BLOGG


30.sept.2010 EN NY OPPLEVELSE....

Brigg kjenner at underlaget er kaldt.

SOM BÅDE ER HVIT OG KALD,....

Snuten blir også kald, når han snuser på denne hvite plenen.

MEN DU VERDEN SÅ SPENNENDE

Det er Ulf som har tatt dagens bilder av små  Varri-gutter på rimlagt plen. Jeg hadde trodd at de skulle reagere på detkalde underlaget, men de snuste bare som vanlig og konstaterte at riktignok var det kaldt, men ellers ingenting å bry seg om. 
Det har foresten blitt mange turer ut i hagen i dag, for det gjelder å nytte disse godværsdgene til fulle.
Senere på formiddagen tok jeg med Aino og Atie i Viken. På veien ned, stoppet vi på parkeringsplassen til kirken. Jeg hadde med utstillingsbåndet, og begge to fikk en treningsøkt. Først ut var Atie, og da sto Aino bundet til gjerdet. Etterpå byttet vi om. Med så mye logistikk var det liten vits å ta med kamera, men jeg skal få Ulf med på en trening. Da kan han både gi tilbakemelding og ta bilder til hjemmesiden.
Mens Ulf var på skytetrening i ettermiddag, var jeg hjemme med hundene, slik at de slapp å bli lagt i bur og heller kunne nyte finværsdagen fullt ut. 
Vi hører når hundene går gjennom luken og inn på rommet sitt, men det er sjelden at vi finner Flickan og Celeste inne. De har sine prosjekt ute. Flickan er flokkens Tobias i tårnet, og Celeste har alltid et eller flere gravearbeid på gang. Er det rart at jeg priser meg lykkelig over det tørre været og ser frem til barfrost og rikelig med snø i hundegården. 
Celeste er bare fornøyd og lykkelig uansett, om hun bare er vanlig skitten eller en vandrende våt "møkkaklump".  Jeg velger å fortrenge problemet til neste regnværsperiode, for noe under, har jeg for lengst sluttet å tro på.
Brage snuser i vei.

VALPER TIL SALGS

FLERE BLOGGER OG BILDER LENGRE NEDE PÅ SIDEN.

VARRI-GUTTENE

VARRIS BOE

VARRIS BRIGG

VARRIS BRAGE

29.sept.2010 VI UTVIDER HORISONTEN

MED EN ETTERMIDDAGSTUR I VIKEN

VALPENE FÅR SAND MELLOM TÆRNE,.....

SVABERG Å KLATRE I....

OG MANGE NYE LUKTER.

I grunnen ble mye nytt i dag. Jeg plasserte valpene i trillebagen og spaserte ned i Viken. Varri-guttene var ivrig å komme inn i bagen, men utolmodig for å komme ut igjen, så det var bare å gjøre seg hard. 
Vel fremme "spratt" valpene ut til alle kanter. Nå skulle de nye omgivelsene gjennomsøkes. Sanden var spennende. Tangen både luktet og smakte rart, og du verden hvor kjekk den var å leke med. Som forventet ville alle tre ha samme tangen. At der var mer enn nok til alle tre, var totalt uinteressant. Det er jo mye gøyere å kjempe om det samme "byttet", Det ble i hvert fall rikelig med mosjon på alle tre, men det virket ikke som de var videre slitne, for de gikk rett over i å klatre på svabergene. Jeg passet på at vi holdt oss på trygg avstand fra bergene som går rett i sjøen.
 Valpene var så yre og lekne og utfordret seg selv på stadig brattere terreng og lengre avstand både til hverandre og meg. 
Det vil være en overdrivelse å si at alle tre gikk frivillig tilbake i "kjøredoningen", men vi kom oss da vel hjem igjen. Og for å avslutte på tradisjonell skolestilmåte: "Og alle var enig om at det hadde vært en fin tur."

28.sept.2010 OM ATT OG OMATT

1. Høstværet er fortsatt like flott.
2. Hundene får være maksimalt ute.
3. Mindre gulvvask inne.
Alt dette er positivt.
4. Lite nytt på siden.
Ikke så positivt, MEN DET VIRKELIGE FRUSTRERENDE OG NEGATIVE.
Hjemmesiden virker ikke som den skal. Teksten forsvinner under lagringsprosessen, og nå er jeg lei av å skrive teksten på nytt og på nytt. Har sendt mail til de som driver hjemmesiden, men bare fått et motspørsmål om hvilke sider det gjelder.
Også i dag forsvant alt jeg hadde skrevet, da jeg trykket på "lagre og se" Frem til i dag har jeg gått på med krum hals og skrevet på nytt på en og flere ganger. Sånn blir det ikke i dag. Jeg har gått tom. Satser ikke bare på å høre noe fra de Web.ansvarlige i morgen. Jeg forventer at problemet blir løst og at det heretter holder med å skrive teksten en gang, før den blir publisert.

