BLOGG

MED SKIFTENDE VIND OG VÆR

OG MED EN LIVLIG LITEN FRID

SOM SLETT IKKE SYNES OM Å STÅ FOR LENGE BUNDET

NÅR MATMOR SKAL FOREVIGE UTSIKTEN

 

 

 

 

 

SISTE PÅSKEDAG ER PÅ HELL, SÅ DA BLIR DET…..

 

 
 
 
 
 
 

AFTENSANG OM VÅREN ( håper den kommer hit og snart)

 
 
Tekst: Nordahl Grieg Melodi: Thomas Beck
 
Det var en deilig, deilig dag,
men tenk nå er den over,
og alle som er riktig snill,
de ligger nåog sover.
Og himlen som var blid og
blå med mange tusen smil i,
begynner først å le igjen en gang i morgen tidlig
 
 
 
 
 
 
 
 
Og ingen knopper gresser mer
på luftens solblå enge,
de ble så trette stakkers små,
nå skal de sove lenge.
Og alle hvite, søte lam,
de ligger på en låve
og slikker på en liten bror.
Og hyss, nå skal de sove.
 
 
 
 
 
 
 
 
Det var en deilig, deilig dag,
men tenk nå er den over,
og alle som er riktig snill,
de ligger nå og sover.
Og alle stjerner blir så glad,
for alle stjerner liker
en knopp i blund, et lam i ro
og sovende småpiker!
 
 
 
 

 

 

ET NYDELIG VÆR, OG JEG STILTE MED FULL-LADET BATTERI PÅ KAMERAET. PÅ DAGENS FOTORUNDE VAR DAISY BYTTET UT MED AINO.

AINO AND HER DAUGHER FRID

Daisy er høyløpsk og lite passende å ta henne med på en slik populær utfartsdag, som i dag. 

FLESTEPARTEN AV DE BESØKENDE VELGER SOLHELLINGEN NED MOT BADESTRANDEN, MENS VI VELGER Å GÅ UTOVER HOLMENE

FRID

 

DER HAR VI OMRÅDET NESTEN FOR OSS SELV OG EN STRÅLENDE UTSIKT

AINO

FORAN OSS SÅ VI BÅDE VÅGSFJORDEN OG ASTAFJORDEN, MEN VI VAR IKKE HELT NED I SJØKANTEN

SLIK SOM NOVA PÅ INGARØ

Så koselig å få påskehilsen fra henne og familien, og tusen takk til lillematte Anna for bildet. Her koser hun seg på Ingarö  sammen med hele familien. Fortsatt god påske til dere alle.

SÅ KOM DET PÅSKEHILSEN MED VIRKELIG SJØSPRØYT I. PRINSESSEKAPTEIN LEAH ER PÅ PÅSKETUR, OG HUN TAR VIRKELIG ANSVARET SITT HØYTIDELIG

PRINCESSCAPTAIN LEAH

HELDIGVIS ER DET OGSÅ MER MANNSKAP, SÅ HUN I HVERT FALL KAN SLAPPE LITT AV , NÅR DE KOMMER I ROLIGERE FARVANN

LEAH TAKING A NAP.

OG BRANDASUND ER SÅ VAKKER, AT OGSÅ EN LITEN DACHS PÅ TUR, MÅ FÅ MED SEG INNSEILINGEN.

ARRIVING BRANDASUND.

Brandasund 

Velkommen til Brandasund

Tusen takk Solveig for koselig påskehilsen, og fortsatt god påske og fin seilas til alle ombord. 

 

 

Alt var klappet og klart. Daisy ikledd den fine genseren, som Kristin har strikket til henne, mens Frid bare stilte i nystriglet. Her skulle de virkelig ta seg ut, og kameraet var med for å foreviget det hele. Det er der opplegget skjærer seg  på tross av både vær, vind og samarbeidsvillige dachser på min side. For når ladet du batteriet Sigrun? Er så bortskjemt med lang batteritid på kameraet, at jeg innimellom helt glemmer å lade opp.

Turen var fin den, og Frid og Daisy var vel likegyldig om det ble fotografering eller ikke, mens jeg var misfornøyd, så her kommer det bare resirkulert bilde av de to turgåerne.

PÅ SPRADETUR PåSKEN 2012 MED VARRIENE

DA BÅDE AINO

OG ATIE.......

....innviet de nye påskegenserne sine på ordentlig. Og det var mens vi var ute og gikk, at jeg bestemte meg for å kalle det en spradetur.

Det var i hvert fall slik, da jeg var konfirmant, at vi fikk fri mandagen etter. Jeg er ikke sikker på om det fortsatt ble gitt fri hele dagen, men poenget var at vi gikk rundt og viste oss frem i de nye klærne og bruke noen av pengene vi hadde fått. Og i min tid var dette snakk om hundrelapper. Jeg prøvde å google litt om denne skikken, men det eneste jeg fant, var fortid, selv for meg. Likevel tar jeg litt med, ikke minst pga tegningene til Audun Hetland.
 

Noe som var obligatorisk i de dager var sprademandag, da skulle vi ta fri hele dagen. Vi spradet i våre kalosjer og frakk med hatt. Å — den hatten, den hadde klemme i pullen og holdt seg oppreist på våre pubertetsrode turer.

Det avfødte en ondskapsfull replikk fra en gjeng med gutter:

- Ta hatten av deg og kvil orene dine mann! — Vi gikk hjem og hang hatten i skapet!

 

- Ta hatten av deg og kvil ørene dine, mann.


Tilrettelagt av: Knut Egil Kvarving
Kilde: Kampen for tilværelsen
Illustrasjoner av: Audun Hetland  http://no.wikipedia.org/wiki/Audun_Hetland
 

 

FORFØRENDE

IKKE BARE DE ANDRE DACHSENE SOM FALLER FOR FRID. ULF ER LETT Å SJARMERE TIL EN EKSTRATUR.

