BLOGG

21. November Tre små ute på tur

Aino, Eira og Daisy var ute og luftet seg, selv om snøen er så dyp at de må brøyte seg fram, så er det ingen hindring. Gleden over å få løpe fritt og leke med de andre, gir energi og masse morro.

Daisy har sjekket ut spor etter røyskatt, og nå er det tid for å ha det gøy

Daisy

Dyp snø er ingen hindring for Daisy.

Daisy og Eira lar ikke snøen være et hinder for å ha det gøy

Full fart og det går så snøen fyker

20.november 2013 ULF SØRGER FOR BÅDE HUNDER OG BLOGGEN

Eira og Daiy har tatt turen ut i den dype snøen.

Her får de to små tispene brukt en masse energi, de tar derfor en liten time-out nær vedovnen for å lade batteriene igjen.

Daisy

Daisy er en meget aktiv liten "dame", som trives utmerket med snø og kulde. Her har hun kommet til et sted der det lukter godt.

Eira og Daisy i den blå timen

De små tispene på tur med Ulf, her ligger snøen hvit og -5 grader, i bakgrunnen Oksebåsen, som er en lang og trang vik.

19.november 2019 GODT MED TRADISJONER

I DAG HADDE VI EN DEILIG LUTEFISKMIDDAG,. DET SMAKTE GODT, VI BLE SEGEN (TRØTT) SÅ ETTERMIDDAGSPAUSEN BLE ALTFOR. FØLER AT JEG I LITT TIDSNØD. JEG MÅ OPP GRYTIDLIG FOR Å REKKE MORGENFLYET TIL BERGEN OG MÅ SE Å FÅ PAKKET LITT. DA PASSER DET MED DET ÅRVISSE GJENSYNET MED AMI OG "LUTEFISKTESTEN"

 
 
Min svigerinne Inger har alltid vært glad i lutefisk. Det er mere enn vi kan si om broren min, Jan-Helge. Når sant skal sies, var det ingen av oss søsken som smakte lutefisk før vi var voksne. Det var både en fraværende og ukjent matrett i hele vår oppvekst. Derfor var det nok med at det enten var i ren solidaritet eller kombinert med det gode tilbehøret, at Jan-Helge har inntatt denne retten.
I utgangspunktet skulle også dette måltidet "foregå" på denne måten, men noen ganger skjer det uventete.
Med så mange kokebøker som de har i huset, finner de ut at måltidet skal tilberedes på ekspertvis. De velger å følge oppskriften i Eyvind Hellstrøms bok: " Lutefisk, pinnekjøtt og andre bagateller." Der leser de følgende: (Se siste avsnitt! )
 

EN HUND ETTER LUTEFISK

 
Jan-Helge var raskt ute med å si, at her måtte det gjemmes lutefisk til Ami. Nå var det ikke overhengende fare, for at det ikke skulle bli rester. Far i huset har jo stort sett holdt seg til tilbehøret. 
Etter at måltidet var over, skulle det store eksperimentet gjennomføres.
Ami fikk en matskål med tørrfor i den ene delen og lutefisk i den andre. Hundematen tapte med glans, dvs, den gikk ned , etter at lutefisken var oppspist.
Men den egentlige vinneren ble Inger. Hun fikk seg en lutefisk-alliert hos Ami, og Jan-Helge er visst nok også kommet over prøvesmake-stadiet.
 

 

18.november 2013 MEST MARIA OG DEICA

MARIA AND DEICA

SOM HAR BLITT STOR JENTE NÅ,...

DEICA

og jeg burde jo ha vært enda flinkere å legge ut stoff om henne. For litt siden fikk jeg en henvendelse fra en som lurte på hvordan det gikk med Deica, som hun hadde fulgt gjennom hele valpeperioden. Hun fikk svar og et bilde. Her kommer mer, både til henne og dere.

MOCCA, NALA, DEICA AND LUDVIK

Jeg begynner med bildet hvor Maria var hundepasser for mormor og morfar, mens de var på valpeskue med Milli. Hun er en hygenhund og datter av Nala, som er med på bildet. De to andre er dachsene Mocca og Ludvik. De er også mormor og morfars hunder, og alle disse finner dere på http://tirich-mir.blogspot.no 

MARIA COMPETING LAST SUMMER

Maria er så flink med både med hunder og kaniner. Der har hun sitt eget oppdrett og er også med på konkuranser, både lokalt og på landsplan. I år stilte Maria også i NM. 

 

Når det passer seg slik, tar Deica mer enn gjerne imot egne gjester. Matmor Aino er mer enn gjestfri, så det går så greit så. Der er Mocca favoritten. De er gode venner og deler på det meste,....

