BLOGG

30.juni 2012 GÅR DET EN BURSDAGSHILSEN TIL FELIX KRISTOFFER

Ikke rart Varris Celeste Luna koser seg hos en slik stor og kjekk gutt. Sender også en sommerhilsen til resten av familien

 

 

ET IMPONERENDE "BYGGVERK" FRA VM I SANDSLOTT,....

 
 
 
 
 
LANGT UNNA KONKURANSESTANDARD
 
 
 
Byggverket som vi fant på stranden, var langt unna den standarden. Jeg er sikker på at " våre byggherrer"  både hadde det kjekt og var minst like stolte av arbeidet sitt. 
 
 
 
MEN MYE ARBEID HER OGSÅ
 
 
 
 
Det var nesten som jeg hadde litt dårlig samvittighet, da jeg lot Aino og Atie leke der. I motsetning til sin badeglade onkel Ares, er verken vassing eller svømming fristende for disse to. Aino har klare mål med sitt "strandliv." Tur er vel og bra. Den er enda bedre, jo flere de møter og som vil hilse på og gi klapp og kos. Etterglemte godbiter og ikke minst ymse sorter bein, rundt de utplasserte grillene, er reneste bonusen, men der er jeg gledesdreper og skyr disse stedene. 
 
 
 
 

RETT OG SLETT BARE VAKKER NATUR,....

 
 
 
 
 
 

SOM VISST FALT I SMAK HOS FLERE.

 
 
 
 
 
 
 
 
 

29.juni 2012 SNART HELG

Og da både dagens faste og planlagte gjøremål var unnagjort, tok jeg en tur med Varriene utover holmene. Det var ingenting å si på været, men noen badetemperatur er vi enda langt fra. Men selv om folk likevel er flink til å bruke området, var vi heldige og hadde hele stranden for oss selv nå i ettermiddag. Aino og Atie var riktig så lekne, og til slutt fortsatte leken helt nede i vannkanten. Det var da de oppdaget de "merkelige" bølgene.

Det hele startet med "lett jogging"
Atie er frempå, mens Aino holder seg i bakgrunnen
Atie er veldig nysgjerrig.
Kanskje angrep er beste forsvar.
Aino skuler og er fortsatt skeptisk.
Aino gir blaffen i bølgene og heller klar for videre tur.

MITT FAVORITTSTED

Her har jeg hatt min faste morgentur i alle år med hundene. Noen av disse  er ikke med oss lenger, men hver gang jeg kommer ut her tenker jeg på de. Mina og Katha måtte alltid en runde ut her med en gang vi kom frem til Gressholmen. Først etter den turen, kunne ferien begynne. 

Og mens jeg satte meg ned og nøt utsikten....
...ruslet Aino og Atie rundt i fjæren....
...."nøt" også utsikten...
...og snuste i seg tang,- og sjølukt

28.juni 2012 TILBAKEBLIKK PÅ.....

 

 

28.juni 2011 OG TIRSDACHSTUR I MORGENSOL.....

 
 
 
 
 
 

OG FLOTT NATUR......

 
 
 
 
 
 

MED INNLAGT MORGENGYMNASTIKK

 
 
 
Aino passer på at også ørene får litt morgengymnastikk.
 
 
 
 
Slik startet dagen vår, og i dag tok jeg også med kameraet. For det første har det vært smått med dachsebilder i det siste, og for det andre var dagens arbeid med hytten lite forenlig meg fotografering. I dag jobbet vi nemlig med undertaket. Det var høyt oppe, glatt underlag og en usedvanlig keitete arbeidsstilling.
Men nå er det gjort, så da er det bare å vente på lektene og takplatene, som blir levert på torsdag sammen med materialer til hundegårdsrammen. Hundegårdselementene kjøpte vi i ettermiddag, og de fikk vi, etter mye om og men, inn i bilen. Da gjenstår det bare å bekrefte leveringstiden for grusen, som skal i hundegården og en videre innsats av Ulf og meg, for at vi skal komme i mål. Så lenge hytten og hundegården er funksjonell, før Ulf reiser, er jeg fornøyd. 
Det gjorde godt med en dag med litt mindre arbeid. Vi kombinerte også innkjøpene med å spise pizza på Peppes. 
Mens vi venter på vareleveransen, blir det forefallende arbeid på hytten. Vi blir i hvert fall ikke arbeidsløs, mens vi venter.
 
 
 
 
 

I MÅL

Rart å se tilbake på gamle blogger. Vi var to glade amatører, som satte i gang prosjekt dachsehytte og ny hundegård. Hytten ble større, dyrere og mye mer arbeidskrevende, enn vi hadde tenkt oss. Og når hytten ble større, "vokste" også hundegården. 

Vi hadde som mål, at vi skulle være i mål, før Ulf sin Svalbardtur, og det klarte vi. Hverdagen ble med ett så mye enklere. I år er også de siste detaljene på plass,.....

...så nå har "arbeidsgjengen" til og med begynt å skeie ut med kaffepauser med hjemmebakt på formiddagen, så får heller malingsarbeidet ta litt lengre tid. 

 

 

27.juni 2012 DET GÅR FREMOVER

Bortsett fra at jeg må i gang med malerkosten, så har vi nå fått laget fedig slusen mellom de to hundegårdene. Nå slipper vi å tenke på at noen klarer å smyge seg forbi, når vi åpner yteerporten. Dessuten kan vi også ta med oss dachser fra begge hundegårdene uten all verdens logistikk. Og hvis ikke noen av de sppretne firbeinte bykser over, begynner vi å se enden på denne arbeidet med hundegården og dachsehytten denne sommeren. Det eneste som gjenstår, er en runde med grønnmaling og "bakompensel", for materialene i ytterkledningen har tørket så mye, at det må flikkes litt.

Ulf og jeg syntes vi var veldig så effektive og raske, da vi jobbet med porten. De firbeinte visste godt at vi holdt på til inn i kveldsmattid, og var mer enn klar til å komme seg inn og i matfatet.

Aino har ikke vært helt god i magen og har gått på skånekost det siste døgnet. Derfor holdt jeg henne ute, mens de andre inntok dagens herremåltid, som hun skal få ta igjen senere. Og selv om magen nå har roet seg, ville vi ikke ta unødvendige sjanser.

Alt dette var Aino lykkelig uviten om, og først tok hun den nye porten i nærmere øyesyn.

Hun fikk ha pinnen helt i fred.

Det gikk i hopp og sprell,...

...og det så ikke ut som om verken magen eller noe annet plaget henne.

FOTBALL EM

Skal prøve å få med med meg 2.omgang av dagens semifinale. Ares ligger i sofaen og halvsover, og der blir han nok også liggende. Men det er ikke alle tv-program, som er like lett å få med seg i fred og ro her i huset.....

 

ARES PASSER PÅ,...

 
 
 
 
 
 
 
 
...og alle firbeinte som til tider dukker opp i TV-en, må jages bort. Ares må ha en innebygget antenne, for det er bestandig han som oppdager "inntrengerne" først, og da snakker vi ikke om dyreprogram. De har vi for lengst gitt opp, så lenge Ares er i samme rommet. Det blir for voldsomt for alle parter, for Ares går grundig til verks. 
Først får inntrengeren et morskt blikk. Deretter snur han seg uheldigvis mot et glass-skap, hvor han speiler seg selv. Dermed bærer det tilbake til TV-en, for å gjøre et nytt forsøk på å skremme vekk inntrengeren.
Nei, da var det enklere med gamle Mina. Første gangen hun skulle jage vekk en flokk med reinsdyr, hadde hun kjempehell. De forsvant ut til venstre på skjermen. Mina trodde visst at de løp ut i spisestuen vår og var kjempeglad både den gangen, og hver gang etterpå, at stuen var kjemisk tom for enhver utgave av firbeinte, da hun sjekket. 
 
