BLOGG


30.april 2011 ER AINO PÅ VEI TIL UTSTLLING I NAUSTDAL

HUN HAR FÅTT ATIE MED SOM "SELSKAPSDAME"

Fargo kan skimtes i naboburet,..

MEN DET HJELPER IKKE Å TITTE NED TIL BURENE I UNDERETASJEN,...

...for Svea er den eneste av hundene våre som kan bli bilsyk, og derfor får hun særbehandling. Bilen vår har tre seter foran, og Svea sin plass er i midten. Der setter vi et Varibur, som vi fester med bilbeltet. Denne løsningen fungerer utmerket, og når vi vet at hun har det bra, har vi det også mye bedre. Det er også grunnen til at jeg ofte heller å bli hjemme med hundeflokken, mens Ulf drar alene med de som skal stilles. Jeg angret slett ikke da de dro i dag. Solen skinte fra skyfri himmel, og det er samme værvarsel for i morgen også. varmen er sjelden eller aldri noe problem, når vi er ute og kjører. Bilen er etterisolert, vi har stor bussluke i taket, og alle hundene har tilgang til vann i burene sine. Men å finne en parkeringsplass i skyggen utenfor utstillingslokalene er langt fra enkelt. Nei, da har de det mye bedre hjemme. Her har tispene tatt kvelden, mens Ares deler stol med meg, mens jeg skriver. Nå venter han bare på at vi skal flytte oss over i godstolen og tilbringe resten av kvelden der.
Da gjenstår det bare å ønske Ulf og alle andre kjente en fin dag, både i og utenfor ringen.

29.april 2011 SISTE FORBEREDELSER UNNAGJORT TIL HELGENS UTSTILLINGSTUR

Aino fra siste ringtrening

I tillegg til Aino, skal Ulf stille Captators Fargo og Svea. Nå er bilen gjort klar, og jeg har vasket alt innvendig, så både Ulf og hundene kan legge seg i nyvasket sengetøy. Jeg har også tatt ut alt av kopp, kar og bestikk og kjørt alt en runde i oppvaskmaskinen. Godt når det er gjort, men alt tar sin tid, og spesielt når man samtidig skal få med seg høydepunktene fra bryllupet i London. 
Morgendis i Viken

Vi har foresten fortsatt et nydelig vær, så hundene har stort sett vært utendørs i hele dag. Da har de valget mellom å finne seg et skyggefullt sted eller å brukke hundeluken, for å komme seg innendørs. Dette er en praktisk innretning, som fungerer utmerket, hvis vi ser bort fra Atie. Hun "fyker ut", men ikke tale om hun i det hele tatt forsøker å komme seg inn igjen. Da stiller hun seg bare opp utenfor luken og venter. Der lager hun "trafikk-kork", for de hundene  som eventuelt kommer bak henne, har ingen sjanse til å komme forbi. Det er det ikke plass til. Skulle likt å vite hvorfor hun ikke kan gå inn samme luken, som hun går ut gjennom.
Atie skuer ned på fjorden, og det må jo være mer spennende, enn å sitte og se på en kjedelig hundeluke.

28.april 2011 HITRENING

Captators Flickan og jeg står og venter på at det blir vår tur å trene.

I ettermiddag bar det avgårde til årets første hitrening. Her skulle Flickan få sitt første møte med er kunsthi og ikke minst reven. Vi rigget oss til med stoler og medbragt kaffe, og så var det bare å sette seg ned å nyte finværet og vente på at det skulle bli vår tur å trene. Da det nærmet seg Flickan sin debut, var jeg nede i bilen og hentet henne. 
Vi sto og ventet på vår tur, godt ut av veien fra hiet, slik at tyskterrieren, som trente før oss, fikk fritt leide etter treningen. 
I utgagspunktet skulle jeg trene Flickan. Ulf fikk en sprøyte i skulderen i dag og var hemmet og hadde store smerter. Men det gikk ikke lange stunden, før han ble revet med og overtok treningen, mens jeg overtok fotograferingen. Nå overlater jeg dagens trening til http://www.kennel-captator.com og fortsetter heller med Varriene som også var med i dag.

VI FANT VÅR EGEN LØSNING....

DA DET IKKE VAR PLASS TIL VARRIER I DAG

Atie syntes hiet var spennende og lot ikke Aino slippe til.

Dermed hentet jeg likevel Aino og Atie, og sammen gikk vi inn til til hiet. Da var reven allerede flyttet, men vi "trente på lukten", og Atie var både nysgjerrig og ivrig. Aino var ikke fullt så giret, men det kan jo like godt være at hun ikke kom skikkelig til. Atie okkuperte jo hele plassen.
Alle muligheter til å komme nærmere "godlukten" må utprøves.

Ikke ville hun forlate hiet heller, og da vi endelig kom oss ut av hi-innhegningen, ble hun kjempeivrig og bare ville følge sporene til de, som hadde båret reven, til boplassen sin. Og Aino ble med på notene og hadde visst helt glemt.....
...at hun var lei av å vente på Atie og bare ville rett hjem.

Til neste uke har vi bestilt Varri-trening, så da får vi se, om ikke Atie i hvert fall får møte reven og slipper å trene videre bare på "gammel lukt."

27.april 2011 HELE DAGEN HAR GÅTT MED,...

Jeg har vært inne og hentet Aino til ringtrening.

...men så kjennes det så utrolig godt, når vi er i mål. I dag sto pelsstell, kloklipp og ringtrening på programmet. Først ut var de tre, som skal på utstilling til helgen. De fikk en siste finpuss på pelsen og finstuss av klørne. Deretter var det Cerinne sin tur. Hun har hurtigvoksende pels og må nappes ekstra nå før sommeren. Dessuten er det om å gjøre å få unna mest mulig pelsstell utendørs, og det lå forholdene virkelig til rette for i dag. Vi har et nydelig vær, og ikke minst turvær. Jeg har bare med bilder fra dagens ringtrening med Aino, men det finnes både bilder av andre hunder og turbilder på http://www.kennel-captator.com

FRA AINO SIN RINGTRENING...

