BLOGG

Din overskrift


1.juli 2010 NORD NORGE

Da er vi stoppet for kvelden, og vi befinner oss rett nordom Mosjøen.
Turen så langt har gått fint, hvis vi ser bort fra og ikke irriterer oss over all "bortkastet" tid mens vi har stått i kø og ventet på ledebil pga veiarbeid. Det betyr iallefall at vi får flere utbedrete veier på sør.

Forsinket start,....

men i går formiddag kom vi oss avsted, Ulf, jeg og ti hunder. Katha var sterkt savnet, og det ble ikke bedre da vi traff på de første snøflekkene oppå fjellet. I går var det liksom ingen grunn til å stoppe, for det var jo alltid for Katha vi tok disse pausene i snøen. Hun elsket å ploge seg frem med hodet ned i snøen. Det var like stor stas hver gang, og vi koste oss med å se på. Nå har vi bare medisinen hennes med oss, for den var pakket ned, før Katha ble akutt dårligere. 
Nå har vi funnet oss en rolig skogsvei for natten. Her blir det fint å lufte hundene i morgen tidlig.
I morgen kjører vi frem til Gressholmen, så da blir det enklere å legge ut stoff og bilder. Da skal jeg også ordne om på denne siden, slik at juli blir på samme måten som de andre mnd. og bildene i vanlig str.


31. juli 2010 NOK EN KVELDSTUR MED DEN VORDENDE MOR.

VI GÅR TIL FJÆREN OG.....

SER EN KITER I AKTIVITET,....

MEN CERINNE DRAR OG VIL BARE HJEM....

...når alt det det som må gjøres før leggetid, er unnagjort. I dag har hun vært svært ivrig hver gang vi har gått ut, men får det plutselig svært så travelt med å komme seg tilbake til sengen sin. Der har hun trukket seg tilbake og slappet. Vi er sammen med henne hele tiden og legger, så godt vi kan, forholdene til rette for henne og den kommende fødselen.

En koselig hilsen fra Ante og Kiki. De trosser vær og vind. Dette bildet er fra Nordgardsfjellet, et populært mål, for både to- og firbeinte. Her treffer Ante gamle kjente, men er også glad for å få nye "fjellvenner".

30.juli 2010 GJØR JEG EN VRI.....

OG VISER KVELDSTUREN....

MED EN VELDIG DREKTIG CERINNE.

VI TOK OSS GOD TID,.....

OG CERINNE KOSTE SEG.

NÅ FÅR HUN SÆRBEHANDLING....

OG TURER ALENE OG I EGET TEMPO,....

SELV OM HUN BÅDE ER FIN OG SPREK.

Da vi kom hjem, ble været enda bedre, men det får så være. Nå tar jeg både jeg og kameraet fri resten av kvelden.

29.juli 2010 EN ETTERLENGTET SOMMERDAG....

Solen skinner på mor og datter.

CERNNE NYTER SOLEN OG VARMEN,...

Et "ferskt" bilde av Cerinne på 59. dagen fra første parring.

ULF GRILLER,.....

Ulf i aksjon med mye god mat på grillen, direkte fra malingen.

OG MATEN SMAKER "I DET FRI".

Det er alltid godt å våkne til varmt sommervær og enda bedre når solen også dukker opp senere på formiddagen. Da måtte dagen benyttes ,både til maling og grilling. 
Ulf fikk malt så mye som han hadde planlagt. Deretter ble det grilling på verandaen. Som vanlig sto jeg for salaten og dekking av bordet, mens Ulf grillet. I dag hadde vi både koteletter og lammelår. 
Vi avsluttet måltidet med fersk ananas og is. Da var jeg så mett og "segen" at ikke engang kaffen fikk liv i meg. Derfor tok jeg med meg Aino og Atie en tur ut på holmen. I det fine væretvar det fullt av folk. Der var mange hunder også, men dere kan vel gjette hvem som var de eneste hundene i bånd? Selv om jeg opplever løshunder gang på gang der ute, slutter jeg ikke å forundre meg over, hvor uansvarlig mange hundeeiere oppfører seg. 
Når vi passerer disse hundene, roper og roper eierne på de "lydige" hundene sine. At det ikke skjer flere uhell, er nok bare rein flaks.  
Ellers har Cerinne flyttet ned til oss. Nå er valpekassen klar inne på soverommet vårt. Foreløpig foretrekker hun buret sitt. Vi venter heller ikke noen fødsel, før over helgen.
Jeg leser gammelt nytt i gårsdagens BT, mens jeg venter på deilig grillmat.

28.juli 2010 JEG HAR HATT FRIDAG....

Den blå byen.

OG BESØKT SORTLAND,....

Detalj fra en blå vegg.

"DEN BLÅ BYEN VED SUNDET"

Byen ved sundet

På jentetur.

I dag har Inger, min svigerinne, og jeg vært på jentetur. "Reprisen" ble like vellykket som den forrige turen, vi sist hadde sammen til Sortland. Det var i november da jeg var og leverte Ami. Det er fine naturbilder fra den turen i fotoalbumet mitt. Denne gangen har jeg konsentrert meg om Sortland, den blå byen ved sundet.
Sortland er både kommune og by i Vesterålen. Kommunesenteret Sortland er regionssenter for Vesterålen.
Sortland profileres som den blå byen ved sundet, etter et initiativ om å male alle bygninger i nyanser av blått.
Bjørn Elvenes lanserte i 1999 en ide om å lage et kunstverk, ved å male alle bygninger på Sortland blå.'
Etter hvert oppsto det uenighet mellom Bjørn Elvenes og kommunen om blåby-prosjektet. Uenigheten gikk på den kunstneriske delen og hvem som skulle eie rettighetene til prosjektet.
Bjørn Elvenes ble kastet ut, og blåby-prosjektet ble videreført av Brandr-prosjektet.
Resultatet av blåbyprosjektet er at flere bygninger i Sortland er blitt malt i ulike blåtoner.Noen av bygningene har også fått små dikt og tekster malt på veggen. De er utarbeidet av ungdommer og forfatteren Lars Saabye Christensen.
Lokal kunst.

