BLOGG


FEIL PÅ SIDEN

Pga et bilde som legger seg oppå teksten, har jeg valgt å lage en ny hovedside for resten av juni, da jeg ikke klarer å fjerne bildet, og 123 ikke ser ut til å klare/ville gjøre det heller.

23.juni 2011 SANGTHANSAFTEN OG BURSDAG FOR AINO,ATIE, AMI OG ANTE

Kurven full, gratulerer med dagen dere alle sammen!

FEIRING AV SANKTHANS

 I Bergen feirer de sankthans på sin måte, og siden det er dette jeg kjenner best, har jeg hentet frem litt stoff fra Wikipedi
Bergen har feiring av sankthans en historie som går langt tilbake. Fra omlag 1665 frem til 1887 ble kvelden feiret på Sydneshaugen. Feiringen var en stor folkefest for byens befolkning, besøkende sjøfolk av ulike nasjonaliteter og bønder («striler») fra områdene rundt byen. Bålet ble bygget av de lokale guttene som bodde på Sydnes av treverk og annet brennbart man fant eller stjal i kaiområdene eller i fjæren. I smauene som førte opp til Sydneshaugen var det bygget portaler og satt opp salgsboder. Det ble handlet «stomp, brøstsukker, skoflikker, «jompegg», trimmelskringler, pepperkaker og spekelasi.» Feiringene tok slutt i 1887 da hensyn til ny bebyggelse og påbud om brannvern satte en endelig stopper for festlighetene.
Da feiringene på Sydnes tok slutt, fortsatte man å brenne bål på Laksevåg, som lå utenfor tettbebyggelsen i bykjernen. Her samlet man fra gammelt av dotønner og utbrukte sildetønner som ble stablet og spikret sammen til et høyt tårn som ble brent ned i løpet av santhansnatten. Bålet har vært opp mot 30 m høyt. Tønnebålet eksisterer fortsatt og blir bygget av Laksevågs Bueskyttere, men har opplevd problemer med å få råstoff nok til stabling i gamle høyder. Det er også blitt restriksjoner på hvor høyt bål en kan bygge for at det ikke skal antenne annen bebyggelse i tilfelle vind.
Sydnes Bataljon har bålet på Sydneshaugen i sin fane til minne om den gangen dette var byens bålplass.

TØNNEBÅLET PÅ LAKSEVÅG....

...blir der "nærmeste" Ulf og jeg kommer bål og feiring. I kveld slapper vi bare av og lader opp til morgendagen, for da er vi endelig klar til å ta fatt på å montere veggene. En ting er i hvert fall sikkert; jeg skal verken bygge en ny grunnmur eller legge et eneste nytt gulv.

"NÅR NØDEN ER STØRST........

...ER HJELPEN NÆRMEST"

Dermed er det siste problemet med gulvleggingen løst. Pga at vi valgte en annen løsning med grunnarbeid og ramme, fikk vi mere kapp på gulvbordene, som igjen førte til at vi manglet fire lengder. Kort fortalt, hadde ingen av byggevarehandlerne i Harstad "svensk tykkelse" på sitt trevirke, og ikke kunne de skaffe heller. 
Da kom Ulf på et lite snekkerverksted, som ligger bare 5min. unna oss. De har nå høvlet og frest not og pinn på materialer, som egentlig er ment for å lage trapp av. Samtidig slisset de lengdene på undersiden, slik at lengdene ikke skal vri seg. Tusen takk for rask hjelp, utmerket arbeid og ikke minst en trivelig prat hver gang vi har vært innom.


HM KONGENS GARDE I HARSTAD

Fra Storgata i Harstad

Vi dro direkte fra snekkerne og inn til sentrum, for jeg ville så gjerne ha med meg konserten med HM Kongens Garde. Dette er den eneste "utskeielsen" vi har bevilget oss i disse byggetider. Det var vel verdt turen. Fantastisk konsert, hvor jeg synes at de til og med overgikk alt jeg tidligere har hørt og sett fra Garden.
              Flere bilder:

DAGENS BILDE AV BOE.....

En trøtt liten kar hos mamma Cerinne

21.juni 2011 GODT MED ALT SOM ER GJORT

VI FIKK UNNAGJORT BÅDE MORGENRUNDER,....

... GRUNDIG SJEKK AV ENG OG ÅKER,....

OG NESTEN ALT BEREGNET SNEKKERARBEID,...

...før regnet satte inn. Da var det bare først å berge det elektriske utstyret, samle sammen verktøyet og få "byggeplassen" under presenning. Heldigvis er arbeidet som er så væravhengig snart ferdig, og med mange problemer og påfølgende merarbeid også bak oss, ser vi langt lysere på fortsettelsen. Riktignok er mønetseksjonen stor og tung og skal høyt opp, og det er bare Ulf og meg, men vi klarer vel det og.