MED FULL KONSENTRASJON...

OG TRENING PÅ BORDET,....

OG TIL SLUTT, POSERING FOR "DOMMEREN"

Aino hadde en god økt, og vi var med henne i dag. Nå er hun så godt forberedt som hun kan bli til helgen. Når jeg ser at det er meldt varmt vær og sol fra skyfri himmel i Naustdal, er jeg ekstra glad for at jeg har valgt å bli i Salhus med hjemmesitterne. 

26.april 2011 HJEMSTEDET VÅRT


Foto: Bent Sigmund Olsen

Tomten vår i Salhus er helt flat, og det er untaket her i Salhus. Når jeg går ut hageporten med hundene, har jeg to valg, enten å begynne turen oppover bakken eller nedover. Sånn er det bare, men det er ikke alltid at hoften min "er helt med på det." I går var en sånn dag, og da det ikke ble tur, ble det heller ikke bilder og dermed ingen blogg. En dags hvile, pluss behandling i terapibadet, gjorde godt. Dermed har jeg helt ferske bilder i dag.
Aino og Atie var mer enn lystne på en tur i ettermiddag, og i dag tok vi en litt annen vei, enn vi pleier. 
Aino og Atie utfordrer sjebnen, men jeg holder godt fast i båndet.

Her går det stupbratt rett ned i fjorden. Det gjaldt å holde godt i båndene, for hundene var ikke skvetne av seg. Jeg var ikke like overmodig, for jeg måtte en gang klatre ned der etter Celeste, som var på minkjakt i uren. Den "turen" tar jeg aldri frivillig igjen. 
Atie har funnet seg en enda bedre utsiktsplass.

Men turen vår i dag gikk fint den. Vi tok en runde, før vi gikk ned til sjøen. Det var så fint der nede, at vi kunne vært der enda lengre, men hjemme ventet Ulf og neste pulje med hunder. 
Hjemme igjen, og klar for "vaktskifte."

PRESANG FRA ULF:MIN NYE SOMMERBOLIG

SMARA 15 m2

Det er ikke mange som forstår hvorfor jeg har ønsket meg "egen sommerbolig," når huset vårt på Gressholmen er ca 110m2, og det bare er oss to og hundene. Men det er jo de som skal bruke hytten. Nå får de egen hytte, med direkte utgang til en ny hundegård, og når solen forhåpentligvis skinner i hele sommer, kan de trekke inn i skyggen. Dette blir bare supert og enklere for oss også. 
Nå ligger den i Bardu og venter på oss, så da gjenstår det bare å få ordnet transport til Gressholmen og deretter få den satt opp. Dette er et byggesett med med prefabrikerte vegger. 

24.april 2011 1.PÅSKEDAG OG FAMILIEMIDDAG

STELLA VAR "DAGENS BLOMSTERPIKE",.....

OG HUN HADDE MED FINE PÅSKELILJER TIL BESTEMOR.

I dag hadde vi den mye omtalte pinnekjøttmiddagen. Den smakte så godt, at all kjøringen for å få fatt i kjøttet, var vel verdt. Etterpå hadde vi et rikholdig utvalg av desserter. Den tradisjonen har Ulf innført, og det tror jeg barnebarna setter spesielt pris på. 
I grunnen har jeg ikke tenkt å skrive mer verken om middagen, alt påskegodtet eller marsipankaken, for i kveld har jeg tenkt å trekke meg tilbake på kjøkkenet. En pulje er ferdigvasket i oppvaskmaskinen, som må tømmes og fylles igjen. Det står også skitne panner, som må vaskes. Da er det bedre at jeg gjør det, Ulf skriver blogg, og jeg linker videre til http://www.kennel-captator.com , og så er jeg tilbake på "vanlig vis" i morgen.
Ha en fortsatt fin kveld.

23.april 2011 PÅSKEAFTEN

Fra lunsjen som Eivind og jeg hadde på Carlyle NY. Syntes det passet som påskebilde i dag. Mer fra turen og link på blogg 23/4-2010

Det stunder mot kveld etter nok en delig forsommerdag, som vi stort sett har tilbragt utendørs i selskap med hele hundeflokken. Mens vi nøt kaffe og kake sammen med etterlengtete aviser, nøt også hundene finværet og lå strak ut i solen. Astra hadde imidlertid andre ting fore. Hun hadde nok oppdaget at de fleste hullene i hundegården var fylt igjen. Det gjorde jeg nemlig forleden dag, da jeg tok storrengjøring der ute. Dette syntes tydeligvis Astra var alt for gale og gøyv løs i gravingen,så moldføyken sto. Hun fikk også god hjelp av Ares, men fortsatte alene, da han ga seg. Men jeg gir heller ikke opp så lett, og så får vi se hvem som vinner til slutt, Astra som graver eller jeg som fyller igjen.

IKKE BARE SLARAFFENLIV

Aino fra dagens trening

Vi hadde ringtrening med Aino og Svea. (Se http://www.kennel-captator.com for Svea sin trening.) Nå som det nærmer seg utstilling igjen, gjelder det å holde rutinene i ringen vedlike. I dag la vi vekt på disse to tispene, og vi hadde en god økt med begge to.

FAGER KVELDSSOL SMILER

Fager kveldssol smiler, over heimen ned
Jord og himmel kvilar, stilt i heilag fred

Berre bekken brusar, frå det bratte fjell
Høyr kor sterkt det susar,i den stille kveld

Ingen kveld kan læra, bekken fred og ro
Ingi klokke bera, honom kvilebod


22.april 2011 LANGFREDAG OG TUR TIL MUSÈHAGEN.....

FOR Å FOTOGRAFERE "VÅREN"......

I ALL SIN FARGEPRAKT......

