BLOGG


29.juni 2011 SVEA OG MEG, NOK EN TIDLIG MORGENSTUND

Her har jeg tatt et godt (og bestemt) tak i båndet til Svea. Dette er på slutten av en lang og god morgenrunde, som tok utrolig lang tid.

Det var så mange og spennende lukter overalt, og Svea var like nøye og interessert hver gang vi traff på noe. Ingenting er jo bedre enn det, men en gang må vi uansett begi oss på hjemvei. Svea hadde god tid, og ikke var hun sulten heller, for hun spiste frokost før vi gikk på tur.
På Gressholmen har vi faste morgenrutiner. Ulf elsker tidlige morgener, mens jeg "drar meg" til han har kokt kaffe. Vi bevilger oss hver vår kopp i fred og ro, før vi starter morgenstellet. Da får alle hundene frokosten sin servert "på sengen". Deretter bærer det ut på tur. Ulf og jeg går to runder hver. Først når disse er unnagjort, er det frokosttid for oss. Deretter har vi gått rett over i jobbingen. Vanligvis har vi tatt med oss en ekstra kopp ut på altanen og kost oss på fine dager, men det kommer vel slike dager også, bare vi blir ferdig med byggingen.
I morgen kommer takplatene, arbeidet kan fortsette, og vi kommer videre og stadig nærmere målet. 


DAGENS BILDE AV BOE

....viser Boe som kjemper med Brigg om en pinne. Han ga ikke opp. Det gjør heller ikke jeg. Det var lovt tilbakemeldinger og bilder av Boe. Seriøse valpekjøpere, som  i tillegg er oppdrettere, holder ord. "EVIG EIES KUN ET DÅRLIG RYKTE"

28.juni TIRSDACHSTUR I MORGENSOL.....

OG FLOTT NATUR......

MED INNLAGT MORGENGYMNASTIKK

Aino passer på at også ørene får litt morgengymnastikk.

Slik startet dagen vår, og i dag tok jeg også med kameraet. For det første har det vært smått med dachsebilder i det siste, og for det andre var dagens arbeid med hytten lite forenlig meg fotografering. I dag jobbet vi nemlig med undertaket. Det var høyt oppe, glatt underlag og en usedvanlig keitete arbeidsstilling.
Men nå er det gjort, så da er det bare å vente på lektene og takplatene, som blir levert på torsdag sammen med materialer til hundegårdsrammen. Hundegårdselementene kjøpte vi i ettermiddag, og de fikk vi, etter mye om og men, inn i bilen. Da gjenstår det bare å bekrefte leveringstiden for grusen, som skal i hundegården og en videre innsats av Ulf og meg, for at vi skal komme i mål. Så lenge hytten og hundegården er funksjonell, før Ulf reiser, er jeg fornøyd. 
Det gjorde godt med en dag med litt mindre arbeid. Vi kombinerte også innkjøpene med å spise pizza på Peppes. 
Mens vi venter på vareleveransen, blir det forefallende arbeid på hytten. Vi blir i hvert fall ikke arbeidsløs, mens vi venter.


DAGENS BILDE AV BOE

er tatt like før han dro til sin "oppdiktete" eier i Sverige. Utrolig hvor langt enkelte går, for å skaffe seg en valp på uærlig vis.

27.juni 2011 HYTTEN ER TETT......

ETTER AT ULF......

OG JEG BLE FERDIG MED Å LEGGE SUTAKET,.......

MENS BRUKERNE FØLGER NØYE MED I BAKGRUNNEN

Det var håndarbeid for jentene og sløyd for guttene i min skoletid. Min far var snekker, og mine tre brødre hadde vel både den interessen og fikk den opplæringen, som ikke tilhørte min verden. Jeg har vel slått i en og annen spiker, men om jeg regner sammen antallet, tror jeg ikke de hadde fylt en spisspose.
De siste ukene har vært en ny opplevelse. Sikkert mye å utsette på stil og teknikk, men jeg har da stått på, så nå kjennes det godt både i ledd og muskler. Det har til og med "dukket opp" noen "nye" muskler, og de kjenner jeg ekstra godt.
Uansett stiv,- og stølhet, så blir gevinsten av prosjektet uvurderlig for både for oss og hundene. De har foresten fått kveldsstellet og en fin tur. Solen skinte og skinner fortsatt fra skyfri himmel. Slik har vi hatt det i hele dag, og om det hittil ikke har vært mye tid til å nyte finværet, er det uansett trivelig med finvær. Og når Brann i tillegg vant kveldens fotballkamp, er jeg lettet, mens Ulf er "ovenpå" Det så foresten stygt ut en stund, så da rømte jeg til bloggskriving, mens Ulf bantest og deppet. Nå er det hans tur å skrive, mens jeg tar kveld ( i hvert fall slapper av i en stol)

DAGENS BILDE AV BOE

...viser at løv også kan lekes med, men hva leker du med hjemme hos L B?