SHARING BED

...og når kvelden kommer, deler de også seng, legger seg godt inntil hverandre. Slik sovner de,  mer eller mindre i hverandres, armer passer vel ikke helt, så vi får si poter.

 

TUSEN TAKK TIL MARIA OG FAMILIEN FOR LÅNET AV ALLE BILDENE!

 

17.november 2013 VINTER OG ENDA MERE SNE

DAISY AND EIRA LOVE PLAYING IN THE SNOW

OG DET ER STORT SETT ENESTE FORSKJELLEN FRA GÅRSDAGEN

DEEP SNOW. RUNNING TAKES LONGER TIME, BUT NO PROBLEM SO FAR

Vi har våre faste rutiner med hundene uansett om det er helg eller hverdag. De får mat og morgenturer før vi tar frokost. Ja, vi bevilger oss også en kaffestund etterpå, før vi går i gang med daglige gjøremål. I dag tok jeg en ekstra lang formiddagskaffe i godt og ikke minst varmt selskap med alle dachsene, som valgte mitt fang som best egnet sted for dagens første lur. Ulf derimot tok med seg Aino, Eira og Daisy ut. De er helt hektet på å være ute og leke i løssnøen. 

 

BOTH BACK IN SPEED

Bortsett fra at ting tar litt lengre tid, når de små nesten forsvinner i snøen, har de fortsatt ikke problemer med å ta seg frem.

COMING SOON…..

Det som virkelig tar tid, er å innse at leketiden er over,....

AINO WANTS TO GO HOME

....og at både Ulf og Aino venter på de.

Alle hundene har fått sin tid i snøen, og her er alder ingen hindring for å ha det gøy. Mens jeg vasset nesten til knes i løssnø, "ploget" både Ares og Ares seg frem i snøen. Tviler på at jeg blir en like leken oldemor som Astra. Hun elsker å leke med alle sine, er aldri vanskelig å få med. Og går det for lang tid uten litt lek og morro, starter hun selv hele greien og er kjempefornøyd til flere hun får med.

Men når kveldsroen har senket seg i huset, foretrekker de å være pensjonister med de fordelene det medfører. De får Ulf og meg helt for seg selv, alltid et ledig fang. Har vi noe godt til kvelds, sier de heller ikke neitakk til en smakebit. Det er toppen av lykke.

Men de drar på årene, så de får ekstrakontroller hos veterinæren, for å forsikre at de har det bra.

Vi er så takknemlig for hver dag, vi får ha disse to hos oss. 

 

 

16.november 2013 VINTER OG SNE

AINO, EIRA, DAISY AND ULF WITH HIS CAMERA

OG DA MÅTTE IKKE DISSE TRE SMÅ DACHSENE LOKKES UT FOR EN EKSTRA FORMIDDAGSRUNDE…..

AINO AND EIRA

DAISY VAR I SITT ESS, LØP OG STORKOSTE SEG, SNART ALENE…..

DAISY HAVING FUN IN THE SNOW

OG I NESTE ØYEBLIKK SAMMEN MED AINO OG EIRA. BARE ATIE MANGLET AV DE SMÅ, MEN HUN KAN LETT FINNE PÅ Å TA EN EKSTRA AVSTIKKER OG DRA FLERE MED SEG.  DET ØNSKET VI IKKE I DAG.  HUN OG JEG HOLDT OSS INNE, JEG MED INNETJENESTE, MENS HUN HJALP TIL ETTER BESTE DACHSEEVNE

DAISY, AINO AND EIRA LOVES RUNNING AND PLAYING TOGETHER

NESTEN UTROLIG AT DAISY STO SÅ LENGE AT ULF FIKK TATT DETTE FINE BILDET AV DAISY

DAISY, OUR SNOWPRINCESS

DET ER OGSÅ HAN SOM HAR TATT ALLE BILDENE PÅ DAGENS BLOGG, ….

MORE FUN ANYBODY

...bortsett fra det første. Selv om jeg har både et godt kamera og en god objektiv, må jeg nærmere på motivet, enn Ulf med sitt fotoutstyr. Ingen problem med å få låne hans fotoutstyr, men synes mitt er tungt nok, (2,6kg) og Ulf sitt er enda tyngre. Derfor er jeg glad for at han og tar mange bilder, som jeg får bruke på siden min. TUSEN TAKK!

