Dagbok

Blogger for August 2009

31. August 2009 Betydelig nedbørsmengder i vest

Nytt fra et særdeles fuktig Bergen. En ny video på videosiden, og noen nye bilder kommer det vel også i løpet av kvelden. Ellers er alt vel med meg og hundene
Ulf

Det er ikke alltid like lett å komme med nytt stoff om valpene, når de og jeg befinner oss på hvert vårt sted. Heldigvis oppdaterer Ulf både Captator-, og Varri-siden. I tillegg oversender han bilder og legger inn videosnutter. Dessverre kan jeg ikke tilby samme service tilbake. Det ligger langt over mine evner å redigere og få ut den siden.  

"Medbragt "hus"

I morgen venter nytt hus og ny familie for Ante. Det blir spennende for de, for oss og ikke minst Ante. Likevel blir dette en annerledes utflytting, enn vi pleier. Han skal fremdeles ha adresse Vikaveien i Salhus og til en familie  som i årevis har hatt kontakt og også"lånt"med seg av hundene våre på tur.
Vi kunne ikke ønske oss bedre forvert for Ante.


Utenom at Ulf har nytt på www.kennel-captator.com, legger jeg ut et par bilder fra dagens tur.

Ny regntid i Salhus 30/8-09 ?

Ulf har benyttet hvert eneste tørre øyeblikk til å ta ut valpene. De voksne går ,om enn motvillig, ut på egenhånd. Øs pøs regnvær frister ikke mye, så lenge det ikke er en jakt-tur i sikte.
Da er det enklere med valpene. Heller ikke de liker regnet, men når det er så gøy å løpe fritt ute, får heller godta allslags vær.
I dag var det rikelig med overvann i hundegården,og Ulf sine nyvaskete gulv, ble "merket" av moldete og våte hundelabber.
Håper for alle parter, at all denne nedbøren ikke er begynnelsen på en ny regntid.
Høsten blir så mørk, lang og trist, når det regner og blåser i ukesvis. Løvet enten blåser eller råtner vekk, og vi går glipp av alle de fine høstfargene.
Høsten er virkelig flott årstid, men best i en litt tørrere utgave enn det er vestpå nå.
Flere bilder med og uten vanndråper på fotolinsen, setter jeg inn i fotoalbumet.
Sigrun fra en skyfri sensommerkveld på Jeløya.

Eik i fokus 29.august 2009

Gjett om det var en dachs som ble glad, da jeg kom tilbake til Eivinds leilighet. Jeg var "underenært" på hundekos og fikk all oppmerksomheten helt til Eivind kom. Da valgte Eik å dele rettferdig, og resten av natten lå han vekselvis i fotenden på sengene våre.  

Bare en liten påminnelse

Her har Eik plassert seg strategisk foran ytterdøren. Dagens første luftetur er allede unnagjort før frokost, men nå venter han på dagens langtur. Han har nemlig sin egen måte å regne ut , når på dagen det skjer.
Er Eivind hjemme på formiddagen, betyr det helg. Da går de flere langturer og den første allerede på formiddagen.
Det er derfor han ligger foran døren. Tenk om Eivind glemte det. Da er det bra å ha "huskehjelm", og kalenderen er "innebygget".

Hos Eivind 28. august, skrevet 29. august

Standard(Oslo) er galleriet til sønnen vår. I går var det åpning av ny utstilling.
Torbjørn Rødland:" Andy Capp variations"
Eivind hadde invitert meg både til åpningen og den påfølgende middag. Jeg var så optimistisk at jeg satset på å trekke meg tilbake i en stille krok og få skrevet litt. Det skar seg, for det kom så mange folk, at det ikke ble noen stille krok. Derimot var det en flott utstilling og en smakfull og trivelig middag med mange nye bekjenskap.

Trude, min reddende engel 27/8-09

Jeg hadde nettopp snakket med Ulf og fått høre hvor mye ekstra-arbeid han hadde fått pga akutt sykdom hos en kollega. I morgen må han ha begge klassene samtidig på kjøkkenet. Dermed ble det smått med bilder og stoff til hjemmesidene, og det er her, Trude kommer inn.
Jeg setter meg til pc-en, for å lete etter gamle bilder. Akkurat da kommer det en mail fra Trude. Den er full av bilder av Alice og kompisene hennes, og hvilket herlig hundeliv hun har. Du er heldig Alice, men du må da ikke bite vennene dine i øret. Tenk om de biter tilbake. De har mye større tenner enn deg.Tenk på det lille venn.

På tvers av hårlag.

