BLOGG

Nova har haft en händelserik helg. Igår var vi på Ingarö och hittade årets första kantareller. Hon fick lukta på svampen men var mer intresserad av något annat som verkade spännande. Det visade sig var en älg men Nova hann inte se den. 

 Idag var vi bjudna att åka med en vackert renoverad 110 år gammal båt Arona och se starten av Gotland Runt (havskappsegling som numera heter ÅF Offshore Race) från Stockholm. Det var premiär för Nova med flytväst. Efter rundtur på båten tyckte hon det blev långtråkigt och somnade i sin väska intill mig. 

 Väl i land igen var det premiär för henne att åka tunnelbana och buss hem till Lidingö. Nu sover hon gott i sin bur och tycker nog att borta bra men hemma bäst.

 

 

 

Tusen takk til Karin, som deler så flittig med stoff og bilder. Like spennende hver gang det kommer en mail. Koser meg like mye hver gang og gleder meg alltid til å dele videre på hjemmesiden.

Sent i går kveld fikk vi nok en overraskelse. Helt tilfeldig kom Ulf over en artikkel i Lofotposten, og på bilde nr. 22 dukket jammen Frid opp. Prøvde forgjeves å dele på FB, men måtte nøye meg med å legge ut en kopi av Frid fra lørdagens BIS-ring. Syntes den måtte få være med her og før,…..

…dagens ferske bilde av henne. Bortsett fra noen ettermiddagsskyer, har vi hatt en fin og varm dag. Mesteparten av tiden er tilbragt utendørs, og Frid vet, akkurat som de andre dachsene, å gjøre tilværelsen behagelig.

Vet ikke om det akkurat er så behagelig under utepeisen. Først ut var Frid, og etterpå måtte bare Eira og prøve.

Men da hun skulle ta en liten formiddagslur, ble nok de myke putene for fristende.

Atie har startet på de to siste ukene av drektgheten. Der går alt på skinner, så da er intet nytt, godt nytt.

Da gjenstår bare å takke Ulf for bilder. Tungt apparat og "enarmet" fotograf er ingen god kombinasjon, så da er det godt å ha egen fast innstepper.

 

 

…og Daisy fyller år.

Frid fikk en like fin kritikk i dag og. Den har jeg bare fått opplest, for nå går det på slutten med strøm, både på mobilen og Ipaden til Ulf.

De er på vei hjemover, men skal slippe å kaste seg over bilderedigering, så i dag bruker jeg bare det jeg har selv.

Er så fornøyd med helgens resultater. Tusen takk til Ulf for kjempeinnsats med Frid, som presterte i dag og, og selv om det ble tungt på slutten, ble det en ny gruppeseier. Men dagens søteste oppmerksomhet kom på mail.

Til Daisy og Frid!

Tusen takk for den fine t-skjorten!

Klem fra Stella

Svolvær er vel verdt et besøk. Har sakset dette fra en av mine gamle blogger.

SVOLVÆRGEITA
Noe som trygt kan kalles en av de mer spesielle "aktivitetene", er å hoppe fra det ene hornet til Svolværgeita og over til det andre. Mannen som var lei på mine vegne, for at jeg hadde gått glipp av de to som hoppet dagen før, skulle bare ha visst hvor glad jeg var, for at jeg ikke rakk det.
Men det er mye annet fint å oppleve i Svolvær, og det meste finnes påhttp://www.svolvaer.net/

 

 

Det ble en gledelig dag i Svolvær.

At Frid var sliten etter BIS-ringen og heller ville legge seg i buret sitt, enn å possere med rosetter og premie, gjør ingenting.

Vi er så fornøyd med dagen, som begynte så fint allerede i første runde i ringen.

Håper kritikken er bedre leselig, da jeg blåste opp teksten.

Vel blåst til både Ulf og Frid.

I morgen skal begge to i ringen igjen. Takker for dagens innsats, ønsker lykke til for morgendagen og håper og tror at en god natts søvn hjelper på for Frid.

 

Bare n siste tisserunde, så er Frid og Daisy klar.

Denne helgen skal de tilbringe i Svolvær på Lofoten Dog Show,…..

Frid i ringen, mens Daisy bare er med som reisefølge.

Og "støtteapparatet" er større enn som så. Med til vakre Lofoten er også oldemor Astra…..

og Ares. Det er vel så mye for min skyld. Holder med en forelsket hanne, som synger triste og lange sanger til Ainos ære, Atie som er drektig pluss Eira, Svea og Flickan som ikke "feiler" noe. Det takler jeg greit med en arm. Heldigvis spiller også været på lag, så det kommer til å bli en flott helg, både for de som er i Svolvær og oss som er hjemme.

