BLOGG

FULLT KAOS PÅ AUGUST-SIDEN

27. aug, 2012
SENDT EN REKKE MAILER
Har kontaktet 123 hjemmeside om at de plutselig legger ut siden min i HTML, helt uleselig for andre enn datamaskiner imellom. Skal likevel prøve å legge ut bilder og stoff i kveld. Så får vi se hvordan det går.
28. aug, 2012
SVARMAIL
Hei Sigrun Furnesvik, Takk for din mail. Jeg har sendt din side til våre utviklere som vil se på siden din så fort som mulig. Riktig god fornøyelse på nettet. Med vennlig hilsen Sanna fra 123hjemmeside.no Ingen vits å legge noe ut, før de retter opp feilen på siden min.
29. aug, 2012
NY PURRING
Har purret på tilbakemelding om når de får bloggene mine til å bli lagt ut på normal og leselig måte. Ser liten å bruke tid og krefter vits i å oppdatere siden, så lenge feilen ikke er utbedret. Klar til videre innsats, når den er rettet.
30. aug, 2012
ENDA EN PURRING,....
...men ikke tilbakemelding og slettes ikke utbedring. Spent på hvor lang tid dette skal ta.

27.august 2012 SÅ UTROLIG LIKT

Gir opp i denne omgang, men kommer tilbake så snart feilen på siden er utbedret.

26.august 2012 FRA EN VÅT START PÅ DAGEN.....

Med utholdende tyske bobilturister i bakgrunnen

....og det sa seg jo selv, for det bøttet ned i hele natt. Det høres så godt siden vi har stålplater på taket, og det har vi på dachsehytten også. Dermed har også hundene full kontroll når det regner. På dachsevis er ikke lysten til å gå ut da, men etter morgenstell og frokost, får de ikke noe valg. Og når de først kommer seg ut, så er det visst ikke så fælt likevel.

Aino, Atie og Cerinne

Og ekstra kjekt blir det, når de kan gå direkte opp i stuen og innta favorittplassene sine. Det er vel unødvendig å si at Atie alltid legger beslag på plassen under ovnen, og selv om alle dachsene liker varme, får hun ha akkurat DEN plassen i fred og blir ikke misunt av de andre heller.

Aino, "fri som fuglen"

Men det var nok mange, som hadde villet bytte plass med Aino i ettermiddag. Hun fikk ikke bare en god og lang fotorunde med Ulf. Hun fikk løpe løs også.

Og at hun nyter det til fulle, hersker det vel liten tvil om. Bare se på bildene, som spenner på hele registeret fra yr og jøger, via eiermine til sporintersse. Ja, det gjelder å få mest utav "friheten"

Spennende lukter i mosen

Det er nesten som man kan beskylde henne for å gjemme seg, for å slippe å gå hjem, iallefall å drøye returen så lenge som mulig.

Et uegnet gjemmested

HILSEN FRA EN ANNEN TUR

Hei! 

I dag var vi heldig med nydelig vær. Da frister det med en tur på fjellet! På toppen av Telleviksfjellet måtte vi selvsagt skrive oss i den obligatoriske boken, og nyte utsikten i noen minutter, før vi tok turen ned igjen. 

Klem fra Ante & de 2-beinte. 

Kommer du Ulf?

VI GRATULERER!

VARRIS CORRADO
...er 7 uker på bildet.
CAPTATORS GEELA
..og alle premiene

NÅ har VARRIS CORRADO blitt 9mnd og allerede fått 1.premie på blodpor. 

I dag debuterte både han og matmor Veronika i utstillingsringen, hvor Corrado fikk excellent konk 1 og en fin og oppløftende kritikk.

Gratulerer så mye til Veronika og Jaroslev!

Og lykke til på den forestående ferskprøven!

CAPTATORS GEELA, VINNER AV BLODSPORPRØVE PÅ SOTRA OG PRØVENS BESTE HUND

En hyggelig mail fra Kristine Samdal Smådal, med bilde av Captators Geela, her er Geela avbildet med alle sine premier.

Her skriver Kristine i sin mail; "

Prøven i går gikk hun på Sotra, dommer var Roger Åsheim, hun fikk "utmerket" på alle pungt. (Som sagt 1.pr m/hp) 9.Mai 2010 gikk hun på os med Charlotte Joys som dommer, fikk "meget godt" på tempo og "utmerket" på resten. (1.pr m/hp) Og 30.April 2011 gikk hun også på Os, men med Gaute Røsland som dommer, fikk her "utmerket" på alt. (1.pr m/hp)"

Vi gratulerer så mye til familien og til Geela.