 
 
 

26.juni 2012

Cerinne og Atie

Det ble ikke mange brukbare bilder av dachsene fra kveldsturen vår. Selvfølgelig vil de heller undersøke spennende lukter, sjekke om de kan finne oteren, som holder til i moloen eller innynde seg hos andre turgåere. Der kan det jo vanke både klapp og kos, og det sier ingen nei til. 

Været har vært grått i hele dag, og det var litt av grunnen til at jeg utsatte fotorunden. Litt sol ble det riktignok, da vi var ute og gikk, men den skinte ikke på oss. Men jeg fikk da festet solstrålene på noen bilder, og de viser i hvert fall at vi har naturskjønne omgivelser på turene våre, selv på en gråværsdag.

På vei utover moloen hadde jeg god tid å studere to ender, som svømte så fint med andungene sine. Atie "hjalp" nemlig Cerinne med å lete etter oteren. De fant ikke oteren, og endene var altfor langt fra land, til at det kunne bli brukbare bilder. Men på tilbaketuren var de kommet mye nærmere land og om ikke kvaliteten er på topp, fikk jeg i hvert fall med meg at "etterslengeren" innhentet flokken, pluss noen koselige "familiebilder"

HVORFOR IKKE?

For dere som drar på smilehullet over dachsenes sofagruppe og markblomster på bordet. 

Ja, hytten har fått eget flagg, blomsterkasse på veggen og margritter rundt hundegården. 

Trivelige omgivelser for beboerne og trivelig for oss, og det var det vi ønsket.

25.juni 2012 POSEN FULL AV NYE LEKER

Nå tror jeg ikke akkurat at dachsene kjeder seg så mye. Vi veksler mellom å turer utover på holmene og ellers rundt i nærmiljøet. De har store luftegårder i tilknytning til dachsehytten og kan velge selv når de vil være ute og når de vil trekke i hus. selv om burene deres er lukket på dagtid, har de en hel sofagruppe til disposisjon. Treplattingen utenfor er også populær, spesielt i fint vær.

Finværet som var varslet, dukket ikke opp i dag, og mens dachsene krøp i hus da regnet satte inn, tok Ulf og jeg en handlerunde. Dermed ble det også nye leker på dachsene. Der ser jeg "behovet" mye sterkere enn Ulf. Jeg vet godt at den ene leken som alle vil ha, er mest spennende og atraktiv. Likevel vil jeg at alle skal få. Jaja, trøster meg med at jeg kunne hatt værre ideer.

Atie "forsynte seg godt av nye leker.

PLAYSCHOOL I HUNDEGÅRDEN

Fargo har funnet seg et bein
Fargo, Flickan og Cerinne
Aino
Flickan
Atie og Fargo

Og mens denne gjengen var i full lek i hundegården, var Astra, Ares og Svea på tur med Ulf, det vil si først Svea og deretter Astra og Ares. Vel tilbake igjen gjentok Ulf gårsdagens besøk i dachsehytten, og denne gangen var jeg rask å hente kameraet, slik at jeg fikk med meg både "vaskesjefen" Flickan og Aino "assistenten" hennes. Fargo og Atie ville så gjerne fått være mere med, men Flickan var en streng sjef, som ikke ville ha for mye innblanding.

Aino, fargo og Flickan
Sjefen og assistenten
Et motvillig "offer"?
Cerinne nøyer seg med å være tilskuer

24.juni 2012 EN FLOTT SOMMERDAG

Jeg får snakke for dachsene og meg når jeg sier at vi har hatt en latmannsdag, for Ulf har både malt siste strøket på flaggstangen og gjort hagearbeid. Vi andre har tatt det piano.

Men i dag husket jeg å finne frem strandparasollene våre. De har vært brukt til alt annet enn strandliv. Før jeg anskaffet solseil til den gamle hundegården, brukte jeg de der. I fjor trengte vi solskjerming til hortensiane. Det fungerte fint, men helt ute av mitt hode i går. Dermed ble det massevanning av to tilsynelatende døde planter, men de våknet ti liv etter hvert, og i dag har de hatt det skyggefullt bak hver sin parasoll. 

Dachsene foretrakk også skyggen deler av dagen, og de tok også en skikkelig siesta. Da fikk de "besøk" av Ulf, som tok seg en liten strekk på sofaen deres. Det var svært populært, i særdeleshet hos Flickan. Hun "vasket" Ulf der hun kom til. Aino fikk være assistent, og Atie fikk også slippe litt til. Men der satte Flickan stopp for mer innblanding, så resten av flokken måtte nøye seg å være tilskuere. At det ikke ble en blund på øyet for Ulf, visste han godt på forhånd , men en koselig stund ble det i hvert fall.

 Man er visst uvant med sol og varme, for jeg har vært så utrolig trøtt i dag. Det ser jeg ingen grunn til. I går fikk jeg også av bandasjen av albuen. Bortsett fra at jeg er virkelig gul og blå, ser alt fint ut. 

I dag hadde jeg ikke med kameraet på en eneste av turene. Ikke så dumt foresten, for da bevilget jeg meg en liten ettermiddagstur helt på egenhånd. Det er lenge siden sist.  

EN LITEN ETTERMIDDAGSTUR

BLOMSTER PÅ MIN VEI

23.juni 2012 VARRIS A-KULL 3ÅR

GRATULERER TIL AINO, ATIE, ANTE OG AMI

Her i huset har vi feiret våre to etter beste evne.

Ulf sørget for at blomstene jeg hadde plantet, kom opp på veggen. Og selv om vi ikke har fått fatt i beslag til balkongflagget, fant han en midlertidig løsning. Sikkert både enklere og like billig å kjøpe et nytt og komplett flagg.

om dagen gikk sent mens de ventet på middagen, kunne de nyte denne utsikten fra hundegården.

Dagens høydepunkt på dachsebursdagene er middagen. Da er det fast meny med kyllingfilét og ris. Selvfølgelig får alle dachsene servert samme middag, og den går ned med lynets hastighet Selv om alle sammen "polerer" matskålene sine, er de like optimistiske hver gang og leiter etter rester i de andre sine matskåler. Det kan de bare spare seg for. Alle er like tomme, som sine egne.

Aino er heldig og blir gjort dobbel stas på. Mens hun har lurt oss med en falsk alarm, venter Xerxes tålmodig og trofast på besøk av henne. Tusen takk til Eva for alle de fine bildene. 

DEN SOM VENTER PÅ NOE GODT,....

 

...venter ikke forgjeves. Jeg ser virkelig frem til at D-kullet får Xerex til pappa

ST HANSFEIRINGEN....

...blir på tradisjonelt vis med rømmegrøt og spekemat, men bålet hopper vi over. Det får holde med et bilde av tønnebålet på Laksevåg. Det skulle vært en link også, men jeg jobber fortsatt med den saken, og dette er siste svar av mailkorrespondansen vår.

"Det er flere som har opplevd problemer med dette i den nye malen. Men jeg har skrevet til våre utviklere at det er et ønske fra dere kunder at dette skal virke også på de nye malene. "

Fra tønnebål til dagens bursdagstur med jubilantene

22.juni 2012 GOD HELG

Med naturens eget "flammende bål" ønsker jeg alle venner en riktig god helg, enten dere skal feire midsommar, st hans, eller jonsok.

