Dagbok

juni og juli

31. juli Dette er siste dag i juli

Først må jeg beklage at jeg tok feil hva som var siste dag i juli i går! Nå er det også andre som bør beklage, for jeg så på Sky News i går, og der sa de at det var siste dag i juli, så da så. kan de ta feil, så kan jeg også.
I dag har jeg og valpene vært på stranden. Jeg tok med meg Cerinne og alle dvergvalpene ned i Viken. Dette ble en stor opplevelse for valpene. Mye nytt på en gang, men det legger bare noe ekstra til utviklingen deres. Valpene setter selv utrolig pris på å være ute, det er det ingen tvil om.

Luftetur uten hunder

Rett nedenfor hytten er det en molo over til holmen. Morgenturen til hundene gåt alltid ut dit, for da er det stille og rolig, og vi har området for oss selv. Her ligger nemlig det mest populære friluftsområdet i Harstad med en flott sandstrand. På fine dager blir stranden raskt fylt opp av solhungrige og badelystne harstadværinger som koser seg, både i sol og gjerne litt midnattsol, før de gir seg.
Da blir det vår tur igjen med hundene og kveldslufting.
Det blir liksom noe som mangler, når jeg går der helt alene. Imidlertid tok jeg noen bilder som viser litt av utsikten på turene våre. De legger jeg ut i albumet, så får Ulf skrive inn riktige stedsnavn, når han får tid.

30. juli Siste dag i juli, og valpene vokser

Ikke mye nytt fra hjemmefronten. Kun en tur ut for og handle. Jeg merker en markert framgang i utviklingen på dvergvalpene. Det er nesten som det er framgang fra dag til dag nå. Motorikken er på plass, selv om Ante, den brune hannen, er et stykke foran, så beveger alle seg godt nå. Sigrun ga alle valpene ormekur før hun reiste til Harstad. Den gjorde nok valpene urolig i magen en dag etter dette. Nå er det over og alt er normalt igjen.
Ulf

Varri guttene, Ante og Ami, leker og har det gøy, selv om det er vått over alt.
Selv om det fortsatt er lek så begynner de å prøve hverandre ut etter hvert, for å finne ut hvem som er høy og hvem som er lav.

29. juli Varrivalper møter Captatorvalp

Heftig og begeistret, må vel være et stikkord for møte mellom Captators Heid, og alle valpene fra Kennel Varri.
I et opphold mellom to kraftige regnbyger tok jeg med ut valpene, både den store og de små.
Heid var forsiktig, og påpasselig overfor de små. De derimot, og særlig de to hannene, Ante og Ami, var virkelig begeistret for denne gigantiske, etter deres målestokk, valpen.

Vi er glad i deg

Vi er glad i deg. Og du har så store ører! Det mener iallefall Ante, der han undersøker øret på Heid. Alt dette fant Heid seg i, hun var så tålmodig og fin med de små, viltre og energiske dvergene.

Gressholmen

Det har vært en innholdsrik dag som startet grytidlig, med at Ulf kjørte meg til flyplassen. Etter flybytte i Oslo og direktefly til Evenes, ble jeg hentet og kjørt direkte til Gressholmen.
Jeg har jobbet uten pauser og er fornøyd med alt jeg har fått unna. Så ivrig var jeg, at jeg tenkte at dagens bilde fikk holde. Det er utsikten fra terassen vår, men så fikk jeg dårlig samvittighet. Dermed gikk jeg en kort tur og tok noen flere bilder. De har jeg lagt ut i fotoalbumet.
I nydelig sol på Olsokaftenen, ha en fortsatt fin kveld.
Sigrun

Med Varrivalper på barselvisitt 28.juli 2009

I dag slo vi to  fluer i en smekk. Vi skulle til Silje; Reidar og barna, for å hilse på Stella for første gang. Valpene som foresten. er 5 uker i dag, fikk sin første biltur, og det gikk fint. Vi legger alltid en dyne, som vi bruker i valpekassen, i et av Trønder-burene. Da føler valpene seg trygge, og det var verken piping eller antydning til bilsyke i valpeburet. Cerinne lå i naboburet og hadde full oversikt og kontroll. Fra nå av kommer vi jevnlig til å ta med valpene på biltur, slik at de både blir vant til kjøringen og å ligge trygt i bur underveis.

Reidar og jentene

Her holder en stolt Sofie lillesøsteren sin Stella. Sofie er fra før en kjekk og snill storesøster for brødrene sine, men det var nok ekstra stas for henne, at det ble en jente denne gangen.  

Hva er bedre enn Lego?

Enda mere Lego. Det synes iallefall Henrik og Jakob. Den nye Star Wars-legoen vi hadde med, falt  i smak, og byggingen startet umiddelbart. 

Har du hørt siste nytt?

I morgen tidlig reiser jeg til Harstad. Ulf fikk gjort mye, da han var der, men mye ble bare plassert i huset på Grssholmen. Jeg skal forsøke å få mest mulig av dette på "riktig plass", og fremmdeles er det ting som skal til Fretex og gjenbruksstasjonen. Håper også å få vasket litt rundt, før jeg returnerer til Salhus på mandag.
Disse dagene kommer Ulf til å legge ut om valpene på denne siden. Jeg får heller spe på med litt nordnorsk natur.

"Ekstrautgave" 27. juli 2009

I dag flagger vi. Stella, 3710g og 51cm, ble født kl 02.17.
Vi gratulerer Silje og Reidar med datteren og Sofie, Henrik og Jakob med lillesøsteren.
Vi gleder oss med dere.
Klem fra bestemor og besten.

Klar til å reise hjem.

Stella har, for første gang, fått på seg egne klær og er klar til å reise hjem. Jeg er sikker på at det er en spent søskenflokk, som gleder seg veldig til å treffe henne. Det gjør vi og, men først skal de få tid sammen.

Gode venner

I dag finner dere nytt stoff om valpene på www.kennel-captator.com Ulf var ute med valpene og tok bilder, mens jeg var inne og forberedte at vi venter gjester. Det blir koselig, og praten kommer nok i hovedsak å dreie seg om vår felles interesse, dachs.
Vi ser frem til kvelden, og jeg lover å komme sterkere igjen i morgen.
En glad og stolt bestemor Sigrun

Søndachstreff 26. juli 2009

Nå har det vært en lang periode med mye regn. Det medfører at tisserunder og lufting må taes mellom de verste regnbygene.
Oppholdsværet i dag gjorde alt mye enklere. Dessuten utvider valpene hele tiden radiusen sin. Nå beveger de seg stadig lengre vekk fra oss. De undersøker også under planter og busker i hagen. I dag var de også en tur bort til de voksne hundene, som var i hundegården.
Da ble det et veldig liv, for de voksne hundene ville ut, mens valpene prøvde å komme seg inn. Særlig Svea og Heid var misfornøyd med at de ikke fikk komme ut for å leke med valpene.

Et nytt og spennende sted

Her var mange nye og spennende lukter. Tør vi å gå enda lengre innunder buskene?