Rhododendron (mye info på linken til Aboreet)

OG VARIASJON

Fra karpedammen

Vårens første tur til Muséhagen sto for tur i dag. Vi hadde med oss Varri-søstrene og hver vårt kamera. Solen skinte, og det var sommervarmt. Parken er flittig brukt av byens beboere og ikke minst av studenter, siden flere av fakultetene til universitetet ligger i området. Frem til 1996 fungerte Muséhagen som Universitetet I Bergens Botaniske hage. Plasseringen er sentral, men er på bare 14mål og helt uten muligheter for utvidelse.
Den nye botaniske hagen ligger på Milde, ca 2mil utenfor sentrum http://www.uib.no/arboretet
Muséhagen har beholdt sine gamle samlinger, og i dag finnes det ca 3000 forskjellige arter her.
Flere blomsterbilder:

AVSLUTNINGSVIS....

Ulf, Atie og Aino på Torgalmenningen

tok vi en runde rundt i sentrum i det fine vårværet. Det gjør godt forAino og Atie å få ta seg "sosialiseringsrunder" blant mange folk, hunder og ikke minst fullt av mange og til dels ukjente lukter. I tillegg nyter de all oppmerksomheten de får, så det var to fornøyde søstre, som slappet av i burene sine på bilturen hjem til Salhus.

21.april 2011 PÅ SKJÆRTORSDAG.....

LAR JEG NYE PORTRETTER (tatt av Ulf) AV ATIE....

OG AINO....

...være dagens innhold på siden i disse påskestille tider. Men uansett hverdag, helg eller ferie, så går de faste rutinene sin gang. Hundene skal ha sitt av mat,stell og mosjon. Nå har været vært så fint, at vi har tatt formiddagskaffen utendørs. Det virker som om hundene også setter pris på dette selskapet og finner vikelig roen ute i solen. Det gjorde imidlertid ikke jeg. Jeg fikk sånn frost i meg, men da Ulf foreslo alt fra pledd og til dunjakke, ga jeg heller opp og gikk inn. Og aldri så galt, at det ikke er godt for noe. Da fikk vi nemlig tatt siste finpussen på Fargo, før neste ukes utstilling. 
Mens jeg i går lurte på hva jeg skulle slappe av med, er kveldens plan klar. I disse dager er det et år siden den fantastiske NY-turen som var gave fra Ulf og med Eivind, eldstesønnen som reisefølge og guide. I kveld skal jeg "gjenoppleve" turen gjennom bilder, bloggene mine og en flott NY-bok som jeg fikk av Eivind i ettertid.
Slik gjør jeg med alle reisene mine. Det blir det reneste Kinderegget med tre ting på en gang, først lese seg opp på forhånd, selve turen, for så å ta igjen bilder og minner så ofte man bare vil.
Ha en fortsatt god påske alle sammen!
NY 21/4-2010 Like lite som jeg hadde trodd, at jeg noen gang skulle komme til NY, hadde jeg forestilt meg selv på toppen av Empire State Building, men her er beviset.

20.april 2011 DET SKAL IKKE VÆRE ENKELT

Pinnekjøtt er god norsk tradisjonsmat

Da jeg foreslo at vi skulle servere pinnekjøtt når barn, svigerbarn og barnebarn kommer på besøk, hadde jeg ikke i min villeste fantasi forestilt meg hvor vanskelig det ble å få fatt i kjøttet. Det ble jo en føljetong over flere dager og med uvisst utfall helt til siste slutt. I tillegg er familien delt i synet på dene retten. Noen vil ha kjøttet røkt, mens andre foretrekker den urøkte utgaven. Gårsdagen reddet middagen, for de som vil ha kjøttet røkt. Ulf hører ikke med i den gruppen, så i formiddag kjørte han meg Åsane rundt på jakt etter urøkt pinnekjøtt. Ved fjerde forsøk lyktes vi, og familiemiddagen var reddet. At jeg hver gang måtte kjøpe hele sider, og dermed mye mer enn jeg trengte, blir rene bagatellen i denne sammenhengen. Nå gleder jeg meg bare til middagen, og det vet jeg at det er flere andre, som også gjør.

TRENINGSFRI OG TUR BLOTT TIL LYST,...

Aino går pent, men har visst andre planer i tankene.

og det gjorde godt i det fine og varme været. Dessuten var jeg så lettet over alt som var unnagjort. I samme slengen som vi var på den lange handlerunden, stakk vi nemlig også innom Plantasjen. Der kjøpte vi uteplanter og ikke minst en ny løvrake. Først gikk jeg løs på hundegården, og mens Ulf var på tur med Fargo, kom stemorsplantene i jorden.
Aino vil ned til Atie.

Klok av skade, var jeg godt skodd for dagens tur, og det kom vel med. I dag var det så spennende å bevege seg rundt på svabergene. Det ble jeg som satte grenser og stopper for de to søstrene. 
Søstrene i aksjon

Jeg følte det var på sin plass, etter at Atie hadde hatt noen soloutspill, hvor både hun og jeg hadde havnet på dypt vann, hvis vi falt uti. Vi ga oss heller mens leken var god og kom hjem til ferdig middag. Ulf serverte chili con carne av hjort. Den smakte nydelig. 
Nå er det stille hos hundene. De er matet og luftet, og maten til frokosten står ferdig oppmålt i skålene deres. Da kan jeg også ta kvelden og se om jeg klarer å bestemme meg for, om jeg skal begynne på min nyinnkjøpte krimbok eller se fotballkamp på TV sammen med Ulf. 

19.april 2011 MED FARGO SIN 2.PREMIE PÅ BLODSPOR I DAG,....

Gratulerer til Ulf og Fargo! ( Bildet er fra en trening på Ulsetåsen.)

..er første runde av sporprøvene i boks. Nå skal alle få en velfortjent pause i påsken. Deretter må vi skaffe mer blod, for å begynne å trene Flickan. Det blir mer enn spennende, for hun er en drevhund på sin hals. Derfor spørs det om hun fatter interesse for blodspor, men vi må i hvert fall prøve henne, før vi eventuelt avskriver blodsportreningen for henne. 
De som vil lese mer om dagens sporprøve, må linke seg over til http://www.kennel-captator.com
Jeg var nemlig hjemme med resten av hundene, og samtidig skulle jeg foreta litt....

