BLOGG

Så var det den dagen i dag. Håper på snarlig "reparasjon" hos leverandør.

Valgte å snu i døren for å bytte over til en skikkelig regnjakke, men derfra var alt bare deilig. For dachsene da vi bare kom oss vekk fra asfalten.

Det gjaldt begge to, men aller mest Lexie som tydeligvis hadde fått snusen på noe.

Jerv var straks med på notene,...

og det utvalgte området ble saumfart.

Verre med mor sjøl.

Er med på mye, men å klatre over høye steingjerder. Der går grensen, får heller godta at vi aldri fikk vite hva Lexie hadde fått ferten av.

Ikke noen skuffelse å merke hos Lexie, og da vi kom hjem, var hun rask med å innta favorittplassen sin, i dag omgitt av "andre dachser" fra topp til tå.

Heisann, en liten sommerhilsen fra prinsesse kapteinen. Vi har snart vært ute i tre uker og Leah har fått seg mange fine turer langs kysten

Leah er ikke bare en flink prinsesse kaptein, hun er også litt av en badenymfe. Spesialitet er å redde tang opp fra sjøen 😂. Ha en fin helg, klem fra Leah og flokken 😊⛵⛵

Tusen takk Solveig for koselig sommerhilsen. Når det gjelder Prinsessekaptein Leah, så har eplet falt langt vekk fra (oppdretter)-stammen. Har ingenting imot seilbåter. Det er i kombinasjon med vind, at jeg trekker meg. Og siden jeg er den eneste, i hvert fall utrolig få, som kun kan tenke seg ut i seilbåt når det er vindstille, så er det hele dødfødt.

Her hjemme holder vi oss trygt plassert på landjorden, gleder oss med og heier på venner og familie som nyter seillivets gleder.

Til Leah, resten av mannskapet "hennes" og Jan-Helge på Astragale, fortsatt god seilas hjem

En gang må være den første, men at "nullen" skulle komme på NM blodspor, var jo litt dumt. 

 Har jo vært så bortskjemt og med gode så kort på hånden hver gang Maria og Deica har stilt til start. Bare I.premier, oftest pallplass, beste dachs og sågar prøvevinner blant flere raser. Dere må bare riste skuffelsen av dere. Dere har bevist til gangs hvor dyktige dere er.

Og du verden hvor mange "første ganger" som bare er gode og minnerike. Første møtet mellom deg og Deica.

På besøk hos mormor og morfar sin Nala. Og der må med at Nala ble veteranchampion i dag i Danmark. Gratulerer så mye!

Sikker på at Deica snart er tilbake på toppen.

Gjør godt med en hvil i sengen til Maria før dere setter kursen hjemover. God tur til dere, og vel hjem!

Tenker at det er mange som er glad for regnværet som endelig kom. For oss ble det en fin, men fuktig morgentur. 

Etter frokost pleier Jerv og Lexie å tilbringe mye tid ute på terrassen. I dag , intet unntak. 

Tror ikke at de hadde sett for seg møbler ribbet for puter. Etter en stund trakk de seg inn igjen, og med synkronsvømming på TV ble de igjen møtt med det våte element.

Kunne ikke brydd meg mindre, så Lexie snur like godt ryggen til TV-en. Alt i alt innbyr dagen til en lat dag i heimen. 

Det samme kan ikke sies om Maria og Deica. De reiser østover for å delta på årets NM blodspor.

Ønsker dere god tur, og lykke til!

Har virkelig samlet sammen litt av hvert som dagens bonusstoff.

Først et vakkert grått minne fra Gressholmen,...

Tok mange bilder av båtparaden i går, men legger heller ut en link med bilder av alle de påmeldte. 

Vanligvis bruker Hurtigruten Herdlefjorden på innseilingen til Bergen, mens andre ganger velger de Salhusfjorden, og da seilte den både rett forbi Viken og huset vårt. Selv om det ikke skjedde så ofte, er det likevel stor trafikk på fjorden. Slik har det vært i lange tider, og Fjordabåtene var selve livsnerven for befolkningen i Nordhordland. En av disse, som hadde fast anløpssted i Salhus, var Oster. 

D S OSTER Dampbåt bygget i 1908 for Indre Nordhordlandske Dampskipsselskap. Båten gikk i fast rute mellom Modalen/Osterfjorden og Bergen, og var spesielt konstruert som isbryter. Ble omdøpt til «Marder» av okkupasjonsmakten under andre verdenskrig. Ombygget til transportbåt i 1964, og fikk da navnet MS «Vaka». Kjøpt av Nordhordland Veteranbåtlag i 1996, og først omdøpt til «Gamle Oster». Fikk sitt rette navn tilbake i 2000, og var ferdig restaurert i 2005. Gjort udødelig av Ivar Medaas og tekstforfatter Ragnvald Hammer i sangen «Dar Kjem Dampen». 