Enda lengre inn i "skogen"

Litt ufin positur av bakerste valp på vei innunder buskene. For små dachsvalper må buskene virke som en skog. Greinene er både høye og lange, og under er det mørkt.
Som kompensasjon for "rumpebildet", legger jeg ut noen anstendige bilder i fotoalbumet.

25. juli 2009. Godt å komme hjem.

Siden Ulf ikke var hjemme før over midnatt, ble det den store gjensynsdagen først i dag. Det ble et hjertelig møte for alle parter. Alle hundene ville ha oppmerksomhet og helst både først og mest.
Da Ulf hadde slått plenen, fikk valpene leke på nyslått gress. Dermed ble det mye lettere å bevege seg, og det ble mye lek og morro. Det så nesten ut til at de ikke brydde seg om det fuktige gresset. Ellers har det alltid tatt litt tid å komme i gang med leken i vått gress. De er jo så små, og for valpene har nok gresset fortonet seg, som en våt jungel. 
(Bilder fra seansen i fotoalbumet)

På egenhånd

Mens søsknene var opptatt med sitt, tok den ene valpen seg en tur på egenhånd. Det var rabarbraen som hadde fattet interesse og måtte undersøkes og virkelig snuses på. Valpen forsvant under de store bladene. Der brukte den så lang tid, at jeg måtte løfte på bladene, for å forsikre meg om at den ikke hadde sneket seg bort ubemerket. Alt vel og raskt tilbake til resten av gjengen.

Alle venter 24. juli 2009

I dag er vi mange som venter. Ulf kommer hjem. Jeg venter, men det er nok for mye forlangt å tro at hundene forstår det og venter. En ting er iallefall sikkert, de kommer til å bli glade når flokken er samlet. Heid er nok også glad for å få mange å leke med og kanskje til og med å erte litt.

Åpen melkebar

I går var vi så sikre på at ventetiden på vårt neste barnebarn var over, men det ventes fremdeles. Det er tungt å gå på overtid, mest for Silje, men også for Reidar og babyen sine søsken. Barnebarna har gledet seg lenge og både kjøpt gaver og laget tegninger til den lille. Nå krysser vi fingrene for at fødselen er like om hjørnet.
Imens får vi kose oss med bilder av en moderlig Cerinne som ammer de små i all verdens underlige positurer.

Motpoler

Noen sitter pent og venter, mens andre......

"Utbrytergjengen"

...........prøver alt de kan, på å komme seg over porten og ut i den store verden.
Øvelse gjør mester, så dette skal vi trene på, til vi klarer det. Vi nekter å tro på ryktene som sier, at Sigrun kommer til å bytte ut denne porten med en enda høyere, når vi er utlærte klatrere.

Mellom regnbyger 23.juli 2009

Det gjelder å være rask og effektiv når jeg først skal mate valpene og deretter få de ut for tissing og lek, før regnet pøser ned igjen. Men i dag rakk vi alt og var til og med tørre, da vi gikk inn.
 I går var det langt fra tilfelle. Regnet kom som kastet på oss, og hele gjengen, meg innklusiv, var dyvåte.
Da vi kom inn, frotterte jeg valpene godt og la de i valpekassen. Selv var det bare å bytte tøy og henge opp de våte klærne på badet. Da skinte det opp, men hvem kunne forutse det.
I dag benyttet jeg meg av de første solstrålene jeg så, og vi kom tørre "i mål" 

Lek i det fri.

Det er kjekt å ha flere lekekamerater. Noen kan det også klatres på.

Løsøreforsikring?

Det er ikke lett å vite om det er søskenkos eller testing om valpen har løsøreforsikring. Det var vel helst det første, for det var helt lydløst fra den kanten.

Innflyttingsklart 22.juli 2009

Ting blir så mye enklere når jeg får uventet og god hjelp av de flinke  barnebarna våre, Henrik og Jakob. Dette er et egendesignet og selvbygget hundehus til valpene. Her mangler det ingenting. Huset er inneholdsrikt med både oppholdsrom og eget soverom. Likevel må det vel bli en egen garasjen, som tar prisen. Den rosa Barbie-bilen som de "lånte" av søsteren, Sofie, er parkert på baksiden. Dessverre kom den ikke med på bildet. Det gjorde imidlertid kosehunden som har fått prøvebo byggverket.
Ikke alle bestemødre er så heldig, å ha sånne flinke gutter.
Vel utført arbeid, og tusen takk gutter.
Klem bestemor

Varris hanner 21.juli 2009

I dag er valpene 4 uker, og om like lang tid, er de leveringsklare. Det føles alltid tomt og rart når de flytter. Heldigvis har vi vært så heldig med valpekjøperne, så valpene har kommet til gode hjem med interesserte eiere. 
Dette kullet har vi to hanner som søker nye hjem. Det  gjelder Varris Ante, som er brun og tan, og Varris Ami som er viltfarget. De er leveringsklare uke 34.
Jeg tar gjerne en hundeprat om disse hannene.

Varris Ante

Ikke helt enkelt å både holde og ta bilde av Varris Ante, men får si oss brukbart fornøyd.

Varris Ami

Her er Varris Ami eller venn som navnet betyr. Han er til salgs, så han kan bli din venn.

"Pottetrening" 20.juli 2009

Såfremt været tillater det, tar jeg ut valpene etter hvert måltid. Hensikten er å innarbeide gode rutiner, slik at de blir husreine så tidlig som mulig. Senere utvider jeg og tar de også ut når de har sovet lenge eller lekt mye.
I dag var de trege med å huke seg ned i det våte gresset, men det var ingen stor overraskelse. Valpen i bakgrunnen forsto tydeligvis at verken bedende øyne eller sutring hjalp. De andre holdt seg og ventet bare på at jeg skulle bære de inn til en tørr og ren valpekasse. Til slutt måtte også de gi etter, og det våte gresset ble vannet enda litt mer.

Må vi?

Hvor lenge må vi stå på dette våte gresset?

Ferdig!

Håper du er fornøyd. Vi HAR tisset !!!

"Hjemlengsel"

Oppdraget er utført. Vi fortjener å få komme inn i valpegården vår og sier heller ikke nei til en liten påtår, for det fortjener vi nå.

Playschool 19.juli 2009

Vi gjør det nestbeste når været ikke tillater utelek. Et grønt fleecepledd og noen leker, og så er det klart for fri utfoldelse. Dette likte de små, og det ble lek både på og utenfor teppet.

"Rangle-anden"

I bakgrunnen kan dere se den mest populære leken i valpegården. Tror det skal forestille en and. Den er formet som et egg, og det kommer "ranglelyder" når den kommer borti noe.  
Denne leken har vært lekt med av alle Captators valper og i stadig like populær. Utrolig tok kjenner "de gamle valpene" den igjen når de kommer tilbake til oss på besøk.

Vi har det gøy

Det er kjekt å leke, men det tar på i lengden. Heldigvis finnes det løsninger på det meste. Hva vi valgte, ser dere i fotoalbumet.

