BLOGG


31.aug.2010 "TIL LAGS ÅT ALLE KAN INGEN GJERA"

Boe har vært en tur på egehånd under rhododendronen.

PLENEN ER NYSLÅTT, MEN GRESSET ER VÅTT.

Det liker ikke Brigg og Brage, og de vil heller inn igjen.

VARRI-GUTTENE ANGRER VISST,....

og Boe og Brigg tar saken i egne "hender."

CERINNE SETTER EN STOPPER FOR ET HVERT "FLUKTFORSØK."

Hun er påpasselig og dytter guttene sine tilbake og inn i valpegården igjen.

DA TOK VALPENE LIKE GODT KVELDEN....

og gikk og la seg i Cerinne sin seng. I grunnen passer det meg godt med en rolig og tidlig kveld. Jeg var så glad for at den nye medisinen min virker så godt, men den fryktelige hodepinen kunne jeg gjerne vært foruten. Jeg satser på at det er en forbigående bivirkning.
Ellers har dagen vært på det jevne. Når jeg er alene med hundene, og dessuten uten bil, blir det turer i nærområdet og opphold i hundegården for hundene.  Celeste har alltid noe graving på gang. Aino og Atie prøver å få flest mulig av de andre med på løping, og det er som regel ikke noe problem. Da sitter gjerne Astra i trappen for å ha full oversikt.
Blir været i morgen så fint som meterologene melder, blir det en lengre ute-økt på Varri-guttene i morgen. Det ser iallefall jeg frem til.
Tiden får vise om Cerinne velger å legge seg i valpenes ledige seng.

30.aug.2010 "SLIKE GUTTER DET VIL........HA"

Jørgen er akkurat ferdig med å slå hele den store hagen.

ER DET NOEN SAK?

Nei, det skal være både sant og visst. I hele sommer har nabogutten Jørgen trofast hatt jobben med å slå plenen i hagen vår. Vi har sluppet å bekymre oss for meterhøyt gress og beiteklar hage. I tillegg til at vi kom hjem til nyslått plen, har han fortsatt jobben. 
I dag var han her igjen. En oppgave mindre på meg, og jeg er kjempefornøyd.
Tusen takk for vel utført jobb i hele sommer!

I MORGEN KAN BRAGE,.....

BRIGG,...

OG BOE......

LEKE SAMMEN PÅ NYSLÅTT PLEN.

Mens formiddagen var min og ble brukt til en koselig handletur med Silje og lille Stella, så var ettermiddagen hundenes. De voksne tilbragte hele turen utendørs, og det fine været gjorde at valpene fikk være ute, både vel og lenge etter "pottetreningen" 
Bortsett fra morgendagen, er værutsiktene lovende, og valpene skal få nytte disse finværsdagene til fulle utendørs. 
Er vi heldige, kan det også bli picnic på de små. Det er alltid populært å få maten utendørs, og "pottetreningen" blir enda enklere.
Det er godt at været østpå også er blitt bedre. Alt blir mye enklere for Ulf og hundene som trenes i skogen. I dag gikk treningen mye lettere, og hundene fikk bedre treningforhold og ytet deretter. Ulf legger daglig ut stoff og bilder fra koien i skogen. www.kennel-captator.com
To gode venner

29.aug.2010 TRE (GODE) TING PÅ EN GANG

AINO ER MÅLT NED.......

....og klar for nye utfordringer i utstillingsringen.

ATIE FIKK 1KVAL1KONK og HP PÅ EN DÅRLIG DAG,....

AnneMa og Atie i fint driv.

MENS CAPTATORS CORRADO VIRKELIG SLO TIL.

Han ble prøvevinner med 1.pr. med HP og dermed også klubbmester på gårsdagens sporprøve til BHDK.
Gratulerer så mye til Karsten og Marianne.
Prøvens tre beste ekvipasjer.

FOR LANG SOMMERFERIE?

Ikke godt å si, men det var i hvert fall ikke den gode, gamle Atie som var i ringen i dag. Men vi går videre, øver mer og prøver igjen. Da kommer sikkert både Aties lyst og glede tilbake, slik at hun viser seg enda bedre i ringen.
Nå skal både hun og jeg ta en tidlig kveld. Det har vært en meget lang dag, og en god og varm seng frister iallefall meg. Jeg må bare få unna mating og lufting først.

28.aug.2010 ETTER PLAYSCHOOL.....

MED LEK OG MORRO....

OG LITT BRYTING PÅ SENGEKANTEN,.....

ER DET TID FOR BYSSAN LULL,......

MEN BARE BRIGG HAR SOVNET.

Det er litt dumt, for i morgen tidlig går reveljen kl 05.00. Da skal alle hundene mates og luftes. Valpene skal også mates og valpegården stelles etter natten. 
Jeg har pakket og forberedt det meste i kveld, men foretrekker likevel heller å ha litt tid "til overs", enn å stresse, før vi blir hentet av Thurid. Det er en uvurderlig hjelp, nå som Ulf er bortreist. Tusen takk til henne!
Nå håper jeg bare at meterologene har rett angående været og at vi får en tørr utstilling. Det er nemlig første gang, på jeg vet ikke hvor lenge, at vi og skal ha uteutstilling. 
Gleder meg og ønsker alle en fin dag, både i og utenfor ringen.