27. juli 2010 HURRA FOR DEG SOM FYLLER DITT ÅR,...

Vår lille prinsesse på bursdagen sin.

BESTEMOR OG "BESTEN" GRATULERER STELLA MED 1-ÅRSDAGEN.

Stella er blitt riktig så flink til å gå nå.

BYTUR MED AINO OG ATIE....

Klar til "avmarsj" når vi bare finner samme retning.

OG ELLERS NOEN NØDVENDIGE INNKJØP.

Nå hører riktignok ikke Napoleonskaker til nødvendige innkjøp, men når "besten" og bestemor ikke kan være sammen med Stella på 1-årsdagen hennes, valgte vi det nestbeste og feiret henne her med kaffe og kaker. 
I dag kombinerte vi handlerunde med en sosialiseringstur med Varriene. Da vi kom så langt, hadde vi både kjøpt nye panelovner med digitale termostater til hele huset, pluss maling og tilhørende utstyr. Nå gjenstår det bare å vente på "malingsvær", så to av ytterveggene kan bli malt.
Her har Aino og Atie fått opp "dampen".

ULF VENTER OG,....

men han venter på at jeg skal bli ferdig med skrivingen. Han byr på ost og kjeks, og det frister så mye, at jeg velger å gi meg for i kveld.
Hva lukter det her mon tro?

26.juli 2010 FORBEREDELSER.

Cerinne venter valper om ca en uke.

NY HUNDESENG......

Vi har hele tiden beregnet å kjøpe en ny hundeseng til Cerinne og valpene. Nå har vi kjøpt en som også passer fint inn i det største Trønder-buret i bilen, slik at de får det topp komfortabelt på hjemveien. 
Men før den tid, skal Cerinne og valpene hennes bruke den her på Gressholmen. I dag er det akkurat en uke til 63. dag fra første parringen. Cerinne har lagt godt på seg, men hvor mange valper det blir? Ingen aning. Hun er i hvert fall minst like stor som sist, og da fikk hun fire valper.
Selv om hun er rund og god, er hun både sprek og spretten. Da jeg gikk tur med henne og Varriene i ettermiddag, "måtte" hun bare ta moloen skikkelig i øyesyn på leiting etter mink eller andre av "beboerne". Derfor gikk vi helt ned i fjæren, og hundene luktet og tittet systematisk inn mellom stein etter stein etter stein etter.....
Jeg syntest det dro litt i langdrag og ville heller fortsette turen oppå moloen. Det ville dachsene først da de fikk øye på en liten Jack Russel som også var på tur. Den som tok moloen opp i et eneste firsprang, var Cerinne. Aino ,Atie og jeg hang etter som den reneste trålpose. 
Da var både jeg og turfølget til "Jacken", imponert.
Sengen var så lite interessant, at jeg strødde tørrfor i den, for å få tatt et bilde.

OG LITT TIL.....

Jeg vet at det er unødvendig og at verken Cerinne eller valpene kommer til å legge merke til at jeg har kjøpt nytt teppe og pledd også. Jaja, det får så være, men jeg har glede av å gjøre det innbydende for mor og barn, og skade gjør det i hvert fall ikke.
Da gjenstår bare å smøre seg med tålmodighet og starte siste nedtellingen. Vi er spent, og vi gleder oss.
Nytt, lekkert og klart for små dachsevalper.

25.juli 2010 EN FIN SOMMERDAG.....

...til glede for oss og sikkert også for passasjerene som kunne oppleve nordnorsk sommer på sitt beste.

SIST NATT PÅ VEI TILBAKE TIL GRESSHOLMEN....

...måtte vi stoppe for å se, nyte og fotografere....

....den praktfulle sommernatten.

PÅ HYTTEBESØK HOS AMI......

....i alltid like trivelig lag med Jan-Helge og Inger. Vi grillet og hadde en lang og koselig kveld med god mat og drikke.

DEN UINNVITERTE "GJESTEN"....

...jaget Ami avgårde. Reven forsvant, og her står Ami alvorlig, men velfornøyd liten kar, etter vel utført jobb.

24.juli 2010 VI TELLER NED FOR CERINNE,.....

Cerinne venter valper første uken i august.

HER ER HUN SAMMEN MED ATIE FRA A-KULLET.

Mor og datter koser seg i solen.

VARRIENE HAR "BESØK",.....

Heid og Fargo er på ettermiddagsvisitt.

ULF OG JEG SKAL I BESØK.

Derfor legger jeg ut noen bilder, før vi må gjøre oss klar til å kjøre. Vi skal besøke min bror og svigerinne på hytten deres. Der skal vi grille og kose oss, og jeg regner med at vi kommer så sent tilbake hit, at det som ikke blir skrevet på forhånd, blir i hvert fall ikke gjort i kveld. 
I dag har vi hatt en fin sommerdag, og det var jammen på tide. Nå satser vi på at den lovende værmeldingen for de kommende dagene, holder stikk. 
Nå er det "dachs" for lufting og mating av hunder, og jeg ser at jeg trenger tiden. 
Derfor får det bare bli: Ha en fortsett fin kveld, så "hører" dere mer fra meg i morgen.

23.juli 2010 HJELPSOMME DACHSER,....

Klar til innsats.

"JOBBER" MED DAGENS BLOGG.

Hjelpen er aldri langt unna, når jeg setter meg ned med pc-en. Uheldigvis ble det ikke plass til flere på fanget i dag, så flere måtte nøye seg med sofaplass ved siden av meg. Stort sett behersker både hundene og jeg dette "opplegget". Det er sjelden noen gir fra seg plassen eller faller ned fra fanget, og de som er blitt for sein til fangplass, godtar å ligge på nestbeste plass, sofaen.
Nå er jeg heller ikke så naiv at jeg ikke innser at det er "hun med kveldsmaten" som sitter og skriver, og fra fanget, har de full kontroll med alle mine bevegelser. Nei, dumme er de i hvert fall ikke. 
Med forberedelsene til dagens hjemmeside unnagjort, ble det akkurat som de ønsket; kveldsmat, luftetur og hver sin godbit og natta til alle sammen. Da kan jeg fortsette med dagens skriving, og skal jeg være helt ærlig, går det enklere uten dachsehjelp.
Trangt , trivelig, men du verden så upraktisk.