25.august 2012 SOMMERVÆR

Felix og Luna på Galdhøgpiggen, bildet som "forsvant" Hilsenen fra matmor er nederst på siden.

 

 

Dette er en regnværssang, derfor må den være lang.
Sånn at vi kan sitte her, til det blir litt bedre vær.
Inne er det varmt og godt, ute er det surt og vått.
Kanskje regnet drar forbi, hvis vi alle stemmer i:

Regn - regn gå din vei, sol - sol kom til meg!
Se her sitter jeg, og synger mens det regner!

 
Ares har alltid tauet sitt klart. Det hilser han oss med, uansett om vi bare har vært ute et øyeblikk.
 

Femte verset handler om, hunden min som heter Tom. 
Han er ikke glad i regn, han er glad i suppebein. 
Han er veldig snill og søt, men når`n er blitt gjennombløt, 
på en tur som vi har gått, rister`n seg så alt blir vått.

Regn - regn gå din vei, sol - sol kom til meg!
Se her sitter jeg, og synger mens det regner!

http://youtu.be/23c5sUuBG0g 

Nå har ikke vi noen hund som heter Tom, men vi har Ares og Fargo, og de har en ting til felles. De graver, flytter stein og graver igjen. Derfor blir det ikke bare vått, når de kommer inn fra regnværet og rister seg. 

 
ALDRI SÅ GALT, AT DET IKKE ER GODT FOR NOE,

så det ble...... 

...innekos for AINO,....
  
....og innekos for Atie
 
 SVEA TOK ET LITE TRIMPARTI
BØY
OG STREKK
 FARGO VELGER Å SE PÅ.....
                                             OG LUNA TAR SEG EN FJELLTUR
 I kveld "tikket" denne hilsenen inn:
NORGES HØYESTE HUND?

I dag har Luna besteget Galdhøpiggen!!!
Dessverre var ikke værgudene på vår side, så vi fikk ikke sett den fantastiske utsikten.
Men vi er veldig stolt av verdens tøffeste Luna som har vært så flink i dag!

Høye hilsener fra Luna og gjengen!

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

24.august 2012 AINO,.....

EN SKIKKELIG LIVSNYTER......

OG KOSEJENTE,......

SOM VET Å INNRETTE SEG PÅ GRÅVÆRSDAGER.....

OG HELLER TAR EN EKSTRA HØNEBLUND....

ENTEN ALENE ELLER SAMMEN MED BESTEMOR ASTRA.....

...ENN Å VÆRE UTE I STYGGEVÆRET.

Og alt dette "gjorde" Aino helt frivillig og med største glede. Det er mere enn vi kan si om dagens turer, for de oppfattet Aino som rene pliktløpet. Hundegården var heller ikke kjekk, selv om hyttedøren alltid er åpen, slik at de kan gå inn når de vil.

Nei, takke meg til et "bessfarfang", og Ulf var minst like fornøyd som den unge damen, som passet plassen sin så godt hun kunne. Det var nemlig folksomt (les:dachsefullt) i stuen i dag, siden Aino var slett ikke alene om å ville kapre seg et fang og "beholde" det.

23.august 2012 DET BESTE AV ALT MED Å VÆRE OPPDRETTER.......

Luna i sommermodus

....er når valpekjøpere lar meg få ta del i hunden sitt liv gjennom mailer, bilder telefonsamtaler og besøk, enten hos oss eller hos hundens familie. 

I går kom det en lang og koselig mail, bilder og til og med små videosnutter fra Celeste Luna sin matmor. Tusen, tusen takk Elin! Har ikke "råd" til å bruke opp alt i dag, så har både jeg og alle de andre noe mer å glede oss til.

Før jeg går videre, vil jeg dele noe fra sist Hundesport. Der uttalte Annika Olsson, en svensk oppdretter:

"Prestasjoner er ærefullt i seg selv, men kan aldri måle seg med verdien av en eier, som tar godt vare på sin hund i hverdagen, gjennom mange, mange år.

Luna som fotomodell

HILSEN FRA LUNA

Menneskene i Luna sin familie har blant annet vært på 3 ukers bilferie i Europa, og da var Luna 1 uke hos svigerfar og 2 uker hos mormor. 

Hun var med mormor på hytta på fjellet, og hadde det helt topp. Lange turer til fjells hver dag, herlig natur, mange deilige lukter, og spennende møter med nye, rare dyr. Også på hytta var Luna rask til å finne det varmeste stedet, under peisovnen var det deilig å ligge etter lange turer i fjellet.Hun har også vært med på seiltur, en dag mormor og morfar kom i båten hadde noen snille fremmede mennesker lagt en redningsvest akkurat i Luna-størrelse i båten. Den måtte jo prøves, og Luna syntes det var helt greit både å ha på vest og være på seiltur.