Jeg er blitt kjent med dachser av alle hårlag, og vi leker med hverandre alle sammen. Ikke er jeg redd for den store rottweileren heller. Hører du det, Ami? Har hørt rykter om at du ikke likte en Fransk Bulldog i Salhus.
Ville bare nevne det i en bisetning.
Hilsen din tøffe søster.

Hulter til bulter.

Det er ikke så vilt som det ser ut til. Dette er de nye vennene mine, og de har tatt imot meg med åpne labber.

Ting tar på.....

....., og her har Alice måtte gi etter og har tatt seg en bitte liten dachseblund.
I tilfelle den strekker seg litt ut, benytter jeg sjansen til å hilse til alle som jeg kjenner. Til dere og alle andre hundevenner:
En riktig god natt!

"Kjerringer med staver" 26.august 2009

Hver dag er Coxarthrose-gruppen ute og går med staver. Da har vi allerede vært igjennom timevis med trening og fysikalsk behandling. Det gjelder å få mest mulig ut av oppholdet. Vi føler oss priviligerte og heldige som har fått plass. Jeg tenker også på alt merarbeidet Ulf har med hundene, men det beste for alle parter er, at jeg står på og oppnår gode resultater.
Hjemme er alt bra med valpene, og Ulf har nytt stoff og bilder hver dag på www.kennel-captator.com 
Skriver litt mer i kveld når jeg får bilder av Ulf.

Ami og Ante på plommeslang.

Det er ikke bare oss vksne som setter pris på Victoriaplommene i hagen. Her er Ami og Ante på plommeslang. Det er ikke nytt for oss, at også flere av hundene våre liker og spiser nedfallsfrukt. Noen av greinene på plommetreet henger inn i hundegården, så de voksne hundene får plommene mer eller mindre servert.
Det er artig å se på hundene i "plommefatet", og vi deler så gjerne.
De to andre bildene setter jeg inn i albumet.

25. August 2009 Nyheter fra Salhus

I dag sier Ami; Vi har vært nede i Viken i dag, det er en ny video av oss.
Jeg har vært til veterinær for å kontrollere at den siste "steinen" var kommet på plass, og det var den. Det er veldig viktig sier de.
Ellers så har Ulf klippet klør på oss alle, de vokser fort sier han. Det er ikke gøyt å klippe klør, men det må vel til.
Ulf

Hilsen fra Varris Alice.

Tusen takk til Trude og Bjørn for koselig hilsen og mange fine bilder av Alice. Det er så kjekt å høre at hun har funnet seg til rette. Hun har kommet inn i en stor flokk med hunder av forskjellig rase. Dessuten er der både katter, ponnier og hester.
Vi setter umåtelig stor pris på alle tilbakemeldinger, hilsener og bilder fra dere som har kjøpt valper fra Kennel Captator og Kennel Varri. Det er like stor stas hver eneste gang. Tusen takk til hver og en.

En liten "fjellgeit"

I dag har valpene hatt nok en topp dag i Viken. Der får de løpe fritt, leke med hverandre og "klatre" alt de orker. Det som for bare kort tid siden, både var vanskelig, litt nifst og utfordrende, går nå som en lek.

En liten linselus.

Nå synes visst Ante at det har blitt for mye Ami-snakk og Ami-bilder, så nå tar han saken i egne hender og sniker seg fram, for å komme i forgrunnen. Dermed kom det beste til slutt, men det står helt og holdent for Antes egen regning.

Ami og Aino 24.august 2009

Det er rart å bare kunne følge med valpene på bilder og høre om utviklingen på telefon. I så måte står jeg likt med dere som er innom siden. Heldigvis tar Ulf mange bilder. Han tar i hvert fall 100 i gjennomsnitt. Det er godt å ha litt å velge i når to hjemmesider skal oppdateres daglig.
Vanligvis er det bare kjekt, men nå som jeg er borte, ser jeg alt jeg går glipp av hjemme.

Mer jeg går glipp av.

Dette er vårt fine firkløver, Sofie, Henrik, Jakob og Stella. Lillesøsteren er snart 1mnd. gammel. Når jeg kommer hjem, skal det være barnedåp. Det blir kjekt, men jeg ser nå mest frem til å ha de "rett over fjorden",slik vi vanligvis har det.
Ja, det er mange grunner til å lengte hjem, men jeg har det fint og er takknemlig for denne muligheten.

23. August 2009 Mer nytt hjemmefra

Hei, jeg er Ami. Det er en ny video av meg, Aino og Ante. Heid fra Captator er også med. Hun var bare dum, hun tok leken vår og beit i den. Hun er så stor at vi klarer ikke med henne. Men vi prøver så godt vi kan.