27.aug.2010 TRE KARER KLAR TIL NY "INNSATS"

Akkurat sluppet ut av reisevesken og litt betuttet.

BRAGE I FULL KONSENTRASJON

BRIGG FORETREKKER "ANSTAND."

MENS BOE ER FERDIG OG KJEMPESTOLT AV SEG SELV.

ØVELSE GJØR MESTER, OG VALPENE GJØR FREMSKRITT.

Bortsett fra i morges, da vi hadde en av dagens mange styrtbyger, har valpene vært ute hver gang de har spist. Jeg bærer de ut i en reiseveske. Jeg synes det er best slik, siden jeg også alltid har kamera med meg. 
Så slipper jeg de ut midt på plenen. Ikke lenge etter sprer de seg, og de får gjort det vi har kommet ut for.
I hundegården står en nysgjerrig gjeng og bivåner det hele. De forventer sikkert at valpene skal komme bort til gjerdet. Selv om bevegelsesradiusen til Varri-guttene ikke rekker bort til hundegården, er det nok bare snakk om kort tid.
Det merkes også i valpegården at valpene har begynt å gjøre fra seg ute. Nå er det både færre "rosetter" og "visitt-kort"

26.aug.2010 NYTT KAPITTEL I VARRI-GUTTENES LIV

VET DU HVA SIGRUN TENKER PÅ?

DACHS FOR POTTETRENING

1-2- 3, VI SPRER OSS

OPPDRAGET UTFØRT

OG DA VIL VI INN IGJEN

Nå var det ikke den store entusiasmen i dag, da valpene ble båret ut på det våte gresset, for å tisse. Men må man,så må man. Skal jeg vente på tørt gress, blir valpene sikkert både leveringsklare og vel så det, før vi hadde kommet i gang.
Nei, nå skal gode rutiner for valpene innarbeides. I første omgang tar jeg de ut etter hvert måltid. Deretter utvider jeg det til etter "lek og lur", og når været tillater uteaktiviteter, blir det plusset på etter hvert.
Nå sover Boe, Brigg og Brage søtt og godt. I morgen tidlig, etter frokost, er det på'an igjen.

25.aug.2010 EN KORT OPPDATERING ETTER KVELDENS RINGTRENING

En del av dagens deltagere er samlet for å få hunden på utstillingsbordet.

TAKK TIL ANNEMA...

...som både hentet meg og kjørte meg hjem etter kveldens ringtrening. Det var godt fremmøte til treningen, på tross av regnværet, som riktignok avtok etter hvert.Jeg hadde med Atie, og dermed fikk også hun med seg en siste trening, før helgens utstilling. 

ATIES "HITRENING", DEL 2

Atie og Ares lurer på hvor inngangen til deres store og selvbygde hi er blitt av.

SLUTT PÅ MORROA,.....

En stor plate med en veltet trillebår oppå, satte en effektiv stopper for videre utvidelser av hiet (og derpå møkkete hunder)

OG DET ER SIGRUN SIN SKYLD

En sur nedtur for Ares og Atie.

24.aug.2010 "OPPSTILLING" TIL FOTOGRAFERING AV B-KULLET....

Varris B-kull født 1.aug.2010.

SKAL IKKE VÆRE LETT,...

men til slutt ble  det da noen brukbare bilder med alle tre i "samme retning" De er blitt så mobile nå, at det var rene risikosporten med oppstillingen på spisebordet. Men så er det dette med tradisjonene da, og ingenting blir så fort tradisjon som i Bergen. Derfor skulle jeg følge opp fotograferingen av A-kullet. Da tok Ulf bilder av kullet mens valpene var nyfødte og jeg var i Budapest. Han plasserte de oppå den ene Hallingstakken min.
Dette er blitt utsatt med disse valpene, fordi alle stakkene mine henger i Salhus. I dag skulle jeg til pers. Det hjalp lite å tenke på at dettee skulle jeg gjort tidligere, da valpene krøp  i alle retninger og "rotet" i rekvisittene. Her var det bare å senke på kravene til bildekvaliteten og heller satse på å få med alle tre. 
Da vi var ferdig, hadde valpene mosjonert så mye, at de tok en velfortjent lur. Jeg tok et stort glass iskaldt vann.
Fra venstre: Boe, Brage og Brigg.

IKKE SLUTT PÅ DAGENS UTFORDRINGER,....

.....og det sørget Atie for.

