BLOGG

 

30.apr. 2012 AMI OG REVEN DEL 2,......

 
.......som egentlig er bakgrunnen og starten av føljetongen om Ami og reven. I dag blir det et arkivdykk, og tviler på at det er det siste som blir skrevet om disse to.
 
 
 
 
 
 

17.febr. Tur i snø i nord og sør.

 
 
 
Ami er fremme og klar til en ny og trivelig helg på hytten.
 
 

Ami stjeler fra reven

 
Helt fra Ami flyttet til Harstad 9.november, har han tilbragt så og si hver eneste helg på hytten. Buret sitt har han med. Ellers har han alt han trenger utenom, stående fast på hytten. Der er også matskåler og fortønne. Dermed skulle det være helt unødvendig å gå på leiting etter mat. Ami er helt uenig. Ikke byr ikke det på særlige problemer å finne mat heller. Det dreier seg heller om hvem som er lurest og raskest til beins, Ami eller Jan-Helge.
Nabokonen har nemlig den (u)vanen at hun legger ut mat til reven. Selvfølgelig tok det ikke lang tid, før Ami oppdaget at det var døgnåpen uteservering utenfor nabohuset. 
Da spørs det bare hvem som kommer først til "godsakene", en alltid sulten liten dachs eller beslagleggeren Jan-Helge.
 
Får finne noe annet å snuse etter, når Jan-Helge har konfiskert all revematen.
 
 
 
 

2.apr. 2012 Hilsen fra Ami

 
 

KLAGE TIL PÅSKEHAREN?

 
Snømengdene i Nord har ført til problemer for enkelte. Naboen på hytten til Ami har flyttet midlertdig. De er gamle og fikk problemer med all måkingen, men verst var det at vannet frøs.
Ami er god venn med det gamle paret og litt ekstra med kona i huset. Hun pleier å legge ut mat til reven, og der  pleier også Ami å forsyne seg. Denne foringsplassen er like populært hos han, som den er mislikt av Inger og Jan-Helge. 
Denne påsken ble det ingen utendørsbuffet på Ami. Derfor var gleden stor da han oppdaget Kvikk Lunsjen. Hadde påskeharen kommet han til unsetning? 
Stor var skuffelsen, da han oppdaget at det bare var et tomt papir. Han vurderte å klage til påskeharen på direkten pga manglende innhold i leveransen. 
Etter litt betenkning ombestemte han seg, for tenk om det var reven som ville ha tilbake noe for all maten, som Ami hadde tatt fra reven.
Det svaret er det ingen som får, ei heller Ami.
 
Det er greit nok "å lure bønder", men små søte dachser; fy søren.
 
 
 
 
 
 
 

28.april 2010 NOE SMAKER GODT....

 
 
 
"Forfriskninger" på hytteterrassen.
 
 

NOE ENDA BEDRE....

 
Ami er både misfornøyd og oppgitt over at den flere ganger omtalte bufféen, enten er stengt eller utenfor hans rekkevidde. Derfor tar han tar i bruk både eget initiativ og all verdens fantasi, for å få tak i noe godt.
På en solrik dag på hytten smaker det med en avkjølende forfriskning, og så langt er det visst både lovlig og akseptert. 
Da er det verre med "favoritten", matfløtekartongen. Den er både gøy, og dessuten smaker fløterestene  kjempegodt, men den kartongen får Ami bare slikke under full oppsikt.  
Grunnen er at han en gang fikk i seg korken og måtte til veterinæren for å få behandling. Heldigvis kom korken til slutt ut  på den naturlige måten, men nå blir korken tatt hånd om av Inger, før Ami får være "slikkepott" på egenhånd.
 
Ami elsker å være "slikkepott"
 
 

DETTE ER LITT SKUMMELT.....

 
Ami er en tillitsfull hund, som verken er redd folk eller andre hunder, uansett rase og størrelse, men denne hunden var han både usikker og skeptisk til. 
Som i de fleste tilfeller, går ting seg til, og da er det som oftest ikke så ille likevel.
Hjemme i Salhus er også jeg kommet tilbake i vanlig modus. Til og med været har vist seg fra den vanlige og våte siden. Tror likevel jeg foretrekker det og all skiten som følger med, i stedet for en reprise av snø og vintervær. Trøsten får være at det sikkert bare er en kortvisitt. 
 
Denne karen er jeg neimen ikke trygg på.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

29.apr.2012 NORDNESPARKEN, VEL VERDT ET BESØK.....

 
 
 
....og dit dro vi i dag.
 
 
 
 

Nordnesparken ligger bare vel en km nord for Torgallmenningen og Bergen sentrum.Her har både bergensere og besøkende et nydelig og stort grøntareal, hvor man kan bade, slappe av i solen eller rett og slett gå en tur, akkurat slik som vi gjorde i dag. 

Vi var så heldig, at Statsraad Lehmkuhl var på vei utover byfjorden, akkurat, da vi nøt utsikten ytterst på Nordnespynten. Og selv den stolte skuen gikk for maskin, er den alltid et mektig skue. Disse turene dagsturene er bare et av tiltakene, som er med på å skaffe penger til vedlikehold og drift av seilskuten.