26.juni 2011 IKKE BARE FERDIG, MEN FINT FERDIG,.....

ETTER DAGENS INNSATS

Nå stod nemlig sutaket for tur. Og la meg si det med en gang, så jeg ikke bløffer på oss mer, enn vi virkelig har gjort. Ulf var ikke enig, at vi ble nesten ferdig med halvparten, så her kommer sannheten: 42 av totalt 110 bord utgjør 38,1818182%. Det er det nærmeste jeg i hvert fall kommer. Da slapp vi opp for stifter, så at det følger med nok spiker og skruer til byggesettet, er i beste fall en overdrivelse.

Trøsten får være at vi i hvert fall kom lengre med å velge stifter, enn å bruke skruer og bare ha en bit. Dessuten har vi tatt oss tid til å være litt sosiale og i dag.
Marianne og Kel'As

Marianne skulle delta på ridestevne på Skånland, som ligger rett over Tjeldsundet fra oss. Vi dro avsted tidlig, for stevnet startet kl9.00, og Maranne hadde tidlig startnummer.
Vi fikk med oss både ridingen og en koselig stund etterpå med henne, Trond Are og Trude. Selfølgelig ble det mye dachseprat og ikke minst en titt på nydelige valper. Tiden går dessverre altfor fort i godt selskap, og siden vi hadde hunder og arbeid som ventet hjemme, brøt vi opp og gikk over fra å være sosiale til å arbeide resten av dagen. 
I morgen ser jeg slutten på bygging og går over på maling. Vi maler også vindbordene, før de blir montert.

DAGENS BILDE AV BOE

Du er vel vant med ridehester Boe, for det er jo også hester på Klippornas kennel.

25.juni 2011 TUSEN TAKK FOR HJELPEN.....

...til Jan-Helge og Johan. De tok et avbrekk fra egne prosjekter på sin hytte, for å hjelpe oss med å få løftet opp og satt på plass, gavlene dragerne og takstolene. Det var til uvurderlig hjelp, for det hadde både blitt tungt og sikkert også for få armer for bare Ulf og meg.

Før de dro tilbake til sin hytte, hadde vi fått festet så mange punkter, at vi klarte resten selv. Det fikk vi god tek på etter hvert. Ulf skrudde, mens jeg forsynte han med skruer og flyttet på to krakker, slik at han slappå gå opp og ned for hver drager, som skulle festes. Og for andre dag på rad, ble vi ferdig innen  "normal arbeidstid.

Men et "ferdig-bilde" måtte med, før vi samlet sammen verktøyet og fikk presenning over hytten og materialstabelen. Der ligger blant annet 110 lengder, som skal bli til sutak. Det er neste steg. Vi fortsetter i morgen og holder på så lenge vi har bits. Det har nemlig vært et større forbruk, enn forventet, av de i dag.

MOTIVET SOM FORSVANT

Meningen min var å ta et bilde av Atie. Hun har ikke bare beslaglagt stolen helt til venstre. Der har hun også et eget pledd, som hun pleier å rulle seg inn i, slik at bare hodet stikker ut. Det var dette jeg skulle fotografere, da "hele motivet" hoppet ned på gulvet. Da så Fargo sitt snitt til å låne pleddet, men det gikk ikke lang tid, før Aino og Atie fant ut, at dette kunne bli en kjekk lek. Det blir spennende å følge med hva som kommer til å skje, når gjengen flytter inn i hytten og får med seg både stolen, pleddet og resten av sofagruppen.

DAGENS BILDE AV BOE

Boe likte også godt å leke, men denne dachsen var usedvanlig treg. Er det valper og liv og leven hos Klippornas kennel?

24.juni 2011 "DET GÅR LIKAR NO"....

ELEMENT ETTER ELEMENT KOM PÅ PLASS,....