21.juni 2012 MENS VI VENTER PÅ SOL OG SOMMERVARME.....

Atie ser utover den tomme badestranden. Hun tenker nok mest at da det ikke vanker klapp og kos på henne.

.....sørger vi få å få unna litt forefallende arbeid. Ulf slo gresset, mens jeg fikk plantet sommerblomstene. På tross av at vi var på flere hagesentre, er jeg ikke helt fornøyd. Men nå er de iallefall plantet. Jeg får gi sommerplantene litt tid, og så får vi håpe på, at de vokser seg både store og vakre.

Alltid kjekt å være sammen på tur.
...enten som Astra på mitt fang......

Ellers går dagene sin vante gang her nord. Vi har holdt oss "rundt huset" i dag. Hundene har vekslet mellom turer, hundegård, egen "stue" og vår. Uansett vet de å finne roen......

....eller Aino som "passer på" Ulf (.... i hvert fall tror det)

Værmeldigen for helgen er så bra, at det sikkert blir fullt innrykk på Gressholmen, selv om den  store st hansfeiringen finner sted inne i Harstad. I år faller nemlig denne og åpningen av årets festpill samtidig.

Men den feiringen blir uten oss. Her blir det rømmegrøt, fenalår av rådyr og deilig elgpølse. Vi var så heldig å få kjøpe med oss spekematen, da vi var hos Roger Åsheim og gikk sporprøve på vei nordover. 

BONUSSTOFF OM HORTENSIAEN, fakta og en "søt" liten historie

Er planten dyrket i lav pH vil blomsterfargen bli blå eller lilla. Er derimot blomsterfargen rød eller rosa er planten dyrket i en alkalisk jordblanding (høy pH). De hvite hortensiaene påvirkes ikke av jordens surhet.
Denne flotte planten stammer opprinnelig fra Japan, og det finnes minst 90 ulike arter av planten i Kina, Sørøst-Asia, Nord- og Sør-Amerika. Navnet stammer fra gresk: hydor som betyr vann, og angeion som betyr fat. Hortensiaen bærer faktisk frukter som sprekker, og disse har da en fasong som kan minne om et vannfat. 
 

Hortensia historien

Hortensia er en av de få planter som har fått sitt navn etter en kvinne, etter Hortense Baret. Denne unge kvinnen kledde seg ut som en mann og fikk hyre på samme skip som sin kjære, botanikeren Philibert Comerson. Han skulle følge med et fransk skip på jordomseiling i 1766 – 69. De unge orket ikke tanken på å være fra hverandre så lenge. Hortense ble imidlertid avslørt som kvinne, men fikk allikevel lov til å fortsette ferden. I Asia oppdaget botanikeren denne vakre planten, som han oppkalte etter sin store kjærlighet, og slik fikk den navnet Hortensia
En vakker historie til en vakker plante

 

20.juni 2012 MORGENTUR MED "KNUTE PÅ TRÅDEN"......

 

 
 
 
 
 
 

OG FORSKJELLIG ØNSKE OM VEIVALG

 
 
 
 
 
 

MEN EN TING FENGER ALLTID INTERESSEN OG SAMLER FOKUSET DERES

 
 
 
 
 
 
 
 
Dette skjer hver gang, vi kommer over viltspor eller de får teft av dyr. Uansett hvilken vei vi velger, kommer vi over et eller annet. Går vi utover moloen, finnes det oter, mink, røyskatt , og i tillegg er det rev og streifvis "besøk" av elg og reindsdyr. Når vi går oppover, er det mest rev, vi kan treffe på. Det var denne turen, vi valgte i morges. Av erfaring vet jeg hvor reven krysser, og da holder jeg alltid ekstra hardt i båndet. Dachsene stiller seg opp, lukter på overvær, og så går de skikkelig grundig til verks.
 
 
 
 

FELLESSJEKK AV "JAKTTERRENGET"

 
 
 
 
 
 
 
 
Det tar sin tid, og de har ingen forståelse for at jeg må tilbake til hytten for å gå en tur med neste pulje. 
Ellers har det vært begrenset uteliv for dachsene i dag. Her har vært både sut og vått. Og mens brorparten holdt Ulf og meg med selskap, valgte Fargo, Svea og Flickan å kose seg i egen stue. Der har de god plass med egen sofagruppe i tillegg til burene sine. Likevel stakk hodet til Flickan frem under lenestolen, da jeg ropte på henne. Hun "manglet" nemlig da jeg var nede og sjekket om noen av "stuegrisene" ville ut i hundegården.
 
 
Fra salongdelen av dachsehytten.
Dachsehytten med begge hundegårdene i forgrunnen. Den bakerste har solseil, som det overhodet ikke var bruk for i dag.
Aino lukter på strandrug.

19.juni 2012 TILBAKE I NORD

Da var jeg tilbake på Gressholmen. Ulf hentet meg på flyplassen sent i går kveld. Alle hundene sov da vi kom frem, så dermed hadde jeg velkomsten på dachsevis til gode til i morges. Nå hadde jeg jo vært borte noen dager, så de følte nok at de både hadde grunn til å "overfalle" og rundsleike meg. Men selv en liten adskillelse avstedkommer de hjerteligste velkomstscener. 

Det tar på å være velkomstkomite, så Aino tok seg en liten pause i sofaen,........

....før hun fant ut at det i grunnen både var bedre og koseligere å slappe av på fanget til Ulf. 

Jeg hadde planlagt å få plantet i krukkene på altanen, men jeg må nok gå på flere hagesentre for å finne både de sortene jeg var ute etter og ikke minst blomster, som ikke allerede var på hell. Helt utrolig hvor mye dårlig jeg så i dag. Nytt forsøk i morgen, så det blir fint til helgen med både st hansfeiring og det bebudete finværet.

I dag får det bli et dykk i arkivet, men noe fikk vi da kjøpt i byen. Ulf sitt prosjekt med flaggstangen nærmer seg slutten, for nå er ny flaggline kommet i hus. Og mens vi likevel var innom Biltema, sørget jeg å få kjøpt med meg nytt leketau til Ares. Det hører med til velkomstrituale hans, og det han hadde her, var utslitt. Det ble mange runder med det nye tauet og hvor Ares løp rundt like stolt og bratt i nakken, som han pleier. Men Ares er ikke bare blitt utrolig leken og barnslig på sine gamle dager. Han tåler også utrolig mye fra tispene og spesielt Aino og Atie, som han har et meget godt øye til.

Og har man først fått tak i Ares sitt tau, kan man like godt leke seg ferdig med det.

Det vet Atie å benytte seg av. Bare se på blikket hun sender, etter at hun har "stjålet" Ares sitt kjære tau.

16.juni 2012 DACHSEFRI, MEN IKKE DACHSELØS,......

VET IKKE HVA SOM HAR SKJEDD PÅ SIDEN, MEN HAR SENDT MAIL TIL 123 HJEMMESIDE, VENTER BÅDE PÅ SVAR OG AT DE RETTER OPP FEILEN. 

Tirsdag 19/6 kl 11.09 ser jeg at feilen er rettet opp. Venter på tilbakemelding og ikke minst at siden fortsetter å fungere, slik at jeg kan legge ut nytt stoff i kveld.

....og snart skal også noen få gjøre nytte for seg. Dessverre er ikke jeg så sulten, at jeg greier å fprtære alle maiskolbene, men de fire "maiskolbeholderdachsene" måtte jo få hver sin. 

