BLOGG


30.april 2010 PÅ BESØK HOS SILJE OG BARNEBARNA

Stella,vårt lille sjarmtroll.

En koselig ettermiddag på Fløksand.

Så snart Ulf var ferdig på skolen og med et nødvendig ærend i fotobutikken, kom han og hentet meg i Salhus. Vi Skulle en tur ut til Silje, datteren vår og barnebarna. Reidar er off-shore denne uken, så han må vente på Amerikagavene til han kommer i land. De andre fikk sine gaver, som ble tatt i bruk umiddelbart. 
Kjolen til Stella må nok vente på varmere vær og solrike dager, men da blir hun så "dillederten" og fin, som en liten prinsesse.
Etter middagen tok vi oss en tur i nærmiljøet, noen til fots, en i vogn, mens guttene vekslet stå på sparkesykkel og å bære den.
På trilletur

Mye godt å spise.

Selv om Silje høytidelig hadde lovt å ikke styre til vi skulle komme, vanket det både nysteikte skoleboller og sjokoladekake til kaffen. 
I tillegg kjørte Stella enmanns-show under hele måltidet. Hun utvider stadig  repertoaret med bl a "å klappe søte", og å reise seg opp etter møblene. Med dagens utvidete publikum, og besten som fotograferte og tok video av det hele, var det ingenting å si på entusiasme og innsats fra den lille frøkna sin side.
Vi hadde det svært trivelig, men pliktene kalte. Hundene og valpene hjemme ventet på mat og stell, men først fikk de seg en lang og god lufting. 
Nå sover alle. Selv Captator-valpene fikk nok av å være på frigang i stuen og ruslet tilbake til valpekassen. De var nok ekstra trøtte i kveld. I likhet med Stella, utprøver også de nye aktiviteter, men det tar også på for de små, og da er seng og en påtår fra mor god å ha.
Jakob, Sofie og Henrik nyter maten.

29.april 2010 IKKE SÅNN,

IKKE SÅNN,

MEN SÅNN....

...ville Captators Ilja og Inka innta melken sin.

En litt matt blogger.

Da dagens blogg gikk i vasken pga tekniske feil med bildene, var det både en mismodig og ganske matt blogger som fant godstolen. 
Kveldstellet til hundene var unnagjort. Bare Celeste og valpene var våkne. Det var de som vekket sløve meg, for det utspant seg et morsomt scenario på stuegulvet.
Ilja og Inka var ute på gulvet, og det virket som om Celeste syntes ar de beveget seg for langt vekk fra valpegården. Derfor ville hun samle jentene sine og få de tilbake i kjente og trygge omgivelser.
Om det ikke passet, eller om valpene ble akutt tørste, vites ikke. De søg seg iallefall fast i moren, og jeg benyttet sjansen til å ta bilder av den mobile melkebaren og valpene streben etter å finne den "riktige" sugeposisjon.
Nå inntar jeg godstolen igjen, for Ulf byr på ost og rødvin. Resten av kvelden er  vår.

28.april 2010 NOE SMAKER GODT....

"Forfriskninger" på hytteterrassen.

NOE ENDA BEDRE....

Ami er både misfornøyd og oppgitt over at den flere ganger omtalte bufféen, enten er stengt eller utenfor hans rekkevidde. Derfor tar han tar i bruk både eget initiativ og all verdens fantasi, for å få tak i noe godt.
På en solrik dag på hytten smaker det med en avkjølende forfriskning, og så langt er det visst både lovlig og akseptert. 
Da er det verre med "favoritten", matfløtekartongen. Den er både gøy, og dessuten smaker fløterestene  kjempegodt, men den kartongen får Ami bare slikke under full oppsikt.  
Grunnen er at han en gang fikk i seg korken og måtte til veterinæren for å få behandling. Heldigvis kom korken til slutt ut  på den naturlige måten, men nå blir korken tatt hånd om av Inger, før Ami får være "slikkepott" på egenhånd.
Ami elsker å være "slikkepott"

DETTE ER LITT SKUMMELT.....

Ami er en tillitsfull hund, som verken er redd folk eller andre hunder, uansett rase og størrelse, men denne hunden var han både usikker og skeptisk til. 
Som i de fleste tilfeller, går ting seg til, og da er det som oftest ikke så ille likevel.
Hjemme i Salhus er også jeg kommet tilbake i vanlig modus. Til og med været har vist seg fra den vanlige og våte siden. Tror likevel jeg foretrekker det og all skiten som følger med, i stedet for en reprise av snø og vintervær. Trøsten får være at det sikkert bare er en kortvisitt. 
Denne karen er jeg neimen ikke trygg på.

MENS BIJOU ER TJUKKA SLEKTA

Ulf og jeg drar nok nordover så snart skolen slutter og ser frem til en skikkelig fin Nord Norsk sommer. I hvert fall er det lov å håpe på det.
Sammen med takken til Kristin for dette stemningsfylte bildet, sender jeg en hilsen til alle våre venner i Nord Norge som har fått gjenvisitt av vinteren.

27.april FINE DAGER I NEW YORK,...

...MEN OGSÅ GODT Å KOMME HJEM.

