BLOGG

31.okt.2011 TØRRTRENING

Det sies at det er bare bra med en dårlig generalprøve, for da blir fortsettelsen så mye bedre. Håper det også gjelder fotograferingen min. Her hadde jeg rundvasket hele soverommet og gjort alt klar til den kommende fødselen. Seng, tepper og dyner ble båret ned fra loftet, og Atie ble hentet for å prøveligge det hele. 
Jeg husket at Cerinne ikke var umiddelbart begeistret for sengen, men interessen hennes steg, da jeg kastet litt godbiter oppi, rett før fotograferingen. I dag skulle jeg gjenta det trikset, men hva oppnådde jeg? En rekke uskarpe bilder av Atie som graver etter leverbiter. 
Ja, ja, det blir vel både tid og kommer sjanser, når fødselen virkelig seter inn.

KJUSA OSS (bergensk for at vi er heldiggriser)

Dagens postpakke fra svenske venner

For litt siden fikk jeg spørsmål om jeg var interessert i tørkete traktkantareller, som kunne krydre Ulf sin matlaging. Hvem sier nei til et slikt tilbud? Og i dag kom pakken fra Sverige. Sammen med all soppen var det også et kort med en koselig hilsen. Snakk om å være heldige, og jeg i dobbel forstand. Først soppen og deretter mange gode retter med disse velsmakende traktkantarellene.
Tusen, tusen takk begge to! 

Mange timer er tilbragt i de svenske skoger, for å glede oss med all den gode soppen, vi fikk i dag.

TRAKTKANTARELLER

raktkantarell er en liten traktformet sopp som finnes i to varianter:

 Gul og grå. Undersiden har gule til grå forgrenede skiver som går nedover stilken. 

Stilken er lang og tynn, grågul og hul inni og kjøttet er hvitaktig med en krydderaktig duft og mild smak.

 Traktkantarell finnes bare viltvoksende.

 Den tåler noen kuldegrader, og kan derfor plukkes helt fram til november.


30.okt.2011 ATIE FRA DEN ENE,.....

OG DEN ANDRE SIDEN, MEN UANSETT LIKE RUND.

I dag har hun tatt det ganske så bedagelig, og hvorfor ikke. Været har vært like grått, vått og vindfullt, som vi er blitt så vant med, og Atie foretrakk en varm stue og sofaen i dag. Hun er betydelig roligere, untatt når det gjelder nødvendige tisseturer. De blir det fort unnagjort. 
Forhåpentligvis går både hun og vi inn i siste uken med venting. Søndag 6.nov. blir 63. dag fra parring. Vi får bare smøre oss med tålmodighet.

Bare i en parantes:         SITAT OM TÅLMODIGHET

     Gi meg tålmodighet, 
      men la det skje raskt
 Hvor lenge skal du da sette all vår tålmodighet på prøve, Catilina?
Marcus Tullius Cicero (106 f.Kr-43 f.Kr)
  

 Jeg er usedvanlig tålmodig så lenge jeg får det som jeg vil til slutt.
  

 Tålmod er òg ei form for mot.
 Även tålamod är en sorts mod.

 Tålmodighet er en baktalt dyd, kanskje fordi den er den vanskeligste av alle dyder å praktisere.
Sigrid Undset (1882-1949)
  

 Tålmodighet er en slags lettere fortvilelse forkledd som dyd.
Ambrose Bierce (1842-1914)
  

 Tålmodighet er en småborgerdyd.
Arne Garborg (1851-1924)

 Tålmodigheten hjelper den syke så tiden ikke blir for lang, og den friske så tiden ikke blir for kort. La dem ta fra meg hele verden, bare jeg får beholde tålmodigheten.

 Vokt deg for en tålmodig manns vrede.
John Dryden (1631-1700)
  


NYE TILSKUDD TIL SAMLINGEN MIN

Tusen takk til Trude for at du både besørget og sendte denne dachsen, som har vært lenge på ønskelisten min.

VERKEN EN KLASSIKER ELLER UTSØKT DESIGN,...

men en artig liten leke, kjøpt i Budapest.Har fått navnet Amadeus etter hotellet mitt i BP. Det blir nok verre å spille Motzart på den.

29.okt.2011 EN VINDFULL DAG,.....

...men "TRIM & FOTOGRUPPEN", bestående av drektige Atie, Aino og meg selv,  la trøstig i vei. Selv om vinden klarte å holde regnet unna, fikk jeg god bruk for gummistøvlene. Så snart vi forlot veien og kom over på sti og terreng, var det søkkvått, for jorden er så mettet med vann. Lurer på når dette skal tørke opp, for vi får jo stadig påfyll og det i mengder, så det holder.

Været ser i hvert fall ikke ut å dempe Atie sin lyst på turer. Hun er blitt stor og tung, men formen er på topp. Hun er heller ingen sinke, sammenlignet med Aino, men jeg overstyrer det hele og lar både fart og lengde, være tilpasset Atie. Det er tross alt bare rundt om en uke til hun venter valper. Nei alt ser ut til å gå slik vi venter og forventer.
I det hele tatt oppdager jeg til stadighet at det blir "same procedure, as usual" Her har jeg sittet og jobbet med mac'en min, og det er fullt av dachser på fanget og rundt meg. Det nærmer seg kveldsmat og lufting for hundene, og når roen har senket seg, får jeg skrevet ferdig hjemmesiden, selv om den delen blir uten "selskap og hjelp av de firbeinte"
Jeg var innom bloggen, som jeg skrev uken før siste Varri-kull, og du verden hvor likt allting var. Riktignok var det på Gressholmen, og jeg jobbet fra sofaen. Men nå har vi jo fått faste arbeidsplasser de og, så nå er det også likt. 
Derfor lar jeg dere ta del i min mimring, og så satser jeg på at Atie er like i rute som mamma Cerinne, var med sin nedkomst.

SAME PROCEDURE, AS USUAL


23.juli 2010 HJELPSOMME DACHSER,....

Klar til innsats.

"JOBBER" MED DAGENS BLOGG.