Før jeg dro til byen for å besøke min mor, fikk jeg unna litt papir,-og fotoarbeid. Da oppdaget jeg at jeg lå veldig på etterskudd med bilder på hundefigurgruppens side. Så da slår jeg to fluer i en smekk og legger bildene ut her også, forhåpentligvis til glede for dere som også er bitt av dachsefigurbasillen. Dere andre får hoppe elegant over dagens innhold og vente på bedre tider.

Ha en fin lørdagskveld alle sammen!

salt og peppersett
kortholdere
nøkkelhank
håndskåret i "iron wood" og signert
serviettholder
signert bilderamme for vegg eller bord
håndskåret og signert mobilholder
sølvnål
dachsefamilie

15.juni 2012 ALDRI SÅ GALT,.....

Lille lungegårdsvann, Fløyen til venstre og Ulriken i bakgrunnen

...så når hjemmesiden min bare blir oppdatert ved hjelp av høyre pekefinger, får det ingen konsekvenser for bloggen, at den nyopererte armen skal holdes mest mulig i ro. Operasjonen gikk fint, men siden jeg blødde gjennom all bandasjen, måtte jeg ta en tur på apoteket. Da tok jeg like så godt bussen helt til byen, slik at jeg samtidig fikk tatt noen bilder. Valget falt på Byparken, som ligger midt i sentrum. 

Musikkpaviljongen

Da jeg kjørte forbi med flybussen på onsdag, holdt gartnerne i Parkvesenet på med å plante nye sommerblomster rundt Musikkpaviljongen, og jeg var spent på resultatet. Det skuffet ikke, mens bedene rundt nok trenger både mer tid og varme, før knoppene springer ut. Vis a vis Musikkpaviljongen står statuen av Edward Grieg, og der står Gullregnen nå i full blomst.

Gamle Telegrafbygningen i bakgrunnen

GULLREGN

 Som jeg har nevnt tidligere, vokste jeg opp like ved Byparken, og vi brukte virkelig både parken og alle museene, som ligger rundt Lille lungegårdsvann. Stort sett har jeg bare gode minner fra den tiden, men det finnes ett untak.  Det er i grunnen rart at det satte slik skrekk i meg, for jeg var verken med på eller berørt av hendelsen. Men det var kusinene mine., og det dreide seg om Gullregn. Jeg er sikker på at de var like inndoktrinert hjemmefra som meg, om at vi ikke fikk røre den giftige Gullregnen.

Hva som fikk kusinene mine til å spise de giftige bærene, vet jeg ikke. De havnet rett på Legevakten og ble både pumpet for mageinnholdet og fikk i tillegg all nødvendig behandling.

I ettertid skrøt de litt av dette, mens jeg reagerte med å gå i "sikre" buer rundt disse trærne, som det fortsatt er så mange av i Byparken.

OGSÅ EN "DACHS"

....men denne tekannedachsen trenger verken mat, stell eller lufting. Det er både rart, når man bare har seg selv å ta vare på. Godt i små doser, men heldigvis bare en overgang.

"Tekannedachs"

13.juni 2012 TILBAKE I SALHUS,.....

Vår største rhododendron

...og dermed fikk jeg med meg rhododendronblomstringen i hagen vår i år også. Det varierer litt hvor tett det er med blomster, og noen ganger kan vi knapt se bladene. Slik er det ikke i år, men uansett bonus å få med seg både de og alt det andre, som står i full blomst nå.

SI DET MED BLOMSTER

 

Blomsterspråket

 
Tidligere var reglene svært strenge for hva slags blomster man kunne gi. De ulike blomstenes betydning, det såkalte blomsterspråket, var allment kjent.
Det første kjente blomsterspråket kommer fra Midtøsten og er eldgammelt.
Det sies at det ble oppfunnet av haremskvinner, delvis av kjesomhet, men også ut fra behovet å kunne innlede eller avslutte et forhold.
Senere har forskjellige typer blomsterspråk blitt praktisert i europeiske kongehus og aristokratiske kretser.
I dag praktiseres bare  rester av blomsterspråket.
Ønsker du å lese mer om dagens utgave av blomsterspråket?
Se nederst på siden, da jeg fremdeles har problem med å legge til linker
 
Cerinne (fra arkivet) foran vår "Chilenske jasmin" Mandevilla Laxa.
 
 

Blomster fra min hage

 

Blomsterspråk med "riktige" blomster, farger og antall er vel og bra, men ingenting er som å plukke og ta inn buketter fra egen hage. Jeg bruker både av rhododendron og syriner sammen med hagens løkblomster. Selv om dagens blomst, hageiris, ikke er av de mest holdbare, liker jeg å ha den med. Jeg bruker også de gule sverdliljene. Så klipper jeg hull i en kakeserviett, som jeg har rundt buketten. Dette har i alle år vært min sommerbukett, og slik må den være, for det er nå rart med det, tradisjoner skal man ikke kimse av. 

 
Iris x germanica, en flerårig plante i sverdliljefamilien.
 
Glad vi har en lilla syrin igjen
Vår hvite syrin
Sverdlilje
Rhododendron
Iris

FOR DE SPESIELT INTERESSERTE

hva de ulike blomsterfargene betyr:

Rosa blomst: Jeg er forelsket i deg og lover deg troskap

Hvit blomst: Jeg tror på din renhet og jomfruelighet

Gul blomst: Du er solen i mitt liv

Orange blomst: Jeg er din troende venn

Mørkerød blomst: Jeg savner deg så mye

Blå blomst: Jeg vil bli ved din side til døden skiller oss ad

Rød blomst: Jeg regner dagene til vi møtes igjen!

Lilla blomst: Jeg ønsker deg all lykke og hell i livet

Bukett med røde, blå og hvite blomster: Betyr å fri

 

Selv antall blomster har en betydning.

Ti blomster betyr ”Vil du gifte deg med meg?”

En blomst: Du er min alt

To blomster: La oss reise bort sammen

Tre blomster: Når får jeg treffe deg igjen?

Fire blomster: Jeg ser opp til deg og er takknemmelig.

Fem blomster: Jeg gjør hva som helst for deg.

Seks blomster: Jeg tviler på dine ord

Syv blomster: Jeg elsker deg

Åtte blomster: Jeg forblir tro mot deg til døden skiller oss

Ni blomster: Jeg vil være sammen med deg.

Ti blomster: Vil du gifte deg med meg?

 

Enkelte blomstertyper betyr noe spesielt.

Fiol: Lojalitet

Forglemmegei: Erindring

Floks: Samhørighet

Iris: Helse

Kamelia: Takknemlighet

Kaprifol: Troskap

Lilje: Renhet

Liljekonvall: Lykke

Nellik: Ekte kjærlighet

Rose: Dyd og skjønnhet

Tusenfryd: Fellesskap

 
 
 
 

Rhododendron – hagens dronning

Temasider Busker og trær

Anbefal til venner34

Alle som har vært i Bergen i mai, har sett at byen bugner av rhododendron i mange farger, størrelser og varianter. Denne flotte surjordsplanten trives også godt de fleste andre steder i landet.
RHODODENDRON-VEIEN: I Bergen er rhododendron plantet i svært mange privathager, men også parker og andre offentlige områder. Dette er i Fyllingsdalen langs J.W. Mowinckels vei.
FLOTT BLÅFARGE: I verden av rhododendron finnes et utall av sorter - i mange forskjellige farger.
ROSA MED RØDT: I begynnelsen av mai blomstrer mange av de rosa rhododendron-sortene.
SURJORDSBED: Det er veldig flott å plante rhododendron sammen med Pieres, eller pyramidelyng som den heter på norsk.
RIK BLOMSTRING: Noen rhododendron-sorter kommer med tett i tett av blomster, og de holder seg godt selv om det regner, slik det ofte gjør i Bergen.
KLIPPET NED: Denne rhododendronbusken av typen Graf Lennart ble klippet helt ned for et år siden, og som man kan se er etterveksten i full gang.
GODT UTVALG: I BoGrønt Fyllingsdalen Hagesenter og andre velassorterte hagesentre, finner du et godt utvalg av rhododendron tilpasset å kunne vokse i klimaet på ditt hjemsted.
GUL SKJØNNHET: Goldkrone er kjent som en flott, gul sort som blir cirka 1,5 meter høy når den er fullvoksen.
BLOMSTERHAV: Rhododendron i full blomst er et flott skue.
OPPSTAMMET: En rhododendron som er oppstammet, blir et fantastisk midtpunkt i surjordsbedet.