 

Luna, en ny seilerprinsesse?

Luna har badet flere ganger i sommer. Første gang var på fjellet, da falt hun ut i tjernet da hun var på brygga og lekte med noen insekter. Etter dette hoppet hun selv ut i vannet to ganger til de neste dagene. Noen ganger vasser hun frivillig når vi er ved sjøen, og noen ganger har vi tatt henne med ut med oss mens vi bader. Da svømmer hun litt rundt, og det ser ut som hun synes det er helt greit. Men hun liker seg nok best på land, når hun kommer opp løper hun rundt som en liten propell og gnir seg i gresset og prøver å tørke seg, det er veldig morsomt å se på. Her er en link til en video hvor Luna bader med oss: http://youtu.be/u_OT6vdhn3k

Luna hadde mer på hjertet, men det kommer senere, for i morgen får det vel bli litt nytt fra Aino og fra Atie også, hvis jeg kjenner henne rett. 

22.august 2012 BLE NESTEN RENESTE JULEKVELDEN....

....da den etterlengtete Budapestpakken kom i hus. Det er litt av hvert som må ordnes, når det skal gjøres handel over landegrensene. I tillegg valgte jeg et vanskelig prosjekt, da både alle varene mine blir håndlaget på bestilling. Heldigvis ble kundene mine enig om at vi ventet på hverandre, for å få alle varene i samme sending. Det skar seg nemlig litt med noen feilproduserte "hesteputer", men riktig gobelin ble skaffet, og det var riktige putetrekk i dagens sending.

Den har jeg fulgt med trackingnr gjennom hele Europa og var kjempeglad da den ankom Harstad natt til mandag. Så var det inn på terminal, ut fra terminal, på Toll Post-bilen og RETUR FRA SJÅFØR. Da forsto jeg ingenting.

Forklaringen fikk jeg da jeg ringte Toll Post sitt kontor i dag. Pakken hadde ikke navn eller adresse, bare postnummer 9419 Sørvik, så de ante ikke hvor de skulle levere den.

Dette er pakken med de manglende mottagerdata. Bare fasttelefonnr til Salhus mangler, og det er det jeg som har sladdet, før jeg tok bildet.

Det var visst på følgepapiret at navnet mitt hadde falt ut, men det hadde kanskje vært en idé å lese om det fantes navn og adresse på pakken.

Gjett om det var spennde å åpne den store kartongen og i første omgang få et overblikk over de forskjellige varene. Deretter ble de bestilte varene sortert fra for videresending, mens jeg begynte å fotografere lagerbeholdningen min.

Fant nemlig tidlig ut at det kunne være lurt, både for å korte ned på leverigstiden, men også å redusere omkostninger og byrokrati til sendingene.

 Gå gjerne inn og ta en titt på:

 

 

LINK TIL VARER, SOM JEG HAR PÅ LAGER

 

 

 

Der finnes vesker i forskjellig design og størrelse, sminkepung, brilleetui og pengepunger, i tillegg til puter.

På VESKER OG TILBEHØR, finnes mange gobelinmønstre. Da står man fritt til å velge stoff og få sydd ønsket modell på bestilling.

 

LINK TIL GOBELINUTVALG

 
 
 
 
 
 
 
 

21.august 2012 AINO "SLÅR TILBAKE".....

....både i fri dressur, pga slutt på båndtvangen, i kjempehumør og på sitt mest sjarmerende, for å overgå gårsdagens fotogene Atie. Nå har Sigrun ingen unskyldning å bruke funny-face -bildene.Og den kjøper jeg Aino, men det så lenge ut mørkt i dobbel forstand, for strømmen, så vel som internett forsvant midt på dagen, og bortsett for noen spredte blink, var vi strømløs i vel 5 timer. Det er da alle de oppgavene om hva man kan gjøre mens man venter. Der pleier jeg å ha stryking som førstevalg, ikke særlig uten strøm, men en påminning om hvor avhengig vi er og tar strømmen som en selvfølge. 

Men det var ikke så verst å tilbringe noen strømløse timer i lag med en god bok heller.

Prinsessen i det grønne

Det var foresten ikke dagens eneste luksus, for alle Aino-bildene er tatt av Ulf, så det eneste jeg har gjort, er å laste ned og velge. 

....med strå på snuten

...og helt ned i fjæresteinene

Og mens Aino har sjansen, sender hun en hilsen til "Ainos-fanklubb" i Sverige og til alle som er like spent som Aino og oss, at det blir valper etter Xerxes-besøket.

