BLOGG


31. mars 2011 OG SISTE SJANSE........

Ante har det travelt, mens Bjørn Einar skøyer med moren som fotograferer det hele.

...til å få med gårsdagens hilsen på riktig måned. Som så ofte før, er det Kikki som deler turopplevelser, og denne gang har hun kalt mailen:
 "Jeg gikk en tur på stien."

Hei!
Gårsdagens nydelige vær ba om en tur på Salhusfjellet. 
Turen ble tre ganger så morsom, siden det var tre som gikk på tur: Bjørn Einar, Ante og jeg.
Bjørn Einar skravlet om alt mellom himmel og jord, mens Ante var mest interessert å stikke nesen i luften og snuse inn alle de spennende luktene i skogen.
Vi var hjemme i 8-tiden, og der ventet nybakte horn med smør og ost.
Klem fra turgjengen.

NÅ ER RESTEN "FERSKVARE" FRA I ETTERMIDDAG,...

....og da fikk vi hyggelig følge på turen vår. Det var Lukas, mammaen og Ilo, en tibetansk spaniel. Nå må jeg ta forbehold om at jeg ikke har "døpt om" hunden. Hvis jeg husker feil, ber jeg om unskyldning og lover å rette det opp igjen. 
Sammen tok vi turen ned i Viken. Det ble mye hundeprat og en trivelig stund for alle parter. 
I tillegg fikk Atie og Aino både hundeselskap og ikke minst ekstra klapp og kos, og når de ser den muligheten,er.....

VARRI-JENTENE I SITT ESS,....

...I DOBBEL FORSTAND....

når både mammaen og Lukas deler kosen rettferdig på de to unge damene.

...så da gjenstår det bare å takke dagens "bidragsytere" til siden min.
I morgen er det ny måned og 1.april, men det er ingen aprilspøk at i morgen skal jeg på handlerkurs, og det varer hele helgen. Tar med kamera og skal blogge og legge ut bilder etter beste evne. 

30.mars 2011 FØRST ROS OG KOS TIL SVEA.....

....etter blodsportrening.

BHDK sin RINGTRENING PÅ KOENGEN...

AnneMa og Atie fremst, mens Ulf i bakgrunnen er på vei til å bytte hund. Han vekslet mellom å trene Svea og Aino.

VARRIER PÅ RAD OG REKKE...

...og stadig AnneMa med Atie og Ulf med Aino.

OG DAGENS KOMMENTAR FRA SIDELINJEN

Enkelte dager er det mye som må presses inn og gjennomføres på en og samme dag. Dette var tilfelle i dag. I tillegg måtte vi også ta oss tid til å feire bursdagen til Ulf, mens besøket med barn, svigerbarn og barnebarn er utsatt til senere. 
For andre dag på rad hadde jeg legetime om morgenen. I går fikk jeg handlet gaven til Ulf da jeg var ferdig hos legen, og i dag kjøpte jeg med meg en deilig fromasjkake. Sammen med en deilig viltgryte, laget av jubilanten selv, feiret vi dagens hans.
Vi er så heldig å ha en stor hage. Den er god å ha når hundene trenger et treningsblodspor. I dag var det ikke tid til å dra avgårde, først for å legge spor og deretter for å gå sporet. Derfor ble det sportrening i det som virkelig må kalles nærmiljøet. Vi er så glad for fremgangen hennes, og hun skuffet oss ikke i dag heller.
Når jeg sier at neste post på programmet, var utstillingstrening med dachshundklubben, så er det en sannhet med visse modifikasjoner. I og med at stell og lufting hører med til våre daglige rutiner, hopper jeg bare gllant over det mens jeg skriver, mens det i virkligheten tar mye tid.
Det er alltid gledelig med godt fremmøte på disse treningene. I kveld var også været på vår side. Noen nye ansikter og hunder var der også. Det er alltid kjekt. Jeg fikk pratet litt med noen som stod på sidelinjen, slik som meg. I tillegg prøvde jeg å hjelpe Ulf så godt jeg kunne, med å "bytte" hunder etter hvem han ville ha i ringen og ta bilder til hjemmesidene våre. Jeg må vente enda litt med å belaste den opererte albuen fullt ut. 
Vel hjemme ble det litt kveldskos med reker, etter at hundene hadde fått sitt. Dermed ble det altfor sent, før jeg kom i gang med hjemmesiden og enda senere, før jeg kom i mål.

God natt fra Salhus.

29.mars 2011 BLE DET LIV I VIKEN.......

...da bølgene fra to hurtigbåter på vei til Sogn,...

UROET IDYLLEN PÅ SKJÆRET....

Bildet er tatt før bølgene slo mest over hele skjæret.

DA TJELDENE KOM TILBAKE IGJEN,...

STOD BÅDE ATIE.....

OG AINO FULGTE NYSGJERRIG MED.

 Allerede på vei ned til Viken, hadde vi vårt første møte med en artig fugl. Først ble jeg litt lei meg, for etter lyden å dømme, trodde jeg at noen stod og kastet noe etter kråken. Da vi kom nærmere, oppdaget vi at kråken balte med en plastboks. Vanskelig å si om den mistet eller slapp den ned med vilje, men da lokket til slutt falt av og dermed også deler av innholdet, ble nok boksen mer håndterlig, og kråken fløy vekk med "nisten" sin.
Vi fortsatte helt ned til sjøen, og i det fine været, ble det nesten som om alle tjeldene forsterket vårfølelsen. 
Vi koste og nøt stillheten, helt til hurtigbåtene sørget for liv i tjeldflokken. Da ble Aino og Atie også revet med, for bølgene fra båtene, slo også inn der vi stod. Det er ikke lett å fange bølger, og litt skummelt er det jo og, men ikke mer enn at de prøvde igjen. Etterpå ble det visst veldig interessant å følge med hva som skjedde på skjæret, for begge strakte hals og hadde blikket rettet mot tjeldene. Men jeg hadde ikke tid å stå slik, for jeg skulle på møte i utstillingskomiteen. Derfor kom jeg sent på nett i kveld og bør vel strengt talt sette strek etter en lang dag.

28.mars 2011 VARRIENE SKAL FÅ NYE SPORSELER

Aino klar for første prøving.

AINO ER PRØVEKANIN

Nesten i "mål."