BLOGG


31.mai 2011 STORE FORANDRINGER PÅ GANG

I dag kom gravemaskinen som vi har ventet på, og neste prosjekt er i full gang. Heldigvis rakk Ulf og jeg å få gjerdet og gjerdenstolpene ned, før de kom i veien for gravemaskinen. Den grov av torven og planerte der vi skal sette opp hundehuset og lage ny hundegård. Den grov også av for ny kjøkkenhage og en ny parkeringsplass. Overflødig masse ble lagt opp som en voll mot veien. Den skal hindre innsyn og vannsig fra veien. I tillegg grov han en ny deneringsgrøft. Vi er, så langt, strålende fornøyd.
I morgen skal det legges fiberduk, som underlag for pukk, grus og shingel og legges rør i grøften. Da skulle det meste være klart for å ta imot hytten, som mest sansynlig kommer fra Bardu på fredag. Så blir det full innsats med oppsetting og snekring, slik at dachsene kan flytte inn så snart som mulig. Jeg gleder meg allerede.
Svea fra dagens ettermiddagstur

Ikke før jeg gikk ettermiddagstur med Cerinne, Aino og Atie, kom jeg på at jeg ikke hadde tatt et eneste bilde i dag. Det var dobbelt irriterende at jeg ikke hadde med kameraet da heller, for det var et slikt spesielt fint lys. Derfor tok jeg meg en ekstratur etterpå med Svea og kameraet.
Utsikt mot Kjeøya

Vi tok oss god tid på turen, slik at Svea både fikk utforske "reveområdet" og moloen. Hun hadde nok tenkt seg å undersøke den systematisk stein for stein, men det hadde jeg verken tid eller tålmodighet til. 

PÅ DAGENS BILDE AV BOE....

....er han sammen med Brage, bror og kompis. Hvem deler du nå hus med, og hvem er nå kompisene dine? Vanskelig å forstå at alt skal være så hemmelig rundt deg, Boe. 

30.mai 2011 UTSTILLINGEN I TROMSØ DEL 2

I dag starter jeg med et bilde, som forteller mer enn tusen ord, hvorfor jeg bare stilte som reservehandler. 
Derfor gikk Ulf i ringen, både med Fargo, Svea og Aino.
Først ut var Fargo, og han fikk full pott og en kritikk som vi var veldig fornøyd med. Svea var ikke dårligere, og da måtte jeg og til pers.
Utfallet var på ingen måte  uventet, når det ble de to, som skulle gå mot hverandre. 
Fargo ble BIR og Svea BIM. Så var det bare å få de tilbake i burene sine, for da var det Aino sin tur til å vise seg frem i ringen.
Ulf handler Aino til E 1KONK CK CERT 1BTK BIR

Det var foresten veldig kjekt at alle strihårsvariantene var representert på utstillingen. Denne helgen var det tre ustillinger på området rundt Tromsø hundeklubb sitt klubbhus. Om lørdagen arrangerte de sin egen utstilling (uten dachser), og om søndagen var det miniatyrklubben og Tromsø dalmatinerklubb som var arrangører. På "vår" utstilling var det vel 320 påmeldte hunder og ca 80 valper.

Da Aino også ble BIR, måtte jeg en ny runde i ringen. At vi ble uplassert, tok vi ikke tungt i det hele tatt. Vi var vel fornøyd med dagens flotte resultater, og Fargo sin 
4 BIG satte et flott punktum for en fin utstilling i vakker nordnorsk natur, hvor til og med værgudene spilte på lag.

DACHS FOR Å TAKKE....

Kristin og Captators Bijou som får en liten finpuss.

Først må jeg få takke Kristin og Jan Erik. Kristin holdt oss med selskap under hele utstillingen, mens Jan Erik kom direkte fra jobb og gikk rett over i oppgaven med å fotografere for oss. 
Etter utstillingen var vi på nydelig middag hos Kristin og Jan Erik. Bare så synd at vi måtte bryte opp rett etterpå, for å ta fatt på hjemturen.
Takk til kjente og ukjente for hyggelig lag rundt ringen.
Og sist, men ikke minst; tusen takk til hver og en for alle gratulasjoner og hyggelige meldinger og telefoner etter søndagens utstilling. Det setter vi stor pris på.

DAGENS BILDE AV BOE

Varris Boe med Brigg i bakgrunnen

Brigg har allerede gjort det stort på valpeshow, fått Exellent på utstilling og fått 2.pr på spor. Når får vi høre hva du bedriver, Boe?

29.mai 2011 PÅ UTSTILLING I TROMSØ

Ulf med Svea i ringen

Det ble sent, før vi kom tilbake til Gressholmen og enda senere, før hundene var matet og luftet. Derfor legger jeg bare ut dagens resultater og kommer tilbake mer utførlig i morgen.

Varris Aino E 1KONK CK CERT 1BTK BIR

Captators Fargo E 1KONK CK CERT 1 BHK BIR 4BIG

Svea E 1KONK CK CERT 1BTK BIMFra oppvarmingen før gruppe 6/4, hvor Aino ble uplassert.

27.mai 2011 EN VRI PÅ MORGENTUREN,....

Vår faste "snuplass" på morgenturen.

Denne turen pleier jeg å ta hver morgen med hundene, så vrien var, at jeg tok med fotoapparatet. Jeg har liksom hatt for vane å ta bilder på ettermiddagsturene, men i dag ville jeg vise den flotte utsikten, som møter oss der ute. 
I det fjerne utover på Vågsfjorden, ser vi både Grytøy, Bjarkøy og Sandsøy. Jeg synes det er så flott og tar meg tid til å nyte utsikten hver gang. Noe sånt har ikke hundene verken lyst eller tid til. Rett før vi kommer ut til "snuplassen" vår, passerer vi nemlig et område, hvor flere rever holder til. Det må dachsene sjekke ut hver eneste gang, og det løpes og snuses på kryss og på tvers. Resultatet av dette blir at båndene deres blir en eneste stor vase, som må løses opp, før hjemturen.

ETTERPÅ TOK VI EN TUR NEDOM BADESTRANDEN,...

Her har de akkurat oppdaget en "inntrenger" Skal den puddelen ned på vår strand?

..men vi holdt oss på tørt land. 4 grader fristet ikke akkurat til bading, i hvert fall ikke hos disse tre. Ulf var utover med Ares og Astra, og da tok begge to et lite bad. Det forundrer meg ikke, når det gjelder Ares, for han benytter alle sjanser til å ta en dukkert, men Astra? Det må ha vært et plutselig innfall.
Neste morgenrunde gikk med Svea, og for å få litt forandring selv, valgte jeg en annen "rute" med henne. Jeg visste at vi kom til å treffe på sauer , for det er fullt av de på markene. Men de er jo innenfor gjerder og Svea i bånd, så det så jeg ikke som noe problem. 
Derfor var forskrekkelsen stor, da jeg oppdaget en sau med to lam, løpende på veien.  Det hadde ikke vært så rart, hvis de løp fra oss, men disse tre løp oss i møte og stilte seg deretter opp og betraktet oss både vel og lenge. 
Med så uredde sauer, turde jeg ikke annet enn å snu hjemover, så snart jeg hadde foreviget opptrinnet.
Våre nye morgenvenner

Ellers kan resten av dagen oppsummeres kort; jobbing, atter jobbing og enda mere jobbing. Det kjennes godt med alt som er unnagjort, men  kjennes også så godt "på kropp og sjel," at jeg beviger meg å ta kvelden så snart jeg har fått lagt ut.....

DAGENS BILDE AV BOE...