- Rhododendron er en plante som ikke er så vanskelig å få til. Den må plantes i litt sur jord, og selvfølgelig få litt gjødsel, men ellers klarer den seg stort sett selv, forteller gartner Håkon Søreide vedBoGrønt Fyllingsdalen Hagesenter i Bergen.

Mange spennende sorter

I Fyllingsdalen har Søreide som vanlig et godt utvalg rhododendron til salgs i hagesenteret. Planten er stadig populær blant bergensere som gjerne vil prøve nye og spennende sorter.

- Det som er fint med rhododendron, er at det finnes så mange ulike sorter med ulike blomstringstid og egenskaper. Noen har en rik blomstring og beskjedent bladverk. Andre har en mer beskjeden blomstring, men stor prydverdi i bladverket. Det finnes for eksempel sorter med hvitbrokete blader, gulbrokete og bronsefargete, forteller Søreide.

De fleste rhododendron-sortene er vintergrønne, men det finnes også løvfellende rhododendron, ofte kalt azalea. Totalt i verden finnes over 25.000 forskjellige sorter rhododendron, og flere hundre som er til salgs i norske hagesentre.

Generelt er de lave sortene mer hardføre enn de høye sortene, men det finnes unntak. I ditt lokale BoGrønt hagesenter finner du de sortene som er best tilpasset klimaet på ditt hjemsted.

De første rhododendron-sortene blomstrer allerede i april, mens noen blomstrer så sent som i juni. I tillegg finnes det andre surjordsplanter med senere blomstring som fint kan kombineres med rhododendron.

Tips: I et surjordsbed kan du for eksempel plante: Rhododendron, pieris, hortensia, lyng, amerikansk hageblåbær og japansk lønn. Det finnes også en del stauder som foretrekker sur jord.

Les også: Rhododendron tåler mer enn du tror

Planting, gjødsling og vanning

De fleste typer rhododendron tåler godt å stå i lett skygge eller halvskygge. Dette skyldes at de i naturen er skogbunnsplanter som vokser i skyggen av andre trær. Unntaket er løvfellende rhododendron (azalea), som bør plantes i sol.

Rhododendron er en såkalt surjordsplante. Hva betyr egentlig det?

- Dette betyr at den skal vokse i jord som ikke er kalket, altså som har lav PH, forklarer Håkon Søreide.

I hagesenteret får du kjøpt en spesialtilpasset jord (BoGrønt Rhododendronjord), men du kan også bruke naturtorv. Ved planting, graver du et stort hull som du fyller med torv. Det bør være cirka 40 cm rhododendronjord i bunnen av hullet før du setter ned planten. Pass på at det ikke blir hardpakket jord rundt klumpen – rhododendron trives best med luftig jord rundt røttene. Er dette vanskelig å få til i din hage, kan du lage et opphøyd bed, der du bruker torvblokker som en ”mur” rundt og fyller på med et dypt lag rhododendronjord.

Viktig: Rhododendron trives ikke hvis røttene står i vann, sørg for god drenering på voksestedet.

Som alle andre planter trenger rhododendron å få tilført næring. Du kan bruke spesialtilpasset rhododendrongjødsel hvis du vil, men det går også greit å bruke vanlig helgjødsel (hagegjødsel). Gjødsle litt et par ganger i løpet av sommeren, så vil planten trives og blomstre rikt til neste år.

Ved nyplanting er det også viktig med vanning. Hele den første sesongen bør du passe på å vanne ofte og lenge, til røttene har fått etablert seg skikkelig.

 Beskjæring og klipping

Vanligvis er det ikke nødvendig å beskjære rhododendron, bortsett fra at du kan ta vekk frostskadde greiner og visne blomsterstander.

Etter hvert som rhododendron vokser seg til, kan de bli litt grove og glisne nederst. Dette er ikke så veldig pent, men det betyr ikke at planten må tas vekk.

- Har du en rhododendron som er blitt alt for stor og grov, kan den sages ned til 20-30 cm. Da vil den komme på nytt fra roten, og igjen bli en flott plante, sier gartner Søreide.

Rhododendron kan beskjæres rett etter blomstring.

 

Les mer om rhododendron:

Arboretet i Bergen

Den norske rhododendronforening

Anbe

12.juni 2012 UT PÅ TUR

Hei!

I dag tar vi nimbussen til hytten, svigerfar er passasjer og Bjørnar kaptein for anledningen. Båtsguttene sitter fremst i baugen og følger spent med hvor vi skal. 

Deilig med en sommerdag på sjøen!

Klem fra Ante og de 2-beinte

 

Og mens Ante setter kursen hjemmefra, flyr jeg sørover i morgen tidlig, fordi Jeg skal opereres i en arm på torsdag. Jeg blir i Salhus til over helgen. Nå blir det spennende hvor lenge Aino skal "knipe igjen", eller om det bare blir nord igjen, for så å bestille flybilletter til parringstur til Skåne. Ikke mye verken å påvirke eller å gjøre. Får ta en ting og en dag om gangen. Jeg legger i hvert fall ut noen midnattsolbilder, som jeg lovte.

Fotostopp på Sandstrand, på vei tilbake til Gressholmen
Artikkel og bilder fra Destinasjon Harstad
 
 

Midnattsol

I Harstad og omland kan vi se midnattsolen fra rundt 22. mai til 18. juli - godt og vel 1600 timer..!

Det ustoppelige lyset gjør oss energiske og livsglade. Fjellturer, nattfiske og konserter frister oss til å strekke dagen, og du er hjertelig velkommen til å slå følge.

Her kan du se midnattsolen på sitt beste

  • Nupen i Kvæfjord Kommune - kåret til Norges mest romantiske sted
  • Keipen på Aunfjellet
  • Kvitnesstranden i Skånland Kommune
  • Øyriket Bjarkøy - Krøttøy - Sandsøy
  • Grøtavær på Grytøy
  • Elgsnes

Et sted i sola

Ved Polarsirkelen går grensen for midnattsol og mørketid. Jo lenger nord man kommer, jo lener varer disse periodene. Her i nord har vi vakre lyse netter i sommermånedene.

Mange steder i Harstad og omland har uhindret sikt mot nord, så er været bra blir det midnattssol å se om natten.

I de fleste tilfellene er det kort vei til et solrikt sted - for eksempel kan man ta turen til Nupen i Kvæfjord, som i 2009 ble kåret til norges mest romantiske sted å se midnattsolen..!

Livgivende solstråler

Harstadværingene endrer døgnrytme helt om sommeren...!!

De mange sommeraktivitetene avslutter aldri programmet før lenge etter midnatt. Fisken biter best om natten, sies det skråsikkert lokalt.