Eivind og jeg startet hjemturen i går kveld kl 16.30 lokal tid. Da tok vi drosje til flyplassen og hadde god tid, både til å sjekke inn bagasjen og resten av formalitetene som hører med ved avreise. 
Etter en lang flyreise, var vi fremme på Gardermoen i morges. Eivind dro rett på jobb, mens jeg belaget meg på 5 timers venting på mitt fly. Sånn går det når teknikken svikter, og første bestilling ikke gikk gjennom systemet. 
Ulf hentet meg på Flesland, og deretter dro vi tilbake til skolen hans. Ulf er midt oppi Horda-cup, og mens han var opptatt med møter og praktiske gjøremål i forbindelse med konkuransen, ble jeg traktert med rømmegrøt, spekemat, laks og tilbehør. Det smakte godt.
Da vi kom hjem og møtte hundene, må velkomsten jeg fikk, snarere betegnes som det reneste overfall overfall. Alle ville hilse, først mest og helst hele tiden.
Valpene hadde vokst til noen skikkelige godklumper. Nå venter jeg spent på når Cerinne kommer med sin løptid. I disse dager passerer vi samme tidsintervall som sist. Når tiden er inne, drar jeg til Karlstad for å parre henne. Forhåpentligvis kommer det et nytt Varri-kull i sommer.

26.april 2010 EN VELLYKKET OG FOGGY SØNDAG

On the foggy, foggy side of the street.

Metropolitan Museum of Art

Det var godt å våkne opp til flotte resultater fra utstillingen i Naustdal. Gratulerer Ulf, både med kjempeinnsats for å kunne rekke utstillingen og resultatene på Captators Fargo og Heid.
Etter frokost dro vi til Metropolitan Museum of Art. Denne samlingen ble grunnlagt i 1870.www.metmuseum.org/
Fra den Egyptiske avdelingen.

Dendur-tempelet (15f.Kr) bygget av keiser Augustus

Whitney Museum of American Art

Vårt neste "kulturstopp" var Whitney Museum of American Art som er den fremste utstillingsmonteren for USAs kunst fra 1900- og 2000-tallet. Den årlige Whiney-biennalen er den viktigste oversikten over nye tendenser i amerikansk kunst. I år var to kunstnere som er tilnyttet Eivinds galleri blant utstillerne. Derfor var det ekstra stas å se verkene deres og Standard (Oslo) sammen med kunstnerens navn.
www.whitney.org finnes stoff om museet og biennalen.
Både Alex Hubbard og Tauba Auerbach har utstillinger i Oslo i år.
Tauba Auerbach.

Uten mat og drikke........

...dagens lunsj var i særklasse. Omgivelsene var utsøkt og maten likeså. Se påhttp://www.thecarlyle.com/dine2.cfm overdriver ikke.

Dette blir nok siste NY-rapport. Tirsdag er jeg hjemme igjen. Dette har vært en tur og opplevelser jeg aldri vil glemme. 
Tusen takk til Ulf for turen og at han brukte ferien sin for å overta hjemmefronten.
Tusen takk til Eivind for koselige dager, utrolige opplevelser og kunnskapsrik guiding.
Til slutt, tusen takk til alle som har støttet opp og oppmuntret meg i tiden frem til reisen.
Her spiste vi dagens lunsj.

25.april 2010 HOTELLET VÅRT

Hjelp "utenfra" for å ta mor og sønnbilde.

Tidlig en søndags morgen

Bare noen få ord, før frokost. Vi bor i bydelen Chelsea, og jeg tar med en link til hotellet..www.themaritimehotel.com/index.php Jeg har ruslet litt i nærområdet på egenhånd. Ellers har Eivind og jeg slått følge et stykke på vei de dagene han har jobbet. Da har jeg tatt drosje tilbake til hotellet på egenhånd. 
Jeg er foresten mer overrasket enn stolt over at jeg finner tilbake til steder jeg har vært tidligere. Siden jeg hadde med videokameraet i går, var det spesielt kjekt.
I dag våknet jeg opp til regn. Bortsett fra noen ettermiddagsbyger, har vi hatt strålende og varmt vær hele tiden.

24.april 2010 JOBBING OG SHOPPING.

Bildet taler for seg selv.

EIVIND GUIDER MEG FORBI BLOMSTER-,

Falt for denne løsningen, blomster og planter i tekstiloppheng med lommer.

..OG MATMARKED,...

Mye god mat og drikke.

PÅ EGENHÅND....

...finner jeg utgangspunktet for shoppingrunden min. Century 21 Department Atore regnes som en av New Yorks best bevarte hemmeligheter. Dette rabattvarehuset har gjenåpnet på sitt opprinnelige sted. Det selger amerikanske og europeiske designmoteklær med opptil 75% avslag i forhold til vanlige butikkpriser.
Selv om jeg brukte flere timer der, måtte jeg bare "skumme" rundt og konsentrere meg om de varene jeg var på jakt etter. 
Med fulle handlenett fortsatte jeg nedover mot Manhatten, og jeg var fornøyd da jeg både med shoppingen og at jeg kom meg tilbake til hotellet. 
Eivind hadde dagen fullbooket. Han besøkte flere av kunstnerne som er tilknyttet galleriet hans og hadde også flere studiobesøk. Han avsluttet dagen veldig amerikansk, med en veldedighetsauksjon. To av hans kunstnere hadde donert arbeid til auksjonen.
Her er det fortsatt tidlig morgen. Jeg er tilbake på hotellet, mens Eivind er gått til sitt faste "fotballsted" for å se Manchester United spille mot Tottenham. 
Jeg venter her og satser på forventet MU-seier. Da blir det "En glad gutt" som returnerer til hotellet. 
Liten inngang, men enormt varehus.

23.april 2010 IKKE FOR Å VÆRE EKKEL,...

...men vi nyer både byen og nydelig vær.

Litt datosurr.

