BLOGG

19.sept.2013 HJEMMEDACHSENE..........

.....fine og varme høstdager sammen med Ulf. Og selv om det vel litt for langt på året, til å kalles sensommer, er det i hvert fall ingenting å si på temperaturen, 18 i går og 19 i dag. Bildet av Eira, er fra enav Ulfs fotorunder med Ares, Astra og Eira. Ikke uventet benyttet Ares turen både til en dukkert og en liten svømmetur. Får han bare anledning bader han året rundt, helt uavhengig av vær, vind og årstid. 

Litt urettferdig mot Eira, er bildet tatt i et sjeldent rolig øyeblikk på turen, for der går unna med henne og. Bare se henne og Aino i aktivitet.

TAKK TIL ULF FOR BILDE OG VIDEO!

 

 

BUDAPESTDACHSEN.......

....er i hvert fall av det rolige slaget. Trenger verken mat,stell eller lufting.

Så spørs det bare om det forblir like rolig rundt flaskeåpnerdachsen, hvis den blir altfor ivrig i jobben sin.

 

 

18.sept. 2013 BEDRE SENT, ENN ALDRI......

DENNE VEIEN BARE TIL PYNT, MEN SNUDD, EN KAKESPADE

.....som skyldes trivelig kveld sammen med gode ungarske venner. Men jeg rakk i hvert fall litt dachsehandling , nemlig Daisy. 

DET MODERNE BUDAPEST

Ungarn betalte en høy pris for sine allianser, først med Østerrike og senere med Nazi-Tyskland. Etter nederlag i begge de to verdenskrigene hadde landet mistet store landområder. Etter Jalta-konferansen i 1945 ble landet så liggende i den Sovjetkontrollerte delen av Europa. Stalinismen fikk en spesielt hensynsløs form her, noe som førte til oppstanden i 1956. den ble slått brutalt ned av sovjetiske tanks på gatene i Budapest. János Kádárs forsøk på å få innført reformer førte til noen endringer, men politisk oposisjon ble ikke tolerert. I 1989 ble kommunistene kastet ut, og Ungarn fikk endelig igjen kontroll over egne saker. Bildene under taler for seg selv. Sier god natt og på gjensyn fra Budapest

 
 
 

Fiskebastionen er bygget på stedet til et fiskemarked fra middelalderen. Stedet har en fantastisk panoramautsikt over byen.

 
 
 
 
 
 

Slott er ruinert tre ganger og reist igjen etter epokens arkitektoniske stil. Bygningene rommer Det Ungarske Nasjonale Galleriet, Det Historiske Museet i Budapest og Det Nasjonale Széchenyi Biblioteket

 
 
 
 
 
 

Parlamentet, landets største bgning 

 
 
 
 
 
 

Heltenes plass med Milleniumsmonumentet på sin 36m høye søyle. Mellom Kolonnadens søyler får de betydeligsteskikkelsene i ungarsk historie plass. Hjørne pilarene erutsmykt med symbolske statuegrupper (arbeid, velstand, kunnskap, ære og fred)

 

 

17.sept. 2013 PÅ VEI TIL BUDAPEST

SAMTIDIG SOM VI HAR VI 2 BURSDAGSDACHSER I HUSET

GRATULERER SÅ MYE TIL VÅR KJÆRE ARES, SOM ER BLITT 11ÅR OG FORTSATT LEKEN TIL 1000!

OG TIL VÅR GODE OG SPREKE ASTRA, SOM GLEDER SEG TIL AT DET ER PLANLAGT NYE  I HEIMEN, OG HUN FÅR ENDA FLERE OLDEBARN.

 

Nå som "jubilantene" og de andre dachsene har inntatt ( les: slukt) bursdagsmåltidet, som alltid er kyllingfilet og ris, er det bare å vente på at det blir ro i heimen, slik at Ares og Astra kan ta en ekstra kosestund sammen med Ulf. Da blir det ost og kjeks, som Ares elsker, og Astra mer enn gjerne vil være med på.

 

 

VARRIENE VAR OGSÅ MED OG GJORDE STAS PÅ ARES OG ASTRA. HER BLE DET  SÅ MANGE LYS SOM DET VAR PLASS TIL. 

16.sept. 2013 OG DETTE HAR VI VENTA PÅ SÅ LENGE, JA SÅ LENGE.......

AT DACHSEHYTTEN VAR HELT FERDIG MED STRØMMEN TILKOBLET,.....

 

 

SLIK AT VI NÅ HAR LYS BÅDE INNE

OG UTE,.........

SELV MÅNEN VILLE VÆRE MED Å LYSE OPP.