Hjelpen er aldri langt unna, når jeg setter meg ned med pc-en. Uheldigvis ble det ikke plass til flere på fanget i dag, så flere måtte nøye seg med sofaplass ved siden av meg. Stort sett behersker både hundene og jeg dette "opplegget". Det er sjelden noen gir fra seg plassen eller faller ned fra fanget, og de som er blitt for sein til fangplass, godtar å ligge på nestbeste plass, sofaen.
Nå er jeg heller ikke så naiv at jeg ikke innser at det er "hun med kveldsmaten" som sitter og skriver, og fra fanget, har de full kontroll med alle mine bevegelser. Nei, dumme er de i hvert fall ikke. 
Med forberedelsene til dagens hjemmeside unnagjort, ble det akkurat som de ønsket; kveldsmat, luftetur og hver sin godbit og natta til alle sammen. Da kan jeg fortsette med dagens skriving, og skal jeg være helt ærlig, går det enklere uten dachsehjelp.
Trangt , trivelig, men du verden så upraktisk.

28.okt.2011 HOS VETERINÆREN

Vet. Erik Ulvik undersøker og revaksinerer Atie

Vi har lenge sett frem til denne fredagen. Atie er førstegangsfødende. Derfor valgte vi å bestille røntgentime til henne, for å få vite litt mer om antallet valper og størrelse på de små. I utgangspunktet hadde vi ønsket å gjøre dette allerede for en uke siden, men etter råd fra veterinæren ble undersøkelsen utsatt til i dag. Da skal nemlig mineraliseringen av skjelettet til valpene være kommet så langt, at det blir enklere å se antallet valper.
"Røntgenassistent" Ulf med Atie

Ulf ble utstyrt med blyforkle og fulgte Atie inn. Jeg skal ikke underslå at jeg ventet spent utenfor. Heldigvis tok verken røntgen eller fremkallingen av bildene særlig lang tid.
Aties "hemmelighet" er avslørt

De viste fire valper, og best av alt; det var fire jevnstore valper. Da slipper vi i hvert fall å bekymre oss for at størrelsen på en eller flere valper, skal skape problemer under fødselen. Selvfølgelig tar vi ikke dagens undersøkelse som annet enn en pekepinn på, at forholdene så langt, ligger til rette for en normal fødsel for Atie. 
Kjærlighet ved første blikk

Som en ekstra spiss på dagens veterinærbesøk, fant Atie seg en ny venn. Linn, som går på ungdomsskolen, hadde arbeidsdag på Knarvik Dyreklinikk. http:/www.frekhaugdyreklinikk.no/Det må jo passe fint for henne, som både har en tibetansk spaniel og to katter hjemme. I tillegg er det målet hennes å bli veterinær og like flink som Erik Ulvik. Det er alltid like trygt og godt å komme til klinikken hans.
Aino sin tur til å revaksineres

Revaksinering av Aino var siste post på veterinærbesøk. Den gikk raskt og greitt, og deretter bar det nesten rett hjem. Vi var så glad og lettet over "avsløringen" av Aties kull, at det ble stopp på et lokalt bakeri, så i dag ble det servert napoleonskake til formiddagskaffen.
Etterpå hadde jeg beregnet å reise opp på sykehuset til Hans Christian. Utenom Madeleine, er jeg den eneste av de nærmeste, som kan besøke han. Ellers er de andre plaget av forkjølelse og andre viruser og holder seg langt unna. Likevel har HC fått en halsinfeksjon selv, så dagens besøk må i hvert fall utsettes til i morgen. 
Jeg var hos han i går. Først var jeg selv til undersøkelser, men ble oppringt og innkalt igjen senere på dagen. Det ble ingen skriving i går. Hodet var fullt av tanker pga ny og uventet diagnose for armen min, men helt tom for noe, som kunne brukes på siden. Derfor må jeg bare beklage at stoffet og bildene som ble forespeilet på tirsdag, aldri dukket opp.


26.okt.2011 IMPONERENDE AV HENRIK

... som er ferdig med det flotte katteprosjektet sitt med egen katt på forsiden.

AV ALLE ORCHIDEENE MINE,......

SOM STÅR I FULL BLOMST

PÅ TROSS AV STEDMODERLIG BEHANDLING

...så der er min innsats alt annet enn imponerende, men jeg har prøvd å gjøre det gogodt igjen, da vi kom hjem i september og stelt plantene, som var fulle av knopper, etter beste evne.
Det blir også heller magert på siden i dag.Da jeg snakket med  HC i ettermiddag, ønsket han at jeg skulle ta med et spill til han. Jeg skal selv på Haukeland sykehus i morgen og tenkte å kjøpe det på veien. Så tidlig er ikke butikkene åpne. Derfor ble det en handletur i kveld. 
Men som bloggen under "sier", så redder jeg meg med den og kommer sterkere tilbake med drektige Atie og mer hundestoff i morgen.

2.mars 2010 Aldri så galt,......

Coelogyne cristata eller Snødronning vokser som snylteplante eller på klipper i Himalayas fjellskrenter.

.....at det ikke er godt for noe.

Pga stort snøfall, nullføre og ingen brøyting, måtte dagens ringtrening utsettes. Dermed blir dagens side preget av en annen utsettelse. 
Etter søndagens bomtur til "Bananhuset", gjentok vi turen i dag. Jeg fikk prøvd ut den nye linsen min. I tillegg fikk jeg med meg en rikelig dose med flotte kjente og ukjente planter. 
I dag vil jeg konsentrere meg om orkidéene. De er godt dokumentert allerede fra 600år f. Kr. Konfutius (551-470 f. Kr.) skrev om "kongen blant duftende planter".
Navnet "orkidé kommer trolig fra det greske ordet "orchis", som betyr testikkel. Mange Middelhavsorkidéer har to rotknoller, og det sies å være årsaken til navnevalget.
Snødronningen i all sin prakt.

Coelogyne (Dronningorkidé).....

...er en av slektene i Veksthuset. Denne slekten, som inneholder mer enn 100 ulike arter, kommer fra Asia. Spennet er fra fjellarter som tåler kulde, til de artene som trives, det det er varmt og fuktig. Felles for alle er, at de enten vokser på andre planter sine greiner/stammer eller på berg.
Dendrobium sp.

