BLOGG

langt til rogn i blomstring står. Sov, du vesle spire, ennå er det vinter.

Jeg skal ærlig innrømme det, gleden over å kunne boltre seg i ny løssnø, var betydelig mer velkomment hos de firbeinte, enn hos meg. Men hva gjør man ikke for sine små dachsevenner, så da ble morgenrunden last til de mest snørike markene. Det var kjempepopulært , og for n'te gang denne "våren" måtte alle som en tørkes for snø, før de kunne slippes inn, bortsett fra gamle Ares. Der kretser tankene om helt andre ting enn snølek. Selv ikke året- rundt- bakeren Ares hadde blitt nok nedkjølt til å glemme de fire løpske tispene "hans" Ja, nå har Cerinne og begynt, så det blir nok hett fremover en god stund enda stund. 

Dachsene vet å få det beste utav alt, så etter snøleken tar de seg en strekk på den mest solrike plassen i stuen. Selv Atie lot varm ovnkrok være ovnskrok og fant seg en plass sammen med de andre.

De prøveligger gjerne litt først, hvor de vil ligge og også hvem inntil. Her er det Frid og Daisy, som deler solstripen. Da manglet bare Eira, for det trekløveret er ikke langt og lenge fra hverandre om gangen. Minst en av de er alltid klar for lek og morro,....

...men i dag feilberegnet de nok, hvis de tenkte seg ut i snøen igjen. For mens de sov, tinet solen raskt snøen. Det satte jeg pris på, og så lar jeg heller være å tenke på, at det er meldt mer snø flere dager fremover.

 

   

​​ 

 

TUSEN TAKK TIL KARIN FOR KOSELIG NOVAHILSEN

 
 

Skickar en hälsning från ett sommarvarmt Stockholm till er alla. Nova tycker det är varmt och lägger sig gärna i skuggan efter en stund för att sova. Populär leksak nu är ett gummiband med handtag (som matte köpt en gång för att träna sina axlar) i vardera änden som hon leker med. Nova tränar i sitt eget "gym".

 

Igår var Nova på shopping. Vi köpte en flytväst till henne för snart är det premiär att åka motorbåt på Ingarö. En cykelkorg blev det också som fästs på styret. Återstår att se om det fungerar och om vi kan ta oss längre bort och hitta trevliga promenader.

 

 
 
 
 

Populär leksak nu är ett gummiband med handtag (som matte köpt en gång för att träna sina axlar) i vardera änden som hon leker med. Nova tränar i sitt eget "gym"

 

Hundene har fått frokost og har vært morgenrunden sin. Nå er det min tur. Må bare tørke opp litt først. Været er det lite å gjøre med, men jeg skal i hvert fall få det beste ut av dagen. 

Aino og Atie sitter på fanget. Derfra har de god oversikt over de tre yngste, som ikke brukte opp energien på morgenturen. Så små som de er, blir leken enda morsommere, når de finner snarveier overalt. Der de andre dachsene må gi opp, setter de lett under eller mellom de trangeste passasjer.

Ulf og Ares kommer også tilbake med siste flyttelasset i dag, så da blir både to,- og firbeinte fulltallige her i nord.

Ha en fin mandag!

JEG VIL MALE DAGEN BLÅ

 

Jeg vil male dagen blå
med en solskinnsstråle på.
Velge lyset framfor skyggen,
gi meg selv et dytt i ryggen,
tro på lykken og på hyggen.
Jeg vil male dagen blå.

 
 

Jeg vil male dagen gul.
Solen som en sommerfugl.
Setter seg på mine hender,
alle regnværsdagers ender,
tankene mot mai jeg sender.
Jeg vil male dagen gul.

 

 

Jeg vil male dagen rød,
se den siste rose blø.
Jeg vil plukke kantareller,
løvetann og revebjeller,
leve i det nu som gjelder.
Jeg vil male dagen rød.

 

 

Jeg vil male dagen grønn,
dyp og kjølig flaskegrønn.
Sette tente lys i staker,
glemme rynker, dobbelthaker,
fyre peisen når det klaker.
Jeg vil male dagen grønn.


 

Jeg vil male dagen hvit,
glemme arbeidsdagens slit,
kjøpe franske anemoner
for de siste tyve kroner,
lytte til Vivaldis toner.
Jeg vil male dagen hvit.


 

Jeg vil male dagen lys,
gripe sjansen når den bys.
Tro på lystseilas på fjorden,
tro på frøet nedi jorden,
heng november opp på snoren.
Jeg vil male dagen lys.