18.juli 2009, og kurven full

Etter mange forsøk, fikk jeg et bilde av valpene med "alle frontene i samme retning". Dessuten var de så full av energi etter en innedag. Kraftige, og mer eller mindre sammenhengende, regnbyger hindret mating, lek og morro på plenen. Selv de voksne hundene har bare motvillig oppholdt seg ute.
I dag måtte jeg også en tur for å handle litt. Det er tungvint at vi ikke har butikk i Salhus og at bussene går så sjeldent. Ikke hjelper det heller, at bilen vår står her, for noe så langt, høyt og bredt, kjører ikke jeg på smale og kronglete Vestlandsveier.
Noe godt kom det likevel ut av turen, utenom helgehandlingen. Jeg kjøpte tyggebein til de voksne hundene, og det satte de pris på.
Nå er det både vått og grått ute. Det blir nok en tidlig kveld med den siste boken til vår lokale krimforfatter, Gunnar Staalesen.
Ha en fortsatt GOD HELG!

Picnick på plenen 17. juli 2009

Med oppholdsvær og god temperatur, benyttet jeg sjansen til å ta valpene ut på plenen, da de skulle mates. De sto så fint på rekke og spiste, og selv om bildene ikke viser hele sannheten, var det lite "spasering" i matskålene. Alle sammen spiste også opp porsjonene sine, og da er iallefall jeg fornøyd.
Etterpå var det tid for tisserunde. Litt bevegelse og leking med hverandre var det som skulle til, for at naturen gikk sin gang. De huket seg ned, og noen etterlot seg mer enn bare tiss.
Daglig drift med hundene er det eneste som er blitt gjort i dag. Det er tungt å sitte alene og ikke få være sammen med Ulf og resten av familien i begravelsen til svigermor. Slik måtte det bare bli denne gangen. 

To sultne karer

Det smaker godt med mat i friluft

Sultne søstre

Konsentrerte jenter som stort sett holdt seg til egne matskåler.

Klar ferdig.....

Nå vil Sigrun at vi skal bevege oss for å bli tissetrengt, men vi hadde uansett tenkt å leke litt.

Resirkulert 16.juli 2009

Det har vært en hektisk dag. Alle hundene og valpene har fått mat, stell og lufting. I tillegg måtte jeg ta en bytur til legen med min trøblete mage. Hjelper sjelden å utsette og utsette i håp om at det går over.
Legeturen tok sin tid, og da var det bare å skynde seg hjem til mating av Cerinne og valpene. Hadde gjort klart til å ta bilder, men ble for sen. I dag gikk det unna i matfatet, så bildet er fra gårsdagen.
Hadde tenkt å ta bussen inn etter medisin etter kvelds-stellet, men Ulf og datteren vår, Silje, avtalte at hun skulle hente meg. Det var både enklere og mye koseligere.
Nå står det bare igjen å fylle matskålene med morgendagens frokost, før jeg tar natten.

Det smakte bedre i dag 15. juli 2009

Nå skal ikke jeg påstå at de søte små verken er kresne eller ikke setter pris på "vtenskapelig sammensatt valpefor", men i går gled det ikke like raskt ned, som viltkjøttet. I dag gikk det bedre. Kun den ene tispen stusset litt, før hun også begynte å spise og med god apetitt.

En liten påtår til dessert

Vi måtte utsette turen ut i hagen, for det kom en kraftig regnbyge. Dermed ble det heller dessert og kos med mammaen, og det falt i smak hos alle.

Den som sover,......

Som bildet viser, virket denne to-retters menyen, som  rene sovemedisinen.
Nå er det ro i huset, og alle hundene er matet, luftet og lagt. Bare Cerinne er her i stuen sammen med valpene og meg. Selv om hun selv er mamma nå, regner jeg med at hun snart vil opp på fanget mitt for en liten kveldskos.
Ha en koselig kveld, dere også.
Sigrun

Samarbeid 14.juli 2009

Jeg tok en ekstra titt ned i valpegården, før jeg begynte med matingen av de voksne hundene. Alle valpene sov søtt og godt, så lenge det varte.
Nå må jeg først "forklare" denne valpegården, for den er dobbel. Innerst er det de vanlige grønne metall-elementene og ytterst en Soft-Pen hundegård. Jeg har ikke brydd meg med å knyte igjen åpningen på den innerste på dagtid. Om natten har vi nemlig en løsning, slik at Cerinne kan bevege seg til og fra. Den ytterste har clips-lås.
Nå har Cerinne sikkert brutt opp nederste låsen, da hun hørte at det var matservering. Det merket ikke jeg, før jeg så den brune hannen midt ute på stuegulvet. Da var han tydeligvis på vei tilbake for å hente nestemann.
Selv om jeg var "betuttet", fikk jeg foreviget seansen. Resten av bildene er i fotoalbumet.

Et nydelig måltid 13. juli 2009

Gjett om det smakte med viltkjøtt av beste sort. Noen av valpene snuste og slikket litt først, mens andre gikk rett på sak. Alle spiste opp og viste tydelig at dette likte de. Hadde ikke hatt noe imot en større porsjon.

Nestemann til "matfatet"

Dette falt i smak hos denne gutten.

Jentene sin tur

Lurer på om det er sånn mat vi skal få heretter. Da blir jeg både glad og veldig, veldig sulten.

Siste jente får kjøtt

Hun syntest hun ventet lenge på tur, men fikk slikke matfatet som trøst.

"Ny adresse"

I dag flyttet vi inn i den nye valpegården i stuen. Vi burde vel gjort oss bedre kjent og sett på de nye omgivelsene, men vi må ærlig innrømme at vi var så mette og gode, at vi tok oss en lang og velfortjent lur.
Du kan se moren vår sin "avdeling" i fotoalbumet. Et par av oss foretok en liten inspeksjon, før søvnen tok oss.

God natt fra valpekassen 12. juli 2009

Hei, her ligger vi og sover i den "gamle valpekassen vår" Vi var lovt ny og bedre plass og hadde virkelig sett frem til det. Beveget oss mye ute på plenen for å vise at vi både kan og vil gå litt rundt omkring. I tllegg bæsjet vi også litt og tittet sjarmerende opp på menneskene etterpå, for å få et anerkjennende og stolt smil tilbake.
Flyttingen gikk i vasken. Uventet, men koselig besøk. Ulf og Sigrun sier at det skal være ro når vi skifter valpekasse. Det mente de tydeligvis at vi ikke kom til å få, så her ligger vi, og de sa GOD NATT; OG SOV GODT, før de gikk ut. Vi får satse på at i morgen er det den store flyttedagen.
"Nattaklem" fra Ami, Ante, Alice og Aino

11. juli 2009 På små bein og gratulasjoner

Først må jeg få sende gratulasjoner til Carina Olsson som eier Crunch, pappaen til valpene. Hun har vært på Gotland og stilt flere hunder med kjempeflotte resultater. Der stilte hun også Crunch, og han fikk BIR begge dagene.
Gratulerer så mye fra oss alle i Salhus.
Valpene gjør stadige fremskritt. Nå når de kommer seg opp på beina, tar det ikke lang tid fra de bestemmer seg, til de kommer seg rundt eller bort til Cerinne. Da vanker det gjerne både en kos og en melketår.
I morgen flytter vi Cerinne og valpene ut fra valpekassen på soverommet vårt og over i en større valpegård i stuen.
 Over helgen begynner vi også med fast føde, og da går utviklingen fort,ja, nesten for fort. Dette er uansett den mest spennende og kjekkeste valpetiden og som vi gleder oss til, med hvert nytt kull.