Dendrobium

Dette er en stor og variert slekt med mellom 900-1400 arter, som finnes i deler av India, Japan, Stillehavsøyene og sør til Australia og New Zealand. Størrelsen på plantene varierer fra 5cm til 2,5m. 
Blomstene kan holde seg åpne fra 1 dag til 8-10 mnd, og det er rekord i planteriket. Vekstkravene er også ulike, fra rimelig kaldt til tropisk klima.


www.orkideer.no
I Norge er interessen for orkidéer ganske ny, og Norsk Orkidéforening ble ikke etablert før1988.

25.okt.2011 IKKE TIL Å TRO,......

AT VI FIKK NOK EN SOLRIK HØSTDAG

Likevel holdt jeg meg "rundt dørene." Hans Christian skulle få tilbakeført stamceller i formiddag, og selv om jeg visste godt at det var en omfattende jobb, både med hensyn til innvolverte leger, sykepleiere og personell fra blodbanken, ble timene med venting, meget lange. Klesvask hjelper litt, men det er jo begrenset hvor mye klær man kan vaske, når det mest er for å få tankene over på noe annet. 
Fant ut at det var lenge siden jeg hadde brukt macro-objektivet mitt. Motivene er fra hagen, og på nettet fant jeg en interessant artikkel om høstfargenes hemmelighet  http://www.siste.no/boligmagasinet/article5770348.ece
Jeg syntes det var kjekt å ta nærbilder av blomster og blad og stilte inn kameraet manuelt. Det pleier jeg aldri å gjøre, når jeg går med hundene. Da forsvinner de som regel ut av fokus, før jeg er ferdig. I dag straffet det seg.....

....PÅ TUR MED ATIE

En stadig voksende Atie midt mellom høstgule blader på busker og vei.

Jeg skiftet over til favoritt-objektivet "mitt" (har låntatt det fra Ulf og har ingen planer om å levere det tilbake) , men glemte å forandre innstillingene på selve kameraet. Derfor måtte turbildene i dag reddes fra det dypeste mørket, så kvaliteten er deretter.
Ingenting å si på kontakten her.

Men selve turen var fin, og Atie var ekstra fornøyd. Først traff vi på en hyggelig dame, som hadde hatt en lhasa apso. Atie nøt all oppmerksomheten og kosen, som hun fikk og så ingen umiddelbar grunn til å fortsette turen. Til alt hell sto en ny dame "klar" nede i Viken og ny kontakt ble opprettet. Og enda så trist Atie og Aino måtte synes det var å returnere hjem, var jeg  spent på å høre fra HC på Haukeland sykehus. 
Det var godt å få vite at stamcellene var på plass og at HC sov og hvilte ut. Nå følger 14 dager i isolat og deretter en lang hvilepause, før neste behandlingsrunde. Håper å få snakke med han i kveld og kanskje også få besøkt han i løpet av de nærmeste dagene. 
Ulf og jeg setter stor pris på alles omtanke for Hans Christian. Tusen takk til hver og en.


BONUSBILDER

Gå inn på gårsdagens blogg og linken: "NATUREN RUNDT OSS........."

24.okt.2011 EN NYDELIG HØSTDAG VED SJØEN,....

MED KLATRENDE AINO,...

Aino på vei nedover svaberget, og vi er begge to faretruende nærmt sjøkanten.

OG ATIE,....

Atie klatrer trigger og kan i verste fall, havne på badestranden.

SOM HELDIGVIS IKKE VAR DUMDRISTIG,....

Atie poserer med stor valpemage.

...for nå har hun blitt både stor og tung. Men det er jo ikke så rart, for i dag var det 50.dag siden parring. 
Det med poseringen er vel heller tvilsomt. Kanskje hun bare nøt finværet med sol og frisk havluft, og i så fall var hun ikke alene. Både solen og den friske havluften gjorde godt, og vi slett ikke alene om å benytte oss av det som må kalles, den reneste bonusdagen, i disse regntider.
Nede i Viken var der folk som solte seg og andre som prøvde fiskelykken fra svabergene. Like utenfor svømte flere flokker med ender, og enda lengre ute så jeg noen, som forlenget seilsesongen. Nå er vel det en drøy påstand her vestpå, for her seiles det gjerne året rundt. 8.jan.2011 ble seilasen Neglespretten arrangert for 30.gang av Åsane Seilforening.


 De 6 siste bildene i albumet; NATUREN RUNDT OSS (og noen ganger under oss)

HESTEKASTANJE

På veien hjem stoppet vi, og jeg tok et bilde av den store og flotte hestekastanjen, som står like ved Salhus kirke. I motsetning til hva navnet skulle tilsi, er ikke dette noen kastanje. Derfor klipper jeg inn fra WIKIPEDIA:

Hestekastanje

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hestekastanje
Vitenskapelig(e)
navn
:
Aesculus hippocastanum
Norsk(e) navn:hestekastanje
Hører til:hestekastanjeslekten,
såpebærfamilien,
Sapindales,
Rosidae
Habitat:terrestrisk
Utbredelse:opprinnelig fra Balkan

Hestekastanje (Aesculus hippocastanum) er et tre i hestekastanjeslekten

som inngår i såpebærfamilien. Tidligere ble det regnet til en egen familie, 

hestekastanjefamilien. Til tross for navnet er treet ikke i slekt med kastanje.

Hestekastanjen kan bli 25–30 meter, det kan også bli gammelt, 200 til 400 år.

Navnet hestekastanje har det av at frøene er blitt brukt til dyrefôr i uår. 

Bladene er store, de er sammensatt av 5-7 småblad. Om våren er knoppene 

på treet klebrige. Hestekastanjen blomstrer i juni, med blomster som er store og

 hvite med flekker av gult og rødt. Hestekastanje har en frukt som er rund 

med pigger på, her inne ligger det som blir til kastanjenøtten. Nøttene på heste-

kastanjen er giftige for mennesker, de kan utløse brekninger og lammelse. 

Treet hører naturlig til i fjellområder på Balkan, men har spredd seg i Norge

i lavlandet opp til Nordland, fra hager og parkanlegg. Deler av treet brukes i 

naturmedisin

Ante klar til innsats

TV-AKSJONEN/ HILSEN FRA ANTE

Hei! 