I tråd med "dagens tekst" velger jeg et om-att-bilde. Det er tatt 28/8, da valpene var fire uker.

27.sept.2010 DET SIES AT INTET NYTT, ER GODT NYTT....

Brage trives innimellom busker og trær.

OG TROSS ALT HAR VI JO MEST AV HVERDAGER,...

...men disse høstdagene har værmessig vært av det sjeldne slaget. Så snart solen kommer seg over Salhusfjellet, har vi sol fra skyfri og knallblå himmel. Den varmer også godt i solsteiken. Det er om å gjøre å nyte disse bonusdagene, for vi er ikke så godt vant. Høsten kan være både ekstrem våt og vindfull. Derfor benytter vi sjansen til å la valpene få være maksimalt ute. Nå klarer foresten Brage også å gå opp trappen og helt inn, men viljen er ikke alltid tilstede. Han er som unger flest og skal bare være ute litt til og enda litt til.
Brigg er stadig i farta.

Dagens bonusbilde

Morgenstemning over Salhusfjellet

26.sept.2010 NÆRKONTAKT OG KOS ER VIKTIG

Litt kos, før Brage er klar til mer lek i hagen

DERFOR FOREGÅR FØDSELEN PÅ SOVEROMMET VÅRT.

Der tilbringer også mor og valper den første tiden. Dette har vi gjort med alle valpekullene våre, og vi har følt at det har vært godt for alle parter. Ja, vi må jo tro det, når tispene, neste gang de skal fø, stiller seg opp foran døren og er klar til innsats.
De andre hundene er alltid nysgjerrige når det kommer valper på soverommet, men bortsett fra små glimt inn til de små, må styre de seg i minst to uker.
Cerinne og de nyfødte valpene.

FLYTTING TIL STUEN

Det er stor stas for både oss og hundeflokken, når mor og valpene flytter inn i stuen. I år var det ekstra fint, for vi kjøpte to nye valpegårder. De koblet vi sammen, og selv uten alle elementene i bruk, ble det en fin og ikke minst praktisk valpegård for Cerinne og guttene hennes.
Fra nå av tar valpene del i husets hverdag og alle de lyder som følger med. Dette er den kjekkeste delen av valpetiden, og vi koser oss veldig, og selv om det alltid er vemodig å ta farvel, håper jeg at valpene snart kan flytte til sine permanente hjem.
Jeg både håper og tror at valpene har fått med seg en god ballast fra tiden med oss.
Stor glede på begge sider av gjerdet

25.sept.2010 EN STRÅLENDE HØSTDAG

Søstrene Aino og Atie nyter solen og utsikten (?) i VIKEN.

LØRDAGSMIX

I utgangspunktet hadde jeg tenkt å kombinere turen ned i Viken med ringtrening av de to søstrene. Nå ble det heller en tur "blott til lyst" for både hundene og meg. I tillegg var vi så heldig, at vi hadde hele området for oss selv. Aino og Atie var i sitt ess. Det er tydeligvis like gøy hver gang de får grave i fjæren, klatre på bergene og ellers alt som er spennende for nysgjerrige små dachser.
For å bøte på litt dårlig samvittighet, fikk begge to en økt på utstillingsbordet, da vi kom hjem. Da var i hvert fall jeg fornøyd.

ØVELSE MÅ TIL

Flinke gutter som "vanner" plenen.

Varri-guttene er også midt i en treningsperiode, og jeg er imponert over hvor flinke de har blitt. Nå setter de seg ned, så snart vi tar de ut. De har tydeligvis forstått at " vi tisser og bæsjer ute." Etterpå er de klar for lek og morro. 
Når de skal inn går både Brigg og Boe opp trappen og inn. Brage har ikke helt løst koden med å gå opp alle trinnene, eller kanskje han foretrekker å bli båret inn. Uansett er han en trivelig liten kar, som får sitt eget bilde på dagens side. Det skulle foresten bare mangle, for han vet at både Boe og Brigg er linselus på
www.kennel-captator.com

Brage som er brun viltfarget, er sjokoladegutten vår.