FRELST

FRID ER HELT FRELST PÅ DISSE TURENE, HVOR HUN SOM DEN ENESTE AV DACHSENE, FÅR LØPE FRITT, ENDA DET ER BÅNDTVANG.

FRISTENDE

DET ER SÅ MYE FRISTENDE Å SE OG OPPLEVE FOR EN LITEN JENTE,....

FORVENTNINGSFULL

FOR IKKE Å SNAKKE OM Å SNUSE OPP. DER GÅR FRID SYSTEMATISK TIL VERKS, OG DET ER EKSTRA SPENNENDE UNDER BUSK, KRATT, NED I SPREKKER OG UNDER STEINER.

FRIMODIG

FRID ER ÅPEN OG FRIMODIG FOR DET MESTE, BÅDE MENNESKER OG ANDRE HUNDER. SLIKE MØTER GIR TURENE EN EKSTRA SPISS, OG DET ER EN STOLT OG FORNØYD FRID SOM RETURNERER TIL DE ANDRE DACHSENE, SOM HAR MANGE OG LANGE MÅNEDER FORAN SEG, FØR DE FÅR LØPE FRITT I SKOG OG MARK. 

 
 

Da var flokken fulltallig. Ulf, Daisy og Frid kom sent tirsdag kveld. Det var populært og ble stor gjensynsglede. Men siden Daisy har fått sin første løpetid, holdt vi hannene unna, så både Ares og Fargo var riktig så slukøret.

Vi hadde trodd vi skulle fått tømt ferdig storbilen. Den var kompakt pakket, men her bøttet det ned i hele går, så det som ikke var pakket vanntett, ble stående igjen. Men vi fikk da nytt TV i hus. Dro ut i langdrag med reperasjonen, men ingenting å si på servicen, da de bestemte seg for heller å tilby oss et nytt. Nå er det kommet på plass inn i veggseksjonen og reserveapparatet opp i 2.etg.

Ulf hadde også med all påskepynten fra Salhus, så nå er det påskepyntet både inne og ute. 

 

ÅRETS PÅSKE-EGG

ER OGSÅ EN SPILLEDÅSE. MELODI: YOU´VE GOT A FRIEND IN ME

Var så glad da jeg kunne utvide dachsesamlingen min med dette. Etter reaksjonene på FB, har flere enn meg, falt for denne spilledåsen og ønsker en selv også. Skulle så gjerne ha hjulpet, men har forstått at denne har gått ut av produksjon. Men finner jeg en til, skal jeg vite å gi beskjed.

 

SPESIELLE PÅSKE-EGG AV SJOKOLADE…..

Det er langt fra fylte papp-egg til 1 krone til  pascal sitt utsøkte konditorarbeid. Franske Pascal Dupuy har på relativt få år etablert seg som Oslos fremste konditor. Han og en medarbeider lager sjokoladeegg i alle størrelser, helt opp til det store påskeegget i sjokolade, som koster over 6 000 kroner. Nesten Fabergé,det.

 

….OG DE RENESTE JUVELER

 

Fabergéhttp:///no.wikipedia.org/wiki/Fabergéegg er forøvrig russsisk, ikke fransk. Det første Fabergé-egget ble laget i St. Petersburg  for tsar Aleksander III, som gjerne ville imponere sin hustru Maria Fedorovna påsken 1885. Man tror at tsaren hadde fått ideen under et familiebesøk i Danmark, der Marias tante, prinsesse Wilhelmine Marie, var i besittelse av et henførende gullegg. Dermed var det satt i gang en farsott blant de umåtelig rike, og  faberge+eggs satte etter hvert en standard ingen har klart å slå i ettertid. De russiske eggene kunne åpnes og hadde spennende innhold, men de hadde også en ulempe: de kunne ikke spises.
 
 

TRADISJONEN TRO

Foto: Kristin Warloe
 
 
Dette er ikke bare et arkivbilde. Det har blitt tradisjon at jeg hver påske legger ut dettte stemningfulle bildet, som Kristin har tatt av Captators Bijou.
Hadde håpet at Bijou skulle fått fine påskedager på yndlingsstedet sitt, men i år har påskeværet delvis sviktet i nord. 
 

 

 
 

Da var Nova klar for sin første tur familiens sommerhus på Fårö

Vi var lite undrande hur Nova skulle tycka om resan med bilfärja drygt 3 timmar mellan Nynäshamn och Visby.  vägen dit fick Lars, Nova och jag sitta i djursalong. Nova skötte sig exemplariskt. De andra hundarna, katterna mm var vana resenärer och la sig att sova efter en stund. Nova satt på bordet mellan våra säten och tittade förundrat omkring sig och undrade varför ingen ville leka. På vägen tillbaka igår hade vi djurhytt och det var inte alls lika kul utan Nova satt vi dörren och ville ut och hälsa på alla som går omkring på färjan.

På Fårö fick vi härliga promenader utan koppel. Spännande att gå ner till havet med tång och snäckor att lukta på och att springa i blåsten så att öronen fladdrar. Nova doppade tassarna i havet men blev lite rädd när vågorna kom in.

Det var nok ekstra koselig at Erik, lillehusse, også var med. 

At han liker å ta mange bilder av Nova, synes hun er bare greit. Og jeg er så heldig at så mange deler bildene sine med meg. Det setter jeg stor på. Det gjør jeg også med alle tilbakemeldinger, som at:

Alla som träffar Nova tycker att hon är bedårande. Hon är positiv, nyfiken och glad och viftar på svansen.

I påsken skal Nova og familien på hytten, og da får hun med seg hele familien med både lillematte hennes mann og lillehusse.

Benytter anledningen å takke for og........