Da jeg skrev sist på siden, var var det fortsatt 21. her, mens dere var kommet over på 22. Nå har vi nettopp begynt på 23.april, så dere får bære over med meg, når det går i hopp og sprett på siden. Jeg må bare slutte å tenke norsk dato og skrive den datoen jeg har her.
Nok om det. I går var også full av oppplevelser, og jeg nyter godt av at Eivind både har bodd her en periode og besøker NY jevnlig. 
I går fikk jeg med meg både Frihetsgudinnen og Ground Zero. Frem til da, hadde alt gått smertefritt, men så stoppet alt opp. Fortauer og gater ble stengt nede i havnen. Derfor kastet vi oss i en drosje for å hente fotoutstyret  som Ulf hadde kjøpt fra Norge. 
Kort fortalt ga vi opp etter å ha stått i stampe og kjørt i sirkel. Dermed ble det lunsj i stedet. Grunnentil alt dette? Obama skulle til Wall Street for å holde en tale.
Kvelden tilbragte vi på utstilling og påfølgende middag. 
Ground Zero.

Mens jeg nyter fine dager i NY....

...tar Ulf seg av alt på hjemmefronten, og der enn mer enn nok å gjøre.
Daglig har han besøk av de "små hjelperne" vil som vil gå favoritten,Aino.
Stor stas å få gå tur med de små.

21.april 2010 NEW YORK del 2

Fra Cental Park

Mye å se, oppleve og fordøye.

Morgenen startet tidlig med frokost på en typisk amerikansk Diner, og god og mett startet vi mot Central Park. 
Ti millioner vognlass stein og jord omdannet området til den frodige 3400 dekar store parken, som er beplantet med over 500000 trær. Parken har naturskjønne åser og innsjøer. Den har gjennom årene fått tilføyd lekeplasser, skøyte- og  tennisbaner, ballspillbaner og for mange flere aktiviteter. I helgene er all bilkjøring forbudt for å gi syklister, rulleskøyteløpere og joggere best mulige forhold.
Time Square

Gatelangs

Jeg lar Time Square representere noe av det vi opplevde gatelangs. Plassen er oppkalt etter det 25 etasjer høye New York Times Tower. Siden 1920-årene harteaterplakatenes lysende neon,
Times lysavis og andre lysreklamer skapt et spektakulært lysshow.
1990-årenes store endringer på Time Square, snudde forfallet som begynte under depresjonen.
I dag er plassen et trygt og pulserende sted der Broadway-tradisjoner sameksisterer med moderne utvikling.
Utsikten mot sør.

Empire State Building

Selv om jeg ikke er plaget med høydeskrekk, hadde jeg verken planlagt eller trodd at jeg skulle opp og til og med nyte utsikten fra 86 etasje. Men i dag var det akkurat hva som skjedde.
Vi sto på utsiktsplattformen som pga sinumiddelbare popularitet etter åpningen i 1931, reddet bygningen fra å gå konkurs. Resten av bygningen hadde så få utleide kontorplasser, at den ble kalt The Emty State Building.
Til nå har mer enn  120 millioner mennesker besøkt bygningen, som har blitt et symbol på byen over hele verden.
"Beviset fra høyden"

21.april 2010 NEW YORK

Utsikt fra rommet mitt.

Når enden er god,....

Det et tidlig morgen i NY. Da vi endelig kom i gang ,gikk reisen fint, og etter alle formaliteter var unnagjort, tok Eivind og jeg drosje inn til hotellet. Allerede da, fikk jeg en forsmak på hva som venter meg her. Mye var ting som jeg tidligere bare har lest om eller sett på bilder,film eller TV. Nå gleder jeg meg bare til fortsettelsen.
Jeg skal oppdatere siden så godt jeg kan, både her og på Facebook. Det kommer jeg til å gjøre innimellom andre gjøremål. Derfor kan det bli flere "innslag" i løpet av en dag, færre andre og sjelden til vanlig tid. Da er vi nok som oftest på farten.
Da er klokken her snart 7.30, og vi skal ned for å spise frokost. 
Ha en fortsatt fin dag alle sammen!
Empire State Builing

19.april 2010 ENDELIG PÅ VEI TIL NY?

Ikke på langtur, men du verden så stolte jenter og glade hunder.

Ut på tur både hit og dit.

I dag banket to jenter på døren hjemme hos Ulf. En har vært hos flere ganger og gått tur med en hund. I dag hadde hun en venninne med seg. De fikk med seg Svea og til deres store overraskelse og glede, Aino. Hun er Salhus-jentenes yngling. Derfor ga det status å få være førstemann, (utenom oss,) som fikk gå tur med henne. Ulf foreviget turgjengen og sendte bildet til meg. 
Jeg regner med stor pågang av villige hundepassere når dette kommer ut.
Ami tar seg en høneblund.

Den som sover,......

....synder ikke. Jeg vet ikke om det gjelder Ami i dette tilfellet. Han har nemlig vært og "lånt" far sin vest, og det er den han har dandert så flott på gulvet. Tydeligvis var han så fornøyd med innsatsen og resultatet av danderingen, at han like godt la seg nedpå og tok seg en liten høneblund.
Har også Ami fått med seg at det er lettere å få tilgivelse enn tillatelse?

Tusen takk, Inger!

Inger er flink å sende bilder av Ami. Hun har gledet mange med bildr av Ami på Sykehjemmet , på skiturer, hjemme og på hytten.
Innimellom sender hun også flotte naturbilder. Dagens bonusbilder er tatt av henne. Jeg vet at jeg tidligere har sitert fra: "Å eg veit meg eit land, langt der oppe mot nord" 
Jeg synes disse bildene rettferdiggjør at jeg gjentar meg selv. Et besøk i Nord Norge er apsolutt å anbefale. 
Det tør jeg anbefale, på tross av min egen NY-tur, men den er i tillegg til Norges,- og Nord Norges-ferie, ikke i stedet for.