MYSTERIET I HUNDEGÅRDEN:

Vi har en stor og rømnings-sikker hundegård. Hundene går ut og inn gjennom en luke i veggen. Da det hadde gått veldig lang tid fra de andre hundene kom inn, lurte jeg på hvorfor Atie ble igjen ute i regnværet. Jeg gikk og ropte på henne, men ingen reaksjon. Deretter prøvde jeg med de "forløsende ord"; mamma har noe til alle sammen. Da heller ikke det hjalp, tok jeg på meg støvler og gikk ut og saumfarte hele hundegården, men ingen Atie. Jeg likte slett ikke situasjonen, men hadde et siste trumpf-kort, klirrende godbiter i matskålen.
Da dukker damen opp. Ikke i min villeste fantasi hadde jeg innbilt meg, at Atie skulle innta Ares sitt selvgravde "hi med to rom og kjøkken" Det skremte tydeligvis ikke vår nye hihund, og det røpet hun tydelig da hun kom ut. Hun hadde ikke ligget på latsiden, mens hun var der inne. Nå er hiet utvidet, og en liten Atie har stått for jobben. Ikke rart at hun verken hadde tid eller ville høre at jeg ropte på henne.

FOR DE SPESIELT INTERESSERTE

Link til side om STAKKER FRA HALLINGDAL
www.norskflid.no/bunad/bunader/buskerud/stakker-fra-hallingdal

B-kullet er fotografert på en damaskstakk.
A-kullet .............................helgestakk.
Varris A-kull

23.aug.2010 SE HVOR FLINK VI ER BLITT TIL Å SPISE ....

....selv, være konsentrert om maten (nesten hele tiden) og bare søle litt.

MEN "STORE MÅLTID" TAR PÅ,....

...så vi tok oss en god og laaaaang middagslur etterpå.

LITT AV HVERT

Siden Ulf dro en dag tidligere enn beregnet, "forplantet" gjøremål seg over på meg. Nå er imidlertid gavepremiene til sporprøven og utstillingen til BHDHK fra både Kennel Captator og Varri i boks. Samtidig psset jeg på å handle litt. Det er mer tungvint når Ulf og bilen er vekke, og vi ikke har butikk i Salhus. 
Værvarslet i dag var så godt, at jeg egentlig satset på "picnic for Varri-guttene. Det ble inneservering i stedet. De er allerde blitt merkbart flinkere, og i dag var det bare snutene som var i matfatet, og de holdt seg foresten også til egen mat. I bakgrunnen voktet mamma Cerinne, men det var mest, for å kaste seg over matrestene.

22.aug. 2010 "HVILEDAG" FOR: BRAGE,

" So ro lille mann, nå er dagen over."

BOE

" Den som sover, ...."

OG BRIGG,....

Også en måte å sove på.

MENS ULF OG JEG MÅTTE STÅ PÅ.

Meningen var at denne søndagen skulle være en rolig og avslappende dag i heimen. I tillegg skulle vi på besøk til Silje, Reidar og barnebarna våre, slik at Ulf fikk treffe de, før han reiste østover på drevtrening. Rett før vi skulle dra, kom det beskjed om at Ulf måtte møte hytteutleieren allerede kl12 i morgen formiddag. Det var virkelig en strek i regningen. 
Derfor ble det først et amputert besøk, før vi kastet oss i klargjøring av bil og hunder. Ulf kom seg vel avgårde. Det ba han meg skrive, men noen oppdatering av hjemmeside, blir det ikke i dag.
Nå blir Ares, Astra, Celeste, Aino, Atie, Cerinne og valpene mitt selskap de neste tre ukene. Selv om det ikke blir fjellturer på disse hundene i denne perioden, skal vi benytte oss av nærmiljøet og Viken. Valpene skal få komme ut i hagen, når været tillater det. Det gleder jeg meg til. 

21.aug.2010 HJORTEFILÉT STÅR PÅ MENYEN,......

Varris Brage er førstemann "til bords"

NÅR VARRI-GUTTENE INNTAR SITT FØRSTE MÅLTID.....

Skepsisen til Varris Boe varte ikke lenge. Hele "porsjonen" gikk ned.

MED FAST FØDE.

Sistemann ut var Varris Brigg.

TRADISJONEN TRO....

hos både Captator-, og Varri-valpene, ble det servert hjortefilét i dag. Det gjør vi alltid når valpene inntar sitt første måltid med fast føde. Vi har enda tilgode at ikke dette er en fulltreffer hver eneste gang. Sånn var det i dag og. Så snart de fikk teften av kjøttet, "koblet" innstinktet seg inn. Valpene visste hva det gikk i, og de begynte umiddelbart å slikke i seg kjøttet, som Ulf hadde finhakket på forhånd.
Vi synes at det er litt ekstra stas med dette første måltidet og koser oss like mye hver gang. Nå ligger Varri-guttene mette og gode i sengen sin. Kanskje drømmer de om mer hjortekjøtt, men i morgen venter Puppie-startervelling. Så får vi se om matlysten er like stor da.

19.aug.2010 SLIT'AN, OG KJUSA CERINNE OG VARRI-GUTTENE.....

Den nye valpegården er klargjort og Cerinne og valpene er kommet på plass.

ELLER SOM RESTEN AV NORGE SIER:....