BONUSSTOFF MED ULF SINE BILDER FRA I MORGES I ET NESTEN UBERØRT LANDSKAP

BARE BESØKT AV DACHSENE OG OSS ETTER MORGENSTELLET

DET VAR HER DACHSENE HADDE SIN SNØLEK

OG FOR NOEN, ER MANGEL PÅ SNØ INGEN HINDRING TIL LEK
Oslo fagottkor Fra Wikipedia, den frie encyklopedi upright=n Oslo fagottkor er et mannskor/showensemble bestående av 35–40 homofile menn. Koret er kjent for sin varierte og ofte humoristiske tilnærming til alle typer musikk og har et stort repertoar som strekker seg fra Alf Prøysen til Britney Spears og fra Edvard Grieg til Barbra Streisand. Dirigent for koret er Therese Kinzler Eriksen.

 

15.november PÅ EN SKIKKELIG, VÅT OG VINDFULL DAG……..

THE TJELDSUND BRIDGE

Tjeldsundbrua 

BLE DET……..

DA ULF, MED GOD HJELP AV DACHSENE, GIKK I GANG MED BOLLEBAKING.

WE HELP ULF, AND HE IS SO HAPPY.

DAISY VAR KLAR TIL SMAKSPRØVE LENGE FØR BLLENE VAR STEIKT.

A BUN PLEASE! DO I HAVE TO BE PATIENT?

DE ERFARNE HOLDT SEG I RO TIL ULF TOK FØRSTE BRETTET UT AV OVNEN

ALL DONE , JUST WAIT SO THE BUNS GET COOLER

DA FULGTE DEN LANGE OG KJEDELIGE VENTETIDEN. FØRST MÅTTE DE BLE KALDE, OG SÅ VAR DET VÅR TUR ,…..

ALL THINK WE HAVE A TOO LONG COFFEEBREAK

FØR DET VAR DERES TUR. ER VEL UNØDVENDIG Å SI AT BOLLENE FOR NED PÅ HØYKANT

CERINNE, FARGO, AINO, ATIE, EIRA AND DAISY WAITING FOR BUNS.

OG TIL ALLE DERE , SOM SKAL TIL…...

 DOGS4ALL! ØNSKER JEG EN FIN HELG, BÅDE I OG UTENFOR 

14.november 2013 DAISY SIN TUR

DAISY´S TURN TO HAVE A PORTRAIT TAKEN BY ULF

Vi får la rettferdigheten råde, så i dag tok Ulf et portrett av Daisy, slik at det ikke blir gjort forskjell på de to småtispene. Han rakk det akkurat, for øyeblikket etterpå var de to bestevennene i full fart og sammen. Da er det ikke like lett å få tatt bilder, enten er man for nærmt, de løper ut av bildefokuset , og de ender opp, alt fra hodeløse til bare haler eller nærbilde av en snute. Slik var det i dag,.....

EIRA LOOKING AND WAITING FOR DAISY

....så da tok jeg heller en fotorunde utover holmene. Brøytestkker kan brukes til så mangt, og når jeg finner et sted å feste hunnene på, er jeg snar å benytte sjansen.

DAISY HAS FOUND SOMETHING AND eira IS RUNNING TOWARDS HER,…..

Det finnes så mye spennde underveis, som må undersøkes 

TO "ASSIST" HER

Og så snart den ene har oppdaget noe, er den andre på plass, altfor galt å gå glipp av noe. 

DAISY WALKING ON THE MOLO

Det er derfor jeg innimellom tyr til både gjerdestolper og brøytestikker.

BONUSBILDE MED TILKNYTNING TIL DAGENS BLOGGEN

Vi hadde en fin tur i et nydelig vær. 

 

13. november 2013 BEGYNTE IKKE HVERT FALL IKKE HELT DAGLIGDACHS

Både Ulf og jeg hadde vært hver vår runde med dachsene, han med Ares og Astra og jeg  med Aino og Atie. Neste par ut var Eira og Daisy, og heldigvis var det med Ulf. Bra at han hadde kameraet med og fikk fotografert ørnen, men likte det, det gjorde jeg ikke. Den holdt øye med Ulf og hundene, så Ulf kalte de inn. De kom og holdt de seg i nærheten til ørnen forsvant , og de kunne løpe fritt igjen. 

Vi er alltid observante og påpasselige når vi ser Havørnen. 

DAISY HAS COLLECTED TOYS AND IS NOT ONLY INVITING EIRA, BUT HOPEFULLY ALL THE OTHER DACHSES TO PLAY-

Resten av dagen var regnfull og fristet lite til mer uteliv, enn de turer i nærmiljøet. Ulf prøvde seg riktignok med fiskestangen. Det er så lenge siden sist, at senen burde vært byttet for lengst, og fornøyelsen ble heller ikke bedre av vind og regn.

Daisy valgte en behageligere syssel. Hun samlet sammen sammen leker, før hun utfordret ......

