BLOGG


NETTPROBLEM

Sigrun har problemer med nett i Sverige. Hun vil prøve å bevege seg rundt til hun kommer på nett og får lagt ut stoff. Cerinne er parret i dag.

30. mai 2010 SNART KLAR FOR AVREISE TIL SVERIGE,og.....

den siden oppdaterer jeg sent i kveld.

CAPTATORS ILJA HAR FLYTTET TIL SITT NYE HJEM:

Det gjør godt med en liten blund......

..på Tord Toft sitt fang.

ET HJERTELIG MØTE:

Hele familien Toft hadde tatt turen til Salhus, for å hente Ilja hjem til Tofterøy. Denne dagen hadde de ventet lenge på, så ingen ville gå glipp av møtet med "det nyeste skuddet" til familien. 
På familiens gård får Ilja det flott og får alle muligheter til å trenes opp til å bli en god jakthund. Det er ikke sikkert at hjorten der ute setter like stor pris på.
Vi hilser takk for sist til hele familien og ønsker lykke til med den nye valpen. Sender en ekstra hilsen til eldste sønn i huset, som var hjemme og gjorde skolearbeid i dag. Håper du ble glad, da du og fikk møte Ilja.
Matmor Renate med minstejenta og Ilja.

29.mai 2010 PÅ TUR MED SMÅTTINGENE....

Ingenting spennende i sikte?

SOM BARE VILLE GRAVE OG GRAVE.....

Forleden dag fikk jeg en koselig hilsen på gjestesiden min fra Wigdis Sjursen. Der omtalte hun Aino og Atie som småttingene. Jeg syntes det var et så godt og passende ord på de to, derav dagens overskrift. 
På dagens ettermiddagstur hadde vi strålende vær. I tillegg var temperaturen så bra, at yttertøy var overflødig. Det gjorde godt med solen som endelig varmet litt.
Men hva gjorde Aino og Atie etter at de hadde gått runden, snust "siste nytt" og tatt et overblikk over sjølivet? Jo, de hadde den store gravedagen, og de grov, og de grov. Det manglet så visst ikke på gravesteder. Viken er ikke bare en naturlig badestrand. Det er en av Bergen og omegn Friluftsråd sine opparbeidete badeplasser, og før badesesongen, fller de på med ekstra sand. Derfor var der rikelig med sand å grave i, og det visste de to frøkna å nytte seg av, både vel og lenge.
Dette var gøy!!!

OG GRAVE ENDA MER.

Først snuse litt, så grave nytt hull. Det ble en fin "golfbane" til slutt.

ALT GODT ØNSKES BJARNE KNUDSEN OG INKA....

SOM ALLEREDE HAR FUNNET ROEN I EN GOD ARMKROK.

28.mai 2010, EN TRAVEL FREDAG

Bonusturer er topp, men Ante er visst ikke helt bekvem med løvetannpynten.

CAPTATORVALPENE ER REISEKLAR

Denne helgen skal vi levere Captator-valpene. Inka flytter i morgen og Ilja på søndag. Nå ligger de og sover, og begge er klargjort med nyklippete klør, og en siste ormekur i kveld. Det blir nok litt stusselig når begge drar, men slik er det bare. De kommer til gode hjem. Både Inka og Ilja skal brukes på jakt, så bedre kan det ikke bli. 

RESERVELØSNING

I dag var det så bra vær, at vi kombinerte det nyttige med det behagelige. Det innebar at vi tok formiddagskaffen ute, mens vi så etter valper og hunder. Det var så stille og rolig på skoleplassen, for Salhus skole er tatt ut i streik. 
I gaten utenfor hagen vår var det imidlertid stor aktivitet. Etter graving av kabelgrøft og trekking av strømkabler, var det Telenor sin tur i dag. Det var visst både det ene og det andre som skulle nedi og frem til nye naboer. Jeg håper de var heldigere enn oss. Da vi skulle koble oss på internett, hadde vi hverken det eller summetone. 
Etter flere mislykkete forsøk, ble feilmeldingen innformert om problemene våre. Telenor kommer for å rette opp feilen, men ikke før på mandag. 
Løsningen frem til mandag, blir mobilt bredbånd og mobiltelefon.
Til slutt litt om dagens bilder. De er av en fornøyd Ante som fikk mange og lange bonusturer pga streiken. Iris og venninnen var i hvert fall strålende fornøyd med litt ekstra fri fra skolen.

27.mai 2010 HJELP FRA MANGE KANTER

AINO ER ASSISTENT VED PC-EN

ULF HAR FOTOGRAFERT OG "BEHANDLET BILDENE,.......

DA FÅR VEL JEG OG GJØRE EN INNSATS.

Hvis valpene fikk velge, hva den innsatsen skulle gå ut på, hadde det blitt ny tur ut i hagen. De har nettop spist kvelds, vært ute på tissepause og "lett mosjonering" Etter en stund ville de små visst vise oss, at de kom seg opp trappen på egenhånd. 
Vi misforstod og trodde de ville inn. Men vi handlet tydeligvis  feil, da vi tok de inn til valpegården i stuen. Da ble det ramaskrik, og det var i stereo. Dette var en strek i regningen for Inka og Ilja. 
Vi lot protester være protester, Celeste bød dessuten på en liten påtår, og da senket roen seg over to mette (og helt sikkert også) trøtte søstre.
Ellers blir logistikken i huset stadig mer omfattende pga løpetid. I tillegg føler jeg at hele uken har "gått på tid" Det merkes når jeg må til legen i byen tre dager på rad. Da blir mating,lufting og turer både forskjøvet og komprimert, men i dag var jeg i mål. Nå er det bare å krysse fingrene og håpe på at de nye medisinene gir ønsket effekt. 
Som vanlig, når jeg er ute og reiser, kommer jeg til å legge ut siden. Denne gangen kommer jeg til å satse på mobilt bredbånd i Sverige. Jeg må selvfølgelig ta forbehold om dekning. 
Denne turen kommer på en side som heter Sverige. Den blir opprettet før jeg jeg reiser, men ikke tatt i bruk, før jeg kommer dit.

26.mai 2010 VI BRUKER NÆRMILJØET

Aino og Atie er sammenkoblet og festet i en fortøyningskrok.

VIKEN ER VANLIGVIS ET ELDORADO PÅ DENNE ÅRSTID

Atie har tatt en pause.

DET KALDE VÆRET.......

medfører at vi stort sett får ha hele området for oss selv. Da kan hundene bevege seg over større områder. Begrensningene ligger i båndtvangen, så enten leier jeg Aino og Atie, eller så fester kobbelet på egnete steder. Da blir det også lettere å ta bilder av hundene. 
Tidligere i dag regnet det så kraftig at lysten på uteliv var heller laber, men hundene våknet til liv igjen sammen med solen. Da måtte det finregnes på logistikken igjen. Cerinne holdes unna hannene, mens Aino er mindre interessant og får være sammen med Fargo under oppsikt.
Dette er et upraktisk og tidkrevende opplegg, men det er bare å gjøre det beste av situasjonen, se frem mot løpetidslutt og glede seg over at dette er siste pulje i denne omgangen.
Det er alltid spennende å lukte her, for innimellom steinene finnes villmink.

Japanske kirsebærtrær