ALDRI SÅ GALT, AT DET IKKE ER GODT FOR NOE

Regnet sørget for dagens vanning av blomstene. Vi har hittil bare plantet i krukker og ampler. Resten og Ulfs kjøkkenhage kommer innunder neste prosjekt, som forhåpentligvis verken er så dyrt eller arbeidskrevende som det pågående.

DAGENS BILDE AV BOE.....

..som er på tur med eget "kjøretøy og hus" Riktignok gikk ikke ferden lengre, enn ned i Viken, men det var langt nok for en liten kar.

20.juni 2011 MORGENTUR MED "KNUTE PÅ TRÅDEN"...

OG FORSKJELLIG ØNSKE OM VEIVALG

MEN EN TING FENGER ALLTID INTERESSEN OG SAMLER FOKUSET DERES

Dette skjer hver gang, vi kommer over viltspor eller de får teft av dyr. Uansett hvilken vei vi velger, kommer vi over et eller annet. Går vi utover moloen, finnes det oter, mink, røyskatt , og i tillegg er det rev og streifvis "besøk" av elg og reindsdyr. Når vi går oppover, er det mest rev, vi kan treffe på. Det var denne turen, vi valgte i morges. Av erfaring vet jeg hvor reven krysser, og da holder jeg alltid ekstra hardt i båndet. Dachsene stiller seg opp, lukter på overvær, og så går de skikkelig grundig til verks.

FELLESSJEKK AV "JAKTTERRENGET"

Det tar sin tid, og de har ingen forståelse for at jeg må tilbake til hytten og gå neste tur med neste pulje. Vi må jo også komme i gang så tidlig som mulig, med hyttebyggingen, men her på siden, blir det byggepause i dag. Har foresten satt mye annet på pause også. Her er Festspillene i full gang, men så langt har jeg bare fått med meg avisreferatene. Et av dagens referat var fra selve åpningen. Den ble foretatt av Iren Reppen, som er norsk skuespiller, sanger, artist og teatersjef og oppvokst i Harstad. Som avslutning på prologen sin, valgte hun Ellinors vise. Det er lenge siden jeg har hørt den, så jeg fant den frem og vil også dele den med flere.
          
          
                                

Ellinors vise

Tekst: Klaus Hagerup 
Mel: Sverre Kjeldsberg 
Ka e det som æ drømme om
at æ en dag ska våkne opp å vite,
at arbeidet æ leve med,
e mykje mykje meir enn det å slite.

Æ drømme om å være fri
i lag med alle folkan som æ like.
Æ drømme om ei anna tid
da ingen folk e fattige og rike.

Æ drømme om at alle dæm
som trekke garnan langt der utpå sjyen
skal få ei bedre tid i lag med dæm
som jobbe skift på en fabrikk i byen.

Og dæm som har en liten gård,
nån kyr og ei gjeld dem ikkje klare.
Æ drømme at dæm får en vår
dæm bruke te nå’ meir enn det å spare.

Æ drømme at vi får en vår
da undertrøkkinga å jorda stanse.
Ei ny tid kommer sjøl om fjellan står,
og det bli like fint å jobbe som å danse.

DAGENS BILDE AV BOE.....

har full fokus på "jakt" av broren Brage. Nå har det vel kommet valper hos dere, slik at du snart får nye å leke med.

19.juni 2011 "FØRST RULLET VI´N UT"......

SÅ LA VI FUKTSPERRE, FØR VI BEGYNTE Å LEGGE GULVBORDENE

Dagen begynte som vanlig i det siste med strålende sol allerede under morgenturene med hundene. Det ser kanskje ikke slik ut på dagens bilder, hvor jeg stiller i langbukse og langermet bluse, men det skyldes at vi skulle starte opp med å legge Glava. Både det og fuktsperren var det enkelt å få på plass. Nå var det for så vidt ikke noe problem med gulvbordene heller, bare en del merarbeid. Ingen av gulvbordene hadde full lengde, men vi måtte kutte både den lange planken og skjøtestykket, for at det skulle passe med spikerslagene. I tillegg var det nesten untaket at gulvbordene var helt rette, men vi fikk nå teken på det også etter hvert, og nå er halve gulvet ferdig. Vi står på, det går jevnt og trutt fremover og at det skulle gå enda fortere, er rene ønsketenkningen. Vi må jo ta oss skikkelig av hundene også. De får sitt stell og sine turer, og i tillegg slapper de av oppe i stuen eller i hundegården. Da står de og titter på oss som står og jobber, men så blir fristelsen til å legge seg langflat for å nyte solen for stor. Da skulle jeg også gjerne vært en bekymringsløs hund, men det blir det verken hundehus eller ny hundegård av, så vi står på. 
Matpause og litt kos med Flickan.