EIRA IS DAISY´S BEST FRIEND IS ALWAYS READY TO PLAY AND RUN, AS WELL INNDOOR AS OUTDOOR.

....en alltid villig Eira til lek og morro. 

ATIE IS SOON READY TO PARTISIPATE AS WELL.

Og til flere Daisy og Eira kan få ned, jo bedre er det. Atie er alltid lett å be, og det er Astra og, så da er det full fart med 4 generasjoner. 

Bare Ares sto over i dag. Han var visst vel fornøyd, bare å ligge i en stol og betrakte det hele. Godt med avsluttet løpetid på så mange tisper i denne omgang.

 

12.november 2013 FUNGERTE DET ENDELIG MED BILDER,….

....men dette var på langt nær dagens vær. Her har det blåst og renget i ett sett. Det eneste positive er at glatten regnet bort sammen med snøen. 

Velger likevel å ta med en link til Morgenrøde . Jeg tok bildet i den spede begynnelse, og synet ble bare vakrere og vakrere, men det "flammehavet" får bli til en annen gang.

OG HELLER GÅ OVER TIL FERSKT STOFF,----

FANGET FULLT

....og i dag blir det kun innebilder. Hundene har vært sine faste, om enn litt kortere turer, og så har vi både tørket opp og kost oss inne mellom rundene. Og det er ikke dachsene imot,.....

ENTEN DE VAR SAMMEN MED OSS I STUEN ELLER I DACHSEHYTTEN.

CERINNE

Da Ulf kom ned på kaffebesøk, hadde Fargo ordnet opp og flyttet flere av putene ned på gulvet. Det hjalp heller ikke at han la de tilbake på plass, for slik ville han ha ha det, mens alt ligger på plass i Cerinne sin stol,....

...i hvert fall helt til hun synes, at hun synes hun må undersøke, om Ulf hadde med seg kaffemat også. Men sånne godsaker (les vafler) er bare til fest, og nå har det nettopp vært helg.

Aino er den eneste som vi håper skal legge på seg og bli god og rund, men det skal skje i drektighetstiden. Gjett om vi er spente!

FARGO OG ULF

Nede i dachsehytten hadde  Fargo selskap av Cerinne, Flickan og Svea, mens Astra fortsatt holdt Ares med selskap oppe på loftstuen. Ares er så begeistret for småtispene, at vi må utvide løpetidskaranten til det ikke overhodet finnes antydning til hormoner, som medfører at Ares vil overøse de med kjærlighet.

 

Sikker på at de savner de to gamle, men så slipper de å kjempe om plassen på fangene våre. Ares og Astra tar det forsømte igjen på kveldstid. Nå deler Astra og jeg kontorstolen, og imens holder Ares godstolen min varm.

 

11.nov.2013 JOBBER MED SAKEN

Etter å lagt ut Ulf sin video, vil ikke serveren publisere bildene mine. Siden det er liten vits å kommentere usynlige bilder, prøver jeg heller på nytt senere i kveld. Innen den tid håper jeg at feilen er utbedret.

10. novemberber 2013 FØLGER FORTSATT LEGENS PÅBUD,…..

ENYA, EIRA OG ESTELLE LEAH

...så derfor ble det nok en nok en rolig innedag. Har nok lært litt å lære av dachsene å gjøre det beste av enhver situasjon og nyte stunden. Jobber med saken og samtidig snart være tilbake med "fersk" blogg.

Dette er en reprise fra siste kullet til Atie

 Å NYTE STUNDEN

Selv om jeg vet at det nærmer seg flytting for de små, ble det liksom forsterket i dag. Veterinærtime for helsesjekk, vaksinasjon og id-merking er bestilt. Jeg har også vært og hentet valpepakkene. Mapper til valpenes papirer har også kommet i hus og allerede begynt å fylles opp. 

Da er det lett for å bli litt rørt, når de tre søstrene ligger så godt sammen i sengen sin, og det ser ut som om de ikke får nok av hverandre.

 

Heldigvis er det enda vel en uke til vi skal ta "siste-kvelden-med-gjengen-bilde" For første gang med et kull, blir alle tre boende innen Stor Bergen, så da kan vi enkelt treffes igjen. Og er vi riktig heldige, passer det også for storebror Corrado og Deica, som er kusine til alle fire. Det hadde vært stor stas.

Men å stå på stas, er en helt annen sak. Mye mer spennende å få løpe fritt ute i hagen, men må man, så må man. Da er det like godt å være så pass samarbeidsvillig, at det tar minst mulig av utetiden.

SÅ OPP PÅ BORDET

SE PENT PÅ FOTOGRAFEN

OG HÅPE AT DE ER FORNØYD.......

 

 

I HVERT FALL I DENNE OMGANG.

 

 

 

9.nov. 2013 NØDLØSNING PGA "LOVLIG FORFALL" OG KJØRER DERFOR JEG EN REPRISE FRA

9.november 2012 "PÅ LEKEPLASSEN"

og krysser samtidig fingrene  for at Aino er drektig og at vi da kan se frem til valper og enda flere slike koselige stunder

OG MAMMA AINO FØLGER MED "DEBUTANTEN"

SOM FÅR SEG EN EKSTRAVASK

DET ER JO OM Å GJØRE Å TA SEG GODT UT,

ENDELIG BLE DET LEKETID,....

OG DE ARVETE LEKENE VEKKER INTERESSE

OG BLIR BÅDE TATT I ØYESYN OG LUKTET PÅ. MEN SIDEN DE IKKE SMAKTE GODT, BLE DET MED SLIKKING.

I PÅVENTE AV Å FÅ KOMME TILBAKE TIL VALPEGÅRDEN

LA DEICA SEG ENDE NED. GØY, MEN SLITSOMT "PÅ LEKEPLASSEN"

SIST VI HADDE "LEKEPLASS" I STUEN

29.nov.2011 KLAR FOR PLAYSCHOOL.....

 
 
 
Den leken har jeg ikke sett før.
 
 

MED HELE VARRI-KVARTETTEN,....

 
 
 
Både gamle og nye leker, så ikke godt å velge.
 
 

SOM VET Å UTNYTTE FRIHETEN BÅDE I LEK.....

 
 
 
To som foretrekker å leke med hverandre.
 
 

OG TIL ET LITE "RØMNINGSFORSØK",...

 
 
 
Lurer på hvor disse tre har tenkt seg?
 
 
 
 
...men da tror jeg ikke de vet hva de begir seg ut på. Her har det ikke akkurat vært dagen til å forlate en varm og god valpekasse. Her har det bøttet ned i hele dag. De voksne hundene måtte tvinges ut på luftetur. De turene gikk i to tempoer, sakte hjemmefra med en rask retur. Jeg var skjortebløt etter første runden, men valgte å ta de neste rundene på direkten og tok heller all "opptørking" til slutt. 
Da bevilget jeg meg også en kaffepause med dagens aviser. De var nemlig så søkkvåte, da jeg hentet de i morges, at de måtte tørkes på varmekablene, før det i det hele tatt var mulig å bla i de. Og mer vind og nedbør er i vente.
 
 
 

OG GANGEN FØR DET

 

28.aug.2010 ETTER PLAYSCHOOL.....

 
 
 
 
 
 

MED LEK OG MORRO....

 
 
 
 
 
 

OG LITT BRYTING PÅ SENGEKANTEN,.....

 
 
 
 
 
 

ER DET TID FOR BYSSAN LULL,......

 
 
 

 

 

 

 

8.nov. 2013 UT PÅ TUR

MED AINO

OG ATIE

MEN PRØVDE OGSÅ Å FÅ TATT NOEN NATURBILDER INNIMELLOM DACHSENE EGNE PROSJEKTER

SOM "DOBBELTSPORING"

ATIE SIN INSPEKSJON AV EN ARES SINE HULER. ( DER  HAR VI TIDLIGERE SETT SPOR AV REV, OG DEN SKAL VÆRE GLAD FOR AT IKKE ARES IKKE VAR DER SAMTIDIG)

OG AINO SOM LEDET AN OPP I HØYDEN

AVSLUTNINGSVIS FIKK VI OGSÅ MED OSS DAGENS SISTE SOLSTRÅLER, FØR VI TOK SNARVEIEN HJEM GJENNOM SKOGEN

DER VENTET EN FORTVENTNINGSFULL GJENG, KLAR TIL TUR.

 

7.nov. 2013 SOMETHING BORROWED , SOMETHING BLUE AND SOMETHING NEW

FROM OUR AFTERNOON TRIP WITH EIRA AND DAISY

DA VI LA UT PÅ TUR MED EIRA OG DAISY I DE FINE DEKKENE SINE.

THEY HAVE BORROWED AINO AND ATIE`S SWEATERS, TOO BIG, BUT IT WORKED.

Disse var en presang til Aino og Atie fra Bijous eier, Kristin. Og selv om de var rikelig for stor til de to yngste, fungerte det. Jeg tror de følte seg fine og. De var i hvert fall gode og varme , da vi tok turen utover holmene.

