BLOGG

Ikke like effektivt som tidligere, så nå måtte jeg bare få tatt en og bestilt nye briller. Lettet og praktisk når det er gjort.Skal bare se at både bruksanvisninger og merkelapper går over til større skrift, når jeg har fått nye briller, men det får så være.

 

Gamlebrillene gjorde i hvert fall nytten til å se og nyte solen på veiopp over åsen da vi gikk morgenrunden vår.

Nå har vegetasjonen begynt å få et høstlig drag over seg. Nydelige farger. 

Tviler på at Jerv nyter høstfargene,...

men en etter-frokost-strekk, det er hans greie.

Kanskje litt misunnelig på Girko, men "kommer tid, kommer råd" , og man kan aldri vite.

Det gjelder det meste. En god dag fra oss her!

Dagens repriseblogg bekrefter tallenes tale. 5 år vi ikke returnerte sørover etter sommerferien. 

Både godt og vemodig å se tilbake, spesielt videoen hvor Ulf viser rundt på Gressholmen. 

For dachsene og meg er det andre høsten på Frekhaug. Fortsatt sommerlig rundt oss, men lavere temperatur og kraftige lavtrykk i kø, minner oss om at høsten virkelig står for tur. Ser ut som at vi får en fin , varm og solrik ukestart. Det skal nytes og nyttes. Det blir helt topp. En god uke til dere alle!

22.august 2013 MER "7000 ORD" Et bilde sier mer enn tusen ord, hevder ordtaket. Et ord sier mer enn tusen bilder, hevder forfatteren Tor Åge Bringsværd. Hvem har rett? Et bilde kan si mer enn tusen ord. Et ord kan si mer enn tusen bilder. Det kommer helt an på. Hva kommer det an på? Vel, ord og bilder har hver sin styrke. Ord og bilder er gode på hver sine ting, og derfor utfyller de også hverandre. Men i dag lar jeg ord være ord og legger bare ut de fine bildene, som Ulf tok i dag. Tusen takk! 

 

Kan ikke klage på verken innsats eller utholdenhet når det gjelder Lexie sin "musisering" Det pipes i vei og med stadig repetering av valgte tema. Synes ikke å komme videre, heller litt i stå. 

Der møter jeg meg selv i døren. Husket dachsene at jeg hadde tatt ut middag fra frysen, så lot de som ingenting , da jeg tok frem pannekakerøren. Her øynet de pannekakemiddag for 2. dag på rad.

Når jeg ser hvor glad de blir, oppveier det min frustrasjon over egen glemsomhet. 

Vi rakk akkurat en kort ettermiddagstur før jeg dro inn til sentrum på konsert.

Kunne ønsket finere vær som ramme rundt konserten, men regnværet la ingen demper verken på fremmøtet eller stemningen.

Og på slutten lettet det faktisk så mye opp, at vi til og med kunne skimte blå himmel.

Ingen dansere med på dagens konsert, men legger ut Brahms ene ungarske dans ut som dagens bonusstoff, både i klassisk og " humoristisk" versjon.

Allerede 3 år siden Artic Race var i Harstad. Deler av løypen var lagt rett oppi hovedveien fra Gressholmen. Vi sørget å få med oss begge dagene. Først forsterket vi heiagjengen med Piri.

Neste dag var det Eira sin tur. Litt av et apparat som må til for et slikt arrangement.

Gleder meg til å følge med årets race, selve rittet og ikke minst folkelivet.

Blir nok noen timer foran TV-en i dag, og det med god samvittighet.

Her er det meldt store mengder nedbør. Slike varsler pleier aldri å slå feil, skikkelig ruskevær hvor det gjelder å kle seg deretter. 

Varriene er allerede på tørk. Ikke populært med regndekken på morgenturen, men i mine øyne bedre enn å måtte tørke opp etter bare en kort tur ut på terrassen. 

Både dachsene og vi er blitt så bortskjemte etter mange måneder med fantastisk vær, at det går litt tregere å komme i gang på en gråværsdag. Girko strakk morgenkosen i sengen maksimalt.

Jerv og Lexie hørte dårlig at vi skulle ut på tur i regnværet. 

Kommer sikkert flere fine sensommerdag. Imens kan man se tilbake og nyte det som var.

Så varmt og godt, at både to,- og firbeinte trengte avbrekk i skyggen.

Hjalp veldig på da jeg fikk montert markise. Samme kan ikke sies om kjølematten, som jeg kjøpte. 

Jerv nektet å forsøke den, mens Lexie prøvde akkurat så lenge at jeg fikk tatt et bilde.

Selv om vi fikk litt skygge på turene i skogen, måtte turene begrenses til tidlig morgen og sen kveld pga heten. 

Det har blitt mye latmannsliv med beina høyt, kald drikke og en god bok. I ettermiddag er den kalde drikken byttet ut med kaffe. Ikke den samme, men en nye god bok og dachseselskap. Hva mer kan man ønske seg?

Lexie er hjemme igjen, til glede for både Jerv og meg.