I bronsefargede kvelder bestemmer folk helt uten videre at de vil klatre opp nærmeste fjelltopp for å se midnattssola derfra - et vakkert syn.

Folk i Harstad og omland får sove om kvelden, de vil bare ikke...!

nord norsk sommernatt

Midnattssol

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
 
 
Midnattssol på Gapøya.
Midnattssol på Husøy,Senja.

Midnattssol er et fenomen som inntreffer hele eller deler av sommeren mellom vårjevndøgn og høstjevndøgn mellom polarsirklene og polene. Midnattssol innebærer at solen ved sin laveste posisjon i løpet av ett enkelt døgn ikke går under horisonten og dermed, såfremt skydekket ikke er for omfattende, er synlig 24 timer av døgnet.

Andelen av sommeren det er midnattssol øker med avstanden fra polarsirklene i retning mot polpunktene. Den er størst ved polpunktene hvor det er mulig å se solen sammenhengende i seks måneder.

De områdene som har midnattssol om sommeren, har mørketid i et tilsvarende langt tidsrom om vinteren. På grunn av skumrings­effekten (lysbrytning) innebærer mørketid imidlertid ikke nødvendigvis at det er mørkt 24 timer av døgnet, på samme måte som det blir lyst noe før soloppgang.

Illustrasjon fra Olaus MagnusHistoria de gentibus septentrionalibus («De nordiske folkenes historie») fra 1555 som viser hvordan «det ytterste nord kun består av én lang dag og én lang natt».
 

Har ikke funnet ut hvordan jeg får lagt til eksterne linker, så inntil det problemet blir løst, må det bli nødløsning og kopiering i stedet. Jobber med saken.

11.juni 2012 FELLESBLOGG FRA ULF OG CAPTATORSIDEN

 

FRA BIR OG BIM, CAPTATORS FARGO OG SVEA

Grunnen til at blogg om Norsk Dalmatinerklubb, avd Tromsø, kommer først i dag, er at da vi kom tilbake fra Tromsø, dro vi rett i 80 årsdag til min tante. Det vil si vi var hjemmom med hundene, matet og luftet dem. Og etter nesten åtte timer i bil, tur retur Tromsø og noen timer på en grusbane der utstillingen var, kjentes det godt å friske seg opp og kle seg med fine klær.

Men før jeg går videre; takk til Kristin og Sigrun som har tatt de fleste bildene som er brukt på siden i dag.

Feiringen av 80 årsdagen, forblir privat, men hyggelig og  litt lengre, enn det vi hadde beregnet. Så det ble rett i seng da vi kom hjem.

 

SVEA I RINGEN

Klokken fem var vi oppe, gikk i gang med hundene, og etter hvert som vi var ferdig med mating og lufting, gikk de i bilen. Etter en rask frokost, var vi klar til start. Vi hadde beregnet ca fire timers kjøring, pluss litt tid til lufting. Siden vi hadde frammøte klokken 11.00, gikk det greit, og vi fikk en god parkering også. Så er det det vanlige på utstillinger, finne en plass ved ringen, bære på bur, stoler, kamera, mat og drikke og mere. Så var det bare å vente på at vår tur skulle komme. Det startet med Fargo, han fikk Kval: E, Konk 1, CK, 1 BHK, og BIM??, for her er vi veldig usikre, for Fargo fikk BIR rosetten i ringen, men da vi så på kritikksjemaet på veien hjem, så vi at han var blitt BIM, og han gikk i gruppen, men så var det slutt.

 

SVEA PÅ BORDET OG BLIR VURDERT AV DOMMER RITA KANDIKE-SKANDINA

Den som fikk BIR på skjemaet , var Svea, som gjorde en god utstilling. Svea fikk følgende resultat; kval E, Konk 1, CK, CERT, 1 BTK, og som sagt BIR?? Dette var en godt resultat for Svea, og som vi selvfølgelig var meget godt fornøyd med.

 

FARGO, EN NY VINKLING PÅ FOTO FRA UTSTILLINGSRINGEN

 

 

ATIE, GIKK FOR FØRSTE GANG I CAMPIONKLASSEN

For de to Varri- dvergene Atie og Aino, ble det ikke så godt resultat, som for de to standardhundene. Begge fikk Kval E, mens Atie fikk Konk 1 og CK. Ellers så var de ikke den typen som dommeren ønsket, og det ble med dette og god kritikk.

AINO, SER LITT ETTERTENKSOM UT

 

 
 

9.juni 2012 SISTE FORBEREDELSER FØR TROMSØTUREN

Ingenting å si på Ainos iver etter å komme i gang med dagens trening.

I dag får det bli "fort og gæli" her på siden. Det gjenstår å pakke i bilen, før morgendagens tur til Tromsø, slik at det bare er å få matet, luftet og lagt hundene i bilen i morgen tidlig. Kl 06.00 må vi være på veien.

Først litt lek og moro for Aino

Aino var førstemann ut på dagens ringtrening, men før alvoret begynte, hadde hun det riktig så gøy, da hun fikk leke ball med Ulf

Aino ser bedende på Ulf, men "bord må til"

Etterpå gikk det slag i slag. Atie var nummer to i rekken.

Atie i aksjon

I dag brukte vi både parkeringsplassen vår og veien utenfor til dagens trening. Det fungerte utmerket. Det som ikke fungerer så bra, er min venstre hånd, så Ulf kommer til å gå med alle hundene i ringen, mens jeg holder orden på logistikken. 

Atie har kommet til "finalen"......

....Og overlater arenaen til Fargo og Svea, men de bildene er på Ulf sin side. 

Jeg skal fortsette med forberedelser for morgendagen, først til utstillingen og deretter til morgendagens store fødselsdagfeiring. En av Ulf sine tanter fyller 80år, så vi kommer til å returnere til Gressholmen, så snart utstillingen er over. Det gleder vi oss til, både å feire en høyst sprek, ungdommelig og oppegående 80-åring, men også å treffe store deler av slekten vår her nord.

8.juni 2012 GRATULERER TIL MADELEINE OG HANS CHRISTIAN

Foran Tinghuset i Bergen, hvor Madeleine og Hans Christian ble viet i dag.

Helt ærlig var det litt rart å være nordpå, da Madeleine og Hans Christian ble viet i dag, selv om alt dette var avtalt og bestemt på forhånd. Men til høsten blir det andre saker, og da gleder Ulf og jeg oss til å lage til bryllupsfest for både norske og svenske gjester.

I dag gleder vi oss med de to som er...............

 

 

.....og takker samtidig vennene deres, som både delte og lot meg få bruke bildene deres.

OVER TIL HVERDAGEN

Med ordene: "Her er et brev, jeg tror du blir både glad og lei for" overleverte Ulf dagens post. Jeg skuulle vært operert i armen i februar, fått vite at operasjonen ble litt utsatt, men før vi dro nordover var det umulig å få svar hvor jeg befant meg på ventelisten. Jeg skal opereres på førstkommende torsdag, så jeg må dra sørover dagen før. Så spørs det på Aino og løpetiden hennes, som lar vente på seg, etter blodflekken, som visst  var falsk alarm. Jeg holder alle muligheter åpne, la henne være igjen her eller  ta henne med sørover, vente i Salhus og så dra til parring i Sverige når tiden er inne. Får bare ta ting etter hvert.

Ja, det er deg, Aino, vi venter på.

I ettermiddag tok Aino, Atie og jeg favorittrunden min utover holmene. 