TIMENE MED DAGSLYS BLIR STADIG FÆRRE

FEWER HOURS WITH DAYLIGHT NOW

DET MERKTES SELV PÅ VÅR TUR

THE LIGHT GETS BLUE

SAMTIDIG SOM LYSET BLE BLÅERE

BEFORE IT GETS DARK

EIRA HAR TATT DENNE RUNDTUREN MANGE GANGER

EIRA

MENS FOR DAISY, SOM ER NY BÅDE I NORGE OG GRESSHOLMEN, VAR DETTE FØRSTE GANG SÅ LANGT UTE PÅ HOLMENE.

DAISY, NEW IN NORWAY AND AT GRESSHOLMEN WENT ON THIS WALK FOR THE FIRST TIME

HADDE PLANLAGT LITT TØYSTRYKING, DA VI KOM TILBAKE,….

EIRA AND DAISY TAKING A NAP ON MY KNEE.

Jeg var så sikker var jeg at Eira og Daisy ville ta en lur. Det gjorde de og, men overså alle hundesenger, sofa, stoler og andre tilgjengelige plasser og la segheller  godt til rette på mitt fang. Kan ikke påstå, at strykingen fristet så mye at ble lei meg heller.

FOR TREDJE GANG, MEN LIKE OVERRASKET OG GLAD

Ikke bare var postbudet usedvanlig tidlig ute, han hadde også pakke med til meg.Den var fra Bosse, en av mine svenske dachsevenner. Tusen, tusen takk! (har takket personlig også.

Siden Ulf er bortreist,må jeg jeg vente de gode retter med traktkantereller og heller nøye meg med. et arkivdykk i mellomtiden.

BONUSSTOFF MED TILKNYTNING TIL DAGENS BLOGGN

med kopi fra bloggen 26.juli 2012

HELDIGE OSS, SOM FIKK SVENSKEPAKKE,.....

SOM INNEHOLDT ET KOSELIG KORT........

OG IKKE MINST FLERE KILO KANTARELLER

For noen dager siden fikk jeg mail med et tilbud om kantareller. Selv om Li og Bosse har plukket og sendt traktkantareller til oss i fjor høst, var vi minst like overrasket som sist. Det er et generøst tilbud, som det ligger mye tid og omtanke bak. 

I dag kom pakken, og Ulf gjorde straks en endring på dagens middag. 

Svinesteiken fikk følge av den herligste kantarellsaus. Gjett om det smakte? Altfor godt, så jeg sto over desserten, etter å ha forsynt meg litt for mye.

Nå er resten av kantarellene forvellet, kommet i nyinnkjøpte frysebegre og snart klar for fryseboksen. 

Jeg ser virkelig frem til mange flere slike gode middager, takket være Li og Bosse som har vært så generøse med oss og Ulf som lager de lekreste retter med kantarellene.

TUSEN, TUSEN TAKK TIL LI OG BOSSE!

 Dette er kopi fra en blogg i okt. 2011

KJUSA OSS (bergensk for at vi er heldiggriser)

 
 
 
Dagens postpakke fra svenske venner
 
 
 
 
For litt siden fikk jeg spørsmål om jeg var interessert i tørkete traktkantareller, som kunne krydre Ulf sin matlaging. Hvem sier nei til et slikt tilbud? Og i dag kom pakken fra Sverige. Sammen med all soppen var det også et kort med en koselig hilsen. Snakk om å være heldige, og jeg i dobbel forstand. Først soppen og deretter mange gode retter med disse velsmakende traktkantarellene.
Tusen, tusen takk begge to! 
 
 
Mange timer er tilbragt i de svenske skoger, for å glede oss med all den gode soppen, vi fikk i dag.
 
 

TRAKTKANTARELLER

 

Traktkantarell er en liten traktformet sopp som finnes i to varianter:

 Gul og grå. Undersiden har gule til grå forgrenede skiver som går nedover stilken. 

Stilken er lang og tynn, grågul og hul inni og kjøttet er hvitaktig med en krydderaktig duft og mild smak.

 Traktkantarell finnes bare viltvoksende.

 Den tåler noen kuldegrader, og kan derfor plukkes helt fram til november.

 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

6.nov. 2013 TANKEOVERFØRING?

I går mens jeg satt med fanget fullt av Aino, Atie. Eira og Daisy, som alle lå så søtt og sov, prøvde jeg gjentagne ganger å få tatt et bilde av de søte små. I og med at jeg var underst, kunne jeg ikke reise meg, for da hadde jo de våknet og spredt seg for alle vinder. IPaden var innenfor rekkevidde, men armene mine var for korte til å få med alle fire. 

Hadde ikke mer et tenkt at det var leit, så plinget det på mailen. Og hva annet enn et koselig sovebilde av Estelle Leah dukket opp fra Solveig?