PÅSKEFORBEREDELSER

...Nå kan vel ikke utskifting av hvitevarer på kjøkkenet, kalles påskeforberedelser, men å sette inn komfyr og koble oppvaskemaskin, sto for tur, da Ulf kom hjem fra sporprøven. Det gikk prikkfritt, og oppvaskemaskinen tok både inn vann, vasket og pumpet det ut igjen. Da gjensto bare det kjedeligste, nemlig å kvitte seg med de utrangerte. Et øyeblikk vurderte vi å la det stå i bilen til i morgen, men dro likevel og fikk dumpet begge deler på gjenbruksstasjonen.
Midt i skrivingen har jeg nå hatt en liten matpause med reker, rundstykker og go drikke. Det smakte fortreffelig, men egentlig var jeg ferdig å skrive på siden, før måltidet, men nå er serveren inne i en ustabil periode igjen. Det kommer stadig opp "teknisk feil", og så sletter den teksten, i stedet for å legge den ut. Jeg ser meg om etter alternativ og håper at en ny side ikke er altfor langt unna.


EN PÅSKEHILSEN FRA AMI I NORD,....

...som hadde håpet på påskegodt, og bare fant et tomt Kvikk Lunsjpapir.

18.april 2011 TRENING MÅ TIL,....

...og førstemann ut var Captators Fargo. Ulf hadde ikke bare lagt blodsporet i et nytt terreng. Det var spesielt utfordrende, og da snakker vi ikke bare for Fargo, men også for "fotografen." Jeg prøvde å holde meg på passende avstand og tok bilder gjennom hele treningen. Disse bildene og Ulf sine kommentarer finner dere på http://www.kennel-captator.com 
Etter en meget vellykket trening, dro vi direkte på handling, påskeegg til barnebarna og en ny fleecejakke til meg hos XXL. Polartec-jakker til halv pris, er for godt tilbud å gå fra seg. Så får det ikke hjelpe, at de var utsolgt for blå, og at jeg nå lyser opp omgivelsene i cyklamenrødt.

UTSTILLINGSTRENING,...

...og den var med Svea og Varris Aino. Sistnevnte var først i ilden. Det var både sol og behagelig varmt, men ikke ideelt tidspunkt for fotografering. Dette var nemlig en av de dagene, da Aino bare pirket i frokosten, og kveldsmaten var vi ikke kommet til.

Det er så enkelt når vi kan trene på skoleplassen. Vi løfter bare utstillingsbordet over gjerdet, og så er vi klar til dyst. Det blir heller ingen venting for hundene, for vi tar bare med oss en hund om gangen. 

Aino fikk en god gjennomkjøring. Vi hadde skoleplassen helt for oss selv, så da kan vi bruke all den plassen vi trenger. Derfor ble det bådetrent på, rett linje fra og mot "dommeren" og trekant.

Siste delen av dagens økt, var på utstillingsbordet. Og siden jeg tidligere har lagt ut bilder av Aino, oppstilt på bordet, velger jeg en annen vinkel i dag. Det viser Aino ferdignappet. Vi hadde igjen hodet hennes, og det tok vi i morges. Det er godt med hver ting som er unnagjort, og det var ekstra kjekt å kunne melde henne på i bruksklassen til hennes neste utstilling.

17.april 2011 PALMESØNDAG

AFTENSANG OM VÅREN


Tekst: Nordahl Grieg Melodi: Thomas Beck

Det var en deilig, deilig dag,
men tenk nå er den over,
og alle som er riktig snill,
de ligger nåog sover.
Og himlen som var blid og
blå med mange tusen smil i,
begynner først å le igjen en gang i morgen tidligOg ingen knopper gresser mer
på luftens solblå enge,
de ble så trette stakkers små,
nå skal de sove lenge.
Og alle hvite, søte lam,
de ligger på en låve
og slikker på en liten bror.
Og hyss, nå skal de sove.Det var en deilig, deilig dag,
men tenk nå er den over,
og alle som er riktig snill,
de ligger nå og sover.
Og alle stjerner blir så glad,
for alle stjerner liker
en knoppi blund, et lam i ro
og sovende småpiker!

16.april 2011 TRENING MED FARGO

I dag var det Fargo sin tur igjen til å gå et treningsblodspor. Ulf hadde lagt et fullt konkuransespor med alle vinkler og blodstopp på plass. I området vi bruker til treningene, er der både hjort og rev, og det er sistnevnte, som er årsaken til at vi ikke kan legge klauven ved sporslutt, samtidig som vi legger sporet.
Derfor begynner hver trening med at jeg tar "bakveien" til sporslutt og legger fra meg, både klauven og noen godbiter.
Klauv og godbit er på plass, og vi er snart klar til start.

Vel tilbake hos Ulf og Fargo, overtok jeg kameraet. Deretter fikk Fargo på seg sporselen. Jeg prøver å holde meg bakenfor, på passende avstand. Selv om jeg tar bilder hele tiden, blir mesteparten vraket. Sånn må det bare bli, og det er også grunnen til at det er så få bilder når vi er inne i skogen. Da blir det lett at man "ikke ser skogen for bare trær."
Fargo på sporet

Selv om jeg danner baktropp, får jeg med meg det vesentilge som foregår i sporet foran meg. Førstehånds "rapport" er det Ulf, som står for på http://www.kennel-captator.com 
Jeg vet også at han skriver om "jobben" som ventet oss da vi kom hjem fra treningen med Fargo. Svea ble klargjort til kommende utstilling i Naustdal. 
Det gjør godt når dagens planlagte gjøremål er unnagjort, og vi kan ta helg, i hvert fall lørdagskveld, med god samvittighet. 
En spornøye Fargo

15.april 2011 MED START AV PÅSKEFERIEN....

( i hvert fall for de "heldige" av oss.)

AINO ER FORNØYD MED SEG SELV OG TAR DACHSFRI,...