Men noe hjemme hos dachsene besøk blir det ikke enda. Det får vente til jeg kommer tilbake fra Budapest. Må bare se å komme meg både i pakking og dusjen, for i morgen er det opp grytidlig.

 

 

 

15.sept. 2013 ASTRA OG AINO ER.....

AINO VENTER PÅ MOR

MORS SKYGGER ......

 

...passer godt til den beskrivelsen. Astra er en av våre pensjonister og bestemor til Aino. Astra har hatt fire valpekull og var en særdeles dyktig mor, og hun preget valpene sine på den mest ønskelige måte. Hverken valpene eller vi kunne ønsket oss en bedre mor. 

Derfor virker det underlig at hun er husets store mammadalt og skygge. Ikke nok med det. Hun har et blikk som forteller omverdenen, at Sigrun med en "påklistret" dachs er helt normalt. 

Ofte mens jeg er opptatt med andre gjøremål, går hun enten " i beina mine" eller så legger hun seg i stolen min og venter.

Når sant skal sies, har hun gått i god skole hos Katha. 

Dette er foresten ikke det eneste tispelinjen vår, har ført videre til den yngre garde. Hadde jeg ikke visst bedre, kunne jeg mistenkt at kenguru eller evt andre spretne dyrearter var innavlet. Maken til spenst skal man lete lenge etter. Det er ikke uten grunn til at vi har de høyeste hundegårdselementene, som finns i handelen.

Av de to søstrene, Aino og Atie, er det førstnevnte som er sine "førtisper" opp av dage. 

Visst kan det være både koselig og kjekt med selskap, men du verden så vanskelig det er å lese en avis eller drikke litt kaffe samtidig.

Bare en liten bisetning til slutt; Mens jeg skriver nå, ligger Astra bak meg og Aino på fanget. Forundret? Ikke jeg.

AINO OG ASTRA I VENTESTILLING

OG MAMMADALTER

ASTRA TAR EN LITEN HØNEBLUND MENS HUN VENTER

 

 

PÅ AT JEG SKAL FINNE STOLEN MIN OG HUN PLASSEN SIN

AT DER ALLERDE ER FULLT, BETYR INGENTING,.....

.....for der det er hjerterom, er det plass til henne i tillegg til Cerinne, Aino , Atie og Ares,.....

OG I HANS FRAVÆR, BENYTTET EIRA SJANSEN TIL Å LÅNE HANS KJÆRE GUMMIHJERTE

Beklager dårlig billedkvalitet på de de 3 siste, som alle er tatt med iPad.

 

14.sept. 2013 BEKLAGER,........

....men i dag tar jeg skrivefri. Først må dachsene få kveldsstellet og siste luftetur, og så skal jeg sette meg ned og bare gjøre ingenting. Men når vi har fått listene i dachsehytten på plass i morgen, satser jeg på både tid og overskudd til nytt på siden.

13.SEPT. 2013 VI STO HAN AV I REGNVÆRET,......

ATIE

OG TUREN GIKK BÅDE OPPOVER.........

AINO

 

 

OG NEDOVER GLATTE BERG,........

ATIE

FØR VI TOK SNARVEIEN GJENNOM LANGT OG VÅTT GRESS OG RAKK AKKURAT Å TØRKE OPP,.....

AINO

OG RAKK AKKURAT TILBAKE TIL KAFFEKOSEN

ULF FÅR EN OPPTØRKET SNUTEKOS AV AINO.

EN RIKTIG GOD FREDACHS/FREDAGSKVELD ØNSKES DERE ALLE

12. sept. 2013 ALLE GODE TING ER TRE

IKKE GODT Å FÅ ØYE PÅ AINO, ATIE OG EIRA

 

 
 

 

SÅ JEG TOK MED TRE SMÅ VARRIER

BARE ATIE POSERER FRIVILLIG

MEN DE VAR DER ALLE SAMMEN

 

 

PÅ DAGENS TREDJE RUNDE, SOM GIKK UTOVER HOLMENE

UTSIKT FRA MOLOEN

ETTERPÅ VALGTE EIRA OG DE TO ANDRE SOLSTEIKEN PÅ ALTANEN

EIRA HAR FUNNET ROEN OG ER KLAR FOR ENDA EN STUND I SOLEN

.....MENS PAUSEN VAR OVER FOR ULF OG MEG, SOM FORTSATTE MED SNEKRINGEN VÅR.

 

11,sept. 2013 OM ALDRI SÅ AVSLAPPET, SÅ PASSER ARES PÅ

...og alle firbeinte som til tider dukker opp i TV-en, må jages bort. Ares må ha en innebygget antenne, for det er bestandig han som oppdager "inntrengerne" først, og da snakker vi ikke om dyreprogram. De har vi for lengst gitt opp å se på, i hvert fall så lenge Ares er i samme rommet. Det blir for voldsomt for alle parter, for Ares går grundig til verks.

 
 

 

Først får inntrengeren et morskt blikk. At det er både mye større og ikke minst drepende farlig, betyr ingenting i denne sammenheng. Deretter snur han seg uheldigvis mot et glass-skap, hvor han speiler seg selv. Dermed bærer det tilbake til TV-en, for å gjøre et nytt forsøk på å skremme vekk inntrengeren.

Nei, da var det enklere med gamle Mina. Første gangen hun skulle jage vekk en flokk med reinsdyr, hadde hun kjempehell. De forsvant ut til venstre på skjermen. Mina trodde visst at de løp ut i spisestuen vår og var kjempeglad både den gangen, og hver gang etterpå, at stuen var kjemisk tom for enhver utgave av firbeinte, da hun sjekket. Til og med søte små ekorn slapp ikke unna.

 

For å spare TV-en for "angrep", har jeg hentet bildet av Ares fra arkivet.

 

 

10.sept.2013 TIDLIG EN TIRDAGS MORGEN

IKKE RUNDT EN ENERBÆRBUSK, MEN FØRSTE PULJE

MED ARES, ASTRA OG EIRA

GRESSHOLMEN RUNDT

I NYDELIG HØSTVÆR......

....med reneste sommertemperatur. 

Neste pulje besto av Cerinne, Aino og Atie , og kompaktkameraet var med på den turen og, men ble liggende ubrukt i lommen. Skal ta meg sammen med speilreflekkameraet og få forbedret billedstandarden på siden. Må bare prioritere mer nødvendige ting enn fotografering akkurat nå. 

Men 15 dagers intens mailskriving til 123 hjemmeside har endelig hjulpet. I dag har de rettet opp augustsiden, så nå er den leselig igjen. Krysser fingre for at siden fungerer fremover. Har verken fått svar på hva som er problemet eller hvorfor dette skjer gang på gang på samme dato. De har nok en gang sendt et 6 mnd. abonnementsgavekort, som plaster på såret. Akkurat nå er jeg bare lettet over at siden fungerer igjen.

9.sept. 2013 VALGDAG

Her i huset er borgerplikten unnagjort for lengst, for vi har forhåndsstemt på Rådhuset i Harstad. Rar følelse å ikke skulle avsted til stemmelokalet i dag, men vi har i hvert fall markert valgdagen å innvie det nye flagget vårt. Hittil har vi bare hatt flagg til dachsehytten og vimpel hos oss, men nå blir det flagging begge steder. Tusen takk for det fine flagget til naboene våre Ellen og Alf!

Været viste seg fra sin aller beste side her nord, og de eneste valgkvalene til Varriene etter morgenrunden, var å finne seg den aller beste plassen på stuegulvet og ikke mist en stilling, slik at de fikk med seg mest mulig av morgensolstrålene. Et ubetydelig, men dog et valg.

Til dere andre: Bruk stemmeretten, og GODT VALG!

 

 

8. september 2013 BORTSETT FRA HELGENE,  RÅR VI NESTEN GRUNNEN ALENE PÅ....

 

 

 
 
 

 

 
 
 
 
Om sommeren er det et yrende liv her. Det er folk i hyttene og campingvognene, som står fast et stykke bortenfor oss. Parkeringsplassen helt nede ved moloen har det også denne sommeren vært flittig benyttet av utenlandske bobilturister.
 

 

 
 
 
 

Badestranden er et velkjent og mye benyttet utfartssted. Folk tar ikke bare turen, når det er badevær. Området er også et populært turområde, både til fots og på sykkel. 

Nå er det stort sett bare de fastboende og vi, som er tilbake. Dermed har vi hele det store turområdet for oss selv.
 

 

 
 
 
 
Det setter både hundene og vi pris på. I ettermiddag gikk jeg utover holmene med Atie og Aino. De var høyt og lavt og var riktig så ivrige og spornøye. Jeg så verken rev eller oter, men vi var i hvert fall i riktig område, og det merket jeg også på dachsene.
 

Aino går grundig til verks.

 
 
 
 
Dette resulterte i mange bilder med snuten i bakken. 
 

Ikke godt å vite hva Atie tenker på.

 

KANSKJE DETTE?

Vi står i hvert fall på, men ikke så mye som vi kunne ønske. Når både hytten og hundegården er "ute av drift" må vi gå flere turer med dachsene, slik at de får sin daglige mosjon. Deretter tar dchsene livet med ro, mens vi fortsetter jobbingen.Nå håper og tror jeg at alle feilleveringer av materiell  er et tilbakelagt stadium og at resten går på skinner. 