I dag var Ante på dugnad for å samle inn penger til TV aksjonen, sammen med Bjørnar og Iris. Han var bøssebærer og gikk i timesvis fra hus til hus, og koste seg masse. Runden tok vel litt lengre enn den egentlig  skulle, for det var så kjekt å hilse på alle nye "venner" og noen puser som ikke var fullt så vennlig.   

Ellers så venter Ante like spent som alle oss på det mye varri-kullet. Han gleder seg til å bli onkel :-) Vi følger spent med på websiden alle sammen!   

Klem fra Ante og familien.

Tusen takk for både hilsen og innsats. Siste resultat, som jeg fant på nettet: kr 207 965 915.

23.okt.2011 SOM MOR, SÅ DATTER.....

Captators Cerinne (7 uker drektig med Varris B-kull) slapper av i solen sammen med Atie, sommeren 2010.

OG LIKE SPREK SOM CERINNE,....

...men jeg har bare ikke vært raskt nok ute med kameraet, mens Atie har vist "sine kunster." I det hele tatt blir det tidvis mange bomskudd. Det prøver jeg å kompensere med å ta rikelig med bilder, slik at i hvert fall noen blir brukbare. Dessuten drypper det også bilder på meg fra Ulf. I tillegg har jeg mange trofaste bidragsytere, og det er like kjekt hver gang jeg kan åpne en mail med bilder. Tusen takk alle sammen!

MEN I DAG BLE "MOTIVET" LITT FOR URYDDIG

Søstrene var mest opptatt av å "overfalle og rundsleike meg." Da måtte det et det inn et alvorsord og innstrukser. Ikke det at jeg tror, at det var det som gjorde utslaget, men det ble både.....

SØSTERKJÆRLIGHET,...

DOBBELTPORTRETT.....

...OG ET BONUSBILDE AV ATIE

Både hun og vi går en spennende uke i møte. På fredag har Atie time til røntgen. Da får vi i hvert fall en pekepinn om antall valper, I tillegg håper vi på at det er et jevnt kull, slik at omstendighetene ligger til rette for en normal fødsel. Kommer med bilder og tilbakemelding om utfallet av veterinærbesøket. 

22.okt.2011 ATIE ER 7 UKER "PÅ VEI".....

....alt er vel med den kommende mor. Forberedelsene til fødselen er ikke bare i rute Det må vel heller kalles "foran skjemaet til..." I dag fikk jeg bekreftet at de ekstra bunnplatene til valpegården var ankommet. I tillegg hadde forhandleren også klart å skaffe en ekstra plate til å sette i døråpningen. Riktignok har jeg to allerede, men fordi jeg kjøpte den høyeste av valpegårdene, blir det både høyt og upraktisk å hoppe over for en liten dachsemamma. Likevel angrer jeg ikke på at jeg valgte den høye utgaven. Den forhindrer reservemammaer å komme inn på egenhånd.

To små Varri-gutter, som ikke hadde problemer med det høye stengselet og jeg som har kjøpt et nytt lavt for å "spare puppene" til Atie. Tiden vil vise hva som fungerer best.

Mens jeg er fornøyd med å få alt valpeutstyret i hus, var entusiasmen hos dachsene større for sekken med godbiter. Ekspeditrisen som tok imot bestillingen trodde først hun misforsto, så vi måtte både gjenta og presisere at vi virkelig skulle ha en 25 kilos sekk. Nå er i hvert fall "belønning" for lange tider i hus, praktisk for oss og velkomment hos de firbeinte.

I går strakk ikke dagen helt til. Da Ulf var forkjølet, kunne ikke han besøke HC på sykehuset. Jeg tok derfor bussen, og det tar både lang tid og ekstra lang tid etter at vi har fått "nye og mer effektive ruter". Det er i hvert fall det ruteselskapet påstår. 
Det er godt å få være sammen med HC, men ikke å se ha han må gjennomgå. Han er sliten nå og prøver å slappe og ta seg litt inn i helgen. Tirsdag er det på'an igjen, og da er det stamcellene hans, som blir tilbakeført. Etterpå følger det to uker i full isolasjon.
Han hadde både håpet og gledet seg til at han kanskje kunne få med seg premieren av kortfilmen han har vært med i. Det lar seg dessverre ikke gjøre, så da får det bli en reserveløsning. Ulf og jeg går og formidler videre opplevelsen, stemningen og ikke minst hva vi synes om filmdebuten hans så godt vi kan til HC. (VG Nett) Rapperen Lars Vaular (25) og trommisen Andrew Amorim (28) får en solid
 pengeslump for å lage en alvorlig og dyster kortfilm.
 

  

  
Kort i vest Med alt fra nettdokumentarer til musikkvideo og kortfilm kan denne visningen by på det beste fra Vestlandets filmbransje. BIFF ønsker å tilby publikum perlene av lokale kortproduksjoner som man ellers sjelden får anledning til å se på det store lerretet. Med filmskaperne til stede i salen er dette en unik mulighet til å fordype seg i det mest interessante som landsdelen har å by på. Visning lørdag 22. oktober kl. 20.00.

 

 


Illustrasjonsbilde til filmen (lastet ned fra progammet)


ALT FALLER SAMMEN

Regi: Andrew Amorim, 15 min.

En dag i livet til 18 år gamle Kim og hans retningsløse tilværelse i Loddefjords blokklandskap.
             

20.okt.2011 ????????????????????..............

Fra HC sin 30-årsfeiring i Praha. Dit skal HC og jeg tilbake så snart han er frisk, og da blir også Madde med.

Ja, hva skal man sette til overskrift på en sånn dag. Den tøffe behandlingen Hans Christian gjennomgår nå, har slått han helt ut. Bivirkningene av cellegiften har vært mange, slisomme og smertefulle. Vi føler oss så hjelpeløse, når vi ser hvor tøft han har det og ikke kan gjøre noe, utenom å støtte og trøste. 
På tross av alt dette, "løfter han seg" nok en gang og kjemper videre. 
Derfor føltes det både galt og ikke minst litt feigt, da jeg var fristet til å hoppe over dagens bloggskriving pga manglende lyst og overskudd. 
46.dag siden parring

Fototuren ble planlagt tidlig, for jeg har lenge savnet turene våre rundt "Idaren" (lokalt navn for fotballbanen) Forleden dag leste jeg i avisen at nå var flere store steiner fra rasområdet, rullet ned til banen ved hjelp av luftputer. Det fikk vi ikke med oss,.......