Det blir så enkelt for meg når Ulf både skriver, legger inn bilder og videosnutter. I tillegg får jeg bilder, som jeg kan bruke, på mail.
Dermed kan jeg heller skrive om valpene, enn om siste post på dagens program. Det var stavgang frem og tilbake til Røed gård. www.røedgård.no Gårdens historie kan spores helt tilbake til middelalderen da Clementkirken eide gården.

En liten sjarmør

Ami er en liten kar, ja, fremdeles aller minst, men det er det eneste som skiller han fra søskene. Han har like god matlyst, er like aktiv og minst like frempå.
Kun tiden vil vise om han ender opp som dverg-, eller kanindachs. Det blir spennende å følge med han.

To gode venner

Hilsen hjem til Ulf, Ami og alle hundene.
Jeg har det fint, savner alle hjemme, men satser på at tiden her går fort og at jeg kommer hjem som et "nytt menneske"

22. August 2009 En hilsen hjemmefra

Et bilde av dvergvalpene på stranden nede i Viken. I dag var stranden minimal, på grunn av ekstremt høyvann, men valpene hadde en fin tid der ned. Jeg har lagt ut en ny video fra denne turen. Det kan bli et bilde eller to senere i dag.
Ulf
Først må jeg takke Ulf som legger ut bilder og videosnutter til glede for både dere og meg. Tusen takk for at du påtar deg dette ekstra-arbeidet.

Da Jeløy Kurbad drives av Syvendedags Adventister er lørdagen helligdag og fridag her. Derfor benyttet jeg anledningen til å ta  en tur inn til Oslo. Jeg var på Friluftsmagasinet og kjøpte lang antenne til Garmin GPS hundepeiler. Nå får Ulf testet den ut før jakten begynner så får han se om den holder eller han må over på den største. Ulempen med denne er at den er håndholdt og derfor mer tungvint i bruk.
Jeg traff også Eivind, sønnen vår. Må benytte de sjansene som byr seg, til å treffes.
Sigrun

Trening,trening og atter trening 21/8-09

Dagen begynte kl 08.00 med bassengtrening, frokost før apparat-trening og stretching. Deretter fulgte individuell fysikalsk behandling og middag Så var det tid for undervisningstime, før vi tok stavene fatt og gikk ut på tur.
Tør jeg nevne at jeg var sliten, da jeg tok fatt på 1 times egentrening etter kvelds. Dette tok på, men "ondt skal ondt fordrive", og de som jobber her , vet hva de gjør. Egentlig er gruppen jeg er med , heldige. Vi er 6 stykker, og med 4 opptak i året, blir det lange ventelister og altfor få som får sjansen
Så lenge jeg er her, finner dere nytt om valpene på www.kennel-captator.com
Ha en fortsatt fin kveld fra en stiv og støl pasient.

Opptreningssenteret Jeløy Kurbad 20/8

I dag begynte alvoret. Det var full skjekk hos legen og fysioterapeuter. Etterpå var det tester av mange slag, og dagen ble avsluttet med en forelesning om arthrose av overlegen. Utrolig hvor trøtt man blir etter en slik dag.
Jeg forsøker å være fokusert på behandlingen og oppholdet, men det er ikke å stikke under en stol, at valpene, hundene og merarbeidet som faller på Ulf, opptar meg mye.
Jeg har fått nok en melding fra Trude og Bjørn. Det går så fint med Alice, og ingenting gleder oss mer.
Dagens bilde er utsikten fra rommet mitt, og fergen som vises, går mellom Moss og Horten.
Rpport og blder av valpene finnes på www.kennel-captator.com

Kort rapport fra en lang 19.august 2009

Dagen begynte grytidlig. Allerede kl 06.10 startet vi fra Saihus. Alice var matet luftet og reiseklar. Ulf kjørte først meg til Flesland før han returnerte til morgenstell av hundene og etterpå tok imot sin nye klasse på Åratad vieregående skole.
Alice oppførte seg eksemplarisk i bagen sin "under setet foran" Ikke en lyd. Likevel kom flyvertinnen bort og spurte om jeg var klar over at jeg verken måtte åpne bagen eller ta valpen opp. Snakk om å konstruere problem.
Vel fremme på Rygge ventet vi til Trude og Bjørn kom. Det ble et hjertelig møte og vi håper Alice og dere blir til gjensidig glede for hverandre. Lykke til.
Jeg var så heldig at de kjørte meg til Jeløya.
Her har jeg kommet meg i orden. Timeavtalene for resten av uken er klar. Jeg har også truffet de andre i artrose-gruppen populært kalt hofte/knegruppen. Det blir spennende å komme i gang.
Ulf har tatt en ny videosnutt av valpene. Den blir lagt ut i løpet av kvelden.
God natt til 2 og 4 beinte fra Sigrun