"Hei, jeg synes dette bilde av Leah var så nydelig at jeg måtte dele det med dere. Hun har fått giraffbamse av Vida som hun sover med hver dag."

Ha en fin kveld, Leah og gjengen.

Tusen takk Solveig! Så koselig og kjærkomment. 

Og siden Leah er Aties datter, passer det godt at hun får komme frem i dag, siden det har blitt mye om Aino med parring og spenningen, om hun er drektig. Eira har også fått sitt, som liten, søt og yndig, på trening til sin første blodsporprøve og ikke minst å skulle debutere på en storcertutstilling. Siste tilskuddet, Daisy har også fått sin plass på siden, enten bevisst eller som linselus, og da gjerne sammen med den rutinerte Eira.

Nei i dag er det ATIE SIN TUR. Vi kombinerer like godt skriving og kos.

 

 

VARRIS ATIE

Men siden kvaliteten på dette , ble deretter, gjør jeg det godt igjen med et "pent portrett" av henne,....

SOVESTILLINGER MED VARIASJONER

.....og samtidig ta med noen gamle sovebilder av hele Atie sitt E-kull med Eira, Enya og Estelle Leah.

 

5.nov. 2013 TILBAKEBLIKK PÅ FINE DAGER I BUDAPEST

Támas og Daisy, som raskt ble en dreven og ikke minst en populær restaurantgjest
EN LITEN HVIL MÅ OGSÅ TIL
SISTE SJEKK HOS DAISY SIN UNGARSKE VETERINÆR

 VERDT Å FÅ MED SEG I BUDAPEST 

Nye og gamle bilder fra noen av turene mine.

 
 
 
Fiskebastionen er bygget på stedet til et fikemarked fra middelalderen. Stedet har en fantastisk panoramautsikt over byen.
 
 
 
 
 
 
Slottet er ruinert tre ganger og reist igjen etter epokens arkitektoniske stil. Bygningene rommer Det Ungarske Nasjonale Galleriet, Det Historiske Museet i Budapest og Det Nasjonale Széchenyi Biblioteket
 
 
 
 
 
 
Parlamentet, landets største bygning 
 
 
 
 
 
 
Heltenes plass med Milleniumsmonumentet på sin 36m høye søyle. Mellom Kolonnadens søyler får de betydeligsteskikkelsene i ungarsk historie plass. Hjørne pilarene erutsmykt med symbolske statuegrupper (arbeid, velstand, kunnskap, ære og fred)
 
 
 
 
 
 
 
 

KULTERELT PÅFYLL

 
 
 
Og hva er da bedre å begynne med , enn disse to hundene, som vi "møtte" på et gatehjørne.
 
ST. STEFAN BASILIKA
 
 
 
 
 
 
 
 
Byggingen av hovedstadens største kirke ble påbegynt i 1851. Basilikaens 96m høye kuppel kan skimtes fra alle byens steder. I 1867 overtok den tids mest berømte arkitekt, Miklos Ybl arbeidet, mens det var Jozsef Kauser, som avsluttet det i 1905.
Den klassisisiske bygningen gir ly og vern for ungarernes viktigste relikvie: den mumifiserte høyre hånden. Dette er "Det Sangte Høyre" av St. Stefan. Basilikaen er oppkalt etter ham. 
Blant kirkens berømte kunstverk bør nevnes Alajos Storbl sine skulpturer og Gyoula Benczurs maleri "St Stefan anbefaler landet i Jomfru Maria sitt vern"
 
FRA UNGARSK MATKULTUR
 
 
 
som smakte minst like godt, som det tar seg ut på bildet
 
 

SYNAGOGEN I BUDAPEST...

 
 
 
 
 
 
 
 
...er den største i Europa. Den ble bygget på midten av 1800-tallet av arkitekt Ludwig Forster fra Wien i bysantiskmaurits stil. Bygningen av hvit og rød teglstein er rikelig utsmykket med keramikk. Løkkuplene blir regnet som et av de mektiske kjennemerkene i Budapest. Museet som ligger like ved synagogen, viser en enestående samling fra romersk tid til 1900-tallet.
 
 
 
 
 

BONUSALBUM.....

 
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.2467275042105.139169.1259170183&type=1...inneholder bilder som er tatt inni basikaen og synagogen. 

 

 BP SIGHTSEEING 

 
 
Fra Donau Budasiden til v og Pestsiden til h.
 
 
 
 
 
 
Budapest sitt nye kulturhus
 
 
 
Parlamentet
 
 
 
 
 

 

 

4.nov. 2013 BLOTT TIL LYST

 Og det gjorde godt etter to dagers iherdig jobbing med parabolanlegget vårt. Ikke hjalp det heller, så vi er like fjernsynsløse. når det er selve microhodet som kollapser, er vi maktesløse, uansett iherdig innsats. 