18.april 2010 FORTSATT ASKEFAST.

Kos og klapp av Heros eier.

Tur i parken

I dag var Eivind, Marta, Eik og jeg tur i den "riktige parken". I dette tilfellet betyr det stedet der Eik har de fleste av sine 2-, og 4-beinte venner. Det innkluderer også kjæresten Hera, som er en stor blandingstispe. Begge viser gjensidig glede når de møtes, og Eik vet godt retningen han må gå for å treffe henne. 
Vi hadde det i hvert fall trivelig i parken, der et utall hunder var samlet til trim, lek og morro.
Eik er opptatt av helt andre ting, enn å kurtisere damen sin.

Utstilling og NM i innebandy.

Neste post på dagens program var NM i innebandy. Eivind spiller på mosjonsnivå og ville se kampen der flere venner skulle spille. 
Ulf og jeg har en niese i Oslo. Samboeren til Anja spiller for det andre finalelaget, så Eivind og jeg hadde hver vårt lag å heie på.
På vei til kampen, ringte Ulf. Han var på vei hjem fra dagens utstilling. Han var i bedre humør i dag. Atie fikk to rød. Jeg legger link til Ulf i dag og, for det er han som har detaljer og bilder.www.kennel-captator.
Tilbake til dagens NM-kamp mellom Gjelleråsen og Tunet. 
Gratulerer til Tunet med NM-tittelen.
En spesiell gratulasjon til "vår" Daniel.
Takk til Anja for koselige dager sammen under mitt ufrivillige opphold i Oslo.
Sist, men ikke minst; tusen takk til Ulf og alle mine hjemme som som ønsker at jeg skal få gjennomført denne turen. Jeg vet så altfor godt at denne utsettelsen medfører ekstra ulemper og merarbeid for Ulf.
Klar for NM-finale.

17.april VIDEREKOBLING

Eik liker å gå tur i parken og treffe vennene sine.

"Akterutseilt" og heller ikke vår dag.

Det er ikke alle dager som er like minnerike. Dette er en av disse. Jeg er på vent i Oslo, mens Ulf styrer alt på hjemmeban med stelll av hunder, kommisjonsmåling og utstilling.
For at dagens målinger og meritter skal bli fremstilt riktigs mulig, overlater jeg det til Ulf og legger heller en link til han www.kennel-captator.com

16.april 2010 FORTSATT I OSLO MENS VI VENTER

..og leker turist mens jeg venter.

PÅ TIMEN HOS HUNDESALONGEN

...Nå er det endelig Eik sin tur, som har stått på lang venteliste pga sykdom hos "nappersken"

AT FLYENE KOMMER PÅ VINGENE IGJEN

...for jeg tror ikke dette et brukbart alternativ for oss.

OG JEG KOMMER MEG TIL NEW YORK

Må bare først slå fast at jeg ikke lider noen nød. Jeg har det fint hos Eivind og føler at jeg bare går på oynt og er reneste "luksuskjerringen", uten noen forpliktelser. Selvfølgelig er det både en uventet og uønsket mellomlanding, men nå er det bare sånn. Da gjelder det bare å gjøre det beste av situasjonen.
I dag hentet vi Eik. Velkomsten var mer enn hjertelig, og vi hatt hatt flere lange turer. Jeg fikk også se salongen der Eik skal nappes på tirsdag. Det hjelper ikke å være fast kunde, når hun som jobber der måtte opreres. Da vokser ventelistene, men tirsdag kl 12 er det endelig Eik sin tur.
Nå har Eivind og jeg nettopp inntatt god mat og drikke. Eivind imponerte virkelig med sine kokkekunster, en perfekt avslutning på, en tross alt, fin dag.
Så over til helgens utstillinger. Lykke til Ulf med Fargo og Heid. Takk for hjelp med handling av Varri-hundene til AnneMa og Thurid.
Til alle som skal stille i Bergen, ønsker jeg en fin helg. Hadde vært koselig å treffes, men det får bli ved neste korsvei.

15.april 2010. SI DET MED BLOMSTER

SELV OM JEG IKKE TROR DET HJELPER....

verken mot vulkanutbrudd, askenedfall eller stans i all flytrafikk. Nei, nå gjelder det bare å roe ned, følge med på nyhetsoppdateringene og t tingene som de kommer.
Tross alt var jeg heldig, for jeg fikk plass på morgentoget til Oslo. Nå er jeg nærmt Gardermoen og slipper kø og ombooking fra Flesland. For NY-tur skal det bli. Vet bare ikke når, men det er det jo heller ingen andre som vet. Imens har jeg det trivelig hos Eivind . Det gjør ventingen både enklere og koseligere.

14. april 2010, SISTE INNSPURT FØR....

Ami er brukt som illustrasjon av dagens situasjon i Salhus.

.......NEW YORK-TUREN.

Jeg føler at dagen har flydd avsted. Uansett hvor tidlig man begynner, er det alltid mye å gjøre rett før avreise også. 
Nå har vi akkurat kommet hjem fra ringtrening. Hundene er ferdig med kveldsstellet, og jeg må få noen ord ned på siden, før laptoppen også blir pakket ned. Fra i morgen faller alt ansvaret på Ulf, både daglig drift, og det kommer til å gå så fint. Ulf tar ut siste ferieuken mens jeg er borte, men får mer enn nok å gjøre på hjemmebane med hunder, valper trening og utstillinger. Jeg får bare takke og bukke for både denne fantastiske turen og innsatsen på hjemmebane mens jeg er bortreist.
Jeg skal prøve så godt jeg kan å oppdatere siden fra NY. I tillegg kommer nok Ulf til å legge ut litt stoff i tillegg til at han skriver på Captator-siden.
Da tar jeg kvelden og ønsker på gjensyn i morgen fra "The big apple".