...men dette var synet, som møtte oss i dag. Hvor mye som er sprengt/tatt vekk, vet jeg ikke. Vi kan prise oss lykkelig at det bare ble materielle skader under raset og at hele området er avstengt til at både geologene har fått utredet videre rasfare og at dette blir etterfulgt av nødvendig fjellsikringen. 

Dachsene ville fortsette ruten vår etter gammel vane, men jeg vet ikke om Atie ble klokere av å kikke ned på banen. 
Uansett måtte det bli helomvending,.....

...og selv en vordende mor og den kommende tante Aino, lot seg friste av høstløvet. Det er alltid like spennde, spesielt når det fyker med vinden, og de løper etter og prøver å fange bladene i luften. Men nå er både mark og løv altfor vått. Vi får sette vår lit til neste uke, for da skal vi få sol. Tro det den som vil. Jeg vil nå se det først, men tenk om...... Det hadde vært godt.

19.okt.2011 SPENNENDE TID

Det er ikke bare Atie og vi, som går spennende tid i møte. Alle er så oppmerksom mot Atie, og av erfaring vet vi at det er en sprekkeferdig gjeng av nysgjerrige dachser, når de små endelig ser dagens lys. Da er de stadig bortom døren inn til valperommet. Første "møtet" blir en titt inn i rommet, og deretter må de vente helt til de kommer inn i stuen. Da vet vi i hvert fall en som er glad. Svea har ikke hatt kull enda, men har benyttet sjansen som reserve/avlastningsmor, mer enn en gang. 
Derfor tar jeg med noen tdligere blogger, som viser Svea "in action." 
Dessuten har jeg ikke tatt noen bilder i dag. Ulf og jeg har vært på Haukeland Sykehus hos Hans Christian (på Ulf sin blogg)  http://www.kennel-captator.com Han er i full gang med høydosebehandling, som omfatter både cellegift, stamceller og fullstendig isolat fra og med neste uke.
HC er ved godt mot, står på og innstilt på at det blir tøffe tak fremover. 


HJELPSOMME OG DYKTIGE SVEA

24.sept.2010 SVEA PRØVER SEG I MORSROLLEN

DET MANGLER IKKE PÅ VILLIGE HJELPERE

Svea er en av tispene våre som enda ikke har hatt kull. I tillegg var hun svært tidlig "verpesyk", og den lysten har bare økt med tiden. Tidligere i ettermiddag benyttet hun sjansen til å hoppe inn til valpene og vikariere i mammarollen. Det syntes valpene var stor stas, men samtidig hadde de stor respekt for henne. En etter en la de seg på rygg, og Svea var fornøyd. Hun inntok like godt sengen deres. Derfra passet hun på og styrte "flokken sin." Cerinne tok det hele med stoisk ro. Hun hadde ingenting å si  hverken på vikaren eller innsatsen hennes.
Husmorferie er tydeligvis like populært hos fir-, som to-beinte mødre.

Brigg og jeg sniker oss til en kosestund


19/10-2009 Der det er hjerterom.....

...er det husrom, må bli dagens overskrift. Mens Ami og Aino i går overlot både seng og valpegård til Svea, valgte de de deling og dermed også selskap i formiddag.
Begge valpene hadde vært ute og lekt. Da de kom inn igjen, la de seg i sengen sin. Det var jeg glad for, slik at jeg kunne få unna litt husarbeid uten å holde øye med de samtidig.
Plutselig hopper Svea over gjerdet og inn til Aino og Ami og legger seg sammen med valpene.  

Med en valp på hver side.

Der legger de seg til alle tre, og Svea har en valp på hver side.

18.okt.2011 FORBEREDELSER

Tidlig ute, men det liker vi. Som tidligere nevnt, skal Atie på røntgen. Vi ønsker å få vite om det er et størrelsesmessig jevnt kull, slik at vi enten kan forvente en normal fødsel eller forberede oss på, at det kan/må bli keisersnitt. Veterinæren vår vil at vi venter litt til, så hun skal til han 28.okt. Det blir spennende på alle måter.
I dag "flyttet" også Atie. Hun er så glad i buret sitt, at jeg var spent på om hun godtok det nye, som er mye større og passer bedre til henne nå fremover. Det gikk greitt, og hun reagerte heller ikke på den nye plasseringen. Det blir vel verre for Aino, som mister naboen sin.

De er aldri langt unna hverandre, og "flyttingen" var bare begynnelsen på de store forandringene i søstrenes liv. Valpekassen med alt utstyr står klar til bruk. 
Allerede i vår bestilte jeg ekstra bunnplater til valpegården. Jeg kjøpte nemlig to til det forrige kullet. Det fulgte selvfølelig med plater til begge to, men kobles disse to, blir det manko. I dag fikk jeg vite at platene var kommet den lange veien fra Kino, så da er valpegården også klar.
Men det som ikke gikk som planlagt i dag, var fotograferingen av den drektige. Hun var så kosete og inntok all verdens lite fotogene posisjoner.

I tillegg følte flere av de andre dachsene seg kallet, da jeg skulle holde Atie pent og pyntelig på fanget. Etter en stund ga både Astra, Cerinne og Fargo  opp å få være med på fotograferingen, mens Aino standhaftig fortsetter sleikingen. 
Kommer tid, kommer råd, og da får vi sørge for å holde linselusen Aino langt unna.

17.0kt.2011 "SLEKT SKAL FØLGE.......

Cerinne med Varris A-kull, Aino, Atie, Ami og Ante, født 23/6-2009

......SLEKTERS GANG"......

Cerinne og Varris B-kull, Boe, Brigg og Brage, født 1/8-2010

.......OG I NOV. ER DET ATIE SIN TUR Å BLI MAMMA

....for første gang. Drektigheten forløper som forventet. Atie er i fin form, så vi forventer at resten av tiden skal forløpe like bra. Likevel har vi valgt å bestille time hos veterinæren vår, for å ta røntgen. Det føler vi er tryggest på alle måter.
Uansett blir det en spennende tid, og vi gleder oss til å få et nytt valpekull i huset.

PÅ EN DAG MED MYE VÆR, OG ENDA MER SOM ER MELDT TIL NATTEN.....