24.sept.2010 SVEA PRØVER SEG I MORSROLLEN

DET MANGLER IKKE PÅ VILLIGE HJELPERE

Svea er en av tispene våre som enda ikke har hatt kull. I tillegg var hun svært tidlig "verpesyk", og den lysten har bare økt med tiden. Tidligere i ettermiddag benyttet hun sjansen til å hoppe inn til valpene og vikariere i mammarollen. Det syntes valpene var stor stas, men samtidig hadde de stor respekt for henne. En etter en la de seg på rygg, og Svea var fornøyd. Hun inntok like godt sengen deres. Derfra passet hun på og styrte "flokken sin." Cerinne tok det hele med stoisk ro. Hun hadde ingenting å si  hverken på vikaren eller innsatsen hennes.
Husmorferie er tydeligvis like populært hos fir-, som to-beinte mødre.

Brigg og jeg sniker oss til en kosestund

SPENNENDE MED LØV SOM FLYR MED VINDEN,...

Da blir det liv i leiren. Da løper de etter og prøver å fange bladene. I dag lå forholdene virkelig til rette, for det blåste virkelig friskt. Derfor var det ikke så lett, hverken å nå eller å fange høstløvet.
Her har Boe satt seg ende ned med "fangsten" sin.

GOD NATT FRA VALPEKASSEN

Jeg tok en liten pause i skrivingen. Alle hundene har fått kveldsmaten sin og siste runde med lufting. Nå har roen senket seg, både hos de voksne hundene og valpene. For de minste har det vært nok en spennende dag. Til og med været har vist seg fra en solrik side. Den kraftige vinden gjorde det bare ekstra spennende å være ute. Det kommer ikke til å mangle på løv å løpe etter. Her er nok av trær, men det er noe eget å løpe etter det samme bladet og kapre det foran rivalen sin.
I morgen står atter en ny og spennde dag foran de tre sovende Varri-guttene.
Ole Lukkeøye har gjort jobben sin, og prinsene sover allerede

23.sept.2010 FULL FART I HAGEN,....

Boe,en munter og glad liten kar

DER ER OGSÅ MYE SOM MÅ UNDERSØKES NØYE.....

Tror ikke at Brage likte bark, men smakes må det.

OG MANGE SPENNENDE LUKTER SOM MÅ SJEKKES UT

Brage i full konsentrasjon på bakken, mens Brigg værer noe i luften.

HAGEN ER ET ELDORADO FOR VALPENE

VI begynte tidlig å ta ut valpene, så sant vær og temperatur tillot det. Allrede da vi "flyttet" sørover fra sommerhuset vårt i Harstad, fikk valpene sin luftepause. De lå så fint på et pledd og bare nøt tilværelsen. Etterpå var de klar for den videre turen, som forøvrig gikk helt uten problemer. Cerinne og valpene hadde samme roen som resten av flokken.
Så snart valpene begynte med fast føde, startet vi også opp med "pottetrening." Til å begynne med ble de tatt ut etter hvert måltid, men etter hvert begynte vi å ta de ut både etter at de hadde spist, sovet eller lekt mye i valpegården. Da fikk de virkelig smaken på å være ute. Rett som det var tok vi en "picnic" i hagen og tiden utendørs ble stadig utvidet.
Nå er de så mobile og utforsker hver krok av hagen. Ulf har fler bilder fra i dag på sin sidewww.kennel-captator.com

Hvis noen vil gå tilbake i tid, finnes hjemturen på bloggen fra 18/8, første "pottetrening" 26/8 og picnic 2/9.
Ellers begynner Varri-guttene sin livshistorie med Sverige og fortsetter med eller mindre daglig blogg fra fødselen 1.aug. og frem til dags dato.

21.sept.2010 VIRUSET HERJER FORTSATT I HEIMEN

AKTIVITETEN ER BEGRENSET TIL STELL HUNDENE,....

..og tre friske og livlige Varri-gutter som har tatt en liten pause (her i "opptak" fra 3/9) Det har jeg også gjort, men kommer tilbake med vanlig hjemmeside, så snart viruset takker for seg.

20.sept. 2010 NOEN ER SPREKERE ENN MEG....

Varris Brigg i fullt firsprang

Det ble liten og ingen avlastning med å få meg hjem fra Budapest. Selv om jeg var "uggen" da jeg kom hjem, trodde jeg aldri at jeg skulle bli helt slått ut.
Nå faller alt i huset og hundene på han. Han har også tatt nye bilder av Varri-guttene. www.kennel-captator.com Selv har jeg juksa litt med et bilde av Brigg 7.sept. 
Dette blir alt fra meg for i dag, så kos dere heller med Ulf sin side.

19.sept. 2010 ALLE GODE TING ER TRE,.....