Tua 18.august 2009

Etter å ha fått unna nødvendige gjøremål, ble jeg hentet av Reidar og guttene og hadde noen koselige timer sammen med de, Silje og jentene. Det var et sterkt ønske om at jeg skulle ta med en valp. I dag falt valget på Ante, for første gang:"Jeg reiser alene." Det var problemfritt, og medbrakt reiseveske på hjul fungerte utmerket, både under transporten og pausen mens vi spiste. Pausen ble riktignok påtvunget Ante. Han var så fornøyd med å være midtpunkt, at han hadde holdt ut og heller hvilt senere. Jeg ville ikke ha en overtrøtt valp, så da ble det som det ble.

Det må være rettferdig.

Derfor måtte jeg fotografere hver og en av barnebarna sammen med Ante. Her får han en skikkelig god kos av Henrik. Han ga også Ante et fint lite tyggebein, både giver og mottaker var svært fornøyde.

Jakob lurer på noe.

Jakob peker og lurer på hva Ante har der. Da er det kjekt at Sofie har svaret klart. Han var fornøyd både med svaret og storesøsteren.

1 1/2 barnebarn

Jakob ville at jeg skulle ta et bilde med han og Ante i sentrum. Dere får heller overse at broren er blitt "halvert". Ulf har en liten pause. Den skal han få ta i fred, men jeg er helt hjelpeløs når det gjelder beskjæring av bilder.

Livet er herlig.

Sikkert kjekt med besøk og en liten valp, men jeg har det utmerket som jeg har det.

17.august, etter et koselig besøk.

"Tiden går fort i godt selskap". Når det i tillegg både er hos og med andre dachsefolk, går praten lett og lenge. Tusen takk til Annema og Jan for god mat og en hyggelig kveld.
Dagens bilder er fra nok en tur ned i Viken. Dette er blitt favorittstedet deres. Der kan de boltre seg fritt og stadig møte på nye utfordringer. For oss som ser på, er det fantastisk å følge med utviklingen deres. Nå merkes det også på kroppene deres at de har vært mye i aktivitet, og lårene deres er blitt knubne og faste. 
I dag legger jeg ut flere bilder av Ami i albumet, før jeg tar kvelden. Det har vært en lang dag, full av mange gjøremål. 
God natt fra Salhus til dere alle. 

16. august,og fritt etter......

......"To elefanter kom marsjerende", bortsett fra at disse to små, befinner seg helt i motsatt ytterkant, når det gjelder størrelsen. Marsjeringen, derimot, har de visst inne, men kommer den nok til å få mindre bruk for i dachselivet sitt.
Ellers er de små allsidige hunder, og størrelsen erden eneste forskjellen, fra våre standard-dachser, vi har oppdaget til nå.
Alt vi har opplevd og erfart fra tidligere valpekull, er det samme. De er like livlige, liker like godt å være ute og tar seg frem på de samme stedene.
Vi har blitt en erfaring rikere, og i tillegg fått ha en utrolig fin valpetid sammen med hver og en.

Ny videosnutt av valpene fra dagens tur i Viken.

Se siden: "Videoer av hundene."

Nær syndefloden 15.august 2009

I dag har det ikke bare regnet, men det har pøst ned uten så mye som en kort liten pause. På slike dager er ikke lysten til å være ute spesiell stor. De voksne hundene gjør de nødvendige turene ut så korte som mulig. Det frister mer å være innendørs.
Valpene har trosset regnet og vært ute på tisse-, og besjerunder. De likte nok heller ikke alt regnet.

Først litt lek.

Det er alltid lyst og tid for litt lek, men.....

Vi er veldig våte,.....

.....så i dag gikk det kortere tid, før de samlet seg rundt beina våre og mer enn gjerne ville inn igjen. Resten av dagen har vi kost oss inne, både mennesker og dyr.
 Den gode kylling-gryten, Ulf vartet opp med, smakte nydelig. Levende lys sørget for stemningen, og da gjorde det ikke så mye at regnet pøste ned ute. 

Video-siden fungerer nå.

I dag fikk Ulf lagt ut den første video-snutten av valpene. Den ligger på You Tube og kan ta litt tid å laste ned. Flere kommer etter hvert.

Hos veterinæren 14.august 2009

Vi kom til slutt frem til veterinæren, menda hadde vi først vært gjennom en lang omkjøring pga veiarbeid og stengt vei. På toppen av dette hadde veterinæren flyttet til nye lokaler og glemt å opplyse oss om det. Dermed var det bare og snu, ta omkjøringen på nytt og finne det riktige huset, hvor Knarvik Dyreklinikk nå holder til.
Vel fremme var Ami først på bordet. Alle valpene ble nøye undersøkt, før de fikk sine helseattester. De var uten anmerkninger for alle valpene. Helhetsintrykk av kullet: Veldig godt. 
Etterpå fikk alle sammen Nobivac Parvo- vaksine og ble ID-merket med microchips. "Stikkingen" satte de liten pris på. Det er lett å forstå, for sprøytene er store på de små valpene. Heldigvis gikk tristheten fort over, og de la seg til å sove etterhvert som de var ferdig......

Hjemover

.....Men det var fullt liv igjen, da vi hadde plassert valpene bak i bilen. Nå var de bare fornøyde og glade og hadde glemt hva de hadde vært gjennom hos veterinæren.
 Det første veterinærbesøket med et valpekull er alltid spennende. Vi håper at alt, med kullet, skal være som forventet. 
Varris A-kull sitt veterinærbesøk ble på alle måter vellykket, og vi kjørte hjem glad,takknemlig og fornøyd.

13.august og ny tur i Viken

......Og denne gangen ble det en formiddagstur. Nå merkes det for hver gang vi er der nede, at de beveger seg stadig bedre og lengre bort fra oss og hverandre. Vi holder nøye kontroll med hvor vi har hver og en, men innimellom er det praktisk å samle gjengen. Da tar jeg "lokke-ropet" mitt, og da kommer de løpende. Det er spesielt praktisk når bare en av oss er ute med valpene. På bildet ovenfor har jeg nettopp kalt inn valpene, så her får de kos og ros til belønning.

Farmor og Dennis

Viken er et av kommunens friluftsområder, og på fine sommerdager er det fullt av folk. Bergknausene er også et populært sted å stå med fiskestang eller bare nyte livet på fjorden. Her passerer båtene som går fra Bergen og nordover.
I det hele tatt er det et sted som blir flittig brukt, og i dag traff vi på Dennis og farmor. Det vakte begeistring hos han å få hilse på valpene, mens de på sin side, nøt all oppmerksomheten.

Ami, Ante og Alice

Ingen vil være dårligere enn de andre i flokken, så det klatres både etter og utenom tur. Da går det etter "først til mølla-prisippet".

Dilemma.

Tar jeg sjansen? Sist gang var det veldig vått.

Ovenfra og ned 12.august 2009

Gårsdagens "bergklatring" ga tydeligvis mersmak. Selv om vi i dag var flere ganger ute på plenen, ble den lite benyttet. I dag var det "opp i høyden" og skue rundt og ned som var populært. Til dette brukte de gresshaugen og trappen foran inngangsdøren. Disse stedene behersker alle sammen. Verre er det når de løper ut på kanten av den ene plenen vår, for der er det høyt ned. Derfor er det "nei-område". Valpene tar ikke det så nøye, så vi må følge nøye med de hele tiden.

Høyt på strå.

Utrolig hvor populær denne gresshaugen har blitt, og flat plen er blitt kjedelig. De to andre var på trappen, men løp så raskt mot murkanten, at jeg ikke fikk tatt bilder.

Snart reiseklar

Nå nærmer det seg leveringstid av valpene. Fredag skal vi til veterinæren med kullet, for vaksinasjon og id-merking. Samtidig blir alle valpene undersøkt og får sin helseattest.
Jeg har kjøpt mapper til alle papirene som det blir til valper. Valpene får med seg hver sin. Valpepakkene er også for lengst i hus. Nå gjenstår det å bli ferdig med teppene. Er ferdig med to og holder på med det tredje, og så tar jeg mitt eget til slutt. Har blitt en tradisjon som jeg begynte med Captator-valpene. De har fått med seg teppe med navn på.  

På tur i Viken 11.august 2009

Etter middag tok vi med Cerinne og valpene ned i Viken. Siden været var fint, regnet vi ikke med å ha Viken for oss selv, men det gjorde vi.
Valpene løp fritt, snuste på både nye og gamle steder og var enda mer dristig med å søke ut. Det ble ikke mange bilder vi fikk med alle fire på, for de spredte seg utover i alle retninger.

"Bergklatring"

Jeg vet ikke om det var rent tilfeldig, eller at de skulle vise hvor spreke og spenstige de har blitt, men i dag ble klatring populært. Førstemann opp var Aino. Imidlertid varte det ikke lenge, før resten ble med på leken.

Nestemann sin tur.

Her går det pent, pyntelig og etter tur, og alle kom opp. Dette holdt de på med en god stund. Opp, rundt og ned. Opp rundt ........

Myk sand

Leken fortsatte i full fart på myk sand. Noen lekte med hverandre.

Tang og tare

Andre fant seg noe å leke med, mens de tøffeste......