 

 

Passet utmerket med en solskinnsdag, og vi nøt den alle på hver vår måte. Atie veksler mellom å være sosial og å trekke seg tilbake. Vi har ene valpegården stående i stuen, og når hun vil ha liten siesta eller fred fra en innpåsliten Frid, trekker hun seg bare tilbake. De andre varriene varierte mellom å ligge langflat ute og å gå i veien for Ulf. Han holder på med å montere markise, men må vente til morgendagen med å få den ferdigmontert. Da stiller vår kjære nabo opp og hjelper til, for i disse dager duger jeg ikke til så mye og er mer til bry, enn til hjelp.

Av samme grunn har jeg ikke kommet meg på fotorunde og  må  ty til arkivet i dag. Men Ares og Astra på vakt i stuevinduet og langflate dachser i solen på altanen, så ikke mye annerledes ut i dag, enn da jeg tok disse bildene.

MED ARES I STUEVINDUET


OG ASTRA SOM "LAGER" SEG PLASS

EIRA PRØVDE SEG FØRST PÅ SOFAEN I SOLVEGGEN,....

LA SEG LANGFLAT,....

MEN FANT FORT UT, AT HUN HADDE DET BEDRE I SKYGGEN

AINO OG ATIE FIKK ET EKSTRA SOLSEIL OVER VALPEGÅRDEN.

Altanen er bare dachsesikker for Eira, så søstrene må inn i valpegården, når de ikke har tilsyn hele tiden. Egentlig var begge to i hundegården, men der trakk alle inn i hytten, og det ble visst for kjedelig eller var de kanskje heller redd for å gå glipp av servering? De har i hvert fall fått med seg at det foregår både matlaging og servering der. Men det ble det lite av i dag. Det fristet ikke med varm mat i heten, så jeg laget meg bare bare en salat. 

Nå gjenstår bare en siste kveldsrund med pensjonistene Ares og Astra. De andre har fått sitt og jeg enda mer, når er alene med hundene. Men det går fint. Var ferdig før kl 8 med alle ni, så ingen skal beskylde oss for å sove bort sommernatten. 

 

 

 

Vi kan gjette eller trille terning, men svaret er Atie sin hemmelighet og ligger fremdeles noen uker frem i tid. Så lenge drektigheten forløper som forventet, lar vi det bli med det.

Etter at vi hadde levert Sofie på flyplassen, fikk Atie enda en alenetur med Ulf, så bildene er helt kveldsferske.

De tok turen utover holmene i kveldssolen. Slike turer setter Atie ekstra pris på nå, og etter bildet å bedømme, fattet hun tydeligvis interesse for utsikten med Rolløya i det fjerne.

Ut hit pleier jet ofte å gå med dachsene. Likevel ser det ut til at Atie må ha med seg et siste blikk på hjemturen.

Mer om Rolløya med tettstedet Hamnvik  

Tusen takk til Ulf, som sørget for at jeg fikk bilder på siden i dag og.

 

 

Bestemte meg da Hans Christian var så kreftsyk og jeg så hva han måtte igjennom, at jeg ikke skulle klage. Det har jeg ikke tenkt å gjøre nå heller. Må bare konstatere at jeg går på redusert kapasitet, gjør så godt jeg kan, og så får det bli som det blir. Det gjelder også bloggen.

I dag hadde Sofie siste prøving på den nye Nordlandsbunaden sin.

Det var fantastisk å se det ferdige resultatet. Slit'an så mye Sofie. Du ser flott ut og kommer til å bli en stilig konfirmant i september.

Ulf syntes både den nye bunaden og de flotte karakterene som hun fikk overbragt på telefonen i dag, fortjente en feiring,….

så da ble det grilling ute og festmiddag inne. Nå er de mange små, som forventer å få være med på festen, og det drysser nok litt ekstra på de også.

 

OG DACHSEBURSDAG

Siden Nova er blitt svensk, er hun ferdig med midsommerfeiringen, som var flott på alle måter, hvis vi bare ser bort fra Fido.

På midsommarafton var vi på kalas med fyra andra par. Nova skötte sig exemplariskt och fick ha rosett på halsbandet. Det enda som störde var värdparets Fido- en självgående gräsklippare som Nova skällde på och det var ju inte så konstigt. Fido fick stanna i sin laddningsstation och då infann sig lugnet igen.

Vi kommer til å feire kvelden her på Gressholmen. Ny utepeis er innkjøpt og montert. Det er den store hengeparasollen også, men den tror jeg vi får mindre bruk for.

Aino og Ati er behørlig feiret med ekstra godbiter, og sistnevnte har også i dag fått sin ekstra alenetur med Sofie.

Nå er Atie i 7.uke og fortsatt en helt problemfri drektighet, tykk og rund, men sprek som bare det-

Hjertelig takk til Karin for hennes bidrag og til Sofie, som også er dagens flinke fotograf.

.