STORE GUTTER OG SNART KLARE TIL Å FLYTTE HJEMMEFRA

I dag er Varri-guttene 7 uker, og neste uke skal de til veterinæren for å få helseattest, vaksine og microchips. Da er de klare for flytting, og det blir spennende hvor valpene skal bo i fremtiden. 
Brigg, Boe og Brage er helsøsken med A-kullet. I likhet med Aino, Atie, Ami og Ante, er også B-kullet jevnt og fint. 
Dvergen Atie har allerede vært stilt flere ganger som junior. Fra Sverige har hun CK,BIR,BIS6, og i Norge har hun fått 2xHP, CK og Cert. Både hun og Atie er meldt på flere utstillinger i høst. Det gleder vi oss til.

VARRI-GUTTENE ER TIL SALGS. 
Ta gjerne kontakt med Ulf eller meg for en hyggelig hundeprat.

Flere valpebilder fra i dag med lek og morro i hagen, se: www.kennel-captator.com

18.sept.2010 BORTE BRA, MEN HJEMME BEST

Hjertelig velkomst av valpene

OG DU VERDEN SÅ GLAD JEG ER,.......

for at jeg kom meg hjem sent i går kveld. Alt gikk på skinner til jeg kom i sikkerhetskontrollen. Jeg tror de som jobber der er veldig opptatt av dachser. På en tur fra Spania hadde jeg med meg to hele Seranoskinker i håndvesken. På bunnen av vesken hadde jeg en dachs i støpejern. Jeg ble tatt tilside og måtte tømme vesken for alt innhold, for at de skulle få undersøkt dachsen. Skinkene brydde de seg overhodet ikke om.
Denne gangen hadde jeg kjøpt porselensdachser. Hver og en var omhyggelig innepakket, før jeg samlet de i et nett og la de i håndbagasjen. Scenarioet fra Spania gjentok seg, og jeg måtte pakke opp hele dachsbeholdningen. Likevel var dette bare barnemat mot problemene under mellomlandingen i Amsterdam. 
Underveis ble det opplyst at det ble full sikkerhetssjekk ved ankomst. Siden jeg bare hadde en time til neste fly, tok jeg kontakt med en av vekterne. Han verken ville eller kunne hjelpe. Køen var endeløs, og kun to vektere skulle betjene oss. 
Da det bare var 30min. igjen til min flyavgang, forbarmet noen passasjerer seg over meg, og jeg fikk snike i køen.Der sto jeg klar uten, belte sko osv. Da dukket neste problem opp. Nå var det kameraet, blitsen og linsene som vekket deres interesse. For å være sikker på at jeg ikke stakk unna, tok de vesken min som "pant. Alt fotoutstyret måtte ut av sine respektive etui og kjøres enkeltvis gjennom appararatet. Imens fløy tiden, og jeg så helsvart på å rekke flyet. Likevel hadde jeg forventet at noen fra KLM sto på utsiden, men den gang ei
Jeg løp med blodsmaken i munnen. Da jeg endelig traff på en KLM-ansatt, sa hun at jeg ikke kom til å rekke flyet, som for sikkerhetsskyld hadde skiftet gate etter at jeg sjekket inn i BP.
Mandag blir det først en telefon og deretter en mail til KLM. Når flypersonalet visste om sikkerhetssjekken av alle passasjerene, burde KLM stå klar til å hjelpe transferpassasjerene sine eller i det minste hjelpe når vi omsider fant de. 
Hvordan jeg kom meg til flyet mens de hele tiden ropte meg opp, vet jeg knapt. 
Men en ting er sikkert. Denne flyturen er jeg ikke ferdig med før jeg får en forklaring og beklagelse, men det viktigste er likevel at flyselskapet lærer av sine feil. "Hepp-damer" er til liten nytte når det glelder å yte hjelp og service.
Brage i farten

Det var så godt å bli hentet av Ulf og komme seg hjem. Velkomsten av alle hundene måtte vente til i morges. Ulf tok morgenstellet alene, så jeg fikk sove litt frempå. Det gjorde godt. 
Resten av dagen har vi holdt oss mest i ro. Regnet har pøst ned i hele dag, men vi har slappet av, kost oss inne og luftet hunderinnimellom.
Flere bilder tatt i dag, av Varri-guttene www.kennel-captator.com
Med lille Brigg i armkroken

Dagens bonusbilde.

Fontenene i Budapest kan brukes til så mangt, full kroppsvask i gågaten en tidlig formiddag.