BARNDOMSMINNE

Tydelig at våren er kommet langt på Fårø. Vi har fått nytt påfyll med snø, og vi har vekselvis snøkav og sol, som skinner på all snøen som har lavet. Slik har det vært hele dagen, og selv om jeg har prøvd å ta dachseturene mens solen har skint, har vi likevel fått på oss minst en snøbyge.
Da er det helt annerledes  på dette nydelige bildet av blåveis, som Karin også sendte. Det vakte også frem gamle minner hos meg.

Hver sommer reiste vi til Sunmøre for å besøke besta (min mormor) og onkel og hjelpe til med slåtten. Min hjelp besto mest i å passe brødrene mine, slik at de voksne fikk jobbe i fred på markene. Som belønning for innsatsen min, fikk jeg låne min onkels sveivegrammofon. Plateutvalget var ikke verken særlig stort eller fengende for en ung jente, men to plater skilte seg ut; Sirkuspolkaen og Blåveispiken med Kurt Foss og Reidar Bøe. Den ble spilt om igjen og omigjen og er vel grunnen til at de voksne begynte å kalle meg Blåveispiken. Ikke vokste det blåveis i Bergen og heller ikke på Møre. Jeg hadde ikke så mye som sett en blåveis annet enn på bilder, på den tiden. Kallenavnet ble hengende lenge ved meg, men det ble blåklokken, som ble min blomst.

 

Kurt Foss & Reidar Bøe - Blåveispiken - 1950 (Bedre lydkvalitet)

 

Tor Endresen & Rune Larsen - Blåveispiken

 
 

 

HILSENEN FRA ESTELLE LEAH VAR SOM ALLTID KJÆRKOMMEN, OG SIDEN ALLE DE FIRBEINTE IKKE VISTE NOEN TEGN PÅ Å VILLE ENDA EN RUNDE I REGNET,...."

Her kommer en liten påskehilsen fra skogsjenten Leah. Hun er så lykkelig når hun får løpe i skogen. Av og til poserer hun litt for mor. Ønsker dere en nydelig påske, hilsen fra Leah og flokken 🐣

FANT JEG FREM GAMLE BILDER OG HADDE EN SKIKKELIG MIMRE,-/KOSESTUND

Eira, Enya og Estelle Leah

OG AT LEAH LIKER Å FÅ LØPE FRITT I SKOGEN, HERSKER DET INGEN TVIL OM. BILDET AV DE TRE SØSTRENE ER FRA APRIL 2013

HER SOVER DACHSENE GJENNOM REGNBYGE ETTER REGNBYGE, MEN JEG MÅ HANDLE. BARE Å FINNE FREM PARAPLYEN

TENK OM DEN HELLER KUNNE BENYTTES SOM VÆRLYKKEHJUL RESTEN AV PÅSKEN

 

Når man våkner opp til sol på en søndag, er det bare en ting å gjøre, komme seg opp, mate hunder og ta alle langturene med hundene fra morgenen av. På utfartsdager fylles det tidlig opp på Gressholmen, og klok av skade er ikke jeg interessert i å møte løse hunder, som eierne har "så god kontroll" over. Det er bare noen dager siden jeg ble stående klar inne i hundegården, men ikke kom meg ut. En vilt fremmed hund hoppet ivrig opp porten. I stedet for å hanke inn hunden, vailgte damen å hente bilen sin, for så å lokke til seg hunden med pekefingeren. Dessverre var damen "døv", så hun hørte verken at jeg ba henne komme seg ut for å hente hunden eller at det faktisk er båndtvang nå. Heldigvis var hun ikke blind og, så hun så antagelig hvor sint jeg var og kom omsider ut av bilen. Det tok tid før pekefinger-lokkingen virket, men de kom da seg omsidet inn i bilen og avgårde. 

Men en ting hjelper ikke sprette-ut- og-tidlig-opp-og -ut-turene våre på.

Vi ser ikke mange (les ingen) blomstrende vårtegn på vår vei.

Sommerminne

Og her som det er meldt snø og kuldegrader over helgen, og VÅREN ER KOMMET I SALHUS 

 

Krokus (Crocus) er en planteslekt med ca. 70 arter i sverdliljefamilien (Iridaceae). Slekten kommer opprinnelig fra områdene rundtItaliaBalkan og Tyrkia. De er for det meste høyfjellsplanter. Krokus er vanlige hageplanter, særlig vårkrokus (Crocus vernalis) og høstkrokus (Crocus speciosus). For produksjon av krydderet safran dyrkes safrankrokus (Crocus sativus). Krokus er løkplanter.

                                          fra Wikipedia

 

 
NORDAFØRR VÅRVISA

Alt det du vet om e vinter'n som tappa dæ tom
Og natta som vet den har vunne.
Du har TV'n og tankan dæ sjøl og et rom
Og liv som har levd og forsvunne.
Du vet det e været som hold dæ førr narr,
Men du kjenn ingen ansikta i januar
Og du lengta mot lyset fra mørket om morran.
Og fra frosten som frys fast i såran

Joda du vet du har venna at du har det bra,
Men tengan e tøngre å bær på.
Du e ensom og hjelpelaust nordaførr da,
Det e langt inn te hjerta med klær på.
Du kunn ha gådd ut men korhen sku du gå,
Så håpa du heller at nå'n banka på
Jo det vet å bit fra sæ det landet vi 1ev i,
Han e lang vinter'n men ikke evig

Førr nu e det vår her i byen og gatan e bar
Det spire og gror i landet.
Og det gjør oss takknemlig førr det som vi har
Og vi trur på oss sjøl litegranne.
Det hende vi tell og med føle oss fri,
Vi vet vi e hjemme og her ska vi bli
Vi e sterk og kan ta ka som helst når det kommer,
Vi har sola og snart e det sommer

 
 

Fargen gul tilhører påsken, men betyr også lyst hode eller lyst øyeblikk. Helsemessig fremmer gult læring, og er forbundet med glede. 

