste er nå likevel at det var solskinn.....

....og en dag for lek og moro for flere enn våre små. Her har nok oteren kost seg veldig med "aking " Ikke rart at det ble snusing opp og ned i mente for Eira og Girko. Nok en gang gikk de glipp av å treffe på oteren, men spor og lukt etter han er ikke uvanlig på turene våre.

Som vanlig var lysten til å være dagens fotomodeller like stor hos alle Varriene.

Eira og Girko bryr seg ikke overhodet om at de andre firbeinte syntes det var urettferdig at det ble deres tur i dag og. Daisy ga også høylytt uttrykk for misnøyen, da hun fulgte turtrioen det første stykket fra stuevinduet.

Ingen grunn til bekymring verken for Daisy eller på hennes vegne. Det er turer og frilek for alle, og mesteparten av denne forgår uten at vi har med kamera.

Konklusjonen på det hele er at alle dachsene og vi med hadde en fin dag, både i og utenfor kameralinser. Det håper jeg dere også har hatt.

God Fredag fra hele Gressholmengjengen !

 

 

I dag ble det kort og godt Bright Eyes i bilder og toner, en sang som i hvert fall jeg setter pris på.

Har brukt den mye, og lenge var den et fast følge i gymtimene til en av klassene mine, som også hadde lagt sin elsk på den. Nå satser jeg på at den også fungerer som dachsefølge.

Etter lang tid med vekslende vær med alt fra storm, snø og kulde, via mildvær og skikkelig regnvær, gjør det ekstra godt å våkne opp til solskinn og vindstille.

Eira er bare med i sort/hvitt for å understreke at det var virkelige grå dager.

Dette er noe helt annet og innbød til formiddagstur.

Siden Ulf hadde truffet på elg, da han gikk oppover veien fra oss, la Frid, Girko og jeg i vei mot holmene. Moloen er alltid like spennende å undersøke og snuse mellom steinene, så det strekningen tar lang tid. Vi fortsatte i rening av de ytterste holmene, men hva traff vi på? Jo, enda noen elger som hadde valgt akkurat samme turområde som oss.

Jeg valgte å snu før dachsene fikk testen av elgkuen og kalven hennes.

Dermed satte elg en brå stopper både for vår tur,....

..og Eira som ikke bare ble koblet, da hun var ute med Ulf, men fikk en mye raskere retur hjem og til ventende napping, enn hun satte pris på.

Ikke lenge etter var visst også elgene lei og ville videre i området. Ulf var raskt ute og fikk foreviget de to, da de passerte rett utenfor stuevinduet vårt.

Eller kanskje de bare var lei dachsene og oss. Ikke godt for de å vite, at jeg er mye reddere elg, enn de er meg. Og dachsene kan de også være helt trygge for så lenge de går med meg. Den minste sjanse for elg i sikte, og jeg går med dachsene i bånd.

Her er dachsferske Nova News ført i penn av matmor Karin

Vi har mött våren på Fårö några dagar. Visserligen blåste det kallt men härligt med vårtecken som snödroppar etc. Vi planerade att träna inkallning med visselpipa och låta Nova springa lös. Dessvärre såg vi flera havsörnar och då försvann lusten att ha Nova fritt springande

På stranden hittade hon en badboll som var jätteskoj att leka med. Det tar på krafterna att springa på stranden och upptäcka alla nya lukter så det är det skönt att ta igen sig hemma i soffan. Att resa med Gotlandsfärjan är numera rutin för Nova.

Att resa med Gotlandsfärjan är numera rutin för Nova. Så fort vi har satt oss tillrätta i djursalongen så förväntar hon sig att få medhavd ostsmörgås skuren i småbitar. Medan matte & husse tittar på film så passar Nova på att ta sig en slummer. Att andra hundar skäller och gnyr bryr hon sig inte om.

Det kom også en koselig mail fra Bosse i dag, så tusen takk til dere begge!

Her er litt av hilsenen fra Bosse:

U-vaer i norr ,men här börjar det lida mot vårkänning,även om det fryser lite nattetid,tack och lov. Det behövs för grusvägen börjar tjällossa,så vi har stängt av den för tung trafik. Bifogar Dachs utförd i papper,rena origamin.

ORIGAMI DACHS

 

 

Nå har jeg utfordret skjebnen, og til all hell kommet like hele gjennom det hele. Og dette til tross for bytur med innlagt besøk i Grottebadet, men så brukte jeg piggsko utendørs og badesko i badet. Her er det ikke snakk om å ta noen sjanser.