Gratulerer, og Cerinne og Varri-guttene er kjempeheldige.
Når Ulf og jeg "tar ut", er det som regel med lang handle-liste, og slik var det også i dag. Først måtte vi innom VVS-senteret for å bestille rørlegger til en kranglevoren kjøkkenvask, og deretter dro vi til Midtun Zoo for å kjøpe ny valpegård. 
Nå var vi lei den hjemmelagete, som har gjort sitt og var mer enn klar for utskiftning. Valget vårt falt på en fin og dyr, men også en solid og praktisk valpegård.
Vi hadde ærend til byen og. Det ble både en tur innom Ur og Foto og flere sportsbutikker. Ulf har lenge hatt planer om å skifte ut sin velbrukte Dovrejakke fra Norrøna. Den har fulgt han trofast i 15år, men nå har til og med Ulf innsett, at selv ikke "krute" gode jakker varer evig. Det gjør foresten ikke Fjellräven-buksene heller, så nå er flere nye innkjøpt. I tillegg fant vi en spesiell Bergans-lue, som vi lenge har vært på jakt etter. 
Etter "så mye" kleshandel, tror jeg det blir lenge til Ulf tar neste runde i sånne butikker.
Vel hjemme ble valpegården montert og klargjort for innflytting.
Det gjelder å nyte hver "ledig tid", og det vet Brage å nytte seg av.

"PÅ FLYTTEFOT"......

Lille Boe tar saken i egne labber.

OG DET VAR JAMMEN PÅ TIDE.

....for da jeg kom inn på soverommet vårt og skulle flytte mor og barn inn i den nye valpegården i stuen, var Boe på god vei over kanten.
Dette var mye enklere enn jeg trodde.Snart er jeg over kanten.

...mens Brage bare forflyttet seg fra den ene hvileposisjon til den andre. Brigg var gått "i hi", og det eneste som røpet han, var en liten kul på teppet.
Bragehar det varmt og koselig under teppet sitt.

18.aug.2010 GODT Å VÆRE VEL HJEMME.

Utsikt fra skianlegget til IL Sørulf på Hamarøy.

ETTER NOEN BLOGGFRIE DAGER.....

....velger jeg å ta et lite tilbakeblikk på hjemturen vår. Den startet med at vi ikke kom med fergen fra Lødingen til Bognes. Vi hadde ikke beregnet så stor trafikk på "en vanlig tirsdag", men vi forsto fort at med full kai av trailere, bobiler og vanlige personbiler, at det ble venting på neste ferge for oss.
Enten vi er på nord eller sør, stopper vi alltid på Hamarøy for å lufte hundene. IL. Sørulf har et stort og flott skisenter der, og plassen er også ideell for hundelufting.
Aino og Atie prøver lysløypen hvor der også er skisytterstadium.

HELT NED TIL BJERKA....

....kom vi oss første dagen. Det var vi godt fornøyd med, tatt i betraktning at vi startet utpå dagen og også måtte stå over en ferge. 
Vi var litt spente på Cerinne og valpene på denne lange turen, men uansett når vi var bak og sjekket, var alt bare herlighet og glede. Mor var rolig og fornøyd, og valpene var i storform, ikke en lyd fra noen utenom høylytt patting og små "grynt" av velvære.
Boe, Brigg og Brage koser seg på tur.

FASTE PLASSER.

Med så mange år, på vei til og fra Harstad, blir det gjerne til at vi finner våre favorittplasser, både når det gjelder lufteplasser og overnattings-steder. Noen ganger kommer vi også over nye steder. Da noterer vi stedet på kartet vårt, og vi har forskjellige tegn for lufting, lengre tur og overnatting. Dermed kommer også kartet til nytte, for denne ruten har Ulf "innabords"
Da vi kom nedover til Trøndelag, ble det riktig så godt og varmt vær. Nå holdt det med T-skjorte.....

......da vi gikk tur med hundene.

DA FØLTE VI DET VAR DACHS.....

...med "tur i det fri" for Varri-guttene.

Det falt tydeligvis i smak hos guttene. Jeg lurer på om de følte seg som stoore gutter da. I hvert fall var Boe etterpå borte og slikket på Cerinne sin matskål og fikk i seg en smaksprøve av Culturaen som de voksne får på maten sin. Matvett har de iallefall, og Cerinne har rikelig å by på.
Kort fortalt  har den lange turen gått fint på alle måter. Siste natten overnattet vi på Ryfoss. Dermed ble sisteetappen av det korte slaget, og vi var hjemme midt på dagen.
Kvelden og roen har senket seg over heimen. Selv om ikke alt har kommet på plass, er i hvert fall bilen tømt. Hundene er vel fornøyd. Hundegården er søymfart. Celeste har funnet igjen hullet sitt og fortsetter sikkert gravingen av snarveien til Kina i morgen. 
Nå blir det noen rolige dager (hvis vi ser bort fra at Heid er høyløpsk og har to beilere), før Ulf drar østover med unghundene, som skal på drevtrening.
Bonusbilde fra sommeren 2010: "Å eg veit meg eit land, langt der oppe mot nord, med ei lysande strand, mellom høgfjell og fjord".......

16.aug. SISTE KVELD PÅ GRESSHOLMEN FOR DENNE GANG.

BRAGE ER IKKE SÆRLIG BEGEISTRET FOR KLOKLIPP,...

