BLOGG


30.nov.2010 KOM NISSEN NED FRA LOFTET,...

Nærkontakten med nissen skyldes kun at det er strødd tørrfor på gulvet.

MEN HAN VAR LIKE SKUMMEL SOM I FJOR.

En meget skeptisk og motvillig Aino i fjor.

I ettermiddag var jeg oppe på loftet og hentet ned vår "syngende og dansende" noisse. Jeg husker ikke når dette eksemplaret kom i hus. Ett er iallefall sikkert; hundene har vekselvis vært nysgjerrig og skeptisk til nissen. 
Når noen lager en lyd eller hundene setter i et bjeff, begynner nissen å spille og danse. Da er kaoset totalt hos de firbeinte, og jo mer lyd de lager, dess ivrigere blir nissen. 
Heldigvis har nissen en av-, og påknapp. Hundene forstår ingenting, når det ikke kommer lyd av nissen, men de blir ikke modigere av den grunn. Bortsett fra noen skarpe bjeff fra Ares og gjentatt dytting fra Cerinne, ville ingen bort til nissen. Da var jeg litt sleip og strødde litt tørrfor på gulvet, der nissen sto. Bildet røper noen av de som lot seg friste. Det gjorde hverken Aino eller Atie. De trakk seg tilbake fra "udyret" og var kjempeglad for at nissens retur tilbake til loftet, ble like rask som i fjor.
Aino og Atie var lettet da nissen "flyttet" opp igjen på loftet.

29.nov.2010 MENS HUNDENES "KAMP"....

ER VENNSKAPELIG OG BLOTT TIL LYST,....

ER MIN "BLODIG ALVOR",.....

.....for nå er begeret fullt. 
Helt siden Salhus skole bygget ballbinge rett utenfor hagegjerdet vårt, har vi levd med alle ulempene den medfører. Soverommet ligger rett bak ene målet. Det sier vel det meste, når det spilles fotball fra tidlig morgen til sene kvelden året rundt. Om sommeren spilles det også nattens tid, for skiltet med åpningstider, har aldri kommet opp, til tross forutallige lovnader. Jeg har kommet ut av tellingen med hvor mange vindusruter, som er knust, ei heller hvor mange baller som "bare" har havnet i hundegården. Til tross av "avtale" at jeg kaster ballene tilbake til skolegården, når jeg likevel er i hundegården, tropper det hele tiden opp elever som ringer på døren, for at jeg skal hente ballene umiddelbart. Avtalen har de "aldri hørt om."
Så langt var ulempene med ballbingen plagsomme, men de gikk ikke utover hundenes ve og vel.
Dette forandret seg drastisk i forrige uke. Jeg vet at elever også tidligere har vært inne i hundegården og hentet fotballene selv, men de har da i det minste lukket porten. Det gjorde de ikke da, men heldigvis oppdaget jeg det i tide. Utfra tidligere erfaring med rektors mangel på evne og vilje til å gjøre noe, gikk jeg til anskaffelse av kodelås med påmontert stålwire. I dag brøt en elev opp låsen, ikke så mye at han kom inn, men nok til at hundene kom seg ut. 
Uheldigvis oppdaget ikke jeg dette, da jeg kom hjem, så jeg slapp hundene ut gjennom luken. ( og til "frihet", for de som ønsket det) Det ble en lang og strabasiøs økt, for å få rømlingene hjem igjen.
I dag var rektor på kurs, men i morgen skal jeg bort på skolen. Da skal skolens mange løfter settes ut i praksis. Nok er for lengst nok, når det gjelder den ballbingen. Hundegården er privat, så får skolen i det minste holde elevene unna den i skoletiden.


Både Aino og jeg "står på krava."

28.nov.2010 JULEGATEÅPNING I SALHUS,...

MEN FØRST TUR MED AINO...

OG ATIE, SOM VAR GODT "KLEDD" I KULDEN.

KALDT VAR DET OGSÅ FOR MUSIKANTENE,...

som spilte under julegateåpningen i Salhus. Mens gårsdagens Lysfest i Bergen sentrum kan skryte av 23000 til stede og i tillegg huser verdens største Pepperkakeby, er alt smått i Salhus. For det første hadde vi et innbyggerantall på 757 i jan. 09. Vi har hverken gater eller butikker, men likevel vi en bygd full av ildsjeler. Derfor fikk vi vår egen julegate med høytidelig åpning og besøk av Miladalsnissen. Han og hjelperne starter turen ned fra Salhusfjellet, og barn og voksne følger spent med, ettersom lyset fra faklene deres, beveger seg nedover fjellsiden.
Imens korter skolemusikken ventetiden med julemusikk.

Miladalsnissen og hjelperne på vei nedover fjellsiden,

ikke aller beste kvalitet på bildet, men gir et visst inntrykk. Svært populært innslag iallefall.

JULEGAVEFORSLAG:

Til din fiende,tilgivelse.
Til din motstander,toleranse.
Til en venn,hjertet ditt.
Til en kunde, service.
Til alle, nestekjærlighet.
Til barn,et godt eksempel.
Til deg selv,respekt.

av Arnold Oren

Ha en fin adventstid.

27.nov.2010 DEN STORE LYSFESTEN

Det store midt i Lille Lungegårdsvann er tent.

Det samme er alle trærne, som omkranser dette vannet midt i Bergen sentrum.

Det hele avsluttes med et fantastisk fyrverkeri.

EN FØRJULSLØRDAG I SENTRUM

I ettermiddag dro jeg inn til sentrum, for å få med meg den store lysfesten. Det ble en fin, men kald fornøyelse. For de som er interessert å lese om og se flere bilder/video av denne bergenske måten å innlede førjulstiden, legger jeg ut en link.http://www.bt.no/bergenpuls/lys-og-kulde-1202799.html
Uansett vær har folk i 20 år støttet mannsterkt opp om dette arrangementet. I år var det så mange som ville ha med seg lysfesten, at det ble totalt trafikk-kaos, da så mange skulle hjem på samme tid.
Jeg passerte teltet med Pepperkakebyen, på vei bort til Lysfesten. Som bildet viser, var det mange som ville inn for å ta en titt. Jeg hadde ikke tid til å stå i kø, så jeg legger foreløpig ut en link. http://www.facebook.com/Pepperkakebyen
Køen var enda lengre, enn jeg fikk med på bildet.

ANTE TAR HELG OG NYTER HYTTELIVET

Ante-pante-frysepinne vet å innrette seg i ovnskroken med "medbragt" saueskinn.

26.nov.2010 JATAKK, BEGGE DELER......

NÅR BARNEHAGEUNGENE STÅR I KØ.....