På snuplassen med Mina og Katha sommeren 2007

Det er vel mer en tilfeldighet, enn at dachsene er like opptatt av utsikten på "snuplassen" vår, som jeg er.

Jeg blir i hvert fall ikke lei synet, enten jeg ser rett frem......

...eller jeg retter blikket mot Tjeldsundet.

Spesiallaget rastebenk for Kystkulturveien

 


Utstyrt med nok en ladning med blomster, dro vi for å stelle på de siste gravene i dag. Disse ligger på Sandstrand og Rensa, som er på andre siden av Tjeldsundet. Da vi dro over Tjeldsundbroen og til fastlandet, kjørte vi på del av Kystkulturveien. Veien starter i sør fra E10 ved Tjeldsund bru og ender med tilknytning til E6 innerst i Gratangsfjorden i Gratangen kommune. Det er en naturskjønn strekning. Vi stoppet flere steder underveis, både for praktiske gjøremål, som stell av graver, for å ta bilder eller ganske enkelt, bare nyte natur og utsikt. Følger dere linken, får dere et godt inntrykk av denne flotte og naturskjønne veistrekningen. http://www.kystkulturveien.no/default.asp?side_ID=15975
 
Mot Tennvik

SKULPTURLANDSKAP NORDLAND

 Skulpturen vi besøkte i dag, er en av de 33 utendørs-kunstverkene, som hører med til Skulpturlandskap Nordland. Kunstnere fra 15 land er representert i dette prosjektet, som ble etablert i 1992-98. 

 
 

Skulpturen er vakkert plassert i flomålet i Brattebergene.

Nærbilde av skulpturen.....

.som er skåret ut i jern, har en diameter på 5,5m og veier 25tonn.

FLERE BILDER FRA DAGENS TUR

Mot Rolløya
Fergen går til tettstedet Rollnes
Mot Senja
På beite i veikanten

6.juni 2012 GÅR VÅRE GRATULASJONER TIL VÅRE SVENSKE VENNER.....

Beskrivelse

OG TIL INDRA PÅ BURSDAGEN HENNES

Indra og Celeste Luna, to bestevenner

Først i kveld oppdaget jeg, at jeg fortsatt skrev under mai måned. Det skulle jeg fikse lett, trodde jeg. Men det var før jeg oppdaget at nå MÅ jeg skifte til 123 hjemmeside sitt nye opplegg. Trasig at bloggene fra juni som jeg kopierte over på riktig måned, så ut som salmevers. Langt verre var det, at jeg ikke fikk de nye sidemalene til å fungere slik at de fungerer på min side. Hvis jeg bruker det gamle opplegget, går det på bekostning av bildene, som kommer i et veldig lite  format. Det nye opplegget har store bilder, men det er veldig upraktisk å skrive en blogg, hvor jeg må begynne med slutten og jobbe meg fremover. Det kan gå for en enkel gang, men jeg kan ikke fortsette på den måten, så i morgen går det avsted en mail til de ansvarlige. Forhåpentligvis har de løsningen på problemet. 

Aino får sin finpuss

Før alt dette skjedde, hadde vi en fin dag og nydelig vær. Nå har de siste hundene fått siste finpuss og kloklipp. Det tok vi utendørs, og de eneste som trakk i hus, var Cerinne og Svea. Cerinne ville gjemme seg, for å slippe pelsstell, mens Svea snek seg inn da hun var ferdig. Da stilte hun seg opp foran buret sitt med bedende øyne. Vel inne "på trygg grunn" var det vel helst et bebreidende blikk. Men med noen godbiter, som påskjønnelse for utholdt finpuss, kom hennes gode humør tilbake. Og da det dryppet litt på Cerinne også, lot hun seg overtale til å gå ut igjen i solen. Der installerte hun seg i et av uteburene og følte seg visst trygg på at hun hadde sluppet unna dagens pelsstell.

Fargo får kos etter at både finpuss og kloklippingen er unnagjort

Bortsett fra en innkjøpsrunde på Plantasjen og planting på gravene til svigerforeldrene og Ulfs mormor, har vi holdt oss her på Gressholmen. Gleder meg til å få plantet i krukker og kar her også, men det får i hvert fall vente til over Tromsø-turen. 

Svea "forlangte et "trygt sted" etter sin "skjønnhetsbehandling"

 

 

5.juni 2012 SOL OG SOMMER

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Etter en rask kopp kaffe og litt nyheter på nett og i avisen, starter alltid dagen med frokostservering og dachselufting. Den går puljevis,  og så førsøker vi å variere litt, selv om både hundene og vi har våre favorittsteder. 
I dag var de ikke dachsene sene med å finne seg "en plass i solen" da de kom hjem igjen, mens Ulf og jeg var klar til frokost.
 
 
 
 
 
 
Nå har vi fått det så enkelt og praktisk på kjøkkenet. I fjor sommer oppgraderte vi hele det elektriske anlegget og fikk både nye kurser og nytt sikringsskap, så da kunne vi endelig installere oppvaskmaskin. Og det ene fører det andre med seg, så i år ble det tørketrommel også. Men den hadde jeg ikke bruk for i dag. Klesvasken tørket mens den neste vasket. Strykingen har jeg ikke funnet opp noe genialt med, men godværet lokket, så den gikk "strykende"
 
 
 
 
 
 
Dessuten ventet Ulf på meg. Vi skulle ta siste finpuss på Atie, før helgens utstilling. Vi fikk uventet formiddagsbesøk av en stor elgokse, før vi kom i gang med den jobben. Bildet er tatt ca 50m fra hytten. Der ble oksen stående, før den tok seg en runde ned mot moloen. Der snudde den, løp litt rundt, før den forsvant opp tilnærmeste skogsholt, til "tonene" fra 8 ivrige dachser.
 
 
 
 
 
 
Så ble det Atie sin tur, ikke overvettes begeistret, men så samarbeidvillig, at hun ikke forlenget jobben.
 
 
 
 
 
 
Her er forklaringen på den grå presenningen, som vises bak Atie. Vi har to hundegårder, vegg i vegg. I dag var det behov for solseil, som laget skygge til den ene gården, mens den andre, både har skygge fra hytten og utplasserte bur langs solsiden.
 
 
 
 
 
 
Svea vraket alle mine opplegg, fant sin egen løsning og valgte en skyggefull plass under solseilet. Hver sin smak. 
Og mens hele gjengen lå skinnflat og nøt den fine sommerdagen, ble det hver vår solstol, kaffe og is på Ulf og meg i varme og vakker.......
 
 
 
 
 
 
 

                         NORDNORSK NATUR...

 
 
 
Rett bortenfor naustet vårt
 


 
 
 
Badeviken på Gressholmen
 
 
 
 
I kveld kom kom Ulf hjem fra Svalbard. Fortsatt står pc-en og laster ned bilder fra turen. Bortsett fra at han hadde problemer, både med å laste ned bi
 
 
 
 
 
 
 
 
 

4.juni 2012 MED AINO TRYGT PLASSERT I BILEN,....

 
 
 
 
 
 

OG KAMERAET KLAR.....

 
 
 
 
 
 

DRO VI INN TIL HARSTAD,......

 
 
 
 
 
 

OG SVINGTE AV, DA VI KOM TIL BÅTHAVNEN......

 
 
 
 
 
 

FOR Å REKKE TIMEN HOS......