.....og mens Atie og Aino er satt litt på vent, fortsetter Ulf og jeg "opplegget vårt." Uansett er det noe som kommer i tillegg til dagens vanlige rutiner. Nå skal vi ikke klage, for det er stor forskjell, nå som begge, er hjemme. Likevel starter vi med hundestellet til samme tid, og vi ser ingen grunn til å forandre godt innarbeidete rutiner. 
Når mating og første lufting er unnagjort, smaker det godt med en kaffekopp og dagens aviser. I dag var det Ulf som startet turgåingen med Aino og Fargo. Imens var jeg og hentet frem påskepynten. Selv om det bare er oss to hjemme, blir det både tomt og rart, hvis vi bryter tradisjonene fra tiden med barn i huset. Og det skal ikke bare frem. Nei, pynten skal på "riktig" plass også. 

 

DU ER NOK LITT FOR TIDLIG UTE, AINO.

Jeg tviler også på at du kan satse på at påskeharen sprer godene sine nede i Viken i Salhus. Uansett har vi mye å gjøre, før påsken kommer så langt. Riktignok "coolet" vi bare i går. I dag var det på'an igjen. Det har blitt pelsstell. Svea er nesten klar til utstillingen i Naustdal, og mens Ulf var og la spor, som Fargo skal gå i morgen, var ikke jeg heller arbeidsledig. 
Jeg skal ærlig innrømme at det både gjorde og smakte godt med ost, kjeks og en god rødvin i kveld. 

14.april 2011 EN DACHSEVRI OG EN ROLIG KVELD....

Nyeste dachsen i samlingen min, er en gave fra Trude. Gjett om jeg ble overrasket og glad?

ETTER TRAVLE TIDER OG DAGENS SPORPRØVE MED AINO

Noen ganger er man bare nødt til å la ting ligge, slappe av og gjøre ingenting. Det siste er kveldens plan her i huset. Nå som både Aino og Atie er ferdig brukspremiert på blodspot, står andre hunder for tur og venter på sin sjanse i sporet. I kveld lader vi egne batteri, så vi både har lyst og overskudd til neste pulje.
Med bilder fra en av Aino sine treninger, ønsker jeg alle dere alle en fortsatt og riktig god kveld. 
Takk for alle koselige hilsener og gratulasjoner,
og ikke minst takk til Ulf som var fører, og Gaute som dømte.

13.april 2011 BLOTT TIL LYST PÅ EN FIN VÅRDAG

Her møtes Herdlefjorden og Salhusfjorden.

I dag fant Ulf frem hagemøblene, og for første gang i år, inntok vi formiddagskaffen utendørs. Vi plasserte oss like ved en av fugleforingsplassene, og Ulf benyttet sjansen til å fotografere alle småfuglene som holdt oss med selskap. Hundene lekte og koste seg i hundegården, mens jeg bare slappet av og nøt de varme solstrålene.
For å bøte på min "manglende innsats", tok jeg med meg Aino og Atie på tur ned til sjøen.
Atie leder an oppover mot toppen.

Jeg er glad for at det ikke ble utdelt stilpoeng, da vi klatret oppover bergene. Dachsene hadde ikke noe problem. Da var det verre med ho mor, som skulle buksere seg oppover med to hunder i bånd, pluss kameraet rundt halsen. Vi kom da opp, og alt var såre vel helt til Aino og Atie ble så ivrige å snuse rundt omkring. Jeg hadde valgt bort Viken i dag, men tror dere ikke at mine to ivrige blåskjellsamlere fant rikelig av sorten langt borte fra fjæren. Der var så mange, at det var rikelig å forsyne seg av. Dette kan de nok takke fuglene for, men jeg grep inn. Det ble full retur fra både uberørt natur og nydelig sjøutsikt.

NÅR JEG SER ET ÅR TILBAKE I TID,.....

...og leser bloggen min fra 12.april 2010, hadde vi samme problemet med blåskjellene. De små var ivrige på skjellene, mens jeg ødela, tok de unna "godsakene" og ødela morroen. 

EN SLUKØRET AINO, SOM IKKE FÅR SPISE BLÅSKJELL

Dette ble "the same prosedure as last year."

12.april 2011 OG DAGENS HOVEDPERSON ER AINO....

...SOM BÅDE HAR TRENT I "RINGEN".....

...OG PÅ UTSTILLINGSBORDET.

I dag velger jeg ut en av dagens aktiviteter og konsenterer meg om Aino, selv om både Captators Fargo og Svea også var med på treningen. De blir gjort stas på av Ulf http://www.kennel-captator.com 
Vi hadde planlagt å bruke skoleplassen i dag og, men rigget oss først til på plenen. Den var nemlig først opptatt, men straks etter at foreldre, barn og hunder hadde forlatt plassen, byttet vi over. Det ble en god økt for alle hundene, og dessuten blir alt så mye lettere når det er fint vær.
Aino var sistemann i køen. Etter litt lett oppvarming, gikk hun fint sammen med Ulf. Vi prioriterer å la han trene med henne nå, for jeg blir ikke med på de neste utstillingene. Siden jeg ikke kjører Captator-bilen, gjør jeg mere nytte for meg som hundepasser hjemme. Jeg synes det er både urimelig og unødvendig å ta ut med hele flokken. Det blir jo bare kjøring, lufting og venting på disse hundene, og da har 
det mye bedre hjemme.
Men over til Aino og treningen hennes. Hun tar treningen på alvor og går fint i ringen. Bordet er heller ikke noe problem, så da er det bare å stå på og håpe at det gir positive resultatet når det virkelig gjelder.

"VÅRFORNEMMELSE", DAGENS BONUSBILDE.....

...tok jeg i parken til Haukeland Sykehus. Jeg var på vei til behandling og hadde mobilen med meg, men måtte bare forevige den frodige blomstringen. Ja, våren er virkelig på vei. Det tar bare litt ekstra tid på noen steder av landet vårt. Imens får dere nyte hva som er i vente.

11.april 2011 BLODSPORTRENING MED VARRIS AINO OG CAPTATORS FARGO

Aino er kommet godt i gang.