 

20.august 2012 MED FOKUS PÅ ATIE

I utgangspunktet hadde jeg helt andre planer, da jeg tok med Aino og Atie på dagens fotorunde. I finværet fyltes det fort opp på med folk ute på holmene. Det er midt i blinken for Varriene som sjarmerer seg til både klapp og kos, i tillegg til godbiter, enten funnet eller fått. Det gjør samme nytten for de små, mens jeg ikke er like begeistret.

Derfor la vi turen vår motsatt vei og vekk fra både sjø og holmer. Stemningen var på topp, og de to små gikk så pent og sto godt ut av veien, da vi møtte på biler, som var på vei ned mot Gressholmen. 

Da jeg fant en "ledig" gjerdestolpe, festet jeg begge hundene, for å ta noen bilder. Men da var det slutt på samkjøringen av søstrene. Aino hadde det kjempegøy og var i virkelig funny-face-humør, mens Atie virkelig var i det fotogene hjørnet. Derfor får hun arenaen for seg selv, mens  Aino i beste fall får stå på vent med sine "morsomheter"

 

Det som ikke skulle ha vært på vent, er hilsenen, som kom i går. En ren forglemmelse fra min side, men har både takket og beklaget til Kikki.

 

Ut på tur, aldri sur!

Det gjelder vel også for denne lille flokken. Iris og hesten Bakkus, Bjørnar og Ante og selvsagt jeg som er fotograf.

Bildet er tatt på Sætregården, på vei mot Mellingen. 

Ønsker dere en riktig god helg!
Kikki, Ante & resten av flokken. 

19.august 2012 MORGENSTEMNING.....

EN FREDELIG SØNDAGSMORGEN....

HVOR ASTRA OG JEG.....

NØT VÆR OG NATUR........

FØR VI RUSLET HVER TIL VÅRT......

 ...jeg til frokost og Astra til dovne timer i solen. 

Nå skulle jeg egentlig ha lagt ut om både turen og en flott sommerdag, men etter å ha slettet hele mai 2012, forsvant både inspirasjon og mot til å gå i gang. Jeg får håpe at 123 hjemmeside har det på serveren sin og kan "legge "siden tilbake. 

I stedet får dere nyte morgenstemningen til en som virkelig kunne sine saker.

 

 

 

 
 

 

 
 

BONUSSTOFF OM EDWARD GRIEG

1876
Født 15. juni 1843
Bergen
Død 4. september 1907 (64 år)
Bergen
Yrke komponist, dirigent, konsertpianist
Periode romantikk (nasjonalromantikk)
Sjangre/
former
Folkemusikkbearbeidelse, lied,romansekonsertsuitesymfoni,strykekvartett
Instrument piano

18. august 2012 THE SAME PROSEDURE.......

3 generasjoner Captators Astra, Captators Cerinne og Varris Aino koser seg, mens Ulf er fokusert på nyhetssendingen på TV

Før morgenstellet og lufterundene med hundene, bevilger Ulf og jeg oss en kopp kaffe og nyhetsoverskriftene. Heldigvis er Svea nå ferdig med løpetiden, så vi har bare to stykker å "sortere" etter morgenturen. De ble med oss tilbake i stuen, og Cerinne og Atie slo følge

Sistnevnte var snar med å innta yndlingsplassen sin, og denne gangen fikk jeg knipset henne mens hun lå under ovnen. Utrolig hvor mye varme disse dachsene liker/tåler.

I bakgrunnen, om enn noe uskarpt, er Astra på "kjærlighetsjakt" med Aino på slep. Ares, på andre siden av døren, er like lysten, så her må vi være nøye med logistikken. Trodde debutanten Aino var fornøyd, men møtet med Xerxes ga tydeligvis mersmak, og da er det vel sånn, atmye vil ha mer.

Ut av "oterland" og klar for hjemtur

DAGENS FOTORUNDE MED AINO OG ATIE

Først da vi kom hjem, fikk jeg forklaringen på den ivrige sporingen til Aino og Atie. Vi hadde vært i nærheten av et oterhi, og mest sansynlig gått oterspor, akkurat som Svea og han gjorde i går. Det forringet på ingen måte søstrenes iver og pågangsmot, som dro avgårde i full fart, mens jeg hang etter i båndene, som staig hang seg fast i busk og kratt.

Side by side
Samarbeid
En avstikker ned til oterhiet. Den tok ikke vi.