...synes jeg at denne sangen passer

"VISE FOR VER OG VIND"

Tekst:Herbjørn Sørebø/Melodi:Ivar Medaas

Det finns så mange dagar med regn i Engeland
som aldri når til strender med tørr og solbrent sand
Det kjem så mange skyer på himmelen den blå
når det er sol og varme ein går og ventar på

det finns så mange tonar som aldri blir ein song
og vinen livet skjenker er bitter mang ein gong
Det er så mange slåttar som aldri blir ein dans
og mange lange kveldar får ingen solfald glans


Det finns så mange roser ein skulle gjeva bort
men dei beli aldri plukka og livet er så kort
Det er så mange viser til trekkspel og gitar
og mang ein kjærleik som aldri får sitt svar.

Det finns så mange vindar frå kapp til Jærens rev
go get er mange netter som ingan kvile gjev
Og denne bitre visa kjem ikkje på ei fjøl
Den har eg i mitt hjarta den har eg gråte sjøl( Trykk på flere spor under låter, og bla nedover til "Vise for.............og vind"

16.okt.2011 SØNDACHSTUR......

...med ATIE (Nå vises det godt at hun er drektig)

....og AINO

Borttsett fra på dette bildet, ble det til at Ulf gikk med Atie, mens Aino og jeg utgjorde det andre "paret." http://www.kennel-captator.com

Det egentlige målet med dagens tur var Bergen Kino, hvor vi skulle kjøpe billetter til filmpremieren av "Alt faller sammen." Det er filmen, som HC spiller i og ikke får overvære visningen selv. På veien ble det rikelig med tid og nok av motiver, å ta bilder av. 
Vi forsøker så ofte det lar seg gjøre, å ta med noen av hundene inn til sentrum. De har godt av den sosialiseringen, og de nyter selv all oppmerksomheten de får, ikke minst  all klapp og kos fra små hundevenner. I det hele tatt er alt bare bra, bortsett fra at Atie og Aino ikke liker å komme så langt fra hverandre......
Så, langt, men ikke et skritt nærmere "UTELIGGEREN"

....eller at de treffer på "skumle typer", slik som Aino gjorde i dag. Denne skulturen er et kjent trekk i bybildet, og i stedet for å fortelle mer om denne skulpturen, som er laget av Arne Mæland, linker jeg heller videre til "Petunia" som har skrevet så fint om "Uteliggeren"
og fakta om kunstneren på:
Vi rakk å ta mange bilder på dagens tur, før vi gikk tilbake til bilen med hundene. Dagens middag ble pizzabord på Egon.
På hjemturen stoppet vi, slik at jeg fikk hentet Cerinne sitt teppe. Det har blitt liggende ute i skogen, men nå har vi ryddet opp etter oss.

DAGENS BONUSALBUM

15.okt2011 CARPE DIEM

Ingen kan beskylde Hans Christian til å ligge på latsiden, når han har pauser fra kreftbehandlingen på Haukeland sykehus og når han ikke var sengeliggende hjemme med eller oppkast og dagsform utelukket, at han i det hele tatt kunne forlate heimen. 
HC har vært på audition, fått filmrollen, spilt ferdig sin rolle og vært på etterarbeid i lydstudio. Han har debutert som MMA dommer og trent selv, så fort han følte at kreftene strakk til.
Forleden dag var HC og Madde på besøk hos oss, og i dag var det meningen at Silje og ungene skulle få besøk. Da hadde de rukket "runden", før HC skal legges inn over helgen til den lengste og tøffeste behandlingen så langt. Riktignok er Reidar i Malaisia på jobbreise, men de andre gledet seg stort. 
Så blir Jakob smittet av et halsonde. Dermed blir det for risikabelt for HC å komme på besøk. Immunforsvaret hans er på bunn. Jakob var helt knust og følte seg dessverre også skyldig i at HC og Madde ikke kunne komme. Da tok Silje en telefon til Salhus, og Ulf og jeg ble "reservegjester,"......

......til en koselig ettermiddag i lag med verdens beste Henrik,....

......store, flinke og hjelpsomme Sofie......

..... og sjarmtrollet Stella,.....

...som var så interessert i bestemor sitt kamera, at bildet av Jakob, fotballgutten vår, havnet på besten sin side, http://www.kennel-captator.com
I tillegg til hyggelig selskap vartet Silje opp med deilig lasagne og salat med kaffe og sjokaladekake til dessert. Og da har jeg ikke nevnt kakemennene med et eneste ord, en innertier hos barnebarna og ikke minst hos Silje, som ser frem til årets første kakemenn (julemenn) med like stor forventning som i barndommen. 

14.okt. 2011 CERINNE ER TRYGT HJEMME,.....

Cerinne i soomereng på Gressholmen

......OG TUSEN, TUSEN TAKK TIL HVER OG EN AV.....

......som viste omtanke og tenkte på oss
.....-som la ut etterlysningen på FB og mail
.....som ringte oss eller sendte meldinger, både mens Cerinne var borte og kom til         rette
...... av familien Sjursen, som stilte opp mannsterke for å forsterke letingen
......til politiet
......til K9-Omplassering http://www.k9omplassering.com/
......og sist, men ikke minst til Daniel, som viste ansvar og stoppet og tok med seg Cerinne, da hun hadde kommet seg ut på den traffikerte hovedveien.
Han viste seg som en skikkelig hundevenn. Da det lokale politiet var stengt for dagen, tok han Cerinne med hjem til seg selv og sin egen lille hund. At det er en omplasseringshund, bare understreker at Daniel er en virkelig hundevenn. Hos han fikk Cerinne ikke bare husly og mat. I natt delte de seng, og før han leverte hunden videre til de to hyggelige damene på omplasseringen, var hun utstyrt med nytt halsbånd. Ifølge disse to, ønsket han å overta Cerinne, hvis ikke eierne meldte seg.
Det er vanskelig å få takket alle disse nok.

MEN FØR VI KOM SÅ LANGT......

Aino snuser på Cerinne sitt teppe, som Ulf la ut i går.