MENS BOE TAR DET ROLIG.....

OG ER TIL OG MED SAMARBEIDSVILLIG.

LILLE BRIGG BLE KLOKLIPPENS "VINNER", HELT UANFEKTET.

TING TAR TID,.....

og noen ganger strekker ikke tiden til heller. Det var det som skjedde i går. Først hadde vi et prosjekt som vi både håpte og klarte å få i havn, men det medførte atmiddagsbesøket vi skulle i, ble utsatt til kveldsbesøk, og da vi kom tilbake, var jeg helt tom og gikk rett til køys.
I dag har det vært full jobbedag, for å få hus og bil klar. I tillegg ble været bedre enn forventet, og Ulf fikk malt ferdig siste veggen. Malingen har blitt en langdryg affære pga alt regnværet vi har hatt i sommer, men nå kan vi slappe av. Alt som var planlagt, er i boks. 
Både Ulf og jeg har med mobilt bredbånd, så vi prøver å oppdatere sidene våre underveis. 
Enn så lenge, takk for følget i sommer her på Gressholmen. I dag så vi første snøen på fjellene. Alt til sin tid. Sommeren her er virkelig på hell, og nå venter jakt-trening, jakt og prøver for Ulf og flere sv hundene, mens resten av flokken, valpene og jeg holder fortet i Salhus. 

!4.aug.2010 LA MEG FÅ PRESENTERE......

Fra venstre: Varris Brage, Brigg og Boe.

NAVNENE TIL B-KULLET ER KLARE.

Først hadde jeg tenkt å vente med navnene til alle valpene hadde åpnet øynene, men ombestemte meg. Det ble liksom ikke riktig å vise dagens bilder av Brage og ikke ta med navnet hans, og da syntes jeg at de to andre også måtte få sine navn på trykk.
Brage var førstemann som åpnet øynene og godt på vei til å bli en hjerteknuser.

REGN OG VIND I HELE DAG.

I dag har det vært lite uteliv på hundene, utenom de obligatoriske turene. Det skyldes et riktig ufyselig vær med regn og vind i rikelige mengder og så og si uten stans i hele dag. Derfor benyttet Ulf og jeg dagen til en siste runde til de forskjellige gravene. Vi ordnet og plantet høstplanter og lyng. Det gir en god følelse at alt er på stell, før vi reiser.
Vel tilbake på Gressholmen Ble det nok en lufterunde i enda dårligere vær, før både hundene og vi foretrakk en varm og lun stue. Hundene fikk hver sitt tyggebein, mens Ulf og jeg koste oss med kaffe og Kvæfjordkake (også kalt: verdens beste).
Det regner og blåser fortsatt friskt ute, og da blir det ekstra mørkt også. Det er slutt på de lyse sommernetter, men nå skal jeg tenne enda flere stearinlys og riktig få opp en koselig stemning. Da kan det regne og blåse så mye som det bare vil.
Varris Boe og Brigg ligger nok ikke langt etter i løypen. Snart åpner nok både øynene og en ny verden seg for disse to også.

FREDAG 13.AUGUST 2010,......

Først (født) og fremst Varris B....

...og den har forløpt uten et eneste uhell. Det hadde jeg heller ikke forventet eller fryktet. Jeg har i grunnen bare positive opplevelser fra denne "ulykkesdagen". Eivind, eldstesønnen vår, er nemlig født fredag 13.
Ellers er nok dagen i dag og denne helgen også, den siste på Gressholmen i denne omgangen. Utenom turer med hundene har jeg holdt meg "ved fortet" i dag.
Ulf tok seg en tur alene utover holmene for å fotografere. Det var uvant for hundene, som visst lurte på om de var gjenglemt. Jeg er sikker på at de tror at de er "hovedingrdiensen" i enhver tur. Jeg tok mange bilder på kveldens tur med Cerinne, men endte opp med å forkaste alle, untatt dagens bonusbilde, som kom med under tvil.

MEN VI VENTER....

Her har "andremann" kommet i best "bildeposisjon".

....på å kunne presentere hver og en av de tre guttene med åpne øyne og navn, får vi kose oss med Cerinne og valpene. Selv om hun tar lengre lufteturer og små avbrekk innimellom, tilbringer Cerinne mesteparten av tiden sammen med valpene. Hun ammer, steller og stuller for de små. Cerinne er en dyktig mor. Hun ligger foresten ved siden av meg mens jeg skriver. De andre hundene er lagt, og "den gode mor" nyter å være oppe alene, være midtpunkt og kanskje få en ekstra godbit i tillegg.
Dagens bonusbilde fra Cerinne og min kveldstur.

12.aug.2010 ER DET NOEN SAK?

...når Anette, Sophie og Bente har lyst å gå tur med noen av hundene. Aino, Atie og Heid ble de heldige utvalgte. Tusen takk for hjelpen, jenter!

....når Ulf monterer de nye lampettene, uten at jeg verken trenger å mase eller at jobben blir satt "på vent."

.....når vi får en bonusdag med fint vær. Vi kan grille og både nyte maten og solen på verandaen.