26/12 1922-10/7 2009

Johanne Furnesvik sovnet pluselig og uventet inn i natt. Denne beskjeden fikk Ulf i formiddag av broren sin. Det ble en trist og annerledes dag. Barna våre ble først underrettet om at farmor var død. Deretter skulle slekt og venner få den triste beskjeden.
 Midt oppi det hele måtte Ulf ta tak i praktiske gjøremål. Han har kjøpt flybiletter og drar over helgen. Så gjerne jeg også vil reise, må jeg bli hjemme med hundene og valpekullet.
            
                                 Hva her vi elsker,
                                       eies kun på borg,
                                  på uviss frist,
                                       slik er naturens orden.
                                  Om du vil være fri
                                       for savn og sorg,
                                  da må du intet
                                      eiske her på jorden.
                                  Men sorgen er
                                      en engels dunkle hånd
                                  som lutrer hva oss
                                      jordisk kjært er vorden,
                                  og løfter mot
                                      det evige vår ånd.
                                  Og derfor skal du
                                      elske her på jorden.
                                                    (Ludvig Bødtcher)

Ettermiddag i det fri 9.juli 09

Det er ikke lett å fange blikket til valpene på et og samme bildet. De ble plassert i samme "kjøreretning", men i neste øyeblikk hadde jeg minst en liten liten rumpe i kamera-linsen. Var blikket i samme retning, boret en av de små hodet ned i tepper, så bare ørene stakk opp. Flere ganger beveget de seg også helt ut av fokus, og flokken ble redusert med et eller to individ. Til slutt ble det heldigvis noen brukbare bilder. Neste portrett får bli individuell fotografering av valpene, for nå fremover blir de bare mer og mer mobile.

"Jeg vil heller denne veien"

Helomvending og en liten tur på egenhånd

Med snuten godt nedi teppet

Godt med snuten i teppet

En "redusert" valpeflokk

Ikke forstår vi noe av all fotograferingen, og vi er i allefall lei hele greia.

8. juli 2009 Mor og barn

I dag var vi flaksen med valg av ute-tid til valpene. Ulf var tidlig ute og slo plenen. Samtidig flyttet han ringen til Mina nærmere drivhuset. Der er det svalt og enda mer skyggefullt for valpene. De beveget seg litt rundt, og flere løfter seg også opp på beina. Nå kan også alle se og oppleve omgivelsene på en ny måte. De har åpnet øynene sine.

Kloklipp

Neste post på programmet, var kloklipp. Det er ikke akkurat blant favorittene til valpene, men det hjelper ikke med bedende valpeøyne. Det må til, og Ulf er både bestemt og rutinert. Klørne ble klippet på alle sammen. Etterpå smakte det visst ekstra godt med melk og en liten lur.

A-kullet sine navn

Mens valpene tar seg en liten lur, er det dags for en liten presentasjon.

Hanner: Varris Ami og Varris Ante
Tisper:   Varris Alice og Varris Aino

Nå var det tid for kaffe og en god bok, trodde vi, men der tok vi skammelig feil. Det satte inn med lyn og torden, etterfulgt av noen skikkelige regnbyger. Vi fikk Cerinne, valpene, pikk og pakk raskt i hus. Deretter gjaldt det bare å plugge ut alt elektrisk utstyr, som kunne være i fare-sonen i uværet. I går tok uværet strømmen, men det slapp vi i dag.Heldigvis snudde været i ettermiddag.
Sigrun i deilig kvelds-sol

7. juli 2009 Barselsbesøk

I går hadde vi besøk av to søte søstre som hadde så lyst, å se valpene.
I dag måtte også mormoren få være med på "barselvisitt". Cerinne er veldig påpasselig, men godtar at vi tar opp en valp og lar kjente få kose litt med den. Randi er en av våre nærmeste naboer, så Cerinne kjenner henne godt.
Vi er nøye på at våre valper skal preges på barn. Når valpene blir ca 1mnd gamle, er nabobarna for lengst klare til å komme på besøk. Da sitter de på et teppe inni valpegården og koser og prater med hver sin valp. Det er ikke vanskelig å se at alle parter setter pris på dette. Ekstra stas er det å få være med å mate valpene og følge ut på "tisse,- og bæsjerunden." De er så spente om "deres valp" er rask og flink til å gjøre fra seg. Så følger litt lek og morro, før en trøtt og fornøyd gjeng tar seg en god og lang lur i valpekassen.

6. juli 2009 En titt på verden

I dag var det så disig og overskyet, at valpene og Cerinne fikk komme ut på formiddagen. Ulf og jeg tok med kaffen ut og nøt dagen med hver vår bok. Cerinne vekslet på å stelle og mate de små og å slappe av selv, mens valpene sov. Men det var ikke lenge, at alle valpene lå fint på teppet. Hannene har ikke åpnet øynene enda, men det har begge tispene. Likevel var vi totalt uforberedt på det som skjedde. Plutselig ser Ulf et nysgjerrig lite hode stikke frem under hunde-gården.
Titt,titt verden;Her kommer jeg! Så enkelt var det bare ikke. Enten var ikke åpningen stor nok ,eller så var nok den lille piken for stor. "Rømlingen" fikk bare et glimt av den store og spennende verden.
 De tok bare bilde av "fluktforsøket",før jeg ble plassert sammen med de andre søsknene mine. En ting er iallefall sikkert. Dette ga mersmak.

5. juli 2009 En liten "mann" frem fra skyggen

Det var deilig å våkne opp i egen seng og til vante rutiner. Noen av hundene valgte å være lenge ute og nøt den svale sommermorgenen.Jeg benyttet sjansen til virkelig å studere og kose med de fire små. Valpen på bildet,er den viltfargete hannen. Nå var det hans tur å bli fotografert alene. Han var den minste ved fødselen og er fremdeles minstemann i kullet.
Alt er vel med både Cerinne og valpene.Hun nyter mammatilværelsen, og vi nyter synet av livet i valpekassen. Det er like fantastisk hver gang.
Så lenge været er så fint som nå, får valpene låne Minas "pensjonist-ring" en liten time hver dag. Da koser Cerinne og valpene seg og nyter sol og varme.
I kveld kom Ulf hjem østfra. Nå skal det bli godt å få litt tid sammen.
Var også en tur hos Silje,Reidar og barna i dag. Det var så koselig å treffes igjen. Der skal det skje store ting denne måneden. Da får vi nemlig et nytt barnebarn,og det gleder vi oss veldig til. 
Ha en fortsatt fin kveld fra bestemor Sigrun

Den store koffert-jakten 4.juli-09

Det ble langt på natt ,før vi kom oss fra flyplassen og hjem.Årsaken var kofferten min,som ikke hadde tatt samme reiserute som meg Ble fortalt at den sikkert bare var akterutseilt fra Amsterdam,men ville helt sikkert bli levert på formiddagen i dag.På "leveringstidspunktet"hadde de ikke engang oppsporet kofferten.Det så jeg på internett,men noen nærmere beskjed fikk jeg ikke,for ingen tok telefonen på det oppgitte nummeret.Stadige søk på pc-en og gjentatte forsøk pr tlf var til ingen nytte.Selv gikk jeg med mobilen i lommen, i tilfelle utvikling i saken,men den skjedde i kveld på nettet.Kofferten var ankommet flyplassen,og de forberedet utkjøring.Jeg ventet og ventet,men ingenting skjedde.Etter nye timer skjedde underet.Jeg kom gjennom på tlf og ble servert dagens største bløff,"hadde ikke svart på mobilen da de ringte meg.Derfor måtte jeg vente til i morgen på utkjøring.Den verken kjøpte eller godtok jeg,og nå går maskinen med første ladning skittentøy,gavene er lagt tilside og det beste av alt,jeg har fått medisinene mine.De hadde jeg,etter råd fra apoteket,lagt i kofferten. Så det endte godt til slutt,og jeg kan ikke huske, at jeg har vært så glad for en stor haug med skittentøy noen gang
Fortsatt god helg.
Sigrun

2. Juli 2009 Sommer og varmt gress

I morgen kommer Sigrun hjem fra Ungarn. Det skal bli godt, nå får vi riktignok bare noen timer sammen i første omgang. Jeg starter og kjører til Oslo på lørdagsmorgen for å hente Captators Ares som kommer fra Sverige. Han har vært et år borte hos Johan i Linköping. Men nå får Sigrun treffe valpene fra Varris A-kull for første gang.
Valpene har det godt,og i dag har de vært ute i over en time sammen med moren.
Livet er godt for slike små,på dager som dette. Her har de ligget først på teppe, for så å krype ut i det varme gresset, og der lå de og sov. Cerinne var der sammen med dem, og de hadde det godt sammen.
Ulf

SLUTTRAPPORT FRA BUDAPEST
Siste kveld,ferdigpakket og mer enn klar til å reise hjem.
Først må jeg takke Ulf som gjorde reisen,behandlingen og oppholdet mulig for meg.Dessuten har han tatt seg av hundene og hjemmet på en utmerket måte. I tillegg fikk han  valpefødselen til Cerinne.
Takk til familie og venner for all støtte,hilsener og valpegratulasjoner.
Takk og hilsen til medpasienter for hyggelige stunder og sosialt samvær.
Dette oppholdet har gått over all forventning,likevel BORTE BRA ,MEN  HJEMME BEST.
Nå står en spennende tid for tur.Valpene vokser til,og snart får de øyne,blir mer mobile og utvikler sin egen personlighet. Lover å være flittig med kameraet.
God sommernatt fra en reiseklar Sigrun

1. Juli 2009 En mann og hans hunder i sommervarmen

Nok en varm og herlig dag går mot slutten, det er ro i huset og jeg nyter, i all beskjedenhet, et glass rødvin. Jeg har tross alt ferie. Det har aldeles ikke vær noe slaraffeliv tidligere på dagen. Varmen setter sine krav til stell av hundene og valpene. De blir varme og tørste de også. For de voksne hundene er det greit, da øker jeg mengden med vann når jeg bløter opp tørrforet, og de har selvfølgelig rikelig tilgang på vann både ute og inne.
Valpene får ikke annen væske enn den melken de drikker fra moren. Noe som jeg er oppmerksom på. En ting til jeg er oppmerksom på, når jeg har en tispe som dier valper, er melkefeber. Det vil si at kalsiumnivået i blodet på tispen synker så mye at hun blir syk. Vi gir derfor alle vår hunder en liten mengde med Kultura, melk som er tilsatt bakteriekultur, det gjør at vi så godt som aldri ,har hunder som er dårlig i magen, og i tillegg får de noe ekstra kalsium. Utover dette gir vi dem tran. Det for at de skal få D-vitaminer, noe som gjør at de tar opp kalsiumen. Gi ikke dette for ofte, husk D vitamin lagres i fettvevet. Nå er det noen som sier at hunder ikke skal ha tran, men fiskeolje. Hva er forskjellen? Jo, prisen, vi ha gjort dette med våre hunder i årevis, med null problemer.Ffunker det på mennesker så funker det på hunder også.
Men i dag har valpene fått vært ute en god stund, jeg sjekket først med vår veterinær for å være på den sikre siden. Det var helt i orden bare de ikke ble liggende lenge i solen.
Valpen fikk derfor en god stund ute sammen med mor, med sol og skygge og et mykt teppe å ligge på. Hva kunne være bedre?
Ulf

Hele denne dagen har gått med til innspurt med behandling. Hadde vel klart å presse inn en liten tur,men valgte heller å ta det med ro på hotellet.
Ulf har flere bilder av valpene på www.kennel-captator.com
Jeg tenkte jeg skulle fortelle litt om kollektiv-trafikken her i byen.Det går metro,trikker,trolley-busser og vanlige busser.Fellesnevneren for alle disse er, at de går ofte og har høy effektivitet.Metroen stopper selvsagt på alle stasjonene,mens på bussen må du til utgangsdøren, for å trykke på stopp-knappen.Dermed er passasjerene klare til å gå av,straks bussen stopper.Inni bussene henger ruten med alle holdeplasser.Dessuten er hver holdeplass på ruteplanen ,merket med alle korresponderende trikker og metro-stasjoner.Genialt.
Skal finne frem noen bilder til albumet,før jeg tar kvelden.
Sigrun

30. juni 2009 Varri valper ute for første gang

Tiden flyr, når Sigrun reiste syntes jeg det kom til å bli en evighet alene med hundene. Slik har det ikke blitt, nå er det bare dager igjen før Sigrun er hjemme. Men tiden har på ingen måte stått stille, et kull med dverger har jeg tatt i mot, og de er en uke gammel i dag. Når jeg har ferie, og det er godt vær, så er det enkelt å holde på med hundene, og fokus på at de har det godt. Det har vært mye å gjøre, mating lufting, vasking og en vedvarende jakt på "hybelkaniner",det er ikke akkurat renslig med en stor flokk med hunder i huset.
Men jeg har faktisk fått tid til å lese i en bok, mens jeg har sittet ute sammen med hundene. Men mest har tiden gått med til hundene og i særdelighet, valpene. Da temperaturen var midt på tjuetallet, og vel så det, tok jeg dem ut i hagen en liten stund. Der lå de som små prinser og prinsesser, på teppenet fra nattoget til NSB. Skyggen fra busken rundt, skjermet dem fra solen. Mor Cerinne var med for å passe på, og i bakhånd sto hele Kennel Captator og fulgte med fra hundegården. Nå så de ikke noe av verden, de har ikke fått øyner ennå, men lukten, lyden,og alt det som følger med å være ute,var der.
Ulf 

Hei alle sammen!
Da dagens "plikter" var unnagjort,tok jeg meg en ettermiddagstur. Alle her har sagt at St.Istvan Katedralen,måtte jeg bare se.Det sies at det tok 50 år og 3 genier,for å bygge den.En utrolig basilika,både utvendig og innvendig. Mens jeg var der,fungerte den både som Gudshus for de, som kom for å be og for turister som meg. Dessuten brukes den til konserter flere kvelder i uken.
Tok meg også en avstikker til Hotel Gellert.I dette hotellet ligger byens mest populære kurbad. Her kan de badende slappe av i blå mosaikk-omgivelser,svømme mellom søyler eller hoppe ut i bølgene i utendørsbassenget,som holdes åpent hele året.Prøver å få med meg "siste rest av Budapest"nå.Dessuten virker disse siste dagene så utrolig lange,men det hjelper å finne på noe,slik at tiden går litt fortere
Har lagt ut bilder fra "tidtrøyten" min.
God sommerkveld til alle.
Sigrun

29. juni 2009 En dag som sluttet med lyn og torden

Som overskriften antyder, så ble det en del smell på slutten av ettermiddagen, noe som selvfølgelig ga sterkt opphissete hunder, dette likte de alldeles ikke. Tidligere hadde dagen vært varm, meget varm, med de utfordringene det gir for valpene, som ikke er helt på topp, i å regulere egen kroppstemperatur ennå.
Det går bra, i morgen er valpene en uke gammel. De er så friske, runde og gode. Nå har de helt sikkert fordoblet seg i vekt etter fødselen. Ørene har gått fra å være små "kjøttlapper", til å ha fått pels, nå og så smått begynt å henge ned.
Nå er jeg spent på om den hannvalpen ,som jeg viste bilde av i går, virkelig blir rød/ brun. Jeg har hatt god nytte av kunnskapen til Nina Williamson, Kennel Virvar om utviklingen av dverger og farger på disse. En stor takk til henne.
Nå går vi inn i en uke, som blir den siste, før Sigrun, "daglig leder" av Kennel Varri, kommer hjem og tar over driften. Det skal bli godt at du kommer hjem Sigrun, vi har savnet deg alle sammen
Ulf

Det kjennes godt å være savnet,men jeg er imponert over vikaren.Jeg har både begynt innspurten og nedtellingen til hjemreisen.
Jeg har aldri vært i en synagoge.Den var seivsagt stengt for turister,da jeg var der på sabbaten. Derfor tok jeg turen nok en gang,da dagens behandling var over. Kjøpte adgangstegn både for guided tur og lov til å fotografere.Trodde jeg var anstendig kledd i en pen kjole,men fikk et sjal plassert over mine bare armer.
Besøket ble en mektig og annerledes opplevelse,som jeg er glad for at jeg tok med.Guiden fortalte at jøder verden over stilte opp med enorme summer,da staten Ungarn sitt generøse bidrag,bare dekket en brøkdel av restaureringen etter krigen, Ikke rart ,for de brukte blant annet 45kg rent gull,og det er mer enn det de brukte i Parlamentet,Ungarns største bygning med 691 rom.
Har lagt ut bilder fra synagogen.
Sigrun som lengter hjem

28. juni 2009 Varme valper og andre Hot Dog

En velsignet varm dag. En dag for salat og kald drikke ute i hagen. Jeg kjenner det på huden i dag, at jeg har hatt noen timer ute i solen. Solkrem er for pyser, jeg tar det rett på skinnet, og ligger solbrent om natten. Jeg har nok ikke grepet på det med å sole seg. 
Hundene har hatt en dag der vann har vært av stor betydning. Rikelig med drikke og en hagekanne til å dusje med, har gjor susen. I tillegg har den store viften gått på fullt, og den hjelper virkelig på atmosfæren inne. Valpene har lagt seg ute med kantene av valpekassen, der det er kjølig. Etter bildet ble tatt har jeg skiftet i valpekassen, slik at de har fått vanlig hundeteppe. Men moren, Cerinne, roter det til uansett hva som ligger i kassen.
Med valpene går utviklingen som normalt, noe annet hadde jeg ikke ventet, alle virker friske og fine, og alle spiser godt. Tirsdag er de en uke gammel, og de som lever da, de lever videre. Det er jeg helt sikker på. Så en kapp uke til så begynner de å få øyne og fra da av begynner den morsomme perioden med valpene.
Ulf

I dag roter jeg og har allede slettet det jeg har skrevet ,mer enn en gang,men jeg prøver igjen.
Det har vært en dag med torden-vær,regn i bøttevis,flom og Sommerfstival. I dag tvilte jeg sterkt på min deltagelse på de forskjellige utedørsarrangementene,men utpå dagen lettet været,og første post på programmet mitt,var en musical-konsert på Lenkebroen. Tok også litt bilder og så på folkelivet.Salgsbodene med håndtverk og mat og drikke,gjorde jeg unna i går.
Neste stopp for meg gikk til fots og med metroen til Helteplassen ,hvor Budapest Festival Orchestra holdt konsert.Plassen var bokstavelig fullsatt da jeg kom,og det folk satt på,var papp-krakker, som vi bare forsynte oss av helt gratis.Genialt.
Konserten var fantastisk og da de avsluttet med et av mine yndlings-stykker Smetanas Moldau,kunne ikke kvelden bli bedre.
Sigrun som setter strek ,før hun sletter mer. Flere bilder skal jo også i albumet.

27. juni 2009 Det er varmt for store og små

Man trenger ikke være gamle karen for å velge merkelig sovestillinger. Varmen tar på mor og barn, så i dag tok jeg fram den stor viften og satte på naborommet. Med døren åpen, og vinduene åpne, fikk valpene litt sirkulasjon i luften og bedre temperatur. Cerinne har fått rikelig med vann og fått gå ut i hagen så mye hun har lyst til.
Men nå føler jeg at det gå bra, mor spiser og har godt med melk. Valpene drikker godt fra moren og vokser og legger på seg.
Vi har kontroll
Ulf

I dag har jeg hatt fri,og turen gikk mot byskogen,Varosliget.Ved inngangen,påHøsøk ter,ligger Helteplassen.Den ble tegnet til Ungarns tusenårsdag i 1896. Som en kuriøsitet,er den blitt kjempepopulær hos rullebrett-kjørerne.
Ved en innsjø,som erskøytebane om vinteren,ligger et eventyrslott.I parken finnes også en zoologisk hage,innendørs cirkus og en fornøyelsespark fra 1800-tallet. Kurbadet som ligger her,er bygd over byens varmeste kilder.(75`C)
Hele tiden mens jeg gikk,kjek jeg etter dachser,men forgjeves. Den første så jeg inne i sentrum,på tilbaketuren min.Den måtte foreviges.(Bilder fra spaserturen i fotoalbumet)
Ettermiddagen tilbragte jeg på "Lenkebroen  hvor det er arrangement hele helgen.Kommer tilbake til det i morgen.
En sårbeint Sigrun

26. juni En varm og god sommerdag

En kort oppdatering fra Salhus. En varm og god dag, med en liten bris, som dempet på varmen. Jeg hadde vurdert å flytte Cerinne og valpene, men tispen blir ofte urolig og stresset, dersom de blir flyttet for tidlig. Det var derfor heldig at det ikke ble for varmt på soverommet. Dessuten merket jeg meg en ting, valpene lå spredd utover i valpekassen, og det var helt sikker bevisst. Man ligger ikke sammen i en klump,når det er varmt og godt.
Valpene er så herlige, og rørende små, og mor er trofast og påpasselig.
mer fra Salhus i morgen
Ulf

På Vørøsmarty ter finnes den verdensberømte kafeen Gerbaud,teatercafeen a la Budapest.Den kunne godt stått under overskriften severdigheter i reisehåndbøkene.Allerede under dobbelmonarkiet gikk aristokratene dit,og de barokke spisestuene ser stort sett like ut i dag.Konditoren Emil Gerbaud skapte kaker,kjeks og all slags søtsaker i luksusklassen. Godsakene fremstilles  fremdeles og kan nytes i lukseriøse omgivelser. Jeg har kun tittet inn ,men tar gjerne en tur og feirer at jeg er ferdig med behandlingen.
Bilder i fotoalbumet.

25. juni Valpene i vakre omgivelser

I dag debuterer valpene på egenhånd på foto. Kennel Captator har med jakthorn og gevær på det første bildet av valpene alene. Sigrun hadde derfor også et ønske om at det skulle være noe som var knyttet til henne. Jeg tenkte på hennes store interesse for håndarbeid og bunader og folkedrakter. Det tenkte jeg kunne være en passende bagrunn for valpene. Jeg var og letet i hennes store samling, og valgte en folkedrakt fra Hallingdal som jeg synes, hun er ekstra fin i. Jeg satte opp bakgrunnen med alt utstyret som hører med. Jeg synes at resultatet ble brukbart med hensyn til at det er fire valper med på bildet. De ville ikke det samme som jeg ,det er helt sikkert. Det kommer nok flere bilder, så det kommer nok noen som blir bedre. Tar dere turen også innom Captators sin hjemmeside, så er det mer der.
Ulf

Jeg føler meg nesten overflødig når Ulf ordner på hjemme-siden med alt fra ide,til ferdig produkt.
Jeg skriver mer senere,hvis jeg kan slå på pc-en igjen. Et fryktelig tordenvær nærmer seg,og jeg må koble meg fra.

24. juni En god mor og små valper

Nå er Cerinne mor, alt det litt usikre fra fødselen i går er vekke. Nå har hun orden og styr på valpene, og jeg får ikke ta i dem. Jeg respekterer det, jeg kan så allikevel se på valpene når hun er ute. Dette er også noe som hun nødig gjør, hun liker seg best sammen med valpene. Det er ro i valpekassen, det er et godt tegn, da har mor mat nok til valpene. Valpene er mette og gode, de spiser og sover. Er disse dvergvalpene lik standardvalper, så vil de fordoble kroppsvekten sin i løpet av en uke.
Jeg har skiftet rent tøy i valpekassen i dag også, det blir alltid litt blod og slik fra mor, og for at de skal slippe å ligge i dette, så skifter jeg til dem. Dette skapte forvirring for mor Cerinne at hun og valpene måtte ut av valpekassen, slik at jeg fikk skifte.
De er herlige å se på valpen, men så små, så små
Ulf

Det er uvurderlig hjelp for meg at Ulf,både tar seg av "mor og barn" og oppdaterer hjemmesiden for meg.
Jeg må bare takke han og også hver og en især av dere, som har sendt gratulasjoner på gjestesiden,mailer og mms. Jeg er så overveldet og takknemlig for alt jeg har mottatt.
I morgen starter jeg på 2.halvdel av oppholdet mitt,og gjett om jeg lengter etter å komme meg hjem
(Flere bilder i foto-albumet)

23. juni valper født

Etter over et døgn med lite søvn og venting, er valpene født, det vil si det er født tre stykker, og det kan muligens være en til. Jeg tenkte at det var godt for Sigrun at dette kom tidlig ut. Det er født to tisper og en hann, alle velskapte og levende, det jeg har sett av dem. Etter at jeg skrev denne teksten, har jeg vært inne å sjekket Cerinne, og da var en valp til på vei. Så til nå er det kommet to tisper og to hanner. Nå er dette med dverger noe nytt for både Sigrun og meg, så jeg skal ikke si noe bastant om størrelsen, men så små valper som dette har vi aldri hatt tidligere. De slet litt med å finne puppene, men nå er de i gang med å suge på mor. Dette er jo det første kullet til Cerinne, hun har vært tapper og ser ut til å bli en god mor. Jeg vil komme med en ny oppdatering senere i kveld, både på denne siden og på Captators hjemmeside
Ulf
Først og fremst tusen takk til fødsels-hjelper Ulf. Tvilte aldri på at Cerinne var i trygge og rutinerte hender.Rart å være så langt borte,når store ting skjer hjemme,men denne gangen måtte det bare bli slik.
En glad og lettet Sigrun

Flere bilder av valpene i fotoalbumet og www.kennel-captator.com

22. juni 2009 Det nærmer seg fødsel

Cerinne begynner å vise tegn på at det nærmer seg fødsel, og jeg har derfor ordnet til med valpekasse. Jeg har lagt henne i valpekassen og hun har krafset og laget seg reir. Uansett, om ikke valpene komme i natt, så er det ikke lenge til første kullet til Kennel Varri er født
Ulf

Søndachstur 21.juni 2009

Det er rart å gå tur uten hund, og dette er det eneste eksemplar av rasen, jeg har truffet på ,denne første uken i Budapest. Uvanlig farge og høy haleføring,men håndlaget og et velkomment tilskudd i samlingen min.
Nå nærmer det seg raskt tiden for Cerinne sine valper. Ulf har flyttet henne inn på soverommet,hvor alt er gjort klart og hvor alle valpene våre har blitt født. Om dagen er hun selvsagt sammen med de andre hundene,men har soverommet vårt til å trekke seg tilbake på og til å sove i om natten.
Det blir noen spennende dager fremover.