......har det vært et tungt døgn. Ulf fortsatte å lete lenge etter at det ble mørkt, og i morges startet Ulf og jeg letingen igjen med hver vår hund. Han gikk med Fargo, og jeg hadde med Aino. 
Vi gikk systematisk til verks, men vi verken hørte eller så noe, det var trøstesløst og helt dødt.
En pust i bakken, mens jeg venter på "forsterkningene"

Det var både oppmuntrende og til stor hjelp, da Wigdis Sjursen ringte og sa at hun og Aina (datteren hennes), ville komme for å hjelpe oss i letingen. De hadde ikke bare med Mocca og Brigg. Nei, både Maria og Martin var også med. 
Etter en kort rådslagning, delte vi oss i to lag. Vi hadde akkurat skilt lag, da vi fikk telefon fra politiet. En strihåret dachs var funnet i Åsane og bragt til et omplasseringssenter. 
Derfra er hendelsesforløpet både kjent og lykkelig.

Mamma Cerinne og døtrene Aino og Atie er igjen samlet, akkurat som på "badetur" i sommer.

Ulf hadde med kamera på gårsdagens tur, så gå gjerne inn på http://www.kennel-captator.com Selv har jeg benyttet mob. og arkivet mitt i dag.

13.okt.2011 VI LETER ETTER CERINNE....

...som stakk av fra tur med Ulf og Astra. Etterlysning hos poltiet, Fant Bergen, på FB og ellers spredt. Håper og tror på det beste. Oppdatering følger........
CAPTATORS CERINNE

12.okt.2011 TUR MED AINO OG ATIE....

...hvor det nå vises godt, at hun er drektig.

Igor, Varrienes nye venn, fikk kose lege med Atie, og da hun ville ha "avløsning",....

....sto Aino klar og overtok "stafettpinnen"

BORTE BRA, MEN ........

Selv om jeg har hatt en fin og innholdsrik uke i koselig selskap, var det som vanlig, godt å komme hjem til Ulf og hundene. Jeg ble hentet på flyplassen, og pga noen stengte veier og omkjøringer, ble det godt over midnatt, før vi var i Salhus.
Fordi jeg hadde røntgentime i dag, ble det Ulf som måtte ta det meste av hundestellet i dag og, men det ble nå tur på Varriene og meg også. 
Nede i Viken traff vi på polske Igor og pappaen hans. Igor og Varriene fant tonen med en gang. Han pratet i vei til hundene og meg, og han fortalte tydeligvis mye morsomt, for han lo stadig vekk både hjertelig og smitende. Faren kunne litt engelsk, så han fikk fortalt at de hadde en langhårsdachs hjemme i Polen. Planen var å få den med seg til Norge, og jeg oppfattet at de var i gang med rabies-vaksinasjon. 
Vi slo følge på tilbaketuren, og på parkeringsplassen hentet Igor bilen sin, .....
...et elekstrisk lite "vidunder" Først poserte han stolt, før han tråkket gassen i bånn og forsvant i full fart oppover bakken. Godt at pappaen var lett på foten og rakk å gripe inn, da kjøringen ble for hasardiøs.

DAGENS BONUSBILDE....

...endelig kveldsstemning, uten regn, i Salhus.

MENS DEN VIRKELIGE BONUSEN I DAG,...

...var besøk av Hans Christian og Madeleine. Han nærmer seg neste, tøffe og langvarige behandling på Haukeland. Bortsett fra blodprøver og de "vanlige forberedelsene", har han noen fridager. Det var så koselig at han hadde lyst og overskudd, å ta seg en tur, før han dro videre på "lett" trening. Uansett er det både utrolig og beundringsverdig. Han slutter verken å overraske eller å imponere oss med fighterviljen og det gode humøret sitt. 

9.okt.2011 BP SIGHTSEEING DEL 2

Nettet her på hotellet har vært så ustabilt i det siste, at jeg også i dag legger ut bilder uten kommentater. De får heller komme senere. http://www.facebook.com/media/set/?set=a.2480913343054.139589.1259170183&type=1

Fra Donau Budasiden til v og Pestsiden til h.

Budapest sitt nye kulturhus, som ennå ikke er åpnet.

8.okt.2011 SIGHTSEEING I BUDAPEST, EN BILDEBLOGG

Parlamentet

7.okt.2011 MARKEDSHALLEN I BUDAPEST I Budapest finnes i alt 8 gamle markedshaller, med den sentrale markedshallen nede ved Donau er desidert mest populære. Markedshallen åpner kl 6 om morgenen og stenger kl 1700. I første etasje er det et det stort utvalg av fersk fisk, kjøtt og grønt. Oppe på balkongene er det masse flott håndarbeid, bra suvenirer, og her kan en gjerne ta en ordentlig ungarsk lunsj til en meget hyggelig pris!. 

Et besøk i markedshallen i Budapest fasinerer alle besøkende, og derfor tok jeg med reisefølget mitt med dit i dag. Stormarkedshallen ligger ved den sørlige enden av Vâcigaten, like ved Elisabethbroen.

Budapests mange markedshaller ble bygd samtidig og ble tatt i bruk på slutten av 1800-tallet.

I matavdelingen henger paprikaklasene og hvitløkskransene tett i tett, her er ferskt kjøtt og fjærkre, frukt , syltetøy og grønnsaker utgjør bare en brøkdel av det store utvalget.

I Fakanál restaurant kan hvem som helst bli kjent med tilberedningenav de populære ungarske rettene, hvis de møter opp til den daglige "klassen" som en av mesterkokkene holder hver dag kl 10.00. 

Etterpå krydrer vinkelneren sin innledning om ungarske vindistrikters mest kjente vinsorter med vinsmaking. 

Her kan man kjøpe de mest typiske ungarske varene, som for eksempel Tokajeren. Unicum er den ledende snapsen.Den ungarske gåseleveren er av velkjent og utmerket kvalitet utmerket. Det samme kan sies om Herz- og Pick-pølsene.

Likevel kom vi tomhendt ut fra hallen i dag. Hos oss sto annen handling på tapetet, men med innkjøp av ekstra kofferter, er det ikke godt å si om det ikke blir noen ungarske spesialiteter også med hjem til Norge.

Bilder fra Stormarkedshallen:http://www.facebook.com/media/set/?set=a.2474864951848.139390.1259170183&type=1 


5.okt.2011 KULTERELT PÅFYLL

Og hva er da bedre å begynne med , enn disse to hundene, som vi "møtte" på et gatehjørne.