KORT SAGT; EN TRIVELIG DAG....

....hvis vi ser bort fra sluttregningen på bilen, men nå er den i tipp, topp stand og EU-godkjent. Vi har også fått unna de siste planlagte innkjøpene. Nå har vi skiftet ut både panelovner og nødvendige lamper. Elektrikeren har vært her og innstallert det som det krevdes fagmann til.
På kjøkkenet står et nytt kombiskap i stål, og neste gang vi drar hit, behøver vi ikke ta med bur til hundene. Nå er alle de "usikre" burene byttet ut med rømningssikre trådbur. 
Sist, men ikke minst, har vi for første gang, tatt imot et Varri-kull her på Gressholmen. I dag "hopper vi over" de tre små guttene, og lar......
AINO og.....

ATIE få ønske alle EN FORTSATT GOD SOMMERKVELD!

11.aug.2010 VARRI-GUTTENE.......

En håndfull Varri-gutter.

I ORD.....

Med god hjelp av Ulf og godbitbestikkelser til Cerinne, ble det både gruppebide og portretter av guttene. Moren vil nemlig helst ha sønnene pent på plass i valpekassen. Det var derfor vi avledet henne med noe å spise.
Alle valpene legger fint på seg, og vi er veldig fornøyd med utviklingen deres. Nå venter vi spent på at øynene åpner seg. 
Det er praktisk at valpene ikke skal begynne med fast føde, før vi er hjemme i Salhus. Da akselererer utviklingen deres virkelig, og personligheten til den enkelte valpen merkes enda sterkere. 

OG BILDER....

...med "førstemann",.....

....."andremann"...

...og "tredjemann"

10.aug. 2010 HILSEN FRA SØR,....

På vei til tur på Tellevikfjellet, sender storebror Ante en hilsen til alle småbrødrene sine. Han gleder seg til de kommer hjem til Salhus.

OG RESTEN FRA NORD.

Hva er det som er så spennende utenfor vinduet?

ULF GRILLER,....

og det er spennende. Dessuten lukter det godt og smaker enda bedre. Der må jeg si meg enig. Selv holder jeg meg til å lage salat, dekke bord og gå til hånde.
Vi prøver å benytte enhver anledning til å spise på verandaen. 
Nå nærmer både vårt opphold på Gressholmen og sommeren seg slutten. Varri-valpene vokser og trives, så reisen hjem, skal ikke by på noen problemer. 
Når vi kommer til Salhus, blir det bare en mellomlanding for Ulf flere av Captator-hundene. Ulf har leid en hytte østpå og skal tilbringe noen uker der, for å trene hundene. Det er sikkert godt å ha fullt program når skolen starter, siden dette er hans første høst som pensjonist. 
Jeg blir hjemme med resten av flokken, pluss valpene, og så "samles" vi igjen når hjortejakten starter.
Jeg hadde tenkt å legge ut nye nærbilder av valpene i dag, men de sov så godt, at jeg setter det på vent til i morgen. Imens får dere kose dere med de bildene som allerede ligger på siden min.
Ulf i full sving ved grillen.

9.august 2010 "BARSELBESØK" AV VÅRE NABOER.....

SOM LÅNTE HVER SIN VALP....

Å KOSE MED.

BURSDAGSBESØK HOS INGER OG MED AMI SOM NATURLIG MIDTPUNKT.....

"Jubilanten" og Ami

OG INIMELLOM.....

..har vi hatt elektriker her, pluss at Ulf har vært på versted med bilen. De "forsvunne" delene var oppsporet, men reperasjonen tok mye lengre tid, enn vi var forespeilet. Vi rakk akkurat å spise en sein middag, før vi dro på bursdagsfeiring. Vi fikk en hjertelig velkomst av Ami, som helt uanfektet inntok posisjonen som dagens midtpunkt. Likevel ble det en koselig feiring av Inger, min svigerinne. 
Nå merkes her godt at det går mot høst. Det er slutt på de lyse sommerkveldene, og da vi kjørte hjem til Gressholmen merket vi det spesielt godt. 
Jeg vet ikke om det er mørket ute, lite søvn den siste tiden eller en kombinasjon av dette, som gjør meg så trøtt. Uansett, jeg føler meg helt tom. 
Derfor blir det bare avslutningsvis, riktig GOD NATT fra meg.
Johan og Ami, to gode venner.

8.aug. 2010 VARRIENE ER 1 UKE......

Uten mat og drikke.....

...OG SLUTTEN AV EN VELLYKKET HELG.

Tiden går fort, og i dag er valpene en uke. Det har vært en fin tid for alle. Etter en grei og ukomplisert fødsel, fikk Cerinne ansvaret for tre fine gutter, og den oppgaven består hun med glans. Hun er flink og omsorgsfull. Guttene vokser og trives. 
Dagene går som forventet, til spising og soving. Cerinne har rikelig med melk, og valpene vet å ta for seg. Hvis valpene hadde fått bestemt, hadde de nok vært påkoblet hver sin pupp hele tiden, mer der har Cerinne gått i god skole hos Astra, sin egen mor. Hun er nemlig ekspert på å dele inn sengen i adskilte "avdelinger".
Det er nok både nødvendig og godt for Cerinne med en liten ammepause, og valpene har vel heller ikke vondt av et lite avbrekk i sugingen.
Det gjelder å ordne seg, en avdeling for mor og en annen for barna.