FRA DAGENS BYTUR.

Musikkpaviliongen i Generalhagen.

BÅDE ÆREND OG BLOTT TIL LYST.

I dag kombinerte vi ærend med det koselige og spiste middag i byen. Både Ulf og jeg hadde noen ærend vi ville ha unnagjort før helgen. Det daglige får vi på nærbutikken eller REMA 1000, som ligger ca 10 minutter unna. Men når det blir tomt for det røde og hvite, må vi inn til sentrum.
Selv om det var opplett da vi gikk rundt, var det en kald vind. Derfor gjorde det godt å stikke innom Peppes.
Da hadde vi fått unnagjort det vi var kommet for, og i tillegg tatt en liten fotorunde. 
Generalparken er den ene av Harstads to parker. Opprinnelig var parken den private hagen til generalmajor Carl Gustav Fleischer. Det er her åpningen av Festspillene i Nord Norge finner sted. Divisjonsmusikken holder konserter her om vår og sommer, og ellers er det også mange andre aktiviteter her i løpet av året. http://no.wikipedia.org/wiki/Generalhagen
Harstad Sparebank er en av bygningene Harstad Tidendes lesere kan stemme på, i konkuransen om byens vakreste bygning.

22.juli 2010 ØSENDE PØSENDE REGN HELE DAGEN.

Atie poserer fint for fotografen.

DA BLIR DET INNEDAG....

Valper "innabords", ingen hindring. Cerinne har ingen problemer med å sitte på to bein.

OG MYE KOS.

Fra venstre på fanget til Ulf: Heid, Aino og en drektig Cerinne.

For å ikke gjenta meg seilv....

..lar jeg dagens bilder tale for seg selv og erstatte bloggen. På slike regnværsdager går det i "daglig drift" og rutiner med hundene. I tillegg har jeg kommet videre med nappingen. 
Så over fra plikter til kos, mye god mat og drikke og rikelig med levende lys. I morgen skal visst styggeværet fortsette, men så er vi lovt sol og fint vær i helgen. Det gleder vi oss til og krysser fingrene for at varslet holder stikk.

21.juli 2010 SERVICE OG EU-KONTROLL OG,....

"FOTOTUR" MED BIL.

Siden Ulf skulle inn til byen med bilen, "slang" jeg meg like godt med. I lengre tid har jeg planlagt at jeg skulle ta med kameraet og sykle en tur til Sørvik, men så langt har jeg ikke kommet. Jeg vet ikke hvor tiden blir av, og resten får jeg skylde på dårlig vær.
Men i dag skulle jeg gjøre et "eksperiment". Utstyrt med kamera og nedsveivet vindu, tok jeg bilder hele veien fra Gressholmen til Harstad. Dermed fikk jeg med meg mye, fort og effektivt. Jeg holder på å lage et album av disse bildene. Det legger jeg ut på Facebook, og så får jeg Ulf til å lage en link fra dette avsnittet og til bildene. Dere må bare være litt tålmodig. I løpet av kvelden er linken på plass.

Fra Breivik

TURIST I HARSTAD.

Kulturhuset og "Anna Rogde"

Det er mye fint å vise fram i Harstad, og i dag valgte jeg å ta bilder og skrive om byens stolte seilskute.
"Anna Rogde" er verdens eldste seilende skonnert. Den ble sjøsatt ved Bangsund Skipsverft i Namsos 20. august i 1868.Hardangerskipperen Isak Rogde kjøpte skuta, som da het "Anna af Bergen", i 1872.Skuta fikk navnet "anna Rogde" da han giftet seg med Anna fra Kjøtta ved Harstad.
I hundre år drev tre generasjoner av familien Rogde på Kjøtta fraktefart, både langs norskekysten og til utlandet. 
"anna Rogde", også kalt "Norges Seilende Dronning" og "Rubinen i Nord-Norsk kystkultur", var det siste norske seilfartøy som ga oppaktiv tjeneste, da hun gikk i opplag i 1972.
Etter å ha blitt ført sørover og restaurert, ble hun kjøpt tilbake til Harstad i 1990.
Med utgangspunkt i Kulturhuskaia i Harstad går den gamle ærverdige skonnerten i dag ut på både korte fjordturer, fisketurer, sjørøvertokt, firmaturer og bryllupsseilaser, samt lengre Lofotturer og rene seiturer langs norskekysten. Skuta har plass til 60 dagsturpassasjerer, og 15 personer kan overnatte i lugarer. (utenom mannskapet) 
"anna Rogde" drives av Stiftelsen Anna Rogde, og alt arbeidet ombord baserer seg på frivillig innsats fra "ramsalte" entusiaster.
www.annarogde.no/default.asp?cmd=200
"anna Rogde" på vei ut Vågsfjorden.

"HAIK" HJEM IGJEN.

Jeg slapp å vente på at bilen vår ble ferdig på vekstedet, for min bror ringte og sa at han skulle ut på Gressholmen med en stige som vi skulle låne. Det passet meg utmerket. 
Vi rakk til og med å drikke kaffe på verandaen, før neste regnbyge satte inn. Imens koste Aino, Atie og Ami seg. I dag var det mest Aino og Ami som holdt i lag. Atie var i "jeg eier og deler ikke-humør" Til og med solparasollen, som hundene har hatt svært lite bruk for i sommer, voktet hun.
Bare må hilse på enda en gang til eller er det at vi har kaffe og kaker på "andre siden"?

Søskenkjærlighet, Aino og Ami.

20.juli 2010 UT PÅ TUR ALDRI SUR....

Aino og Atie "på frigang"

SPESIELT MED EN PRIVAT HOLME Å BOLTRE SEG PÅ.

En ettertenksom Atie.

IKKE DÅRLIG VÆR, BARE DÅRLIGE KLÆR,....