Det er fargesymbolikken som sier at gult tilhører påsken.

- På et tidspunkt bestemte noen at gul er påskefargen, akkurat som at grønn er miljøfargen. Gult er solens farge, og her i nord stiger solen høyere på himmelen rundt påsketider, det er nok en av grunnene til at gult er blitt påskefarge her.

- Vi har tatt med oss påskekyllingen inn i påsken, kanskje med bakgrunn i den gule plommen i egget, og at kyllingen er gul når den blir født. Det kan være en annen grunn til at gult er symbolet for påske.

I andre kulturer symboliserer gul helt andre ting. For egypterne er gult sorgens farge, i Japan betyr gul mot. I Vest-Afrika står gult for fruktbarhet og moderskap, kanskje det også knyttet til eggeplommen. Keiseren i Kina bodde i den gule by, kappen hans var safrangul, og han så på seg selv som etterkommere av solen. I Frankrike betyr gult sjalusi.

Fargene har gitte egenskaper som påvirker oss på et underbevisst nivå. Hvis vi ser på gul i fargepsykologi er det kunnskapens farge.

- Gul er en mental farge som gjør oss våkne, og styrker og fremmer evnen til læring. Mange forbinder gult med glede, og det er ikke så rart, for oransje er livsgledens farge.

Ulike gultoner gir forskjellige følelser. En gulfarge med mye grønt i, er for mange forbundet med noe syrlig og giftig. Og den skittengule fargen gir oss assosiasjoner til falskhet, løgn, svik og misunnelse.

- I tillegg er gult en veldig urolig farge. Har du hodepine eller migrene er gult uheldig. Det er også en dårlig farge for et soverom, og den fargen de fleste sies å sove dårlig i.

Gult synes også veldig godt. I et blomsterbed med blå og gule blomster, er det de gule vi legger mest merke til. 

TULIPANER

Tulipanen skal være innført fra Tyrkia til Europa i 1550-årene. Første gang kjent dyrket i Norge 1597. Fra ca. 1590 og utover ble det etter hvert utført omfattende kryssingsarbeider med tulipan i Nederland, interessen ble enorm og førte til en omfattende jobbing med tulipanløk (tulipanmanien), der én enkelt løk kunne koste mer enn en stor gård. I dag er Nederland verdenskjent for sin produksjon og eksport av tulipanløk.

TULIPANENES SPRÅKNoe av det som er herlig med tulipaner er at de uttrykker så mye forskjellig. De kommer i alle regnbuens farver, og hver farve har sin betydning.  Antallet har også mye å si, enten det er en enslig tulipan i et vannglass eller en kjempebukett med et titalls blomster i ulike farger. Det kan aldri blir for mange tulipaner i en vase... 
Blomstenes språk 
“Si det med blomster” er et kjent uttrykk, men ikke alle er klar over at det faktisk eksisterer et eget blomsterspråk. Blomsterspråket sto sterkt i overklassens finurlige flørtekultur på 17- og 1800-tallet. Lenge før tekstmeldingens tid kan man se for seg hvordan forelskede par har holdt romansen skjult for kritiske blikk ved å sende hemmelige beskjeder i form av blomster.
Dette kodespråket stammer egentlig fra Tyrkia, der kvinnene ikke hadde anledning til å uttrykke seg fritt. I stedet utviklet de et intrikat kodespråk bestående av blomster og gjenstander.

 

VEL VERDT ET BESØK

Skulle så gjerne vært en på en tur til Muséhagen
 setter tid og avstand sine begrensninger til jevnlige besøk.
 Parken er flittig brukt av byens beboere og ikke minst av studenter, siden flere av fakultetene til universitetet ligger i området. Frem til 1996 fungerte Muséhagen som Universitetet I Bergens Botaniske hage. Plasseringen er sentral, men er på bare 14mål og helt uten muligheter for utvidelse.
Den nye botaniske hagen ligger på Milde, ca 2mil utenfor sentrum http://www.uib.no/arboretet
Muséhagen har beholdt sine gamle samlinger, og i dag finnes det ca 3000 forskjellige arter her.
Flere blomsterbilder:

 

ATIE, EN KUL DACHS

ATIE

Atie får reprensentere det kule, der hun ligger og har verdens beste tid. Daisy har begynt på løpetd, og det er vel og bra, men skulle ønske at Atie fulgte på, for hun er den som skal parres. 

BÅDE KUL OG PÅ ØNSKELISTEN MIN

 

 

VÆRMESSIG INGEN DRØMMESTART AKKURAT

MEN ARES ER IKKE VÆRSYK. HAN FINNER ROEN OG NYTER BÅDE DAGEN OG PENSJONISTTILVÆRELSEN,…...

AKKURAT SOM ASTRA.

PÅSKEPYNT

Vanligvis hadde huset vært påskepyntet ferdig til palmehelgen, men ikke i år, for den har Ulf med seg nordover. Likevel er her ikke helt påskefritt. Da barnebarnetSofie var liten, fikk jeg en så fin påskehare av henne, at jeg vegret meg for å pakke den bort etter høytiden. Den neste fikk jeg av Henrik, så Jakob til slutt den siste av Stella. Da hadde jeg allerede omdefinert de til helårsharer, har sin faste plass, og i dag får de til og med være med på bloggen.

 

 

PÅSKEHARE

Påskehare, ofte omtalt i bestemt form som Påskeharen, er en harefigur som brukes som symbol og dekorasjon i den folkelige påskefeiringa i flere vestlige land, særlig i forbindelse med leker med påskeegg.

I blant annet Tyskland, Storbritania og USAer det tradisjon for at barna på påskedagen leter etter ett eller flere påskeegg som påskeharen skal ha gjemt i hus eller hage. Slike påskeegg blir lagt ut av de voksne og var tidligere hønseegg dekorert med maling, men er nå oftest sjokoladeegg eller pappegg fylt med godteri Det blir flere steder også arrangert offentlige påskeeggleker under oppsyn av utkledte påskeharer, deriblant konkurransen «påskeeggtrilling», på amerikansk kalt Easter egg roll.