INTENSJONEN VAR GOD,....

..men tiden strakk bare ikke til. Jeg fikk ikke  ut noen side i går. Trøsten for være at det ble en svært vellykket kveld. Alle koste seg, og det ble langt på natt, før vi tok kvelden. Hundene var lagt til normal tid og forventet derfor mating og morgentur som normalt. 
Da dette og siste oppvask og opprydding var unnagjort, tok Ulf og jeg en rolig formiddags-stund. Det gjorde godt. Etter en stund dukket et "problem" opp. Hva skulle vi gjøre med alle restene? Kort fortalt forflyttet både vi og maten oss bort til Ulf sin bror. Der spiste vi middag i lag. Nå har de overtatt "problemet", for vi etterlot restene av restene der. I morgen går vi løs på den maten som var innkjøpt, men aldri kom i nærheten av grillen.
En del av selskapet slappet av ute før middagen.

6. august 2010 EN LITT UVANLIG DAG....

med påfølgende tidsnød, gjør at jeg må prioritere å ta kvelden i stedet for en "vanlig" hjemmeside.
Vi har kastet ut  fryseboksen, kjøpt nytt kombiskap og både ommøblert og montert møbler.
 Alt er vel med Cerinne og valpene. Satser på å komme ajour med hjemmesiden i morgen, selv om vi skal forberede festkveld hos oss. 
Derfor blir  det nå bare GOD NATT fra min side.
Cerinne har rikelig med melk, og det er det noen som setter pris på.

5.aug. 2010 EN HELT VANLIG DAG.....

Aino og Atie, tet a tet.

HUNDER PÅ TUR OG BOSS TIL GJENVINNING

Uansett hvor mange ganger jeg går tur ut på holmen med hundene, er det alltid noe nytt og spennende som det må luktes på. Det er i grunnen både kjekt og praktisk, for selv om her er flere turområder å velge mellom, foretrekker også jeg å gå utover på holmene. 
Etter at alle hundene hadde fått morgenturen og vi hadde slappet av med en kaffekopp, dro vi inn til sentrum med bilen fylt opp med ting og tang som skulle på gjenbruks-stasjonen. Der var mye rart. Da vi så en redningsflåte på dyngen, måtte vi spørre om det var den som hadde utløst en stor redningsaksjon for ikke lenge siden. Da var både et Orionfly og et redningshelikopter ute og søkte pga. nødsignaler. Flere fly på vei til Evenes Flyplass hadde oppfattet signalene og slått alarm. 
Etterpå leste vi i avisen at signalene hadde kommet fra en søppelfylling. Det var derfor vi spurte,men "synderen" befant seg like i nærheten av denne fyllingen, i en båt som var til opphugging.

Siste innspurt på gjenbruks-stasjonen.

Vel hjemme igjen besto middagen i å "spise tom" fryseboksen. Heldigvis var det en enkel jobb, for der var bare to middager, og den andre spiser vi i morgen. Boksen er altfor stor og opptar unødig stor plass. I morgen ryker den ut.  Deretter står en liten om-møblering og mer maling på programmet, før vi begynner å forberede lørdagskvelden. Vi gleder oss til å samle slektninger og gode venner til en hyggelig kveld med god mat og drikke. I tillegg er det meldt fint vær, så vi får krysse det som krysses kan.

RO I VALPEKSSEN,.....

"So ro lille mann, snart er dagen over...."

OG I STUEN:

Det sies ofte, at intet nytt er godt nytt. Det gjelder i hvert fall Cerinne og valpene. Der råder fullstendig ro og fullstendig idyll. valpene veksler mellom å være påkoblet en pupp og å sove. Ja, de sover også med puppen i munnen. Da er de i hvert fall på den trygge(ste) siden.
Cerinne viker ikke fra valpene, untatt til "dobesøk". Da jeg var ute med henne i morges, trodde jeg først at hun ville, at vi skulle slå følge med Ulf, Fargo, Svea og Celeste, men hun ombestemte seg, og det ble en kort runde på nyslått mark. Jeg har aldri opplevd at slåtten har vært så sein her, og enda er ikke bonden ferdig med å slå.
Det som evt. gjenstår her i huset i kveld, har jeg tenkt å hoppe galant over. 

En telefonsamtle som bekrefter, at alle inviterte kommer, så her blir fullt hus på lørdag.

4.aug. 2010 ENDELIG BLE DET "ANDREMANN" SIN TUR,....

En liten livsnyter.

OG DA KOMMER HAN LIKE GODT I "STEREO".