Nå er jeg ikke ukjent med glatt føre. Vi bodde mer enn 25 år i Salhus, men aldri opplevd så stor fjære som denne februardagen. Det måtte prøves ut, og Aino, Atie og jeg tok en ny vri . Vi gikk tørrskodd helt ut til naustet, og for første gang bom vi en helt annen vei til badeviken. Riktignok utfordret vi sjebnen litt på delvis isete og delvis sleip tang, men det ble for fristende og endte heldigvis uten knall og fall

Fjærskyer (Cirrus) er en av ti hovedtyper. De opptrer i troposfærens høyeste nivåer, over 4-6km på våre bredder. De danner enkeltstående striper, trevler, flak eller bånd. Fargen er hvit eller lett grålig og har oftest en silkeaktig glans. De består av iskrystaller eller små snøstjerner. På grunn av sakte fall gjennom luftlag med forskjellig vind, avtegnes horrisontale striper på himmelen.

Ikke mange dagene etter disse bildene ble tatt, dro jeg rett til et vårlig Roma med temperatur opp mot 18 grader.

Der kom jeg over disse dachsevesker,.....

....og siden har det bare ballet på seg.

Her er det ikke snakk om riktig merke, men dachsevennlig er et pluss. Nå er det ikke mangel på hundevesker beregnet til formåletheller, men det er en annen sak .

Her startet i hvert fall dagen lovende. Ønsker alle en fin dag!

SKøyteløpervalsen

 

 

Her er rikelig av snø og is med jevnlig påfyll av begge deler. Vi har også hatt perioder med regn med og uten kuling, men langt fra at snøen forsvinner, bare mere is. Enkelte mente at byens torg kunne bli omdøpt til Valle Hovin. Har ikke vært inne i sentrum i det siste, men etter bildet i Harstad Tidende hadde det navnet vært mer passende enn Torget.

Eira og Daisy er ikke bare bestevenner, men også ofte turvenner.

På rundene sine klarer de som regel å få med seg det meste av det beste, og da starter det hele gjerne helt nede i fjæresteinene.

En runde innom skogholtet hører også med, og når det er sjekket etter alle kunstens ( les:dachsesnutenes) regler, er kappløp i dyp snø alltid en innertier,….

Men denne gangen falt Eira fort av. Det er ikke uten grunn at hun står med rumpen i været. Dagens "fangst" var elgens natteleie. Glad at elgkuen og hennen oksekalv ikke sov frempå denne søndagen. Aldri gøy å treffe på løsdyr når dachsene blir sluppet løs.

Så langt har Ulf hatt full kontroll. I går morges traff han på disse to elgene igjen, først med Ares og Astra og siden med Flickan og Cerinne. Særlig de to sistnevnte slet i båndet, loste og kunne tenkt seg på jakt. Like greit siste par ut, Fargo og Svea fikk en morgenrunde helt i motsatt retning av elgene. Senere på dagen var begge elgene på gang å krysse hovedveien. Ulf var på vei for å handle. Han oppdaget han de to i tide og dessuten fikk gitt tegn til møtende trafikk. Elgene kom seg trygt over veien og opp i skogen. Heldigvis ungikk man enda en avisnotis om påkjørt elg her i distriktet.

…er både dagens spørsmål og koselige hilsen fra Geela, Siv Tone og Linda!

Regner eller snør det i dag? Det snør, nei det regner, nei det... Været må vel være det mest uforutsigbare i Bodø for tiden.

I skrivende stund sitter to pjuskete søkkvåte jenter og venter på at vifta skal avdugge bilen. Jeg er vel den som er mest blaut av meg og Geela, for Geela har vært så forutsett at hun hadde med seg et håndkle i bilen. Vi har akkurat avsluttet en luftetur i Mørkvedbukta. Her regner det helt utrolig mye akkurat nå, mens det hjemme i øvre Mørkved snødde da vi dro. Vi ble kjempelurt!

Den lille søtnosen vår er ikke kjempeglad i regnvær, det verste med regn akkurat nå på denne tiden er nok at det lager sørpe og isvannpytter på veien. Når det er sagt så er tur mye mye mye mer moro og veier tyngre enn noe annet etter Geelas mening, så tur blir det uansett hvor vått det er ute! Når vi kommer hjem nå så skal vi ikke se bort ifra at det venter en god kopp kaffe til mamma Siv og et kaninøre til Geela og at vi begge fort blir tørre og varme igjen.

Værmessig ser dagene fremover bedre både for turglade Geela...

 

og alle andre som bor i eller har planer om å….

...........Visit Bodø

Litt mer vær, fritt valg til lyst og ulyst.