EVENTYRET OM PÅSKEHAREN

Eventyret om Påskeharen

En gang, for lenge siden, bodde det en liten fugl som het Lepus langt inne i en stor skog. Den var i grunn en ganske lykkelig liten fugl, men ikke helt.

For i den samme skogen bodde det en fæl og fryktelig jeger, som het Orion. Og han var spesielt farlig for små fugler. Og en dag da den lille fuglen lå og hvilte på reiret sitt, kom den fryktelige jegeren. Han tråkket i stykker hele redet og knuste alle de små eggene. Den lille fuglen Lepus var helt fra seg av sorg, den visste ikke hva den skulle gjøre.

Men, i skogen bodde det også en Vårgudinne, og hun var så snill og god mot alle dyr. Så den lille fuglen bestemte seg for å gå til henne.

”Å, kjære Vårgudinne” sa den lille fuglen, ”Den fryktelige jegeren har knust alle eggene mine”.

”Ja, da skjønner jeg at du er trist” svarte vårgudinnen.

”Jeg kunne ønske jeg var et annet dyr!” gråt fuglen ”At jeg var rask og lur, slik at jeg kunne lure jegeren”.

”Vil du bli et slikt dyr?” spurte vårgudinnen. ”Å, ja, veldig gjerne” svarte den lille fuglen.

 

Og vips forandret vårgudinnen den lille fuglen om til en hare!

”Å, tusen takk!” sa den lille fuglen, som nå hadde blitt til en hare. Og nå som den hadde blitt hare, hoppet den i veien for jegeren, og forvirret ham fra å jakte.

Nå var den lille haren Lepus lykkelig. Men da våren kom merket den at det var noe som var alvorlig galt. Og igjen gikk den til vårgudinnen.

”Å, kjære vårgudinne. Det er bare det at nå om våren, så føles det så merkelig. Du skjønner jeg har laget et reir borte i skogen her, men det er ingen egg i det. Jeg savner så fryktelig å legge egg”

”Å, er det ikke verre?” spurte vårgudinnen. ”Gå nå å legg deg på reiret ditt.”

Og den lille haren gikk og la seg på reiret sitt. ”Nå kan du titte oppi reiret” sa vårgudinnen. Og oppi reiret lå det nå tre små gule egg.

”Ja” sa vårgudinnen. ”Det er min gave til deg. Fra nå av skal du få legge egg en gang hver vår”. Nærmere bestemt i påsken.

Og siden den gang av har den lille haren bare blitt kalt for Påskeharen. 

EN SØT DACHSEHISTORIE OM BÅDE HARE OG REV

KLAGE TIL PÅSKEHAREN?

 
Snømengdene i Nord har ført til problemer for enkelte. Naboen på hytten til Ami har flyttet midlertdig. De er gamle og fikk problemer med all måkingen, men verst var det at vannet frøs.
Ami er god venn med det gamle paret og litt ekstra med kona i huset. Hun pleier å legge ut mat til reven, og der  pleier også Ami å forsyne seg. Denne foringsplassen er like populært hos han, som den er mislikt av Inger og Jan-Helge. 
Denne påsken ble det ingen utendørsbuffet på Ami. Derfor var gleden stor da han oppdaget Kvikk Lunsjen. Hadde påskeharen kommet han til unsetning? 
Stor var skuffelsen, da han oppdaget at det bare var et tomt papir. Han vurderte å klage til påskeharen på direkten pga manglende innhold i leveransen. 
Etter litt betenkning ombestemte han seg, for tenk om det var reven som ville ha tilbake noe for all maten, som Ami hadde tatt fra reven.
Det svaret er det ingen som får, ei heller Ami.

 

 

Og her er det verken snakk om lang skolevei eller å måtte konkurere med  flere andre om lærerens oppmerksomhet. Frid fikk privattimer og ikke bare det. Undervisningen foregikk også på hjemmeplan. Snakk om å være heldig.

jeg var på telefonen med Ulf rett før blodsportilvenningen skulle begynne, og så var det bare å smøre seg med tålmodighet og vente på rapport fra den lille frøkenen sin debut.

 Ingen av våre dachser har fått en slik fin innlæringshjelp som læremester Øystein ga til Frid. Han lekte det inn, og Frid var virkelig med på notene. Det var ikke bare hun som var fornøyd og stolt over at hun tok øvelsene så naturlig og lett, og hver gang var det like stor stas å finne Klausen.

Øystein styrte det hele, og samtidig som Frid fikk super trening, fikk Ulf god hjelp til hvordan det er lurt å trene henne videre. 

Ingen tvil om at treningen ga inspirasjon og mersmak hos Frid. Da Ulf tok henne ut på kveldsrunden, var hun meget ivrig til å komme seg bort til stedet hun hadde trent . Hun begynte straks å spore. Denne interessen skal vi ta vel vare på.

Frid har enda 6mnd med trening foran seg, før hun kan stille på blodsporprøver. Den tiden skal vi benytte godt og øve på alt som Øystein har lært henne. hun har store sko å fylle. Storesøster Deica har også hatt Øystein som læremester, og bare se hvor dyktig hun har blitt. Dessuten er det vel  den beste måten å takke Øystein på , å trene flittig og yte sitt beste.

Enn så lenge, tusen takk for hjelpen!

 

 

DA BETYR DET EKSTRA MYE Å FÅ JEVNLIGE OPPDATERINGER FRA MATMOR KARIN. PÅ EKTE DACHSEVIS ER IKKE NOVA SÅ BEGEISTRET FOR Å DRØYE MORGENTOALETTET LENGRE ENN HØYST NØDVENDIG. DA FRISTER SOFAEN MER.