Det har ikke klaffet med bilder av "andremann". Han har enten ligget så godt "påkoblet", bildene har vært uskarpe eller Cerinne sin snute har kommet i veien. Hun vil nemlig ha orden i rekkene, og det betyr at alle tre skal ligge på "riktig" plass. Cerinne dytter vekk hånden vår med snuten sin, for å få det som hun vil. 
"andremann" er også mørk viltfarget, men litt lysere enn broren.
"Andremann" tar seg en lang og god lur, før neste måltid.

AINO OG ATIE MÅ OGSÅ MED,.....

 Været har vært fint i dag, så da fikk Ulf malt nesten ferdig. Jeg sto ute og nappet hunder. Etterpå grillet vi, og da tok Ulf bilde av Varriene og meg. Bildet gir et feilt inntrykk, for Aino og Atie sitter selvfølgelig ikke til bords med oss. Alt for fotografen og hjemmesiden. Som takk for "vel utført jobb", fikk de en godbit, før de ble plassert tilbake i egen avdeling.

En, to,tre ....smil, men jeg hang ikke med.

JEG PLUSSER PÅ MED LITT ETTERMIDDAGSTUR,...

God plass på stranden i ettermiddag.

OG "KRYDRER" DET HELE.....

MED NORD-NORSK NATUR:

3.aug. 2010 ALLE GODE TING ER TRE...

"Tredjemann"

FOR TRE KJEKKE GUTTER,....

...representert av "førstemann" og "tredjemann"

DEN TREDJE DAGEN I DERES LIV.

Litt senere enn vanlig, og uventet, men koselig besøk er grunnen. Da må hjemmesiden stå på vent.
Cerinne er en god og omsorgsfull mor, og hun tar bare helt nødvendige pauser fra de små. Det blir kun tisseturer, men så snart hun har lettet på trykket, gjør hun helomvending. Da drar hun i båndet alt hun orket. Hun kommer seg verken fort nok opp til huset eller inn til valpene, og de er raske å koble seg på, og deretter senker den store roen seg i valpekassen. 
De andre hundene er lystne på å få en titt av de små, men hittil har de måtte nøye seg med "spennende" klesvask til tørk ute på verandaen. Det lukter visst godt av valper, selv med forvask og hovedvask på 60 grader. 
Jeg bytter og bytter sengetøy og sørger for skikkelig lakenstrekk, mens Cerinne ordner på sin måte. Nå er hun på ingen måte like ekstrem som Astra, moren sin. Hun bruker sengetøyet til å lage "murer" og avdelinger, og så plasserer hun valpene på riktig sted, alt ettersom de skulle sove, få en påtår eller hva annet hun hadde i tankene. Cerinne holder også på slik, og mer enn en gang, har det gått et støkk i meg, fordi jeg ""en valp. Så var den enten gjemt unna eller innepakket. I dag skjedde det igjen, og det er nok heller  ikke siste gangen jeg går fem på.
Jeg låner Tale sitt uttrykk. Her er "brunosten" vår.

2.aug. 2010 HEI, HER ER VI IGJEN!

Ingen problemer med ammingen.

HER ER "FØRSTEMANN".

"Førstemann" var den eneste jeg fikk låne eller rettere sagt, hadde samvittighet til å ta fra en bekymret Cerinne. Hun ville ha full kontroll.

VIDERE EN GJENG MED MATVETT....

Valpene var "påkoblet" hele tiden mens jeg fotograferte. Da ga motivet seg selv.

SOM DET IKKE VAR LETT Å FOTOGRAFERE...

Først vil jeg takke for alle koselige hilsener på mail, gjestebok, FB og telefon. Det setter jeg veldig pris på.
Natten forløp uten problemer. Det var rolig hos Cerinne og valpene. Det har det foresten vært i hele dag også. De eneste gryntene vi hører, kommer når en av guttene ikke finner patten med en gang eller to stykker velger den samme. Nå skulle ikke mangel på patter være noe problem. Tross alt er de bare tre rundt matfatet.
Planen min om å fotografere valpene enkeltvis, gikk i vasken. For det første var valpene så opptatt med å suge, at da hadde jeg ikke hjerte å koble de fra. Og da jeg benyttet "førstemann" sin sugepause til å ta noen bilder, ble Cerinne så fortvilet over at gjengen var spredt, at jeg la han tilbake og utsatte fotograferingen av de to andre.

OG TIL SLUTT ANTE, EN GLAD OG STOLT STOREBROR....

..fordi han har fått tre brødre, og dessuten ligner "førstemann" helt på han.

1.aug. kl 23.57 VARRIS B-KULL

Da var vi i mål etter en lang dag. Cerinne og valpene er kommet over i sengen sin. Valpene har funnet roen, og Cerinne slapper av. Hun er en dyktig og omsorgsfull mor, så de små kan se frem til en fin valpetid med henne.
Nå har også Ulf og jeg tenkt å slappe av. Vi drøyer kvelden litt til og koser oss med ost og kjeks og feirer tre fine gutter.

1.aug. 2010 FØDSEL PÅ GANG.

Kl. 21.35 ble første valp født. Det var en hann. Neste valp var også en liten gutt. Han ble født kl22.09. Broren kom kl 23.10.
Fortsettelse følger....
Første valpen.