Litt ettertenksom, Aino?

MEN NÅ DET HADDE IKKE SKADET MED LITT SOMMERVÆR.

Nei, bare klar til ny innsats.

LITE Å GJØRE MED VÆRET.

Det er noe alle vet, så da er det bare å innrette seg og gjøre det beste av situasjonen. Hundene må ut uansett, og i dag var nok Aino og Atie de to heldigste. De fikk være med Ulf ut på en privat holme. Der slapp de å ha bånd på seg og fikk nyte friheten i fulle drag. Våte som kråker, løp de rundt og var helt uberørt av både renvær og søkkvåt bakke.
Det er liten vits for meg å fortelle så mye om denne seansen. Da er det bedre å følge linkenwww.kennel-captator.com Tross alt var det jo Ulf som var der, med Aino og Atie.
Jeg var på tur med hunder i bånd, og i dag klarte jeg å gjøre et virkelig "bukkestykke" Flickan er som snytt ut av nesen på Astra, moren hennes. Det er vel unødvendig å forklare nærmere hvorfor Astra fikk gå på to turer på direkten. Det var en "velluftet" dame som tok kvelden, mens det ble en ekstratur på meg. Til slutt ble det også Flickan sin tur.

19.juli 2010 UVENTET, MEN KOSELIG BESØK

Her er Cerinne drektig med A-kullet.

OG JEG "REDDER MEG" FRA ARKIVET

Det ble et langt og trivelig besøk i kveld, og derfor kom jeg helt ut av rute. 
Jeg hadde planlagt å ta nye bilder av Cerinne, for nå har hun begynt på de to siste ukene av drektighetstiden. Alt er vel med den vordende mor. Hun deler fremdeles soverom med døtrene sine, men ut i neste uke flytter vi henne ned til oss. Der lager vi til valpekassen, og der kommer hun og valpene til å bo under resten av oppholdet vårt på Gressholmen.
Vi er både spent og gleder oss til det nye valpekullet. 
Juni 2009, Cerinne med Aino, Atie, Ami og Ante.

18.juli 2010 EN DAG MED "BERGENSREGN",....

"Venter på far, venter på far. Trykker seg mot ruten og venter på far."

..OG NYTT OG LANGT STRØMBRUDD.

Etter et koselig søskenbarntreff i nydelig vær, våknet vi opp til regn, skikkelig regnvær. Siden hundene ble lagt tidligere enn vanlig i går, startet mating og morgentur tidligere enn ellers. Vi kokte også kaffe med det samme vi sto opp, og heldigvis for det.
Det er bare vel en uke siden lynet ødela transformatoren rett oppi veien. 07.30 var det strømløst igjen og denne gangen helt uten "hjelp" av naturkreftene. Etter flere timers arbeid innså de visst at det ikke nyttet med reparasjon denne gangen. Nå måtte det full utskifting til, og først i tretiden hadde vi strømmen tilbake.
Dermed røk alle forsettene om å ta igjen gårsdagens unnasluntring på hjemmesiden. Det hjelper lite med mobilt bredbånd, når batteriet på dataen er flatt.
I tillegg til at vi var strømløse, har regnet plasket ned i hele dag. Lufteturene har vært pliktrunder for både hundene og oss.
Ja, det har riktig vært en dag for inneaktiviteter og fjernsynstitting. Det var bare det at det ble for mye nedbør for parabolen og, så den var mer eller mindre uten signal. Da vi fikk signalet igjen, var det midt i Brannkampen. 
Tro det eller ei. Ulf foreslo kveldslufting, for da var det akkurat opplett for første gang i dag. Som sagt, så gjort, og det gjorde godt med noen lufterunder, etter en lang innedag.

LILLE "BÅTSMANN"

Ser du hytten nå, Ante?

SOMMERHILSEN FRA ANTE.

Først, tusen takk til matmor Kikki, som tar seg tid til å sende koselige hisener og bilder fra Ante.

Heisann!
Ante har virkelig vist seg seg å være glad i båtlivet!
Vi trenger bare å finne frem flytevesten, og han er klar!
I båten legger han seg fint på dørken, helt til vi er nesten fremme, og hytten er i sikte.
Da springer han frem i baugen og logrer forventningsfullt.
Her er vi på søndagstur til hytten, der vi blir traktert med nyfisket pale og krabbe. 
Ferieklem fra Ante m/familien.

16.juli 2010 GRÅTT OG VÅTT

Regn
En er en, og to er to-
vi hopper i vann,
vi triller i sand.
Zikk, zakk,
vi drypper på tak,
tikk, takk,
det regner i dag.
Regn, regn, regn, regn
øsende regn
pøsende regn,
regn, regn, regn, regn
deilig og vått
deilig og rått.
En er en og to er to-
vi hopper i vann,
vi triller i sand.Zikk, zakk,
vi drypper på tak,
tikk, takk,
det regner i dag.

                      Sigbjørn Obstfelder

LANG LANG REKKE.....

Morgenstellet begynte tidlig, for Ulf skulle til kontroll hos legen inne i Harstad. Dermed fikk både vi og hundene en lufterunde i oppholdsvær. Etterpå har det pøst ned i ett sett. Da er det ikke annet å gjøre, enn å finne på alternative aktiviteter for dagen. Det ble en lang veksling mellom klesvask og napping av hunder. 
Hadde også tenkt å slappe av med Tour de France, men parabolen likte heller ikke regnværet, så vi var uten signal til de fleste rytterne var kommet vel i mål.
Nå har det lettet ute, og hvis værmeldingen holder stikk, får vi en fin kveld i morgen. En av Ulfs fettere har innvitert til søskenbarntreff, og vi skal samles på bygdetunet på Steinsland.
Der hadde besteforeldrene deres gården sin. Den var et populært samlingssted og spesielt i sommerferien. I tillegg til levende musikk, god mat og drikke, blir det nok en del mimring til langt inn i den lyse nord norske natten.