16.SEPT.2010 VERDT Å FÅ MED SEG I BUDAPEST

Fiskebastionen er bygget på stedet til et fikemarked fra middelalderen. Stedet har en fantastisk panoramautsikt over byen.

Slott er ruinert tre ganger og reist igjen etter epokens arkitektoniske stil. Bygningene rommer Det Ungarske Nasjonale Galleriet, Det Historiske Museet i Budapest og Det Nasjonale Széchenyi Biblioteket

Parlamentet, landets største bgning (Mer info: se blogg 15.sept)

Heltenes plass med Milleniumsmonumentet på sin 36m høye søyle. Mellom Kolonnadens søyler får de betydeligsteskikkelsene i ungarsk historie plass. Hjørne pilarene erutsmykt med symbolske statuegrupper (arbeid, velstand, kunnskap, ære og fred)

15.sept.2010 KVELDSTUR PÅ DONAU.

PARLAMENTET

Vi er en hel gjeng norske som er på behandling her nede, og i går dro vi,16stk, i samlet flokk til kveldscruice på Donau. Nå var vi riktignok ikke samlet da vi "kom frem" til båten, for de fire drosjesjåførene greide å sette oss av på fire forskjellige steder. Utrolig nok ordnet det seg til slutt, og vi hadde en trivelig kveld med god mat og drikke, levende musikk og en nydelig utsikt fra båten. Den passerte blant annet Parlamentet.
Parlamentet er med sine 691 rom, Ungarns største bygning. Den er 268m lang, og kuppelen er 96m høy. 
Arkitekten  var Imre Steidl, og han var inspirert av Westminster Palace, da han tegnet Parlamentet. Byggearbeidet startet i 1884 og fullført i 1904. 
Parlamentet har rik utsmykning med gavler, spir og saler med kongestatuer dekorert med rent gull.
Fra 2000 av kan publikum selandets kronregalier i Parlamentet: St. Stefans krone, spiret, rikseplet og sverdet fra renessansen.

Parlamentet

KURBADENES BY

Budapest er kurbadenes by. Slv om det ble funnet rester etterromerske bad fra det2.århundre i Budapest, fikk kurbadkulturen sin utbredelse under den tyrkiske okkupasjonen på 1500- og 1600-tallet.
Gellért kurbad eret av de mest populære badestedene blant turister i Budapest.Stedets helbredende kilde var nevnt allerede i det XIII. århundre.Selve hotellet har i mindre grad bevart det opprinnelige interiøret, mens kurbadene har bevart nesten alt av Art novau-interiøret, kunstmosaikkene, fargeglass og statuer.
Gellert kurbad

13.sept. 2010 BORGKVARTALET OG SLOTTSHØYDEN

Panorama over BP fra slottet

DEL AV VERDENSARVEN

På grunn av sin gode beliggenhet var slottet bebodd allerede på 1200-tallet. Bela IV.lot bygge en borgher etter tartarinnvasjonen. Han flyttet setet sitt hit. 
Borgkvartalet ligger på Slottshøydeni 180meters høyde over havet.Den er ca 1,5km lang og 1km bred. Her er tre kirker, fem museer, flere historiske bygg, monumenter, gater, plasser og et teater. I tillegg er her fire hoteller, utallige restauranter, kafeer,kunstgallerier og gavebutikker. kort sagt; umulig å få med seg alt. 
Men den fantastiske utsikten over byen fikk jeg nå med, og bildene er tatt på gårsdagens vinfestival som fant sted i disse flotte omgivelsene.

Her selges billetter til festivalen ved en av slottets mange porter.

JAKTSCENE

Kong Mathias

Fontenen viser den legendariske jaktscenen fra 1400-tallet, da den vakre Helene forelsket seg i kong Mathias.Den unge bondepiken, jegerne og de utkjørte hundene er detaljert og realistisk til minste detalj.
Jeg er foresten spent om noe av det jeg har skrevet, i hele tatt, blir lagt ut. I dag kunne jeg ikke få betale i resepsjonen pga dataproblemene. 
Som vanlig er det lurt å gå inn på www.kennel-captator.com for nytt om Varri-guttene.

12.sept.2010 BUDAPEST

Vel fremme og har hatt en fin dag. Hotellet sitt datanett virker ikke, så jeg har logget meg på noe som går med sneglefart og klarer ikke å utføre den enkleste ting. Det lureste er å bruke denne linken www.kennel-captator.com , lese om Varri-guttene der og se fine bilder som Ulf har tatt av de.
Satser på at nettet her blir fikset snart. Da skal jeg ta igjen det forsømte, både Atie sin helg i Stavanger og den store vinfestivalen som jeg besøkte i dag.
Parlamentet

Fra Buda-siden

10.sept.2010 LEGGETID

Riktig seng, men Ole Lukkeøye er nok langt unna.

