BLOGG


31.okt.2010 NÅ SKAL DET BÅDE SJARMERES....

Riktig sjarmerende, men Boe kan også gå pent i bånd.

OG IMPONERES.

Boe er klar for turen hjemover, men først fikk han leke litt nede i Viken.

DERFOR ØVER OG PRØVER BOE SÅ GODT HAN KAN

Vi trener på å gå i bånd. Da bærer vi han et stykke vekk fra huset vårt, og gå hjem igjen. Det går fint og bedre og bedre for hver gang. 
Vi bruker navnet hans bevisst, for nå vet vi at han skal kalles Boe, og ikke bare ha det på stamtavlen sin. 
Dessuten har Boe flyttet inn til de voksne hundene om natten og ligger så fint og sover i buret sitt. I dag var det nok ekstra godt å ha så mange hunder rundt seg. Da han var ute i hagen i morges, var det tydelig, at han forventet at brødrene skulle dukke opp. Boe var i hvert fall klar til felles lek og morro. Heldigvis var resten av flokken vår klar til å steppe inn, og det ble både helt topp og så  langvarig, at jeg måtte gripe inn, slik at Boe fikk nødvendige og noen små høneblunder innimellom.
Jeg kan også fortelle at Brigg finner seg til rette i sitt nye hjem. Med bare en liten "sovepause" midt på natten og et lite tisseuhell, må det kalles mer enn godkjent. Det er ikke lett å både skulle logre og være glad og samtidig ikke "lekke" fra en tissetrengt liten blære.
Både Brigg og"Bravo"/ Brage sine eiere er så flink å gi tilbakemeldinger, og vi følger også opp, det beste vi kan. Vi setter utrolig pris på den gode kontakten vi har med valpekjøperne våre. Det er like stor stas hver gang vi får en mail, telefon eller bilder. Tusen takk til dere alle sammen!

30.okt.2010 TOK VI FARVELL MED BRIGG

Maria, Aina og Brigg

VI GRATULERER MED NYTT TILSKUDD I FAMILIEN.

Så var tiden kommet lfor Brigg sin flytting. Den nye familien hans har vært og hilset på Brigg flere ganger, og det var godt å se hvor hjertelig gjensynet var. Da er det så mye lettere å "gi slipp." Brigg kommer til å få det så godt. De er en erfaren"hundefamilie, og jeg tenker at Brigg ble ekstra glad da han kom hjem og fikk treffe igjen Martin også. Det er ikke alle valper som er så heldig at de får en "storebror" som har med kosebamse første gang de møttes.
Vi har allerede fått de første tilbakemeldinger om Brigg. Der går alt bare bra, og det gleder oss like mye hver gang.
Vi har kost oss sammen med deg, Brigg. Du blir savnet her, men nå har du fått en ny og flott familie. Heldigvis kommer våre veier til å krysses mange ganger i fremtiden. 
Ha det godt Brigg, og på snarlig gjensyn!
Geir og Brigg, allerede to gode kompiser

KOSELIG HILSEN FRA BRAGE, "BRAVO"

I dag fikk jeg lang mail og mange fine bilder. Det er mye å gjøre seg kjent med og undersøke for en liten valp i helt nye omgivelser. Hva mer kan en ønske seg når alle parter er fornøyd, legger alle forhold til rette og trives i rollen som hundeeiere til en brun liten dachs. 
I dag måtte det bli Johanne sin tur å vise fram "Bravo"

SISTEMANN UT BLIR BOE

Ting har løst seg til det beste for Boe. Nå er han også solgt, og vi vet at en familie venter i spenning på at han skal komme. Det blir først over neste helg. Jeg sender en spesiell hilsen til dere og lover å legge ut mange fine bilder av Boe i ventetiden. 
Fra formiddagens lek i hagen. Både Boe og Brigg ser litt betuttet ut, mens de i virkeligheten var i full vigør med en tennisball.

29.okt.2010 DA HAR BRAGE FLYTTET.....

I formiddag lekte Brage både vel og lenge med en tennisball, som han fant ute i hagen.

OG HAR FÅTT EN NY OG HYGGELIG FAMILIE......

3/4 av Brages nye familie er samlet i sofaen.

SOM KOMMER TIL Å GI HAN RIKELIG MED OMSORG OG KJÆRLIGHET

Brage har fått en god armkrok å slappe av i.

TAKK FOR TIDEN HOS OSS, BRAGE! VI KOMMER TIL Å SAVNE DEG.

Siste lekerunde med gjengen. I morgen flytter Brigg.

28.okt.2010 ER DET IKKE DET ENE, SÅ ER DET DET ANDRE

I dag har jeg store problemer både med internett og e-post på maskinen min. Ikke kommer jeg på nett, og i tillegg kan jeg hverken motta eller sende e-post.
Til dette problemet forhåpentligvis er løst i morgen, ber jeg om at dere benytter Ulf sin adresse, u-furnes@online.no
Boe har vært på lang tur og titter opp av hundevesken

BOE ER SNART ENESTE HANE I KURVEN

I morgen flytter Brage, og på lørdag drar Brigg. Boe, derimot, som allerede har vært på "flyttetur" og med rask retur til Salhus, blir igjen alene. 
Til å begynne var det tungt å tenke salg og enda et nytt hjem. Nå velger jeg å se fremover og lar reist være reist og returen med. Uansett er det viktigste at Boe får et godt hjem.
Boe er en fin og trivelig liten kar, og som bildene viser, liker han godt å være ute. Regnvær er heller ingen hindring, uteliv er gøyt uansett vær og vind.

Hva lukter jeg her?

Noe godt å tygge på

En sprek liten kar

27.okt.2010 IKKE DÅRLIG VÆR, BARE DÅRLIGE KLÆR,...

Og ut av busken dukket Brage opp.

OG DET PROBLEMET HAR IKKE VARRI-GUTTENE

Brage og Brigg har pause i rabarbraen.

"VI STÅR HAN AV".......

er et av de mest kjente nordnorske uttrykk. Det er sågar valgt til det flotteste under en avstemming. Jeg syntes dette uttrykket passet så godt til dagens bilder. Dessuten så jo Varri-guttene dagens lys nettopp i Nord Norge.
I enkel forstandhandler uttrykket om været. Men jeg tror ikke det hadde blitt så populært, hvis det ikke lot seg overføre. Dette er nok også grunnen til at det overlever.
I dag er ikke været like viktig som det var, før i tiden, men det handler om mer enn vær. Det skal gå bra, liksom at vi takler overmakten, enten det er vær eller andre ting.
Dessuten er "vi" viktig. Det gir en følelse av at man greier ting sammen. Jeg synes det passer så fint, nå som Brigg og Brage er på flyttefot. De får nye hjem hvor både de voksne og barna har forberedt seg på å få en ny liten valp i huset. Jeg er overbevist om at dette blir en lykkelig "forøkning" i familien og til gjensidig glede. 
Den eneste som ikke flytter nå, er Boe. Som jeg har skrevet tidligere, var ikke "damen i Sverige" en slik valpekjøper, som jeg selger hunder til Derfor returnerte jeg hjem med Boe. Derfor er han fortsatt til salgs, og jeg håper og tror at han snart får et like godt hjem som brødrene sine.
Fremst står Boe, som trenger et nytt hjem.

26.okt.2010 EN FOR ALLE-ALLE FOR EN

I HUNDRE OG FULL RULLE,.....

FØR "OPPLØSNING" AV VARRI-GUTTENE

Helt fra valpene ble født, og vi så at det var tre hanner, har jeg både tenkt på de og omtalt de som Varri-guttene. Det kom helt av seg selv, og så har det bare blitt sånn. 
Livet deres startet i Harstad, og det var første gang vi ventet valper på andre steder enn Salhus. For de voksne hundene er Gressholmen et velkjent sted, for der har de alltid feriert med oss hver sommer. Det som virkelig var annerledes denne sommeren, var at i år var det uten Mina og Katha, men alder og sykdom krevde sitt. 
!4 dager etter at Boe, Brigg og Brage ble født, gikk turen sørover med 10 voksne hunder og valpene i bilen. For dere som ikke vet det, er bilen spesialinnredet, slik at både hundene og vi får en behagelig reise.
Hjemme ventet en fin og ny valpegård på guttene, og Ulf fikk nok en gang æren av å gi det første måltidet med fast føde til et nytt valpekull. 
Snart åpnet også valpene øynene, de ble mobile, og vi kunne starte "pottetreningen" ute i hagen. Da fikk guttene smaken på "det gode livet" utendørs, og vi tibragte stadig mer tid ute med Varri-guttene. Motet, ferdighetene og radiusen økte stadig. I dag er det ikke noe å utsette på noen av disse delene, og her taler vel også bildene for seg selv.
Nå nærmer det seg "opløsningen" av Varri-guttene. Hos to familier er forventningene til kommende fredag store. Da blir de utvidet med en liten Varri-gutt. Vi gleder oss med dere og ønsker lykke til! 

25.okt.2010 VAR VIKEN MÅLET.....

FOR BRAGES TUR MED "STØTTEKONTAKT"

ATIE FØRER AN, OG....

BRAGE FØLGER PÅ.

EN HELT NY OPPGAVE FOR ATIE

Nå tror jeg ikke at Atie forsto så mye av dagens ærefulle oppgave, men uansett bevisst eller ubevisst, så løste hun den med glans. 
Jeg lot ikke Brage gå så lange biten i starten. Tur/retur Viken er altfor langt for en så liten kar. Derfor tar vi heller treningen med å gå i bånd på veien hjem. Det er alltid mye enklere for valper å gå mot det kjente og trygge. Slik var det også for Brage, men først hadde han en fin stund i Viken sammen med Atie. 
Jeg tror Atie likte turvennen sin, så Aino får vel også få være "stor." Da blir det enten Brigg eller Boe. Da håper jeg å kunne gjenta enda en gang: "Og alle var enig om at det hadde vært en fin tur." 

EN STOLT OG FORNØYD "TROIKA" ER VEL HJEMME IGJEN.

24.okt.2010 VARRIGUTTENE ER SAMLET OG KLAR TIL ......

DEN STORE "PINNEJAKTEN SOM BRIGG LEDER AN.

Boe er førstemann med pinnen.

"KAMPEN HARDNER TIL", FOR ALLE VIL HA AKKURAT DENNE LANGE PINNEN

Her har Boe overtatt, mens Brage bare venter på en sjanse til å rappe den.

LIKE BRÅTT SOM LEKEN STARTET,.....

dabber det hele av. Valpene glemmer "byttet" og sprer seg i alle retninger. Hagen er stor med mange spennende steder, de kan undersøke eller gjemme seg. Det lå også noen snøflekker igjen på plenen, og det er alltid like spennende og populært. I dag "laget snøen lyder, da valpene gikk over plenen. Dette la de merke til, og dermed ble snøflekkene enda mer populært. 
Jeg må si det kjentes godt å se Varriene samlet igjen, og jeg vil benytte sjansen til å takke for alle gode ord og hilsener jeg har fått, etter at jeg tok Boe med meg tilbake til Norge. Det varmet og gjorde godt. Tusen takk til hver og en av dere.
Fredag er flyttedag for to av Varri-guttene. Selv om det alltid er vemodig å skilles, vet jeg at begge kommer til å få et meget godt liv sammen med sine nye familier.
Leken er over,og Brage har tatt en liten pause.

DACHS FOR FLERE HILSENER

Den første kom fra Captators Bijou, som bor i Tromsø. Jeg var så heldig å få besøke henne forrige helg. Jeg har lenge visst at Kristin og Bijou har vært flittige deltagere på GÅ-MAFIAEN. Det er organiserte trimturer 3 ganger i uken. Alle deltagerne er utstyrt med refleksvester med GÅ-MAFIAENS logo på. Kristin ville at Bijou skulle være et "fullverdig" medlem av gjengen. Sånn ble det at Bijou ble utstyrt med egen mafiavest. Det både ville  og fikset "ho mor" 
Du er kjempefin Bijou og ikke minst kjempespreke begge to.
Bijou er klar til dagens trimrunde.

HYTTEHILSEN FRA ANTE

I dag kommer det et bilde av en liten "frysepinne"
Når vi er ute og koser oss med en båttur og litt fisking, er det godt å finne et varmt fleeceteppe og et godt og varmt fang.
Men denne luen, er den virkelig nødvendig?
Jeg tror de burde finne en i min "størrelse"
Klem fra Ante
Det gode, varme fanget tilhører Iris, mens Ante kan skimtes under skinnlua.

23.okt.2010 BOE I FULL FART I SALHUS

NEI, BILDET LYGER IKKE, OG JEG ER BÅDE GLAD OG STÅR FULLT INNE FOR BESLUTNINGEN JEG TOK I GØTEBORG

Boe og jeg er tilbake i salhus etter en lang og slitsom tur/retur Gøteborg. Ulf og jeg har alltid hatt en felles tanke og holdning når det gjelder oppdrettene våre. Blant disse prinsippene er, at vi må ha rette magefølelsen overfor kjøperne.Dessuten sender aldri en valp alene til til de nye eierne. Jeg trodde at alt dette var tilstede da jeg dro med Boe til Gøteborg. I utgangspunktet skulle hun ha kommet til Salhus, for å hente Boe. Det slapp hun, siden Ulf skulle til Sverige på jakt og kunne ta med Boe. Imidlertid måtte Ulf utsette turen. Da ville jeg holde ord og ikke skuffe henne med utsatt levering av Boe.
Derfor gjorde jeg ny avtale med henne, kjøpte billett og tok toget torsdag kveld. Toget var utsatt til Oslo. Jeg hadde antydet at jeg hadde så kort tid mellom første og andre tog, at ankomsten min i Gøteborg enten ble 10.55 eller 16.59 og med retur 17.45 uansett hvilket tog jeg kom med.
Selvfølgelig antok jeg at damen hadde satt av tilstrekkelig tid for oss, uansett hvilket tog vi kom med. Straks jeg var klar over at vi ble forsinket, sendte jeg sms. I tillegg ringte jeg på begge oppgitte tlf.nr uten å komme igjennom.
Jeg kan heller ikke se det store problemet hun tydeligvis fikk, da hun ikke visste hva hun skulle "finne på" i Gøteborg,mens hun ventet på Boe og meg. Da hadde jeg endelig kommet i kontakt med henne, og klokken var ca13.30. 
Da jeg ankom Gøteborg, var hun ikke på stasjonen, og det gikk nesten en halvtime, før jeg fikk kontakt. Da kjørte hun rundt og letet etter parkeringsplass. Jeg hopper over videre detaljer. Hun dukket opp til slutt, klar til å overta Boe, men min avgjørelse var tatt for lengst. Boe skulle hjem med meg, og ingen forslag eller argumenter fra henne, fikk meg til å skifte mening. Det gjør heller ikke sms-en jeg fikk umiddelbart etter at jeg startet på hjemreisen.
I dag har hun fått mail fra meg. Jeg fortalte også at jeg kom til å skrive om dette på hjemmesiden min, men utelate navnet hennes. Jeg skrev også at identiteten hennes oppgir jeg bare på direkte forespørsel fra andre oppdrettere, som heller ikke vil ha useriøse valpekjøpere.

En trøtt liten kar tar fatt på den lange hjemreisen

HELDIGVIS.....

.....kan vi nå se frem til helgen. Da kommer to familier og henter sine nye valper. I dag får heller de gå inn på Ulf sin side, www.kennel-captator.com for å se nye bilder av "sine valper." Jeg lover å komme sterkere tilbake i morgen.

Sigrun reiser til Sverige

Sigrun er på reisefot til Sverige med Varris Boe. Hun tar tog i kveld og reiser til Gøteborg. Grunnen er at jeg hadde avtalt at jeg skulle ha med Boe til Sverige når jeg dro til Sverige på jakt. Nå har snø og dårlig vær i fjellet gjort at jeg ikke kunne kjøre østover, derfor drar Sigrun med tog istedet
Ulf

Da fortsetter jeg. Har funnet plassen min på toget, og om en halvtime starter vi. Hvis toget er i rute, drar vi direkte videre til Gøteborg. Der skal jeg treffe den nye eieren til Boe. Tenker hun er spent, så jeg benytter anledningen til å sende en hilsen til henne. Så langt går alt etter planen, og vi gleder oss til å treffe deg. 
Sigrun
Sigrun og Boe

20/10-2010 SISTE KVELD MED GJENGEN FOR BOE

Jeg har en "alvorsprat" med Brigg. Han fnt en spennende leke, sikkert kastet inn i hagen. Jeg så et "farlig objekt", som kunne sette seg fast.

VI DRØYER UTETIDEN TIL MAKSIMUM,...

Brage er gledelig uvitende om at Varri-guttene skal splittes.

OG STEMNINGEN ER PÅ TOPP.

Brigg i fullt firsprang.

GODT OG TRIST PÅ SAMME TID

Enda det er dette vi jobber for og ser frem til, er det spesielt når "flyttedagen", nærmer seg. Det har vært en lang prosess, helt fra vi begynte å sondere etter aktuelle hanner, parringstiden, spenningen om tispen har tatt seg, drektighetsperioden som kulminerer i spenningen rundt fødselen. Etterpå nyter vi valpetiden og hvert eneste fremskritt, akkurat som vi fulgte egne barn og deres fremskritt. Fjernt fra tankene er det at valpene og vi skal skilles, både etter kortere tid og heller ikke beholde samme familiebånd, som vi har til egne barn og barnebarn. Derfor gjør det så godt, når vi både føler og vet, at valpene våre flytter til nye hjem, hvor de ikke bare er ønsket, men også kommer til å få et godt liv. Vi ønsker Boe sin eier lykke til og håper vi fortsatt kan holde god kontakt.

19.okt2010 VETERINÆRBESØK FOR BOE....

BRAGE.....

OG BRIGG

Vi venter til valpene er flytteklar, før vi ID-merker de. Dette rådet fikk vi av vår første veterinær. Dachsevalper er små, og dverger enda mindre. Dessuten får valpene med seg en helt fersk helseattest, akkurat slik som NKK-kontrakten, (ikke eldre enn 7 dager) sier.
I tillegg til Varri-guttene hadde vi 2 Captator-dachser og 2 Varrier med. De skulle revaksineres. Etter mitt ønske startet veterinæren med valpene. Vi liker at han alltid tar seg så god tid med hver enkel hund. Valpene tok "seansen" på en helt fin måte , men likevel godt når det er overstått. Helseattestene kunne ikke vært bedre, helt uten en eneste anmerking på alle tre.
Etterpå var det Cerinne, Heid, Aino og Atie sin tur. Alle ble helsesjekket, før de ble vaksinert. Veterinæren vår, Erik Ulvik, gjør ikke forskjell på noen, så alle fikk sin rikelige dose med klapp og kos, før de ble fulgt ut igjen til buret sitt i bilen.
Veterinærbesøk kan være riktig så trivelig.

ET ORD ER ET ORD

På grunn av vær-, og føreforhold utsetter Ulf turen til Sverige. Vi hadde avtale med Boe sin nye eier at han skulle ta med valpen på turen. For ikke å forlenge ventetiden, tar jeg selv turen med Boe. Vi tar natt-toget torsdag kveld til Oslo og drar videre til Gøteborg på fredag. Vind og vær styrer vi ikke med, men har vi lovt å levere valpen i Gøteborg, så gjør vi det.

18.okt.2010 FRA FINE DAGER I TROMSØ

Tromsø med flere kjente landemerker

OG HJEM TIL VARRI-GUTTENE

Brage "stiller seg opp" for fotografen

SOM HAR BENYTTET MITT FRAVÆR

En tankefull Boe

TIL "UTVIDET FRILUFTSLIV"

Oss brødre imellom

SELV ULF OM ULF HADDE ENEANSVAR FOR HELE FLOKKEN MED LØPSKE TISPER OG OG "VILLIGE" HANNER I TILLEGG

Brigg er ivrig "i tjenesten"

NÅ ER JEG KLAR TIL DYST, OG DET NÆRMER SEG VAKTSKIFTE I HEIMEN

Jeg startet fra Tromsø i morges, og med hyggelig selskap av Kjersti (Kennel Lurvelegg) også på hjemturen, ble flyreisen enda triveligere. Ulf hentet meg på Flesland, og hjemme ventet smått og stort av firbeinte på mor. 
Uansett hvor fin turen og oppholdet har vært, var det godt å komme hjem. Det er litt vanskelig å hilse først og mest på alle sammen, men da all velkomst var unnagjort, senket roen seg i hundeavdelingen, og vi fikk en kaffepause. Da benyttet jeg sjansen til å fortelle om fine dager i Tromsø og hvor mange gamle og nye trivelige hundevenner man treffer på slike utstillingshelger.
Så snart løpske tisper og været spiller på lag, drar Ulf østover, både med de hundene som skal på jakt og Varris Boe som skal bli svenske.

Boe, vår kommende svenske

DAGENS BONUSBILDE HAR JEG "STJÅLET" FRA ULF. I GÅR BRUKTE HAN DE PÅ SIN BLOGG

Et fint portrett av Brage

17.okt.2010 KLAR TIL NY INNSATS

PÅ NKK TROMSØ

MARIANNE VISER ATIE FOR DOMMER ELIN NORMANNSETH

AINO OG MEG I RINGEN

DAGENS RESULTAT.......

....ATIE 1kval 1konk HP og AINO 1kval 2konk HP
Det var fin fremgang fra i går og minst like gode kritikker. Best av alt var likevel at hundene likte seg bedre i ringen. Det hjalp nok på at vi fikk en mye bedre oppladning og forberedelse. Nå er det bare å stå på, trene og hjelpe hundene til å bli trygge og selvsikre med utstråling i ringen. Det var "det lille ekstra" som dommeren ville se og som vi skal jobbe mot.
Jeg har i hvert fall hatt fine dager i Tromsø. I morgen går turen med fly tilbake til Salhus.
Derfor vil jeg benytte sjansen til å takke;
Til Kristin og Jan Erik for koselig opphold og nydelig mat og drikke og all kjøring, både til utstillinger og flyplass. Dessuten har Kristin vært min trofaste fotograf.
Til Bijou for verdens beste velkomst og alle kosestundene våre.
Til Marianne for all hjelp og handling av Atie
Til alle hundevenner for trivelig samvær, og gratulerer igjen til alle "vinnere"

16.okt.2010 UTSTILLING PLUSS LITT FRA GÅRSDAGEN

HJERTELIG GJENSYN MED BIJOU

Tusen takk for hjelpen til Marianne. Hun handlet Atie til 1.kval 1.konk og en fin kritikk. Det var godt gjort , for Atie viste seg ikke frem fra sin beste side. Aino hadde heller ikke dagen, ville ikke gå på, men sånn er det bare. De unge damene i hvert fall glad for å komme seg tilbake til Bijou. Etterpå tok Kristin og jeg oss en lang tur med hundene. Det var så friskt og godt, selv i det våte været.

HER "SLIPPER" I HVERT FALL AINO OG ATIE SEG LØS OG NIDKOSER SEG....

hos Jan Erik og Kristin

Dagens bonusbilde.

Utsikt fra kjøkkenvinduet

14.okt.2010 EN SISTE RUNDE PÅ SKOLEPLASSEN,...

Atie var først ut.

FØR MORGENDAGENS TUR TIL TROMSØ MED AINO OG ATIE

I går fikk begge to spesiallagete utstillingsbånd av AnneMa. De måtte testes ut, og det gjorde jeg føtste gang i formiddag. Siden Ulf var på fotokurs i hele dag, måtte vi ta dacapo da han kom hjem. Etterpå tok vi en runde ned i Viken. Vi skal tidlig opp og avgårde i morgen, så noen sen kveldstur kommer ikke på tale for de unge "damene." 
Det skal bli kjekt å komme til Tromsø, både selve utstillingene, men ikke minst gode hundevenner og Bijou. Der skal jeg foresten også bo, så da blir det nok mange og gode kosestunder med Bijou.
Aino i fint driv.

LITT EKSTRAKOS MÅ TIL,....

men det er nå mest for min del. De har det like bra og samme rutiner, uansett om det er Ulf, jeg eller begge, som er hjemme med de. Nå minker det også med dagene, før Varri-guttene splittes, og Boe gjør seg klar til sin lange hjemreise, når jeg returnerer fra Tromsø.
Ikke lett å få alle tre til å se samtidig på fotografen.

MED GOD HJELP AV ANNEMA.....

som sendte alle bildene på nytt, kommer Stavanger-bildene her. Min maskin ville nemlig ikke "samarbeide" med hennes mac, men det ordnet seg da alle bildene kom som vedlegg.
Atie lader opp til utstilling hos Jan. Er det rart at hun storkoser seg på disse turene?

NKK Stavanger

Her tar visst Atie en titt på publikum.

13.okt.2010 HADDE VI EN TRIVELIG KVELD HOS ANNEMA OG JAN

Fra pinseturen med utstilling i Sverige (se utstillinger)

Og siden tiden går så fort i godt selskap, ble det for sent å legge ut siden, da vi kom hjem. Det eneste jeg gjorde, var å kose meg med alle bildene fra Stavanger-utstillingene, AnneMa hadde sendt meg. De hadde jeg tenkt skulle "pryde" dagens blogg, men der må jeg melde pass, enn så lenge. Riktignok fikk jeg lagret bildene, men ikke publisert de. Det skyldes først og fremst min ringe datakunskap, men også at fremgangsmåten blir annerledes fra i-mac. Jeg jobber med saken, men det blir vel best å vente på at Ulf kommer hjem fra fotokurset i ettermiddag.
Jeg er hjemme og holder fortet og sørger for logistikken med stort ,smått, løpske tisper og elskovssyke hanner. Nå har alle fått mat og lufting, så da skal jeg bevilge meg en rolig stund med kaffe og dagens aviser. "Kommer tilbake" på siden i kveld, enten med eller uten de riktige bildene.
Fra Stavanger med et tidligere publisert bilde.

12.okt.2010 MÅ MAN SÅ MÅ MAN

Her " må" Brigg, men det er en helt annen nødvendighet.

NOE VENTER PÅ MEG,.....

og det forsvinner seg heller ikke. Dette "noe" er en stor haug med stryketøy. Det merkes fort når man er borte noen dager og ikke tar unna klesvask og stryking etterhvert. I tillegg så er det så fristende å bruke de fine høstdagene til å la hunder og valper få være maksimalt ute. Her tar foresten logistikken litt lengre tid enn vanlig, for vi har tre løpske tispe og Heid som ligger i startgropen. Dermed har også Ares og Fargo vekslende og heller liten apetitt. Der kjenner mer  Love enn sult. Heldigvis er alt en overgang og himmelsk når det er over, og alt faller tilbake til vanlig tilstand.
Jeg er visst ikke særlig konsentrert selv heller, for nå prater jeg meg vekk fra strykingen. Meningen i dag var nemlig å legge ut bilder fra i dag, la de tale for seg selv og komme i gang med strykingen. 

SÅ HER KOMMER BOE

BRIGG

OG "ARBEIDSSOMME" GUTTER; SÅ NÅ FØLGER JEG DERES EKSEMPEL OG GÅR I GANG.

11.okt.2010 GOD OG METT ETTER DAGENS DEILIGE MIDDAG.....

BLE GODSTOLEN "NESTE STOPP,.....

I HJERTELIG SELSKAP MED VARRI-GUTTENE

SOM HELLER VILLE LEKE OG KOSE,.....

ENN Å TA EN LITEN HØNEBLUND MED MEG.

Det følte jeg nemlig veldig for. Dagens middag var nemlig både overraskende og omfattende, men smakte fortreffelig.
I formiddag var Ulf og jeg en tur i byen, jeg til legen og han for å kjøpe ammunisjon til haglen. Etterpå skulle vi være så effektive at han skulle hente ut medisinen min på apoteket, mens jeg var hjemme og passet og luftet hunder. Ulf fikk ikke skyte, for banen var stengt, og han fikk heller ikke hentet ut medisinen min, for der fant de ikke resepten min. Det gjorde de rett etterpå, så da ble det min tur å hente medisinen. Men hva gjør vel det, når Ulf venter hjemme med følgende middag:
Forrett: Hjemmelaget Blomkålsuppe
Hovedrett: Helsteikt hjortefilet og indrefilet med sjampinjonger, italienske poteter, grønnsakstuing og broccoli.
Dessert: Is og sorbet pluss kaffe.
Er det rart at jeg fant godstolen etterpå? Jeg setter i hvert fall pris på at nå er det jeg som har overtatt Ulf på heltid, etter alle årene hans på Årstad videregående skole, Vg 2 kokk.
VELBEKOMME!

10.okt.2010 BOE SKAL FLYTTE TIL SVERIGE

DA MÅ HAN ØVE Å GÅ PENT I BÅND,.....

MEN VI JUKSER OGSÅ LITT MED VESKE,...

FOR VEIEN NED TIL VIKEN ER ALTFOR LANG FOR SMÅ DACHSEVALPER.

Ikke verst med kveldstur i nydelig oktobervær med en sånn ung og sjarmerende "kavaler." Nå delte vi opp turen i etapper og byttet på å gå i bånd og bli båret i mors nyinnkjøpte veske fra Budapest. (Ulf forsto ikke at jeg trengte flere, og han har et visst poeng der.)
Vel nede i Viken fikk Boe løpe fritt og kose seg. Han lurte kanskje på hvorfor brødrene ikke var med, men i dag skulle Boe få være i fokus, slik at matmor i Sverige kunne få hilsen og helt ferske bilder av gutten sin.
Vi ønsker henne og Boe lykke til!
Etter at vi hadde forsert den lange og bratte bakken fra Viken, imponerte Boe meg med  gå riktig så fint i bånd. 
Rett utenfor huset vårt traff vi på Kikki og Bjørn Einar. Det er Ante sin matmor og sønnen i familien. De måtte få kose med Boe, og det ble også litt prat om løst og fast. Jeg fortalte at det var en hel sides omtale i Dagens Næringsliv av utstillingen jeg var på i Oslo på fredag. Dette hørte Bjørn Einar og fant frem både avisen og Standard (Oslo)
Resten er dagens søteste; for hva fant han? Jo, omtale av bilder. Og han som var sikker på at det dreide om om en hundeutstilling. Det er så visst ikke lett forstå at livet vårt inneholder annet enn "hundeliv." Takk Bjørn Einar! Du fikk frem smilet mitt i kveld.
Bjørn Einar og Ante, to gode kompiser. Her får Ante se bilde av seg selv på hjemmesiden.

9.0kt. VEL HJEMME IGJEN HOS BRAGE

BRIGG OG BOE

INNETJENESTE/HUNDEPASS

I morgen skal Ulf og Captators Heid på hjortejakt, så da blir det "innetjeneste" på meg og lufteturer i nærområdet. 
Jeg ønsker alle "Hamar-farende" en fin dag, både i og utenfor ringen. Neste helg drar Aino, Atie og jeg på tur. Gleder meg ikke tinst til å treffe gode venner.

8.okt.2010 ETTER EN FIN TUR OVER FJELLET

ER JEG VEL FREMME I OSLO

DER SETTER KVELDENS KAMP PREG PÅ BYBILDET

OG DAGENS FREDSPRIS MÅ HELLER IKKE GLEMMES,...

MENS MIN HENSIKT MED OSLO-BESØKET...

er å delta på åpningen av utstillingen til Tauba Auerbach i Eivind sitt galleri, Standard Oslo. Senere på kvelden er det stor middag for innbudte gjester. Den gleder jeg meg til. Det gjør jeg også til utstillingen, men den har jeg allerede tjuvtittet på. Tauba Auerbach er tilknyttet Eivind sitt galleri. Da Eivind og jeg var i NY sist april, stilte hun ut under Whitney Bienalen. Derfor var det ekstra stas å bli invitert til denne åpningen. Dessuten har Eivind gjort ekstra stas på mamma denne gangen. Han har installert meg på hotel, så det ble rene luksushelgen. Det er vel litt overdevet, for i morgen formiddag reiser jeg hjem igjen. 
Tauba Aerbach

7.okt.2010 ALLTID KJEKT.....