 
 
Bergens stolte seilskute.
 
 
 
 
I tillegg til å ha flere titalls større gressflekker og benker hvor man kan slappe av og kose seg, er det også atskillige stier og grusveier utover i Nordnesparken. Går man helt ytterst kommer man til en ti meter høy og to tonn tung totempæl, som ble gitt Bergen fra vennskapsbyen Seattle i anledning Bergens 900-årsjubileum i 1970. Denne totempælen har også gitt opphav til en egen utendørsfestival, Totemfestivalen, som siden 2003 har gitt unge og lovende band og artister muligheten til å opptre foran et rusfritt publikum. Festivalen avholdes normalt mot slutten av august og er en garantert fin opplevelse for både ungdommer og voksne. 
 
Seattle sin gave til Bergens 900års-jubileum.
 
 
 
 
Utendørsbassenget på Nordnes i Bergen har fått mye oppmerksomhet i norsk og utenlandsk presse. Sjøbadet ble åpnet allerede i 1910, består av saltvann som blir varmet opp til om lag 25 grader, og er 25 meter langt. Anlegget har også stupebrett og omkledningsrom, men dusjbåsene er utendørs, så en vask i høstmånedene kan være en forhutrende opplevelse. Det oppvarmete vannet i sjøbadet fører dog til at man får varmen hurtig tilbake. åpningstidene er fleksible ut fra årstid og værforhold, men i utgangspunktet er det åpent hver dag fra klokken ti om morgenen til klokken syv på kvelden
 
Folketomt i dag, men 18.mai åpner sesongen som varer ut august.
 
 
 
 
På Nordnes ligger også Akvariet i Bergen, med Europas største samling av fisk og virvelløse dyr fra Nordsjøen. Akvariet har også et utendørsbasseng hvor besøkende kan bevitne pingviner og sel i fri utfoldelse.
 
Mot Akvariet og Havforskningsdirektoratet
 
 

BONUSBILDER FRA DAGENS TUR

 
 
 
Fra Nordnespynten
 
 
 
 
 
 
På baksiden av totempælen
 
 
 
 
 
 
Aino med byfjorden i bakgrunnen
 
 
 
 
 
 
Bare en liten snarvisitt ned til sjøbadet
 
 
 
 
 
 
Klar for retur og hjem til middag, men først lufting av "hjemmesitterne"
 
 

28.apr. 2012 BARNEVAKT

 
 
 
 
 
 
 
 
Det er ikke lett å ha en liten på knappe tre år rundt beina, når man skal rive seg gjennom tre etasjer for å få plass til den nye vindeltrappen. Derfor kjørte Ulf meg ut, slik at Silje og Reidar fikk jobbe i fred, selv om de vel egentlig mest av alt hadde trengt fri, etter alt arbeidet de har lagt ned til nå. Her har det nemlig ikke bare vært snakk om nyopp-pussete rom til de tre eldste barna. Nei, her startet man bokstavelig helt fra scratch av, og en tidligere kjeller er blitt en ny flott boenhet med nytt inngangsparti, nye rom til de eldste og bad. Det står virkelig respekt av alt de har gjort, så det skulle bare mangle, at jeg ikke stiller opp som barnevakt, når det trengs. Og det gjorde det i dag, for Sofie, som har vært flink å hjelpe til med passing av Stella, er på Voss og spiller håndballcup denne helgen. Hørtes ut som hun koste seg, da hun ringte. 
 
 
 
 
 
 
 
Stella og jeg hadde en fin dag sammen. Først ble det noen runder sammen med Atie, før Ulf dro videre til en liten fotorunde sammen med henne og Flickan. Men selv om Ulf og dachsene dro, hadde Stella og jeg selskap av  katten deres, Tigerlilje store deler av dagen. Den fulgte etter oss både da Stella syklet på trehjulssykkelen sin eller da vi lekte i hagen. Men til slutt fikk hun visst nok og stakk innendørs til en bedagelig plass, slik at hun fikk med seg alle sostrålene gjennom vinduet.
 
Litt trøst og tørking må til, da Stella måtte overende i en sving.
 
 

NÆRMØTE MELLOM AMI OG REVEN

 
 
 
 
 
 
 
 
Det var ikke dette synet Jan-Helge forventet, da han tiittet ut av døren på hytten. Han skulle bare undersøke om Ami, som sto utenfor i løpestreng, var klar til å komme inn. Ingenting tydet på det, for Ami var like opptatt av reven, som reven var av han. 
Første tanken til Jan-Helge var, at dette måtte han ta et bilde av, selv om han egentlig trodde, at reven ville forsvinne, før han rakk å hente fotoapparatet. Det hadde han ikke behøvd å bekymre seg for. Reven "hadde nemlig så god tid", at den ble værende i ca 10 minutter. Hele tiden tittet de to firbeinte bare på hverandre, før reven forsvant like stille som den kom, og Ami også trakk seg tilbake. Han skulle jo innvie sin nye hundeseng med machende fell til matmor og matfar sine nye godstoler. Sånn er det å være "enebarn", når de andre er blitt voksne og flyttet hjemmefra.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

27.apr. 2012 TILBAKE "PÅ SKINNER",...