OG VI KOM HELT RUNDT

Nå har vi akkurat fått på plass en presenning, til erstatning for det manglende taket. Det står for tur i morgen, når vi bare først har fått opp gavlene og takstolene. Håper det går like smertefritt som veggene, for det gjorde utrolig godt at dagens arbeid ikke støtte verken på problemer, upassende og manglende deler eller uventet merarbeid. I tillegg hadde vi fint vær, det gjør byggeingen enklere og ikke minst triveligere. Det synes dachsene, for de har vært utendørs mesteparten av dagen, først turer med oss på morgenkvisten, puljevis i hundegården og en god kveldstur, før de tok kvelden.
Nå er det stille i huset, og Ulf og jeg sitter med hver vår pc, for å oppdatere hjemmesidene våre med bilder og blogg. Etterpå skal i hvert fall jeg få med meg litt mer av dagens aviser. Det får bli min måte å slappe av på og lade opp til morgensdagens "byggerier" 
Gad helg til alle og en ekstra hilsen til svenske venner, som feirer midsommer denne helgen.

DAGENS BILDE AV BOE

For dere som lurer på hvorfor jeg har bilde av Boe hver dag, kan gå inn på bloggen fra 5.mai 2011. 


23.juni 2011 SANGTHANSAFTEN OG BURSDAG FOR AINO,ATIE, AMI OG ANTE

Kurven full, gratulerer med dagen dere alle sammen!

FEIRING AV SANKTHANS

 I Bergen feirer de sankthans på sin måte, og siden det er dette jeg kjenner best, har jeg hentet frem litt stoff fra Wikipedi
Bergen har feiring av sankthans en historie som går langt tilbake. Fra omlag 1665 frem til 1887 ble kvelden feiret på Sydneshaugen. Feiringen var en stor folkefest for byens befolkning, besøkende sjøfolk av ulike nasjonaliteter og bønder («striler») fra områdene rundt byen. Bålet ble bygget av de lokale guttene som bodde på Sydnes av treverk og annet brennbart man fant eller stjal i kaiområdene eller i fjæren. I smauene som førte opp til Sydneshaugen var det bygget portaler og satt opp salgsboder. Det ble handlet «stomp, brøstsukker, skoflikker, «jompegg», trimmelskringler, pepperkaker og spekelasi.» Feiringene tok slutt i 1887 da hensyn til ny bebyggelse og påbud om brannvern satte en endelig stopper for festlighetene.
Da feiringene på Sydnes tok slutt, fortsatte man å brenne bål på Laksevåg, som lå utenfor tettbebyggelsen i bykjernen. Her samlet man fra gammelt av dotønner og utbrukte sildetønner som ble stablet og spikret sammen til et høyt tårn som ble brent ned i løpet av santhansnatten. Bålet har vært opp mot 30 m høyt. Tønnebålet eksisterer fortsatt og blir bygget av Laksevågs Bueskyttere, men har opplevd problemer med å få råstoff nok til stabling i gamle høyder. Det er også blitt restriksjoner på hvor høyt bål en kan bygge for at det ikke skal antenne annen bebyggelse i tilfelle vind.
Sydnes Bataljon har bålet på Sydneshaugen i sin fane til minne om den gangen dette var byens bålplass


TØNNEBÅLET PÅ LAKSEVÅG....

...blir der "nærmeste" Ulf og jeg kommer bål og feiring. I kveld slapper vi bare av og lader opp til morgendagen, for da er vi endelig klar til å ta fatt på å montere veggene. En ting er i hvert fall sikkert; jeg skal verken bygge en ny grunnmur eller legge et eneste nytt gulv.

"NÅR NØDEN ER STØRST........

...ER HJELPEN NÆRMEST"

Dermed er det siste problemet med gulvleggingen løst. Pga at vi valgte en annen løsning med grunnarbeid og ramme, fikk vi mere kapp på gulvbordene, som igjen førte til at vi manglet fire lengder. Kort fortalt, hadde ingen av byggevarehandlerne i Harstad "svensk tykkelse" på sitt trevirke, og ikke kunne de skaffe heller. 
Da kom Ulf på et lite snekkerverksted, som ligger bare 5min. unna oss. De har nå høvlet og frest not og pinn på materialer, som egentlig er ment for å lage trapp av. Samtidig slisset de lengdene på undersiden, slik at lengdene ikke skal vri seg. Tusen takk for rask hjelp, utmerket arbeid og ikke minst en trivelig prat hver gang vi har vært innom.


HM KONGENS GARDE I HARSTAD

Fra Storgata i Harstad

Vi dro direkte fra snekkerne og inn til sentrum, for jeg ville så gjerne ha med meg konserten med HM Kongens Garde. Dette er den eneste "utskeielsen" vi har bevilget oss i disse byggetider. Det var vel verdt turen. Fantastisk konsert, hvor jeg synes at de til og med overgikk alt jeg tidligere har hørt og sett fra Garden.
              Flere bilder: