BLOGG

Nå er jeg ikke uvant med nedbør og i store mengder og,men klok av fjorårets fall og knall x 2, er det nå glatten jeg er mest redd for. Satser på et "brekkefritt" år og har utstyrt både Ulf og meg med ice bug piggstøvletter. Bortsett fra pliktturer med de firbeinte, blir dette likevel en innedag.

Disse skoene er bare tatt på for å vise at jeg snart er klar til å "tre inn" i et nytt år.

De får nok, akkurat som meg, stå på vent til varmere og lysere dager.

Skulle jeg kle meg etter været, burde jeg ha tatt på meg de nye sokkene fra Kristin. Men det har jeg slett ikke råd til.

De skal gjemmes til og bare taes i bruk til helt spesielle anledninger.

Men det var ikke bare sokker til meg under juletreet.. Ulf var like heldig, bare se her:

Er det rart at vi både var glad, takknemlig og litt flau (over omtanken og alt arbeidet med så fine sokker) på samme tid.

 

Blir nok en liten vri på burdagsmenyen til Eira. Vanligvis blir husets dachser feiret med kylling, men i dag blir nok den byttet ut med kalkun. Det var nemlig årets store kalkunmiddag i går. Tradisjonen tro var den større enn fjorårets, og årets var på 8,385kg. Nå nærmer vi oss grensen for hva som får plass i steikovnen. Den smakte i hvert fall godt, og både gjestene og vi nøt et nydelig måltid og koselig samvær. I dag er det dachsene sin tur å ha kalkunmiddag og samtidig feire Eira.

Valgte å ta juleferie fra skrivingen, så derfor blir det noen fine dachsebilder på etterskudd. Først ut er Cäissa. i morgen er det 3 år siden jeg tok toget østover for å levere henne og søsteren Celeste Luna.

Neste hilsen er fra Estelle Leah, en av dagens bursdachser. Tusen takk Kristin og Solveig og beklager at jeg er sent ute.

Så har vi vår lille herremann Ante. Der kom det først koselig kort, og så herlige snøbilder fra Ante. I likhet med slekten sin her, er snø bare helt topp.

Tusen takk til deg og Kikki! Og tusen takk til dere som sendte papirbilder. De har jeg kost meg med, kommer til å ta godt vare på og ta frem igjen for flere titter.

Hej

I år bestämde vi att vi skulle ha julgran utomhus med tanke på Nova men jag kunde inte motstå lite tallris i en kruka inomhus. Lite julprydnader (tomtar och tygdekorationer) behövdes och genast blev det lite mer julstämning. När jag sedan satt upptagen i telefon passade Nova på att ha "julgransplundring" alldeles för sig själv och var mycket nöjd med resultatet. Vi har följt bäverns arbete under hösten och lagom till jul är arbetet klart. Nova inspekterar det imponerande arbetet.

Tusen takk Karin for nok en koselig Novahilsen. Vi har hatt en fin jul, akkurat som du ønsket oss. Helt stille og rolig ble den ikke, for det ble litt ekstra logistikk. Frid var ferdig med sin løpetid til jul, men både Astra, Atie og Svea har vært høyløpsk i selve høytiden. Det store spørsmålet er om dette påvirker Aino i "riktig" retning. Fornøyd så lenge hun ikke "utsetter" løpetiden til etter forventet tid i februar. Hun skal nemlig på kjærlighetsbesøk, og det er flere enn meg, som er spent på det utfallet.

Det er ikke bare oteren som har vært ivrig med trevirke. Må bare ta med her også årets julegave fra oss og til oss.

Jeg har kjøpt den fra Tyskland, men certifikatet viser at jegeren med sin trofaste strihårsdachs, er skåret ut av treskjærere fra Italia.

Den er en liten halvmeter høy, så den er altfor stor for dachseskapet. Derfor har den fått plass i stuen, hvor vi kan nyte både den og utsøkt håndtverk fra godstolene våre.

 

Sender en liten julehilsen fra Geela og oss! Geela stortrives i snøen, og som med løvbladene på høsten forsøker hun også å fange snøfnugg som daler ned. Snøfnugg har vist seg som en større utfordring å fange enn løvbladene var, men det setter allikevel ingen bremser på entusiasmen.

Innimellom løping og leking i snøen, har vi hatt dachssistanse til både julepynting og montering av hylle til boden. Geela er med på alt og vi stortrives sammen!

Etter at jeg var ferdig med dagens blogg, fikk jeg flere koselige hilsener, og når jeg er så heldig ikke bare å få, men også lov å dele, så må de bare med.

Hei gammel-matmor.

I dag har mor lekt seg med kamera og app etter å ha pyntet huset med morsomme små nisser og annet stæsj kalt julepynt. Det betydde at vi måtte posere og stå stille med tåpelig nisselue på! Gárgán er ikke så flink til dette med å stå i ro, mens Bijou bare vet at står man sånn som mor vil fra begynnelsen av, er det fort overstått! Gárgán var allerede en smule fornærmet etter å ha blitt utsatt for tortur, også kalt kloklipp! Han fikk nå heldigvis hevn ved å klore opp underarmen til mor med de nykvessede klørne. Julepynten funker forresten veldig bra som leker, men mor er av en eller annen grunn ikke enig. Men nå er det jul i huset, sier mor, så da er det vel det da. Og ettersom vi har registrert, vanker det både ekstra godbiter og julegaver som lukter godt. Det har vi ingenting i mot. Og best av alt; mor og far har langfri, helt til neste år!

Stor julekos og trynesleik fra Bijou og Gárgán

Hei hei!

I går var Deica med på vår årlige skogtur med grilling av pølser og kos rundt bålet. Også dukket selveste Julenissen opp!

 

Med disse koselige julehilsenerfra Geela, Bijou, Gárgán og Deica, tar jeg juleferie og skrivefri og ønsker hver og en av dere…….

Velkommen tilbake i romjulen!