DAGENS BONUSBILDE HAR JEG FÅTT AV ULF

SKOGFIOL

Det er et stor og variert flora på Gressholmen. Bare så synd at jeg verken har tatt meg tid til å bytte objektiv ellet ta blomsterbilder. Heldivis tok Ulf med seg kameraet i morges, og "delte"  med meg. Mer om denne vakre blomsten http://no.wikipedia.org/wiki/Skogfiol

DAGENS BILDE AV BOE.....

Varri-guttene likte også å kose seg i solen. Lurer på om du har sol og sommer i Ödsmål?

18.juni 2011 "DEN STORE STYRKEPRØVEN".....

FOR Å FÅ FESTET ASFALTPLATER PÅ UNDERSIDEN AV RAMMEN.....

Sikkert ikke helt etter Arbeidstilsynet sine regler.

SATT PÅ EKSTRA SPIKERSLAG I SKJØTENE....

Her settes det på ekstra spikerslag for skjøtene.

OG FÅ SATT RAMMEN PÅ PLASS IGJEN OG FESTET I SØYLESKOENE.

Om jeg sklal si det selv, er jeg blitt en riktig kløpper med vateren.

Jeg må få opplyst med en gang, at bygningstekniske uttrykk, ikke er min sterke side, så de som vil "prosessen" bedre forklart, må gå inn på http://www.kennel-captator.com Det jeg imidlertid forstår, er at vi hadde vært hjelpeløs, uten hjelp fra Anne Lisbeth og Jan-Helge (svigerinne og svoger), da vi skulle løfte opp rammen og feste på platene. Ja, det gikk faktisk enklere en jeg hadde trodd og ikke minst fryktet .Før disse to kom og hjalp oss, hadde Ulf og jeg målt opp, kuttet og festet gulvbjelkene. 
I morgen går vi i gang med å isolere gulvet med glava, legge på fuktsperre og spikre på gulvbordene. Først når vi er ferdig med dette, begynner vi med byggesettet. Leverandøren har nemlig foreslått en langt enklere og spinklere løsning for rammen og  grunnarbeidet. De har heller ikke beregnet at gulvet skulle isoleres. Vi valgte heller en mer solid og sikker løsning for grunnmuren, trykkimpringnert og kraftigere dimensjon på rammen, pluss å isolere gulvet. Nå er vi glad og lettet over at det er ferdig og akkurat slik vi beregnet.

DAGENS BILDE AV BOE.....

...tror du ber LB om å gi oss et livstegn.

16.juni 2011 EN DAG I LOGISTKKENS TEGN

Her er jeg midt i sorteringen.

Riktignok er det byggepause på hytten fordi steinene og søyleskoene vi støpte i går, men for Ulf og meg har det vært langt fra noen fridag. I morges gjøv vi løs på byggesettet. Vi leste i materialbeskrivelsene, målte dimensjoner, talte opp riktig antall og sorterte trevirket. Så merket vi delene i henhold til instruksjonspapirene, og deretter ble gulv,- vegg,- og takmaterialer plassert på sine respektive paller. Vi var mer enn lettet da "regnestykket" gikk opp til slutt.
Forrest sekjonene med vindu og dør, deretter tak, vegger og til sist, gulvmaterialene.

Dachsene fulgte nysgjerrig med på arbeidet vårt, men etter en stund valgte de heller å nyte sommervarmen og la seg langstrak ut i solen. 
Selv om det alltid er skygge i deler av hundegården, har vi også valgt å sette inn noen bur. Solavskjerming er foresten det eneste disse burene duger til og grunnen til at de ikke er kassert. Vi har gått helt over til Vari Kennelbur, i tillegg har vi Trønderbur i bilen og trådbur stående fast her på Gressholmen. 
Aino, Atie og Cerinne "overvåker" arbeidet.

DAGENS BILDE AV BOE.....

...hvor han har tatt både pinnen og føringen. Hvordan har du falt inn i din nye flokk Boe? Og lever du helt isolert, siden ingen får vite hvordan du har det?

15.juni 2011 DET BLE FOR FRISTENDE

På morgenturen med Aino, Atie og Cerinne angret jeg på at jeg ikke hadde tatt med fotoapparatet. Derfor blåste jeg en lang marsj i effektiviteten og tok med tid til å ta noen bilder, da jeg tok med Svea på sin morgenrunde.

Og selv om jeg aldri synes jeg får "gjengitt" naturomgivelsene, slik de oppleves og som jeg vil, viser de uansett vakker  natur på nok en flott sommermorgen hos oss her i nord.