BONUSSTOFF OM OTEREN,....

 finner du på denne LiNK

En teknisk nødløsning så lenge 123 hjemmeside "jobber" med problemet med eksterne linker.

17.august 2012 ATIE VELGER "RESERVELØSNING"

En ettertenksom Atie

Selv om tåken lettet utover dagen, var det fortsatt så grått, at dagens fotorunde ble avlyst. For å være helt ærlig, er det noen ganger godt å slippe å ha med kameraet overalt.

Derfor blir det innebilder i dag, og motivet ga seg selv. Når varmen ikke kommer til Atie, må hun oppsøke varmen. Og det gjorde hun til gangs.

Atie og Svea

Jeg valgte det "kaldeste" bildet av Atie. Da jeg grep kameraet, lå hun under ovnen, men kom frem til ære for fotografen. Den plassen får hun ha i fred, for den plassen blir for varm for både for Svea og de andre dachsene.

Det var da voldsomt så trist Aino.

Derfor forstår jeg ikke hvorfor Aino ser litt molefunken ut. Uansett vil hun ikke overta søsteren sin plass, selv om de liker å være samme, gjøre likt og er nesten er som to erterris, så sant de kan.

Søstre og bestevenner

Men om noen måneder blir forhåpentligvis hverdagen deres forskjellig og ombyttet. Da håper vi at Aino blir mamma for første gang, mens Atie debuterer i tanterollen, akkurat som Aino var for hennes fire små, Canto, Corrado, Caïssa og Celeste Luna. Benytter samtidig sjansen til å hilse til alle sammen og familiene deres. 

BONUSBILDE OG HILSEN FRA ARKIVET

ANTE HVILER OG TØRKER OPP

 
 
 
Kanskje en litt underlig sovestilling, men godt og varmt.
 
 
 
 
Da fikk jeg denne hilsenen fra Kikki og Ante:
Det er ikke lett å være liten.
Matmor sier at jeg ikke får lov å gå for nærmt peisen, for hun er redd at jeg brenner snuten min.
Men vi har vært på tur, og jeg kald og litt trøtt.
Jeg fant en løsning og halvsover på denne måten foran peisen. Matmor synes det er utrolig komisk. 
Natta! Klem fra Ante.

16.august 2012 I TÅKEHEIMEN

For andre dag på rad er det meldt sol fra skyfri himmel, men likevel har vi ikke sett snurten av så mye som en eneste solstråle. Vi har nemlig vært inhyllet i tykk tåke og har på det verste bare hatt  hundre meters sikt. I håp om at tåken skulle lette, utsatte jeg fotorunden, det bedret seg bare fra tykk som grøt til "vanlig" tåke.

Aino skuler på meg. Hun var ikke ferdig i fjæren.

Vi tok turen utover mot gården på holmen som ligger ytterst i Tjeldsundet. Først tok vi en runde ned i fjæren. Det er alltid populært og ekstra spennende når den er så stor som i dag. Etterpå fortsatte vi på den ytterste moloen, og på tross av iherdig snusing, fant de verken oter eller andre "innbyggere" Og for å være ærlig, så passer det meg best.

Godt å vandre sammen igjen

Fornøyd var også de to søstrene, en fin tur og ikke minst sammen igjen, akkurat slik de liker best,  etter Aino sin Sverigetur. 

15.august 2012 AINO + XERXES = SANT

Da er Aino og jeg vel tilbake på Gressholmen etter en meget vellykket tur til Sverige. Nå krysser vi fingrene for at det blir valper, og jeg er veldig optimistisk i så måte. Xerxes leverte i hvert fall varene og vel så det, Aino var med på sakene, og jeg var lettet over at alt fungerte optimalt.

Alt var foresten topp. Selv om det var en lang og strevsom reise, er alt så mye enklere, når det ikke kommer en eneste lyd fra Aino, verken når han ligger i reisevesken under flysetet eller i buret sitt på bussturen. Og når bussturen tar nærmere 8 timer, er det praktisk at hun gjør fra seg på "kommando" på de få og korte stoppene langs ruten. 

Vel tilbake i Oslo, valgte vi Flybussen ut til Gardemoen. Da slapp vi å skifte over til ny terminal.

Der snek vi oss til en liten lufterunde, før vi skiftet over til reiseveske igjen. Buret ble demontert og puttet i kofferten. Da gjensto bare å få sendt den og kommet seg gjennom sikkerhetskontrollen med både hund og alt pikk og pakk. 

Du verden så godt det var å sette seg ned og få lov til å ha Aino på fanget. Det syntes tydeligvis Aino også etter en hel dag i et bur. 

BARE SISTE ETAPPE MOT NORD GJENSTÅR,....