Ante og Kikki

...med tilbakemeldinger. I dag har Ante vært til sin årlige helsesjekk og vaksinering. Etterpå "tikket" denne meldingen inn:
Heisann!
Vi fikk mye skryt for Ante hos dyrlegen.
Han var i flott form, nydelige farger, flotte tenner og sist, men ikke minst "en flott muskuløs type"
Det var kjekt å høre.
Hilsen Ante og Kikki.

MANGE FELLESTREKK

Brage er broren til Ante.
Brage har samme fine farge (brun viltfarget) som Ante.
Brage har samme fine gemytt som Ante.
BRAGE ER TIL SALGS!
Jeg er sikker på at Brage blir et like fint og kjærlig familiemedlem som Ante.
Han har det som skal til for å være en god turkamerat, en hund som kan stilles på utstillinger, så vel som som  sportrening. 
Varris Brage

Brage liker å få utfolde seg i hagen.

6.okt.2010 SAME PROSEDURE AS.....

Aino er med Ulf på "fotosafari" på Ulset 6.okt.2009

LAST YEAR.

Da jeg gikk tilbake til bloggen for 6.okt. 2009, oppdaget jeg mange fellestrekk med dagen i dag. Ikke uventet var også det en våt dag, selv om det ikke kom like store mengder nedbør, som vi har fått i dag. Bortsett fra at hundene har vært mindre uvillige på å komme inn, har ikke dagens (u)vær lagt noen demper på uteaktivitetene. Gulvmattene derimot, taler sitt tydelige språk, og nå når hundene er lagt, går første runde med matter i maskinen. 
Likhetstrekkene mellom 6.okt 09 og i dag, dreier seg ikke bare om regnvær og skitne gulv. I fjor hadde Ulf akkurat fått nytt kamera, og Varri-valpene var forsøkskaniner og fotomodeller, da Ulf skulle utprøve innstillinger og finesser på det nye kameraet. Jeg slo i bordet at jeg var vel fornøyd med det kameraet jeg hadde. Så fikk heller blinkskuddene komme fra andre kanter.

OG BLINKSKUDD HAR DET BLITT

Varris Aino f23/6-09

Med så mange bilder som Ulf tar, drypper det også på meg. Ja, det drypper faktisk i dobbel forstand. For det første får jeg bilder til siden min, og for det andre overtok jeg fjorårets nye og fantastiske kamera allerede etter knapt 6mnd. Dessverre "får" ikke jeg det samme ut av kameraet som han, men jeg gjør så godt jeg kan og tiden strekker til.
Men over til dagens portretter av Aino. De falt jeg for, men det beste av alt; hun er like skjønn i virkeligheten som på bildene.

Aino, en liten hjerteknuser

5.okt.2010 UTROLIG HVOR FORT TIDEN HAR GÅTT....

HVOR MYE VI HAR LÆRT....

FØRST SPISE SELV, OG SÅ TISSE UTE...

NÅ ER VI BRILLIANTE "PÅ ALT", .....

OG NOEN RIKTIGE SJARMØRER OG SKØYERE.

Det har vært en fin og spennende tid sammen med valpene. Dette kullet er også det første som er født på et annet sted enn hjemme i Salhus. 
Både fødselen og tiden etterpå "gikk på skinner". Selv ikke turen hjemover med 10 hunder og 3 valper, var noe problem. Riktignok er bilen spesialinnredet for hundene og oss, men det er utrolig hvor knirkefritt turene våre mellom Salhus og Harstad går.
Vel instalert i ny valpgård i stuen, begynte den mest spennende delen av valpetiden. Når åpnet førstemann øynene? Så var det første måltid med fast føde. Valpene skulle lære å spise selv, og de skulle ut etter måltidene for å tisse. Men lek og morro hører også med, og hele tiden har Cerinne vært en god mor, som har preget valpene på en utmerket måte.
Dagens blogg er bare en smakebit av Varri-guttenes liv, men på hjemmesiden min finnes det meste om Varri-guttene, alt fra parringsturen (Sverige) til daglige oppdateringer og bilder.

4.okt.2010 HVORFOR VÆRE STOR NÅR MAN ER LYKKELIG SOM LITEN

Selv storebror Ante blir liten foran den gamle lastebilen.

VERKEN STØRRELSEN ELLER VÆRET HINDRER VARRI-GUTTENE Å UTFOLDE SEG.

De siste dagene har ikke været akkurat innbydd til de store utendørsaktivitetene. De er like ivrige å komme seg ut. Der er de i full aktivitet. Valpene har lært seg å riste seg, slik som de store gutta, og det er skikkelig morsomt å se på. Her "står" vannet rundt ørene på hele gjengen. Tror de føler seg, og det gjelder ikke bare vannristingen. De lærer stadig noe nytt, og her er de voksne hundene ikke bare læremestre, men også store forbilder. Foreløpig leker valpene i hagen, men de løper stadig bort til hundegården. Der prøver de på alle måter å vekke de voksne hundenes oppmerksomhet, og nysgjerrigheten er i hvert fall gjensidig. Foreløpig får de holde seg på hver sin side av gjerdet, og så får de heller leke med hverandre innendørs. 
Det er også populært å få besøk i valpegården. Spesielt Svea (se bloggen 24.sept.) og Heid liker å leke mamma, men har lite å by på utenom litt oppdragende irettesettelser.
En våt liten Boe På vei inn til en tørr og varm valpegård.