Svea og jeg hadde en fin tur, men det var ikke rom for å drømme seg vekk. Hjemme ventet det siste arbeidet med rammen til hytten. Nå var hjørnene med søyleskoene tørre, og for at vi skulle få sementert fast de siste steinene og satt i søylesko der og, skrudde vi løs rammen og satte den til side, mens dette arbeidet ble gjort. Etterpå ble rammen satt på plass og kilt opp igjen, før den til slutt måtte kontrollvatres på alle sidene. Vi var både lettet, glad og ikke så lite stolt, da alt stemte. Nå gjenstår to nye døgn med tørking, før selve byggingen av hytten, kan begynne. Mens vi venter, får vi sortere byggesettet, merke materialene og få en viss oversikt. 

DAGENS BILDE AV BOE.....

..måtte bli noe typisk norsk sammen med så mye nordnorsk natur. Her er han sammen med brødrene sine.

14.juni 2011 I RUTE

Nå føler jeg at vi begynner å få dreisen på arbeidet. Jeg har vel ikke vatret så mye totalt i hele mitt liv, som i dag, men så er da også steiner og midtdrager "perfekte" etter Ulf sitt utsagn. 
Vi kom tidlig i gang, selv om Ulf måtte på en innkjøpsrunde først. Ingen butikker er jo åpne, når vi står opp og tar hundestell og morgenrunder. 
Jeg hadde trodd at det ble mindre trafikk med badegjester, nå etter pinseferien, men det har vært en jevn strøm i hele dag og til langt på kveld. Da er det upraktisk å gå tur utover holmene, før fugl og rev har vært og forsynt seg med matrester og kotelett,- og kyllingbein, som det burde vært en selvfølge, å kaste i søppelspannene. For enkelte blir det for langt å gå, uansett hvor mange søppelspann, som blir satt ut. 
Jeg slår av en prat med Jan-Helge, mens jeg rengjør mørtelmixeren.

Min bror Jan-Helge stakk innom på vei ut til sin hytte. (Bare et lite "sidespor." Ulf og jeg har hver sin bror her i Harstad, og begge heter Jan-Helge.) Han har alltid prosjekt på gang og tilbringer derfor mye tid på hytten, og alltid i selskap med, etter eget utsagn, "verdens beste hund" Selvfølgelig var han med i dag også, og jeg som vanlig ble det et hjertelig gjensyn.
Ami rundsleiker meg, og jeg er redd det "smakte skittent."

En ting er i hvert fall sikkert. Det gir en god følelse å se at arbeidet går fremover, og selv om jeg ikke har videre planer utover denne hytten, kan jo noe av det jeg har lært og erfat underveis, kanskje komme til nytte en dag Uansett er lærdom og erfaring aldri bortkastet.

Ulf var så "snill" å ta bilde av meg ute på verandaen i kveld. Selv ikke photo shop klarte å Fikse meg opp. Det var og ble portrett av en trøtt kjerring, som lader batteriene for morgendagens oppgaver.

DAGENS BILDE AV BOE.....

"Uten mat og drikke, duger helten ikke."
Hvor stor er du blitt nå da, Boe?
Er du foresten innmålt? 

13.juni 2011 ØVELSE GJØR MESTER

Det gikk raskt unna med Jan-Helge sin medbragte elektriske gjæringssag

Det sies at "øvelse gjør mester", men så langt har ikke vi kommet, selv om vi har stått på og jobbet hele pinsen med grunnarbeidet til hytten. Av oss to er Ulf, den som kan og har mest erfaring med snekring, mens jeg befinner meg på stadiet: "Sigrun gjør ting, hun ikke kan." Jeg anser at jeg har et realitisk syn på hva jeg kan og hva som jeg ikke behersker. Dette prosjektet har vært milevis unna på interesse,- og kunskapsfelt.
Dermed ble det mye prøving og feiling, og det var stor lettelse og ikke minst hjelp, da Jan-Helge (Ulf sin bror), hjalp oss både i går og i dag. Nå står noe til tørking og herding, og når Ulf får supplert med litt mørtel og byggematerialer i morgen, pluss ny tørketid og herding, er ikke byggestart av hytten så langt unna. 
Det fylles på mørtel, for å feste søyleskoen.

Disse dagene har vi måtte prioritere og velge bort unødvendige oppgaver, som bloggskriving og fotografering. Hundene krever jo sitt uansett.
Vi har gjort unna morgenrundene ekstra tidlig, for å komme alle badegjestene i forkjøpet. Det har vært full strand fra morgen til kveld med både pinsefri og et strålende vær. Det eneste vi har bevilget oss etter lange jobbedager, er skrivefri kvelder, før vi mer eller mindre, har stupt til køys.
Jeg tror foresten varmen har tatt på hundene og, når kveldsmat og en siste runde er unnagjort, er de mer enn villige til å ta kvelden.