....OG VI HAR MED GODE MINNER FRA OPPHOLDET I VAKRE SKÅNE

13.august 2012 ETTER ET VELLYKKET "MØTE"....

NÆRMER OPPHOLDET VÅRT PÅ ENGTORP SEG SLUTTEN

AINO TAR SEG EN LITEN PAUSE, FORDØYER INNTRYKK......

OG NÅR NATTEN SNART FALLER PÅ,......

KAN HUN DRØMME OM XERXES

I morgen går turen nordover igjen, og så er det bare å krysse fingre og vente og håpe på valper senhøstes.

Men ingenting skulle tyde på noe annet. Her har forholdene vært lagt til rette på alle måter. Aino og Xerxes har virkelig funnet hverandre. I tillegg er han en som virkelig kan "sakene sine"

Jeg må få lov å takke Eva og Lars for gjestfrihet og all hjelp. Jeg har følt meg så velkommen hos dere.

Det er også Eva som har tatt bildene av Xerxes.

Tusen takk også til Clas, Christina og Caisa for hjelp og hyggelig samvær.

Sigrun er i Sverige

Hei 

Sigrun er i Sverige og sliter med å komme på nett, både med pc og mobil. Hun kommer til å oppdatere så snart hun kommer på nett. Aino hadde en vellykket parring i går, så ting er forhåpentligvis på gang. Mer fra Sigrun om dette når hun kommer på nett. 

Ulf

10.august 2012 TILBAKEBLIKK PÅ GÅRSDAGEN, ......

......hvor min bror Jan-Helge fikk privat og intensivt "kokkekurs".....

FOR Å INNVIE DET NYE KJØKKENET OG......

...feire Inger sin bursdag.

STAKKERS AMI.......

...syntes mormor Erna og førsøkte seg med "ulovlig mating ved bordet"

DEN SOM VENTER.....

...og det ble både ekstra god kveldsmat og mye kos på Ami, ikke minst fra Ulf,.....
...og Johan som hadde akkurat så lenge fri fra Ramsund Orlogsstasjon,....
at han både rakk å feire mammaen og få seg en etterlengtet kosestund med godgutten.
Ulf på tur med Atie, Aino og Svea

I morgen er vi endelig på vei til Sverige. Siste pakking står for tur, og deretter blir det tidlig til køys, for vi må være på flyplassen senest kl 05.30  i morgen tidlig. Etter noen timer i Oslo drar vi videre med buss til Malmø. Der blir vi hentet, og så bærer det rett hjem til Xerxes. Da er vi nok både trøtte og spente, men mest gleder jeg meg. Det har vært en lang ventetid.

Jeg skal oppdatere hjemmesiden etter beste evne. Er spent og krysser fingre for et vellykket "møte" mellom Aino og Xerxes.

Planlagt valpekull

9.juli 2012 BÅDE NETT OG TELEFON IGJEN

Nydelig dag, men altfor kaldt i vannet synes Aino

På tirsdag fikk jeg en koselig mail fra noen av hundevennene mine i Sverige. De hadde vært uten internett og telefon i flere dager, fordi noen bevere hadde "felt" trær som deretter falt over og kuttet telelinjene. Jeg svarte så kjekt at det hadde ikke vært noen graveuhell på Gressholmen, etter at jobbingen med den nye vannledningen fortsatte etter fellesferien på mandag. Det var en dag for tidlig å juble, for i går skjedde nok et uhell, og vi var uten nett og fasttelefon igjen. Det var 4.gangen denne sommeren, men vi har "bare" fått med oss tre, for første gang var rett før vi kom.

Nå er jeg hjemme alene med hundene, da Ulf og min bror har et "prosjekt" på gang. Deretter skal vi feire en bursdag. Skal skrive  mer om dette, men vet ikke om jeg rekker det i kveld.

 

7.august 2012 HILSEN FRA CORRADO, FLINKE GUTTEN

Først fikk jeg gårsdagens resultat fra blodsporprøven, så mottok jeg kopi av kritikkskjemaet, og sent på kvelden dukket det opp bilder på mailen min. De er ikke fra prøven, men i hvert fall nyere, enn de jeg har.

Tusen takk skal du ha Jaroslav!

 

Allerede før Jaroslav fikk Corrado hjem, var planene for blodsportrening lagt, og han startet tidlig og forsiktig med dette. Treningen ga raskt resultater, og deretter var det bare å fortsette på samme måten og holde treningen vedlike, slik at Corrado var klar, så snart han oppnådde alderen for å starte på prøve.