13.april 2010 CAPTATORS ILJA OG INKA,

Vi vokser og trives.

TO RIKTIGE HJERTEKNUSERE.

Jeg hadde først tenkt å bruke overskriften, en evighetsmaskin. Det føler jeg nemlig vaskemaskinen har vært i dag. Siden jeg reiser på torsdag, vil jeg at alt skal være vasket og reint. Alle burene er vasket og fått reine tepper, og nå er akkurat de siste Dust-Texmattene ferdig til å legge utover. Dessuten har jeg vasket opp alt til valpene, pluss et reservelager, både til de voksne hundene og valpene. Innimellom har jeg fått pakket det meste til turen.
Morgendagen er fullbooket med avtaler og avsluttes om kvelden med en siste ringtrening, før helgens utstillinger.
Det sier seg selv at fotografering har blitt nedprioritert i dag. Det løste jeg enkelt. Jeg "fridde" bare til Ulf etter et valpebilde. I motsetning til meg, tar han alltid seg tid til å fotografere, så han har rikelig å velge i selv og dele med meg, når jeg er i beit. 
Ilja og Inka vokser og trives, og i dag fikk de sin første tur ut i hagen. Været var flott og temperaturen så god, at det ble fotografering i det fri. 
Senere på ettermiddagen var de med Ulf og Celeste til veterinæren, så da fikk de seg en liten biltur også. 
Mer om Inka og Ilja finnes på www.kennel-captator.com

12.april 2010 BLÅSKJELL

To ivrige blåskjellplukkere

Tilfeldighet.

Det var aldri meningen eller planlagt at dagens blogg skulle handle om blåskjell. Her var det tilfeldighetene som spilte inn. 
På gårsdagens tur med Celeste var alt som vanlig, med litt snusing her og litt der. I dag var det som Aino, Atie og jeg var havnet midt i "blåskjell-land." Det lå blåskjell overalt, og hundene var snare å forsyne seg. Vi setter svært liten pris på denne selvbetjeningen, for skjell som har ligget på tørt land blir fort bedervet. I dag har også solen vært med på å fremskynde forråtningsprosessen.
Derfor var jeg snar å kaste blåskjellene så snart jeg så de. Jeg følte at hundene hele tiden lå et hestehode (eller riktigere;et hundehode) foran meg. De hadde jo stor hjelp av sin utmerkete luktesans og snuste seg frem til stadig nye skjell. 
Dette ble en fin trim på både hunder og ho mor, som i tillegg var fornøyd med at bare "smuler" havnet i hundemagene.
Her jobbes det for "føden."

Fakta om blåskjell

Latinsk navn: Mytilus edulis
Familie: Mytilidae
Levetid: 20år eller mer
Størrelse:Opp til 10cm lengde
Leveområde: Lever hovedsakelig i tidevannsonen festet til stein eller annet fast underlag med en sterk, men elastisk byssus tråd. Blåskjell er utbredt i hele nordlige Atlanterhavet, langs hele norskkysten
Gytetid: Hovedsakelig i sommerhalvåret
Føde: Planteplankton, dyreplankton, bakterier, andre microorganismer og dødt organisk materiale
Legger ut en link til de som vil lese mer om livet i havet.
www.wwf.no/bibliotek/wwf_naturfakta/hav/blaskjell/
Ingenting å si om innsatsen her, mens....

...Aino har gitt opp, fordi Sigrun bare ødelegger hele morroa.

11.april 2010 MEST "VÅRPUSS"

En "fornyet" utgave av Cerinne etter dagens napping.

CERINNE, DAGENS UTVALGTE.

En vakker og solrik formiddag kan brukes til så mangt. Vi valgte å fortsette med napping. I dag var det Cerinne sin tur, og det var med hensikt. Hun er den neste vi venter skal komme med løpetid. Ja, det er ikke usansynlig at hun begynner allerede denne måneden. Derfor ville vi være føre var. 
Cerinne skal parres, og nå er hun i hvert fall vårfin og reiseklar. Så gjenstår det bare å vente, krysse fingre og håpe på at jeg er har kommet meg tilbake fra tur, før parringsturen står for tur.  
Jeg ser virkelig frem til turen tilbake til Karlstad, Carina Olsson og Chrunch. 
Deretter kan vi forhåpentligvis vente på enda et nytt kull med små hjerteknusere.

Hjerteknuseren og linselusen Aino.

Frøken Individualist.

Det er Atie det. Vi har mange hundesenger i stuen, fint lite brukt foresten. Ingen av hundene har faste plasser heller, men det er utenom Atie. Det er foran den ene panelovnen. Legger jeg ikke frem et teppe der, legger hun seg rett på gulvet. Dette er hennes plass, og det blir også respektert av de andre hundene.
Atie på plassen sin.

Frøken Klarer det sjøl, men.....

...vil ikke likevel. Atie vil og kan det meste selv, men når det gjelder enkelte oppgaver, "forlanger" hun service. Hun går for eksempel ikke gjennom hundeluken. Der venter hun på at noen (les: oss) og ikke de andre hundene gjør det. Det kommer ikke en lyd fra henne. Hun bare venter, smelter oss og oppnår det hun vil.
Atie er en herlig hund å ha i hus, kjærlig og med gode signaler til både folk og fe. En "reprise" av henne eller hvilken som helst av de andre søsknene fra kombinasjonen Cerinne og Chrunch vil være høyst ønskelig og svært velkommen.
Atie, fars pie, sier ikke nei til et fang og en god armkrok.