Litt nordnorsk natur, for å sette punktum for nok en flott sommerdag på Gressholmen.

DAGENS BILDE AV BOE.....

...viser en trøtt liten kar, som får nattaklem fra alle som tenker på han og bryr seg om han og hans uønskete sjebne.

10.juni 2011 EN MEGET VARM SOMMEDAG....

"Ny" fjære og ektra spennende.

...som begynte med de faste morgenturene. Jeg hadde tenkt å ta en tur helt ytterst mot Tjeldsundet, men kansellerte dette. Årsaken var en mann med løshunder. Det virker som om enkelte ikke forstår at båndtvangen gjelder deres hunder også. Frekt og freidig parkerer de nede ved moloen, slipper "bølingen" og slenter rolig etter. Jeg tar ingen risiko med disse hundene, som ifølge eierne er så lydige, men som aldri lystrer på innkalling. 
Dachsene var lykkelig uvitende om løshundene og koste seg, både nede i "nyfjæren" og den alternative runden. Etterpå var disse tre lenge ute i hundegården, og der fikk de også selskap av Svea, da hun var ferdig med sin morgenrunde. 

Cerinne er dagens blomsterpike i en eng full av løvetann.

Stille morgenstund

På sånne fine dager, som vi har nå, foregår det meste utendørs. Det startet som vanlig med morgenkaffe og påfølgende frokost. I dag gjaldt det også å få skrevet liste om hva vi måtte handle inn til hyttebyggingen. Etter at Ulf hadde purret, fikk vi byggetegningene på mail, både fra produsenten og Bygg Mix i Bardu. Dermed ble skriveren vi hadde tatt med fra Salhus hentet frem, men den virker dårlig uten papir. Og mens Ulf handlet matvarer og papir på Rema 1000, stakk jeg innom Plantasjen og kjøpte to Baden Badenstoler på tilbud, pluss dekorasjonssteiner til lyktene og blomsterkrukkene. Ikke særlig nyttig, men har man bestemt seg, så....
Stolene blir nok ikke utslitt med det første, for etter mer handling av stolpesko og ellers nyttig og nødvendig redskap til byggingen, ventet både hunder og arbeid med grunnmuren. Jeg er liksom assistent, men jeg gjør så godt jeg kan, og akkurat nå har ikke Ulf noe annet valg. Vi får klare oss selv, så best vi kan.
Vi har mye gjess her for tiden.

DAGENS BILDE AV BOE.....

Jeg ringer og ringer deg, for å høre hvordan du har det, men det kan jo ikke du vite.

9.juni 2011 BILDEBLOGG FRA EN DEILIG DAG, SOM BEGYNTE MED MORGENTURER,....

FORTSATTE MED KAFFE OG AVIS PÅ VERANDAEN,....

ULF STO, SOM VANLIG, FOR GRILLINGEN...

I ETTERMIDDAG VAR VENTETIDEN ENDELIG OVER,...

HYTTEN ER LEVERT,....

...nå er resten opp til oss, med først å få opp grunnmuren og deretter snekre sammen hytten. Det blir både utfordrende og spennende. 

DAGENS BILDE AV BOE.....

..viser en liten kar på "picnic" i Salhus. Har det kommet valper hos dere nå, eller er det også hemmelig?

8.juni 2011 HILSENER, OG FØRST FRA ANTE

Vov!!! Det er noe rart og stikkete som har flyttet inn i hagen hos oss. Knurre gjør det og! Jeg vet ikke om jeg liker dette dyret!" Klem fra Ante

FRA FLINKE BARNEBARN, SOM BAKER CUPCAKES

Jakob og Henrik viser frem de ferdigpyntete kakene.

SOM SMAKER

Det er visst vanilje, som er Sofie sin favoritt.

Tusen takk for koselige hilsener og ikke minst fine bilder. Nå er jeg litt sen, både med å takke og å legge ut bildene. Det ble for sent i går kveld å skrive på hjemmesiden. Det skyldes god mat og hyggelig selskap. Vi valgte å prioritere ekstra lange kveldsturer med hundene, og etterpå tok vi kvelden.
Det ble litt nedtur i går, at vi ikke fikk levert hytten, som avtalt. Men nå er det lovt på tro og ære, at den kommer i morgen. Nå mangler vi ikke gjøremål, men vi er jo både innstilt og spent på å komme i gang med byggingen.
Nå ser det også ut at det er mer etterlengtet, som kommer i morgen. Vi fikk allerede i dag en forsmak på det bebudete finværet, og når det også er meldt stigende temperatur, skal vi nyte hver eneste solstråle og varmen, de nærmeste dagene.