Og morgenritualene våre er tilbake til det faste, og etter morgenturen og frokost, morgenkos. Vanligvis trekker Jerv seg tilbake etter en stund, men ikke i dag. Her gjaldt det virkelig å nytte og nyte Lexies selskap fullt ut.

Lykken blomstrer også i Ungarn. Svea has become grandmother. 

Tadaam and Janka have both given birth. Congratulations to kennel vom Scwarenberg. And thank you so much to Tündér for the lovely pictures. 

Looking really forward to "follow" the puppies. I don't doubt that Svea is looking forward to " help"both the mothers with the puppies. 

Before Svea had her own litter, she practiced every we had time puppies. .

The mothers were happy to have Svea helping them, and she was so patient and happy every time she was able to mother reserve.

These pictures are memories from eight years ago.

Kan det bli bedre? Først et bilde av Eira. Det var en mammahilsen til Isca på bursdagen hennes.

Ikke lange stunden etterpå kom det en hilsen fra matmor Solveig. Enya er nok en gang på liggebesøk hos Leah. Tenk så heldig de er. Og så trygt for eierne. 

Mange liggebesøk å velge i, men falt ned på det første fra juni 2013 og et fra 2016

Har vel aldri tidligere startet en blogg med bonusstoffet, men i dag har jeg tenkt å bruke det som bakgrunnsstoff for den koselige hilsenen fra Solveig.

26.juni 2013 SØSTRE OG VEL FORLIKTE,.....

I solen på tunet.. :-)

OG LEAH ER LIKE SNILL OG GENERØS, SOM EIERNE SINE....

..i sofakroken :-)

JA, HUN DELER GJERNE OGSÅ PAPPA MED ENYA

Denne uken må jo være rene drømmen for søstrene, Enya som er på verdens beste sommerbesøk, og Leah som får så mye tid sammen med søstreren sin. 

Bildene, som Solveig har sendt, taler for seg selv. Tusen, tusen takk! 

Siden har Enya og Leah jevnlig besøkt hverandre både i sommer,- høst,- og vinterferier. Nå er 2/3 Varri E-trillinger igjen sammen, og at de nyter det, er vel sommerhilsenen i ord og bilder, et godt bekreftelse på.

 

Heisann Sigrun og Ulf, her kommer en liten hilsen fra Leah og feriegjesten Enya. Enya har kommet på besøk hos oss denne uken, og gleden er stor både hos Leah, Enya og resten av gjengen. Jentene har blitt voksne damer og trengte litt tid på å få klarhet i hvem som eier huset og menneskene. Deretter falt alt på plass og de er verdens beste venner, Enya får låne både mamma og resten av familien, kurven og lekene. Men Leah vil gjerne ha sin del av Enya også, så her lekes og rulles det rundt på gulvet, under bord og mellom stolben. 

 

Når Enya reiser hjem på søndag er det bare en uke til de sees igjen. Da er det Leahs tur å være feriegjest hos Enya, mens vi drar til Kroatia. Så følger tre uker på Sørlandet som Prinsessekaptein, det blir en fin sommer. Vi ønsker dere en riktig god sommer. Mange hilsner fra Leah, Enya og resten av flokken.

 

 

English summery
Enya and Estelle Leah are sisters, both living with their families in Bergen. 
This week they spend together again. Enya's family us abroad on holiday, and Enya spend the week together with her sister Leah. 
This arrangement the families have had for years.
On Sunday Enya will return home, but will soon meet Leah again. Then she will have her as holidayguest for a week. 
Both the old pictures from 2013 and the new ones, show that the girls love to spend time together.

Bare en kortvarig overgang, men Jerv som ikke forsto noe og bare hadde denne dachsen til selskap, likte det slett ikke.

Da denne dachsefiguren i full kanindachsstørrelse kom i hus,var Jerv både skeptisk og ubekvem. Det er tilbakelagt, og nå står den bare der fullstendig uinteressant og oversett.

Jerv prøvde seg også på streamingen fra verdensutstillingen. Veldig mange fine artsfeller, men Jerv er bare oppsatt å få Lexie hjem igjen. Og det gjør hun så snart hun og Maria har gjort unna noen treningsøkter på blodspor.

Selv har jeg ventet (u)tålmodig på at de tekniske problemene på hjemmesiden min, skulle bli utbedret, men det er ingen unnskyldning for å glemme 3-årsdagen til Isca. Men hjemme er hun feiret stort, og jeg har fått bilder av bursdagsdachsen.

Hej Idag firar vi Isca 3 år! En härlig taxflicka som älskar att leka med boll och tycker att promenader är ganska onödigt❤️🇳🇴. Hälsningar Karin, Lars och NovIsca

Tusen takk for både nytt bilde og valpebilder. Alltid like koselig.

Var nok litt for optimistisk i dag. Gikk greit med bloggen helt til den skulle publiseres. Har trikset i vei i dag, men verken kan eller vil bruke så mye tid på å få publisert bloggen og med fare for at hele greien kollapser.

En fin sensommerhelg til dere alle.