DELTE OPPGAVER

Når Ulf og jeg skal ut for å trene spor har vi forskjellige oppgaver. Av praktiske grunner er det alltid Ulf som legger sporene, mens jeg er hjemme og tar meg av hundene og ellers vanlig husarbeid. Det er så godt å ha det unnagjort når vi kommer hjem fra treningen. Siden vi går på sent ettermiddagen, venter nye runder med lufting og hundestell hjemme, og etterpå står oppdatering av hjemmesidene for tur. Til disse trenger vi aktuelle bilder, og det har blitt min jobb å fotografere under treningen. Jeg følger etter i passende avstand til hund og fører, og mens de stort sett går i noenlunde jevnt tempo, må jeg stoppe opp hver gang jeg skal ta et bilde. Da er det om å gjøre at hunden ikke er ute av fokus eller forsvunnet bak en busk, over en kneik eller under en eine.
For å få nok bilder til begge hjemmesidene, tar jeg opp mot 200 bilder. Først blir bomskuddene slettet, og deretter velges dagens bloggbilder ut. Disse  etterarbeider Ulf videre i Photoshop, før de blir fordelt mellom Captator,- og Varrisiden.
Blodstopp i vinkel

Det sier vel seg selv, at jeg, som "fotograferende baktropp", ikke får samme oversikten og derfor ikke kan uttale meg om hundenenes innsats i sporet på samme måte som Ulf. Derfor kommer alle facts fra dagens trening fra Ulf.http://www.kennel-captator.com I tillegg legger han ut bilder av både Aino og Fargo, mens jeg bare har med Aino-bilder i dag. 

Aino er fremme ved sporslutt.

10.april 2011 VEL BLÅST TIL ULF OG ATIE

En lang utstillingshelg er til ende, og både Ulf og Atie kan slappe av, vel fornøyd med både treningen i forkant, innsatsen i ringen og fine oppnådde resultater. 
I dag var turen kommet til Bergen og Hordaland Dachshundklubb sin utstilling her i Salhus, og nok en gang var det Atie som skulle i ringen. Hun og Ulf var tidlig ute, selv om de ikke hadde fremmøtetid før kl12.00. 
Det ble spennende timer hjemme sammen med resten av flokken, men siden været viste seg fra sin aller beste side, var vi utendørs det meste av tiden. Solen varmet så godt, og flere av de firbeinte tok årets første "solbad." Og imens resten av "slekta"  slappet av og nøt livet, "jobbet" Atie på.

ATIE VISER SEG FREM I RINGEN.....

OG STÅR FINT PÅ BORDET

DAGENS PREMIERING

KVAL E, KONK 1 CK, CERT, 2 BTK
Stor takk til Ulf som har handlet henne disse to dagene og til Maria som tok dagens bilder.
Tusen takk også til alle som har ringt,  sendt hilsener og gratulasjoner, og gledet seg sammen med oss. Det setter vi stor pris på.
Og til alle dere som skulle østover: Håper at dere er kommet vel hjem og at hjemturen ikke ble altfor tøff over fjellet.

Flere av disse bildene og mer om utstillingen finner dere på Ulf sin side. 

ANTE OG BJØRN EINAR......

benytter finværet til hagearbeid og planting, det vil si mest Bjørn Einar. Ante har mer enn nok med å lage og løse opp floker på båndet sitt. Men føler Ante seg unyttig? Langt i fra!!!

9.april 2011 FRA NKK-UTSTILLINGEN I BERGEN

....MED ATIE PÅ BORDET....

...OG ATIE I RINGEN.

SKAL IKKE BLI EN VANE/UVANE,....

...men når det er Ulf og Atie som har vært avsted, blir jeg en videreformidler av hans opplevelser og inntrykk. De som vil ha førstehåndsformidling, må nok en gang klikke seg videre på linken. http://www.kennel-captator.com Der er også flere bilder fra utstillingen. 
Atie var opprinnelig påmeldt i "åpen unghund", men siden hun oppnådde brukspremiering på spor sist uke, ble hun flyttet over i brukshundklassen. Der gjorde hun sine saker så godt, at hun fikk en flott kritikk av dommer Bjarne Sørensen. På kritikken fikk hun: "Prima type med vakkert hode" og ble belønnet med kval E, konk 2, CK, Res. Cert. 3.BTK. Det var vi både glad og fornøyd med. Best av alt er at Atie er med og konkurerer om certene og ikke "mister" det, slik som i Harstad. Nå hjelper det lite å gråte over spilt melk. Aties fine resultater i ringen og på spor, har gitt oss inspirasjon til å stå på videre med henne. I morgen får hun neste sjanse i ringen. Da arrangerer BHDHK utstilling her i Salhus. 

TUSEN TAKK,....

..og det gjør jeg med vakre blomster.

Til Ulf som handlet Atie for meg!
Til Hilde Ro som tok bildene!
Til Lars Hjelmtvedt og Hilde Ro tok den siste finpussen på Atie!
Og ikke minst til hver og en av dere, som har sendt hilsener og gratulasjoner. Det har jeg satt veldig pris på. Tusen takk!

Jeg vil også benytte alle venner og kjente tillykke med deres flotte resultater og ønsker alle en fin dag i morgen, både i og utenfor ringen.

8.april 2011 UNØDVENDIG MED DOBBELT OPP

Aino trener litt på bordet hver dag.

Dagens hundetrening har, mer eller mindre, vært en reprise på gårsdagen. Vi har jobbet med de samme hundene, Ulf i "ringen", mens jeg sto for fotograferingen. Jeg synes det er unødvendig at både Ulf og jeg legger ut samme stoff og bilder på sidene våre. Derfor "snylter" jeg på han i dag  og legger heller ut en link til hans hjemmeside.