 

 

 
 KOM JEG OVER DETTE SKILTET

DET KAN MAN TRYGT SI GJELDER HER I HUSET

De som vises, er Atie, Aino og Ares, mens Cerinne bare kan anes i bakgrunnen.

  

​ HER ER DET ALLTID DACHSEFULLT, BÅDE PÅ FANG, I HUS OG I DACHSEHYTTEN

 

 

​ ​ARES MED TAUET SITT, SOM HAN ØNSKER OSS VELKOMMEN MED, SELV OM VI BARE HAR VÆRT EN SNARTUR UT AV ROMMET

ASTRA INSPISERER VALPESENGEN FOR ET NYTT KULL MED OLDEBARN

BESTEMOR CERINNE ER OGSÅ EN AV VÅRE PENSJONISTER

FARGO ER FLOKKENS SELVUTNEVNTE SJARMØR

FLICKAN FÅR ALDRI NOK AV FRILUFTSLIV

SVEA ER ALLE VALPEKULL SIN RESERVEMOR OG STILLER UOPPFORDRET SOM VALPEVAKT

AINO ER GLAD FOR AT DET VAR HENNES TUR Å BEHOLDE EN VALP. HUN ER FRID SIN MAMMA

ATIE HAR FÅTT LØPETID OG SKAL PARRES. HUN ER MAMMA TIL EIRA

SOM BARE 9MND GJORDE DET GODT, BÅDE PÅ BLODSPOR OG NKK-UTSTILLING

DAISY ER VÅR UNGARSKE SNØPRINSESSE.

SIST, MEN IKKE MINST, ER DET LILLE FRID, SOM VET Å SJARMERE BÅDE LITEN OG STOR

 

   

Hun skal ut på kjærlighetstur. Selve kjærligheten må hun stå for selv, mens jeg har har tatt og tar meg av det praktiske. Flybillettene til er bestilt, betalt og fått bekreftet pet in cabin.

Så tar vi toget videre til Malmø, og da gjenstår bare en biltur, før Atie får møte denne fine karen, MULTICHAMPION ZACK HYCON ​ ​

 

 

Og blir møtet så vellykket som vi håper på,….

 

 

kan både Atie og oss andre glede oss over et nytt valpekull ,…….

Valpebildene er fra Aties forrige kull, Eira, Enya og Estelle Leah

Her tar de godt fra seg i matfatet

Tar en tur på litt ustøe bein

En iten pause er vel og bra

Men blir det for kjedelig, så er et lite rømningsforsøk, bryet verdt

For de har fått smaken på både "uteservering og friluftsliv"

Valpene at denne vesken betyr:UT

Og da søstrene var flyttet, ble denne brukt til å transpotere Eira inn til byen,….

for å møte søstrene sine for første gang etter adskillelsen.

 

 

Synd at det både har skyet til og begynt å blåse opp, og det ser også utrygt for nedbør. Og jeg som hadde håpet på tørre kveldrunder.

Enda godt jeg har gjort klar til te-kos etter lufterundene, mens dachsene har fått hver sitt tyggebein. Med tre størrelser på dachsene, kjøpte jeg også inn tilsvarende med tyggebein. Men enda så små de minste beinene er, blir detnok  maxi-størrelse for Frid. Hun ser få og ingen hindringer og tar det meste på strak arm (labb) så det blir nok ikke noe problem .

Må innrømme at te-kannen bare er tatt ut av dachseskapet for fotografering. Men det nye kruset, som Ulf har fått laget til meg, skal innvies. Dette kom med posten i dag og er ikke et juksekrus, som bare eksisterer på mac'en min. Resten av dachsekrusene mine, finner dere på MINE DACHSER Har ikke samlet de, men de finnes innimellom dachseting av mange slag.

Når dachsene koser seg med tyggebeinene, skal jeg finne frem min nyinnkjøpte bok. Jeg pleier alltid å få med meg Gunnar Staalesen sine bøker etter hvert som de kommer ut, men denne skulle jeg først spare, og med stadig utsettelser, ble den regelrett glemt. Nå gleder jeg meg virkelig å ta fatt på de.

Der hvor roser aldri dør Gunnar Staalesen Ny sak for Varg Veum.