Bare et bonusbilde fra hagen vår.

10.april 2010 ASTRA OG AINO ER.....

Aino venter på mor.

MORS SKYGGER ......

...passer godt til den beskrivelsen. Astra er en av våre pensjonister og bestemor til Aino. Astra har hatt fire valpekull og var en særdeles dyktig mor, og hun preget valpene sine på den mest ønskelige måte. Hverken valpene eller vi kunne ønsket oss en bedre mor. 
Derfor virker det underlig at hun er husets store mammadalt og skygge. Ikke nok med det. Hun har et blikk som forteller omverdenen, at Sigrun med en "påklistret" dachs er helt normalt. 
Ofte mens jeg er opptatt med andre gjøremål, går hun enten " i beina mine" eller så legger hun seg i stolen min og venter.
Når sant skal sies, har hun gått i god skole hos Katha. 
Dette er foresten ikke det eneste tispelinjen vår, har ført videre til den yngre garde. Hadde jeg ikke visst bedre, kunne jeg mistenkt at kenguru eller evt andre spretne dyrearter var innavlet. Maken til spenst skal man lete lenge etter. Det er ikke uten grunn til at vi har de høyeste hundegårdselementene, som finns i handelen.
Av de to søstrene, Aino og Atie, er det førstnevnte som er sine "førtisper" opp av dage. 
Visst kan det være både koselig og kjekt med selskap, men du verden så vanskelig det er å lese en avis eller drikke litt kaffe samtidig.
Bare en liten bisetning til slutt; Mens jeg skriver nå, ligger Astra bak meg og Aino på fanget. Forundret? Ikke jeg.
Aino og Astra i ventestilling.

OG "MAMMADALTER."

Astra tar en liten høneblund, mens hun venter.

9.april 2010 NOE TIL LYST......

Fra vindusposten min.

NOE TIL GLEDE

Selv om det har begynt å spire og gro i hagen, valgte jeg i dag blomster fra det ene stuevinduet mitt. Sjelden har jeg hatt så mange blomster på orkidèene mine som på disse to. Begge to tilhører Phalaenopsis-orkidèene, en slekt som består av ca 60 arter. Nå er plantene er litt av et skue. Jeg talte over 40 blomster tilsammen. I tillegg har begge knopper, som snart er klare til å springe ut.
Enda mer fra vinduet mitt.

MEST TIL NYTTE .......

Så over til hunder og "hjelpemidler" i hundeholdet vårt.
Vi har lagt stor på trygghet og komfort for hundene våre, når vi har gått til anskaffelse av hundebur. I bilen har vi flere "etasjer" med Trønderbur. 
Nederste delen er spesialbestilt etter mål og oppdelt i tre bur. Hvert bur har god plass til to dachser. Øverste etasjen hadde vi med fra den forrige bilen vår. Dette buret er montert sammen med ny-delen, og sammen med skap til utstyr, utgjør de hundedelen av bilen vår. 
Dessuten er bilen etterisolert, og i taket har vi fått montert en skikkelig god lufteluke. Den har vi hatt god nytte av . Hundene får luft når vi kjører, og både de og vi har det luftig og godt om natten. Foran hundeavdelingen har vi innredet vår "bo-avdeling", veldig praktisk. Vi forflytter oss nemlig nordover hver sommer, og uten en stor god og hundevennlig bil, hadde det blitt tungvint og slitsomt, både for hundene og oss.

Atie og Aino er trygt plassert i ungdomsavdelingen.

.......OG HJELP.

Hunde-avdelingen

8.april 2010 VÅR I LUFTEN

Aino er lett på foten.

Viken, here we come!

Aino og Atie er alltid på hugget og klar for en tur. Før ordet tur er nevnt, har de gjort seg klar. At det går an å dele på godene, er langt unna deres tankeverden. Her gjelder det å stå på kravene og flyte på sjarmen. Dermed fikk de nok en gang en ekstratur med Ulf.
Tidligere på dagen hadde de vært flere ganger ute med de voksne hundene. Da gikk det i hundre. Heid var den første de dro med på leken. De vekslet på å løpe etter hverandre. Da Heid tok seg en ørliten pause, trodde visst Cerinne at Heid var sliten. Da kastet Cerinne seg inn i leken med full kraft. Hun elsker å leke med jentene sine, og det er ingenting å si på verken fart eller utholdenhet.
Selv var jeg ute i hundegården for å plukke  hundeskit, men med en løpende hundeflokk som bare ble større og større, ga jeg opp. Et var at de fløy mellom beina på meg, men å gå med bøyd hode for å plukke skit, anså jeg som risikosport.
Nå tror jeg ikke at Aino og Atie var utslitt av all løpingen, men de var merkbart roligere og fokusert nede i Viken. I stedet for å løpe og leke, gikk de mest på egenhånd, snuste og tok avstikkere, både opp i skogen og ned i fjæra. Overalt fant de noe de kunne lukte på, bite i eller ta med seg en liten runde.
I dag fikk Ulf skrevet ut PM til neste ukes utstillinger. Han har hatt problemer med E-posten etter at gamlemaskinen kollapset. 
Nå ligger startnummerene klar, og det blir en spennende utstillingshelg på alle måter. 
Atie "snuser i vei."

7.april 2010. FÅR DET BLI....

ET PORTRETT AV AINO,....

SKJØNNE BARNEBARN,......

OG VAKRE VÅRBLOMSTER.