Venter med nye bilder av hytten til alt er ferdig.

 

7.september 2013 NOK EN GANG, MER ENN 1000 ORD

Ordtaket sier at et bildet sier mer enn tusen ord, og det passer meg fint i dag. For hva skal jeg finne på å skrive om? Her er jo ikke store forskjellen fra i går, bortsett fra at nå har dachsene mye flottere ytterdør enn oss. Vi jobber videre, bare avbrutt av de daglige rundene med dachsene. dagens bilder er av Aino, og som de andre hundene, er det ekstra stas, når hun får tur alene og i tillegg får løpe fritt. 

Med disse bildene ønsker vi alle en fortsatt fin lørdagskveld.

KLAR,...
FERDIG,....
GÅ.....TIL:
FJÆREN,....
SKOGEN,....
....OG TIL ALLE DE SPENNENDE LUKTENE I MOSEN.

6.sept. 2013 NOEN SOM VET Å INNRETTE SEG.....

MENS DE TO GLADE AMATØRER GJØR TING DE IKKE KAN,....

for det går  jo ikke å isolere og plate hele dachsehytten, uten å bytte ut ytterdøren også. Den som fulgte ned byggesettet var ikke bare uisolert, men ogsstamkunder enn standard. Det var bare å sette i gang med å måle ut, skjære ut og lange ny ramme. 

Vi kom i mål, og det blir både fint og godt og varmt inne med den nye døren. Og siden vi valgte en dør med glass, blir det også lysere og triveligere for dachsene. Gleder meg virkelig til  alt blir ferdig, og vi kan sette sluttstrek,....

...så får jeg heller, enn så lenge, skrinlegge planene om å gå over til gullfisk, for det har innimellom virket veldig forlokkende og ikke minst sutaløst, når det gjelder bolig.

5. september 2013 FINE HØSTFARGER, MEN FORTSATT SOMMERTEMPERATUR PÅ FOTORUNDEN VÅR,

OG DET GIKK VIRKELIG UNNA MED TROIKAEN,....

TIL CERINNE FÅR TEFT AV NOE....

OG AINO OG OGSÅ BLIR NYSGJERRIG

SØSTRENE SAMARBEIDER, MENS DET ER VANSKELIG Å FÅ ØYE PÅ CERINNE

MEN HER ER HUN, OG TUREN KAN FORTSETTE...

TIL DAGENS MÅL OG TA FATT PÅ HJEMTUREN

Vägen hem var mycket lång, er vel en overdrivelse ---Likevel lar jeg Höstvisan av Tove Janson stå for "dagens tekst, så får vi bare se hvor lenge siden "er oppe og går" Etter 1 uke har 123 hjemmeside klart å videresende henvendelsene mine til en tekniker. Ellers svarer de meg i hytt og pine, nøyaktig samme svarbrev, uansett hva jeg spør om, og ingenting er relevant eller sørger for det minste fremdrift.

Ellers jobber vi for fullt med dachsehytten. I dag kjøpte vi ny fin ytterdør med isolglass. Når den er på plass, kan vi plate den siste kortveggen. Da gjenstår "bare" takplatene, før elektrikerne kan koble strømmen, og vi er i mål . Vet ikke hva dachsene mener om hytten, men vi er i hvert fall fornøyd til tross for mye arbeid og et kosbart prosjekt.

 

 

Höstvisa

Text: Tove Jansson

Musik: Erna Tauro

 

Vägen hem var mycket lång och ingen har jag mött,

nu blir kvällarna kyliga och sena.

Kom trösta mej en smula, för nu är jag ganska trött,

och med ens så förfärligt allena.

Jag märkte aldrig förut, att mörkret är så stort,

går och tänker på allt det där man borde.

Det är så mycket saker jag skulle sagt och gjort,

och det är så väldigt lite jag gjorde.

 

Skynda dej älskade, skynda att älska,

dagarna mörknar minut för minut.

Tänd våra ljus, det är nära till natten,

snart är den blommande sommaren slut.

 

Jag letar efter nånting som vi kanske glömde bort

och som du kunde hjälpa mej att finna.

En sommar går förbi, den är alltid lika kort,

den är drömmen om det man kunnat vinna.

Du kommer kanske nångång, förr’n skymningen blir blå

innan ängarna är torra och tomma.

Kanske hittar vi varann, kanske hittar vi då på

något sätt att få allting att blomma.

 

Skynda dej älskade, skynda att älska…

 

 

 
HØSTVISE

2.sept. 2013 MOT HØST....

og at 123 hjemmeside snart ordner opp, slik siden min snart kan fungerer igjen.