Han fikk en kjempefin kritikk, og dommeren understreket også det gode samarbeidet mellom hund og fører. Du har all grunn til å være stolt Jaroslav, og vi ønsker deg og Corrado lykke til videre.

Men nå fikk jeg også lyst se litt tilbake i tid, da Corrado var valp hos oss. 

Er vi heldige med Aino sin tur til Sverige (11/8), venter vi nytt kull med små Varri-gutter og/eller Varri-jenter i midten av oktober. 

 

 

Varris C-kull Canto, Corrado, Cäissa og Celeste Luna
HOS VETERINÆREN
KLAR TIL Å FLYTTE HJEM
EN LITEN PUST I BAKKEN
TIDLIG KRØKES, I HAGEN VÅR
EN LITEN PLUGG I ANMARSJ

6.august 2012 GRATULERER SÅ MYE.....

 
......til Jaroslav med Varris Corrado, som gikk til 1.premie på blodspor i dag.
Bildet er av en liten gutt på sin første trening 23.mars. Nå har Corrado akkurat blitt 9 mnd. og har gått sin første prøve.
 

 

"LITT TURIST IGJEN"

 

OG EN FRIDAG....

 
 
 
Den blå byen.
 
 

MED BESØK PÅ SORTLAND,....

 
 
 
Detalj fra en blå vegg.
 
 

"DEN BLÅ BYEN VED SUNDET"

 
 
 
Byen ved sundet
 
 

På jentetur.

 "Repriseturen" ble like vellykket som den forrige turen, vi hadde sammen til Sortland. Det var i november 2009 da jeg var og leverte Ami.  Denne gangen har jeg konsentrert meg om Sortland, som den blå byen ved sundet.
Sortland er både kommune og by i Vesterålen. Kommunesenteret Sortland er regionssenter for Vesterålen.
Sortland profileres som den blå byen ved sundet, etter et initiativ om å male alle bygninger i nyanser av blått.
Bjørn Elvenes lanserte i 1999 en ide om å lage et kunstverk, ved å male alle bygninger på Sortland blå.'
Etter hvert oppsto det uenighet mellom Bjørn Elvenes og kommunen om blåby-prosjektet. Uenigheten gikk på den kunstneriske delen og hvem som skulle eie rettighetene til prosjektet.
Bjørn Elvenes ble kastet ut, og blåby-prosjektet ble videreført av Brandr-prosjektet.
Resultatet av blåbyprosjektet er at flere bygninger i Sortland er blitt malt i ulike blåtoner.Noen av bygningene har også fått små dikt og tekster malt på veggen. De er utarbeidet av ungdommer og forfatteren Lars Saabye Christensen.
 
Lokal kunst.
 

FRA TUREN VÅR TIL SORTLAND NOV. 2009

TATT FRA FERGEN
VAKKERT FARGESPILL
UTSIKT MOT SORTLAND
UTSIKT FRA SORTLANDSSIDEN AV FJORDEN
VAKKER STEMNING

5.august 2012 LOVE IS IN THE AIR

Men det er nok ikke det Aino lukter, for her "kjører vi safe" Svea er høyløpsk og holdes adskilt fra både Ares og Fargo. Det er det ingen i trekløveret som setter pris på. Dermed blir Aino en god erstatning. Der er det fortsatt ingen "fare", men det er jo ikke så greit å ha en påsliten hanne rundt seg hele tiden. 

Vi kjører full logistikk. Jeg går heller ikke på tur med flere hunder om gangen enn jeg har armer til. Da kan jeg ta en hund under hver arm når vi treffer på løshunder. Ja, senest i dag traff jeg på to, og med musikk på øret, solbriller i gråværet og en romslig hette på hodet, tok det tid, før hun både så og hørte den ivrige bjeffingen fra sine to store hunder. Hun mistet visst både munn og mæle, da hun omsider kom etter hundene sine, for jeg fikk ikke et ord til svar, da jeg ba henne ta hundene sine vekk og i bånd.

Først da kom vi oss videre, og Atie førte an. Vi startet med stiene, som går utover holmene, fortsatte i skogen og avsluttet nede på stranden. 

 

Atie er alltid så sporinteressert
Aino i full fart inn i skogen
Kommer du ikke Atie?
Aino linselus
Aino og Atie nøyde seg med "labbebad"

Nå ser jeg frem til å dra til Sverige med Aino. Bortsett fra det som må gjøres i siste liten, er alt klart for turen. Billetter og andre nødvendige papirer er skrevet ut. 