Oster er en av de 70 skutene som deltar på veteranbåtfestivalen denne helgen. Hele norskekysten er representert fra Oslo til Hammerfest i tillegg til dampbåter både fra Tyskland og Nederland. Tenker kanskje på å ta turen inn for åpningen i dag. 16 av skutene går i rute og tar med passasjerer. Også stopp på Frekhaug, men blir bussen for min del.

I anledning Fjordsteam 2018, blir det dachser i maritimt miljø. Hadde fjordutsikt både i Salhus og på Gressholmen. På Frekhaug har jeg nærhet, men ikke utsikt til fjorden. Tar ofte en tur ned til sjøen, og det gjelder også Girko er på besøk.

Leah tar sjølivet enda litt lengre og er fullverdig mannskap og med passende tittel på familiens seilbåt. 

Sist, men ikke minst, Eik, en av Captatorne våre. 

Eik var ikke store karen da han besøkte Venezia første gang. Marta har vært gjesteprofessor i årevis på universitetet der. Da har Eik vært med, og vi har fått bilder av en gutt som med den mest naturlige mine har vært på tur i gondol på kanalene der. 

Sender en hilsen over Atlanteren til både Eik og Marta.

Noen dachsefordeler hører med når matmor er dean på Yale University of art.

Har virkelig talt på knappene i dag. Prøver å være positiv, men etter å ha skrevet på viljen en stund nå, ville det seg bare ikke.

Akkurat som morgenens fotografering på vei hjem fra turområdet vårt. Laget jeg skygge på bildene.

Da hadde jeg allerede vekslet med dachser ut av fokus og de mest intetsigende grå bilder.

Velger å være naiv og late som at Lexie ikke tigget, men ville trøste meg.

Jerv ga seg ende over,....

...men dachsenes oppgitthet over meg varte ikke lengre enn til først Lexie og deretter Jerv på sine faste plasser på fanget mitt. 

Og når sant skal sies, så ble fortsettelsen på dagen bedre enn starten.

Det hører virkelig med til unntaket at bergenserne må lengte etter regnvær. Det pleier å komme titt, ofte og helt og ubedt av seg selv. I dag ventes det nedbør , og i store mengder

Funnet frem regntøy og støvler til meg selv og regndekken til Jerv og Lexie. Ikke særlig populært hos de firbeinte . Må man, så må man, men de strekker seg ikke lengre enn å ikke yte altfor mye motstand i "påkledningen"

I går kveld reddet jeg unna det meste fra terrassen og sørget også for å få hortensiaene under tak. Sist vi hadde noen kortvarige regnbyger, måtte jeg binde de opp, for det ble altfor tunkt for grenene å bære vekten av regntunge blomsten. 

Klar til "walking in the rain" Sigrun?

En våt blogg, som dagens bonusstoff.

 

Så lenge regnet bare har vet å gi seg innen rimelig tid, skader det ikke med litt regn. Og vil man ikke bli våt, finnes det egnete hodeplagg av mange slag. 

Mens sydvesten, har vært fast følgesvenn helt fra barndommen av, blir gjerne en passende dachselue valgt nå, ikke like effektiv og mest for å holde vått hår borte fra ansiktet.

Aino og Atie er vel vant med regnvær. Tross alt er de jo både født og oppvokst i Bergen. Men det med Bergen og regnvær , viser seg å være overdrevet/ oppskrytt, alt etter som man ser det. Kom over en gammel artikkel. Der havnet Bergen helt ned på 22.plass over europeiske byer med mest årlig nedbør.

Bergens rykte som regnets hjemby får seg en trøkk: Byen havner faktisk langt nede på listen over europeiske byer med flest regndøgn i året.

Det viser statistikken som folkene bak EU-databasen Urbanaudit har utarbeidet. I EU-kommisjonens database finnes statistikk fra alle EU-land, samt utenforland som Island, Sveits, Tyrkia og Norge. Tallene viser demografiske, økonomiske og sosiale forskjeller, og ikke minst klimatiske forskjeller mellom 357 byer i Europa.

Det er hele 21 byer foran Bergen på listen over antall regndøgn per år. Øverst troner Halle i Tyskland, deretter kommer Køln, Glasgow, Derry og Manchester.

 

Vel fornøyd når det bare blir forbigående regnvær. 

Uansett regn eller ikke regn, så inngår ikke paraply med til utstyret når vi går ut på tur. 

Oppdaget plutselig at jeg må ha glemt å oppdatere "Mine dachser" med dachseparaplyene.

Paraplyen har ellers vært en fast følgesvenn når man har bodd mesteparten av livet sitt i Bergen.

Likevel har jeg ikke fått med meg Paraplyreglene.

Dagens bonusstoff blir et par utvalgte paragrafer fra denne listen. 

1. Du skal ikke begjære din nestes paraply, men skaffe din egen.

3. Ikke bruk paraplyen som plog når du skal inn på bussen eller ut av butikken.

9. Husk at paraply tidligere var et tegn på at man var en høytstående person, så vær kry av din paraply (og din regnby).

11. I Utlandet har de en «Umbrella Rule». Denne går ut på at når man stiller forberedt, for eksempel at man har med paraply fordi det er meldt regn, så får man ikke bruk for paraplyen. Denne regelen gjelder ikke i Bergen.

Vet ikke hva som luktet så spennende på morgenturen vår, men i hvert fall helt umulig å få blikk-kontakt med Jerv og Lexie. Ga opp til slutt.

Heller ikke samarbeidsvillig da jeg skulle kompensere og riktig fange et morgenfriske Jerv-blikk. Men han var bare spratlete, jøger og med alle fire beina i været.

Lexie lar ikke mitt tomme fang gå fra seg. Helt OK før jeg skulle forberede meg og bytte om til legebesøk.

Får trøste meg at jeg er nydusjet under kjolen. Mørk blå kjole og to dachser er ingen god kombinasjon. Men bryr Jerv og Lexie seg om det.

Frem med klesrulle, en omgang på kjolen og dachsene inn fra terrassen, og så er jeg klar. Krysser fingre for at jeg slipper en ny antibiotikakur, men er vel kanskje vel optimistisk.

 

Skrev ingen blogg i går. Dagens musikkvalg har forbindelse til en blogg jeg skrev 29.juli 2016.

Trenger ikke lese den for å lytte til sangen, men har lagt ved en kopi.

Godt for valpene at vi bare har et kull om gangen, for når Ulf kommer med den rød trillebagen, så er det tid for tur. Ser for meg skuffelsen hos valpene, hvis det plutselig gjaldt noen andre små. 

Det er noe i dette med "opparbeidede goder" At turene går til forskjellige steder i nærområdet er bare av det gode.

Nytt terreng , nye omgivelser og ikke minst nye lukter.

I dag tok alle tre seg en avstikker ut i et område med svært høyt gress, helt ute av syne for Ulf. Avstanden var ikke stor, men Ulf valgte heller å lokke på de små, enn å gå etter de. Tok ikke sjansen på å skulle tråkke på en "usynlig" valp. Ikke uventet kom tilbake av seg selv. Tross alt, best å holde seg nærmt han.

Like ivrige som valpene er med å komme i trillebagen og ut på tur, " hjelper" de til med å komme seg hjem og inn i valpegården. Da tar de seg en skikkelig langsøvn. Den eneste som synes at det drøyer vel lenge, er Frid. Det er hennes privilegium å spise opp restene etter valpene

Tidligere benyttet valpene seg av en dessertrunde i melkebaren mens Frid spiste . Nå er de mest gearet på å komme seg ut. Vi jobber med å innarbeide gode vaner, og "pottetreningen" er i gang for fullt.

OLSOK

Bortsett fra Olavsdagene på Stiklestad og noen lokale markeringer rundt om i landet, er Olsok en dag som går forbi i stillhet. Slik også hos oss bortsett av private grunner, som i dag ligger 45 år tilbake i tid. Dagens bonusstoff tar for seg begge deler.

Olsok er til minne om Olav den hellige Olsok, som kommer av det norrøne ólafsvaka, er minnesdagen for Olav den helliges fall på Stiklestad i 1030. Dagen har i århundrer vært en katolsk merkedag, og var den viktigste norske kirkefesten i middelalderen. På grunn av Olavs spesielle posisjon i norsk historie, har dagen blitt bevart som en nasjonal festdag, og markeres i dag rundt om i hele landet. Den mest kjente markeringen av Olsok i moderne tid er det årlige «Spelet om Heilag Olav» på Stiklestad. Olsok er vanligvis markert med en øks på primstavene, etter sagnet om at det var nettopp en stridsøks som felte Olav den hellige på Stiklestad. Øksen, som er den samme som løven i det norske riksvåpenet holder, er St. Olavs merke og evige kongesymbol. Olsok var også en viktig merkedag for været og kornhøsten, og ved olsoktider ventet man væromslag.