FRA UTKIKKSPOSTEN HAR HUN GOD OVERSIKT OG KAN FØLGE MED OM MATMOR TRENGER LITT HJELP.

DA ER NOVA ER RASKT PÅ PLETTEN OG BÅDE HENTER OG FLYTTER OM PÅ KLESVASKEN. SOKKER ER SPESIALITETEN HENNES. HUN FORSTÅR IKKE AT NOEN KALLER HENNE STRUMFTJUVEN

DET GJØR JEG NOVA OG ER SIKKER PÅ AT SOKKENE SER HELT ANNERLEDES UT ENN DETTE, NÅR DU HAR LÅNT DE LITT. DENNE DACHSEN HAR JEG KJØPT FRA USA, HVOR EN DAME HAR SPESIALISERT SEG PÅ Å LAGE KJÆLEDYR AV HELT VANLIGE SOKKER.

 

 

 

I GÅR KOM OGSÅ EN ANNEN KOSELIG MAIL FRA EN ANNEN SVENSK HUNDEVENN. SYNTES JEG MÅTTE DELE DENNE SØTE DACHSEHISTORIEN

gårdagens devis: an apple a day keeps the doctor away,stämde väl in
när vi hade våra dachser bamse og jack. i stort sett varje kväll satt
jag och gutterne i soffan,en på var sida om mig och åt äpple.
favoriten var royal gala,4173,som jag skar i klyftor.
det var verkligen kvällens höjdpunkt och proceduren skedde under
stort allvar. försökte jag bjuda på svenska äpplen blev det nobben,
så då fick jag äta själv. jag tror att äppleätandet var positivt för dem,helt säkert!!
FRA SØTE EPLER TIL SURE SOKKER, I HVERT FALL EN GAMMEL SALHUS VINSKVETTSANG

BONUSSOKKER

 

ETTER NOK EN FIN DAG MED SOLTILBEDERE BÅDE INNENDØRS…...

Aino, Atie og Eira har fått med seg et skyggebilde av hjertet som henger i vinduet.

OG UTENDØRS. SVEA VENTER BARE PÅ AT JEG SKAL KOMME MED PLEDD. GODT Å HA NOE MYKT Å LIGGE PÅ .

DEICA HAR SÅ VISST IKKE LIGGET PÅ LATSIDEN. GRATULERER SÅ MYE !

BEDRE ENN DETTE SKAL VANSKELIG GJØRES

 

 

DETTE VAR KJEMPEFLOTT OG ØNSKER DERE LYKKE TIL VIDERE OG ALLE ANDRE, EN FORTSATT GOD KVELD

FAGER KVELDSOL

Fager kveldsol smiler
Over heimen ned,
Jord og himmel kviler
Stilt i heilag fred.

 

 

Berre bekken brusar
frå det bratte fjell.
Høyr kor sterkt det susar
i den stille kveld.

 

 

Ingen kveld kan læra
bekken fred og ro,
inga klokke bera
honom kvilebod.

 

 

Så mitt hjarta stunder
bankande i barm,
til eg ein gong blundar
i Guds faderarm
.

…MEN LITT EGENINNSATS MÅ OGSÅ TIL, OG DEN STARTER TIDLIG HER I HUSET, I MORGES TIL OG MED SÅ HELDIG AT VI HADDE SOLSTRÅLENE "MED OSS I RYGGEN"

NATUREN VISTE SEG OGSÅ FRA SIN BESTE SIDE, OG MENS VI NØT UTSIKTEN,…..

PØVDE JEG OGSÅ Å FÅ TATT ET BEDRE BILDE AV ARES OG ASTRA, SOM ALLTID ER FØRSTE PAR UT

DERETTER FØLGER TRE SMÅ VARRIER. DERETTER ER DET DACHS FOR Å TREKKE GARDINEN OPPOG SLIPPE SOLEN INN I DACHSEHYTTEN. CERINNE OG FLICKAN LIKER Å TA DET MED RO ETTER FROKOST OG LUFTERUNDEN.

ETTER SISTE RUNDEN, SOM GIKK HIT MED FARGO OG SVEA, BLE HUN IGJEN I DACHSEHYTTEN, MENS FARGO BLE MED MEG OPP I STUEN

DER SATT AINO PÅ UTSIKTSPLASSEN SIN OG "HOLDT VAKT", MEN DA FARGO KOM,…..

INNTOK HUN HORISONTALEN OG OVERLOT ANSVARET TIL HAN. JEG VAR FROKOSTSULTEN, OG MED ET EPLE SOM AVSLUTNING, KAN JEG VEL GÅ DENNE UKEN TRYGT I MØTE.

 

 

 

LINKER I TILKNYTNING TIL DAGENS BLOGG..

FOR NÅ KOMMER SOLEN

Helt til å bli i godt humør av og i hvert fall nytes, så etter å ha vært mer eller mindre "innesnødd" i lengre tid og snøfall igjen både i natt og i morges,bevilger jeg meg selv og dachsene en fridag ute i solen og lar en annen kjær gledesspreder stå for dagens innlegg med en blogg fra.....

 

17.april 2013 EN HUND ETTER SANG OG MUSIKK

Helt fra Ami var valp, har han vært fast med Jan-Helge på kor,-og musikkøvelser. Når Tovik korforening øver, ligger han enten fint inne i buret sitt eller i bilen når vær og temperatur tillater det. Men han er høyst med i  pausen, og da er han virkelig i sitt ess. Han nyter all oppmerksomheten og ikke minst det som serveres til kaffen. Ikke rart at han er et ivrig og trofast "kormedlem"

Korøvingene har han fast på torsdager, og øvingslokalet ligger like ved hytten deres. Der har Jan-Helge et oppkomme av instrumenter, både inne og ute. Og på den overbygde terassen står et gammelt orgel, som er flittig  i bruk. Ami er fast publikum,.......