Noen facts: Harstad har midnattsol fra 22.mai-18.juli.
                                  mørketid fra 30.nov.-12.jan.
.....AV VÅTE HUNDER, SOM HAR VÆRT PÅ ETTERMIDDAGSTUR MED ULF.....

....OG TØRRE DACHSER SOM KOMMER FRA MORGENTUR MED MEG.

15.juli 2010 EKSTREM STOR FJÆRE,....

Tørrlagt så langt øyet kan se.

..OG BÅTER MED BOKSTAVELIG KALT, LANDLIGGE.

At det er stor forskjell mellom flo og fjære på Gressholmen, er velkjent. Likevel reagerte jeg i dag på de ekstremt store områdene, som var tørrlagt i dag.
Etter at jeg kom tilbake fra morgenturen, slo jeg opp i tabellen for flo og fjære på met.no. Nærmeste havn på tabellen var Harstad. I dag var det 2,3m forskjell på høyeste og laveste vannstand. Jeg antar at vi har ligget på samme nivå. 
Selv her, er det ikke vanlig at så mange båter, ligger på tørt land.

Ingen fare for sjøgang i disse båtene.

NOK EN SPENNENDE MOLO, OG FLOKE,...

I morges valgte jeg å gå ut på den ytterste holmen. Dermed oppdaget hundene enda en spennende molo. Iveren var minst like stor som i går. Cerinne luktet noe stort sett hele tiden, og unghundene kastet seg enten med eller hadde egne prosjekter. 
Det tok ikke lang tid , før båndene deres var så sammenflettet, at det måtte en skikkelig utgreiing til. 
Aino og Atie venter tålmodig på Cerinne.

SOM BARE BLE VÆRRE OG VÆRRE.

Aino blir dradd mellom mor og søster, før jeg får løst opp floken på båndene deres.

FINVÆR OG GRILLING.

Skyene på bildene fra i morges, forsvant utpå dagen, og det benyttet vi oss av. Først ble det kaffe og aviser i solveggen, og senere på dagen, også grilling og måltid utendørs. Meterologene har lovt oss fint vær de nærmeste dagene, og de skal nyttes fullt ut.
Bonusbilde mot Kjøtta (venstre) og fergen på vei til Rolløya. Mest kjente tettsteder der er nok Hamnvik og Ibestad.

14.juli 2010 over DEN SPENNENDE MOLOEN

Ikke godt å si hva de lukter her.

går det I RYKK OG NAPP.

Ting tar nemlig tid når moloen skal undersøkes og helst hver stein og hvert smutthull hvis hundene har fått teften på noe.
Jeg er nå glad for at vi ikke har truffet på hverken det ene eller andre, for jeg vet fra tidligere, at da blir det rykking så det kjennes , i båndet.
Andre ganger er moloen mindre interessant. Det gjelder spesielt hvis andre hunder har gått tur før våre. Nå er ingen av de hundene vi har med, i nærhwten av Mina og Katha. De trodde visst de eide området, og hver ferie begynte med en inspeksjonsrunde. Da markerte de ofte og rikelig at "damene" var tilbake, og etterpå returnerte de hjem,vel fornøyd med egen innsats.
Mens Aino og Atie kan bli både lei og ukonsentrert etter en stund, står Cerinne på. Da blir det dilemma om jeg skal dra henne med eller Varriene tilbake. Sånn går vi utover, helt til vi er over på holmen. 
Midt oppi dette prøver (og feiler) jeg å fotorafere turen vår.
Cerinne er ikke den som gir opp så lett.

NORD NORSK NATUR "PÅ VÅR VEI".....

Mot Sørvik. Gressholmen har postnummer 9419 Sørvik.

I LITT GRÅTT OG KJØLIG SOMMERVÆR.

Mot Grytøya og Vågsfjorden.

DAGENS BONUSBILDE.......

......av Aino med hale både foran og bak, men det er fordi hun skjuler mesteparten av Atie.

13.juli 2010 DET SKAL IKKE VÆRE ENKELT

Før stormen.

PÅ'AN IGJEN.

Det var rktig så trivelig i går kveld med regnbue og det hele, men det var før vinden bare økte og økte, og vi fikk en stormfull natt. Dessverre hadde jeg glemt å ta ned ene blomsterampelen, så den var ferdigluket for både visne og friske blomster.
Værre var det med parabolantennen. Den var blåst ut av stilling. Med forrige gangs problem med å få inn signalet, bestemte vi oss for å dra inn til byen og kjøpe en satelittsøker.
Tre butikker var utsolgt, men i den fjerde fikk vi kjøpt en såkalt beeper. Ulf monterte, beeperen laget mye lyd, men fremdeles ingen forbindelse, så da stilte jeg  meg inne og fulgte med på signalsøylen, mens jeg ropte ut til Ulf. 
Til slutt hadde vi godt signal, men ikke noe bilde. Etter to telefoner og timevis med venting på oppdatering av kortet, fant Canal Digital "feilen"
Da vi kjøpte ny HD-tuner med opptaksmuligheter, fikk vi nytt kort. Likevel presterte Canal Digital å oppdatere det gamle kortet. 
Heldigvis ble det ordnet på et blunk, da de oppdaget hva de hadde gjort.

IVRIG DACHSETROIKA....

På vei over moloen.

PÅ KVELDSTUR......

Som regel har jeg unnagjort fotograferingen til hjemmesiden tidligere på dagen. Da foretrekker jeg også å gå med færre hunder, for kamera og flere hunder, er både tungt og tungvint, selv om jeg holder meg unna de største objektivene. Derfor viser dagens bilder mer øyeblikket, enn "stor fotografering."
Cerinne og Atie.

TIL "MORGENSTEDET" VÅRT.

Egentlig hadde jeg tenkt meg en annen rute ute på holmen, men siden jeg allerede hadde hendene fulle med bæsjeposer, i tillegg til hunder og kamera, valgte vi stedet med den nærmeste søppeldunk.
Her er hundene lommekjent, og de kommer seg ikke fort nok ut på "snuplassen" vår.
Utsikten fra "snuplassen" vår.

TRE INDIVIDUALISTER ....