Og glede seg over alt som er positivt og går femover,...

for det har det gjort i dag, etter en tøff gårsdag. Da så jeg NY-turen gå fløyten, og jeg var skikkelig bekymret for hvordan jeg skulle klare å ta meg av hundene, mens Ulf var på jobb. Han foreslo å være hjemme i dag, men dro da jeg lovte å ringe, hvis jeg måtte ha avløsning. 
Vi kom i mål, riktignok i rolig tempo, men det hadde ingen vondt av. Dessuten har vi hatt det så koselig. I går tok Celeste "husmorferie" og krøp opp i sengen min og holdt meg med selskap. 
I dag satset jeg på å hvile i stuen,men, men jeg ga fort opp i dag å legge meg på sofaen, for der hadde jeg hunder overalt. Dette ble litt bedre da jeg forflyttet meg over i godstolen. Det hjelper når man får ha hodet er fritt for hunder og i tillegg får "beholde syn og frie luftveier." 
Nå skal jeg ikke klage, for de er så kjærlige og gode. De vet ikke hva godt de skal gjøre for meg tilbake i normal tilstand og fit for fight igjen.
Et eldre bilde, bare for å illustrere dagens situasjon. Tidvis var det enda flere på fanget mitt.

6.april 2010. MANGT OG MYE SOM LIGGER.

Atie har en kosestund.

Atie ligger og slapper av.
Sigrun ligger til sengs, og.......
derfor "ligger" siden nede i dag.
Håper alt og alle er oppegående igjen i morgen.
På gjensyn da!

5.april 2.PÅSKEDAG 2010......

Blomster hvite, gule, blå titter opp av uren,......

nikker nå så blidt, de små, etter vinterluren.......

Skog og mark i grønne skrud kler seg nå på Herrens bud.....

Knopper små de springer ut. Her er sol og glede.

.....FANT VI VÅRTEGN I BERGEN.....

....PÅ TUR MED AINO OG ATIE.

Dagens tur startet i Muséhagen som er en del av Botanisk Museum. Denne parken besøker vi flittig. Det er også her Veksthuset/Bananhuset ligger. Det er bare åpent på ukedagene, så i dag holdt vi oss ute i parken. 
Jeg tok alle blomsterbildene der. Vanligvis kommer våren tidlig i denne parken, og det er ikke uvanlig at noen av rhododendroene står i blomst på denne tiden. I år har nok vinteren på disse kanter vært både for kald og for lang, til at blomstringen var kommet igang. Den lange kuldeperioden tok til og med knekken på alle gullfiskene i parken, så nå blir det spennende om det settes ut nye fisker eller det skal spares på de kanter også.
Etter parkbesøket tok vi oss en runde i sentrum. Det tar tid, men ikke fordi de små er treige til å gå. Små søte dachser vekker oppmerksomhet, og så må det klappes koses og "dikkes". Men det får vi ta med, og dessuten det er alltid kjekt med folk som liker og vil snakke hund. I årenes løp har vi fått mange bekjentskaper etter tilfeldige møter.
For flere år siden hadde vi et stopp på en rasteplass i nærheten av Lærdal. Der traff vi på et tysk ektepar som var på ferie. Tilfeldigheten ville det slik, at siden de hadde hatt en dachs for mange år siden, kom vi i prat.
Før vi skiltest, ble det tatt mange bilder av paret sammen med hundene våre og valpekullet som vi hadde med. I tillegg utvekslet vi navn og adresser. Nå utveksler vi hvert årjulehilsener, men den første kom fra Tyskland til oss. Det var høyst uventet og gledelig.

4.april 1. PÅSKEDAG 2010

Utsikt fra Ami sitt vindu.

PÅSKESTEMNING......

....hos Ami på hytten.

ET STORT PÅSKESMIL......

.....fra Sofie og Stella.

NYDELIG PÅSKEKAKE.....

...som Silje hadde bakt til dagens store påskebesøk.

ET AV PÅSKEEGGENE......

...som barna jaktet på i hagen.

KORT SAGT......

....en vellykket dag. Vi var innvitert på kombinert forsinket bursdag-, og påskebesøk hos datteren og svigersønnen vår. Der var hele 22 samlet til god mat og hyggelig lag. Silje og Reidar hadde virkelig stått på. Først spiste vi deilig pizza, og deretter kom et utall kaker på bordet. Det var visst kommet ønsker fra både den ene og den andre, og Silje som ikke ville skuffe noen, hadde bakt fra morgen til kveld. Hun toppet det hele med en flott påskemarsipankake.
Mens barna var opptatt med leker og spill innendørs, tok Reidar jobben som påskehare. 
Det var ikke vanskelig be barna om å komme ut for å lete etter påskeegg. Dette var det siste Ulf og jeg fikk med oss, før vi takket for oss. Det var en svært vellykket dag og feiring. Vel blåst. Tusen takk for oss. 
Vi ville tilbake til hunder og valper. Siden alle lå i burene sine, matet vi de "på direkten". Etterpå fikk alle seg en tur ut, og deretter skulle de få være lengre oppe og "ta igjen" tiden de hadde tilbragt i bur. Men der er hundene våre rare. De vil ikke være oppe, hverken ute eller inne. De stiller seg opp foran buret sitt, klar til å få kveldsgodbiten og legge seg etterpå. De er noen ordentlige vanedyr.
Ulempen er at de også står opp til fast tid, det være seg helg eller hverdag. Den forskjellen har de ikke mye greie på, og jeg tror ikke på noen seine morgener i fremtiden heller.

3.april PÅSKAFTEN 2010

EN RIKTIG GOD PÅSKE FRA KENNEL VARRI.

EN SOLSKINNSTUR.

