Ifølge den gregorianske kalenderen gjelder følgende kriterier
for å avgjøre om et år er skuddår:
Dette er en regnværssang, derfor må den være lang.Sånn at vi kan sitte her, til det blir litt bedre vær.Inne er det varmt og godt, ute er det surt og vått.Kanskje regnet drar forbi, hvis vi alle stemmer i:Regn - regn gå din vei, sol - sol kom til meg!Se her sitter jeg, og synger mens det regner!
Femte verset handler om, hunden min som heter Tom. Han er ikke glad i regn, han er glad i suppebein. Han er veldig snill og søt, men når`n er blitt gjennombløt, på en tur som vi har gått, rister`n seg så alt blir vått.Regn - regn gå din vei, sol - sol kom til meg!Se her sitter jeg, og synger mens det regner!
http://youtu.be/23c5sUuBG0g
Nå har ikke vi noen hund som heter Tom, men vi har Ares og Fargo, og de har en ting til felles. De graver, flytter stein og graver igjen. Derfor blir det ikke bare vått, når de kommer inn fra regnværet og rister seg. I dag var det annonse, både i Hundesport og i avisen, for noen fantastiske matter som skulle stoppe all skitt fra hundepotene. Nå skal disse mattene virkelig få en utfordring, for jeg skal kjøpe en. Og står de imot Ares og Fargo sin graving av "snarveien til Kina", da er de et funn, og jeg skal investere i enda flere.
Spredt hestehov og sløve slanger i snøen er begge sikre vårtegn.
AV: Silje Gomnæs
Som regel kommer verken den ene eller den andre før i mars-april, men nå har både hestehoven og huggormen dukket opp i Hordaland.
Onsdag var Leif-Erik Hindenes på tur inne på Mongstad-anlegget, og der fant han hestehov flere steder.
- Det var en god del av dem på området der, forteller hans kone, Bente Hindenes, til bt.no.
Hun er strålende fornøyd med vårtegnet.
- Jeg gleder meg veldig til våren, med lengre kvelder og høyere temperatur, sier hun.
Arne Hafstad gikk tur på Løvstakken i dag. Og på vei ned traff han en liten huggorm som hadde våget seg ut i finværet. Den lå på snøen og rakte tunge til alle i næheten. Hafstad ble overrasket over synet, men ikke mer enn at han fikk tatt opp film av dyret.
- Han var så kald at han knapt beveget seg, så jeg var ikke redd. Men hadde det vært varmere og huggormen hadde vært helt våken, ville jeg holdt god avstand, sier han.
Nå blir Salhusbanen trygg
Går alt etter planene vil banen kunne åpne igjen i løpet av februar, etter at den ble stengt tidligere i høst som følge av et større steinras. Siden den gang har Fjellsikring Inter Handling jobbet for å sikre fjellsiden, slik at de mange lagene som deler på banen, kan bruke den igjen uten at det er fare for sikkerheten.
- Vi har tatt ned flere store steinblokker som var løse, den største på mellom 20 og 30 tonn. I tillegg har vi sikret fjellet med en rekke bolter, slik at det ikke er fare for at det skal ramle ned større steiner. Dette har vært en omfattende og utfordrende jobb, sier Per Fredrik Johansen.
Tåler mye
Banen skulle opprinnelig ha åpnet til jul, men etter at det ble bestemt å montere opp rasgjerde til 1,7 millioner kroner, er denne åpningen utsatt.
- Hvor sikkert er gjerdet, som dere nå setter opp?
- Det tåler steiner på 6,2 tonn i fritt fall på opptil 98 kilometer i timen. Steinene vil aldri komme opp i denne hastigheten fordi farten reduseres av all skogen mellom selve fjellet og fotballbanen, sier Johansen.
- Ingen fare
Han tror for øvrig ikke det vil komme ned store steinblokker etter at fjellet er sikret.
- Vi har gjort en omfattende jobb. Det kan alltid komme ned noen mindre steiner eller grus, men dette vil bli lett fanget opp av det 140 meter brede gjerdet, understreker han.
- Så du vil trygt la barn og unge slippe til på fotballbanen?
- Ja, helt klart, sier Johansen til Åsane Tidende.
Språklige trekk ved samiske stedsnavn
Når det er snakk om stedsnavn, så kan man skille mellom stedsnavn og appellativer. Appellativer er navn som klassifiserer steder eller enheter som har likhetstrekk med hverandre, samiske eksempler på dette kan være várri (fjell), jávri (vann/innsjø), skáidi(landområde mellom to elver), vággi (liten dal). Stedsnavn er navn som henviser til ett bestemt sted.
Samedrakten er et naturlig klesvalg på Samefolkets dag.http://nn.wikipedia.org/wiki/Samefolkets_dag Preben Jensen (18), Odd Martin Dalbakk (16), Gry-Iren Søberg (18) og Therese Reinslett (18) er elever på Skånland videregående skole.
– Drakten bruker vi i spesielle anledninger som bryllup og konfirmasjon. Også selvfølgelig i dag, sier Odd Martin Dalbakk. Han har en hvit Ofoten/Sør-Troms-kofte for menn.
Preben Jensen har sort utgave av samme kofte, mens de to jentene har to ulike farger på sine kofter for damer.