FORSMAK AV DEN NORDNORSKE SOMMEREN.....

EN STILLE OG TIDLIG ONSDAGSMORGEN,....

MENS DAGENS BILDE AV BOE....

...er siste hilsen og livstegn fra han. Hvor bodde du da? Hos han som lovet Boe et godt liv hos seg og sin familie? Eller hos henne som jeg ikke ville selge Boe til, og som du var mellom-mann for? Handlingen deres taler for seg selv.

6.juni 2011 DA BLE DET VÅR TUR,...

OG DET VAR IKKE BARE OSS, SOM VAR UTE OG NØT FINVÆRET PÅ MORGENKVISTEN

MEN VI HADDE HELE STRANDEN FOR OSS SELV,...

OG I NESTE RUNDE FIKK OGSÅ SVEA "JAKTE" I FRED PÅ SIN HOLME

Nå traff vi ikke på annet enn fugler på dagens morgenrunde, men det hindrer ikke dachsene å gå på systematisk og med dødsforakt, i håp om å treffe på noe mer spennende fra Gressholmens fauna. Derfor bruker vi alltid lang tid over moloen, og det blir både sjekking og dobbeltsjekking mellom steinene, for tenk om noe er blitt oversett.
Selv om Ulf og jeg jobber oss nedover "oppgavelisten" vår, har vi også utnyttet finværet, så det har blitt flere kaffepauser på altanen. I tillegg grillet Ulf, og det smakte ekstra godt å nyte måltidet utendørs.
I morgen håper vi at hytten kommer. Da kommer visst et nytt regnvær også, men hvis det blir så forbigående, som værmeldingen bebuder, skal jeg ikke klage. 

DAGENS BILDE AV BOE.....

...viser han i lek sammen med broren sin og reservemamma Svea. Hvem leker du med nå Boe?

5.juni 2011 DEN STORE "BLÅS-BORT-DAGEN"....

Cerinne på vei opp igjen, etter å ha tatt en nærmere titt på bølgene.

...og jeg kan vel også slenge på: "ikke-gjort-stort-dagen" Det føles i hvert fall sånn, selv om daglig drift, inklusiv de seks "obligatoriske" turene på hver av oss, er unnagjort. ( Hundene får tre turer hver, mens Ulf og jeg, som har to puljer hver, får det dobbelte.)
Men det har liksom stoppet opp litt i dag. Først var det været. Dagen startet med sterk vind og regn, fortsatte med regnbyger og fremdeles vindfullt, mens vi nå har delvis sol og vind, så det holder. Dette været innbød i hvert fall ingen av dachsene til noe uteliv utover turene våre, men det syntes de var spennende.

Dachsetroikaen på vei over moloen.

Jeg hadde følelsen av, at det blåste fra alle kanter, men det var nok heller innbildning. Vi tok en ekstra sløyfe på turen vår,.......
Stien går stupbratt ned. Der går (les:blir dradd) ikke jeg med disse tre.

....og der hindret jeg at de tok snarveien rett ned til sjøen. Jeg visste så vel om denne stien, men hadde ikke fantasi til at hundene ville ned "i fritt fall" Med ekstra hjelp av vinden, hadde nok jeg hengt som en trålpose etter dachsetroikaen.
På vei hjem traff vi på noen trivelige tyske turister, som også var på tur i blåsten. De campet i bobil, slik som så mange turister gjør her om sommeren. Vi lurte lenge på hvordan de fant frem til denne lille plassen. Det fikk Ulf både høre og se for noen år siden. Stedet var omtalt over flere sider i tysk bobil-guide for Nord Europa. Dessuten hadde leiebobilene loggbøker, og der gikk Gressholmen også igjen. 
Nå venter vi bare på hytten, slik at vi får komme i gang. I mellomtiden gjelder det bare å overse utstyr og møbler som er plassert midlertidig, i påvente av flytting til hundehuset. 

DAGENS BILDE AV BOE.....

...som også har flagrende ører og full fart, i stor motsetning på svaret på hvordan han har det. Det lar vente på seg.
Er det slike valpekjøpere hun selv ønsker seg?
Og godtar hun, at hun heller aldri kommer til å få svar når hun prøver å komme i kontakt med sine valpekjøpere?
Jeg bare spør.

4.juni 2011 GRÅTT, VÅTT, NATUR OG KULTUR


Regn
En er en, og to er to-
vi hopper i vann,
vi triller i sand.
Zikk, zakk,
vi drypper på tak,
tikk, takk,
det regner i dag.
Regn, regn, regn, regn
øsende regn
pøsende regn,
regn, regn, regn, regn
deilig og vått
deilig og rått.
En er en og to er to-
vi hopper i vann,
vi triller i sand.Zikk, zakk,
vi drypper på tak,
tikk, takk,
det regner i dag.