På veien ut har hundene både vært nede og undersøkt om røyskatten eller oteren er "hjemme", vært i fjæren blant tang og tare og gravd i den fine skjellsanden. 
Mens jeg nyter utsikten og prøver å ta noen bilder, er de opptatt hver på sitt. 
Hadde de fått bestemt, hadde de nok vært spredd i alle retninger, men båndtvang er båndtvang. Likevel møter vi stadig på løse hunder og eiere som er "fritatt" for denne loven.
....alle opptatt med sitt.

GOD NATT FRA GRESSHOLMEN

Etter en stund ytterst på holmen, bega oss på hjemtur. Vi passerte en folketom badestrand, det ble en ny spennende passering av moloen (oppe til høyre) og deretter inn til en godbit og natta til de små.
Nå er det voksentid med ost og kjeks, når jeg bare får satt punktum her.
Det er deilig stille inne i huset, og utenfor er ingen ny storm i vente. 
Badestranden vår som også venter på sol og badegjester.

12.juli 2010 INNEAKTIVITETER

Nedlasting av bilder til dagens hjemmeside.

NAPPING AV SMÅ VARRIER

Nå har ikke været vært så ille. Vi har da vært ute og gått mange og lange turer i nærområdet, men det har ikke fristet til ytterligere uteliv.
Derfor gikk jeg i gang med et av sommerens prosjekter. Alle hundene skal nappes, og første par ut, var Aino og Atie. Det er ikke "favorittøvelsen" hverken for hundene eller meg, men må man,så må man. I dag gikk det faktisk både lettere og hurtigere enn beregnet. Heldigvis, for åtte andre står for tur. Jeg har mer enn nok å fylle gråværsdagene på. De bytter jeg foresten gjerne ut med solskinnsdager og tar resten av nappingen utendørs.
Bare finpussen gjenstår på ATIE....

...og AINO:

3 UKER IGJEN TIL VALPEFØDSELEN.

Da har vi begynt på de tre siste ukene av Cerinne sin drektighetstid. Hun er i fin form og har det bra på alle måter. Vi veksler på å la henne gå på tur sammen med Varriene og Heid og Flickan. 
Når det er fint vær, finner hun seg en plass i solsteiken og passer på å få sol på hele sin voksende kropp. Selv når hun ligger slik,helt "avsvimt" holder hun stadig et lite øye med døtrene, som hun deler uteplass med.
Cerinne er ikke bare en overvåkende mor. Rett som det er, kan hun kaste seg inn i leken med med døtrene. Da kan det det gå vilt for seg, men da er Cerinne med på notene, og det er ingen pekefinger fra mor.
Cerinne har funnet seg en godstol og slapper av.

BONUSBILDET ER FRA GÅRSDAGENS TUR

Ulf tok boldet da jeg luftet Varriene.

11.juli 2010 NATUR OG KULTUR

En spesialdesignet "rastebenk" for Kystkulturveien.

KYSTKULTURVEIEN

Da vi dro over Tjeldsundbroen og til fastlandet, kjørte vi på del av Kystkulturveien. Veien starter i sør fra E10 ved Tjeldsund bru og ender med tilknytning til E6 innerst i Gratangsfjorden i Gratangen kommune. Det er en naturskjønn strekning. 
Vi stoppet flere steder underveis, både for praktiske gjøremål, som stell av graver, for å ta bilder eller ganske enkelt, bare nyte natur og utsikt.
Følger dere linken og blar i brosjyren, gir den et godt innblikk i tekst og bilder av denne flotte veistrekningen.
http://www.kystkulturveien.no/default.asp?side_ID=15975
Mot Tennvik

SKULPTURLANDSKAP NORDLAND.....

Skulpturen vi besøkte i dag, er en av de 33 utendørs-kunstverkene som hører med til Skulpturlandskap Nordland. Kunstnere fra 15 land er representert i dette prosjektet som ble etablert i 1992-98. 
I dag var det litt sleipt å komme seg helt ned til skulpturen. Det var så vått og glatt på bergene, at jeg heller tok bilder på litt avstand. Moccasiner med lærsåle var til mer plage enn nytte nedover bakken.
Skulpturen er vakkert plassert i flomålet i Brattebergene.

NÆRBILDE AV SKULPTUREN....

....som er skåret ut i jern, har en diameter på 5,5m og veier 25tonn.

STOPP VED TOVIK KIRKE

Utsikt fra kirkebakken.

VALGETS KVAL.

Mens brorparten av hundene var igjen på Gressholmen, hadde vi fire heldige med på turen. Nå led de ingen nød, for alle hadde vært på sin lange morgentur, før vi dro. Ares og Astra la seg til å sove, mens Aino og Atie var lysten på en liten runde, da Ulf var på "gjenVisitt" for å fotografere Tovik kirke, hvor han var døpt. 
Den ligger og strekningen til Kystkulturveien, og det er både omtale og bilde av den på linken. 
Så hundene og jeg var tur midt i både kultur og natur, men jeg tror ikke Aino og Atie hadde noe av dette i tankene,....
...da de dro i hver sin retning.

10.juli 2010 VENTER PÅ TUR.....

Mor og døtre nyter morgensolen.

...I DOBBELT FORSTAND.

Aino og Atie blir plassert ute i "Varri-avdelingen" etter frokost, for at jeg får gått tur med Heid og Flickan. Det varierer om Cerinne går sammen med disse to, eller som i dag, venter til andre runde.
Tidligere var det alltid Mina og Katha som var først ute om morgenen. De hadde sin egen pensjonistring med Mina som selvutnevnt sjef. Der tronet de med hver sin seng og hver sitt bur. Lenge var det fred og fordragelihet mellom de to gamle bestevenninnene. 
En dag skjedde det imidlertid en dødssynd i pensjonistringen. Til Minas store bestyrtelse gjorde Katha fra seg inni ringen. Isfronten fra henne mot Katha var total. Først måtte vi bare ta synderen ut. Deretter tok Ulf vekk skiten, og vi godsnakket med den forulempete. Katha ble satt på vent et annet sted, og så tok vi tiden til hjelp.
Nå tok det ikke lang tid, før Mina savnet venninnen sin, og Katha fikk komme tilbake. Det hører med til historien, at Katha aldri mer gikk på do i Mina sin ring.
Vi savner de begge, men sitter tilbake med mange  gode minner.
Ventetiden kan brukes til så mangt for Aino og Atie.