Overskriften er nok litt ønsketenkning og litt overdrevet, men vi så solen. Etter en heller våt start på påsken, er det ikke så mye forbedring i været som skal til, før vi er fornøyd.
Iallefall hadde vi en trivelig tur rundt om i nærmiljøet. Vi møtte flere både to-, og firbeinte som også var ute i finværet. Ekstra hyggelig ble det, da vi traff på andre hunder. 

Klar til tur med Aino og Atie.

2.april 2010 PÅSKEAKTIVITET

Om ikke akkurat påskeblomst, så en vakker plante fra "Bananhuset" til Botanisk Museum.

JAKTEN PÅ PÅSKEHAREN.

Det er ikke så mange som forventer at vi små Varrier skal bli de store jakthundene, og det har vi ikke ambisjoner om heller. Men god luktesans har vi og nysgjerrige så det holder. Det kom godt med på dagens jakt, for når det gjelder den derre jakten på Påskeharen, er vi Varrier, både uten kunnskap og erfaring. Derfor måtte jeg bare følge magefølelsen, men den var tydeligvis helt feil. 
Jeg ble holdt tilbake i båndet og fikk beskjed om at det var altfor tidlig ute.
Riktignok har jeg hørt om at det er fredningtid på småviltjakt. Jeg visste selvfølgelig ingenting om jakttiden på Påskeharer.
 Derfor vil jeg sette stor pris på en tilbakemelding om når jakten  på Påskeharer starter.
En ivrig Ante blir holdt igjen.

KLAGE TIL PÅSKEHAREN?

Snømengdene i Nord har ført til problemer for enkelte. Naboen på hytten til Ami har flyttet midlertdig. De er gamle og fikk problemer med all måkingen, men verst var det at vannet frøs.
Ami er god venn med det gamle paret og litt ekstra med kona i huset. Hun pleier å legge ut mat til reven, og der  pleier også Ami å forsyne seg. Denne foringsplassen er like populært hos han, som den er mislikt av Inger og Jan-Helge. 
Denne påsken ble det ingen utendørsbuffet på Ami. Derfor var gleden stor da han oppdaget Kvikk Lunsjen. Hadde påskeharen kommet han til unsetning? 
Stor var skuffelsen, da han oppdaget at det bare var et tomt papir. Han vurderte å klage til påskeharen på direkten pga manglende innhold i leveransen. 
Etter litt betenkning ombestemte han seg, for tenk om det var reven som ville ha tilbake noe for all maten, som Ami hadde tatt fra reven.
Det svaret er det ingen som får, ei heller Ami.
Det er greit nok "å lure bønder", men små søte dachser; fy søren.

TO VETERANER.

Oldemor Katha holder seg langt unna ungdommens viltre påfunn og jakt, utenom det hun behersker til fulle. For henne er det rådyr, rev og grevling som gjelder. Egentlig er hun pensjonist og kan hvile på sine laurbær, men byr det seg en sjanse til høsten, takker hun nok ikke nei til nye dager i skogen med Ulf.
Jeg prøvde å få tatt et bilde av husets eldste påskepynt sammen  med de yngste hundene. Det ble total fiasko. De var mer interessert å leke med meg og kamerasnoren, enn å "posere" med en kjedelig plasikk-sak.
Da valgte jeg enkleste løsning; to veteraner i samme stol, og slik fikk jeg en "påskete" avslutning på dagens blogg. 
Fortsatt god påske til alle!

PS. 
Alt vel med Celeste og valpene, som både spiser, sover og koser seg.
                                                                                                 DS.

Gamle Katha med en enda eldre påskekylling.

1.april 2010, DET ENDTE GODT TIL SLUTT.

Tøff start på livet for de små.

CAPTATORS I-KULL

Det begynte som en vanlig fødsel, riktignok på overtid, men etter boken. Celeste hadde normalt fall i temperatur, med påfølgende stigning. Deretter satte veene inn, og så langt så alt "riktig" ut. Da riene avtok etter en stund, kontaktet vi veterinær.
Celeste måtte keisersnitt. Hun hadde fått livmorsdreining (torsjon) Ulf fikk være med å assistere Berge og få liv i de små. Begge tispevalpene ble reddet. Det var en stor lettelse at vi ikke mistet noen valper. 
Jeg var hjemme med flokken, så for "full dekning" er det best å lese: www.kennel-captator.com

I går nedprioriterte vi å skrive på hjemmesidene. I dag legger jeg ut siden tidlig og lar det bli med det. Ulf plusser nok litt på siden sin senere i kveld.

AMI PÅ HJEMMEBANE......

I vinter glimret snøen lenge med sitt fravær. Dette gjaldt både Harstad og store deler av Nord-Norge, men da de først fikk snø, kom den i rikelige mengder. 
Da snømåkingen startet hjemme i Blåbærhaugen, "oppsto" Ami sitt eldorado.

Ami graver kanaler på kryss og tvers.

...MED EGET "ANLEGG" FOR......

Han fikk sin egen snøarena. Brøytekantene rammet den inn, og innenfor hadde han god plass. Dermed satte han i gang, og det ble både kanaler, lange tuneller og sklibakke. Ami koste seg like mye , enten han utbedret fasilitetene sine eller bare nøt "utelivet"

Det er stundom et slit, men Ami er ikke den som gir seg.

....ALL SLAGS SNØAKTIVITETER OG ET PRIVAT VAKT-TÅRN.

Alt det der er vel og bra, men det som tar kaken for Ami, er tårnet. Riktignok er det bare en kjempehaug med snø, men ikke for Ami. Der sitter han og holder vakt, som den reneste Tobias i Tårnet, For også Ami følger med vind og vær og folk og fe som passerer. Man kan få mye utav lite, så lenge man bruker fantasien.

Av og til hadde det gjort seg med litt lengre bein.