ST. STEFAN BASILIKA

Byggingen av hovedstadens største kirke ble påbegynt i 1851. Basilikaens 96m høye kuppel kan skimtes fra alle byens steder. I 1867 overtok den tids mest berømte arkitekt, Miklos Ybl arbeidet, mens det var Jozsef Kauser, som avsluttet det i 1905.
Den klassisisiske bygningen gir ly og vern for ungarernes viktigste relikvie: den mumifiserte høyre hånden. Dette er "Det Sangte Høyre" av St. Stefan. Basilikaen er oppkalt etter ham. 
Blant kirkens berømte kunstverk bør nevnes Alajos Storbl sine skulpturer og Gyoula Benczurs maleri "St Stefan anbefaler landet i Jomfru Maria sitt vern"

FRA UNGARSK MATKULTUR

som smakte minst like godt, som det tar seg ut på bildet

SYNAGOGEN I BUDAPEST...

...er den største i Europa. Den ble bygget på midten av 1800-tallet av arkitekt Ludwig Forster fra Wien i bysantiskmaurits stil. Bygningen av hvit og rød teglstein er rikelig utsmykket med keramikk. Løkkuplene blir regnet som et av de mektiske kjennemerkene i Budapest. Museet som ligger like ved synagogen, viser en enestående samling fra romersk tid til 1900-tallet.

DAGENS BONUSALBUM.....

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.2467275042105.139169.1259170183&type=1...inneholder bilder som er tatt inni basikaen og synagogen. 

4.okt.2011 VEL FREMME I BUDAPEST

Allerede kl. 05.30 var vi på veien, for å rekke morgenflyet til Amsterdam og videre til Budapest. Kan ikke klage på været som møtte oss der, strålende sol og 27grader. Men det har ikke vært mye tid til å nyte finværet så langt, for dagen har stort sett gått med på klinikken. Etterpå var det godt med et pusrerom, før vi spiste middag på hotellet. Derfor blir dagens innhold noe av det, som er VERDT Å FÅ MED SEG I BUDAPEST og som vi starter på i morgen.

Fiskebastionen er bygget på stedet til et fikemarked fra middelalderen. Stedet har en fantastisk panoramautsikt over byen.

Slott er ruinert tre ganger og reist igjen etter epokens arkitektoniske stil. Bygningene rommer Det Ungarske Nasjonale Galleriet, Det Historiske Museet i Budapest og Det Nasjonale Széchenyi Biblioteket

Parlamentet, landets største bgning (Mer info: se blogg 15.sept)

Heltenes plass med Milleniumsmonumentet på sin 36m høye søyle. Mellom Kolonnadens søyler får de betydeligsteskikkelsene i ungarsk historie plass. Hjørne pilarene erutsmykt med symbolske statuegrupper (arbeid, velstand, kunnskap, ære og fred)

2.okt.2011 OPPDATERING AV AT....


..... ATIE+BALTUS=SANT

N S U CH Sweetax Lucky Looser
Reg.nr: DK05371/2008. Født: 21.03.2008. Mor: Sweetax Hera Of Heaven DK15590/2004. Far: Mr James Blond Vitoraz DK22989/2007.

Først vil jeg takke Roger Åsheim, som på kort varsel, lot oss få parre Atie med "Baltus" Deretter går takken til Hanne Kiil. Hun paaset "Baltus" i helgen, så vi dro dit. Der ble vi tatt hjertelig imot og servert både kaffe og nysteikt eplekake. 
Etterpå var det de to firbeinte sin tur. Atie var først litt "prinsesse vilikke", men lot seg raskt rive med, så nå blir det spennende om besøket resulterer i valper.

Nå viser hun så mange velkjente tegn på at hun er drektig,

GLEDER MEG OG MIMRER I VEI MED BILDER...

..... FRA "VALPEKURVEN",....

Varris A-kull Ami, Ante, Aino og Atie

PICNIC I HAGEN,.....

Ante og Atie har spist opp, mens Ami og Aino har mer mat i skålene sine.

SØSTRE OG BESTEVENNER,...

...sammen om det meste.

ATIE I TET,.....

Her går det unna så ørene flagrer.

...mens Aino følger etter. Her er det bare lek og morro, og det har hele tiden skiftet på å lede an, enten det har vært lek og morro eller utstillinger, trening og prøver.
Men denne gangen må Aino fint vente. Går det som vi håper, venter mammarollen på Atie. 
Varris Atie og Captators Inka

Da kommer det godt med at Atie øvde seg på Inka og Ilja. Aino likte også godt å få styre på og stelle med de små, men for henne blir det ingen parring før neste år. Imens får hun fylle rollen som supertante og reservemor, hvis det kommer valper i huset i nov. 

FLÅTTBITT

Ellers har også deler av denne søndagen gått med til legebesøk. Denne gangen var det Ulf som måtte på legevakten. Mistanken om at gårsdagens flåttbitt hadde smittet han med borreliose, viste seg å være berettiget. Etter å ha ventet i evigheter på apoteket, fikk han medisinen sin og startet med antibiotka. Nå får vi bare satse på at det slår ut svineriet.
Hans Christian ble også forsinket på sykehuset i dag, men han og Madeleine rakk likevel å komme på restauranten før oss. 
Ulf hadde invitert på kinamat. Bortsett fra å fortelle at vi spiste god mat og koste oss, lar jeg resten være privat. Likevel må jeg ta med at jeg overbrakte mange hilsener og ønsker til HC. Som alltid, satte han stor pris på hver eneste en, og de er god å ta med inn i den ekstra tøffe behandlingen, som venter.


1.okt.2011 EN FAVN VED ER FYLT I SEKKER OG PLASSERT I BILEN,...

...og da tar jeg en velfortjent pause.

SILJE BYR PÅ KAFFE OG NYSTEIKTE BOLLER,..

....som ble inntatt i koselig selskap.

ALLE GODE TING ER TRE

Siden Ulf var kommet så godt med bloggskrivingen, mens jeg så på "Skal vi danse", velger jeg å snylte på han i dag. Jeg unskylder meg med at det er helt unødvendig at vi skriver dobbelt opp og linker heller til http://www.kennel-captator.com og takker så mye for hjelpen.