Gunnar Staalesen er Bergens store kronikør

Kun 22 år gammel utga Gunnar Staalesen sin første roman, Uskyldstider, i 1969. Forfatterskapet omfatter både romaner, skuespill og barnebøker, men det er først og fremst som krimforfatter Gunnar Staalesens navn er kjent. Bøkene om privatdetektiven Varg Veum er utgitt i 18 land, blant andre Frankrike, England, Tyskland, Italia, Russland og Polen, og flere av bøkene er filmatisert for kino og TV. I årene 1997–2000 utkom en bredt anlagt trilogi om Bergen gjennom det forrige århundret, en romanserie som også ble dramatisert og oppført ved Den Nationale Scene i 2002. Gunnar Staalesen har mottatt flere priser for sitt forfatterskap. Gunnar Staalesen er født 1947 i Bergen, der han fortsatt bor, og er utdannet cand.philol. med fagene engelsk, fransk og litteraturkunnskap.

Kanskje blir det litt musikk på øret også i kveld, og med litt dachsehjelp, er det slutt på altfor lange ledninger og ledningskluss. Kom ikke og si, at ikke dachsen er en allsidig hund.

MED ALT SNAKKET I DAG OM KRUS, MÅTTE JEG BARE TA MED BLOGGEN FRA april 2013 "KAMPEN" OM ET PAPPKRUS

HVOR LEAH ER I TET MED "BYTTET"....

FØR EIRA OVERTAR EN STAKKERS STUND,......

FØR KRUSET ER TILBAKE HOS LEAH.....

SOM ER I DET ERTNE HJØRNET

TIL SLUTT LAR DE KRUS VÆRE KRUS OG TAR DE NESTE KRUMSPRING UTEN

Det er så typisk å få fatt i "det ene" og slår i hvert fall aldri feil her i huset. Står det hundensenger på rekke og rad, er det ingen dachser som bryr seg om å legge seg der. Men er det bare en seng, blir den umiddelbart populær og den fylles raskt opp av dachser, som ikke vil innse at "det er fullt, når det renner over" 

Slik er det med lekene deres også. Jeg er altfor opptatt at der skal være nok til alle, men ser jo at da mister hundene interessen. Men kom igjen når det bare finnes en. 

Ikke rart at Enya storøyd betraktet søstrene som løp som galne med og etter et tomt pappkrus.

Både hun og Estelle Leah er enehunder, så de får ha alt sitt i fred. 

 

ENYA ER TILSKUER TIL SØSTRENES VILTRE LEK

 

Fargo fremfører triste kjærlighetssanger. Repetoaret er stort, og versene mange og lange. Og Astra stemmer så gjerne i på refrenget fra pensjonistavdelingen.Det går greit så lenge de bare synger til hverandre. 

Tenk om dette hadde "smittet" over på Atie. Der er alle planer for parring i boks, men hun var  på etterskudd i forhold til forventet løpetid i høst, og da forplanter det seg til denne runden også.

Aino og Atie har alltid vært så samkjørte i ett og alt, at dette var litt uventet.

Men utenom å vente, er det fint lite å gjøre. Løpetiden kommer når den kommer, og så kan vi forhåpentligvis glede oss til et nytt kull Atie-valper. Dette er Eira, Enya og Estelle Leah.

Daisy og Ami har det enklere i disse "løpske tider" Daisy ser ikke verken ut til å bry seg i det hele tatt. Der går dagene sin vante gang, bortsett fra at aktiviteten akkompangeres av intens Fargo-sang.

Ami har funnet den store kjærligheten i ( den utstoppete) selen Selma. Den er blitt forseglet gang på gang med intense kyss. 

Nå må Ami bare drømme om kjæresten, for hun ble igjen hos tante Åse, og at hun blir med Åse på neste bytur, er det er nok bare ønsketenkning fra Ami sin sine. 

Nova er enda for ung for både kjærlighetsliv og drømmeprins. Og det er i hvert fall håpløst å tro at padden og blir til en vakker prins. Matmor gjorde deg bare en tjeneste, da hun fikk byttet ditt ut av hagen. Det klarte hun så fint, at du ikke burde stå inne og rope, at du ville hjelpe til. 

Hvis noen savner Ares sin kjærlighetshunger oppi det hele, så dro han og Ulf sørover i går. 

 

 

 

 

 

FOR HVA ER VEL BEDRE ENN NÅR HELE FAMILIEN ER SAMLET TIL PÅSKEFEIRING PÅ INGARØ

FELIZ NOVA

NOVA KOSTE SEG SOM MIDTPUNKT OG VAR GLADELIG TURVENN MED ALLE

NICE SPENDING EASTER WITH ANNA AND THE WHOLE FAMILY

INGEN SYNES DET ER LURT AT NOVA SKAL FINNE UT AT HUN VIL TA TURER HELT PÅ EGENHÅND. DERFOR HAR HUN OGSÅ EN 15m LANG LINE, SOM FLYTTES RUNDT, SLIK AT HUN FÅR SNUST OG UNDERSØKT HVER KRIK OG KROK PÅ TOMTEN