Ettermiddagsbad


.....tok seg et ettermiddagsbad. De var et fornøyelig skue, men vannet fristet ikke oss. Vi sto på land. På motsatt bredd svømte naboen vår, Knut. Der sto hunden hans og så på. Vi er forskjellige, både dyr og mennesker.

Barn og hund 10. august 2009

Som jeg sikkert har nevnt tidligere, har vi skoleplasser på begge sider av hagen. Nå er det mest kontakt over gjerdet til der SFO holder til. For det første ligger plassen på samme nivå som hagen, og for det andre så har elevene der, mye utetid i løpet av en skoledag.
Når valpene er ute, virker de som magneter på barna. De samler seg ved gjerdet og ser på valpene som springer rundt og leker.
Barna nyter valpene, mens de på sin side, soler seg i glansen av all oppmerksomheten de får.

"Som ild i tørt gress"

Jeg kunne vært "leketante" på heltid. Det ringer jevnt og trutt på døren av små delegasjoner av skjønne og bedende barn. De har så lyst å hilse på valpene og gjerne de voksne også.
 Noen ganger passer det, mens andre tider er det direkte ubeleilig. I dag forsøkte jeg en ny vri. Jeg sa at når valpene var ute, kunne de komme til gjerdet og spørre om det passet å komme inn i hagen.
Alle var enige om at det var en lur idé. Hadde aldri forestilt meg at dette ble spredt "som ild i tørt gress". Vi var knapt kommet ut til neste lufting, før fem stykker stod forventningsfulle utenfor gjerdet. "Passer det at vi kommer inn og leker med valpene?"
Om de koste seg? Det gjorde jeg og, og husarbeidet ventet på meg til jeg kom inn, riktignok litt senere enn beregnet.

Bestevenninner og Ante

Selv om begge jentene har egne hunder, er de trofaste gjester i hagen. De var så generøs at de delte på å kose med Ante. Dermed gikk regnestykket med 4 valper og 5 barn opp.
Mer som gikk opp i dag, har jeg lagt ut i albumet.

Ymse aktiviteter 9.august 2009

Kaffe og søndagsaviser er en god kombinasjon med valpepass på plenen. Opp bak avisen kan Ante skimtes. Den korte pausen brukte han til å lade opp batteriene og litt kos i samme slengen, men så var det på´an igjen.
I dag fant de på en ny aktivitet. Under den store rhododendronen har Ulf tømt gressklipperen og lagt opp en stor haug med gress. De oppdaget at de kunne komme seg opp på baksiden. Gjett om det var en stolt gjeng som sto litt på toppen, før de løp ned på plenen, rundt hekken og opp igjen.
Det sier seg selv at fokuset mitt, flyttet seg fra avis til deres lek. Jeg moret meg virkelig med valpene. Vet ikke om jeg er barnslig eller går i barndommen, og samme gjør det.

Ulf og jentene

Det ville ikke bare være en overdrivelse, men en direte løgn at Alice og Aino har lagt Ulf i bakken, for det var høyst frivillig og på egenhånd. Men det gjorde det ikke mindre morro for de to, eller jeg bør vel si alle tre. Vet ikke hvem som koste seg mest, men bildet viser iallefall et fornøyd trekløver.

Alice i Eventyrland?

Tornerose er nok mer dekkende for krattet som ble så spennende for Alice. Hun løp inn, langs drivhuset eller bak hundegrinden. Når vi ropte på henne, løp hun mot oss på små korte bein, hilste på og tilbake igjen. I dag var det hun som syntest at dette var så spennende, at hun holdt på lengst.

Innrømmelse

Selv små Duracell-dachser må hvile litt, og her er det Aino som har kastet inn håndkleet. Alle sammen fikk seg en hvilepause ute, før vi bar de inn. Der sovnet en fornøyd søskenflokk, og de sov godt og lenge.

"Kongen på haugen" 8. august 2009

Noen ganger er det vanskelig å tro det man ser, og slik var det i dag. Valpene hadde vært lenge ute, først alene og etterpå med Heid. Hun koste seg foresten like mye som de små. Det var full lek og fart hele tiden. Tenkte de både var fornøyde og trøtte, så vi trakk i hus, da det begynte å regne.
Etter en liten stund, var det stille i valpegården. Ulf hadde hundeprat i telefonen med Sverige, og jeg leste bruksanvisningen til den nye mobilen, som Ulf kjøpte til meg i dag. ( Den forrige ble sterkt redusert under jakt på rømt hund)
Uvisst  av hvilken grunn tok jeg en titt ned i valpegården, og hva så jeg?
Aino sto oppå hundeburet og var "konge på haugen" Selv om jeg ble forfjamset, trev jeg kameraet og fikk foreviget stuntet.
Hvordan det lille noret kom seg opp? Ikke spør meg, for det er dagens mysterium.

