BLOGG


31.juli 2011 SENT, MEN DU VERDEN SÅ GODT....

...å kunne seg ned med en god bok. Riktignok hadde jeg spart denne boken til ferien, men hadde aldri trodd at det skulle skulle bli siste dagen av juli, før jeg kom i gang med boken. "Vi skal arve vinden" er Gunnar Staalesen sin siste bok i rekken med Varg Veum. 
For slike som meg, oppvokst midt i Bergen, er det ekstra spennende å følge med på Varg Veum sine oppdrag. Her er kjente gatenavn, bygninger og steder. Samtidig fletter han inn fakta og hendelser fra byen vår. Men det er ingen betingelse å være innfødt bergenser for å føle spenningen og ha glede av bøkene hans.

ET IMPONERENDE "BYGGVERK" FRA VM I SANDSLOTT,....

Byggverket som vi fant på stranden, var langt unna den standarden. Jeg er sikker på at " våre byggherrer"  både hadde det kjekt og var minst like stolte av arbeidet sitt. 

Det var nesten som jeg hadde litt dårlig samvittighet, da jeg lot Aino og Atie leke der. I motsetning til sin badeglade onkel Ares, er verken vassing eller svømming fristende for disse to. Aino har klare mål med sitt "strandliv." Tur er vel og bra. Den er enda bedre, jo flere de møter og som vil hilse på og gi klapp og kos. Etterglemte godbiter og ikke minst ymse sorter bein, rundt de utplasserte grillene, er reneste bonusen, men der er jeg gledesdreper og skyr disse stedene. 

RETT OG SLETT BARE VAKKER NATUR,....

SOM VISST FALT I SMAK HOS FLERE.

30.juli 2011 I VANLIG FART

BÅDE AINO,...

ATIE,....

jeg og ikke minst nettet. Heldigvis at jeg i går ga opp bloggskrivingen og heller valgte en mini-oppdatering. Det ble nemlig mer enn langt på natt, før nedlastingen og oppgraderingen av Ulf sin IMack, var ferdig. Jeg skal utføre det samme på min data, men klok av skade, skal jeg starte nedlastningen fra morgenen av. 
Så hva er nytt her da? Ikke mye som jeg kommer på i hvert fall. Varriene går fortsatt på tur uten Cerinne. Hun nyter sine alene-turer, og samtidig har jeg full kontroll på ivrige beilere. Da er det værre med hannene, som eierne lar få gå løs. I går var første hanhunden utenfor hundegården vår allerede i 7-tiden. 
Vi har også fortsatt med nappingen. Nå står bare finpussen igjen på de fire hundene, som vi skal ta i denne omgangen. Også i dag kunne vi stå utendørs med nappingen. Da blir alt så mye enklere, når vi slipper å få alt pelsavfallet innendørs. Der har vaskemaskinen gått i hele dag. Det gjelder å benytte seg av finværet med god klestørk. 
Etterpå disket Ulf opp med 3-retters middag. Jeg var bare med som "kokkepike", men dekket også et skikkelig festbord, til ære for den gode maten. 
Nå er det ro i både hus og hytte. Hundene har fått lek og kos i stuen sammen med oss, før det var dachs for mat og kveldsturtur over nyslått mark. Jeg er like lettet hver eneste gang, at ikke en eneste von, har mistet livet pga vår tur. Den gleden deler ikke dachsene.


FORTSATT GOD HELG

...FRA OSS I NORD.

DAGENS BILDE...

...viser Boe, da vi kom hjem etter Sverige-turen vår. Da nektet jeg å selge han til Klippornas Kennel. Det "fikset" hun senere ved hjelp av en stråmann. Jeg får ikke kontakt med noen av de, uansett hva jeg gjør. Glad for tilbakemeldinger, hvis noen hører om eller treffer på Boe.

29.juli 2011 TREGT NETT

Aino og Atie på tur, før havtåken la seg over Gressholmen.

Ulf laster ned ny programvare til IMacken sin, og selv etter flere timer, nærmer den seg bare halvveis. Derfor denne korte "kriseløsningen
                                                           OLSOK
Olavsdagen, norrønt Olafsvaka (av 'nattlig gudstjeneste før store kirkelige høytider'), kirkelig festdag, 29. juli (eg. kvelden før), Hellig Olavs dødsdag, den viktigste norske kirkefest i middelalderen. I 1930 ble olsok feiret som 900-årsfest i Verdal og Trondheim og alle landets kirker; siden 1930 har olsok vært offisiell flaggdag.
På primstavene har olsok nesten alltid en øks som merke. Dagen var en viktig merkedag for været og kornhøsten. I Hordaland ventet man et skifte i været da. Våt olsok varslet våt høst, fin olsok varslet godt høstvær. Var det kaldt, kom kornet til å fryse, het det i Salten, og som været var olsok, ville det bli vinternettene, sa man på Sunnmøre.

Olsok. Olav 2 den helliges død på Stiklestad i 1030. Del avantemensale fra en ukjent kirke, ca. 1320–40. Nå i Nidarosdomen, Trondheim

28.juli 2011 "NÅR SOMMERDAGEN LIGG UTOVER LANDET"

...benyttet jeg anledningen til å ta med fotoapparatet på ettermiddagsturen med hundene. Det er lenge siden sist. Siden det også er lenge siden jeg har oppdatert bloggen, får jeg ta et "kort resymé". Mens vi venter på elektrikeren skal komme for å bytte ut sikringsskapet og både oppgradere eksisterende strømkurser og legge inn nye, har vi hatt rørlegger her. En lenge etterlengtet oppvakemaskin er innkjøpt og kommet på plass. Da hadde vi forhandlet oss frem til en ekstra god pris, hvis vi kjøpte komfyr i tillegg. Nå er også den gamle KPS'en byttet ut, og kjøkkenet ble riktig så fint med nye hvitevarer, som for å være nøyaktig, er i stål. 
Riktignok kom sommergjestene fra Sverige, før vi fikk sommergjester på mandag. Da var her foresten 24 hunder her med stort og smått. Nå er det bare de svenske gjestene og deres to hunder som er her. I dag har de vært på hvalsafari, og det blir spennende å høre om de fikk se hval, når de kommer hjem i kveld. Ulf og jeg har vært hjemme med alle hundene. Vi er midt i ny runde med napping, og det vises også på dagens bilder, at vi enda ikke er i mål.
 

AINO ....