Sabbat for noen og lørdag 20.juni for meg

Med sine 43m høye mauriske tårn med røde og hvite striper vises , europas absolutt største synagoge, på lang avstand. Den ble bygget i 1859,har et interiør i skinnende gull og plass til 6000 mennesker. Jødiske pilgrimer fra hele verden valfarter hit.
Museet ved siden av synagogen, viser religiøse gjenstander og fotografier. En sørgepil,laget av Imre Varga i 1991,feller ståltårer til minne om de 600 000 ungarske jødene som døde i fangenskap.
Flere bilder fra dagens byvandring, finner dere i fotoalbumet.

Fredagsrengjøring 19/6-09

I dag har Ulf måtte stå for fredagsrengjøringen. Ikke akkurat den beste dagen å ha eneansvar når regnet høljer ned, og hundene drar med seg ekstra skit inn. Da er det ikke alltid lett å se enden på vaskingen.
Det problemet har tydeligvis ikke arbeiderne på Donaus bredd. De stod på lang rekke med vanlige sopelimer og kostet. Da har du pågangsmot, for elven er lang,svært lang.
Det er et yrende liv på Donau, og sightseeing-båtene er nok i flertall, iallefall sommerstid. I slutten av juni arrangeres Donau-karnevalet med vannslag,og orkestre spiller til dans på Lenkebroen. Det må jeg prøve å få med.
God helg fra en, som ikke har måtte vaske til helgen.

Hundehus 18/6-09

Vi ønsker alle å gjøre det beste for våre firbente venner,men det spørs om det var det ,byggherren av dette huset, hadde i tankene. For flere år siden kjøpte han tomten,hvor han oppførte sitt drømmehus, mye større og i en helt annen stil enn naboene. Det var bare en liten hake,han "glemte" å søke om byggetillatelse,og der står saken fremdeles. De eneste som har fått lov å flytte inn,er 2 vakthunder. Skulle tro at de har plass nok.
Lykke kan ikke alltid kjøpes for penger. Carpe Diem.

Byttehandel 17/6-09

I dag måtte jeg få dagens bilde av Ulf, og så fikk han storbybilder i retur. Utenom at jeg er spent selv, må jo dere også få se Cerinne,som er blitt riktig så rund. Nå er det bare vel 1 uke til fødselen, og hun kommer nok enda til å legge på seg. Er så spent og gleder meg til dette kullet.
Her i Budapest er det også handel av mange slag. Kjøpesentrene er det mange av,og de er store. Ja,noen er virkelig enorme. Motsetningen er alle selgerne som står med en kasse paprika eller buketter med lavendel utenfor metroen eller endatil på trikkeholdeplassen. 
Ellers er turistindustrien stor ,og det konkureres om å kapre de besøkende. Det gjelder både til spisesteder,konserter og sightseeing.Jeg får prøve å være litt turist når jeg får fri i helgen.
Nå tar jeg iallefall kvelden. Meldt like fint og varmt i morgen.

Gatelangs i BP 16/6-09

Utenom hunder er håndarbeid min store interesse,og i dag har jeg beundret andre sine arbeid i store doser. Utrolig mye fint å se og kjøpe for de som ønsker det. Damen på bildet sitter og broderer i fristundene hun har, i boden sin. Blusen på venstre side av henne,bruker hun 3 uker på. Etterpå monterer hun blusen og selger den for vel 1200kr. Det blir ikke rare timebetalingen.
Gleder meg at det går så fint hjemme med Ulf og hundene. Blir så lett at man tror at en er uanværlig (eller i det minste,nesten),men det er nok bare en myte.Ting går seg til.
Ha en god natt.

Budapest 15/6-09

Hei!
Først må jeg innrømme at bildet er fra forrige tur,men jeg lover nye bilder i morgen. Så må jeg få takke for enda flere koselige lykkeønskninger og hilsener på siden ,mail, tekstmeldinger og telefoner. Det setter jeg virkelig pris på.
Over til reisen ned hit  som gikk fint,men startet tidlig og tok sin tid med flybytte i Amsterdam. Der ble det en springmarsj til neste gate. Det er litt av noen avstander på den flyplassen.
Nå er jeg innstallert på rommet,klar til første behandling i morgen tidlig. Er litt trøtt og savner ikke kvelds-stellet for hundene akkurat nå,men det blir nok bare rarere  og rarere og tristere og tristere å være uten hundene så lenge. Ulf steller godt med de,men jeg har aldri vært så lenge borte fra de som nå.
Sigrun hiser fra en sommervarm by ved Donau.

14.juni 2009

Først ,de beste gratulasjoner til Maria og Kenneth i Sverige med cert til NSJDCH Captators Eld. 
En lang dag nærmer seg slutten. Vi var tidlig oppe, fikk matet alle hundene,før de fikk en lang stund ute i det fine været. Deretter ble de "utvalgte plassert i bilen og resten plassert innendørs med hver sin godbit. Ulf og jeg skulle være med å lage til og delta på Dachshundens dag som var i klubben vår sin regi.
Alt klaffet fra strålende vær til fornøyde deltagere. Det gjaldt både de på 2 og 4.
Mer utfyllende stoff,bruk linken til Kennel Captator.
Kvelden har gått med til å pakke siste resten,som skal med på morgendagens reise. Kommer tilbake med stoff fra Budapest.Sikkert lite om hunder,men det kommer Ulf til å legge ut. Jeg får ta litt av det jeg opplever der nede.
En reiseklar Sigrun

13.juni 2009

I dag blandet vi tur og kultur. Norsk Tricotasjemuseum ligger i Salhus. Det holder til i de gamle lokalene til Salhus Tricotagefabrik som ble etablert i 1859. Omgivelsene er flotte med småbåthavnen som nærmeste nabo.Vi nøt finværet og så på alle båtene som var ute på fjorden
.Cerinne nyter disse "alene-turene". Hun tar imot med glede ,all oppmerksomheten hun får av kjente og ukjente.
Har forlengst gjort klart alt utstyr for fødselen og den første tiden,hvor jeg er borte, så blir det i det minste litt enklere for Ulf.
Nå står ost og kjeks for tur.Kos dere også. Det skal i allefall vi. God kveld og natt.

12. juni 2009 Jeg er i gang

Hei, her kommer det nyheter om stort og smått, men ikke daglig, som på Kennel Captator. Jeg reiser til Budapest på mandag for behandling. Dermed blir Ulf alene med hundene. Det kommer små drypp fra turen til Budapest. Ulf kommer også til å legge inn nytt underveis.Nå nærmer det seg termin for Cerinne, det er knappe to uker igjen. Jeg er spent på mitt første kull. Dessverre er jeg ikke hjemme når valpene blir født, men Ulf tar seg godt av mor og valper.

Cerinne i Viken

Cerinne og jeg tok en ekstra ettermiddagstur ned til sjøen. Nå får hun litt særbehandling med eneturer flere ganger for dagen,og både hund og matmor koser seg. Nå har alle hundene tatt kvelden i nyvaskete bur og reint "sengetøy". Etter en lang dag skal det bli godt med litt voksentid.God kveld til dere og.