NOVA SAFELY EXPLORING ON HERSELF

VEL HJEMME ETTER FERIEN, MELDTE NOVA SEG RASKT TIL Å HJELPE MATMOR I HAGEN. DET VAR SPESIELT GØY Å LÅNE HAGEREDSKAPENE

HELPING MOTHER IN THE GARDEN

MEN DE TRENGTE VISST KARIN, SÅ DA GIKK NOVA TIL Å VÆRE ARBEIDSLEDER, OG HUN HADDE FULL OVERSIKT TIL ALLE KANTER FRA PLASSEN SIN MIDT PÅ PLENEN

SHE NEEDED THE SAME TOOLS

MEN "HARDT" ARBEID TAR PÅ. MEN EN LITEN BLUND HJELPER PÅ, OG FRA SENGEN HAR NOVA FULL OVERSIKT OVER KJØKKENET. DET HADDE JO VÆRT FOR DUMT Å SOVNE FRA EVENTUELLE GODBITER, SOM TAKK FOR DAGENS HAGEINNSATS.

A NAP AFTER "HARD" WORK IN THE GARDEN

LYKKE

LYKKE

 
Det er noe nært og fint i Einar Skjæraasen sine dikt. I dette diktet har han fanget et lite øyeblikk av lykke og en passende avslutning på dagens blogg.

Åtte øyne i hverandre.
Fire munner rundt et bord. 
Fire vegger kring en lykke: 
Vesla, Påsan, far og mor.

Åtte hender hektet sammen
til en ring om stort og smått.
Herregud - om hele vide 
verden hadde det så godt.


 
 
 

Jeg beklager at denne bloggen kommer opp 2 ganger. Uansett hva jeg gjør, så blir det bare slik, og nå har jeg gitt opp. får bare stå slik og håpe at det ikke gjentar seg og blir en vane.

FOR HVA ER VEL BEDRE ENN NÅR HELE FAMILIEN ER SAMLET TIL PÅSKEFEIRING PÅ INGARØ

FELIZ NOVA

NOVA KOSTE SEG SOM MIDTPUNKT OG VAR GLADELIG TURVENN MED ALLE

NICE SPENDING EASTER WITH ANNA AND THE WHOLE FAMILY

INGEN SYNES DET ER LURT AT NOVA SKAL FINNE UT AT HUN VIL TA TURER HELT PÅ EGENHÅND. DERFOR HAR HUN OGSÅ EN 15m LANG LINE, SOM FLYTTES RUNDT, SLIK AT HUN FÅR SNUST OG UNDERSØKT HVER KRIK OG KROK PÅ TOMTEN

NOVA SAFELY EXPLORING ON HERSELF

VEL HJEMME ETTER FERIEN, MELDTE NOVA SEG RASKT TIL Å HJELPE MATMOR I HAGEN. DET VAR SPESIELT GØY Å LÅNE HAGEREDSKAPENE

HELPING MOTHER IN THE GARDEN

MEN DE TRENGTE VISST KARIN, SÅ DA GIKK NOVA TIL Å VÆRE ARBEIDSLEDER, OG HUN HADDE FULL OVERSIKT TIL ALLE KANTER FRA PLASSEN SIN MIDT PÅ PLENEN

SHE NEEDED THE SAME TOOLS

MEN "HARDT" ARBEID TAR PÅ. MEN EN LITEN BLUND HJELPER PÅ, OG FRA SENGEN HAR NOVA FULL OVERSIKT OVER KJØKKENET. DET HADDE JO VÆRT FOR DUMT Å SOVNE FRA EVENTUELLE GODBITER, SOM TAKK FOR DAGENS HAGEINNSATS.

A NAP AFTER "HARD" WORK IN THE GARDEN
DETTE HER ER METEOROLOGISK INSTITUTT

OG DET BLIR SOL, SOL SOL

MEN SÅ GJALDT DET VISST LIKEVEL IKKE OSS

 

FOR UANSETT HVOR MAN SNUDDE OG VENDTE BLIKKET

VAR DET PÅ AN IGJEN MED BÅDE VINTERVÆR

 

 

OG VINTERKLÆR HER

 

 

INGEN DACHSEKLAGE PÅ VÆRET OG FULL SNØLEK PÅ RUNDENE VÅRE, MEN SYNES NÅ AT DAISY SER LITT TANKEFULL UT, DER HUN SITTER. KANSKJE HUN OG LURER PÅ NÅR VINTEREN TAR SLUTT HER I NORD