Fordel å være lav.

Det er ikke godt å si hvem som har det kjekkest, Heid eller valpene. Er hun i hundegården mens de er ute, gjør hun alt for å fange oppmerksomheten deres. Samtidig prøver hun å "overtale" oss til å hente henne ut til lek og morro.
Da blir det virkelig liv i leiren. Heid er snart 5mnd. og minst like leken som valpene. De veksler på å løpe foran og bli løpt etter, enkeltvis eller hele flokken.
Kun når hele gjengen kaster seg over Heid, viser hun at hu tross alt er eldre enn de. Hun er så tålmodig og moderlig, at det er helt rørende.
Heid er helt tydelig favoritt og heltinnen til de små, og hvem liker ikke det.
Se mer av valpene og tålmodige Heid i albumet.

7. August 2009 I rabarbraskogen

Nå er rabarbraskogen et av de mest populære stedene for valpene. På dette området som er ca 2x2m, har de det kjempegøy. De løper mellom stenglene, og samtidig er de skjult for omverdenen under de store bladene. Det er helt utrolig hvor lenge de kan holde det gående. Rabarbraen er så stor, at det liksom blir som en hel rabarbraskog for de små valpene.

Mer valp og mer rabarbra

Nå står rabarbraen bare til glede for valpene, men fra tidlig på våren, har den vært nyttig og nydt av mange. I alle år har det vært tradisjon å ha en dessert med rabarbra før 1.mai, men dette året ble det ny rekord. Vi spiste rabarbra-kompott allerede i midten av april.
Jeg vet ikke om så mange i nabolaget som har rabarbra. Det samme gjelder nok ungene her også. De kommer og spør så fint om å få, og etterpå er det rett hjem for å få sukker til å dyppe stengelen i. Det er visst like stor stas som i vår barndom. Heldigvis blir ikke alt gammeldags og avlegs.

Kos på plenen 6. august 2009

Det gjelder å nytte finværet mens vi har det, og som sagt, så gjort.
Selv om det var overskyet, viste gradestokken vel 23 grader. Valpene elsker å være ute. Nå løper de rundt i hele hagen og undersøker hver krinkel og krok. I neste øyeblikk er de borte hos de voksne hundene, stikker snuten inn mellom sprinklene i gjerdet og hilser på.
Dessuten har elevene på SFO startet opp etter ferien. Da blir det flere som passerer hagegjerdet vårt, og flere av barna kikker så lengselsfylt, at de må få komme inn for å hilse på valpene.

Gjemsel

Her har vesken som vi bærer valpene ut i, fått en ny funksjon. Valpen brukte den til gjemmested.

....97, 98, 99, 100 Kom og finn meg!

Men hva er vitsen med å gjemme seg, hvis ingen gidder å leite?
Jeg gir opp og kommer frem av meg selv.

3/4 "S- kull"

De fire S-er: Stella, Sofie, Silje og Sigrun, men på bildet mangler Silje.
I formiddag tok Ulf og jeg en tur over til Silje, Reidar og barnebarna. Det  er alltid like koselig, og med et nytt barnebarn, blir det ekstra stas å få holde og kose med den lille.
I dag hadde vi ikke med noen hunder. Bilen vår er på service, og det var ikke tillatt med hunder i leiebilen. Dermed har ingen hunder vært utenfor Salhus, men benyttet finværet i hundegården og på turer i nærmiljøet.

Ami og Ante 5.august 2005

Ami og Ante var første par ut i dagens "brytekamp" på plenen, og de var både ivrige og utholdende. Dette var enda kjekkere enn å løpe etter hverandre, for nå fikk de brukt og vist hundekreftene sine.
Dette er de to valpene som er på jakt etter gode hjem.
Varris Ami som er den minste valpen i kullet, er til salgs.
Varris Ante, den brune hannen, setter vi ut på for.
Ta gjerne kontakt med oss for mer informasjon.

1. runde

Sant vi er brødre og gode venner, så vi tar det som en vennskapskamp.

2. runde

Dette liker jeg ikke Ami. Du som er minst, skal vel ikke ligge øverst. Trodde vi hadde avtalt at kampen skal ende uavgjort, men du kjemper jo for harde livet.

Starten av 3. runde

Dette er Ami sitt favoritt-blide, mens Ante synes det skulle vært slettet. Kampen endte nemlig uavgjort, akkurat som avtalt mellom de to brødrene og bestekompiser.