KLAR FOR "VAKTSKIFTE".......

Hjem med Heid og Flickan.

9.juli 2010 Kveldsutgave: EN LITEN OPPDATERING....

Bare en liten høneblund for bestemor Astra og meg.

I FERIEMODUS......

Ulf har selskap av en kosesyk tante Heid.

DER ALLE SLAPPER AV.

Grandonkel Ares har funnet seg en egnet plass.

Er det ferie, så er det ferie.

Nå overdriver jeg litt hvis jeg later som vi bare slapper av. Den første tiden er det alltid mye som må gjøres, men vi er kommet godt i gang. Vi får ta sommerens malingsprosjekt etter hvert, men så lenge bredbåndet og telefonen virker, er det viktigste i boks. 
Jeg balte med telefontilkoblingen i hele går (helt til strømmen gikk), uten at den klarte å koble seg opp mot basen. Da innså jeg at det måtte være en feil med selve apparatet. Vi byttet det i dag, og da tok det bare sekunder, før vi var tilkoblet og hadde summetone.
Hundene satte nok ekstra pris på at vi måtte en ekstra bytur, for vi dro innom Petters Sjømat, deres favorittbutikk. Der selger de "verdens beste" tørrfisk og mye billigere enn hjemme.
Stemningen var høy, da hundene fikk tildelt hver sitt stykke. Da fant de seg hver sin "trygg" plass, for ingen vil hverken dele eller bli fratatt sin bit. 
Ulf og jeg koste oss med kaffe og Napoleonskake. Kort sagt; en vellykket "byhandel" for alle.

 

9.jul 2010 Morgenutgave: LYN OG TORDEN TOK STRØMMEN......

Strømmen kom ikke tilbake før i natt. Legger bare ut gårsdagens bilder nå. Resten kommer i kveld.
Inger med Cerinne og Aino, Atie og Ami.

DERFOR INGEN HJEMMESIDE I GÅR....

Her er Ami velkjente lukter for Ami.

OG DET HJERTELIGE GJENSYNET MED AMI

Godgutten Ami var spesielt glad for å treffe mammaen sin igjen.

7.juli 2010 GODE "HJELPEMIDLER".....

Svea, Heid og Flickan i hundegården.

Aino og Atie i deres "avdeling."

Cerinne slapper av i "Varri-avdelingen"

...GJØR FERIEN ENKLERE.

Nå er vi snart i mål. Det er mye som må med når to voksne og ti hunder skal forflyttes fra Salhus til Gressholmen. Derfor er det praktisk med alt vi har dobbelt av. 
Nå trenger vi ikke ta med innebur heller. Det sørget de to Varrier for da de hadde sin "festnatt" for. Nytt bur løste det problemet, og i natt var det ikke en lyd.
Hundegården kjøpte vi for to år siden. Den er prefabrikert og levert som byggesett. Leverandøren averterer med at to personer monterer den enkelt. Vi var glad for at vi var tre om jobben. 
Denne hundegården gjør hverdagen adskillig enklere. Det blir uansett mange nok turer i løpet av en dag, selv om vi deler de opp i puljer. 
Bildene av Aino, Atie og Cerinne er tatt på verandaen. Den var stor og åpen. Nå er den oppdelt, og vi har fått to nye "hundegårder." Dette prosjektet har min bror stått for. Siden han har litt finpuss igjen og er nøye på alle detaljer, skal bare takke han for jobben og heller vente med å "avduke verket", til alle detaljer er ferdig.
Hvis Telenor holder det de lovet i dag, (under sterkt press) får vi bredbånd og fast-telefon i morgen. Det ser vi frem til.
Dagens bonusbilde: Dette gjør du like godt som mamma Cerinne.

6.juli 2010 ETTER EN FRISK MORGENTUR...

ER AINO, ATIE OG JEG....

VEL FORNØYD.

Det blåste friskt i morges, så jeg hadde kledd meg deretter. Jeg hadde ikke beregnet at Ulf sto klar med kameraet da vi nærmet oss hytten.
 Legg merke til den fargerike påkledningen min. Ulf er sikkert den eneste som påstår at buksen min er fin. Riktignok er Hagløfs-buksen både konfortabel og vindtett, men der stopper alt det positive som kan sies om den. Jeg kaller den bare klovnebuksen min. Det var heller aldri meningen at den skulle "ut i offentligheten", men hva godtar man ikke for å få ferske bilder på dagens blogg.

Telenor glimret med sitt fravær i dag, men Hålogaland Kraft var her med to montører. Nå er strøm-måleren ordnet, slik at kraftverket kan lese av forbruket vårt automatisk. Det blir iallefall praktisk for oss som aldri får lest av måleren på de riktige datoene.

Burene jeg kjøpte i går, var supre og fungerte fint. Det gjorde det ikke hos Aino og Atie. Vi hadde planlagt at de skulle dele et stort bur. Det har gått fint frem til i natt. Da hadde de nattklubb, riktig så trivelig og høy stemning. 
I natt sover de i hvert sitt bur, for jeg kjøpte et til. Da tenker jeg at det blir slutt på nattlige utskeielser.

Nattens dronninger har fått sin straff og får ikke dele bur mer. Det faller tydeligvis ikke i smak hos Aino og Atie.

5.juli 2010 CERINNE ER FEM UKER "PÅ VEI",

Ulf, Cerinne og Heid som har lagt seg godt tilrette.

OG DET VISES:

I dag er det fem uker siden Cerinne ble parret første gang. Jeg var i Karlstad og parret henne med Sundsdal's Crunch Bandicoot. Denne turen finner dere på siden jeg har kalt Sverige. 
Cerinne er i fin form og koser seg på ferie sammen med oss og resten av flokken. Vi gleder oss til nytt valpekull; det første som blir født her på Gressholmen.