7. APRIL 2011 MEST FRA RINGTRENING

Dette har vært nok en dag med hundeaktiviteter fra morgen til kveld, hvis vi ser bort fra Ulf sitt legebesøk, men da fikk jeg luftet dachsen, og dermed var vi "i rute" da Ulf kom hjem. I disse travle tider, har vi nemlig funnet ut, at vi lager et dachsprogram, kvelden på forhånd, og så følgr vi den, så godt det lar seg gjøre. I Nå velger jeg å hoppe bukk over alle aktivitetene frem til i ettermiddag. Vanligvis tar vi utstillingstreningen på skoleplassen, men da må vi vente til etterskoletid og at SFO er ferdig. I dag ville vi ikke vente så lenge Derfor plasserte vi fire hunder og utstillingsbordet i bilen og dro ned til parkeringsplassen ved kirken. 

ATIE VAR FØRSTEMANN UT,....

...og ingen skal klage over, at hun trøtnet på slutten, men før hun kom det det stadiet, både gikk og sto hun så bra, at vi avsluttet økten med ros, godbiter og avslapning under varme og tørre tepper i buret sitt i bilen. Atie har trent, ytet og blitt pusset på foran helgens utstillinger, så resten av dagen har hun bare blitt dullet og degget med. 

NESTEMANN VAR AINO

Siden Ulf skal reise alene på neste utstilling og at Aino er i særklasse "mammete", fortsatte Ulf i ringen, mens jeg holdt meg til fotograferingen. Hun viste seg fint frem, både i ringen og på utstillingsbordet. Alt syntes å gå vår vei i forhold til "oppsatt skjema." Riktignok begynte det å regne, men verken hundene eller vi hindres av litt regn. Vi er ganske herdet når det gjelder nedbør, men selvfølgelig er det en grense for alt. Da det bøttet ned med en sann blanding av regn og hagl, kastet vi inn håndkleet. Vi hadde enda to dachser, som skulle trenes, igjen i bilen. Det er disse fire, som skal stilles ut vår/sommer. I tillegg har vi to på vent til høsten. 
Jeg hadde også en annen plan for i kveld, nemlig å ta en tidlig kveld. Det har vært litt mye i det siste og i tillegg mange oppgaver og gjøremål, men lite og dårlig nattesøvn. Derfor takker jeg for i dag, setter på litt.....

PAUSEFYLL,...

..og ønsker: PÅ GJENSYN I MORGEN!

6.april 2011 AINO GRATULERER......

Liten dachs med stor klauv, og ingen kunne vært stoltere enn Aino, etter dagens sportrening.

ATIE MED FLOTT INNSATS OG 2.PREMIE PÅ DAGENS SPORPRØVE.

Atie nøt all oppmerksomheten hun fikk i dag, og den var vel fortjent, både til henne og Ulf som gikk med henne.

Vi fortsetter vårt "stramme program", og rett etter frokost dro Ulf for å starte Atie på hennes første sporprøve. I går gikk vi generalprøven i et riktig så vått terreng, men det var ingenting mot det som møtte Atie og Ulf  i dag. I løpet av natten våknet jeg gang på gang over at det bøttet ned med regn. Der var knapt en eneste liten pause, langt mindre en pause. Heldigvis tar ikke Ulf bekymringene på forskudd, mens jeg gikk hjemme spent og med en ubehagelig og urolig mage. 
Heldigvis krevde resten av flokken sitt, og jeg startet med lufting i puljer. Men som de vanedyr de er, ville de ha formiddagspausen sin. Da fant jeg ut at jeg skulle være supereffektiv og.........

GJØRE TO TING PÅ EN GANG.

Mor gjør ting,hun ikke kan. ( i hvert fall ikke samtidig)

Det ble i hvert fall en oppgave for mye. Inspirert av helgens handlerkurs med Hugo, skulle jeg trene hundene på utstillingsbordet. Da skulle vi først varme opp med lek, for å få opp både konsentrasjonen til og kontakten med hunden. I overmot, og jeg kan langt fra skylde på det ungdommelige overmotet, planla jeg å fotografere deler av øvelsene, samtidig som jeg trente. Det er bare å innrømme, total fiasko. 
Utrolig hva man kan finne på hva man kan finne på for å roe spente nerver. Derfor var det godt da Ulf ringte med Atie sitt resultat, og jeg glad og lettet til sinns, kunne fortsette med treningen "på normalt vis."

5.april 2011 VI TRENER SPOR,.....

Aino sitt spor gikk både på land og i vann.

OG FØRST UT VAR AINO.

Godt å komme opp i et tørrere terreng.

Det er utrolig hva man kan få presset inn, når man må. Dessuten hjelper det med struktur og organisering. Slik var gårsdagen, og vi fortsatte på samme kjøret i dag. Nå er fem hunder revaksinert, jeg har vært til kontroll etter operasjonen og fått fysioterapi for albuen og behandling i terapibassenget til Haukeland Sykehus. Det gjør så godt, men det tar slik tid å komme seg til og fra. I dag gikk jeg da Ulf kom hjem etter å ha lagt spor for morgendagens trening med Fargo og handlet til både hundene og oss. 
Før jeg dro, avtalte vi å trene med Aino og Atie i 17-tiden, og bildene i dag er fra denne treningen. Hundene fikk virkelig kjørt seg, for det har styrtregnet lenge og vel, siden sporene ble lagt. Den utfordringen løste de fint, og vi var like stolte og glad alle tre ved sporslutt. Ja, for vi går alle tre. Først går jeg direkte til sporslutt med "belønningen" ( tar ikke sjansen på at den ikke blir spist av andre i løpet av natten. Deretter går jeg tilbake til Ulf og dachsen og følger etter de to på passende avstand, for å ta bilder. Stort sett blir det i hvert fall en del brukbare bilder, men rett som det er forsvinner hunden innunder busk, kratt og einer, og jeg står igjen med Ulf sin rygg. Jeg trøster meg med at jeg "fanger" øyeblikket og er fornøyd med det.En velfortjent belønning, ros og kos ved sporslutt.

ATIE SIN TUR TIL Å TRENE......

Det bærer oppover med Ulf og Atie

OG TIL Å VISE HVA HUN KAN.....