TIL SLUTT TAR JEG MED NOEN BILDER

FRA EN AV DAGENS VÅTE "EKSPEDISJONER"

BLANT BUSK OG KRATT I HAGEN.

3.okt.2010 ER DET PÅ'AN IGJEN.....

Kiki, Brage, Ante og Bjørn Einar

....etter gårsdagens "uteblivelse." Forklaringel er like enkel som velsmakende, ost, kjeks og rødvin. Noen ganger er det godt å bare prioritere seg. Vanligvis sitter vi med hver vår hjemmeside, når hundenes kveldsstell er over. Da skal de både velges emne og finne bilder som passer til (eller omvent)
I dag er det  i hvert fall ikke vanskelig å velge, og jeg starter med ettermiddagsbesøket ned til Ante. Han er også brun viltfarget, slik som Brage, og nå skulle de få treffe hverandre for første gang. 
Ante tok like hjertelig  imot, som han pleier. Han var veldig interessert i hundevesken som jeg hadde med, og da jeg slapp ut Brage, var Ante i helt med. Nå sank interessen for meg til et minimum, og Brage fikk både all oppmerksomhet og kos fra storebroren sin. Brage var nok litt overveldet, men nøt også å få være alene midtpunkt. 
Ante satte nok også stor pris på besøket av broren, men han antydet også forsiktig hvem som eide lekene og var herre i det huset. Men med skryt fra både Kiki og meg til "kunststykkene" sine, overså Ante fullstendig at Brage hadde inntatt godstolen sammen med Bjørn Einar og matfar.
Familiekos

ALLTID BEREDT

Selv om jeg også er gammel speider, er jeg ikke like på hugget som Ulf når det gjelder å ta bilder. Det positive er at han ofte har bilder til overs, og jeg nyter godt av overskuddet. Slik ble det også i dag. Da var valpene ute i regnværet. Det plager de overhdet ikke. De løper rundt i hele hagen. Nå kommer det vel med at de bare er tre, for de sprer seg for alle vinder. Innimellom tar de små avstikkere opp på trappen eller bort til den skumle porten. Der kjører det ikke bare farlige biler forbi. Nei, der kommer også skumle motorsykler med veldig høy lyd. Da trekker Varri-guttene seg tilbake. Men etter en liten stund er både motorsykler og høy lyd glemt, og leken kan fortsette.
Sikkert fristende, her er det så langt, og ikke lengre.

DAGENS BONUSALBUM

Boe, en liten sjarmør.

Nok en sjarmør, Varris Brage

Hva lurer disse på?

Alle Varri-guttene samlet på et brett.

1.okt.2010 TJUKKE SLEKTA MED SMÅ VARRIER

FØRST UT ER LILLEBROR BRAGE...

Ikke vet jeg hva Brage holder på med, men han var i hvert fall veldig konsentrert.

OG STOREBROR ANTE PÅ TOPPEN AV TELLEVIKFJELLET

Ante har nok dachsrekord i antall besøk på Tellevikfjellet denne sesongen

BRIGG NYTER FINVÆRET I HAGEN,....

Brigg tar seg en liten pause, før neste runde rundt i hagen.

MENS STORESØSTRENE ATIE...

Skal, skal ikke er visst Atie sitt dilemma. Langt kommer hun uansett ikke, for hun er fastbundet i en påle.

OG AINO HAR TATT TUREN TIL VIKEN

Aino liker å se utover fjorden.

OG SIST, MEN IKKE MINST KOMMER BOE OSS I MØTE.

Ut av vei, for her kommer jeg, og Boe det er meg.

Nå ser det ut til at vi har fått vår dose finvær i denne omgang. Det meldes om både mye vind og nedbør, og da slår det aldri feil. Da er det godt å ha alle de fine dagene å se tilbake på. 
I dag har jeg blandet bilder av to kull, men de er som overskriften sier, tjukke slekta. B-kullet var en gjenparring mellom Cerinne og Chrunch. 
På de to første bildene kommer søskenlikheten virkelig frem. Det er våre to sjokoladegutter/brunoster, Brage og Ante. De skiller seg ut med den brune fargen sin. I tillegg er det to sjarmerende gutter. Mens Ante er fullbefaren både på fjell-,båt-, og hytteturer, kan Brage slå i bordet at han er kjempegod å kjøre langt med bil og uten å verken bli lei eller bilsyk. 
Neste bildet er av Brigg. Han er en trivelig og god gutt, som er lett å bli glad i. Brigg nyter all oppmerksoheten han får og har sjarmerer med sitt vinnende vesen.
Storesøstrene Aino og Atie fikk seg en bonustur til sjøen, men da var Aino først blitt "pusset på", og begge hadde hatt runder med ringtrening. I dag hadde vi Ulf til å se på oss, og det er til god hjelp. Heldigvis fikk vi bestått alle tre og kunne fortsette ned til sjøen.
Sistemann ut er Boe. Han får nok sin tid i utstillingsringen, så rasetypisk og glad i å vise seg frem. Der får nok søstrene konkuranse av lillebror Boe.