.... han sitter øverst på orgelet. Da har han også full oversikt over omgivelsene. Denne gangen var det ingen som kom, men han og Jan-Helge skulle på besøk til kordirigenten. 

Det ble et hjertelig møte, i hvert fall for Ami. Berner Sennen hunden var tålmodigheten selv med gjesten, som ikke bare lånte og smakte på tyggebeinet hans, men ovetok hele beinet og hadde ingen hensikt å gi det tilbake heller.

UTSIKT FRA HYTTEN I GJØVIKA

 

FOR FULL MUSIKK

OG FOR DERE SOM IKKE ER METTET PÅ SANG OG MUSIKK.........

YOU CAN'T WIN THEM ALL......

..... så i dag gikk det ikke veien for de to juniorene i ringen, men det overskygger ikke gleden over de flotte resultatene begge to har oppnådd i det siste på blodspor. Både de og vi skal ta den tiden det trengs og forhåpentligvis komme sterkere igjen.

Frid og Nova har bare i startgropen . Det er så mye nytt som skal læres, trenes på og ikke minst erfares. Derfor er det ekstra kjekt med de regelmessige oppdateringer, som jeg får fra Sverige.

At Nova har det fint og trives, hersker det ingen tvil om. Om morgenen velger hun ikke enten eller, men både og, først opp med matfar, og når han går på jobb, tar hun en ekstra morgenblund og står så opp til morgenkos med matmor.

Nødvendige ærend gjøres enda helst i egen hage, så slipper hun å bry seg om det, når hun skal ut på tur.

Hon är så glad att möta andra hundar. Igår på kvällspromenaden mötte vi Primus en stor snäll tryffelhund (lagotto romagnolo) med husse. Vi tog följe och Nova tycker det är så kul att löpa efter och nosa på samma ställen. 
Beste hilsener til deg og dine kjære Nova og til alle andre og, som vil ha en lørdachshilsen!
 
 
 

DAISY GIKK TIL 1. PREMIE PÅ BEVEGELIG BLODSPORPRØVE, OG AMI UTFØRTE ET HELT DACHSVERK SOM ASSISTENT I BARNEHAGEN

TAKKES DEN SOM TAKKES BØR,......

.....for uten alle gode hjelpere, hadde det ikke blitt noen sporprøve på Daisy i dag. Tirsdag havnet Ulf på sykehus, men Daisy og Frid ble tatt godt vare på. Det ble også ordnet med ny sporprøve for den som gikk i vasken.

I dag stilte Daisy med nyinnhentet fører, og gode hundevenner sørget for at både hun og Ulf kom seg ut til prøven.

TUSEN HJERTELIG TAKK TIL HVER OG EN SOM STILTE OPP!

Ingen nevnt, ingen glemt.

VEL BLÅST TIL FØRER,......

......DOMMER,...

0G SIST, MEN IKKE MINST DAISY, DEN LILLE FLINKE KANDIDATEN

HILSEN FRA INGER OG AMI

I dag fantastisk "heldachstur" med en liten gruppe barn til TV- tÅrnet...med skiftende vÆR, sol, snø, opphold mm. Ungene kjempefornøyd med turkameraten Ami...alle fikk holde lenken, alle fikk gi gobit mm..og alle kosa seg i snøen.

ALLTID STOR OG GJENSIDIG GLEDE, NÅR AMI STILLER "PÅ JOBB" I BARNEHAGEN

OG AKKURAT SOM UNGENE, SKAL HAN OG BARE LEKE LITT…….

FØR HAN FÅR PÅ MINST TO BÅND, SÅ IKKE VENTETIDEN BLIR SÅ LANG. DA GÅR DET NEMLIG FORTERE Å KOMME RUNDT, SÅ ALLE FÅR LEIE.

VEL FREMME VED FJERNSYNSTÅRNET,…...

ER DET EN FLOTT UTSIKT OVER HARSTAD, MEN ENDA MÅ VI VISST SE LANGT OG LENGE ETTER VÅREN HER I NORD.

 
 

Spesielt Aino gjør så godt hun kan, men Eira savner nok likevel Daisy og Frid. De leker sammen, både innendørs og utendørs, og der kan de boltre seg i snøen. Det er noe helt annet, enn vårlige dager i Salhus. Om ikke Eira husker og savner det, så tar jeg gjerne et gjensyn med en liten Eira , mens snøen her fortsetter å lave ned her.

MENS VI VENTER PÅ DAISY, FRID OG IKKE MINST VÅRLIGERE VÆR, ET TLBAKEBLIKK PÅ..........

 

4.april 2013 BLÅTT HAV SÅ LANGT DU SER

LITT OVERDREVET, MEN I HVERT ET VAKKERT BLÅTT SKUE I ALLE RETNINGER

EIRA VAR NOK VELOPTIMISTISK, DA HUN SKYNDTE SEG NED TIL VANNKANTEN

STAKK SNUTEN NEDI,.......

MEN TRAKK SEG LYNRASKT TILBAKE,.......

Badeviken så kanskje innbydende ut, men bortsett fra badegale Ares vår, hadde nok resten av dachsene våre vegret seg, akkurat slik som Eira.

Enn så lenge får det holde å leke på land. Utenom det nydelige vårværet og behagelig temperatur, fant vi ikke andre vårtegn i Viken. Hørte i dag at flere trekkfugler ville komme ca tre uker senere enn normalt, så da var det nok ikke så rart at vi ikke så tegn til tjelden heller.

 Men i hagen dukker det stadig opp vårtegn, og rabarbraen har kommet så godt i gang, at vi sikkert kan høste innen 1.mai i år og. Det har liksom gått tradisjon i å servere rabarbrapai som dessert denne dagen.