Boe og Brage har ikke tenkt å legge seg, men nå har i hvert fall Brigg sovnet i Cerinne sin seng.

Brage har funnet roen, men er fremdeles lys våken.

Til slutt innhentet søvnen alle tre. God natt! Kommer til å savne dere når jeg er i Budapest.

9.sept.2010 BRIGG ØNSKER GOD TUR, OG LYKKE TIL!

Hopp og sprett i finværet, det er gøy det!

ATIE ER REISEKLAR

Nå er Ulf og leverer Atie hos AnneMa og Jan. Sammen med Thurid reiser de til Stavanger i morgen. Jeg er så heldig at de tar med seg Atie.
Jeg ønsker de god tur, og lykke til med alle hundene som skal i ringen. Fra tidligere Stavanger-turer vet jeg at dere også får en trivelig opphold, så kos dere, og hils til alle kjente.
I kveld blir det bare en mini-blogg. Ulf og hundene kom hjem sent i ettermiddag. Det var koselig, men villmarkslivet har også sine ulemper, så nå er jeg midt i en endeløs klesvask. Det føles iallefall slik. 
Nå er det ro på hunderommet. Bare valpene tar noen siste sprell i valpegården, før søvnen overmanner de og. Vi er lovt nok en dag med fint vær, så da skal Varri-guttene få være mye ute. Og en ting er i hvert fall sikkert. Da skal kameraet med hver gang. I dag gik jeg glipp av gravingen til lille Boe. Han lever virkelig opp til "den skal tidlig krøkes, som god krok(eller gravehund) skal bli."

8.sept.2010 IKKE SÅ LURT LIKEVEL

NED PÅ BAKKENIVÅ,.....

for da håpet jeg på å få bedre bilder av valpene. Om jeg i utgangspunktet trodde at det var en god ide, så fungerte den iallefall ikke. Umiddelbart ble jeg, og ikke minst beina mine, et spennende og naturlig midtpunkt for valpenes lek.

I tillegg var det upraktisk, hver gang jeg skulle reise meg, for å hanke inn "rømlinger" Da måtte jeg virkelig passe på hvor jeg fotet meg, så jeg ikke trakket på en liten kar.
Nei, nå gir jeg opp "lure ideer" og konsentrerer meg heller om nødvendige gjøremål. I morgen kommer Ulf hjem. Jeg regner med at han har med rikelig med skitne klær og hundetepper. Derfor har jeg ikke bare vasket unna alt her. Jeg har også jeg bestemt meg for å pakke ferdig til Budapest-turen min i kveld.Dermed får Ulf og jeg litt tid sammen på fredag, før det er "vakt-skifte" i heimen. 

DAGENS BONUSBILDE

Brage hadde mer enn nok med å løpe rundt i hagen. Verken jeg eller beina mine, fanget hans interesse.

7.sept.2010 BOE SIN AKTIVE DAG

Deltar med iver i "trimgruppen"....

og holder god kontakt.

Er veldig "spornøye"

Sosial og leken med brødrene sine

Litt preget av "stundens alvor", men på tross av det, samarbeidsvillig med fotografen.

FOR Å RETTE OPP GÅRSDAGENS INNTRYKK,....

har Boe fått overta hele arenaen i dag. Han lot myrt være myrt, og han kastet ikke så mye som et blikk i den retning. Boe var tilbake på banen, og dermed gikk det i ett. Det var liksom han virkelig skulle vise seg frem og spille på alle strenger. 
Vi benyttet det fine været og drøyet i det lengste med å gå inn igjen. Jeg hadde beregnet at Varri-guttene skulle være stuptrøtte etter all aktiviteten. Det gikk heller ikke lang tid, før det var stille i valpegården. 
Selv sparket jeg av meg skoene og satte meg ned for å jobbe litt på dataen. Lite ante jeg at Boe hadde nok et trumfkort igjen, da jeg kjente en kald liten snute på foten min. Nå var Boe også "utbryterkonge." Som førstemann av guttene hadde Boe kommet seg over kanten i valpegården. 
Jeg tror Boe har likt å ha en hel dag i rampelyset, og kronen på verket satte han selv.                                  

6.sept.2010 TRIMGRUPPEN I DAG BESTO AV BRIGG.....

OG BRAGE.