                      Sigbjørn Obstfelder

Utstyrt med nok en ladning med blomster, dro vi for å stelle på de siste gravene i dag. Disse ligger på Sandstrand og Rensa, som er på andre siden av Tjeldsundet.


En spesialdesignet "rastebenk" for Kystkulturveien.

KYSTKULTURVEIEN

Da vi dro over Tjeldsundbroen og til fastlandet, kjørte vi på del av Kystkulturveien. Veien starter i sør fra E10 ved Tjeldsund bru og ender med tilknytning til E6 innerst i Gratangsfjorden i Gratangen kommune. Det er en naturskjønn strekning. 
Vi stoppet flere steder underveis, både for praktiske gjøremål, som stell av graver, for å ta bilder eller ganske enkelt, bare nyte natur og utsikt.
Følger dere linken og blar i brosjyren, gir den et godt innblikk i tekst og bilder av denne flotte veistrekningen.
http://www.kystkulturveien.no/default.asp?side_ID=15975
Mot Tennvik

SKULPTURLANDSKAP NORDLAND.....

Skulpturen vi besøkte i dag, er en av de 33 utendørs-kunstverkene som hører med til Skulpturlandskap Nordland. Kunstnere fra 15 land er representert i dette prosjektet som ble etablert i 1992-98. 
I dag var det litt sleipt å komme seg helt ned til skulpturen. Det var så vått og glatt på bergene, at jeg heller tok bilder på litt avstand. Moccasiner med lærsåle var til mer plage enn nytte nedover bakken.
Skulpturen er vakkert plassert i flomålet i Brattebergene.

NÆRBILDE AV SKULPTUREN....

....som er skåret ut i jern, har en diameter på 5,5m og veier 25tonn.

I kveld har det vært festkveld for Ares og Astra. Ulf og jeg har kost oss med ost og kjeks, og da er Ares i sitt ess. Om det ikke er det beste han vet, så kommer det iallefall høyt oppe på listen. Nå fikk han også selskap av søsteren sin. De andre hundene har tatt kvelden, men noen fordeler må jo pensjonistene våre få. 
God kveld, og heia Norge til alle som skal følge Norge sin kamp i Portugal.

DAGENS BILDE AV BOE.....

...som inntar måltidet sitt sammen med Brigg og Brage. Hva er favorittmaten din nå Boe?

3.juni 2011 MORGENSTUND HAR GULL I MUNN,......

Her skal fundamentet til hyttenklargjøres.

OG HER STARTET DAGEN ALLEREDE FØR KL07.00

Nå skal det bli slutt på sleip og glatt "vei" ned fra huset.

Da var begge arbeidskarene på plass med et nytt lastebil-lass med grus og klar til ny innsats. 
Dachsene sov frempå. Det var litt godt, men alle sammen fikk en ekstra lang morgentur. Jeg kunne ikke vite hvor lenge vi måtte holde oss innomhus etter morgenrunden. I dag skulle vi nemlig få ny "vei" opp til huset, men først grov de av all torven. Da var det best å holde hundene unna, slik at de fikk jobbe i fred og at vi ikke gikk i veien. 
Nå venter vi på to ting. Hytten blir først levert i neste uke, og da kommer også grusen, som vi skal ha, både i den nye og den gamle hundegården.
Deretter skal hytten settes opp. Det blir spennde og ikke minst utfordrende. 

KAFFEKOS OG AVISLESNING BEGYNTE BRA,....

Tre generasjoner, Captators Astra, Captators Cerinne og Varris Aino

MEN DET BLE TRANGERE OG TRANGERE ETTER HVERT

Her slenger Ares seg også med, og det var flere i kø "utenfor bildet"

Det var godt å sette seg ned med kaffe og Kvæfjordkake, også kjent som "verdens beste" Da den var vel fortært, syntes dachsene, at jeg hadde fått fred lenge nok, så avislesingen, tok vi på fellesen. Heldigvis var det en stund, siden Ulf hadde vært på tur me Ares og Astra, for tradisjonen tro, tok han et bad i dag og, men det overlater jeg til Ulf å vise.http://www.kennel-captator.com
Jeg velger å være litt egoistisk i kveld og sette meg ned og gjøre et nytt og forhåpentligvis bedre forsøk på å få med meg innholdet i dagens aviser og ellers gjøre ingenting.

DAGENS BILDE AV BOE.....

...viser at han også tar en pause sammen med brødrene sine, men jeg tar verken pause eller gir opp å få høre fra eieren.