TID FOR KOS......

Atie kan kunsten å sjarmere.

.....OG EN GOD BOK....

Lurer på hva som vekker en slik interesse.

...ETTER EN LANG DAG.

Den begynner med tidlig morgentur. Heldigvis var den unnagjort da Telenor ringte. Nå skulle vi nemlig slippe "gjør det selv-opplegget" med bredbåndet, og godt var det. Montøren kom, oppdaget at han manglet noe og hentet det. Men da var hans tilmålte tid hos oss oppbrukt, og han dro videre til neste kunde.
 Vi vet ikke når Telenor-montøren kommer tilbake og fullfører arbeidet. Frykter det verste, men håper på det beste.
Vi hadde planlagt ærend inn til Harstad og hadde lang huskeliste. Nå kom vi oss tidligere avgårde ,enn vi hadde beregnet. Vi skulle bl a kjøpe ny telefon, men den får vi foreløpig liten nytte av. 
Jeg kjøpte også noen nye trådbur, så nå er det over og ut med de siste plastburene, som de trykker ut dørene på. Ingen vits å ha bur stående her, når de ikke fungerer. Nå har vi kun Vari-bur og trådbur.
Det ble også tid til en tur innom torget, for å kjøpe litt sommerplanter. I kveld blåser her ganske friskt, så jeg har vært ute og reddet både ampler og krukker. 
Et lite bonusbilde av Aino som ønsker alle EN RIKTIG GOD NATT!

4.juli 2010 TILBAKE I VANLIG GJENGE.

OG HAR TATT BILDER

PÅ MORGENTUREN

I VAKKER NORD NORSK- NATUR.

I morges passet jeg på at Aino og Atie kom i siste pulje for morgentur. Da kunne vi bruke den tiden vi ville, og klok av skade fra gårsdagen tok jeg med kameraet. Vi hadde en fin tur i lettskyet pent vær. Temperaturen var det heller ikke noe å si på.
Jeg vet ikke om hundene bryr seg så mye om naturen, men jeg nyter omgivelsene vi har her nord. 
Vi pleier å mate og lufte alle hundene på direkten om morgenen. Derfor smaker det ekstra godt å sette seg ned med en kaffekopp etter at lufterundene er unnagjort. 
Denne sommeren er det forandringer i flokken. Mina og Katha er savnet, mens Aino og Atie er ferskinger på Gressholmen. Da tar det litt tid å innarbeide nye rutner og "luftegrupper" Jeg tror vi har funnet en grei løsning, så nå går alt på skinner.
Nå har vi nettopp kommet hjem fra middagsbesøk. Vi var invitert på baccalao hos Ulf sin bror, og Anne Lisbeth disket opp med nydelig mat og tilbehør. Det hele ble avsluttet med kaffe og kake. 
I kveld kan vi også nyte lønn for gårsdagens strev. Brann-kampen ble spilt mens vi var i besøk  Mens Ulf og jeg blogger, går opptaket i bakgrunnen. Tror at han er spent på resultatet. Det er ikke jeg, for jeg har sniktittet på nettet og likte det jeg så.

3.juli 2010 "Blame it on the b...",...parabol.

Tatt utenfor stuevinduet. Nøstet vårt ligger bak trærne til venstre.

Ting Tar Tid.

Utrolig hvor vanskelig og tidkrevende noen oppgaver blir. 
Dagen begynte som vanlig. Jeg forer, mens Ulf begynner på morgenluftingen. På sin siste runde tok han med kameraet. Så lur var ikke jeg, men så gikk jeg heller ikke utover holmene. Det planla jeg å ta senere på dagen, men sånn skulle det ikke gå.
Vi begynte nemlig med parabolprosjekt nummer to. Med alle problemene vi hadde med utskiftingen i Salhus, burde vi ha visst bedre. 
Resten av dagen gikk med til å få signal på parabolen og bilde på TV-en. !6 sekunder inn i første kvartfinalen var vi endelig i mål. 
Derfor sier det seg selv, at de resterende lufteturene foregikk med mange hunder i hver runde og uten kamera.
Utenfor kjøkkenvinduet vårt.

Uten bilder, ingen side.

Men hva skulle jeg gjøre? Jeg fant ut at dagens bilder skulle være utsikten vår, så jeg gikk rett ut på verandaen og tok begge bildene der. Så får heller de som ønsker flotte naturbilder gå til Ulf sin side. www.kennel-captator.com 
Etter parabolen, kveldsstellet og lufteturene med hundene har jeg fått tømt bilen og lagt tingene på plass. Defor regner jeg med "normale tilstander" med fotografering og hjemmeside fra i morgen av. 
Mandag skal vi montere bredbåndet hit selv. Vi har mottatt en pakke med modem, program på CD og innstruksjoner. Det betyr at Ulf og Sigrun skal gjøre ting de ikke kan. Jeg sier ikke mer.
Her har jeg jukset, for dette er et veldig gammelt bilde, men dette er området hvor jeg pleier å gå morgentur med hundene.

2.juli 2010 og FREMME PÅ GRESSHOLMEN

I dag har vi passert Polarsirkelen

Luftet hunder og fått nydelig utsikt på kjøpet.

Utsikt mot Lofoten da vi tok fergen.

RO I HUSET:

Vi er kommet frem. Bilen er tømt for det  nødvendigste. Hundene er matet og har fått gå tur sin første tur på holmen. Nå er det ro i huset, og det skal bli godt å ta kvelden for oss og. Det blir mange timer i bil på en slik tur. I dag var det imidlertid fint vær, og det gjør alt mye enklere. Nå har vi reist denne ruten i så mange år, at vi har mer eller mindre faste steder der vi lufter og går tur med hundene. 
Det har vi her på Gressholmen og, men det blir det rikelig anledning til å komme tilbake til. Nå føler jeg at det er en viss Ole L..... som kaller på meg, og jeg tror at jeg går for den. 
God Natt!

Nok et bilde tatt på vei til Lødingen.