Velkommen til hjemmesiden vår

4.august 2009, og førstemann Varris Ami

Først  vil jeg få takke Kjersti Grimstad, Kennel Lurvelegg for at hun tok turen ut til Salhus i dag. Hun har meget god og svært lang erfaring med både dachshund, dverger og kaniner. Denne kunnskapen delte hun med oss, og det setter vi stor pris på. Tusen takk skal du ha.
Første portrett i dag er av Varris Ami. Denne lille karen er på jakt etter et godt nytt hjem, og han er flytteklar om 2 uker.

Varris Ante

Hei!
Jeg er den andre hannen i flokken, og for å være helt ærlig, er jeg litt stolt av den fine fargen min. Dessuten er jeg en kjekk liten kar som sjarmerer de jeg møter. Det kommer godt med, for Sigrun har sagt at jeg "skal ut på for" og ikke bo for langt unna henne og Ulf. Det blir nytt og spennende for oss alle. 
Ta gjerne kontakt, hvis dette er interessant. 

Varris Aino

De andre søsknene mine er litt "høy på pæra" fordi de snart er så store at de skal flytte. Skulle tro at det er det som skal til for å bli stor og voksen. Det går like fint i Salhus, og her skal jeg bo sammen med alle Captator-hundene. Tenker at da blir Heid glad, så kan vi fortsette å leke sammen. Dessuten øver jeg meg hver dag på å løpe fort og raske finter. Du skjønner, vi konkurerer litt om å løpe fortest.

Varris Alice

19. August skal jeg fly for første gang, og turen går østover Sigrun og jeg slår følge, og hun skal passe på at reisevesken står skikkelig under setet foran. Ulf har fortalt at det er flyvertinnene så nøye med. Jeg skal iallefall oppføre meg fint, for jeg gleder meg til å treffe den nye familien min. De har dachser fra før og mange andre store dyr. Det blir spennende for lille meg.

3. august 2009 og hjemme igjen

Jeg våknet tidlig til et så nydelig vær, at det nesten var litt trist å forlate Gressholmen. Uansett var det godt å komme hjem til mann og hunder.
Selv om jeg bare har vært borte i fem dager, merket jeg forandring hos valpene.
Nå er det slutt på vaggende gange. Her er det full fart , enten etter hverandre eller i alle retninger,og det er ikke noe å si på energien. Alle sammen står på. Alt skal undersøkes og i full fart hele tiden. De tar heller en lengre siesta når vi tar de inn igjen.
Da står det litt dårligere til med mitt energioverskudd, men med et koselig måltid, som Ulf har laget til og noen tmers søvn, regner jeg med å være "fit for fight" i morgen. Da er valpene 6 uker. Nå begynner en ny epoke for valpene. De setter seg mer i kroppen. Bevelgelsene stabiliserer seg. Tennene kommer også på plass, og etter hvert kan vi danne oss et bilde over hvordan vi tror de vil utvikle seg.   

2. August 2009 Et hundeliv i mini-format

"Her står jeg og kjeder meg, det skjer jo ikke mye her i hagen. Jeg lurer på de andre gjør? Jeg har hørt at Heid, fra Captator også skal være her i hagen. Nei, dette blir nok en rolig dag!"

Fritt etter Ulf.
Men alle deltakerne i dette dramaet var ekte, og alt dette utspant seg foran mine øyne og min kameralinse. Du kan også lese om strandturen på Captator sin side.

"Hmm, her kommer en som har det travelt, lurer på hva det kan være. Det er jo Ante, ja han har det travelt!"

"Du har det travelt, Ante?"
"Ja, jeg har en svær en etter meg, så nå løper jeg for livet!!"

Hvor ble det av den lille tassen, de er da ikke så raske?

1. august 2009 og utført oppdrag

Selvportrett av et selvtilfreds glis blr dagens bilde, for nå er jeg i mål. Alt som skulle ryddes, flyttes, sorteres, kastes eller vaskes, er gjort. Ikke bare kjennes det godt, det er en stor lettelse.
Blir morgendagens vær så fint som det er meldt, skal jeg tilbringe dagen på terassen. Der skal jeg sitte til de siste pliktene kaller.
Hytten skal vinterstenges selv om vi fortsatt har sommer, men for oss er denne sommeren på Gressholmen over. Det er første gang jeg skal gjøre dette alene. Heldigvis har Ulfs bror som bor i nærheten, lovet å dra ut hit litt senere for å stenge av vannet. Han er også "vaktmester" for oss og holder jevnlig tilsyn.
Vimpelen tar jeg ned, og da er det endelige punktum,denne sommeren, satt for Ulf og meg. 

Varris Ami og Ante

Se www.kennel-captator.com for nytt om valpene.