I Musehagen har nok våren kommet enda legre, men siden jeg ikke har kommet meg dit nå, bruker jeg bilder fra april 2010.

Muséhagen er en botanisk hage ved Universitetsmuseet i Bergens naturhistoriske avdeling på Nygårdshøyden i Bergen.EN VÅRHILSEN FRA MUSEHAGEN

 

 
 
 
Blomster hvite, gule, blå titter opp av uren,......
  
nikker nå så blidt, de små, etter vinterluren.......
  
Skog og mark i grønne skrud kler seg nå på Herrens bud.....
  
Knopper små de springer ut. Her er sol og glede.
 
 

EN KOSELG HILSEN FRA INGER OG AMI

 

SOM BENYTTET ETTERMIDDAGEN I GÅR TIL EN SKTUR I FOLKEPARKEN

På liten skitur etter tidligvakta med Ami i ryggsekksnora...Flott føre, fine løyper, litt skiftende vær, men fint. :-)

OG VISST ER DET GØY MED TUR, MEN MATPAUSEN ER HELLER IKKE Å FORAKTE

AMI OG INGER ER SPREKE, HERSKER DET INGEN TVIL OM, HER EN SKITUR

3.mars 2010. JEG SNØRER MIN SEKK, JEG SPENNER MINE SKI,....

 
 
 

Ami og Inger tar en pust i bakken.

 
 

......NÅ LYSER DET SÅ FAGERT I HEIEN....

 
 
 

Fra Ibestad med fjelltoppene Sula og Drangen.Kommunen består av to øyer. Rolla er Norges vannrikeste øy, med sine utallige ferskvann. Andørja er Nord Europas fjellrikeste øy,14 topper på over 1000m. Langetind12777 er høyeste fjelltoppen på øy i Skandinavia.

 
 

...FRA OVNROKEN VEKK! SÅ GLAD OG SÅ FRI,....

 
 
 

Skal, skal ikke? Det verste er nå ikke å gå ut, men det derre dekkenet de tar på meg i kulden.

 
 

...MOT STORE, HVITE SKOGEN TAR JEG VEIEN.

 
 
 

Klar og kledd for vær og føre.

 
 

Tilbake til min barndoms vinter.

 
Da jeg fikk disse bildene  fra Inger i går kveld, begynte en sang  av Margrethe Munthe å surre i hodet mitt. Det er sangen: Jeg snører min sekk. Den sang vi ofte på skolen og like gjerne fordi vi ønsket snø og skiføre, som at vi hadde det. 
I ettertid har nok antallet vintre med snøføre i Bergen blitt sterkt overdrevet. Det slipper vi i år, for hverken vi eller meteorologene, med sine statistikker, har opplevd makan. 
I Harstad varte og rakk det, før de kunne ta skiene fatt. På bloggen fra 9.febr. , viser bildet, at det er forsatt snøfritt. Til stor glede for skientusiastene fikk også Nord Norge skiføre. Da var det også tid for Ami sin første "skitur"
Dagens tur for Ami og Inger gikk til Folkeparken. Den ligger like i nabolaget og er et av Ami sine faste turområder. 
Forsto jeg Inger riktig. gikk Ami både pent i båndet sitt og stort sett også utenfor løypen, slik at de kom seg fremover, om enn med litt stopp for snusing og lukting. Det hører liksom med. 
Jeg begynte i dag med en sang fra min skoletid. For også å avslutte på samme måten og på gammel skolestilvis sier jeg: " Og alle var enig om at det hadde vært en fin tu
r".
 
 
 
 
 

Måtte ta med en liten Eira på forsiden. Hun  savner alle de små vennene sine. Hun og Daisy har vært uadskillelige helt fra hun flyttet til oss. Da Feliz Nova og Frid ble gamle nok til å være med på leken, var lykken fullkommen. Riktignok trist da Nova flyttet, men hun hadde jo enda både Daisy og Frid igjen. Nå er de også forsvunnet. Ikke lett å forstå alt dette for Eira. Hun kan jo ikke holde kontakten med de som er på tur og vet heller ikke om/ når de dukker opp igjen.

Der er jeg heldig, og det beste av alt er gjensynet med de små , hver gang jeg får et bilde. I går kom det en slik hyggelig hilsen  fra Karin og Nova. 

Og så kjekt det er å høre at Nova har fått nye og koselige hundekompiser.

Idag på förmiddagspromenaden träffade Nova två jämnstora kompisar Lissy (pincher) och Messi (toypudel)

 

Vi, alle dachsene og ikke minst Frid har mange gode minner fra tiden sammen med søsteren, og i dag blir gjensyn med søstrene.

LAR BILDENE TALE FOR SEG SELV

OG SELV OM JEG IKKE AKKURAT KAN SIES Å VÆRE OBJEKTIV.....

ER JEG FORTSATT AV SAMME MENING

DE ER NÅ NESTEN TIL Å SPISE OPP

 

I dag er det 1 april, den store narredagen. Lurte litt på hvor det kom fra så måtte inn på wikipedia å finne det ut. Her er et lite utdrag derfra:
 
Aprilsnarr er en gammel skikk som går ut på å lure noen den 1 april. Den nordiske formen for aprilsnarr stammer fra Frankrike, hvor de «ga noen aprilfisken».  Det gjorde de ved å feste en papirfisk i all hemmelighet på ryggen til den som ble narret, og denne skikken skriver seg tilbake til sent på 1500 tallet. Frankrike gikk da som en av de første europeiske landene over til den gregorianske kalenderen som innebar at det nye årets start ble flyttet fra vårjevndøgn til 1. Januar. De som fortsatt brukte den gamle kalenderen ble offer for lureri fra resten av befolkningen, og de lurte fikk kallenavnet Poisson d’Avril, det vil «aprilsfisk».
Aprilsnarr er idag en kjent og tradisjon som praktiseres over hele Europa.