Ikke lett å få øye på lille Atie, men det hjelper at hun har rød sele.

3.april 2011 SISTE DAG AV HANDLERKURSET.......

Hugo med Captators Fargo

...som har vært en eneste stor opptur fra begynnelse til slutt. Fram til dette kurset har jeg fulgt med og vært kjempeimponert over alle de flotte resultatene Hugo har oppnådd med hundene han har handlet. Ikke minst var det stort, da han kom på delt 1.plass med DK SE N NORD UCH KBHV 09 Treis Pinheiros Matisse Sw på NKK sin Bamseliste. Å bli Bamsevinner med en dachs, er litt av en bragd, og ingen andre har oppnådd denne topp-plasseringen tidligere.
Dette kurset viste en helt ukjent side av Hugo for meg. Jeg skal ærlig innrømme at jeg både meldte meg på og møtte til første kursdag med skrekkblandet fryd. Men det var helt ubegrunnet og bare unødig bruk av energi. 
På kurset møtte jeg en ikke bare en kunnskapsrik kursholder. Han delte sin kunnskap og sine erfaringer med oss på en måte som fenget og ikke minst inspirerte oss. Hugo ga oss lyst til å prøve og til å ha tro på oss selv. 
Nå har vi prøvd, øvd, og stått på i to hele dager......

OG DA "NØDEN" VAR STOR....

VAR HJELPEN ALDRI LANGT UNNA.

DA BLE PROBLEMET LØST,.....

.....og det er alltid vel og bra. Men det som virkelig har imponert meg denne helgen, er Hugo væremåte og holdning overfor oss. Tusen hjertelig takk Hugo! 
Jeg skal ta med meg alt jeg har lært, trene videre og hele tiden skal jeg ha deg, dine oppmuntrende ord og varme smil med meg. 

NB! JEG HAR FJERNET BILDENE FRA TEORIDELEN, DA JEG IKKE VISSTE AT DET VAR FOTOFORBUD I LOKALET.

2.april 2011 NESTEN HELE GJENGEN SAMLET TIL DEN PRAKTISKE DELEN AV KURSET........

DA HØRER BÅDE LÆRING,...

TRENING.....

OG LITT VENTING MED.

Etter at morgenstellet og frokosten til "folk og fe" var unnagjort, fikk Ares, Astra, Cerinne, Heid, Flickan en ekstra runde, før de ble lagt i burene sine med hver sitt deolig tyggebein.
I motsetning til i går, på teoridelen, skulle både Ulf og jeg avgårde. En av de påmeldte deltagerne er blitt syk, og da fikk Ulf overta plassen. Dermed ble alt det praktiske med bur, fotoustyr og alt nødvendig ( og kanskje også litt unødvendig) mye enklere. Vi plasserte alt i bilen sammen Captators Fargo, Svea og Varriene Aino og Atie. Planen vår var å starte med Fargo og Atie og så bytte om etter lunsj.
Jeg må inrømme at jeg var spent i dobbel forstand i dag. Værmeldingen var nemlig alt annet enn lystelig, og riktignok hadde vi noen skikkelige byger, men alt i alt, mye bedre enn fryktet.
Økten før lunsj var svært givende. Nå skulle deler av gårsdagens teori ut i praksis, og Hugo var en dyktig og innspirerende instruktør. Vi prøvde og øvde, og tiden tiden frem til lunsj, formelig fløy avsted. 
Når det gjelder lunsjen, er det bare ett å si; FANTASTISK! For det første ble den servert i lokaler, som er Bergenhus Festning verdig, og maten, som Thurid sin niese for, var nydelig. Siden Elin "forsvant" videre på jobb, må jeg bare få si: Tusen hjertelig takk for mat og kaffe!
Den siste økten i dag inneholdt øvelser, hvor vi bygget videre på det vi allerede hadde, eller i hvert fall burde ha lært. Da er det godt å ha en tålmodig og forståelsesfull instruktør. 
Vel hjemme og nå også med kveldsstell og hundelufting unnagjort, kjenner jeg at det skal bli godt med en stille og rolig kveld.
Hodet er fullt av inntrykk, mens resten av kroppen temmelig tom for energi. Etter litt "sortering" og en natts etterfylling av energi, stiiler vi på linje igjen i morgen kl 10.00.

FOR DE SPESIELT INTERESSERTE

Koengen hvor vi holder til, er en del av Bergenhus Festning. Musikkinteresserte forbinder nok Koengen med store rockekonserter. Den neste som kommer hit til sommeren, er RIHANNA.http://www.bergenlive.no/K170811RH.html

De historieinteresserte kan slå opp påhttp://no.wikipedia.org/wiki/Brgenhus_festning og få sitt.

1.april 2011 LANG DAGS FERD MOT NATT

Ulf og Atie

...som begynte med at Ulf la to spor i morges. Aino og Atie gikk hver sitt. Ulf var fører og jeg fotograf. Alt om dette og mer til på http://www.kennel-captator.com 
Etterpå laget Ulf deilig middag med hjemmelaget blomkålsuppe og Bergensk sursteik av hjort og deilige grønnsaker. Ettermiddagskaffen måtte vi bare hoppe over, for da var det tid å komme seg på handlerkurs.

HANDLERKURS MED HUGO QUVEDO

Det startet i ettermiddag med en teoridel. Den var god, logisk og ikke minst innspirerende til å fortsette med to dager praksis. Selv ikke godt bergensk regnvær klarer å ødelegge forventningene til praksisdelen, som går over de to dagene. 
Og som en bonus på toppen av det hele, er det sosialt, både med nære og fjerne hundevenner.
I kveld løper tiden fra meg, men skal prøve å komme sterkere tilbake i morgen. Nå skal jeg lade batteriene til morgendagen. Det skal bli spennende å se når dagens teori skal settes ut i praksis. Så får tiden vis om det varer til alvoret setter inn og mor skal inn i ringen på utstilling. 


BEKLAGER AT ALLE BILDENE FRA FØRSTE KURSDAG ER TATT BORT