BOE MED EGET "OPPLEGG"

I grunnen er jeg fristet til å regne meg selv med i trimgruppen også. Brigg og Brage klarte å holde meg i aktivitet hele tiden. De valgte ikke bare forskjellig retning i løpingen sin. I tillegg tok de stadig snarveier gjennom hekken, under rhododendronen og ellers det meste som kunne løpes igjennom. Jeg måtte selvfølgelig løpe rundt, og antagelig var dette veldig gøy. Iallefall ble mesteparten av tiden brukt til å "sanke" inn brødrene. Gjerdet rundt hagen er nemlig ikke så tett, at de ikke kan komme seg ut flere steder. Derfor vil jeg ha full kontroll hele tiden.
Boe var ikke med på dagens trim, og gudene må vite hva han hadde i tankene. Myrten har selvfølgelig stått i hagen hele tiden g har på ingen måte, verken vekket Boe eller de to andre valpene sin interesse. I dag var Boe kjempeinteressert i denne busken. Han oppholdt seg der hele tiden, bare med den lille forskjellen at, enten var han under eller så gikk han rundt. 
Brødrene sine overså han totalt. Det gjorde han foresten med meg og. Jeg både lokket og ropte på han, men på dachsevis fortsatte han bare med sitt. 
Jeg vet fortsatt ikke hva som var så spennende, men en ting vet jeg for sikkert:
Det var en oppgitt Boe som sendte meg dette blikket som svar på all "masingen" min.

5.sept.2010 "DET ENKLESTE ER OFTE DET BESTE"

DERFOR SKULLE DISSE BILDENE EGENTLIG.....

VÆRE DAGENS "BLOGG."

MEN SÅ ER DET MEG DA.....

med alle mine assosiasjoner. Vanligvis er det en sang eller uttrykk, som jeg ikke får ut av hodet. Mange ganger må jeg også slå opp, for å finne ut mer. Slik ble det også i dag. Jeg kunne liksom ikke bare bruke et ordtak, for så å være ferdig med det.
Her er litt av det jeg fant ut:
Ordspråk er korte velformulerte og poengterte setninger som på en konkret måte uttrykker livsvisdom, allmenngyldige sannheter, erfaringer, leveregler eller betraktninger avforskjellig slag.
Ordspråk kan også inneholde forklaringer av naturfenomener, skikker og seder.
Ordspråk har en fastordlyd som er kjent og blir sitert, for eksempel for å kommentere noe eller gi et råd.
Det er vanskelig å skille mellom begrepene ORDSPRÅK, som ofte er formelle og har en fastere form, og ORDTAK, som kan være kortere, mer uhøytidelige og spøkefulle og er friere i formen.
Mange ordspråk har uklar opprinnelse og er en del av gammel folkediktning og en muntlig fortellertradisjon. Det er også mange som er sitater fra bøker og fortellinger med kjent opphav, for eksempel fra Bibelen og Håvamål, selv om begrepet ofte brukes om folkelige uttrykk uten kjent forfatter.
Ordspråk og ordtak kan være internasjonale, nasjonale og regionale og finnes i et nærmest uendelig antall og i en mengde varianter over hele verden.
Studiet av ordspråk kalles parømiologi.
Pieter Bruegel den eldres maleri NEDERLANDSKE ORDTAK er fra 1559 og illustrerer over 80 vanlige ordtak og talemåter i samtiden Selv om uttrykkene har forandret seg, forekommer flere av disse fremdeles på norsk. " å bevæpne seg til tennene" (nr.22) "å falle mellom to stoler" (nr.30) og "å kaste penger ut av vinduet" (nr.60)

4.sept.2010 GUDSKJELOVKVELDEN,.....

Aino er nysgjerrig og vil hilse på brødrene sine.

MEN UTEN SPRELL......

for både valpene og meg. Selv om det er koselig å få oppmerksomhet fra både Aino og Atie, er mamma Cerinne fortsatt den viktigste "kvinnen" i valpenes liv. Hun stuller og steller om de små, og selv om hun godtar "besøk" av de andre hundene, er hun på alerten og om nødvendig, klar til å gripe inn.
Dagen har gått med til de vanlige gjøremål med hundestell og husarbeid. I tillegg måtte jeg handle inn til helgen, og det tar litt tid, siden det ikke er butikk i Salhus, og jeg må ta buss. Jeg hadde hundene og valpene ute, både før og etter handleturen.

DA NØT BRAGE DET FINE VÆRET.

BRIGG OG BOE ER "TOSPANN" BÅDE OM DAGEN....

OG OM NATTEN.