Et gammelt avisutklipp fra 1971 bekrefter at det nye moteplagget hot pants, hadde gjort sitt inntog i Bergen, som resten av landet. Hva journalisten gjorde for å få min far til å stille opp på bildet, vet jeg ikke. Ikke så jeg det heller den gang, for jeg var på tur sammen med Ulf.

Behøver vel ikke å fortelle nærmere hvordan vi markerte Olsok det året. På dagen 8mnd. senere giftet vi oss.

Rosegarden lå hele 14 uker på topp på singellisten sommeren 1971
 
Olsok 1971 ble en minnerik for oss, mens resten av verden nok heller minnes det som skjedde dagen etter.

Apollo 15 - Wikipedia

https://no.wikipedia.org › wiki › Apollo_...

 

 

Trakk inn i skogen på morgenturen. Ikke ideelt med hunder i bånd, men selv så tidlig på morgenkvisten var det så varmt, at det gjorde godt med litt skygge.

Blir sjelden gode bilder, når man skal sjonglere med bånd( med og uten snurr eller rundt trestammer) skiteposer og kamera.

Tok også en avstikker ned til fjorden.

På slike klare dager, som i dag ser man helt inn til Bergen havn 

og alle turistbåtene ved kai. Men da må jeg ha et kraftigere objektiv eller jukse med et bilde av Jerv fra Stolzekleiven med fantastisk utsikt over byen.

Jeg skal verken til fjells eller andre fysiske utskeielser i denne varmen.

Men snakk om en fin dag å feire Stella sin bursdag på. Som vanlig med hjemmelaget innbydelse og alltid med en dachs på.

Hun har ventet og gledet seg lenge til 9-årsdagen sin. Ikke lett å sove frempå en slik dag, så feiringen startet tidlig,...

fortsetter med familiebesøk og avsluttes med venninnebesøk, når skoleferien er over. 

Uvirkelig, godt og skremmende på samme tid med sol og sommervarme over så lang tid. Og mens bønder fortviler over tørken som har ødelagt avlingene og brannvesenet gjør en kjempejobb for å slukke skog,- og gressbranner, er våre "problemer" begrenset til å legge aktivitetene med hundene tidlig morgen og sen kveld.

 

Fant tidlig ut at med vinduer fra gulv til tak, trenges det solavskjerming. 

Gjorde det beste av situasjonen mens vi ventet på levering og montering av bestilt markise. Dachsene smøg seg under stoler og sofa, mens jeg trakk innendørs. Da var de snar etter.

På mandag kom markisen, så nå får vi både skygge på terrassen og godt og svalt i stuen og på soverommet mitt.

Når kvelden faller på, trekker jeg gjerne ut på terrassen igjen. Så koselig når alle lysene tennes og bare å sitte og nyte akkurat slik som i kveld. 

Nok en fin dag til ende og gjenstår bare å ønske god natt fra oss.

Koselig med sommerhilsen og enda koseligere å få besøk av Eivind, Gracie, Girko og Bacon. 

De tilbragte store deler av ferien sin på Vestlandet,

med de aller beste utgangspunkt for turer til fjells i storslått natur og "late" dager ved fjorden.

Tusen takk for koselig besøk, og fortsatt god sommer!

Fra Ungarn kom det også en sommerhilsen fra Svea. Og hvilken overraskelse at Svea har "kastet" teppet sitt og fremstår i friluft. Klapp, klem og kos til deg Svea. Så koselig å få øyekontakt med deg.

Hva så med Jerv og Lexie. 

Bare en onsdachshilsen her, og så får vi ta deres sommer etter hvert. Etter et par gråe og våte dager her vest, er solen tilbake, så da blir det " Summertime and the living is easy...."

Hva bedre å starte opp igjen bloggen med, enn sommerhilsenen fra NovIsca og Axel? Og så får jeg ta litt av det som har hopet seg opp i ferien etter hvert. En fin dag til alle! Her startet dagen med gråvær og litt sårt tiltrengt nedbør. En fin dag til dere alle, fortsatt god ferie til dere som har det, og vel overstått til dere som har hatt dager mens jeg har vært logget av fra sosiale medier. 

Skickar en hälsning från Fårö där vi tillbringade några dagar tillsammans med Axel & familj. NovIsca och Axel delar på det mesta.

Lite trångt blev det när Axel skulle pröva taxarnas transportväskor men ”finns det hjärterum så finns det stjärterum”.

Isca njuter av svalkande bad medan Nova tycker det räcker att doppa tassarna.