2.juni 2011 BYTUR MED NOEN OPPGAVER, MEN MEST TIL LYST OG GLEDE

Klar til å fotografere Havnebygget.

HAVNEBYGGET I HARSTAD...

Havnebygget, fra Gågaten. sett

Hurtigbåtene ligger til kai ved Havnebygget, og i bakgrunnen skimtes Kulturhuset.

KULTURHUSET OG ANNA ROGDE


Kulturhuset og "Anna Rogde"

Det er mye fint å vise fram i Harstad, og i dag valgte jeg også å ta bilder og skrive om byens stolte seilskute.
"Anna Rogde" er verdens eldste seilende skonnert. Den ble sjøsatt ved Bangsund Skipsverft i Namsos 20. august i 1868.Hardangerskipperen Isak Rogde kjøpte skuta, som da het "Anna af Bergen", i 1872.Skuta fikk navnet "Anna Rogde" da han giftet seg med Anna fra Kjøtta ved Harstad.
I hundre år drev tre generasjoner av familien Rogde på Kjøtta fraktefart, både langs norskekysten og til utlandet. 
"anna Rogde", også kalt "Norges Seilende Dronning" og "Rubinen i Nord-Norsk kystkultur", var det siste norske seilfartøy som ga oppaktiv tjeneste, da hun gikk i opplag i 1972.
Etter å ha blitt ført sørover og restaurert, ble hun kjøpt tilbake til Harstad i 1990.
Med utgangspunkt i Kulturhuskaia i Harstad går den gamle ærverdige skonnerten i dag ut på både korte fjordturer, fisketurer, sjørøvertokt, firmaturer og bryllupsseilaser, samt lengre Lofotturer og rene seiturer langs norskekysten. Skuta har plass til 60 dagsturpassasjerer, og 15 personer kan overnatte i lugarer. (utenom mannskapet) 
"anna Rogde" drives av Stiftelsen Anna Rogde, og alt arbeidet ombord baserer seg på frivillig innsats fra "ramsalte" entusiaster.
www.annarogde.no/default.asp?cmd=200
"anna Rogde" på vei ut Vågsfjorden.

FØR OG ETTER

Ulf og jeg hadde bestemt oss for å ta det litt roligere, så etter at hundene hade "fått sitt", dro vi inn til byen. Vi stoppet underveis og kjøpte roser til gravene. Vi dro først opp på gravlunden.
Resten av byturen var, som bidene viser, blott til lyst (og fotografering) Deretter gikk vi på Peppes og spiste, men tok desserten og kaffe hjemme, etter at vi hadde sikret oss de to avisene, som kom ut i dag.
Nå lader vi opp til ny innsats i morgen. Da skal forhåpentligvis noe avsluttes, mens det står nye utfordringer for tur. Da skal hundehuset opp, og i tilknytning til den, en ny hundegård.

DAGENS BILDE AV BOE.....

En tankefull liten kar.

Ikke rart om Boe er tankefull, hvis han har anelse om hvor gjerne vi vil høre fra han.

1.juni 2011 DET GÅR FREMOVER

Klar for ny tur med nysgjerrige små

Vi var ekstra tidlig oppe, for å få unna den første lufterunden med hundene, før arbeidskarer og lastebilene ankom. Ingen av hundene er spesielt begeistret for gravemaskinen, men har nok innsett at den ikke lar seg skremme bort. Det er ingen vits i å bruke hundegården, mens arbeidet med her pågår. Dermed blir det mange turer med hundene, så jeg har vekslet litt mellom å gå utover holmene og oppover mot Brokvik, som er krysset til hovedveien mot Harstad. 

Svea som undersøker mellom steinene i moloen

Selv om ingen av dachsene vegrer seg, uansett hvilken vei jeg velger, kan ingenting måle seg med å få gå utover moloen, lukte og undersøke nøye mellom steinene, for så å fortsette turen utover markene og videre mellom busk og kratt, i håp om å treffe på en rev eller kanskje en liten røyskatt. 
Og mens vi tar oss av hundene og ellers forefallende arbeid i huset og mer planting utendørs, går arbeidet med "prosjektet vårt" fremover. Men det er en stor jobb, så arbeiderne kommer tilbake på fredag. Da ankommer det ny varetransport fra Bardu med hytten, grunnmursblokker, glava og asfaltplater. 
I dag var det rene luksusen og meget uvant å forlate "byggeplassen" for å gå i middagsbesøk, mens arbeidet fortsatte på tomten, som ser slik ut etter to dagers arbeid.http://www.facebook.com/media/set/?set=a.1847115942651.2094644.1383266113

DAGENS BILDE AV BOE.....

En liten sjarmør og så kontaktsøkende og glad, men hva hjelper det, når eieren holder han som en hemmelighet.