Det er foresten helt utrolig, at reisen hadde tatt tre ganger så lang tid, hvis jeg skulle ta fly hele veien. Nå tar jeg fly til Gardemoen, flytog inn til Oslo og buss videre til Malmø. Der blir jeg hentet. Ja, alt er lagt så fint opp for Aino og meg. Dette blir kjekt og ikke minst spennende tider utover høsten. Og hvis møtet med Xerxes blir vellykket, kan vi glede oss til valper rundt midten av oktober.

4.august 2012 EN FLOTT DAG,......

 

 

 
 
 
Mot Rolløya
 
 

MEN GRÅGÅSA MINNER OSS PÅ AT SOMMEREN ER PÅ HELL

 
 
 
Grågåsa har begynt å flokke seg.
 
 

DET BEKYMRER IKKE ATIE.....

 
 
 
 
 
 
 
 
Sammen med de andre hundene nyter hun en av de få sommerdagene i år. De har det fint i hytten sin uansett vær, men når det er sol og varme, er plattingen utenfor er et yndig sted  å ligge og dra seg i solen. Og med åpen dør til hytten, kan de gå inn og ut som de vil. Sofagruppen er populær uansett vær.
Vi har noen "dørløse" bur stående i hundegårdene, og de pleier å dra ut teppene for å ligge på, og selv om det er like mange både bur og tepper, sliter og drar de i det samme teppet, helt til vinneren stolt og ikke så lite triumferende først legger seg alene. Men som regel går det ikke lang tid , før "rivalen" lokkes til å dele sengeplassen. Forstå det, den som kan.
 
På vei ut til de ytterste holmene.
 

 

 
 
 
 
 

"Grågåsa e av de fuglan som fer
kjæm og fer. 
Grågåsa flyg sånn at alle ser
om ho kjæm eller fer. 

Grågåseplogen har innebygd bør
nord eller sør. 
Pløye sæ nord når året flør
når året flør. 

Grågås på sør e mot sommarn slem 
mot sommarn slem. 
Æ e mest glad i 
når grågåsa kjæm. 
Når grågåsa kjæm."

Tekst: Bremnes
 
 
 

3.august 2012 NESTEN ALT KLART, MEN I HVERT FALL FULL KONTROLL......

Aino har plassert seg strategisk til, men både hun og "nesekunsten" på vinduet skal vekk før gjestene kommer.

...foran kveldens søskenbarntreff hos oss. Huset er nyvasket og ser så skinnende ut, som det kan bli med hunder i huset. Ulf står som vanlig for kveldens meny og har laget vienamesisk kyllingsuppe, lasagne og baccalao. Dette kommer sikkert til å smake sammen med brød og en deilig salat. Alt blir satt på en buffet, så kan hver og en forsyne seg av det de ønsker av både mat og drikke.

Senere på kvelden blir det kaffe og kake, og jeg regner med at det blir en koselig og minst like sen kveld som sist vi hadde slikt treff her. 

Ønsker alle dere andre også en riktig god fredagskveld.

2.august 2012 FRA ARKIVET MITT,......

 

 
 

 

 
 

...MEN SANGEN PASSER LIKE GODT I AUGUST, SOM OM VÅREN

 
 
 
 
 
 

                                               AFTENSANG OM VÅREN

 
 
Tekst: Nordahl Grieg Melodi: Thomas Beck
 
Det var en deilig, deilig dag,
men tenk nå er den over,
og alle som er riktig snill,
de ligger nå og sover.
Og himlen som var blid og
blå med mange tusen smil i,
begynner først å le igjen en gang i morgen tidlig
 
 
 
 
 
 
 
 
Og ingen knopper gresser mer
på luftens solblå enge,
de ble så trette stakkers små,
nå skal de sove lenge.
Og alle hvite, søte lam,
de ligger på en låve
og slikker på en liten bror.
Og hyss, nå skal de sove.
 
 
 
 
 
 
 
 
Det var en deilig, deilig dag,
men tenk nå er den over,
og alle som er riktig snill,
de ligger nå og sover.
Og alle stjerner blir så glad,
for alle stjerner liker
en knopp i blund, et lam i ro
og sovende småpiker!
 
 
 
 
 

1.august 2012 NÅR ENDEN ER GOD......

.....FOR NÅ HAR AINO FÅTT LØPETID

OG DET SER LYSERE UT FOR ET NYTT VARRI-KULL

Varris C-kull

FLYBILLETTER TIL SVERIGE ER KJØPT, OG DER VENTER XERXES

ET LITE KNIPPE BILDER AV AINO

I-ÅRSDAGEN
BLOMSTERPRINSESSEN
FULLT FIRSPRANG
SNØPRINSESSEN
HVORFOR SÅ ALVORLIG AINO?