.......................
men så er det endelig gudskjelovkvelden.
Da glemmer vi lett både slitet og streve,
for da er det bare en lykke å leve.
Da glemmer vi plager og plikter og tvang,
da synger i sinnet en lykkelig sang.
En lørdagskveld kommer så sørgelig sjelden,
men nå er det gudskjelov, gudskjelov kvelden!
Så ha en GOD LØRDAGSKVELD med dine.

3.sept.2010 DET VAR EN DEILIG, DEILIG DAG,....

MEN TENK NÅ ER DEN OVER,....

OG ALLE SOM ER RIKTIG SNILL,......

DE LIGGER NÅ OG SOVER.

OG HIMLEN SOM VAR BLID OG BLÅ MED MANGE TUSEN SMIL I,....

BEGYNNER FØRST Å LE IGJEN EN GANG I MORGEN TIDLIG.

GOD HELG TIL DERE ALLE, FRA OSS I SALHUS!

Dagens "tekst" er fra Nordahl Grieg sitt dikt, Aftensang om våren, men jeg syntes, at den passet til de fine bonus-sommerdagene, som vi har nå.

For de spesielt interesserte, så følger resten av sangen:
***
Og ingen knopper gresser mer
på luftens solblå enge,
de ble så trette stakkers små,
nå skal de sove lenge.
Og alle hvite, søte lam,
de ligger på en låve
og slikker på en liten bror.
Og hyss, nå skal de sove.

Det var en deilig, deilig dag,
men tenk nå er den over,
og alle som er riktig snill,
de ligger nå og sover.
Og alle stjerner blir så glad,
for alle stjerner liker
en knopp i blund, et lam i ro
og sovende småpiker!
                                Mel:Thomas Beck

2.sept.2010 NYTER VI DEN FLOTTE SESOMMERDAGEN....

MED PICNIC I HAGEN.

I dag har hundene og jeg tilbragt mesteparten av dagen utendørs. Slike sensommerdager er rene bonusen, og særlig etter årets sommer. I Harstad, der vi var,ble det satt nedbørsrekord. Der måtte man 89 år tilbake, før man fant en like våt sommer.
Siden vi allerede var ute, fikk valpene maten sin servert ute. Etter litt kryss-sjekking av hverandres matskåler, gled maten ned. Det vil si, ikke hos Boe. Først la han seg ned og tok en liten pause. Etterpå så han ingen vits med å reise seg opp, for å spise videre. Han gjorde som de gamle romerne, og inntok måltidet liggende. Det var bare drueklasen som manglet, for å være en tro kopi.
Boe inntar måltidet på romersk vis.

AKTIVITETEN OG RADIUSEN ØKER

Valpene elsker å være ute i hagen, og de blir stadig dristigere. De beveger seg lstadig legre vekk fra både meg og hverandre. De "forsvinner" også under busk og kratt , og hele tiden følges de med argusøyne fra hundegården. Det er flere enn Aino og Atie som har kyst til å være med på leken, men siden det, i beste fall, hadde blitt organisert kaos, er det helt utelukket. 
Det har blitt mange og lange middagslurer på Varri-guttene i ettermiddag. Solen, varmen og all aktiviteten tok nok på de små, men med like gode værutsikter i sikte, blir det utedag i morgen og.
Boe titter etter brødrene sine.

Ser ikke ut som de lar seg lokke til mere lek og sprell.

1.sept.2010 AINO OG ATIE ER IVRIGE.....

Begge to er godt "forankret" i netting-gjerdet.

MED Å KOMME I GANG.

I dag varierte jeg litt på ringtreningen. Jeg tok med meg Aino og Atie ned til Viken. Da vi kom ned til kirken, festet jeg begge to i gjerdet og fant frem utstillingsbåndet.
Atie var først ut, og siden parkeringsplassen var tom for biler, var det rikelig med plass, og vi hadde en god økt. Det var litt værre da Atie skulle på bordet. Murkanten var ikke ideell, men fikk holde i mangel på noe bedre. Vi får heller ta noen ekstra runder hjemme.
Så var det Aino sin tur, og jeg var også fornøyd med hennes innsats. Atie ventet tålmodig. Innerst inne forventet nok både hun og Aino, at turen hadde mer å by på. 
Vi fortsatte ned i Viken. På tross av det fine været, hadde vi også der badeviken helt for oss selv. Det gjør så godt å komme ned til sjøen. Jeg kunne tilbragt mye legre tid der, men hjemme ventet hunder og ikke minst valpene på mat, stell og lufting. Derfor var det bare å sette kursen hjem. 

Her lukter visst Aino og Atie noe interessant.

DAGENS BONUSBILDE

Bare litt lek, før det er dachs for sengen.