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi skulle ta utstrykning på Aino. Fredag fikk Ulf blodflekk på buksen sin, da hun satt på fanget hans og ventet på øyelysingen. Etterpå har det vært magert med blod, for å si det mildt. Derfor bestilte vi time til henne hos veterinæren vår i Harstad. 
De små Varriene har vært vanskelig å "lese" når det gjelder progresjonen i syklusen deres, så derfor  brukte vi også utstrykning, da Atie også skulle parres. 
Denne gangen er det ekstra viktig at vi vet den optimale parringstiden, for det blir en lang reise, Harstad, Oslo, Stockholm og Malmö, hvor jeg blir hentet og kjørt hjem til hanhundeieren. 
 
 
 
 
 
 
Veterinæren foretok prøven, Aino var flink, men ikke komfortabel med inngrepet. 
 
 
 
 
 
 
Deretter var det bare å sette seg ned for å vente på resultatet. Det viste fortsatt for lave verdier, så da blir det å smøre seg med tålmodighet, vente mer og bestille ny utstrykning  og/ eller blodprøve senere. Kommer til å oppdatere her etter hvert, etter at valpeventerne er informert.
Ellers har vi hatt en nydelig dag. Vi holder fortsatt på med en del "må-få-gjort-ting" Ulf har skiftet til sommerdekk på bilen, vi har her, mens jeg både har hatt innetjeneste og fått renset opp i blomsterurnene. Det var altfor optimistisk å tro at noe skulle overleve, selv innendørs og et innkjøpt vanninigsopplegg. 
Akkurat nå disker Ulf opp med fajitas, som er tilberedt på den nye benken, som han innvier i kveld, etter at treplaten er blitt oljet etter alle kunstens regler og et utall ganger. 
Jeg får avslutte og gjøre min del, som blir å dekke bordet. Ønsker alle en fortsatt god kveld fra oss som skal nyte et deilig måltid på en nydelig nordnorsk sommerkveld.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

3.juni 2012 EN FIN DAG I NORD,.....

 
 
 
Mot Vågsfjorden med Gryøya til venstre.
 
 
 
 
...men selv om det nå ser ut til at det kan skinne opp igjen, må de som vil se dagens solbilder, gå inn på bloggen til Ulf. http://www.kennel-captator.com Han tok fotorunden sin med hundene i morges, mens jeg tok min runde i ettermiddag, da siste del av "kjøkkenprosjektet" var unnagjort. Nå er både en skikkelig arbeidsbenk og et hendig trancheringsbord montert og kommet på plass. Ulf er glad for å si farvel til "pyntekjøkkenet" vårt. Sanheten er at det står der fremdeles, men er utvidet i en mer praktisk retning. Dette blir helt toppers, og glemt er alt stresset med å få det med seg helt fra Bergen, slitet med å få det i hus og 1,2,3-monteringen, som tok sine gode timer.
 
Vel fornøyd med innsats og resultat
 
 
 
 
Aino og Atie var i strålende humør, da vi tok tur utover holmene. Det ble ekstra spennende, fordi vi valgte en annen rute enn sist, så da måtte det snuses og luktes ekstra. Riktignok var begge to her en tur i mars med Ulf, men nysgjerrigheten var i hvert fall i høygir i dag.
 
Aino snuser i vei.
 
 
 
 
Atie kan av og til bli litt lei av å vente på at søsteren skal bli ferdig med snusingen sin. Da setter hun opp et bedende blikk, i håp om få meg med videre.
 
"Vær så snill Sigrun"
 
 
 
 
Vi fortsatte videre utover, og i hvert fall jeg nøt den fine utsikten. Kanskje gjorde dachsene det og, for det ble så mange "rumpebilder" av de to, at jeg heller valgte et bilde bare med utsikt mot Vågsfjorden http://no.wikipedia.org/wiki/Vågsfjorden_(Troms) og helt fritt for dachser.
 
 
 
 
 
 
 
 
Mot Vågsfjorden og Rolløya
 
 
 
 
 
 
 

2.juni 2012 OPPDATERING

 
 
 
Fargo venter på at Atie blir ferdig, slik at det blir hans tur å gå sporprøve.
 
 
 
 
Hjemmesiden min har vært nede i det siste, og her er grunnen.Hei Sigrun Furnesvik,

Takk for din mail.
 

Som du sikkert allerede har læst, at din hjemmeside har været svær at tilgå de seneste par dage. Desværre er vores hjemmeside service under et såkaldt it-netværksangreb, hvor nogle it-kriminelle forsøger at få vores hjemmesider til at gå i knæ.
 
Vores teknikere har arbejdet i døgndrift for at stoppe angrebene og bringe tingene tilbage til normal. De er nu lykkedes med at forhindre angrebene og vores service og din hjemmeside er nu tilbage til normal og tilgængelig som altid. Vi gør alt, hvad vi kan for at forhindre fremtidige angreb af denne slags.
 
Vi beklager virkelig dette problem og har gjort vores yderste for at bekæmpe disse fjendtlige angreb så hurtigt som muligt.
Da den var oppe igjen, onsdag kveld, hadde vi siste innspurt for avreise neste morgen kl 06.00. 
Først stopp på reisen nordover var Dokka, og bevegelig blodsporprøve for Varris Atie......
 
Smilet til Ulf forteller vel det meste.
 
 
 
 
... startet først, gikk til 1.premie og dermed ble NUCH.
 
Fargo bærer stolt på klauven sin.
 
 
 
 
Og da Fargo også gikk til 1.premie, kunne vi dra videre med to nye NUCH. Men først ble det tid til både kaffe og deilig kake, mens Roger gjorde klar papirene. Tusen takk! Det smakte godt, og koselig var det også. Likevel måtte vi bryte opp, for vi hadde ikke mer enn tid og vei til neste stopp og avtale. 
Det var nemlig så lang ventetid for øyelysing i Bergen, at jeg bestilte time for Aino i Stjørdal. Dit kom vi frem torsdag kveld, overnattet utenfor klinikken og var klar for timen neste morgen. 
Aino ble øyelyst u a, og selv om vi aldri har hatt noen anmerkninger på våre hunder, er man likevel litt soent før, og veldig lettet når det går veien.
 
Over Saltfjellet.
 
 
 
 
Vi satset på at vi skulle kjøre helt frem til Gressholmen, da vi startet fra Stjørdal. Bortsett fra nødvendige stopp for mat , drivstoff og ikke minst lufting av hunder, kjørte vi i ett. Ja, i Mo i Rana kombinerte vi matkjøp med et kort, men hyggelig møte med Siv, som skulle hente noen dachsefigurer. Vi får ta det igjen en annen gang Siv.
 
Fra Hamarøy
 
 
 
 
Før vi kjørte til fergen som skulle ta oss over til Hinnøya, stoppet vi og både matet og gikk en god runde med alle hundene. Godt å ha det unnagjort og bare måtte ta en kort tisserunde med dachsene, da vi kom.......
 
 
 
 
 
 
 

.... FREM TIL GRESSHOLMEN

 
 
 
Gresshoømen er kjent for sitt klare vann. Bildet er fra fjæren "vår."
 
 

ETTER CA 1600KM PÅ VEIEN....

 
 
 
To ute pluss en til, blir en passende luftegjeng
 
 

MED MANGE STOPP FOR LUFTING......

 
 
 
Aino, Atie og Cerinne har pausetrim
 
 

OG RIKELIG MED TID TIL Å NYTE VÅR VAKRE NATUR

 
 
 
 
 
 
I dag var det på'an igjen, og vi kjente både den lange reisen i kroppen, da vi startet med å tømme bilen, få alt på plass for så å gå i gang med montering av medbragte møbler fra Ikea, men det er en annen sak, og vi har en lang "ferie" foran oss.
 
 
 
 
 
 
 
 
Beskrivelse