I morges lekte jeg meg med å lage et Daisyportett , og da var det jo like greit å fortsette til kvartetten var fulltallig.

I morges lekte jeg meg med å lage et Daisyportett , og da var det jo like greit å fortsette til kvartetten var fulltallig. Det gjelder foresten ikke bare på bildene, for de har virkelig blitt en sammensveiset gjeng. Det er gøy med de store dachsene og, men bortsett fra tispene, så går all kontakt mellom Ares , Fargo og Varriene gjennom gjerdet i hundegårdene på grunn av løpetid hos flere av Varritispene. Vet ikke hva det kommer av, men det er mer love in the air, når småtispene har løpetid, enn de store. vet ikke hvor mange triste og ensformige "sanger" Fargo har livet av seg den siste tiden. Og i motsetning til oss, blir han visst aldri lei av å høre seg selv.

 

3.nov. 2013 CELESTE LUNA

.....sin bursdahsfeiring, som kommer her en dag forsinket, og det til tross for at både  mormor  Irene, matmor Elin og jeg var ute i god tid. Det hjelper lite, når jeg  ikke kom inn for å legge ut stoff på siden min  på grunn av  oppgradering hos 123 hjemmeside. Kanskje like greit, at de da stenger oss ute for redigering, for jeg har bitre erfaringer fra tidligere kollapser.

Men jeg fikk i hvert fall lagt ut hilsen til to-åringene Canto, Corrado, Câissa og Celeste Luna på Facebook. Og bursdachshilsener strømmet inn begge veier

Først ut var mormor Irene

MORMORS NØSTER ER GØY

 

 

 

MEN STRIKKINGEN OVERLATER LUNA TIL MORMOR
MIN FLASKE

 

 

LUNA OG GRISEØREBEDET

OG ORD ER VEL OVEFLØDIG HER, FOR LUNA HAR DET SOM PRINSESSEN PÅ ERTEN HOS MORMOR OG MORFAR

Matmor Elin sin hilsen

CELESTE LUNA

Hei!

Her kommer en hilsen fra Celeste Luna som er 2 år i dag! 
Som seg hør og bør er det fint vær på bursdagen til snille jenter, og hun har feiret dagen med å se på Felix spille fotball.

Hun har også fått rosa gave av snille mormor, med hundegodteri, våtfòr, et garnnøste og rosa prinsesseballonger. Ved siden av den fjernstyrte bilen og tomme brusflasker som knitrer et nemlig garn og ballonger det morsomste Luna vet!

På bursdagen blir det heller ikke like mye skjenn å få når hun hopper opp i sengen og gjemmer seg under dynen...

Gode hilsner fra matmor Elin

 

DEN SOM SOVER,….
FRA GAVEBORDET

Tusen takk til Irene og Elin! Jeg har kost meg så med hilsene og bildene, og det vet jeg at mange flere av de, som er inne på siden også kommer til å gjøre. 

I dag tenker jeg spesielt på dere to og hele familien, så jeg sender også med en hjertefredklem til dere alle.

SORRY TO WAKE YOU UP, ATIE, DAISY and EIRA

STILL SLEEPY

 

1.nov.2013 VEL HJEMME

OG ETTER EN GOD NATTS SØVN, VAR DAISY KLAR TIL "Å STÅ OPP Å SI GOD MORGEN NORGE"

MORNING WALK

OG HELT NATURLIG, SOM HUN IKKE HADDE GJORT ANNET, SLO DAISY FØLGE MED DE ANDRE VARRIENE

DAISY TOGETHER WITH ALL THE VARRIES

 

 

EIRA OG DAISY FANT VIRKELIG TONEN BÅDE I INNELEK OG IKKE MINST UTE, DA DE TO FIKK LØPE FRITT UTE.

BEST FRIENDS EIRA AND DAISY

EIRA VAR FØRST LITT SKEPTISK TIL DEN STORE EINEREN, MEN DET TOK IKKE LANG TID, FØR HUN VAR PÅ FIRSPRANG ETTER HENNE

DAISY WAS HERE, THERE AND EVERY WHERE.

IKKE RART AT DAISY VAR NYSGJERRIG PÅ SNØEN, SOM MÅTTE UNDERSØKES MED JEVNE MELLOMROM.

OUR SNOWPRINCESS

VEL HJEMME VAR DET LIKE NATURLIG FOR DAISY SOM FOR VARRIENE Å FINNE SIN PLASS PÅ FANGET TIL ULF.

FROM LEFT EIRA, ATIE, AINO AND DAISY