BLOGG


30.april 2010 PÅ BESØK HOS SILJE OG BARNEBARNA

Stella,vårt lille sjarmtroll.

En koselig ettermiddag på Fløksand.

Så snart Ulf var ferdig på skolen og med et nødvendig ærend i fotobutikken, kom han og hentet meg i Salhus. Vi Skulle en tur ut til Silje, datteren vår og barnebarna. Reidar er off-shore denne uken, så han må vente på Amerikagavene til han kommer i land. De andre fikk sine gaver, som ble tatt i bruk umiddelbart. 
Kjolen til Stella må nok vente på varmere vær og solrike dager, men da blir hun så "dillederten" og fin, som en liten prinsesse.
Etter middagen tok vi oss en tur i nærmiljøet, noen til fots, en i vogn, mens guttene vekslet stå på sparkesykkel og å bære den.
På trilletur

Mye godt å spise.

Selv om Silje høytidelig hadde lovt å ikke styre til vi skulle komme, vanket det både nysteikte skoleboller og sjokoladekake til kaffen. 
I tillegg kjørte Stella enmanns-show under hele måltidet. Hun utvider stadig  repertoaret med bl a "å klappe søte", og å reise seg opp etter møblene. Med dagens utvidete publikum, og besten som fotograferte og tok video av det hele, var det ingenting å si på entusiasme og innsats fra den lille frøkna sin side.
Vi hadde det svært trivelig, men pliktene kalte. Hundene og valpene hjemme ventet på mat og stell, men først fikk de seg en lang og god lufting. 
Nå sover alle. Selv Captator-valpene fikk nok av å være på frigang i stuen og ruslet tilbake til valpekassen. De var nok ekstra trøtte i kveld. I likhet med Stella, utprøver også de nye aktiviteter, men det tar også på for de små, og da er seng og en påtår fra mor god å ha.
Jakob, Sofie og Henrik nyter maten.

29.april 2010 IKKE SÅNN,

IKKE SÅNN,

MEN SÅNN....

...ville Captators Ilja og Inka innta melken sin.

En litt matt blogger.

Da dagens blogg gikk i vasken pga tekniske feil med bildene, var det både en mismodig og ganske matt blogger som fant godstolen. 
Kveldstellet til hundene var unnagjort. Bare Celeste og valpene var våkne. Det var de som vekket sløve meg, for det utspant seg et morsomt scenario på stuegulvet.
Ilja og Inka var ute på gulvet, og det virket som om Celeste syntes ar de beveget seg for langt vekk fra valpegården. Derfor ville hun samle jentene sine og få de tilbake i kjente og trygge omgivelser.
Om det ikke passet, eller om valpene ble akutt tørste, vites ikke. De søg seg iallefall fast i moren, og jeg benyttet sjansen til å ta bilder av den mobile melkebaren og valpene streben etter å finne den "riktige" sugeposisjon.
Nå inntar jeg godstolen igjen, for Ulf byr på ost og rødvin. Resten av kvelden er  vår.

28.april 2010 NOE SMAKER GODT....

"Forfriskninger" på hytteterrassen.

NOE ENDA BEDRE....

Ami er både misfornøyd og oppgitt over at den flere ganger omtalte bufféen, enten er stengt eller utenfor hans rekkevidde. Derfor tar han tar i bruk både eget initiativ og all verdens fantasi, for å få tak i noe godt.
På en solrik dag på hytten smaker det med en avkjølende forfriskning, og så langt er det visst både lovlig og akseptert. 
Da er det verre med "favoritten", matfløtekartongen. Den er både gøy, og dessuten smaker fløterestene  kjempegodt, men den kartongen får Ami bare slikke under full oppsikt.  
Grunnen er at han en gang fikk i seg korken og måtte til veterinæren for å få behandling. Heldigvis kom korken til slutt ut  på den naturlige måten, men nå blir korken tatt hånd om av Inger, før Ami får være "slikkepott" på egenhånd.
Ami elsker å være "slikkepott"

DETTE ER LITT SKUMMELT.....

Ami er en tillitsfull hund, som verken er redd folk eller andre hunder, uansett rase og størrelse, men denne hunden var han både usikker og skeptisk til. 
Som i de fleste tilfeller, går ting seg til, og da er det som oftest ikke så ille likevel.
Hjemme i Salhus er også jeg kommet tilbake i vanlig modus. Til og med været har vist seg fra den vanlige og våte siden. Tror likevel jeg foretrekker det og all skiten som følger med, i stedet for en reprise av snø og vintervær. Trøsten får være at det sikkert bare er en kortvisitt. 
Denne karen er jeg neimen ikke trygg på.

MENS BIJOU ER TJUKKA SLEKTA

Ulf og jeg drar nok nordover så snart skolen slutter og ser frem til en skikkelig fin Nord Norsk sommer. I hvert fall er det lov å håpe på det.
Sammen med takken til Kristin for dette stemningsfylte bildet, sender jeg en hilsen til alle våre venner i Nord Norge som har fått gjenvisitt av vinteren.

27.april FINE DAGER I NEW YORK,...

...MEN OGSÅ GODT Å KOMME HJEM.

Eivind og jeg startet hjemturen i går kveld kl 16.30 lokal tid. Da tok vi drosje til flyplassen og hadde god tid, både til å sjekke inn bagasjen og resten av formalitetene som hører med ved avreise. 
Etter en lang flyreise, var vi fremme på Gardermoen i morges. Eivind dro rett på jobb, mens jeg belaget meg på 5 timers venting på mitt fly. Sånn går det når teknikken svikter, og første bestilling ikke gikk gjennom systemet. 
Ulf hentet meg på Flesland, og deretter dro vi tilbake til skolen hans. Ulf er midt oppi Horda-cup, og mens han var opptatt med møter og praktiske gjøremål i forbindelse med konkuransen, ble jeg traktert med rømmegrøt, spekemat, laks og tilbehør. Det smakte godt.
Da vi kom hjem og møtte hundene, må velkomsten jeg fikk, snarere betegnes som det reneste overfall overfall. Alle ville hilse, først mest og helst hele tiden.
Valpene hadde vokst til noen skikkelige godklumper. Nå venter jeg spent på når Cerinne kommer med sin løptid. I disse dager passerer vi samme tidsintervall som sist. Når tiden er inne, drar jeg til Karlstad for å parre henne. Forhåpentligvis kommer det et nytt Varri-kull i sommer.

26.april 2010 EN VELLYKKET OG FOGGY SØNDAG

On the foggy, foggy side of the street.

Metropolitan Museum of Art

Det var godt å våkne opp til flotte resultater fra utstillingen i Naustdal. Gratulerer Ulf, både med kjempeinnsats for å kunne rekke utstillingen og resultatene på Captators Fargo og Heid.
Etter frokost dro vi til Metropolitan Museum of Art. Denne samlingen ble grunnlagt i 1870.www.metmuseum.org/
Fra den Egyptiske avdelingen.

Dendur-tempelet (15f.Kr) bygget av keiser Augustus

Whitney Museum of American Art

Vårt neste "kulturstopp" var Whitney Museum of American Art som er den fremste utstillingsmonteren for USAs kunst fra 1900- og 2000-tallet. Den årlige Whiney-biennalen er den viktigste oversikten over nye tendenser i amerikansk kunst. I år var to kunstnere som er tilnyttet Eivinds galleri blant utstillerne. Derfor var det ekstra stas å se verkene deres og Standard (Oslo) sammen med kunstnerens navn.
www.whitney.org finnes stoff om museet og biennalen.
Både Alex Hubbard og Tauba Auerbach har utstillinger i Oslo i år.
Tauba Auerbach.

Uten mat og drikke........

...dagens lunsj var i særklasse. Omgivelsene var utsøkt og maten likeså. Se påhttp://www.thecarlyle.com/dine2.cfm overdriver ikke.

Dette blir nok siste NY-rapport. Tirsdag er jeg hjemme igjen. Dette har vært en tur og opplevelser jeg aldri vil glemme. 
Tusen takk til Ulf for turen og at han brukte ferien sin for å overta hjemmefronten.
Tusen takk til Eivind for koselige dager, utrolige opplevelser og kunnskapsrik guiding.
Til slutt, tusen takk til alle som har støttet opp og oppmuntret meg i tiden frem til reisen.
Her spiste vi dagens lunsj.

25.april 2010 HOTELLET VÅRT

Hjelp "utenfra" for å ta mor og sønnbilde.

Tidlig en søndags morgen